CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Piala Malaysia datang lagi.. jom berniaga (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=184060)

zerotech 27-10-2010 03:17 PM

Piala Malaysia datang lagi.. jom berniaga
 
Assalamualaikum semua warga CG
terima kasih sudi singgah thread aku nih...

OK ikut tajuk di atas Piala Malaysia sabtu ni kan.. jadi aku pikir ni peluang nak berniaga kat luar stadium tu nanti n member aku pun ada yg nak join bisnes ni..
Jadi apa nak aku mintak korang bagi sedikit idea apa yg best apa aku nak jual time piala malaysia tu nanti..

Ni idea aku dengan kawan aku nak jual :
1. Air mineral
2. Air tin
3. Burger
4. Fish ball
5. semua di atas

kalau ada idea lain tu boleh la kongsi tambah2 lagi janji yg simple yg boleh buat siap2 kat rumah sampai sana jual je..


Dan hal keduanyer..

oleh kerana aku first time nak buat bende ni sapa2 yg ada pengalaman berniaga time piala malaysia ni boleh la kongsi pengalaman..
Boleh ke berniaga kat situ, tak kene kacau ke, dan lain lain la yg boleh korang kongsi.. mintak tolong sangat ye :D

am2020 27-10-2010 03:58 PM

aku pun ingat nak niaga ...jumpa kat sana bro...aku niaga haram punya

janggut_X 27-10-2010 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by am2020 (Post 7690065)
aku pun ingat nak niaga ...jumpa kat sana bro...aku niaga haram punya

botul tu...niago haram jo...tak yah bayar duit kat sesapo/kerajaan

Azhar FX 27-10-2010 04:02 PM

waaa.abam zero nak jadi bisnesman.chaiyok2

p/s : adik manis tu boleh jadi pelaris.confirmmm :p

ejalmlk 27-10-2010 04:03 PM

mari lah mari ..kita berniaga ... untuk keuntungan semua .....

abeInc 27-10-2010 04:04 PM

sokonggg!! nnti aku p beli yaa

am2020 27-10-2010 04:19 PM

kalu semo niaga..saper plak nak beli..hu hu hu..kalu niaga belon ok tak?air botol dah x dibenarkan masuk stadium..so niaga air dalam plastik atau cup..

zerotech 27-10-2010 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by am2020 (Post 7690287)
kalu semo niaga..saper plak nak beli..hu hu hu..kalu niaga belon ok tak?air botol dah x dibenarkan masuk stadium..so niaga air dalam plastik atau cup..

owh.. tq bro untuk info tuh.. kalau air dalam tin pun tak leh ke masuk dalam stadium??? tapi masa selangor dengan kelantan aritu aku tengok banyak je org baling botol :)

tak ada org kacau ke niaga kat luar stadium ni ye

zerotech 27-10-2010 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by azhar048 (Post 7690099)
waaa.abam zero nak jadi bisnesman.chaiyok2

p/s : adik manis tu boleh jadi pelaris.confirmmm :p

sabtu chart beku bro..
dari aku layan hindustan kat tv baik aku layan ragam org kat situ :D

azimkeen 27-10-2010 04:42 PM

jual mercun ,komfom laris

ilhamic 27-10-2010 04:48 PM

jual tshirt, jersi pasukan masing3...haha~caraa x

zerotech 27-10-2010 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by ilhamic (Post 7690572)
jual tshirt, jersi pasukan masing3...haha~caraa x

hari ni dah rabu game sabtu..
sempat ke nak survey mana tshirt murah2 :D
ke bro ada tempat nak beli..

takut kuar modal besar nanti kene angkut je nih.. :))

zerotech 27-10-2010 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by ejalmlk (Post 7690120)
mari lah mari ..kita berniaga ... untuk keuntungan semua .....

hehehe..
abam ejal tak nak goreng otak2 popia ke kat sana? :D

Zepp 27-10-2010 09:07 PM

sapa nak jual tshirt kat stadium utk pasukan kelantan boleh PM aku.

Ada stock banyak nih!
http://img27.imageshack.us/img27/1632/img05811d.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/4605/img05801.jpg

zerotech 27-10-2010 09:30 PM

bro zep..
bende yg ikat kat kepala tu ada tak???
yg ada tulis nama negeri tu..

Zepp 27-10-2010 09:33 PM

benda tu takde la bro..
baju ni je..ni pun tak larat nak handle dah

judinbo 28-10-2010 03:19 AM

kalau nak senang, berniaga je cat/conteng muka..sure laku punya..tahun lps aku gi bkt jalil time n9 vs kelantan, mmg laku punya..tak perlu duduk bawah gerai pun..cuma ada alat cat dan kerusi je cukup..haha

ulam 28-10-2010 07:35 AM

Tapi aku dengar dilarang berniaga di dlm stadium final nie...
Semalam waktu berita sukan ada bgtau..
Jual ayor cup TT, bnyak untung woooo...
Klau kat stadium Ipoh dulu masa teman bebudak cari duit dgn cari ini ler.. :D

zerotech 28-10-2010 09:14 AM

Quote:

Originally Posted by ulam (Post 7695544)
Tapi aku dengar dilarang berniaga di dlm stadium final nie...
Semalam waktu berita sukan ada bgtau..
Jual ayor cup TT, bnyak untung woooo...
Klau kat stadium Ipoh dulu masa teman bebudak cari duit dgn cari ini ler.. :D

tu ler..
aku pun ada dengar mcm tu jugak..
tapi pikir2 balik kene betul2 paham ayat tu..

Tak boleh berniaga di dalam stadium
Tapi aku berniaga di luar stadium.. :D

Mungkin kat dalam dah ada kedai dorang kot..

zerotech 28-10-2010 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by judinbo (Post 7695105)
kalau nak senang, berniaga je cat/conteng muka..sure laku punya..tahun lps aku gi bkt jalil time n9 vs kelantan, mmg laku punya..tak perlu duduk bawah gerai pun..cuma ada alat cat dan kerusi je cukup..haha

ni pakai kaler water boleh ke??


All times are GMT +8. The time now is 09:19 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.