CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Ejen Membekal Pekerja Asing- Sektor Perkilangan , komisen lumayan ( Daftar PERCUMA ) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=198516)

andaraya 04-01-2011 04:43 PM

kalau ada warga cargold ni bekerja dan bejawatan sebagai HR MANAGER sesebuah kilang.... lagilah baik... so rebutlah peluang ini..... ataupun korang adalah orang dalam kilang...... ataupun bahagian sumber manusia kilang tu tak kisah la jawatan ape...... kalau tak nak ambik juga rezeki terpijak ni tak taulah......

+kOoL+ 04-01-2011 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by andaraya (Post 8261571)
banyak term2 dalam membekal pekerja asing ni yg biasa digunakan adalah levy, fomema, plks....

tak payah risau semua benda tu..... sy terangkan ok...

biasanya soalan, levy siapa bayar? itu je... kalau levy andaraya yg bayar, maka harga kontrak tu tinggi ckitlah.....( fully outsourcing )

tapi kalau kilang tu kedekut sangat dengan harga, dieorang akan bayar sedikit, separuh atau bayar levy penuh.... so dapatlah harga dikurangkan.... sebab tu perlukan borang dan maklumat dari job order tu... barulah dapat kenalpasti situasi sebenar.....

kalau transport dan penginapan pihak kilang yg sediakan sendiri, so harga mestilah lagi murah.......

fomema tu ape??? fomema tu perubatan...... kalau fully outsourcing tu maknanya semua andaraya yg tanggung....

so dipendekkan cerita.... tanya je semua soalan yg dah dinyatakan dalam website tu.......ptu ambil semua detail... dan suruh HR manager tu isi borang job order..... mudah kan......

kemudian bila dah isi borang job order...... kembalikan pada andaraya.... nanti barulah negotiate harga, kalau dah ok..... collect dokumen, pastu ejen hantarkan dokumen kepada andaraya.... bila dah proses, nanti andaraya siapkan agrement..... pastu bila pihak kilang dah ikat agrement.... so tugas anda selesai........ tunggu payment....

dalam masa yg sama.... pergi cari kilang2 lain pula......

mudah kan.....


penerangan yang cukup padat.. dah faham part tuh.. ok cmni la.. saya senaraikan based on chronology apa yg perlu agen lakukan untuk pemahaman lebih oleh semua.. kalau salah harap en boleh tlg betulkan..

1. buat appointment & berjumpa dengan HR manager utk kilang2

2. cerita tentang company andaraya and servis yg kita offer utk kilang2 nih (hulurkan company profile utk HR manager tgk)

3. Bincangkan hal2 berkaitan:
  • Jenis urusniaga yang hendak dilakukan (fully outsource, semi outsource atau direct hiring)
  • Jumlah pekerja asing
  • Warganegara pekerja asing
  • Jumlah hari bekerja
  • Harga kontrak
  • Jantina pekerja asing
  • Anggaran umur pekerja asing
  • Jenis kerja yang dilakukan
  • Adakah kilang menyediakan kemudahan hostel pekerja?
  • Adakah kilang menyediakan pengangkutan pekerja ke tempat kerja?
  • Adakah kilang membayar levi pekerja?
  • Berapa jumlah pekerja tempatan termasuk operator dan bahagian pengurusan kilang?

4. catit semua jawapan yang diberi. (jawapan ni nak buat ape ye lepas ni?)

5. beri borang job order untuk diisi oleh manager HR

6. fax @ email borang job order kepada pihak andaraya

7. tunggu jawapan dari pihak andaraya

8. buat perjumpaan semula dengan pihak kilang (perjumpaan kali ni bicang ape pulak ye?)

rasanya itu la step2 yang terlibat kan?.. ok, ada beberapa soklan lagi..

senarai semak nak guna time step yang ke berapa?.. aggrement untuk pihak kilang sign pada step yang keberapa?.. aggreement and particular dalam senarai semak semuanye kena pos ke andaraya ke?.. and macam mana andaraya nak detect agen mana yang close deal ye?..

andaraya 04-01-2011 06:04 PM

jawapan sy dalam tulisan merah.

penerangan yang cukup padat.. dah faham part tuh.. ok cmni la.. saya senaraikan based on chronology apa yg perlu agen lakukan untuk pemahaman lebih oleh semua.. kalau salah harap en boleh tlg betulkan..

1. buat appointment & berjumpa dengan HR manager utk kilang2

2. cerita tentang company andaraya and servis yg kita offer utk kilang2 nih (hulurkan company profile utk HR manager tgk)
tanya soalan : kilang ni perlukan pekerja asing? pihak kami boleh uruskan.

3. Bincangkan hal2 berkaitan: ( tanya dan catit)
  • Jenis urusniaga yang hendak dilakukan (fully outsource, semi outsource atau direct hiring)
  • Jumlah pekerja asing
  • Warganegara pekerja asing
  • Jumlah hari bekerja
  • Harga kontrak
  • Jantina pekerja asing
  • Anggaran umur pekerja asing
  • Jenis kerja yang dilakukan
  • Adakah kilang menyediakan kemudahan hostel pekerja?
  • Adakah kilang menyediakan pengangkutan pekerja ke tempat kerja?
  • Adakah kilang membayar levi pekerja?
  • Berapa jumlah pekerja tempatan termasuk operator dan bahagian pengurusan kilang?

4. catit semua jawapan yang diberi. (jawapan ni nak buat ape ye lepas ni?)
jawapan ni emailkan sekali atau fax kan sekali bersama borang job order yg tlah lengkap diisi.

5. beri borang job order untuk diisi oleh manager HR

6. fax @ email borang job order kepada pihak andaraya
segera maklumkan dgn call pihak kami bahawa anda telah fax atau email maklumat dari company ape? dan nyatakan siapa anda, nama ejen dan no.ic dan no.tel... so mudah untuk rujukan kami

7. tunggu jawapan dari pihak andaraya

8. buat perjumpaan semula dengan pihak kilang (perjumpaan kali ni bicang ape pulak ye?)
collect dokumen sekiranya pihak kilang bersetuju dgn urusniaga kontra tersebut.

rasanya itu la step2 yang terlibat kan?.. ok, ada beberapa soklan lagi..

senarai semak nak guna time step yang ke berapa?..
senarai ni guna masa nak collect dokumen.... elok diberikan sekali salinan ni pada pertemuan yg pertama sebagai rujuka pihak kilang.
aggrement untuk pihak kilang sign pada step yang keberapa?..
bila dah sampai part agrment, itu sudah menjadi urusan pihak andaraya. tugas anda hanya perlu follow up sahaja berkenan dokumen.
aggreement and particular dalam senarai semak semuanye kena pos ke andaraya ke?..
agrement akan dihantar sendiri oleh pihak andaraya

and macam mana andaraya nak detect agen mana yang close deal ye?..
melalui serahan job order pada step awal... kan dlm borang tu aa nama company, so dah lock company tu anda yg perkenalkan....

nota :

1) bagi pertemuan kali kedua apabila pihak kilang benar2 perlukan pekerja asing, pihak marketing andaraya atau salah seorang director andaraya akan tutur sama hadir bersama anda dalam sesi perbincangan....... ( untuk urusniaga melebihi 100 orang sahaja... atau nilai2 yg difikirkan besar dan company yg menawarkan rate harga yg tinggi)

2) tips: sila ambil kad bisnes HR manger atau HR director tesebut pada petemuan kali pertama...... sebab dalam bisnes kad ada no.fon handphone.... so mudah nak follow up.... nama dan no.fon ini hendaklah dimaklumkan juga pada pihak andaraya sebagai panduan.

3) galakkan untuk hr manager tersebut datang terus ke pejabat andaraya.... so lagilah mudah pihak kami berikan penerangan, dan ejen leh kurang kerja... hanya dengar je......

andaraya 04-01-2011 06:09 PM

jika adan sebarang pertanyaan.... sila tanya ok.... insyaallah sy akan cuba jawab secepat mungkin......

takpun leh call pejabat dn bercakap dgn pegawai kami......

andaraya 04-01-2011 06:18 PM

mungkin ada yg masih tak faham maksud fully outsource, semi outsource atau diect hiring....

secara ringkas bagi memudahkan ejen faham :

fully outsource :
kontrak urusniaga ( kebiasaanya 3 tahun kontrak atau lebih ) di mana pihak andaraya akan menyediakan kesemua kemudahan untu pekerja, maknanya pengurusan akan dibuat spenuhnya oleh andaraya.....ape kemudahan yg disediakan..
* Pembayaran gaji- payroll
* penginapan ( hostel )
* pengangkutan ( bas @ van ) dari hostel ke tempat kerja
* insuran
* KDN approval ( atas nama Andaraya )- Andaraya akan membayar levi.
* Backup service
* Medical ( FOMEMA )
* Police/ immigration issue
* Supervision
* Extension of work permit
* Worker motivational programme

semi outsource :
pihak kilang akan menyediakan beberapa kemudahan seperti penginapan dan transport. dan ada kalanya sebahagian levy atau keseluruhan levy akan dibayar oleh pihak kilang. (kontak juga biasanya 3 tahun atau lebih )


direct hiring :
Ini adalah one time supply. Pihak kilang akan menyediakan semua fasiliti.

Andaraya mengambil kelulusan KDN atas nama Pihak kilang dan Andaraya merekrut serta menguruskan kemasukan pekerja asing hingga ke premis kilang sahaja.
hanya sekali sahaja... tiada pengurusan untuk 3 tahun seperti fully atau semi......




direct hiring jarang dipraktikkan oleh sektor perkilangan. Hal ini kerana pihak kilang malas nak menguruskan pekerja asing ini yg ternyata merumitkan...........

so tak payah cerita pasal direct hiring pun takpe semasa temujanji dgn kilang......

just cerita nak fully atau semi...... kalau kilang tiada hostel dan transport.... maka fully la tu.. kalau kilang sediakan hostel dan trasnport, maka semi la tu......

andaraya 04-01-2011 06:22 PM

pengalaman adalah pelajaran dan ilmu yg terbaik....

so boleh mula berbincang dengan pihak kilang ok.......boleh call dulu pihak kilang.... sambungkan pada bahagian human resource... tanyakan samada mereka perlukan pekerja asing atau tidak..... kalau perlu.... barulah boleh jumpa dan bincang... so jimat masa.....

contact info pihak kilang, leh search je dalam internet.... ataulagi mudah leh rujuk Buku FFM directory.....seperti contoh dalam website www.andaraya.net


andaraya 04-01-2011 06:26 PM

situasi sekarang.... telalu banyak kilang yg perlukan pekerja asing.... so rebutlah peluang ini......

macam yg sy cakap pada awal2 tread ini, pihak andaraya baru lulus kuota untuk pekerja nepal 560 orang........

so kebanyakkan kilang masih perlukan pekerja asing.... tapi dieorang tak boleh ambil pekerja asing sebab kuota dah penuh...... so leh bagitau pihak kilang, andaraya ada 560 orang kuota ni baru lulus.... kalau nak guna, andaraya boleh supply terus.... tak perlu bagi dokumen kilang..... hanya isi job order.... negotiate harga dgn kami, dan terus sign agrement....



andaraya 04-01-2011 06:30 PM

apa maksud kuota kilang dah penuh......ok camni....

syarat pengambilan pekerja asing skrng adalah nisbah pekerja tempatan dengan pekerja asing.....

sesebuah kilang hanya boleh nisbah 1:1 sahaja....contohnya, jika kilang tersebut ada 100 pekrja tempatan, so kilang tersebut hanya boleh ambil 100 pekerja asing sahaja.....

so kalau ejen2 bagitau kilang yg boleh guna kuota andaraya yg 560 yg baru diluluskan ini, pasti berebut kilang nak pakai pekerja asing ni..... sb walaupun kuota dah penuh, tapi kilang masih kekurangan pekerja.......


tapi ada situasi 3D ( dificult, dirty & dangerous ) dimana nisbah boleh bertukar jadi 1:2 atau 1:3..... so ada ketika boleh 100 pekja tempatan nisbah 200 pekerja asing....

Kilang ada macam2 ketegori..... bila faktor2 3D tu ada dalam operasi kilang tersebut...... maka memang boleh bertambah la kuota kilang tersebut......



andaraya 04-01-2011 06:32 PM

nampaknya sy dah macam bagi kursus plak dalam tread ni....dah dekat 1/4 modul kurus sy terangkan dah ni........

so nak tau lebih lanjut... leh hadir ke kursus ok.......

flyfm 04-01-2011 06:33 PM

pehh..cam best jek..tp nk buat part time je bole ke?sebab aku dh keje ngan gomen ni haaa..tp nk jugak buat part time...tambah cili..hehehehe


All times are GMT +8. The time now is 08:21 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.