CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=99)
-   -   askar kena sembelih (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=152832)

NEMO 30-06-2010 06:17 PM

nape aku xnampak

baim 30-06-2010 06:20 PM

Quote:

Originally Posted by KayoSokmo (Post 6772059)
setahu aku video ni .... yg puak2 pejuang bosnia,depa sembelih askar rusia tu ... ,kalau askar rusia punya kerja lagi la ...benda yg sama jugak depa akan buat kat pejuang bosnia, adil kan ....

adil dari segi kapir la :)):))
islam mana leh wat mcm ni..
sebab tu islam beza dgn kapir

ExAvantz 30-06-2010 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by KayoSokmo (Post 6772059)
setahu aku video ni .... yg puak2 pejuang bosnia,depa sembelih askar rusia tu ... ,kalau askar rusia punya kerja lagi la ...benda yg sama jugak depa akan buat kat pejuang bosnia, adil kan ....

tak silap aku askar ramai2 tu pejuang Islam Chechen !
berdasarkan pakaian dan janggut2 mereka....

mereka berperang dgn pihak askar Russia yg membunuh org2 Islam di Chechen dgn kejam termasuk merogol dan membunuh wanita2 Islam Chechen tak terlepas kanak2...

antara nama tokoh syahid mereka yg ditakuti oleh Rusia ialah As-Syahid SYAMIL BASAYEV

Dkgr@y 30-06-2010 06:35 PM

kesiannya tgk.. bunuh je la dgn tembak.. sembelih2 ni amat seksa woo..

habiburrahman 30-06-2010 06:38 PM

Inilah balasannya kepada askar russia yang merobek Chechnya yg berkurun lamanya...

abgmachoo 30-06-2010 06:38 PM

dekat laman web duk cerita pasal sembelih bomoh,jin la,apa la// bentengjiwa.blogspot.com

ExAvantz 30-06-2010 06:43 PM

Quote:

Originally Posted by habiburrahman (Post 6772200)
Inilah balasannya kepada askar russia yang merobek Chechnya yg berkurun lamanya...

btol bro...
bertahun2 org Islam di chechnya di bunuh secara kejam
disembelih, dilapah, dirogok, dirobek isi perut...

aku salute kepada Pejuang2 Islam Chechen ni...

kepada para syuhada mereka, semoga bergembira dgn para bidadarimu...

habiburrahman 30-06-2010 06:44 PM

Quote:

Originally Posted by Dkgr@y (Post 6772188)
kesiannya tgk.. bunuh je la dgn tembak.. sembelih2 ni amat seksa woo..


berjuta warga Islam Chechen mati dibunuh oleh askar russia..dibunuh..dirogol..dan mcm2 lagi la...video ini dilakukan untuk perang psikologi...

ExAvantz 30-06-2010 06:45 PM

ini dia Panglima Perang Askar Chechen...

As-Syahid Shamil Basayev

http://graphics8.nytimes.com/images/...-russia190.jpg

ExAvantz 30-06-2010 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by habiburrahman (Post 6772226)
berjuta warga Islam Chechen mati dibunuh oleh askar russia..dibunuh..dirogol..dan mcm2 lagi la...video ini dilakukan untuk perang psikologi...

yap...
dikatakan kesan penyebaran video ni, ribuan askar rusia lari dari medan perang... begitu juga video penyembelihan askar amerika di Iraq dulu... ribuan tentera US lari dr medan perang...

habiburrahman 30-06-2010 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by ExAvantz (Post 6772244)
yap...
dikatakan kesan penyebaran video ni, ribuan askar rusia lari dari medan perang... begitu juga video penyembelihan askar amerika di Iraq dulu... ribuan tentera US lari dr medan perang...

semoga Allah rahmati laluan perjuangan mujahidin menuntut pembelaan..menang atau syahid, itu sahaja.

noraini@azlan 30-06-2010 06:54 PM

ya allah apa dah jadi

yokosarai 30-06-2010 07:21 PM

aku ada tengok dulu cerita pasal askar serbia bunuh orang awam bosnia depa susun reramai kat tepi tasik lepas tu sorang sorang depa suruh melutut dan suruh pilih nak pakai hammer 10kilo ke kayu golf ke besi ke belantan kayu ke .... tapi semua jenis pukul kat kepala ....perghh tu lagi kejam (kisah ni benar berlaku) yang tunggu giliran tengok kawan sebelah kena ketuk kat kepala mau tak terkencing sambil tunggu giliran sampai ...

S.Y.E.D 30-06-2010 07:27 PM

adss.. bab2 semelih manusia aku lemah jantung nih.. kalau semelih ayamm live tu leh je tgk..

Joe1911 30-06-2010 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by koman (Post 6768174)
kalau askar tuh nak perkosa dengan sembelih bro lebih rela yg mana..?wakkkakakak

Saya lebih rela disembelih,sbb klau kena perkosa,peghh!!!! jiwa merana ooo....

alau 30-06-2010 09:23 PM

ngeri..kt mne ni?

hafizuka 30-06-2010 09:27 PM

Ni aku ada dulu VCD ni, askar Russia kena tawan ngan mujahidin Chechnya, pastu kena sembelih

apieh23 30-06-2010 10:21 PM

urgh....
nak muntah

ryuganz 30-06-2010 10:46 PM

aku rasa ramai yang salah erti/kurang ilmu, kena sembelih lebih menyiksakan berbanding kena tembak.korang dh rasa ke?kalo kena tembak kepala pun ingat mati on the spot ke?jantung still beating/intact pam dah kt kepala, macam 'cpu' rosak still running.

ape sebab binatang yang kita nak makan kena sembelih, bukan kena tembak/kena letrik/ kena racun?selain buang darah, kenapa masa nabi Ibrahim nak korbankan anaknya sembelih, bukan panah/tembak

sembelih sebenarnya less pain than others, kurang darah oksigen ke kepala/badan sebenarnya buat 'mangsa' ke arah tido,keletihan, berbanding rasa sakit.tapi aku memang tak setuju la apa derang buat

Syedz 30-06-2010 10:49 PM

askar russia ker?
first time tgk org kena semelih dulu,
2 minggu terbayang-bayang..
ngeri...

Penz 30-06-2010 10:57 PM

lebih baik lari jer kene tembak dari kene sembelih hidup2 mcm tu

perwajasteel 30-06-2010 11:34 PM

hmmm.mmg pejuang chechnya sembelih askar russia.nmpk sangat pesong dr pejuangan islam jihad.tp btl la mmg kena sembelih,tangan masih gerak2...mcm sembelih lembu n ayam gak camtu kan..kalau tgk muka diorg mcm x sakit...mgkn btl komen yg katakn ke arah tido gaknya..walau bagaimana pun hanya mereka yg kena sembelih n Yang Maha Esa shj yg tahu sakit ke tidak..huhuhu...

mzak 30-06-2010 11:40 PM

aku pernah tengok video nie dr kwan aku askar..
mmg pejuang chechnya sembelih askar russia..

asyraf77 30-06-2010 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by ExAvantz (Post 6772220)
btol bro...
bertahun2 org Islam di chechnya di bunuh secara kejam
disembelih, dilapah, dirogok, dirobek isi perut...

aku salute kepada Pejuang2 Islam Chechen ni...

kepada para syuhada mereka, semoga bergembira dgn para bidadarimu...

yup aku sokong bro..
video ni mujahid chechen
koleksi cd perang russia-checen de aku simpan lg.
slepas sedara2 kita kat sana dizalimi,perempuan2 dirogol,kanak2 dibunuh,disembelih maka lahirlah mujahid2 chechen ni..
kt yg kat cni masih duk seronok2 ngan hiburan..

rijal2009 01-07-2010 12:00 AM

seksa woo kena sembelih, kalau dia sembelih tak putus urat tengkok mmg merana la.

kancil biru 01-07-2010 12:09 AM

ermmmm kejam sifat manusia manusia nie......

eapui 01-07-2010 12:30 AM

fuhhh....ngeri klip video ne...:o:((

silverchair959 01-07-2010 12:42 AM

takder sambungan ker aaa...

rijal2009 01-07-2010 02:10 AM

Quote:

Originally Posted by silverchair959 (Post 6774439)
takder sambungan ker aaa...

dah ketagih ke tgk video2 sembelih ni? :))

perwajasteel 01-07-2010 08:16 AM

x silap aku mamat yg lari tu kena tangkap jugak semula..pastu ramai-ramai duk cucuk & kelar leher dia dgn pisau n parang..xleh lari lagi la sbb dh kena kerumun..

saigonz 01-07-2010 09:33 AM

aduh.... x sanggup aku nak tekan button play... x sampai hati nak tgk....

firzmitchy 01-07-2010 10:15 PM

sy yg ari2 post mtem mayat dlm klas anatomy pon sram sjuk tgok vid ni
huhu
ni vid askar chechen ngan rusia..
korg kate kejam?
pe yg dorg wat kat awam lg kejam
bile kite sndri yg prang,ni la yg kite wat..:)cgrock

Jingo 02-07-2010 01:03 AM

bunyi cam tentera islam. Bosnia kot. Memang dorang marah sgt keluarga di bunuh dgn kejam. Dapat balasan. Tapi nabi tak ajar sembelih2 ni. Nak bunuh pancung elok2. Takde pedang panjang kot.

dinbrabus 02-07-2010 07:59 AM

Perang Nabi vs Perang Zaman Sekarang
 
Quote:

Originally Posted by ryuganz (Post 6773631)
aku rasa ramai yang salah erti/kurang ilmu, kena sembelih lebih menyiksakan berbanding kena tembak.korang dh rasa ke?kalo kena tembak kepala pun ingat mati on the spot ke?jantung still beating/intact pam dah kt kepala, ..

ape sebab binatang yang kita nak makan kena sembelih, bukan kena tembak/kena letrik/ kena racun?selain buang darah, kenapa masa nabi Ibrahim nak korbankan anaknya sembelih, bukan panah/tembak

sembelih sebenarnya less pain than others, kurang darah oksigen ke kepala/badan sebenarnya buat 'mangsa' ke arah tido,keletihan, berbanding rasa sakit.tapi aku memang tak setuju la apa derang buat

Setuju dgn pendapat saudara. Mungkin kita tidak berada dalam keadaan 'stress'(luar batas kemanusiaan) dan melihat sendiri keluarga dibunuh dgn kejam, dirogol dll (keadaan perang yg sebenarnya). Zaman nabi pun berperang, tapi tidaklah sampai berbuat demikian kepada tawanan macam zaman perang sekarang.

wak_handalan 02-07-2010 08:06 AM

Quote:

Originally Posted by kca8657 (Post 6767538)
moral of story...jgn la msk askar..tk berbaloi gaji kecik nk pertahan negara..lgpon bkn org nk menghargai perjuangan diorg...yg org awam tau aman..bknnye org tau diaorg kne misi2 tertentu..tgl ank bini..blk hidup tkpe la..kalau sebaliknya...jd hargai la wira2 kita..jgn nk berpolitik sana sini bikin huru hara..rakyat bertelangkah..puncanya org2 politik.......:mad:

kalo xde askar sp nak pertahankan negara bro..yg bab politik tu aku sokong statement ko bro..mmng org politik bikin taik kat malaysia ni..yg untungnya mata sepet :)cgrock

tokeikang 02-07-2010 08:11 PM

woi ganaz gak puak-puak ni, sembelih gitu jer,,,
cuba dengor betul2 video kedua tu,,
aku dengar ada yang takbir: Allahhuakbar 2x
tak pastilah orang yang kena sembelih atau yang menyembelih

Takbir,,,

Hitman™ 03-07-2010 10:34 PM

aku sre nie lah vid Chechnya yg dikatakan dlm series "Generation Kill" kat hbo tue..

"should we cut his throat like the Chechnya army?"

nadyasweet 03-08-2010 03:13 AM

yeker tentera cech? sekali tentera rusia yg sembelih nie...org islam x wat benda2 kejam camni...bersangka baik...tak berani nak tekan play, lagipun benda2 camni tak elok tgk, gelap hati..

kyzee_zul 03-08-2010 12:49 PM

mmg korang sume marah bab sembelih2 tu..islam mmg x ajar..kite buat mcm tu..x de keganasan pon.walaupun dlm peperangan sekalipun..tu bezanye islam dgn kapir..cara yg paling baik..kalo bole maafkan,maafkan la..mana tau hati org tu tersentuh..masuk islam..tak gune balas2 dendam ni..kalo da jahat sgt org tu,darah da halal nk dibunuh..pancung je la..x perlu mcm ni..tak offence kat sape2..pendapat aku..

tar_wow1983 03-08-2010 01:34 PM

geng mana kejam sangat ni...


All times are GMT +8. The time now is 02:46 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.