CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Loans, Credit Cards (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Kad Kredit-i BSN & Bank Rakyat pilihan terbaik untuk anda. JOM APPLY SEKARANG... (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=207672)

Aezam 04-02-2011 12:08 PM

Kad Kredit-i BSN & Bank Rakyat pilihan terbaik untuk anda. JOM APPLY SEKARANG...
 
http://kadkredit-i.com/wp-content/up...ank-Rakyat.jpg
Berkonsepkan Syariah
Tawarruq

Syarat Pemohon
Umur Pemohon:
21 tahun dan ke atas untuk Pemegang Kad Utama
18 tahun dan ke atas untuk Pemegang Kad Tambahan

Pendapatan Tahunan Minimum
http://kadkredit-i.com/wp-content/up.../Card-Type.jpg

Pekerja Bergaji(Kerajaan)
Salinan KP (depan dan belakang)/Pasport (untuk Pemohon Utama/Tambahan)
Salinan slip gaji terkini dan/atau
Salinan kad kredit bank lain

Pekerja Bergaji (Swasta)
Salinan KP (depan dan belakang)/Pasport (untuk Pemohon Utama/Tambahan)
Salinan slip gaji terkini dan/atau
Salinan borang EA dan penyata KWSP terkini dan/atau
Salinan kad kredit bank lain

Bekerja Sendiri
Salinan pendaftaran syarikat dan
Penyata bank 3 bulan terakhir dan
Borang B atau sebarang dokumen sokongan lain dan/atau
Salinan kad kredit bank lain

Ekspatriat
Salinan Akaun Simpanan Bank
Salinan surat pengesahan kontrak dari majikan

Ciri-Ciri Penting Kad Kredit-i Bank Rakyat
Yuran Tahunan DIKECUALIKAN
Tiada unsur pengkompaunan
Percuma Perlindungan Takaful Keluarga Berkelompok dan and ‘Khairat Kematian’
Peluang Membuat Umrah/Percutian
Rebat Keuntungan (‘Tabung Umrah’/Percutian)
Pembayaran Zakat

Yuran dan Caj
Yuran Tahunan

Dikecualikan

http://kadkredit-i.com/wp-content/up...dit-RM5011.jpg

http://kadkredit-i.com/wp-content/up...-903x10231.jpg

Yuran Pengeluaran Wang Tunai
Yuran sebanyak 3% atau RM30 mana-mana lebih tinggi akan dikenakan untuk setiap pengeluaran wang tunai yang dibuat di ATM Bank Rakyat, manakala yuran sebanyak 3% atau RM50, mana-mana lebih tinggi akan dikenakan untuk setiap pengeluaran wang tunai yang dibuat di ATM bank-bank lain.

Pembayaran balik minimum bulanan
5% dari jumlah baki belum jelas menurut tarikh Penyata Kad Bulanan atau RM50, mana-mana lebih tinggi.

Cara Pembayaran Balik
Pembayaran Tunai di Terminal Deposit atau kaunter cawangan Bank Rakyat.
Pembayaran Cek dibuat atas nama “Bank Rakyat untuk (nama anda)”. Sila nyatakan kad kredit dan nombor hubungan anda di sebelah belakang cek.
Perbankan Internet. Maklumat pembayaran dan kad kredit di www.irakyat.com.my.
Pembayarn Giro Antara Bank.
Arahan Tetap menerusi potongan tetap bulanan dari Akaun Simpanan Bank Rakyat.

Yuran pengendalian pampasan
Yuran pengendalian pampasan sebanyak 1% dari jumlah baki belum jelas atau RM10 mana-mana lebih tinggi jika tiada bayaran dibuat selepas tarikh matang atau bayaran yang dibuat kurang daripada 5% bayaran minimum yang dinyatakan.

Tempoh Lanjutan
20 hari dari tarikh pencatatan transaksi runcit ke dalam Penyata Kad Bulanan

Penukaran untuk transaksi luar negeri
Transaksi yang dibuat di luar Malaysia akan ditukar ke Dolar AS yang akan ditentukan oleh Master Card International pada tarikh transaksi diterima dan/atau diproses oleh pihak Bank. Nilai Dolar AS kemudiannya ditukar ke Malaysia Ringgit. Kadar pertukaran akan berbeza mengikut turun naik pasaran dan jumlah yang ditukar akan tertakluk kepada kadar pertukaran pada masa pemprosesan.

http://kadkredit-i.com/wp-content/up...-Pengiraan.jpg

Aezam 04-02-2011 01:08 PM

daftar sekarang....

Aezam 04-02-2011 01:33 PM

tukar la ke islamic kad sekarang.. buat balance transfer kad anda dan nikmati bermacam2 kelebihan!!

Aezam 04-02-2011 02:11 PM

bagi pemohon-pemohon dari kuala lumpur & selangor , saya akan berjumpa dengan anda secara terus. anda hanya perlu menyediakan dokumen yang diperlukan.

bagi pamohon-pemohon yang berada di luar kuala lumpur & selangor sila klik di sini
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

phv2787 04-02-2011 02:16 PM

boring pnye pasal aku tlg up utk TT...saya mesti pilih..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Aezam 04-02-2011 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by kca8657 (Post 8583666)
boring pnye pasal aku tlg up utk TT...saya mesti pilih..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

tq... Bro. Mesti Pilih

tukunkayu 04-02-2011 05:41 PM

tensen aku pki cc bank islam, lawyer sokmo tepon klu lewat seminggu bayar..
ingat nak apply dan transfer balance ke cc bank rakyat pulak, boleh ke?

Aezam 04-02-2011 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by tukunkayu (Post 8585093)
tensen aku pki cc bank islam, lawyer sokmo tepon klu lewat seminggu bayar..
ingat nak apply dan transfer balance ke cc bank rakyat pulak, boleh ke?

boleh tu boleh bro... Nak tau juga dah berapa tertunggak. Klu lewat seminggu tak ada hal.

Aezam 04-02-2011 07:12 PM

mesti pilih cc-i b.rakyat:)cgrock

tukunkayu 04-02-2011 07:17 PM

camne nak isi online?

phv2787 04-02-2011 07:18 PM

Quote:

Originally Posted by Aezam (Post 8585712)
mesti pilih cc-i b.rakyat:)cgrock

nk try la...ada hadiah apa2 tk TT..:D:D:D

Aezam 04-02-2011 08:00 PM

Quote:

Originally Posted by tukunkayu (Post 8585750)
camne nak isi online?

sila isi borang pra di www.kadkredit-i.com
Mesti Pilih CC-i Bank Rakyat.

Aezam 04-02-2011 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by kca8657 (Post 8585761)
nk try la...ada hadiah apa2 tk TT..:D:D:D

buat masa sekarang tiada hadiah... Insyaallah akan datang ada hadiah.
Mesti Pilih CC-I Bank Rakyat

Aezam 04-02-2011 08:14 PM

mari mohon cc-i bank rakyat , jom daftar sekarang.

phv2787 04-02-2011 08:15 PM

Quote:

Originally Posted by Aezam (Post 8586117)
buat masa sekarang tiada hadiah... Insyaallah akan datang ada hadiah.
Mesti Pilih CC-I Bank Rakyat

owh..tkpa2 bos..tgh bln dpn plan nk apply..skrg dok brcuti..hehehhee...:D:D:D

kainlangsir 04-02-2011 08:21 PM

aku pon nak transfer jugaklah..skrg pkai cc ct bank

suaji 04-02-2011 08:28 PM

Biar betik bro xde tiada yuran tahunan & cukai kerajaan..
bis krajaan nak idup mcm mane kalo kt x byr cukar cc kat dia?..
huhuhu..

kasi detail lg.. was was plak.. kan ade hiden cost..

Aezam 04-02-2011 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by suaji (Post 8586296)
Biar betik bro xde tiada yuran tahunan & cukai kerajaan..
bis krajaan nak idup mcm mane kalo kt x byr cukar cc kat dia?..
huhuhu..

kasi detail lg.. was was plak.. kan ade hiden cost..

untuk maklumat lanjut dan borang permohonan sila lawati www.kadkredit-i.com.

Mesti pilih cc-i bank rakyat

Aezam 04-02-2011 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by suaji (Post 8586296)
Biar betik bro xde tiada yuran tahunan & cukai kerajaan..
bis krajaan nak idup mcm mane kalo kt x byr cukar cc kat dia?..
huhuhu..

kasi detail lg.. was was plak.. kan ade hiden cost..

hanya bank rakyat sahaja tiada yuran tahunan dan cukai kerajaan.
Sebab tu mengapa anda mesti pilih cc-i bank rakyat.

Aezam 04-02-2011 10:59 PM

mesti pilih cc-i bank rakyat.

Aezam 05-02-2011 09:42 AM

marilah mohon sekarang cc-i bank rakyat

hazaOne 05-02-2011 09:57 AM

Aku dh pakai cc-i nie...bagus2...puyer....

kasik UP TT...

hailz 05-02-2011 12:21 PM

Meniaga sendiri ok?

Aezam 05-02-2011 05:45 PM

Kelebihan Kad Kredit-i Bank Rakyat kenapa mesti pilih....

1- Tiada Cukai Kerajaan.
2- Tiada Yuran Tahunan.
3- Tiada Caj Berganda.
4- Perlindungan Takaful Keluarga Berkelompok & Khairat Kematian Percuma.
5- Kemudahan Pembayaran Zakat.
6- Rebat 3% dalam Tabung Perlancungan / Umrah.
7- Peluang Membuat Umrah / Percutian.

kptm 05-02-2011 05:56 PM

harap tiada cas tersembunyi..

Aezam 05-02-2011 06:04 PM

Mesti Pilih CC-i Bank Rakyat
mohonlah sekarang...

Aezam 05-02-2011 07:00 PM

borang permohonan CC-i Bank Rakyat Sila klik url dibawah


Mesti Pilih CC-i Bank Rakyat Sekarang

Aezam 06-02-2011 02:19 PM

http://www.usahawan2u.com/wp-content...11/02/0001.jpg
Mesti Pilih CC-i Bank Rakyat

Aezam 06-02-2011 02:26 PM

Yuran dan Bayaran CC-i

http://www.usahawan2u.com/wp-content...edit-RM501.jpg

Aezam 06-02-2011 02:43 PM

http://www.usahawan2u.com/wp-content...s-903x1023.jpg

adamms 06-02-2011 03:11 PM

yuran tahunan dan caj gov tu dikecualikan untuk tahun pertama je ke atau sampai bila2?

Aezam 07-02-2011 12:20 AM

Quote:

Originally Posted by adamms (Post 8599651)
yuran tahunan dan caj gov tu dikecualikan untuk tahun pertama je ke atau sampai bila2?

Pengecualian Yuran tahunan dan cukai gov adalah untuk setiap tahun.

Mesti Pilih CC-I Bank Rakyat. Daftar sekarang.

Mantarey 07-02-2011 01:30 PM

salam..
bro, i cume nak tye...
cth i nak buat beli barg kat cavenzi, tapi takde panel dgn kedit kad bank rakyat...
bape persen charge biasenye...

Aezam 07-02-2011 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by Mantarey (Post 8607844)
salam..
bro, i cume nak tye...
cth i nak buat beli barg kat cavenzi, tapi takde panel dgn kedit kad bank rakyat...
bape persen charge biasenye...

Tuan, nak tanya pasal EPP ke?
Jika nak buat EPP Bank Rakyat dengan cavenzi memang tiada.
Kalau tuan nak beli barang Rumah dengan Houzdepot boleh buat EPP. http://www.houzdepot.com/index.asp

Easy Payment Plan (EPP) O% Interest

Mantarey 07-02-2011 02:11 PM

ok,
so memang tak boleh nak buat bayaran ke cavenzi la yer...

Aezam 07-02-2011 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by Mantarey (Post 8608174)
ok,
so memang tak boleh nak buat bayaran ke cavenzi la yer...

Nak buat bayaran ke cavensi tu buleh ( bayaran penuh) la, kalau tuan nak guna perkhidmatan EPP dengan Cavanzi pada masa sekarang masih belum ada lagi.

Aezam 07-02-2011 04:00 PM


Aezam 07-02-2011 04:06 PM

http://www.usahawan2u.com/wp-content...11/02/0001.jpg

Aezam 07-02-2011 04:08 PM

http://www.usahawan2u.com/wp-content...edit-RM501.jpg

Aezam 07-02-2011 04:10 PM

http://www.usahawan2u.com/wp-content...s-903x1023.jpg


All times are GMT +8. The time now is 09:31 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.