CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Lampu Picit Boleh Cas Tak Perlu Beli Bateri.3units RM10!.Stok Tersedia! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=193267)

botcare 06-12-2010 10:18 AM

Lampu Picit Boleh Cas Tak Perlu Beli Bateri.3units RM10!.Stok Tersedia!
 
Salam semua warga carigold dan semoga sihat selalu::)


Ciri-ciri:

* Sangat Menjimatkan tidak perlu beli bateri.
* Baru dan berkualiti tinggi.
* Tahan air dan Guna teknologi dynamo sbg pemberi tenaga cas dgn tekan-tekan
pemegang pengecas.
* Dwi fungsi penyalaan iaitu suis atau tekan-tekan pemegang pengecas.
* LED center Ultra Terang.
* Tidak Perlukan Bateri.
* Direka untuk kecemasan dan untuk kegunaan aktiviti luar,
seperti berkhemah,memancing dan hiking.
* Warna kelabu,biru,merah dan kuning(bergantung stok yang ada atau bercampur2).



http://img140.imageshack.us/img140/601/lpd1.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/1049/lpd4.jpg
http://img855.imageshack.us/img855/8981/lpd3a.jpg

HARGA 3 UNITS LPD HANYA RM10
lpd=lampu picit dynamo

> COD Di Dlm Negeri Johor-Kawasan Kulai Shj <
>Penghantaran guna POS Malaysia Biasa dan POSLAJU ke seluruh Malaysia<
Setiap lpd3(3 units lampu picit dynamo)dikenakan cas pos biasa RM2.00
Setiap lpd3(3 units lampu picit dynamo)dikenakan cas pos laju RM6.00

JUMLAH YG PERLU DIBANKINKAN TERMASUK KOS POS BIASA ADLH RM12 UTK LPD3
JUMLAH YG PERLU DIBANKINKAN TERMASUK KOS POS LAJU ADLH RM16 UTK LPD3

Jika lebih dari 3units lpd,nilai yg perlu dibankinkan adalah:

lpd6=rm24 siap pos biasa
lpd9=rm36 siap pos biasa

lpd12=rm50 siap poslaju
lpd15=rm60 siap poslaju

BAGI 50 UNITS LAMPU =RM150 RM145 SIAP POSLAJU

http://img811.imageshack.us/img811/5...arcelrm150.jpg

STOK TERSEDIA
TIDAK PERLU PRE-ORDER
TIDAK PERLU MENUNGGU LAMA

SMS/PM jika berminat bila bila masa sahaja
sms kod : lpd3 atau lpd6 atau lpd9
pm kod : lpd3 atau lpd6 atau lpd9


akaun maybank dan cimb shj diterima

botcare 08-12-2010 06:14 AM

bump utk hari nie!

botcare 09-12-2010 06:08 AM

Update utk hari ini di page #1

mr_x6006 09-12-2010 06:20 AM

* Tahan air dan Guna teknologi dynamo sbg pemberi tenaga cas
atau penyalaan.


X paham la bro, cara dia brfungsi..
Kena genggam bnyk kali ker???

master04 09-12-2010 06:40 AM

Quote:

Originally Posted by mr_x6006 (Post 8016372)
* Tahan air dan Guna teknologi dynamo sbg pemberi tenaga cas
atau penyalaan.


X paham la bro, cara dia brfungsi..
Kena genggam bnyk kali ker???

kna goncang2 byk kali....tp tgk avatar ko tu....rasanya ko akan ada mslh nak goncang2 :))

botcare 09-12-2010 06:43 AM

Quote:

Originally Posted by mr_x6006 (Post 8016372)
* Tahan air dan Guna teknologi dynamo sbg pemberi tenaga cas
atau penyalaan.


X paham la bro, cara dia brfungsi..
Kena genggam bnyk kali ker???

Press2 kalau dah tak nyala dan dia akan cas+bernyala.ada suis utk idup tetap mcm dlm gmbr 1.tekan suis bernyala la dia..:D

master04 09-12-2010 06:47 AM

sori2...igtkn jns goncang2 yg mcm aku bli...ni lain lak jns picit2....

ratusanRM 09-12-2010 06:59 AM

Menarik :D:D:D

astrowan 09-12-2010 07:07 AM

goncang2 punya jenis macam ni bagus tahan lama ooooppssss apa benda aku sebut ni ekekekee

bagus tt.............

najumi 09-12-2010 07:22 AM

memang menarik...
aku pernah try yg kawan aku punya..
memang tak guna bateri..

kita hanya perlu picit (macam picu pistol) utk mengecas dan menjanakan letrik.. lebih kurang dinamo la..

lagi lama kita picit-picit, lagi terang lampu tu menyala..
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

rijal2009 09-12-2010 07:35 AM

Quote:

Originally Posted by najumi (Post 8016486)
memang menarik...
aku pernah try yg kawan aku punya..
memang tak guna bateri..

kita hanya perlu picit (macam picu pistol) utk mengecas dan menjanakan letrik.. lebih kurang dinamo la..

lagi lama kita picit-picit, lagi terang lampu tu menyala..
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

aku rasa yg ni punya cuma picit kasi dia cas je...lepas tu buka terus menyala..

bukan goncang mcm selalu korang buat tu.. :eek:

yg tu lampu suluh style lama.. :eek:

elan 09-12-2010 07:40 AM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 8016519)
aku rasa yg ni punya cuma picit kasi dia cas je...lepas tu buka terus menyala..

bukan goncang mcm selalu korang buat tu.. :eek:

yg tu lampu suluh style lama.. :eek:

betul... picit lebih kurang 3-5 kali dah cukup... lepas tu on mcm torch ligh biasa. aku ada sebijik kat rumah... beli kat lelong dalam 3 tahun lepas rasanya... tapi dah rosak sebab anak aku baling-baling jadi mainan.... :eek::)):eek::)) lampu dia memang terang...

najumi 09-12-2010 07:41 AM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 8016519)
aku rasa yg ni punya cuma picit kasi dia cas je...lepas tu buka terus menyala..

bukan goncang mcm selalu korang buat tu.. :eek:

yg tu lampu suluh style lama.. :eek:

yg tekan2 xde ker...??:eek::eek::eek:

botcare 09-12-2010 08:33 AM

Quote:

Originally Posted by astrowan (Post 8016456)
goncang2 punya jenis macam ni bagus tahan lama ooooppssss apa benda aku sebut ni ekekekee

bagus tt.............

sudah tukar avatar ka..:D
tq2

:)cgrock

botcare 10-12-2010 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by najumi (Post 8016531)
yg tekan2 xde ker...??:eek::eek::eek:

ni mmg tekan2 punya:)

:)cgrock:)cgrock

rijal2009 10-12-2010 12:46 AM

Quote:

Originally Posted by elan (Post 8016528)
betul... picit lebih kurang 3-5 kali dah cukup... lepas tu on mcm torch ligh biasa. aku ada sebijik kat rumah... beli kat lelong dalam 3 tahun lepas rasanya... tapi dah rosak sebab anak aku baling-baling jadi mainan.... :eek::)):eek::)) lampu dia memang terang...

dulu ada yang jenis goncang punya..beli RM3 agak bateri malap mmg kena goncang.. :eek:

last2 goncang kuat sangat sampai pecah kat dalam dia.. :eek:

zerovirus 10-12-2010 12:46 AM

lampu picit ajaib ni :))

rijal2009 10-12-2010 12:58 AM

Quote:

Originally Posted by zerovirus (Post 8024717)
lampu picit ajaib ni :))

xmo angkat ke? :">

zerovirus 10-12-2010 01:04 AM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 8024807)
xmo angkat ke? :">

tak berani nak angkat ... tak pakai beteri ... :))

bazsh 10-12-2010 01:07 AM

Menarik ni
X cepat rosak ke TT?

rijal2009 10-12-2010 01:25 AM

Quote:

Originally Posted by zerovirus (Post 8024854)
tak berani nak angkat ... tak pakai beteri ... :))

xnk jogging tangan ke? :eek:

parcofolgore 10-12-2010 03:36 AM

Quote:

Originally Posted by master04 (Post 8016415)
kna goncang2 byk kali....tp tgk avatar ko tu....rasanya ko akan ada mslh nak goncang2 :))

lawak si ot ..hahahha tergelak2 aku baca

mohdridzuan® 10-12-2010 03:42 AM

tahun 2005 mase den camping ngan budak-budak singapore,
tepegun tengok dorang pakai lampu ni,
tak pakai bateri la katekan....ehehe
sekarang dah banyak lak jual kt tempat den,
tapi tak penah beli pun...hihi

gudluck tt, barang best ni :D

coyotito 10-12-2010 03:58 AM

Quote:

Originally Posted by bazsh (Post 8024890)
Menarik ni
X cepat rosak ke TT?

sebab tu kene beli 5 kalau nak pos.
kalau rosak ade lagi spare 4..hehehe
baik punye brg:)paid

botcare 10-12-2010 11:52 PM

Quote:

Originally Posted by bazsh (Post 8024890)
Menarik ni
X cepat rosak ke TT?

jgn jatuh berkali2 ke lantai pasti tahan lama..:D

:)cgrock

zerovirus 10-12-2010 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by botcare (Post 8032285)
jgn jatuh berkali2 ke lantai pasti tahan lama..:D

:)cgrock

mcm tu rupa nya ... :)cgrock

C_Kenek 11-12-2010 12:05 AM

aku pakai gak tapi tak tahan lama mende plastik duk press slalu memang mudah patah pin dalam tu. press sikit pun dah ok bateri dia dalam tu tahan lama. dia ada bateri kecik cam bateri jam dalam tu

botcare 11-12-2010 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by C_Kenek (Post 8032369)
aku pakai gak tapi tak tahan lama mende plastik duk press slalu memang mudah patah pin dalam tu. press sikit pun dah ok bateri dia dalam tu tahan lama. dia ada bateri kecik cam bateri jam dalam tu

kena kurangkan press2 kalau boleh.guna bila perlu,simpan bila x perlu guna :D

HanG_TuaH 11-12-2010 01:49 PM

cam best.. minimun order 5 sekali.. pos pree ker tt.. :)

botcare 11-12-2010 08:14 PM

Quote:

Originally Posted by HanG_TuaH (Post 8035242)
cam best.. minimun order 5 sekali.. pos pree ker tt.. :)

free pos..mehla angkat..nak borong pun buleh..sms je

:)cgrock

mejar 11-12-2010 08:18 PM

mcm menarik...
tp xkan nk beli 5 kot...

botcare 11-12-2010 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by mejar (Post 8037438)
mcm menarik...
tp xkan nk beli 5 kot...

belila utk kwn2 atau sedara mara sekali..dah turunkan minimum order sblm ni min order 10units.:)

:)cgrock:)cgrock

zamreda 11-12-2010 08:38 PM

apabila picit....ia digunakan utk mekanisme gear dgn satu spring gelung...

jadi ia dijana pakai spring tulah..

najumi 12-12-2010 07:11 PM

nak tanya: kalau nak beli satu je boleh ke tak..??
kalau blh, berapa ringgit..??

botcare 13-12-2010 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by najumi (Post 8043609)
nak tanya: kalau nak beli satu je boleh ke tak..??
kalau blh, berapa ringgit..??

buat masa ni tak boleh beli 1 unit.

botcare 15-12-2010 03:51 AM

Quote:

Originally Posted by zamreda (Post 8037532)
apabila picit....ia digunakan utk mekanisme gear dgn satu spring gelung...

jadi ia dijana pakai spring tulah..

itulah teknologi dynamo yg hebat..yg membuatkan kita tak perlu beli bateri untuk lampu suluh..:D

:)cgrock:)cgrock

tim90 15-12-2010 04:16 AM

barang best ni tt...good job :)...

botcare 15-12-2010 09:16 AM

Quote:

Originally Posted by tim90 (Post 8066001)
barang best ni tt...good job :)...

tq2..mehla angkat :)

:)cgrock:)cgrock

zerkz 15-12-2010 10:23 AM

bro chek pm.. thq

juezairi 15-12-2010 10:28 AM

bagus jugak nih


All times are GMT +8. The time now is 01:35 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.