CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Health, Fitness (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=279)
-   -   Masalah Resdung - Bagaimana Anda Merawatnya (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=139807)

Sekandaq 17-05-2010 10:59 PM

Kalau nak hilangkan masalah resdung anda, saya ada caranya.
Lawat herbapaty.com.my
Syarikat ni dah 12 tahun beroperasi. Selalu ada kat karnival jom heboh TV3
dari dulu lagi. Tidak pun kat karnival2 besar yang crowd nya ramai.

Resdung Tahap 1 : Kerap bersin, selsema, hidung tersumbat atau berair.
Resdung Tahap 2 : Gatal mata, muka , hidung atau telinga.
Resdung Tahap 3 : Nafas berbau, migrain, kahak banyak, jerawat kronik, rambut gugur.
Resdung Tahap 4 : Hidung hilang deria bau.
Tahap 5,6& 7 kerja doktor pakar.

Cara rawatan : mengeluarkan lendir yang tersumbat dari rongga2 hidung, mata, telinga, tekak, dahi, pipi ( rongga pernafasan ).
Charge rawatan : RM50 selama 20 minit.

Sila hubungi 010-4289673. Saya dah pindah ke Semanggol, Perak dari Klang sebelum ni.

kalam79 16-06-2010 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by layanjelah (Post 6376781)
aku dulu mcm kau juga.sakit ni berpunca drp hidung(bhgn dalam) yg sering berair.mmg betul kesan ni boleh sampai ke telinga dan mata sehingga mengalami gatal2 yg amat sgt.bila hidung dah kering semua masalah ni akan hilang,itulah fungsi ubat ni sebenarnya.Insya Allah.
bab jerawat aku x perasan tp sejak guna ubat ni jerawat makin berkurangan.sama ada ia faktor kebetulan atau kesan ubat aku pun tak pasti.yg penting bro cuba dulu hingga habis sebotol.amalkan pagi tengahari n sebelum tidur.dlm tempoh 2 minggu akan nampak kesan ketara.
kalau pegi klinik tanya doktor, kebykn mereka tahu ubat ni.

pedih x bro pki ubat nie...
ptg td ader survey kat farmasi harga rm45..
mcm nak try gak..:)cgrock

abeInc 16-06-2010 08:41 PM

Quote:

Originally Posted by Sekandaq (Post 6490770)
Kalau nak hilangkan masalah resdung anda, saya ada caranya.
Lawat herbapaty.com.my
Syarikat ni dah 12 tahun beroperasi. Selalu ada kat karnival jom heboh TV3
dari dulu lagi. Tidak pun kat karnival2 besar yang crowd nya ramai.

Resdung Tahap 1 : Kerap bersin, selsema, hidung tersumbat atau berair.
Resdung Tahap 2 : Gatal mata, muka , hidung atau telinga.
Resdung Tahap 3 : Nafas berbau, migrain, kahak banyak, jerawat kronik, rambut gugur.
Resdung Tahap 4 : Hidung hilang deria bau.
Tahap 5,6& 7 kerja doktor pakar.

Cara rawatan : mengeluarkan lendir yang tersumbat dari rongga2 hidung, mata, telinga, tekak, dahi, pipi ( rongga pernafasan ).
Charge rawatan : RM50 selama 20 minit.

Sila hubungi 012-4710539. Saya berada di Klang.

saya tahap 1 nak p ke tahap 2.. xde cara lain ke drp cara rawatan tu..

luhur_lestari 16-06-2010 08:56 PM

Quote:

Originally Posted by Sekandaq (Post 6490770)
Kalau nak hilangkan masalah resdung anda, saya ada caranya.
Lawat herbapaty.com.my
Syarikat ni dah 12 tahun beroperasi. Selalu ada kat karnival jom heboh TV3
dari dulu lagi. Tidak pun kat karnival2 besar yang crowd nya ramai.

Resdung Tahap 1 : Kerap bersin, selsema, hidung tersumbat atau berair.
Resdung Tahap 2 : Gatal mata, muka , hidung atau telinga.
Resdung Tahap 3 : Nafas berbau, migrain, kahak banyak, jerawat kronik, rambut gugur.
Resdung Tahap 4 : Hidung hilang deria bau.
Tahap 5,6& 7 kerja doktor pakar.

Cara rawatan : mengeluarkan lendir yang tersumbat dari rongga2 hidung, mata, telinga, tekak, dahi, pipi ( rongga pernafasan ).
Charge rawatan : RM50 selama 20 minit.

Sila hubungi 012-4710539. Saya berada di Klang.

klang kat area mana tuan?shah alam x de ke?

adil2604 16-06-2010 08:58 PM

hidung aku jem kaw2 sampai skrg..sape2 ada cara mengatasinya share2 la dkt sini..mcm2 ubat aku dh makan x jadi ape2 gak..aku rasa ada ular sawa kot dalam hidung aku nie...huhuhuhuhuu

AIR SIRAP 16-06-2010 09:14 PM

korang x try berbekam ke ? :-&

masida 17-06-2010 12:42 PM

Adik aku mngusahakn satu pusat rawatan resdung di selayang,k.l rawatan secara tradisional,berasaskan campuran herba terpilih..kanak2 pn boleh tahan cara rawatan tu sbab lansung tak pedih!cara rawatan mgeluarkan 'LENDIR/SINUS' melalui hidung.. sambutan amat mggalakkan..InsyALLAH berkesan..bermnat hubungi 019-4990004/017-3979278 anuar,servis rumah ke rumah jga disediakan.Korang call ler dan bagitahu lokasi atau ada apa2 masalah ttg resdung boleh tanya kat dia.

Sekandaq 29-06-2010 01:26 AM

Klang kat Sementa, Jalan Kapar. Sudah beribu orang saya tolong untuk masalah resdung ni. Saya baru balik dari Ekspo Bola Piala Dunia kat Teluk Cempedak, Kuantan minggu lepas. Sambutan amat menggalakkan. Tapi yang paling happening masa saya buka kat pasaraya borong NSK Selayang tahun lepas selama 2 bulan. Cina, India, Nepal, Bangla, Iban, Indon dan Vietnam pun ramai yang mendapat manafaat dari rawatan saya. Sampai sekarang ada orang KL yang terus talipon bila lagi nak buka kat situ. Dua bulan lepas saya selau buka booth kat Pasar Tani Mega hari Ahad kat Stadium Shah Alam. Pas tu sale turun sebab dah ramai yang ok. Say a tak boleh lama kat satu satu tempat sebab rawatan dan ubat resdung herbapaty ni mujarab sangat. Minggu ni 2-4 Julai saya mungkin ada di Port Dickson kat Dataran Teluk Kemang.

Kaedah saya, rawatan pertama untuk resdung tahap 1. Jika ambil ubat iaitu pewangi resdung, kapsul dan pencuci telinga, resdung tahap 1 anda samada kurang, lega atau sembuh selama 3 tahun ( 2.5 tahun ke 4 tahun ). Ini berdasarkan testimoni pelanggan sebab syarikat ini dah 12 tahun beroperasi. Kalau rawatan sahaja tanpa ubat tahap 1 tu samada kurang, lega atau sembuh selama 3 bulan sahaja, max 5 bulan.

Kalau nak bagi hilang semua masalah resdung pun boleh iaitu dengan menggunakan set rawatan di rumah. Ia berlaku bila satu tanda resdung diubat dengan satu rawatan. Kalau ada 10 masalah resdung maka 10 kali rawatan dibuat di rumah. Ramai yang beli set rawatan saya hilang semua masalah.
Saya bukan penjual ubat resdung tapi specialist dalam rawatan resdung.

Sekandaq 29-06-2010 01:36 AM

Kalau anda ada resdung tahap 1 dan 2. Rawatan kali pertama untuk tahap 1. Rawatan + ubat rm100. Untuk tahap 2 perli ambil sabun pencuci muka dan bedak resdung untuk shortcut untuk save cost berharga rm35. 90% customer saya kurang, lega atau sembuh dengan cara ni. Kalau gatal2 tu ada lagi selepas pakai sabun dan bedak maka anda perlu buat rawatan kali kedua rm50je.

Saya dapat ramai customer tahap 4 semasa pemeriksaan tapi semua tak boleh tolong sebab mereka memang tak mampu nak berubat. Kalau mampu masa tahap 3 ( nafas berbau ) diorang dah cari ubat dan rawatan merata-rata tempat.

chiro 07-07-2010 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by layanjelah (Post 6352784)
slm sdr sekalian...khususnya kpd TT:)

secara kebetulan aku terbaca tajuk thread ni maka cerita bab resdung ni boleh dikatakan aku lah 'juaranya'.ape taknya, aku mengidap sejak umur 9 tahun hinggalah ke pertengahan umur 20an. bab ubat - ubatan ni entah le berapa byk bahan kimia dah masuk dalam badan ni.aku ingat lagi masa kecik2 dulu masa mak aku hantar ke klinik kerajaan nurse goyang2 tangan dia kat mak tanda beri isyarat aku ni dah x boleh diubati lagi.setiap pagi aku bersin dan sampai keluar hingus sedikit berdarah.gatalnya punyalah tak terkata. nafas pun dah sampai tahap berbau.masa tinggal rmh bujang, jiran2 sampai tegur sebab mereka selalu dgr bunyi 'trompet' kat bilik air pada setiap subuh. selain ubat2 hospital berikut aku senaraikan jenis2 ubat tradisonal yg penah aku guna sepjg aku mengidap penyakit tersebut:

1.akar kayu yang direbus kemudian air dititik ke dalam hidung, punyalah pedih
2.kain herba yang dibakar dimana asap disedut ke dalam hidung(awas sebenarnya cara ini agak berbahaya sbb asap terkumpul di kepala n paru2).yg ni mmg famous sampai skrg tp x yah le guna kerana dikhuatiri kesan x baik jangka masa pjg.
3.kain yg diasap oleh dukun ke seluruh muka hingga keluar cecair pekat dr muka (bila bakar jd darah).dah cuba byk kali tp penyakit hilang dlm sebulan,jd balik.
4. jumpa bomoh Banjar di K.Kurau.dia jampi dengan ayat suci Al Quran dan sapu kepala aku dgn limau nipis hingga keluar biji2 hitam seluruh kepala. punyalah banyak dan bila dibakar jd darah.buat 3 sesi, 2 bulan jadi balik.

bermcm2 lg aku cuba hampir2 putus asa dibuatnya.sehinggalah meningkat dewasa aku sentiasa makan ubat klinik...tetapi penyakit resdung masih belum reda. sehinggalah satu hari semmgnya Allah Maha Penyayang ke atas hambanya yg sentiasa terus berusaha, aku pergi ke klinik swasta di sebuah bandar (entah le ini klinik yg swasta yg ke brpa aku masuk) Dari segi kaedah perubatannya x da beza dengan klinik2 swasta lain. Klinik ni kepunyaan seorg mualaf berbangsa cina dan semmgnya ubat2nya amat mahal. untuk ubat yg hanya 3 jenis shj, aku kena byr seratus lebih.terkejut gak aku....nasib baik ada duit lebih dalam poket. Alhamdulilah....setelah hanya guna 2 minggu mengikut dosnya (spray ke dalam hidung)penyakit aku hilang dengan begitu cepat sekali.Amat mengejutkan!hidung aku terus kering malah aku boleh tibai makan benda2 alah sebelum ini seperti belacan, makan laut dll.disebabkan nampak keberkesanannya maka aku terus membeli ubat ini utk spare d rumah dan drp guna tiap2 hari aku jarakkan seminggu sekali (walaupun x sakit) sehinggalah kini aku dah dah berhenti sepenuhnya.AKu try cari ubat ni di farmasi semmgnya mudah sekali didapati.Made In Sweden & dont wory,ubat ni dah disahkan oleh Kjaan.
So sdr2 sekelian bolehlah cari ubat gambar seperti di bawah di mana2 farmasi2 yang mana harganya hanya RM 30-40 sebotol shj.


Syukurlah skrg aku dah sihat sepenuhnya.Malah keluarga & rakan2 aku yg ada masalah ini dah cuba ubat ini, dgn izin Allah resdung mereka hilang sepenuhnya. Aku tak sangka, usia penyakit hampir 20 tahun dan pelbagai ubat digunapakai sebaliknya hanya sebotol ubat bersaiz kecik murah pulak tu mnyebabkan penyakit aku telah sembuh sepenuhnya. kepada sdr-sdri yg mengidap resdung cubalah ubat ini....semoga ilmu yg aku dpt ini dapat dimanfaatkan utk kesihatan korang jua.antara yg best, aku x da berpantang lagi dlm semua jenis makanan.kpd TT tolong pastekan post aku ni kat depan supaya mudah kepada pembaca / pesakit membaca post ni.

Insya Allah..tiada penyakit yang tidak boleh diubati....dan aku telah menderitainya dan berjaya mengubatinya.Amin:)

salam bro..yang aku highlight biru kat atas tu aku sedikit confius..kena buat rawatan dulu ke..kemudian maintain guna rhinocort??:-?


All times are GMT +8. The time now is 05:20 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.