CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   latest.....ford fiesta sedan aku dah sampai...... (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=208188)

fizzy86 12-02-2011 05:40 AM

save x minyak ford fiesta ni?

saxxon 12-02-2011 05:57 AM

Quote:

Originally Posted by fizzy86 (Post 8656865)
save x minyak ford fiesta ni?

save .. dalam 11-12 sen/km .. depending cara pemanduan :D

Kassim Hensem 12-02-2011 07:28 PM

err.. Satria Neo CPS R3 yg merah tuh??

ok pe.. :D


Ford Fiesta by the way.. :p

qhalid 12-02-2011 09:15 PM

kalo nak pakai dlm 5 taun better pakai toyota or honda .. keta conti harga jatuh teruk ..
1) Forte - spec mmg best dari civic & altis, tapi harga 2nd hand jatuh .. & service naza sux ..
2) Vios - mmg x cantik .. tapi reliable & 2nd hand value tinggi compare to conti or korean
3) City - boleh tahan lawa, minyak safe, bonet belakang boleh masuk 2 golf set (besar dari civic) .. tapi honda manja skit compare to toyota ..
4) Ford - sory no idea ..

WRL 12-02-2011 11:35 PM

:-? hari tu aku ade tengok talk show kat top gear citer pasal kereta ford festa...prestasi good...lasak...siap test bawak pergi perang kat pantai lagi....lepas tu dia test layan selekoh dalam shoping complex lagi....memang perfect la....diorg cakap la...aku tak pakai pon keta tu...hehehehe

Cynical_Cakcibor 12-02-2011 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by qhalid (Post 8661503)
kalo nak pakai dlm 5 taun better pakai toyota or honda .. keta conti harga jatuh teruk ..
1) Forte - spec mmg best dari civic & altis, tapi harga 2nd hand jatuh .. & service naza sux ..
2) Vios - mmg x cantik .. tapi reliable & 2nd hand value tinggi compare to conti or korean
3) City - boleh tahan lawa, minyak safe, bonet belakang boleh masuk 2 golf set (besar dari civic) .. tapi honda manja skit compare to toyota ..
4) Ford - sory no idea ..

betul tu ... but if we notice the trend today buyers tak kira brand sangat sebab they look for cheaper cars that are also fuel saving ...

Cynical_Cakcibor 12-02-2011 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by saxxon (Post 8656827)

dalam mall dan atas kapal, redah air laut ..:D

Ahmad07 12-02-2011 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by kalau (Post 8613882)
terima kasih atas feedback yg memembers berikan. Mengenai vios, aku kurang berkenan sangat. Pasal design macam dugong, tak luas sangat, boot space kalah ngan city malah. Boot space luas aku nengok cuma fiesta, city dan forte aja aku nengok. Yg buat aku bekenan ngan fiesta ni pasal dia ni 6 speeder@jimat petrol.

forte yg baru ni pun 6 speed jugak.... :D

ade reverse camera:
http://i811.photobucket.com/albums/z...ersecamera.jpg

ade padle shift:
http://i811.photobucket.com/albums/z...addleshift.jpg

side mirror bleh lipat otomatik:
http://i811.photobucket.com/albums/z...sidemirror.jpg

dan lain2... :D

Ahmad07 12-02-2011 11:57 PM

Quote:

Originally Posted by kalau (Post 8613977)
forte tu 4 speeder aja la, kan?

tu yg lame... forte model baru ni sume 6 speed dah... rege dalam RM86k utk model 1.6 SX...

Rizz one 13-02-2011 05:32 PM

http://www.chevrolet.com.my/cruze/index.html

Chevrolet Cruze 1.8LT

* 3 Years Warranty
* 1.8 ECOTEC(emission control optimization technology)
* 6-speed auto shiftronic
* Electronic controlled GM hydramatic 6T40
* Wiper system moisture sensitive
* Electronic climate control
* Traction control
* Electronic stability control
* Dual circuit brake system
* Diagonal brake system
* ABS
* Electronic Brake-force Distribution (EBD)
* Immobilizer system
* Driver info center
* Map lights(driver/passenger)
* Remote keyless entry
* Driver seat height adjustable
* Power window anti pinch
* Rim 16
* 6-in-dash cd changer
* Audio AUX jack(external input)
* Available in black,white,red,blue,grey,silver.
* Low Interest Rate


All times are GMT +8. The time now is 10:04 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.