CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   air dalam radiator kering..mintak tolong semua..(DAH SETEL...TQ ALL) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=176524)

mohamad71 28-09-2010 09:54 AM

Susah juga nak tahu tu,kecuali nampak air coolant keluar dari mana.Servis membaiki dalam RM80-RM100 je ditempat saya.

ameant 28-09-2010 09:56 AM

aku penah kene 4 kali benda ni hondacivic EG).... puncanya

1- thermoswitch dah kong ( temperature sensor )
2- waterpump ( air radiator tendang balik ke spare tank )
3- radiator bocor
4- thermostat jam

kes tt ni kat no 3 tuh

koboygurun 28-09-2010 09:59 AM

aku pon penah kene camni....
apa yg leh ko wat,check paip hose...
ada lekaing ke x...
selalu jadi kat joint besi antara paip tue...
better hantar cepat,sebelum makin parah...
kalu kering,leh meletop woo enjin...

owndferra 28-09-2010 10:02 AM

rasenye mmg kompem radiator bocor..kalo bahagian atas radiator tu plastik cube check kot2 ade crack..pastu cube check bhgian bwh radiator plak..ade x leaking/pecah/crack..kalo tgk kat radiator ade kesan2 air karat tu mmg ade bocor...

kete aku pn radiator tgh bocor nie..ade crack kat atas..dh letak gam 2ton pn x jalan..mmg mintak radiator br laa kot tue..so ujung bln ni kene laa bg dia radiator br..huhuhuuu

niko 28-09-2010 10:10 AM

getah tudung dah haus kot...aku nyer b4 ni cm tu arr,tuka tudung trus elok ha3...

qarzza 28-09-2010 10:10 AM

tgk kat sambungan die bro...

ade satu kes mase kat sungai congkak... ramai yg kene.. ade satu kumpulan yg ade tow truck, mmg saje buka bagi air kering... bile temperature naik... kite berhenti, nnt ade la tow truck yg lalu... die la tuh... die buat kat kete kite mase kite dok sibuk mandi manda.... haih..

aman_pd 28-09-2010 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by kalau (Post 7438629)
cek radiator cap, ganti kalo perlu. Pastu cek hose, sambungan besi, mungkin klip ataupun hose mintak ganti. Pastu cek radiator, part atas ngan bawah, mungkin ada crack, ataupun ring dia dah mintak ganti.

radiator cap baru ganti,water pump pun baru ganti,radiator baru servis,hose ade 4 butir pun baru ganti..tu semua aku buat dlm 3,4bulan lepas.ring kat mana lak bro?

aiman27 28-09-2010 10:51 AM

baik g repair cepat2 bro nt benda lain lak yg rosak...ckp psl radiator ni,coolannya ptt ditukar utk setiap 40km utk mblhknnya berfungsi dgn baik...

sprinter 28-09-2010 10:55 AM

tukar coolant setiap 40 km toke kilang coolant pun leh bankrap..

coolant kene tukar setiap 20K Km...

heihachi 28-09-2010 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by aman_pd (Post 7438795)
radiator cap baru ganti,water pump pun baru ganti,radiator baru servis,hose ade 4 butir pun baru ganti..tu semua aku buat dlm 3,4bulan lepas.ring kat mana lak bro?

hmm, walaupun saya bukan otai mekanik tapi sebab dah lama pakai kereta dan pelbagai kereta termasuk 'old skool' punya kereta so dah biasa benda2 problem camni.

semua you baru buat so saya rasa you punya masalah bukan benda2 ni. cuma yang pasal radiator tu walaupun you baru servis tak bermakna radiator you tak bocor.nak kepastian boleh suruh mekanik buat pressure test radiator dulu sbelum tukar..kalau tak sia2 tukar baru kalau belum tentu problemnya kat radiator.

Bila air radiator cepat kering, ataupun spare tank selalu kering (dan bukan atas sebab2 water pump rosak/radiator bocor/hose bocor/connection loose/thermostat failure/cooling fan failure dan lain2), kemungkinan besar kereta you mengalami simptom 'loss of water' iaitu air dah masuk dalam enjin.Nak tahu betul atau tidak boleh check kat minyak hitam punya cap belah dalam tu adakah ada tanda2 berbuih. ataupun boleh check kat minyak hitam punya level checking tu adakah ada tanda yang sama. ataupun boleh check warna minyak hitam itu sendiri, warnanya akan 'dark brownish' bukan hitam biasa..ini tanda2 minyak hitam dah campur air. dalam bahasa mekaniknya your head gasket dah fail/blown/pecah.So kalau confirm kena ni memang parah ler sikit kosnya.Air hilang banyak sebab dia tak circulate masuk balik dalam radiator for cooling of engine tetapi sebab head gasket failure dia instead masuk ke dalam engine sikit2. Harap tak gitulah..tapi kalau jangkaan saya salah harap ada yang betulkan.


All times are GMT +8. The time now is 08:39 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.