CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Ask/Help : Tangga gaji di LHDN (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=182602)

myrayyan 21-10-2010 03:51 PM

Tangga gaji di LHDN
 
Salam,

Sape2 yg keje kat LHDN kat sini nak tanya tangga gaji kat lhdn mcm mana kmdn kat sana ada elaun khidmat awam, elaun tetap perumahan, COLA gak ke mcm kerajaan persekutuan?TQ

bojed 21-10-2010 09:20 PM

Salam.

Staff LHDN punya gaji dan benefits paling tinggi berbanding staff gov yang lain.

Kalau ikut ranking:

1. LHDN
2. Imigresen
3. Lain2

Tq.

phv2787 21-10-2010 09:22 PM

wah...btol ke...tktau lgsg....:(

amazinggold88 21-10-2010 09:24 PM

nk apply lhdn lh pas grade :D

zahiruddin 21-10-2010 09:31 PM

mmg LHDN paling tinggi gaji dalam gov.jom pakat ramai2 g LHDN

bazsh 21-10-2010 09:33 PM

Berapa gaji permulaan LHDN yer?
Mcmn pengiraan gred nyer?

mr_x6006 21-10-2010 09:45 PM

Jgn lupe jgk, staff LHDN dpt BONUS kaw2 beb..

Masyukkk!!!!!!

rayz 21-10-2010 09:50 PM

kawan aku keja pakai diploma gaji rm2600

moneymaker3000 21-10-2010 09:51 PM

mana lagi tinggi? lhdn atau bank negara?

peija06 21-10-2010 09:52 PM

bleh list ikut ranking x? :-?
nak jgk aku tau..

lhdn imigresen kastam polis tentera guru bla bla bla..

rayz 21-10-2010 09:54 PM

kalo nama lembaga ni tinggi sikit la aku xtau sbb apa.

kawan aku tu audit bhgn akaun

Penbiru 21-10-2010 09:56 PM

mau tak tinggi gaji...sebab untung kutip cukai...kita 1/2 mati kerja bayar cukai.Staff LHDN enjoy dari duit cukai kita jek...:mad:

Kerja malas.File bini aku bertahun tak siap-siap...hampes kelapa ditebuk tupai betul la.Kalau ada staff LHDN kat sini pesan sikit kat kawan-kawan tu..kerja elok-elok sini.Kami bayar gaji hangpa tau...

myrayyan 21-10-2010 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by bojed (Post 7642650)
Salam.

Staff LHDN punya gaji dan benefits paling tinggi berbanding staff gov yang lain.

Kalau ikut ranking:

1. LHDN
2. Imigresen
3. Lain2

Tq.

tulah gaji LHDN utk pengetahuan korg semua mmg paling tinggi..dgn kelayakkan SPM aje gaji dh lebih dr RM1500 so dgn erti kata lain dh boleh apply kad kredit sbg penanda aras..he3..cuma aku nk tau sape yg tau tangga gaji n elaun2 yg ak sebutkan tu??

myrayyan 21-10-2010 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by rayz (Post 7642908)
kawan aku keja pakai diploma gaji rm2600

klu masuk federal gov tu kira gaji pegawai gred41..nak masuk guna kabel lah jawabnya..

amazinggold88 21-10-2010 10:02 PM

Quote:

Originally Posted by rayz (Post 7642908)
kawan aku keja pakai diploma gaji rm2600

:o:o
diploma rm2600

myrayyan 21-10-2010 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by izan_88 (Post 7643000)
:o:o
diploma rm2600

xsilap aku org dalam LHDN ckp gaji SPM aje RM1900..

amazinggold88 21-10-2010 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by myrayyan (Post 7643011)
xsilap aku org dalam LHDN ckp gaji SPM aje RM1900..

kne cri orng dlm nie lps grade nnt :))

REMEDY KARUNG GUNI 21-10-2010 10:05 PM

Masuk gak keje lhdn ni ya....so aku nak appy jugaklah...cable mmg dh ada ni...diorang selalu call aku suh pegi bayar cukai...haha

rayz 21-10-2010 10:08 PM

kalo xdak kabel nak keja gomen senang dapat pointer kena power dan pandai main sukan penting tu. setahu aku la.

member aku pointer diploma 3.8>
pengalaman ada keja audit firm setahun jer.

setahu aku kalau jabatan mula dengan LEMBAGA.. gaji mahal sebab apa yer???

sepalola2008 21-10-2010 10:15 PM

Quote:

Originally Posted by bojed (Post 7642650)
Salam.

Staff LHDN punya gaji dan benefits paling tinggi berbanding staff gov yang lain.

Kalau ikut ranking:

1. LHDN
2. Imigresen
3. Lain2

Tq.

apa lak tak tinggi duk amik duit rakyat bukan ada modal pun tak heran den...tu pun rakyat tak reti2 nak nilai lagi gomen yang duk ada skrg...bongap ko apo yo:(scam

ismandi76 21-10-2010 10:16 PM

hehehe korang tak tahu gaji pembantu am rendah yg lulus darjah enam basic gaji RM1,350.00 kat EPF huhuhuhu

ismandi76 21-10-2010 10:19 PM

bonus baru2 ni sblm raya gov dpt rm1000 bahagi 2 kat epf 1 bulan gaji bahagi dua jugak..klu gaji rm2000 sblm raya dpt rm1000 bulan Dis nnt dpt rm1000 lg huhuhhu

rayz 21-10-2010 10:23 PM

jeles aku dgn depa ni...
keja releks gaji tebal.

aku nak mampus keja swasta nak dpt seribu pun susah.buat gaji org kilang sampai seribu org sakit kepala.

amazinggold88 21-10-2010 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by ismandi76 (Post 7643093)
hehehe korang tak tahu gaji pembantu am rendah yg lulus darjah enam basic gaji RM1,350.00 kat EPF huhuhuhu

wah,nie pn best jgk

rayz 21-10-2010 10:27 PM

keja kat lhdn dok cop mati stem relaks gila, gaji???he.he..

irsaffy 21-10-2010 10:42 PM

leh tahan gak gaji yg diorg offer utk penolong pegawai (gred 31) dan pembantu tadbir (gred 21).

Penolong Pegawai
Kelulusan - Diploma (CGPA 2.70 min)
Tangga gaji RM1998.00 - RM4950.00

Pembantu Tadbir
Kelulusam - SPM atau setara
Tangga gaji RM1370.00 - RM3417.00

http://www.hasil.gov.my/pdf/pdfam/IKLANOktober10.pdf

amazinggold88 21-10-2010 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by irsaffy (Post 7643352)
leh tahan gak gaji yg diorg offer utk penolong pegawai (gred 31) dan pembantu tadbir (gred 21).

Penolong Pegawai
Kelulusan - Diploma (CGPA 2.70 min)
Tangga gaji RM1998.00 - RM4950.00

Pembantu Tadbir
Kelulusam - SPM atau setara
Tangga gaji RM1370.00 - RM3417.00

http://www.hasil.gov.my/pdf/pdfam/IKLANOktober10.pdf


klu degree agk2 bape ek die bayau :-?

Jeb 21-10-2010 10:45 PM

idaman aku nih.hehehe ingat lagi member aku freshie aritu pun keje dapat 5k dah.wekekeke

ammar5 21-10-2010 10:51 PM

baru tau ke.....:)):)):))....tapi bila kena kejar ngan gengster pasal kutip tax baru tau...patut la die org dpt gaji bnyk mcm tu...:)):))

Jeb 21-10-2010 10:53 PM

sebenarnya gaji dia bnyak sebb kena angkat sumpah dan tanggungjawab yg berat pikul amanah orang.bukan sebb kena kutip tax ke ape.depa kutip tax anta surat je.:))

azanney 21-10-2010 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by bojed (Post 7642650)
Salam.

Staff LHDN punya gaji dan benefits paling tinggi berbanding staff gov yang lain.

Kalau ikut ranking:

1. LHDN
2. Imigresen
3. Lain2

Tq.

Imigresen No2? biar betik lu..:eek:
boleh bgtau apa benefit dia?:)

abangbeca 21-10-2010 11:07 PM

Mmg lar gaji LHDN tinggi....tapi dlm gaji tuh dah termasuk elaun2 yg berkaitan...so lebih kurang jer cam kementerian lain...mgkin dia lebey x byk....budak umah sewa aku dulu...4 org keje LHDN...pointer semua hampir2 4.0....bdk ANC pun ader.....tuh pun dpt yg gred Dip jer....bkn post Deg...susah nk dpat bai LHDN nih.....

mytrade 21-10-2010 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by abangbeca (Post 7643615)
Mmg lar gaji LHDN tinggi....tapi dlm gaji tuh dah termasuk elaun2 yg berkaitan...so lebih kurang jer cam kementerian lain...mgkin dia lebey x byk....budak umah sewa aku dulu...4 org keje LHDN...pointer semua hampir2 4.0....bdk ANC pun ader.....tuh pun dpt yg gred Dip jer....bkn post Deg...susah nk dpat bai LHDN nih.....

tul tu....klu lembaga ni skim gaji dia dh kira smua skali...
mcm kawan aku lak lembaga air perak bonus baru ni 3.5X...dn klu fed govt kasi bonus lagi pun diorang dpt gak...

klu kwsp tk silap aku...benefit byk tang caruman KWSP la...klu swasta majikan carum 12% jer diorang dpt caruman dr majikan (kwsp sndiri)hingga 20% kot...elaun transpot RM1 sekilo...bg keje luar la..

azlann1981 22-10-2010 08:40 AM

Quote:

Originally Posted by irsaffy (Post 7643352)
leh tahan gak gaji yg diorg offer utk penolong pegawai (gred 31) dan pembantu tadbir (gred 21).

Penolong Pegawai
Kelulusan - Diploma (CGPA 2.70 min)
Tangga gaji RM1998.00 - RM4950.00

Pembantu Tadbir
Kelulusam - SPM atau setara
Tangga gaji RM1370.00 - RM3417.00

http://www.hasil.gov.my/pdf/pdfam/IKLANOktober10.pdf

hmm..patut r gaji tinggi...gred dia lain dgn org gomen lain..
kalo gomen lain..kalo ada diploma start dgn gred 27 bukan dgn gred 31 mcm LHDN nie...tapi gred 27 tu still lagi penolong pegawai...
aku pun pelik dgn gred diorg nie..
first time aku dgr gred 31 nie..heheh
selalunya fresh diploma nie akan strat dgn Gred 27 ataupun gred 29 (bagi sesetengah skim jawatan)...

alonso 22-10-2010 08:52 AM

tarikh tutup keje LHDN tutup 25 dis ni weh..adoihh..:))

tgk ni.~X(

http://static.jobsmalaysia.gov.my/ht...iklan_lhdn.pdf

roslanab 22-10-2010 08:53 AM

Yang aku tengok, dlm gov terutama badan berkanun,
paling tinggi Gaji --> LHDN... kedua --> KWSP.

Dua2 ni under Kementerian Kewangan.
Kerja dorang kutip duit orang.. mana tak tinggi gaji.

Bekas jiran aku dulu kerja mat peon pnghantar surat
di KWSP tapi gaji dlm RM1450 pakai spm.

inseniorshah 22-10-2010 08:56 AM

Kami adalah pembayar tegar gaji/staff staff gomen..hehehe

roslanab 22-10-2010 08:58 AM

Quote:

Originally Posted by alonso (Post 7645913)
tarikh tutup keje LHDN tutup 25 dis ni weh..adoihh..:))

tgk ni.~X(

http://static.jobsmalaysia.gov.my/ht...iklan_lhdn.pdf

Thanks for info bro,
nanti aku bagitau adik2, saudara mara
suruh dorang apply sebelum tarikh tutup.
Thanks.

Niyang 22-10-2010 09:02 AM

tp dorang x ada skim pencen....

penhitam 22-10-2010 09:03 AM

diorang takde elaun perumahan...ehehehe


All times are GMT +8. The time now is 12:52 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.