CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Travel, Vacation, Tour, Adventure (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Bercuti Di Langkawi, Apa Yg Patut Kita Prepare?? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=158951)

PELIKAN 24-07-2010 11:06 AM

Ikut pengalaman aku
1st klu parking kt k.perlis...byk runner makan komisen...jgn caya sorang pun..(ada sorang mamat nama lan klu tak silap./antara kaki gebang).keyword dia satu jgn caya orang pulau menipu..jgn amik pusing...parking satu hari 8-10
sewa keta ke chalet ke... Sampai pulau bru confirm
makan mahal..dan tak sedap..jgn cari seafood kaa..apa kaaa.cekik darah.ko cari fastfood dah...barang..biasa aje...souvenir aje la pun klu nak beli...k

mr_x6006 24-07-2010 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by boceh (Post 6939451)
Kalau pergi island hopping.
Aku suggest 4 jam hang lepak di pantai beras basah tu jer.
Kalau ada anak kecik.
Beli mainan utk korek pasir.
Pasir putih bersih.
Air laut pehhhhhhhhhhh hijau.

Huhuhu.. Mnarik tu bro...

Pantai Beras Basah tu dkt dgn area Pantai Chenang ke?

mr_x6006 24-07-2010 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by PELIKAN (Post 6939519)
Ikut pengalaman aku
1st klu parking kt k.perlis...byk runner makan komisen...jgn caya sorang pun..(ada sorang mamat nama lan klu tak silap./antara kaki gebang).keyword dia satu jgn caya orang pulau menipu..jgn amik pusing...parking satu hari 8-10
sewa keta ke chalet ke... Sampai pulau bru confirm
makan mahal..dan tak sedap..jgn cari seafood kaa..apa kaaa.cekik darah.ko cari fastfood dah...barang..biasa aje...souvenir aje la pun klu nak beli...k

Cam tu ke.. Psal Hotel tu aku x kisah sgt coz aku dah booking bilik kat Federal Villa..

Utk 3 hari 2 mlm, sewa bilik biasa RM110 jer..
:)

car_they 24-07-2010 11:19 AM

aku baru p sana sekali baru.. sampai2 sana anak terus kena campak.. tak p jalan maner2 terus balik jer pasal anak n cuaca masa tu hujan jer.. next time nak p lagi.. heheeh

Scorpions10 24-07-2010 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by PELIKAN (Post 6939519)
Ikut pengalaman aku
1st klu parking kt k.perlis...byk runner makan komisen...jgn caya sorang pun..(ada sorang mamat nama lan klu tak silap./antara kaki gebang).keyword dia satu jgn caya orang pulau menipu..jgn amik pusing...parking satu hari 8-10
sewa keta ke chalet ke... Sampai pulau bru confirm
makan mahal..dan tak sedap..jgn cari seafood kaa..apa kaaa.cekik darah.ko cari fastfood dah...barang..biasa aje...souvenir aje la pun klu nak beli...k

ni lebih pd provoke je hg nih..xkan la pi sana nk mkn fast food.xkan la semua restoran seafood sn mahal2.agak2 la tuan.
alang2 nk mkn angin bior la tmpt yg sempoi2 sikit..klau smua nk berkira den sarankan duduk je la kt umah..:)paid:)paid

traderfox 24-07-2010 11:20 AM

Quote:

Originally Posted by mr_x6006 (Post 6939281)
Salam bro-2 sume..


Aku buka thread ni utk mengambil info & tips2 brguna dari CGrian yg pernah bercuti di LANGKAWI..

FYI, ni 1st time aku akan bercuti kat sana hjung bln ni...


So aku nak tnya;

1: Berapa rate sewa keta d sana utk 1 hari?? (Pe company keta sewa yg trbaik & mesra pelanggan kat situ)

2: Tempat makan yg murah & sedap?? (Tlg cadangkan ok)

3: Kat Langkawi ni de tmpat shopping yg best x??

4: Betui ker perfume original kat sini murah2??



Aku harap sgt korg sumer dpt bg info kat aku k...

1. Standard cuti sekolah rm 80 boleh dapat wira sejibik, hari biasa 80 tu nissan sentra pun leh dapat hehe

2. Pegi jom ikan bakar dkt padang matsirat, mmg sedap dan murah, recommended :D

3. Tmpt shopping best....kuah, jetty point dgn chenang je lah kot...langkawi fair tak ramai orang

4. Perfume sini murah la jugak selain coklat ngan rokok..yg lain standard :)cgrock

tambah sikit: tempat berjalan2 berlambak, ko nak island hopping, air terjun tumurun, cable car sumer ada, nak tau lanjut sila hubungi agen percutian yg berkenaan hehe

BOCEH 24-07-2010 11:21 AM

First ko pergi pantai chenang.
Pastu lepak2 tepi pantai aakan ada mamat yg jual pakej ke island hopping.
Untuk ke pantai tu. Kena naik bot.
Pakej island hopping akan pegi ke 3 lokasi.
Tapi aku syorkan ko lepak mandi kat pantai beras basah tu..
Puas hati...lupa lak,bawak bekal makan situ. Bersihhh

Scorpions10 24-07-2010 11:22 AM

pd tt hg xyah la risau..pi sana semua mcm2 ada..pasai rega tuh kena pandai cari tmpt dan tawar menawar..mesti blh dpt murah punya sbb byk pilihan.cuma perlu rajin servey je sikit..apapun mmg best la kt sana hrp tt enjoy ye..hehe

traderfox 24-07-2010 11:22 AM

Quote:

Originally Posted by boceh (Post 6939610)
First ko pergi pantai chenang.
Pastu lepak2 tepi pantai aakan ada mamat yg jual pakej ke island hopping.
Untuk ke pantai tu. Kena naik bot.
Pakej island hopping akan pegi ke 3 lokasi.
Tapi aku syorkan ko lepak mandi kat pantai beras basah tu..
Puas hati...lupa lak,bawak bekal makan situ. Bersihhh

Yeah, boleh kasi helang makan yuk yuk

pawaih 24-07-2010 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by traderfox (Post 6939600)
1. Standard cuti sekolah rm 80 boleh dapat wira sejibik, hari biasa 80 tu nissan sentra pun leh dapat hehe

2. Pegi jom ikan bakar dkt padang matsirat, mmg sedap dan murah, recommended :D

3. Tmpt shopping best....kuah, jetty point dgn chenang je lah kot...langkawi fair tak ramai orang

4. Perfume sini murah la jugak selain coklat ngan rokok..yg lain standard :)cgrock

tambah sikit: tempat berjalan2 berlambak, ko nak island hopping, air terjun tumurun, cable car sumer ada, nak tau lanjut sila hubungi agen percutian yg berkenaan hehe

nak tgk tempat mnarik, tgk je kat garmin gps.. smua tempat best2 dia kluar


All times are GMT +8. The time now is 01:32 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.