CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Ask/Help : Klinik Haiwan / Hospital Haiwan (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=197099)

niveagal 23-12-2010 06:45 PM

Klinik Haiwan / Hospital Haiwan
 
Salam,

Ada sesaper yang tahu klinik atau hospital haiwan yang harganya berpatutan di sekitar KL / Selangor?

Kucing kesayangan tgh sakit kuat. Hari tu pergi klinik kerajaan kat cheras ni takder facilities nak check darah ngan x-ray... so terpaksa pergi UPM esok. Rasa bengang giler sbb klinik kerajaan takder alat nak check darah. Dah 2 minggu kucing sakit.

Doktor suspek buah pinggang bengkak. So, ader sesaper yang tahu mana lagi klinik haiwan alternatif lain yang boleh. Sbb dapat tahu yang klinik haiwan kat upm ni tgh proses pindah-memindah. So tak tahu kalau pergi esok upm ni bukak ker tak?

Thanks for the advance.

kaYaIlmu 23-12-2010 09:58 PM

spital kerajaan ade ke untuk haiwan ..xtahu lak aku.. :-?

moneymaker 23-12-2010 10:13 PM

tu ler kucing aku pun tiba2 jalan capit2 kaki die luka:((:((..sape2 tau ek klinik haiwan kerajaan kt penang...klu swasta agak2 mahal x?taun lpas die dmam,cacing pun kna smpi sratus lbih:(..cian kucing aku nk mkn pun xlalu dah kurus jew

pokding 23-12-2010 10:21 PM

la minat kucing ker..

NEMO 23-12-2010 10:24 PM

masuk sini bro..aku ada listkan byk klinik

http://carigold.com/portal/forums/sh...ad.php?t=23270

insyiİ 23-12-2010 10:33 PM

bangi, sekyen 7 ada klinik haiwan besar gak

fiena.kl 23-12-2010 11:07 PM

setakat yg aku tau klinik veterinar upm plg bagus..
ramai dr jauh2 g sini..
terigat aku bawak kucing aku dr umur sbln smpai la ke 13bulan...
dia dah ninggal 25.11 yg lepas...
huhuhuhu sedeyy sgt2... :((:((:((..
aku teringat kat dia mesti aku nangis huhuhu

BaraCudda 24-12-2010 10:08 AM

bawak je dekt klinik jabatan haiwan yang berdekatan,dekt shah alam ada satu...dlu penah bawak kucing buat medical checkup utk export...harga pn lebih murah dr private...

anbusan 24-12-2010 10:16 AM

ari tu kuar kat majalah tiga pasal kucing ade satu klinik kat bangi seksyen bape lupe la tp klinik org melayu hehe

Syedz 24-12-2010 10:42 AM

ada beberapa list saya dapat kat tenet :

KUALA LUMPUR
Animal Medical Centre Sdn Bhd
Wisma Medivet, 8, Jalan Tun Razak 50400 Kuala Lumpur
t: 03-4042 6742 & 03-4042 5873
f: 03-4041 3660


DR. VET ANIMAL CLINIC
NO.45 JALAN 9/23E
DANAU KOTA
53100 KUALA LUMPUR
TEL: 03-414 20221


MUTIARA ANIMAL CLINIC
10 JALAN MUTIARA RAYA
CHERAS
53000 WP KUALA LUMPUR
TEL : 03-91317418


Hospital Veterinar
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.
Tel:03-92849716
03-92849718


SELANGOR
Klinik Haiwan,
Jabatan Perkhidmatan Haiwan Negeri Selangor
Lot 2, Jalan Utas
Seksyen 15/7
40630 Shah Alam
Direct line : 03-55196708
General line : 03-55103900


SHAH ALAM VERTERINARY CLINIC
NO.63-0 JALAN SNUKER 13/28
SEKSYEN 13,
TADISMA BUSINESS CENTER
40000 SHAH ALAM
TEL: 03-55116182


ada lagi, try SINI

yg saya penah pi yang atas sekali warna merah tu, dekat ngan stesen LRT/monorail pekeliling..kalo xtau try2 la tanya pakcik2 teksi kat sana, dekat dah tu..pasal harga saya xtau la plak, sbb aritu pun tolong member antar arnab dia sakit..


Quote:

Originally Posted by anbusan (Post 8146612)
ari tu kuar kat majalah tiga pasal kucing ade satu klinik kat bangi seksyen bape lupe la tp klinik org melayu hehe

sini ker? :

Klinik Haiwan & Surgeri Mesra,
No 16, Jalan 7/1C Seksyen 7,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.

No Tel. 03-89250121

siege01 24-12-2010 11:59 AM

Dekat Gasing Indah ada 1 clinic haiwan.
Private nye.
atas lagi dari lembah pantai

niveagal 24-12-2010 12:42 PM

thanks kepada semua yang reply.... kucing aku baru jer mati tadi pukul 10 pagi... sedihnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... bengkak kat mata pun tak hilang lagi... terpaksa gak gi kerja...

untuk pengetahuan semua... janganlah pergi klini kerajaan... memang cam s.i.a.l..... semua peralatan pun takder... aper kejadah nyer camtu... skit punyer lawa aku tengok bangunan.. dah cam rumah banglo.... tapi satu aper pun takder kat dalam... doktor pun tak mana graduate pun aku tak tahu.... mmg b.a.n.g.a.n.g... menyesal aku bawa kat 'HOSPITAL VETERINAR CHERAS' TUUUUU..

Sesaper yang ader kucing yang sakit tenat toksah ler bawak gi saner.. Aku mmg tahu UPM mmg the best... tapi apalah malang tak sempat nak bawak kucing aku gi saner....

Benda aku akan bawa ke tengah. PUAN RAMLAH siapler ko.. mmg aku petik nama ko kat orang atasan... Ntah saper yang bagi kebenaran utk dier ni gi rawat kucing pun aku tak tahu.... Mmg aku haramkan duit yang ko amik dari aku...

Anyway, thanks to all CGrians yang inform klinik-klinik haiwan ni ek. Tapi sayangnya tak dapat nak selamatkan dier. :(

niveagal 24-12-2010 12:55 PM

sesaper yang tak der masa nak gi hari bekerja boleh gi klinik haiwan kat genting kelang.. lepas bulatan pahang tu jalan straight sampai jumper courts mammoth pastu straight lagi sampai jumpa bhp petrol station pastu u-turn.. klinik tu betul-betul mengadap bhp petrol station tu...

mmg murah dan bukak ari sabtu ngan ahad...

anbusan 24-12-2010 01:05 PM

kucing aku pernah mati sehari 2 3 ekor....penyakit pe aku tak tau le sbb memula die x nak makan mungkin panas dalam sbb ade sekor tu siap p berkubang dalam parit. yg memula tu sedih gak la die mati tp lepas 2 3 kali mati cam tu da ok da.

sebulan lepas 10 ekor mati....klu bwk p klinik biasa sekor je da kene rm40 so aku biarkan jek jage leklok mase die sakit. and bila da banyak sangat kucing korang paham la kan camne hehe semua plak berak sepah2 so dr dorang kene pindahkan tmpt lain biar kan je la.

makcik abg ipar aku keje jabatan haiwan die ckp mmg klu lepas dr 2 3 generasi kucing tu beranak anak die x akan hidup lame klu dr kecik x dikasik vaksin ke ape.

ady80 25-10-2011 12:59 PM

Salam tolong2 kucing saya patah kaki. . . Hospital kat UPM tu kat mana ye?
mahal tak?

niveagal 25-10-2011 03:13 PM

hospital upm tu mmg mahal skit.. patah kaki maybe makan ratus gak ler... try klinik haiwan cheras tu.. tapi for sure dier suh antar gak upm..
kenaper boleh patah lak?


All times are GMT +8. The time now is 05:44 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.