CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Mana nak dapat bubble wrap utk packing? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=177114)

mee siput 30-09-2010 12:14 PM

Mana nak dapat bubble wrap utk packing?
 
saya buat bisnes online mee siput ni.
saya nak buat packing systematic skit la utk tempahan online ni...nak cari plastik bubble (tak tau apa nama sebenar plastik ni) :p
problem nye sampai ke hari ni tak jumpa lagi supplier plastik bubble ni.
so kalau ada sapa2 yg ada contact supplier plastik ni, atau kat mana saya boleh dptkan, pls roger ok.. :D

nashburn 30-09-2010 12:22 PM

Benda ni ke? ni bubble wrap namanya. dulu saya pernah beli segulung dalam RM35, size dah tak ingat, tapi panjang gak la. Dia deliver kat umah, masa tu saya tinggal kat Putrajaya. Beli dari Sunway. Nanti saya cari contact number dia balik.

http://www.indigoshop.co.uk/media/gb...wrap-small.jpg

gebang 30-09-2010 12:23 PM

nak cari yang macam ni ke?
http://www.lelong.com.my/bubble-wrap...-10-Sale-P.htm
Biasanya kat kedai stationery ade jual tapi biasanya satu meter dalam RM5. Tapi kalau nak murah beli cam kat atas tu.. 100m terus

mee siput 30-09-2010 12:34 PM

ooo sgt membantu!! thanks a lot

:)cgrock

soalan lain pulak.

korang ada tak supplier buat kotak, multi size
kalau ada, meh kasi contact no jugak

hairy84 30-09-2010 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by mee siput (Post 7458531)
ooo sgt membantu!! thanks a lot

:)cgrock

soalan lain pulak.

korang ada tak supplier buat kotak, multi size
kalau ada, meh kasi contact no jugak

saye pon tgh cari suplier kotak... :)

cdan 30-09-2010 12:55 PM

den tempat kotak disini... :))

www.printprima.com
call/sms : 017-3058025
emel : fizdane@yahoo.com
YM : fizdane

gebang 30-09-2010 12:56 PM

kalau kotak boleh cuba yang ni kot..
http://packagingmart.com.my/

offline aku tak de contact..

nashburn 30-09-2010 01:26 PM

Quote:

Originally Posted by mee siput (Post 7458531)
ooo sgt membantu!! thanks a lot

:)cgrock

soalan lain pulak.

korang ada tak supplier buat kotak, multi size
kalau ada, meh kasi contact no jugak

kotak ni harga dia bergantung kpd kuantiti, kalu buat sikit mahal, kalu buat banyak murah la sikit.
bagi aku yg online tu mahal. bro kena try pegi riki kat kilang2 bleh dapat harga murah. dulu member aku selalu amik kat kl tapi aku dah tak ingat tempat dia kat mana, kalu tak silap kat area sungai besi tu ada. kuantiti mesti at least 1k

maus 01-10-2010 11:08 AM

sorry tt..tumpang thread :) ada x sesapa yang buat plastic printing kat sini? plastic tu jenis mcm yg org selalu guna utk bungkus kerepek tu..kalau ada sesapa yg boleh tolong ,harap boleh pm saya..terima kasih..

tebbaloi 01-10-2010 11:27 AM

benda ni ada jual borong... beli boorng lagi murah.. budak QA tempat aku dulu selalu gak order 1-2roll utk packing ..

mee siput 01-10-2010 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by maus (Post 7466581)
sorry tt..tumpang thread :) ada x sesapa yang buat plastic printing kat sini? plastic tu jenis mcm yg org selalu guna utk bungkus kerepek tu..kalau ada sesapa yg boleh tolong ,harap boleh pm saya..terima kasih..

hat ni pun saya cari juga...
tapi kalau temporary, plastik yg 1 side tu warna silver, ada jek jual kat kedai 2 hinggit tu...tapi mahal skit la dia kira per pc.

Abu nawas 01-10-2010 12:49 PM

http://i776.photobucket.com/albums/y...illow_pair.jpg

yg macam ni ko tak nak...:-?

mee siput 01-10-2010 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by maus (Post 7466581)
sorry tt..tumpang thread :) ada x sesapa yang buat plastic printing kat sini? plastic tu jenis mcm yg org selalu guna utk bungkus kerepek tu..kalau ada sesapa yg boleh tolong ,harap boleh pm saya..terima kasih..

hat ni pun saya cari juga...
tapi kalau temporary, plastik yg 1 side tu warna silver, ada jek jual kat kedai 2 hinggit tu...tapi mahal skit la dia kira per pc.

fazilirosli 01-10-2010 01:55 PM

Mee Siput, kotak boleh call brother ni.

Reza
016-335 4540

Macam Macam size and design dia boleh buat.

Bubblewrap 26-02-2013 11:29 PM

Halo bubble wrap in saya Ada supply banyak.
Sebulan saya supply lebih kurang 150roll, experience seller dah.
Jom mari tengok website saya.
www.bubblewrap.com.my
Atau call saya terus 012-2238426 Andrew

ARIFFX 26-02-2013 11:42 PM

Quote:

Originally Posted by mee siput (Post 7458331)
saya buat bisnes online mee siput ni.
saya nak buat packing systematic skit la utk tempahan online ni...nak cari plastik bubble (tak tau apa nama sebenar plastik ni) :p
problem nye sampai ke hari ni tak jumpa lagi supplier plastik bubble ni.
so kalau ada sapa2 yg ada contact supplier plastik ni, atau kat mana saya boleh dptkan, pls roger ok.. :D





http://www.carigold.com/portal/forum...ht=bubble+wrap


http://www.carigold.com/portal/forum...ht=bubble+wrap


http://www.carigold.com/portal/forum...ht=bubble+wrap


http://www.carigold.com/portal/forum...ht=bubble+wrap

balang 27-02-2013 12:13 AM

Bagus ni...


All times are GMT +8. The time now is 08:01 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.