CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Pyramid/Ponzi/Merapu Program Stop Paying (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=54)
-   -   VIRGIN GOLD MINE CORPORATION - www.vgmc.com (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=137827)

mr.driver 07-10-2012 11:28 AM

Quote:

Originally Posted by popiarangup (Post 14732552)
cukup2 la kita salahkan BNM..diorang dah banyak kali warning pasal VGMC ni .

itu cara depa nak cover penipuan. buat ponzi sceme, promot sbg pelaburan.

bila dah bungkus, salahkan org lain. yg penting, poket penuh. org lain merana, apa mau peduli.

mmg cilaka...!

wan676 07-10-2012 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by mcfadhil (Post 14579635)
kantoiii..dlam metro bagi tau pogram yang dikatakan berdaftar di panama, tapi menipu duit pelabur dan modal min rm 1250

sapa lagi kalau east cape mc atau ecmc


vgmc dah bagi tahu awal2 compony ni scam

wawawawawa..leader2 yang bongkak dulu kata vgmc scam..meh sini comment vgmc bro

ooo dulu cakap vgmc xscam, hari ni kena batang idung jugak

wolfverine182 07-10-2012 11:34 AM

Quote:

Originally Posted by AzMiLLioNaiRe (Post 14732263)
Satu pengajaran yg baik bermula d sini class dibuka 2010 dn mgkin sudah berakhir 2012 ni. Dn ulangan akan bermula lg 2013 dn berakhir 2015 rotation yg sama. Are u willing to learn and pay for the price to lose? I will...other will blame...but i keep learning

Agreed bos..follow da cycle..tgk pas pru ni..ade yg besh roger den ya..

mixerman 07-10-2012 11:37 AM

pada pendapat aku,upline perlu bertangungjawap..
upline ni biasa dorg dah masak/otai dgn program mcm ni,mmg dorg dah tau 1 ari nati pasti melingkup.
jadi kalu nak promote tu kena la cerita bg abis,yg program ni mmg x kan bertahan lama,kalau berani ambik risiko bleh join.
kalau berjaya brtahan sampai 1tahun++,x payah la dok promote lg,mmg sah2 akan lingkup bila2 masa jer,jd x la anaya org.

abunz 07-10-2012 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by mr.driver (Post 14732580)
or maybe maksud dia ; "aku sanggup makan duit downline aku, lantak pi kat depa nak mati ke hapa, janji aku kaya. aku tak paksa, aku tipu dgn janji2 manis mcm nak gila saja, depa terpedaya itu salah depa. aku masuk awal2, dah untung gila2, hampa yang dok kat bawah, rugi puluh/ratus ribu aku peduli apa. diversify kan "pelaburan" anda, jom ikut serta, tipu? mana ada..." :-&

sampai bila nak terpedaya dgn ponzi scheme nih? :o :o



aku setuju sgt dgn kau ... selagi ada taukeh2 scammer nih selagi tuh lah Melayu akan terus tertipu ... taukeh2 scammer nih dah byk duit ... habis satu skim ponzi depa promote skim ponzi lain pulak ...

sampai MAMPOS depa nih kerja dok scam orang selagi tak bertaubat

.. masuk KUBUIR besok depa dapat la "DIVIDEN" berganda .. :(scam


mr.driver 07-10-2012 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by mixerman (Post 14732688)
pada pendapat aku,upline perlu bertangungjawap..
upline ni biasa dorg dah masak/otai dgn program mcm ni,mmg dorg dah tau 1 ari nati pasti melingkup.
jadi kalu nak promote tu kena la cerita bg abis,yg program ni mmg x kan bertahan lama,kalau berani ambik risiko bleh join.
kalau berjaya brtahan sampai 1tahun++,x payah la dok promote lg,mmg sah2 akan lingkup bila2 masa jer,jd x la anaya org.

kalau depa cerita betui2, payah ka nak makan duit juta2..org takut nak join. depa tak peduli dah pasal org lain, yg penting poket sendiri je.

Mantam 07-10-2012 11:50 AM

Quote:

Originally Posted by AzMiLLioNaiRe (Post 14732272)
Losers are someone the afraid to lose...too be a winner u have to do wrong things everytime

ko boleh la duit untung ponzi scheme sebelum ni ko rolling jer balik.. dah la tu main ponzi scheme mcm ni, dah-dah la tu taubat la

exadata 07-10-2012 11:52 AM

nubie tumpang tanya... rgcx tu sama ker konsep mcm vgmc..?

Mantam 07-10-2012 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by AzMiLLioNaiRe (Post 14731813)
Insyaallah doakan yang terbaek utk semua...

SCAMMER besar selalu cakap benda baik2 mcm ni, mcm dia tu baik sangat, tak tau makan duit haram dengan menipu orang..

ARIFFX 07-10-2012 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by abunz (Post 14732703)

aku setuju sgt dgn kau ... selagi ada taukeh2 scammer nih selagi tuh lah Melayu akan terus tertipu ... taukeh2 scammer nih dah byk duit ... habis satu skim ponzi depa promote skim ponzi lain pulak ...

sampai MAMPOS depa nih kerja dok scam orang selagi tak bertaubat

.. masuk KUBUIR besok depa dapat la "DIVIDEN" berganda .. :(scam




buat loan berapa k ni?


All times are GMT +8. The time now is 10:30 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.