CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Antara Exora, Stream, Wish, Grandis, Premacy..mana satu pilihan anda ? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=191444)

toyist83 27-11-2010 01:45 PM

Antara Exora, Stream, Wish, Grandis, Premacy..mana satu pilihan anda ?
 
Dalam pertambahan ahli keluarga, kereta sedan tidak lagi sesuai digunakan jadi terpaksalah beralih kepada MPV yg memberikan lebih keselesaan. Manakah satukah MPV pilihan anda dan sebab kenapa anda memilih MPV tersebut.http://www.theautochannel.com/news/2...57138.1-lg.jpg
http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ta_Wish_01.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_20071102.jpg
http://carguideblog.com/wp-content/u...y-Mazda5-2.jpg

aznor59 27-11-2010 01:53 PM

pilihan ku tetap WISH...jimat minyak n best....

isz_shinigami 27-11-2010 02:06 PM

gilos..aku vote utk stream..smart shial....

damreza 27-11-2010 02:16 PM

stream smart giler..wish abe kawe ade doh..yg spoil aircond depan jer ade tempat penumpang takder panas ler :o

kerunai 27-11-2010 02:24 PM

ko tanya le ada sorang 'raja keta' kt CG ni ///...semua keta dia ckp dia dh naik ...mesti dia akan cakap EXORA ...hahahah


kocuba teka la sapa raja keta CG tu..hahahhaha

butterfingers 27-11-2010 02:28 PM

tt wt la poll..hehe

jerami 27-11-2010 02:35 PM

Tambah lg 1..
 
Wah..

aku memang ada angan nak capai 1 nie.. tp still tercari-cari yg mn berkenanan di hati dan poket nie..

Aku rasa elok TT tambah lg 1.. TOYOTA INNOVA... sebab dlm kelas yg sama dan lebih kurang pricenya..

toyist83 27-11-2010 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by jerami (Post 7928344)
Wah..

aku memang ada angan nak capai 1 nie.. tp still tercari-cari yg mn berkenanan di hati dan poket nie..

Aku rasa elok TT tambah lg 1.. TOYOTA INNOVA... sebab dlm kelas yg sama dan lebih kurang pricenya..

Sori bro..x leh nak add dah..dah ada org poll..

Zul.H 27-11-2010 05:14 PM

TT..bajet berapa??...

tokputih 27-11-2010 05:16 PM

cherry easter adalah pilihan tok

abahmu 27-11-2010 05:18 PM

stream lawa...klu ada duit blh le amik yg ni..klu kurang mampu terpaksa le amik yg murah2 mcm exora dan alza.

Zul.H 27-11-2010 05:22 PM

rege exora/citrra hampir sama...70K

rege ribena dalam 90 K

rege wish/grandis adalah lebih drp 2 kali ganda rege exora @ 160K...


jadi, kalu nak kata best...rege boleh jadi kayu pengukur...

kalau ada bajet..amik lah estima recond model baru ACR 50..baru 155k....mantap..nampak mewah..minyak ok lah utk 2.4..mentenen murah...tak caya? tanyalah org yg dah pakai...jgn tanya orang yg tak pakai...

abahmu 27-11-2010 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by Zul.H (Post 7929269)
rege exora/citrra hampir sama...70K

rege ribena dalam 90 K

rege wish/grandis adalah lebih drp 2 kali ganda rege exora @ 160K...


jadi, kalu nak kata best...rege boleh jadi kayu pengukur...

kalau ada bajet..amik lah estima recond model baru ACR 50..baru 155k....mantap..nampak mewah..minyak ok lah utk 2.4..mentenen murah...tak caya? tanyalah org yg dah pakai...jgn tanya orang yg tak pakai...

ada duit lg sambar alphard..boleh buat bangbus dlm tu :))

Zul.H 27-11-2010 05:28 PM

kalau bajet bawah 100K...

nak baru amik lah exora...

ribena ????...mmmm..overprice lah rasanya..kabin kecik..2nd row dok 2 org dah rasa sendat?..not in my list..better buy Alza

kalau tak kisah baru atau seken..cuba pertimbangkan Wish sekenhand...berbaloi...smart..kabin luas...minyak sep..mentenen murah..nampak mewah..

p/s : dah ada therad mcama ni dulu, cuba lah selak2 yer..dah didebatkan dengan panjang lebar...

adamma 27-11-2010 05:30 PM

rondo xde ke? lawa gk..eden mampu alza je.. huhu

dreamchaser 27-11-2010 05:38 PM

pilihan ku WISH...jimat minyak,simple dan smart

nashburn 27-11-2010 05:47 PM

pilihan saya Chevy Nabira. Takde dalam list
kete memang sedap mcm bawak BMW

numanuma 27-11-2010 05:48 PM

odisey .. tak penah naik, tapi berangan nak beli :))

jet70 27-11-2010 06:05 PM

lihat bil anak < 5 elok amik ..stream mantap bergaya..memamgh cun atau wish saingan stream minyak lbh ok

klu cadang nk tambah anak atau..hehe bil > 5 baik amik terus odissey atau grandis (sporty n lebih luas) tapi pilihan ku klu ada bajet amik recond estima acr 50 atau alphad..

shamil91 27-11-2010 06:18 PM

Exora pilihanku... murah ! Support buatan Malaysia.. hehe

Dobit127 28-11-2010 07:36 AM

aku pakai iswara jer..... bils nak balik kampung ramai2... p sewa MPV mane2..abis RM1k jer sewa seminggu...sebab waktu lain x pakai mana sangat pon...sorang jer bawak kebanyakan waktu...

itu aku ler...

mohan2110 28-11-2010 07:55 AM

Wish... Toyota dengan prestasi enjin yang memang tak perlu diragui

SOUL86F 28-11-2010 08:08 AM

Quote:

Originally Posted by kerunai (Post 7928279)
ko tanya le ada sorang 'raja keta' kt CG ni ///...semua keta dia ckp dia dh naik ...mesti dia akan cakap EXORA ...hahahah


kocuba teka la sapa raja keta CG tu..hahahhaha

aku tau..aku tau...:eek::eek:

tokmat™ 28-11-2010 08:37 AM

pilihan MPV ye.... :)cgrock
Alphard, Estima, Ipsum, Innova, Avanza, Elysion & Odyssey tak ada ke...? :D

toyist83 28-11-2010 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by Zul.H (Post 7929227)
TT..bajet berapa??...

Bajet aku atau bajet ko ? aku dah ada.. ikut suka kau mana yg berkenan..

toyist83 28-11-2010 10:45 AM

Haizzzz.....macam x caya aku...Exora antara pilihan teramai...Kenapa ye ?

abangjedi 28-11-2010 11:13 AM

pilihan hati cherry 2.4 enjin grandis, kalo x dpt pun exora pun ok.

Zul.H 28-11-2010 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by toyist83 (Post 7933586)
Bajet aku atau bajet ko ? aku dah ada.. ikut suka kau mana yg berkenan..


Bajet TT ler.... kan tanda soal tuh...soalan tanya ler...
:p



kalau ko da ader..thread ni utk aper?...utk servay2 jer ker?...:D


pengalaman aku ngan toyota wish dan estima mmg melebihi expectation dan sangat2 puas hati...:)paid...dari segi rupas paras, mentenen dan FC...cuma buat permulaan regenya agak tinggi sikit lah..... tetapi alah membeli tatpi menang memakai..:)cgrock

adamms 28-11-2010 11:18 AM

aku rasa exora lagi besar dari wish dan stream. lagi selesa kalau bawa ramai.

had_stylez 28-11-2010 12:47 PM

haa..bgoz2..pilih mne yg brkenan dulu..pstu klau da brkenan nk beli leh jmpe aq..leh kasi arga murh2..tpi CASH only..huhu..mau?? PM me ok...salam.... :)cgrock:)cgrock:)cgrock

paktam 28-11-2010 12:56 PM

aku target nak pakai alphart..buat kira2..tak mampu plak..terpaksa la target kereta malaysia je..huhu..

vc2216 28-11-2010 01:09 PM

Toyota Wish pilihan daku..dah 3 tahun guna...memang xbyk bg masalah...best

desmoquattro 28-11-2010 01:58 PM

kalau banyak duit, semua org nak pakai wish..semua sbb pandang tinggi kat jenama luar/established...xkira handling ok ke x ok..or quality low or on par...just my 2 cents.

mohdradzi 28-11-2010 02:08 PM

wah ... bagus ler thread ni ... aku pun tengah survey mpv ie ... maklumlah .. anak semakin bertambah ... alhamdullillah

... nak cari yg selesa dan berbaloi untuk membelinya ... :)

.... Honda Elysion ... tak ada orang nak komen ker ...?
.... tengah cari info ni ... :-?

iamloco 28-11-2010 02:12 PM

toyota wish dah ramai org pakai. pakai la stream :D

chrome76 28-11-2010 02:24 PM

err hyundai starex takde masuk senarai ker?? bleh muat 11 org.. enjin 2.5 diesel.. harga baru 148K lebih kurang estima tapi saiz dia saiz alphard.. aku dok pakai hyundai accent dah nak masuk 6 tahun dah takdak masalah major lagi kete aku.. so nk try plak starex ni..

zahiruddin 28-11-2010 03:20 PM

Quote:

Originally Posted by Zul.H (Post 7929269)
rege exora/citrra hampir sama...70K

rege ribena dalam 90 K

rege wish/grandis adalah lebih drp 2 kali ganda rege exora @ 160K...


jadi, kalu nak kata best...rege boleh jadi kayu pengukur...

kalau ada bajet..amik lah estima recond model baru ACR 50..baru 155k....mantap..nampak mewah..minyak ok lah utk 2.4..mentenen murah...tak caya? tanyalah org yg dah pakai...jgn tanya orang yg tak pakai...

ACR50 RM155k tu kat mana nak dapat bos?:-?

ABL621 28-11-2010 03:56 PM

teman mampu beli estima ACR30 jer....nak beli ACR50 x mampu lagi.....
itupun sebab dpt rege murah RM17k...beli kt jepun....:):)
bwk blk m'sia nnt x tau lak kene braper tax nyer....

tokmat™ 28-11-2010 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by mohdradzi (Post 7934908)
wah ... bagus ler thread ni ... aku pun tengah survey mpv ie ... maklumlah .. anak semakin bertambah ... alhamdullillah

... nak cari yg selesa dan berbaloi untuk membelinya ... :)

.... Honda Elysion ... tak ada orang nak komen ker ...?
.... tengah cari info ni ... :-?

Honda Elysion memang nampak mantap, tegap serta mewah.... :)
Harga pun ok jugak...
Kalau mampu,, apa salahnya miliki MPV ni.... :)

arul57 28-11-2010 07:21 PM

perodua alza la, rodtex pun jimat. enjin 1.5 je tp Dvvt, power gak. rege pun murah. tp tgk selera TT tggi gak, tepok dada tanya la baget anda, hehe


All times are GMT +8. The time now is 11:57 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.