CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Others Interest (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=102)
-   -   ` BINCANG - Kasut Pejabat Anda??? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=190701)

omgkenny 23-11-2010 11:34 PM

nautini ker nautifit.. bkeh tahan gak a kasut tuh,,,,

RuthlessFairy 23-11-2010 11:35 PM

aku pakai kasut gak.
jenjalan, pakai kasut mickey (hi-cut) ngan three point six (hi-cut)

keje pakai converse hi-cut gak..



http://img263.imageshack.us/img263/1310/image1077.jpg

Uploaded with ImageShack.us



asiihh sibuk je aku kat thread ni, mcm lah aku pakai sepatu.

slayer7815 23-11-2010 11:36 PM

aku pakai edward forrer selesa n laya tak kematu kaki aku...

KIOS 23-11-2010 11:40 PM

aku dah cuba mcm2.. paling best/selesa pd aku kasut camel. tapi mahai gile...

kasut ni biasa yg tak tahan tapak dia...
sekarang ni aku beralih ke LEE & Kangroo...
kangroo ki kalo korang perasan, jahitan tapaknya kat belah tepi.

mfadhlan 23-11-2010 11:48 PM

bli yg mahal2 n good quality...300 mostly brand yg ok....tp who know, even BATA pun tahan jugak...

moolaswiss 24-11-2010 12:01 AM

nak beli kasut better invest rm100 ke atas...iAllah ok...
tapi kalu kasut bata, kena basah...tapak lekang....haha..

kodek 24-11-2010 12:15 AM

aku pakai bonia .. pakai lame pun nmpk mcm baru je .. dan plg penting bergaya .. hahaha

taipan6181 24-11-2010 12:17 AM

aku pakai selipar jepun jerr haha..

mohdradzi 24-11-2010 01:01 AM

kalau aku .. kasut ni ikut kesesuaian ... macam aku memang masuk keluar opis jer kerja aku nie ... kadang2 ada kasut tapak tak beberapa grip kat lantai yg licin ...

bagi aku yg terbaik adalah Hush Puppies ... harga dalam lingkungan RM250 ke RM400 ... bagi aku ketika ini yg terbaik ... kelembutan kulit, grip tapak dan yg paling penting selesa.

p/s: elok beli 2 jenis kasut .. boleh tukar selalu .. :D

otaisoya 24-11-2010 01:08 AM

alain delon

mr_turner 24-11-2010 03:00 AM

aku paki clarks

wokyoh fx 24-11-2010 03:30 AM

kasut aku jenama ape ek :-?:-???!!!@@ lupa lak :o:o.. esok aku bagitau hehehe kasut kat dalam keta skrang .. hihihi :):D:D

endingman86 24-11-2010 04:35 AM

penah dengar brand "sepatu timur" TT?

aloong_05 24-11-2010 08:50 AM

aku suka kasut LEE..sbb kulit dia lembut..

charmine 24-11-2010 08:58 AM

cian shoes... ^^ style

NixLee 24-11-2010 09:01 AM

aku pakai bonia.... wife aku suka hush puppies...

wlpon mahal tapi berbaloi....

sepasang tu leh tahan sampai 4-5 thun...:D

tapak dah hancur tapi kulit still menten... :)cgrock tukar tapak jer...

kasut ni nk beli ikut kesesuaian kerja kita... pandai2 la pilih..:)

BBoy 24-11-2010 09:26 AM

Kasut aku skrg brand JK Jarkoo by Dr Cardin... dah lebih 4 tahun pakai kasut nih... selesa pakai cuma nk tukar baru sebab kalo dh lebih 4 tahun, paham2 jela tapak dia camne... dlm masa terdekat ni nk cari kasut baru brand bonia plak... ada design cantik aku terpandang kat pavalion kl aritu...

CyberMachine 24-11-2010 09:27 AM

Quote:

Originally Posted by endingman86 (Post 7903884)
penah dengar brand "sepatu timur" TT?

saya pernah dengar :)cgrock:)paid

vedder9 24-11-2010 09:30 AM

Ved sejak 2004 stick to brand LEE untuk kasut, tahan lasak dan selesa

vedder9 24-11-2010 09:31 AM

Quote:

Originally Posted by aloong_05 (Post 7904530)
aku suka kasut LEE..sbb kulit dia lembut..

Kita serupa :)cgrock

x35 24-11-2010 09:34 AM

Quote:

Originally Posted by pervert (Post 7901602)
Brand BATA best..
Selesa , tahan lasak + tahan lama & yang paling penting murah..

p/s : CEO tempat aku keje gaji dia 20k sebulan, tapi dia pakai kasut BATA jek..sama cam aku.. :D

yup setuju...samalah kita
suka pakai bata sebab ringan...bila jalan tak bising :D

PiChA 24-11-2010 09:43 AM

dr martens

pentavalen 24-11-2010 10:01 AM

kasut ke opis agak lasak jgk erk..
ader 3kasut aku pkai , 1. hush puppies 2. comodo 3.obermain..

kerunai 24-11-2010 10:08 AM

aku pakai camel 7 tahun tak rosak2 lagi kasut opis ..gila **** punya tahan..kasut **** pun tak tahan camni

kalau 24-11-2010 10:08 AM

aku pakai red wings time keja. time ada function aku pakai doc martens.

imatheonlyone 24-11-2010 10:09 AM

ko beli timberland bro...mmg tol2 tahan laSAK...selesa pon selesa...mmg sesuai la utk sesiapa yg selalu jalan kaki cam aku ni...da stahun lebih kot gne

highway 24-11-2010 10:12 AM

aku guna sepatu timur....dah 2 tahun...tp keras sikitlerrr

syahays 24-11-2010 10:14 AM

renoma...dl penah pakai dr.cardin...sakit kaki...

wiralution X 24-11-2010 10:17 AM

aku pakai cap buaya. memang tahan dan selesa...:)paid

kalau 24-11-2010 10:19 AM

kasut johnson pun ok gak. bapak aku pakai kasut ni. dulu la.

soyabean84 24-11-2010 10:21 AM

Pakai kasut sembonia je skang.

Tp masih teringat kasut claks beli dkt bundle dulu, walaupun hanya bundle, tp serius selesa yg amat.

X mampu nk beli baru sb harga dia teramat best... hehehehe

polywang 24-11-2010 10:21 AM

sy pn knl, sepatu timur mmg terbaik, 100% kulit

satsepit 24-11-2010 10:24 AM

beli bundle je..
sambil jalan2 kalau jumpa yg berkenan terus sambar, murah kualiti pn bagus.
macam2 penah pakai, sekarang pakai ferragamo.

epol rider 24-11-2010 10:26 AM

aku beli kasut di Giant je...

capachou 24-11-2010 10:26 AM

dulu aku pakai BATA, tp dah tak best dah.. mcm gred China jerk.. ke diorang pn dah amik sana tak tau la..
skrg aku pakai sliper je g pjbt... kekeke

irsaffy 24-11-2010 10:35 AM

polo,clarks dan valentino rudy...brand ni jer la kasut opis yg biasa beli..

xerocracker 24-11-2010 10:36 AM

Aku guna primavera..beli time sales jer..kalo x..xmampu..harga rm200++..tapi kalo sales dapat below rm100..mmg ok la..tahan lama gak pakai.. ;)

roslanab 24-11-2010 10:53 AM

aku suka Camel Active.
aku suka sebab design, selesa dan kualiti.

Dzil77 24-11-2010 11:27 AM

Cari kasut jenama "Lee" .. memang terbaik..
Harga pun bawah 200 pastu kualiti tahan lasak, kulit lembut & design cantik :)paid
Dulu aku ingat diaorang sesaja guna brand "Lee" ni utk amik brand popular sluar jeans, rupanya mmg keluaran company yg sama..
Tapi tak bnyak kedai yg jual kasut brand ni... aku dah beli 2 pasang "Lee Titan" n mmg best! :)cgrock

sarialong 24-11-2010 11:40 AM

aku pakai clarks dan dr cardin


All times are GMT +8. The time now is 10:23 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.