CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Sape pernah guna scramble DTM 150 (DEMAK) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=178932)

mentadaklaut 26-12-2010 11:37 AM

kredit to brader aspide1008 dr forum malaysianbikers...

CyberMachine 26-12-2010 11:48 AM

power rupenya demak

kerunai 26-12-2010 04:07 PM

pergh tu dia demak ..

demaktrail 26-12-2010 06:37 PM

hanya orang yang tak pakai demak saja yang dok menilai demak tak bagus, fitnah macam2. bagi yang pakai demak termasuk aku dah hampir setahun pakai demak DMX-r, demak is the best. setakat ni hanya keluar duit isi minyak dan tukar EO saja, tak pernah repair apa-2, enjin still maintain walaupun moto selalu buat lasak redah kebun sawit, redah parit, cruising jalan raya (paling jauh, dari JB turun Kl dalam +- 300km satu hala). minyak isi Rm 10 dapat mileage dalam 130km,(perjalanan dekat2) turun KL ari tu lebih kurang abis Rm 25 minyak ron 95 (sehala), cruising speed 90 - 100 kmsj. topspeed 100 kmsj (130kmsj test ngan meter lc135). setakat ni performence masih lagi mantap.

CyberMachine 26-12-2010 07:05 PM

motor ni berapa ringgit?

ammar_adni 26-12-2010 07:13 PM

wah..... minatnyer....

mentadaklaut 26-12-2010 07:55 PM

moto nih (dtm) lg murah dr lc135...angkat sebelum bulan 1, ada can la ikut ride p melaka (ride tahun baru 2/1/2011)...dr kl...hehe...ikut jln dalam (bukan hiway)...kat melaka akan berkumpul geng2 scrambler dr kl,n9,melaka,johor...hehe...

demaktrail 28-12-2010 01:50 PM

tak mahal pun demak ni, kalu kat sini, (batu pahat) dmx-r = RM 4500 OTR, dtm RM 6100 OTR. jeeeeeee

roBUST 28-12-2010 11:28 PM

-double post-

roBUST 28-12-2010 11:29 PM

angkat dulu baru kite tau oke ke tak..hehe
aku dulu cm org2 lain gak..nak angkat..tp biasa la persepsi org kate moto celup,name x best,demak je??hehe
kalo nk ikut moto celup,orion moto celups gak..opss :p
pakai je dulu..aku so far oke..td ngat clutch plate rosak..skali bearing blkg daaa.tuka oke balik je..sedap je bwak..
skrg tunggu nimota nye performance plak..
nk beli KTM,husaberg,husky x mampu mcm bro2 dari spore..main kecik2 dah la :p

mentadaklaut 31-12-2010 07:41 PM

dengar cerita, 1 group scrambler akan panjat genting sok pg...lusa plak bbrp group scrambler akan berkumpul di melaka...geng2 kl,n9,mlaka,johor akan berkumpul di sana ...ni aku dapat info drp mmbr aku yg pakai demak dtm...

Rizz one 01-01-2011 11:12 AM

Xmoto XZ250R
http://202.76.227.240/images/60/6064520783.jpg
http://202.76.227.240/images/60/6015660697.jpg

nimota Ranger x 150
http://i511.photobucket.com/albums/s...est/nimota.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_phXGDyRrEl...0/P1020592.jpg

Nak jadi pemborong gi kat sini :- ANEKA CROSS BIKE

mentadaklaut 04-01-2011 08:21 PM

pelbagai jenis scrambler termasuk demak dtm semasa konvoi scrambler ke melaka 2/1/2011 ... penyertaan lebih 100 buah scrambler ...
scrambler yg terlibat :

kawasaki d-tracker 250
kawasaki klx 250
kawasaki klx 150
bkz tt160
demak dtm 150
demak dmx-r 150
demak dmx 150
nitro ranger 150
nimota ranger 150
mz sm 125 (DOHC)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._1061929_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5764253_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3657843_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5649022_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._8171065_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._7753208_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._8277052_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3092488_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._7511086_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3624492_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._1521677_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2392411_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2405693_n.jpg

tOksiak 05-01-2011 12:11 AM

yang ni plak mcm mana.....aku duk riki2 jugak demak dgn yg nimota nih.....dh lama berkenan tp tktau mcm mana kualiti nye....ni buat aku teruja ni...org tua berjiwa muda kembali...oooyeeehhh...

orangseni 09-01-2011 12:46 AM

scrambler demak mmg best...skarng dah panas...telah berlaku beberapa kecurian...

mantoya 09-01-2011 03:35 AM

mcm ne dgn sparepart scramble demak ni...senang cari tak...

m13jump 09-01-2011 03:59 AM

spare part klau susah sangat nak cari gi je kat kilang die kat batu caves tu. ade bengkel lagi. so far DTM aku memang tip top. dah belasah masuk trail dan lenjan sepuas hati tapi kat enjin tak menunjukkan tanda2 problem pun. memang best gak pkai DTM nih.

rijal2009 09-01-2011 04:40 AM

xyah la..jenis demak ni moto kondem, dulu aku pernah ada demak spark yg cam ex5 tu..guna baru setahun enjin dah kena overhaul..

m13jump 09-01-2011 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 8311548)
xyah la..jenis demak ni moto kondem, dulu aku pernah ada demak spark yg cam ex5 tu..guna baru setahun enjin dah kena overhaul..

tu tahun bile tu? buat masa ni untuk model scrambler dah keluar 3 model dah. klau product ade problem mungkin dorang dah stop production. kilang pun dah ade kat batu cave dh pun. so far buat lenjan memang berbaloi gak.:-?

mentadaklaut 09-01-2011 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 8311548)
xyah la..jenis demak ni moto kondem, dulu aku pernah ada demak spark yg cam ex5 tu..guna baru setahun enjin dah kena overhaul..

masuk je terus kondem...agak2 xbelek page2 depan ka...kl rs xpuas ati, klik ja siggy aku...g kondem kat situ...nak tgk sapa kena balik...

bro...scrambler demak dah kuar 3 model sejak bbrp tahun dulu... :) xpernah lg yg ada major prob...kl minor tuh, moto cap JEPUN pun ada... :) aku pun dah lenjan kaw2 gak demak dtm aku...br pakai 4 bulan, milage dah dekat 10k...xdak simptom2 moto nak sakit...

aku rs demak spark bro tuh kes 1 dlm 1000...apasal xanta kilang je kl xpuas hati?? :) knp perlu setahun br nak obehol?? sbb obehol nih utk kes berat ja...sblum ia jd berat sehingga kena obehol, msti sebelum tuh dah tunjuk simptom2 nak kondem...ms tunjuk simptom tuh la bro g anta balik moto tuh..spttnya bro lenjan cukup2 ms dlm warranty...dlm warranty tuh g anta kedai tmpat beli @ kilang kl rs leh sampai kilang kat batu caves...

biasanya org2 yg kondem demak nih xpakai demak pun...pastu dok pung pang pung pang kata demak mmbr xbagus...

mmbr aku pernah pakai lagenda, pakai bbrp bulan, enjin jd pelik, clutch sangkut la, bunyi ntah apa2 la TP XDAK LA NAK MASUK FORUM NAK HENTAM YAMAHA, mampus kena bahan balik sbb sah2 mmg yamaha cap JEPUN...ni yg dikatakan kes 1 dlm 1000...mindset org melayu, misti mau cap JEPUN...misti mau cap JEPUN...misti mau cap JEPUN...

br2 nih, ada konvoi scrambler...selamba ja moto2 bukan cap JEPUN polo...paling respek, de bebrpa scrmabler cap NITRO plet WQ* (tahun 2007) ikut...org pun buka mata kl moto2 yg kn kondem boleh polo ride jauh2...

kat opis aku pun de mamat naik moto NITRO yg sebijik cam ex5...dia cakap dah 5 tahun dia pakai moto tuh... :D ~X( pasni mamat NITRO tuh nak angkat scrambler NIMOTA...pernah dengar?? :D

berbalik kpd tajuk DEMAK...kl demak barang xbagus, knp demak leh menten sampai skrang...?? :)cgrock

p/s: aku bukan org DEMAK ...aku hnya pengguna scrambler DEMAK...aku juga ada moto cap JEPUN dgn kapcai cap MALAYSIA...

mentadaklaut 09-01-2011 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by Berubah la woi (Post 7521032)
mengikut penulis majalah KAPCHAI,bg keluaran yg terbaru ni bukan sebarang keluaran..sebab kualiti sama mcm keluaran jenama lain enjin dia...kalau tk salah mcm honda ex5 ketahanan dia...dan yg model br ni limited pasal kilang buat tk byk untung..mgkn dia nak berjinak2 dgn brg berkualiti.

tp rasa bukan model ni...yg lattest punya...ala2 motard...tp mmg motard pun:)paid:)paid:)paid

try google tgk..

yg masuk semata2 nak hentam demak, cuba bc post nih...ada kat page depan2... :o

yg aku bold tuh bro berubah la woi silap...sebenarnya mmg model nih pun...demak dtm 150...:-?

mantoya 09-01-2011 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by mentadaklaut (Post 8314533)
masuk je terus kondem...agak2 xbelek page2 depan ka...kl rs xpuas ati, klik ja siggy aku...g kondem kat situ...nak tgk sapa kena balik...

bro...scrambler demak dah kuar 3 model sejak bbrp tahun dulu... :) xpernah lg yg ada major prob...kl minor tuh, moto cap JEPUN pun ada... :) aku pun dah lenjan kaw2 gak demak dtm aku...br pakai 4 bulan, milage dah dekat 10k...xdak simptom2 moto nak sakit...

aku rs demak spark bro tuh kes 1 dlm 1000...apasal xanta kilang je kl xpuas hati?? :) knp perlu setahun br nak obehol?? sbb obehol nih utk kes berat ja...sblum ia jd berat sehingga kena obehol, msti sebelum tuh dah tunjuk simptom2 nak kondem...ms tunjuk simptom tuh la bro g anta balik moto tuh..spttnya bro lenjan cukup2 ms dlm warranty...dlm warranty tuh g anta kedai tmpat beli @ kilang kl rs leh sampai kilang kat batu caves...

biasanya org2 yg kondem demak nih xpakai demak pun...pastu dok pung pang pung pang kata demak mmbr xbagus...

mmbr aku pernah pakai lagenda, pakai bbrp bulan, enjin jd pelik, clutch sangkut la, bunyi ntah apa2 la TP XDAK LA NAK MASUK FORUM NAK HENTAM YAMAHA, mampus kena bahan balik sbb sah2 mmg yamaha cap JEPUN...ni yg dikatakan kes 1 dlm 1000...mindset org melayu, misti mau cap JEPUN...misti mau cap JEPUN...misti mau cap JEPUN...

br2 nih, ada konvoi scrambler...selamba ja moto2 bukan cap JEPUN polo...paling respek, de bebrpa scrmabler cap NITRO plet WQ* (tahun 2007) ikut...org pun buka mata kl moto2 yg kn kondem boleh polo ride jauh2...

kat opis aku pun de mamat naik moto NITRO yg sebijik cam ex5...dia cakap dah 5 tahun dia pakai moto tuh... :D ~X( pasni mamat NITRO tuh nak angkat scrambler NIMOTA...pernah dengar?? :D

berbalik kpd tajuk DEMAK...kl demak barang xbagus, knp demak leh menten sampai skrang...?? :)cgrock

p/s: aku bukan org DEMAK ...aku hnya pengguna scrambler DEMAK...aku juga ada moto cap JEPUN dgn kapcai cap MALAYSIA...

cayalah ulasan pemilik scramblr demak...

m13jump 10-01-2011 02:14 AM

semakin ramai je pengguna demak DTM ni kat jalan skang

roBUST 15-01-2011 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 8311548)
xyah la..jenis demak ni moto kondem, dulu aku pernah ada demak spark yg cam ex5 tu..guna baru setahun enjin dah kena overhaul..

haha..kelakar beb..
jgn la samakn moto kapchai n moto skrem ni..
yup..mmg kapchai die sume hancus..x nafi..sbb aku de jupe owner yg pakai kapchai demak..
tp skrem?semua yg aku jupe x pernah hancus..
yg hancus duit je..sbb masing2 nk mekap moto..
tp tu biasa la..nk moto besar tp belanja nk moto kap tu mmg tale la bro..

dah review dtm nye spec ke lum?
dah kasi tgk enjin blue print dari mane?

kalo nk kate hancuss..moto kriss dulu pn hancus gak..ape bende tah yg bunyi kuat dari enjin dia..piston ring ka apa ka..aku pn x ingat..

ke bro hancus sbb x jage myk itam?or lenjan moto mcm moto kuat?tale la cmtu bro..nk lenjan..amik moto kuat trus la..

ke bro pakai myk enjin cap ayam?mentang2 la moto cap ayam..bro pakai pn myk cap ayam pastu rosak..bro p tampar mekanik demak :))

roBUST 15-01-2011 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by mantoya (Post 8315520)
cayalah ulasan pemilik scramblr demak...

sedang tunggu demak 200cc plak nk kua..below 10k..
hmm..dah ada dtm baru kua 200cc..
hangus hangus duit aku :))

m13jump 15-01-2011 11:43 PM

Quote:

Originally Posted by roBUST (Post 8380732)
sedang tunggu demak 200cc plak nk kua..below 10k..
hmm..dah ada dtm baru kua 200cc..
hangus hangus duit aku :))

beli jgn tak beli...:D

mantoya 16-01-2011 08:39 AM

semalam tgh beli goreng pisang ,scarmler Demak lalu warna hitam....
cunlah dgn helmet airbrush....nampak ganas...

zydeth666 17-01-2011 12:25 PM

aku tgh cari geng satu kepale.. aku jengah kt kedai moto tgk DTM150. so far aku tgk mcm puas ati.. ditambahkan lagi korang punye pengalaman pakai demak.. so aku kompemla nak angkat moto ni.. pd sape2 budak jb ade mane2 geng mortard x? ingat nak join, teringat zaman scoot dulu.. konvoi ramai2.. tgk budak2 singapore pakai supermortard pon geram gak.. diorang bole la, kat sane motard boleh dengar regenye.. aku tgk gambo korang berkonvoi, alahai, seronoknye...!

m13jump 17-01-2011 01:15 PM

Quote:

Originally Posted by zydeth666 (Post 8395681)
aku tgh cari geng satu kepale.. aku jengah kt kedai moto tgk DTM150. so far aku tgk mcm puas ati.. ditambahkan lagi korang punye pengalaman pakai demak.. so aku kompemla nak angkat moto ni.. pd sape2 budak jb ade mane2 geng mortard x? ingat nak join, teringat zaman scoot dulu.. konvoi ramai2.. tgk budak2 singapore pakai supermortard pon geram gak.. diorang bole la, kat sane motard boleh dengar regenye.. aku tgk gambo korang berkonvoi, alahai, seronoknye...!

beli jangan tak beli, biar ramai lagi geng dtm baru meriah.:)cgrock

zydeth666 17-01-2011 02:45 PM

hahaha, aku kompem angkat la ini moto... sape yg damn demak ni.. jgn ye ye kentang sgt ea... hahaha
aku bekenan sgt mortard ni da lame dari zaman aku main scooter dulu (awal 2000). aku jengah2 kat google psl pagi td aku park scooter aku kt sebelah ranger x nimota kat ptp.. mcm pelik aku tgk moto ni sampai la aku kt ofis bukak google cari pekebende jenis moto ni... baru la aku dapat info dari forum ni.. haha.. best gak tgk gelagat korang sembang kat forum ni... hehe.. mcm satu kepale je..

p/s: aku rindu zaman scooter dulu.. hehe, choww.

zydeth666 17-01-2011 02:50 PM

tp aku tetap nak dtm gak..

orangseni 17-01-2011 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by zydeth666 (Post 8395681)
aku tgh cari geng satu kepale.. aku jengah kt kedai moto tgk DTM150. so far aku tgk mcm puas ati.. ditambahkan lagi korang punye pengalaman pakai demak.. so aku kompemla nak angkat moto ni.. pd sape2 budak jb ade mane2 geng mortard x? ingat nak join, teringat zaman scoot dulu.. konvoi ramai2.. tgk budak2 singapore pakai supermortard pon geram gak.. diorang bole la, kat sane motard boleh dengar regenye.. aku tgk gambo korang berkonvoi, alahai, seronoknye...!

jb? search grup diorang kat FB... DEMAK SELATAN :D

ni plak aku...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3984292_n.jpg

zydeth666 18-01-2011 12:48 PM

haha, lawo ko edit ekk... cun..

m13jump 19-01-2011 12:37 AM

bukak stiker pun dah nampak garang dh. helmet sebiji cam akunyer. hehe

orangseni 19-01-2011 09:05 PM


m13jump 20-01-2011 02:13 AM

kat sini berapa ramai yang dah pkai scram demak ni?

m13jump 20-01-2011 02:16 AM

Klau boleh listkan kat sini.mana tau hujung minggu leh merempit bersama.:D

P/s:Aku pkai Demak DTM 150.

roBUST 20-01-2011 11:08 AM

turun elite speedway track mggu ni..ade pelancaran model KTM baru..geng2 skrem kasi havoc skit..hehe

demaktrail 22-01-2011 08:45 PM

aku pun dah kurang sebulan lagi nak cukup setahun pakai demak DMX-R. sekarang ni dah salin jadi KTM. selalu wat masuk kebun sawit, tak pernah mengecewakan. mantappppp....

demaktrail 22-01-2011 08:56 PM

sejak pakai demak ni dah hampir setahun, mileage pun lupa mungkin dah hampir 20k dah, secara jujurnya setakat ni hanya abis duit salin kulit KTM , tukar minyak itam dan isi minyak. lain-2 tak pernah repair lagi. moto ni dah muak masuk kebun sawit, selalu kene basuh ngan tanah merah, panjat bukit, redah lumpur musim hujan, jatuh beberapa kali, tapi sampai sekarang ni masih mamuaskan lagi dia punya performence,
Macam biasa laa orang kita ni bile tengok jenama cap ayam, kata tak de kualiti. aku pernah dan masih lagi pakai moto cub 125 honda wave (sekarang bini bawak), secara jujurnya baru setahun 2 bln pakai dah kene rebore blok, bukan wak melasak pun cume gune ulang alik keje je. tu la pasal amik demak sebab nak main trail.


All times are GMT +8. The time now is 05:39 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.