CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   New Chery Eastar 2.0 on the road!!! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=142204)

khairi78 07-09-2008 06:49 PM

Chery Eastar MPV
 
Tadi aku baca surat khabar hari ni, aku terjumpa iklan pasal kereta Chery Eastar MPV ni. Sapa tau harga dia berapa ek? Kalau Menrik leh juga angkat satu... :D

http://i293.photobucket.com/albums/m...cification.jpg

jaih 07-09-2008 06:59 PM

cherry neh keta china kalau tak silap aku..takder lagi pengalaman pasal keta neh..

http://images.paultan.org/uploads/20...rossover_1.jpg

ni ker rupanya cherry neh

traderfox 07-09-2008 07:01 PM

Quote:

Originally Posted by jaih (Post 2246651)
cherry neh keta china kalau tak silap aku..takder lagi pengalaman pasal keta neh..

http://images.paultan.org/uploads/20...rossover_1.jpg

ni ker rupanya cherry neh

yup kete china...yg macam kancil pun ade :D

khairi78 07-09-2008 07:10 PM

Kete ni pakai enjin Mitsubishi tuuu

taufic 07-09-2008 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by khairi78 (Post 2246551)
Tadi aku baca surat khabar hari ni, aku terjumpa iklan pasal kereta Chery Eastar MPV ni. Sapa tau harga dia berapa ek? Kalau Menrik leh juga angkat satu... :D

http://i293.photobucket.com/albums/m...cification.jpg

wei besaq oo keta nie.. aritu aku jumpa kat langkawi.. hehee..
mmg ngancam atas jalan.. :D :D
rega brpa nie? klau kt langkawi musti murah :D

hazri99 07-09-2008 07:17 PM

harga
RM79,888 standard version
RM86,888 high-spec version

jaih 07-09-2008 09:53 PM

tgk pic tuh mcm enjin wira yg lama jer..SOHC lagik huhuh..FC neh mesti rabak..2.4L tuh..

udeskudai 07-09-2008 10:03 PM

cantik...dan menarik

singo_lapar 08-09-2008 12:33 AM

Quote:

Originally Posted by jaih (Post 2247348)
tgk pic tuh mcm enjin wira yg lama jer..SOHC lagik huhuh..FC neh mesti rabak..2.4L tuh..

china mali...stendet la...sesuai selera malaysia..biar papa asal bergaya....janji cun..enjin no 2..wakaka..

be a smart user...tak mau aku pakai..

khairi78 08-09-2008 09:09 AM

Quote:

Originally Posted by hazri99 (Post 2246753)
harga
RM79,888 standard version
RM86,888 high-spec version

Apa beza standard dgn high-spec tu bro?

fdhm2u 08-09-2008 09:55 AM

RM80K - RM90K 2.4L murah tuh..

GuaKaya 08-09-2008 09:58 AM

Kete cina ni kalau buat rating crash mmg corot habis. Ngerilah nak pakai, safety out :eek:

epbx 12-11-2008 02:34 PM

bg org lain pkai dulu.....
sparepart ok ker...

fadel 12-11-2008 03:01 PM

Quote:

Originally Posted by epbx (Post 2790870)
bg org lain pkai dulu.....
sparepart ok ker...

..sama le ngan ak ...kite nngok duluuuuuuuuu!!!!:D

z3t_ex 12-11-2008 03:07 PM

dari tepi dh nmpk sgt mcm proton mpv tuh..
tapi mmg besar gedabak easter nie,
interior pn mcm ok

ADI78 12-11-2008 04:04 PM

yg aden tau pakey enjin mitsubishi jor...series apo enjin tu tatau la plak

sfauzie 12-11-2008 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by ADI78 (Post 2791724)
yg aden tau pakey enjin mitsubishi jor...series apo enjin tu tatau la plak

Yup betul tu...aku dah penah tengok keto ni...dr apa yang salesman tu bagitau...enjin Mitsubishi Grandis... aku tengok kat cover enjin ada tulis Mitsubishi...mula2 aku ingat Mitsubishi model baru..dalaman memang luas...harge mcm yang telah disebut oleh kawan kita...dr segi ketahanan dan mslah lain...no komen...x ramai org pakai lagi.

rc36v4 12-11-2008 07:48 PM

Quote:

Originally Posted by hazri99 (Post 2246753)
harga
RM79,888 standard version
RM86,888 high-spec version

harga skarang ni tgh promo..bayar harga std specs utk high specs....memang luas...hari tu den gi bukak tutup 4-5 kali compartment dashboard dia..last last tak bleh tutup...hi..hi...malu salesman tu...luar memang lawa...:eek::eek:

ghettoriot 12-11-2008 07:58 PM

memang menarik tp xmaw beli r

dreamzzz 12-11-2008 08:37 PM

enjin pajero model v32 tahun 90an..... coba selak selak kat uncel google tu

bgv4416 12-11-2008 08:57 PM

klu nk bli kete..biar tros yg top sket..harge mahal,tp puas ati..nih chery made in china...korg tau kn brg china mcm ne?..so,tepok dada tya selera...

sfauzie 12-11-2008 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by bgv4416 (Post 2794396)
klu nk bli kete..biar tros yg top sket..harge mahal,tp puas ati..nih chery made in china...korg tau kn brg china mcm ne?..so,tepok dada tya selera...

Yup...betul..aku sokong...:)cgrock:)cgrock

Dah alang2 nak beli tu...sabar sket...kumpul lagi sket...amik yang lebih bagus sket....

elegan 12-11-2008 10:01 PM

Quote:

Originally Posted by khairi78 (Post 2246728)
Kete ni pakai enjin Mitsubishi tuuu

ye ke???
cmtu ok la..harga pun ok tu..

donat88 12-11-2008 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by bgv4416 (Post 2794396)
klu nk bli kete..biar tros yg top sket..harge mahal,tp puas ati..nih chery made in china...korg tau kn brg china mcm ne?..so,tepok dada tya selera...

:D:D:D Kritik2 jugak tapi cuba hangpa check apa barang sekarang bukan dr china...:D:D:D

snakes999 13-11-2008 12:08 AM

takut spare part susah nak carik arr.......

maxbiz77 13-11-2008 06:00 PM

Quote:

Originally Posted by donat88 (Post 2795772)
:D:D:D Kritik2 jugak tapi cuba hangpa check apa barang sekarang bukan dr china...:D:D:D

betoi gak tu. :D

chery_alado 26-03-2009 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by khairi78 (Post 2246551)
Tadi aku baca surat khabar hari ni, aku terjumpa iklan pasal kereta Chery Eastar MPV ni. Sapa tau harga dia berapa ek? Kalau Menrik leh juga angkat satu... :D

http://i293.photobucket.com/albums/m...cification.jpg

sapa kat area bangi,kajang,cheras,kl.. boleh datang di showroom kami di GROUND FLOOR,BANGUNAN DATO MOHD SAID, BATU 12, JALAN CHERAS,KAJANG,SELANGOR

salesman yg nak jual kereta ini amatlah dialukan. basic salary yg ditawarkan memang tinggi.:)cgrock

chery_alado 26-03-2009 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by GuaKaya (Post 2251892)
Kete cina ni kalau buat rating crash mmg corot habis. Ngerilah nak pakai, safety out :eek:


Cuba hang pi test drive dulu. Baru boleh komen bro.

joevtec 26-03-2009 10:07 AM

jiran aku pakai..komen aku "bad"kekemasan dia kurang,byk barang longgar..apa pun masing2 punya citarasa.

chery_alado 26-03-2009 10:08 AM

Quote:

Originally Posted by bgv4416 (Post 2794396)
klu nk bli kete..biar tros yg top sket..harge mahal,tp puas ati..nih chery made in china...korg tau kn brg china mcm ne?..so,tepok dada tya selera...

Ya, memang asalnya buatan China. Tapi tidak semestinya semua buatan china x ada kualiti. Sedar x sedar, banyak juga jenama terkenal yang kita pakai sekarang berasal dari china. Buatan China murah kerana kos buruhnya murah dan bahan mentah juga murah. Saya pasti mereka x akan jual produk mahal macam ni tapi x ada kualiti dan bermasalah. Sebab diorang pun memang x nak ada masalah dan burukkan nama diorang. So, sape2 yang x pakai MPV Chery EASTAR ni lagi, jangan dok memandai bagi komen x ada kualiti lah, china brand lah.. Bayangkan kalau brand proton orang luar layan macam ni, sampai bile pun proton xkan maju macam sekarang. So, jangan terlalu diskriminasi terhadap sebuah negara. Sila beri komen yang mempunyai sumber yang baik dan dengan adil.

chery_alado 26-03-2009 10:10 AM

grand livina dah la sempit .org yg berbadan besar x sesuai naik .nak lunjur kaki pun x bole..cantik diluar tp seksa didlm…maklum jea la…org yg kurus2 bolelah naik ramai2..mcm rombongan cik kiah… i punya maid pun complain naik kreta grand livina kwn i.dia tu xlah besar sgt,tp cuba u byangkan org indon pun pandai complain pasal kreta…..HALLOOoo…apa kata u td?kualiti plastik@engine cam toys….tuulah,u dah bli awal sgt.mana bole lawan dgn cherry.dahlh besar,spare part pun snang dan SELESA BANGAT kata maid i .Cc pun mana bole lwn beb…. lagi plak tgh murah.jgn complain banyak sgt brg china….bole katakan rakyat malaysia ramai gunakan produk china…bermakna brg buatan china dpt diterima di negara kita dgn baiknya,nie disbbkan kualitinya BAGUS!!!!!!kepada sesiapa yg masih blum mmbuat pilihan,sila berkunjung ke show room berhampiran.pasti anda dpt menilai sdiri KUALITINYA dan KESELESAANYA…

chery_alado 26-03-2009 10:11 AM

sham on December 25th, 2008 at 3:01 pm:

salam…. aku org petama pakai keter chery kat bp dan aku rasa aku org petama yg modified keter ni kat malaysia ….. keter tni tak ade banyak masalah cuma aku tak suka dia punya kusi nak kena sarung dgn kulit je… baru ok … keter aku dah cun sampai yang pakai estima pun jeling aku tak tau macam mana nak masuk kan gambar keter aku kat internet sebab aku tak tau main komputer …..yg aku tau modified keter je..hehehe

chery_alado 26-03-2009 10:12 AM

amri71/tloh/phg on January 1st, 2009 at 5:04 pm:

aku br sebln sambar chery nih.. aku mmg puas ati gila.. sblm ni aku & bini aku merata cr & compare sume mpv yg ada tapi aku rs aku x slh pilih dh.. mmg btul ckp sue.. aku ckp puas ati. bwk long distance mmg puas ati. takat cornering bwk 140 tu enjut je.btul ckp wan/ktn/phg tu.. skrg ni ank aku 4 org snyp je.. ckup selesa. space dlm nye pun bsr. dibandingkan dgn g.livina & avanza, jauh beza nya.. tp yelah,, mana2 keta @ mpv sume ade kelemahan @ kebaikan nya.. tpt service nya kt PJ sama tpt dgn Merc & Mazda.. aku skrg nk cr sunroof ori nye je lg..

chery_alado 26-03-2009 10:14 AM

sue on January 2nd, 2009 at 2:07 am:

salam,smua.sue dah booking tp lambat dpt pasal loan cuma 68k.sbb rumah 2biji kreta sbiji nak tambah cherry kna cr 14k.so smua dh clear,tgh tggu stok.no pun dh dpt BKS 5001.hmmm…dh x sbr rasanya.harap2 xde masalah besar kat kereta tu nanti.my husband ada buat ride ke thailand,china,cambodia,laos,myanmar dan vietnam dgn motorcycle,europe pun ada gak.so,bila dah ada club nnti bole la kita drive ke luar negara yea.maklumat lanjut buka website dia.www.outdoormalaysia.com.my

chery_alado 26-03-2009 10:15 AM

Quote:

Originally Posted by khairi78 (Post 2246728)
Kete ni pakai enjin Mitsubishi tuuu

mmg power:)cgrock

chery_alado 26-03-2009 10:20 AM

ZZ@JB on January 4th, 2009 at 11:39 pm:

Salam
Busyra & Rauna_78, kat Penang belah pulau ada satu showroom Chery ni dekat dgn PISA. Hari tu saya booking kat JB, register plat KL, kebetulan pulak outstation ke Penang 3 weeks. Tengah outstation tu cabut kejap ke KL ambik Chery ni terus bawak Penang semula. (salesman bawak Chery ni dari JB transit ke KL). Saya sempat cari showroom nak tanya mana service centre kat Pulau. Tapi SC kat pulau ni kena booking awal, so saya tak sempat service kat situ. 30/12 hari tu pergi SC kat Jln 225 PJ. 31/12 balik JB. Kesimpulannya kalau selalu travel long distance memang puas hati & berbaloi Chery ni.

tapirbawaklori 26-03-2009 10:23 AM

aku dgr keta ni dashat gak...pasal masuk dokumentari astro aritu..

azmimazda 26-03-2009 10:30 AM

sapa2 yg pernah bwk boleh la bg penilaian.. aku xtau nk komen apa sebab x pernah bwk pun lg...

eday84 26-03-2009 10:36 AM

ermm nak try lah.. aku dh bwk grand livina, mmg la laju tapi pasal space kakak aku komplen la.. anak2 dia xde tempat nak main2 atau lepak2.. nak try bwk yg ni..

orange76 26-03-2009 10:43 AM

bro, nak tanya...enjin dia pakai 2400liter GDI Grandis punye...tapi yg baru ke tg lama punya model???aku pun tengah survey MPV...


All times are GMT +8. The time now is 09:14 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.