CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Cari Jodoh (21 Bayi Telah Lahir Dr Servis Saya) 012-3467748 SEE PAGE 189 VIDEO BARU (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=132365)

TrafficRobbers 13-03-2010 03:25 PM

Cari Jodoh (21 Bayi Telah Lahir Dr Servis Saya) 012-3467748 SEE PAGE 189 VIDEO BARU
 


PADA YANG TELAH DAPAT RESTU DARI KELUARGA UNTUK KAHWIN ORANG LUAR (JIKA KELUARGA BERKUASA MUTLAK ATAS KEPUTUSAN KAHWIN DGN SIAPA)

DAH ADA RM 18 RIBU + RM 6 RIBU (FLIGHT TICKET UTK 2 ORG RETURN)

PM SAYA UNTUK JUMPA DAN SIGN AGREEMENT OR SMS 0123467748


kahwinmaghribi@gmail.com


Berdaftar di bawah nama Baitul Muslima Consultant (002141262-H) Internet Base Company
Boleh buat lawyer agreement ketika menandatangani surat perjanjian

Contoh consultation service:

1. khidmat penterjemahan ketika anda berkenalan online, kami boleh call untuk pihak anda

2. hantar mak mentua saya untuk yakinkan keluarga si gadis yg anda kenal online

3. buat agreement di Morocco dgn si gadis dan family mereka untuk elak ditipu

4. kenalkan pd family atau kawan-kawan gadis yg dah kahwin di Malaysia


GAMBAR DI BAWAH KETIKA RAKAMAN BERITA TV9 PADA MAC 2007
(SAYA DAN WIFE DITEMURAMAH KERANA PERKAHWINAN 2 BUDAYA)





Saya nak buat poll dulu...

Untuk pengetahuan anda, sya kahwin dgn gadis biasa Morocco, dr bandar, tapi.....

yg sya nak beri panduan ni ialah, kahwin dgn gadis luar bandar yg jelita dan baik

Saya dpt idea ni selepas adik ipar saya kahwin tahun lepas (dia kahwin dgn gadis luar bandar) Isteri dia mmg cantik dan sopan santun, tidak seperti gadis moden


TYPE A: berpurdah dan jaga amalan sunnah (yg ni ramai org MSia tak lepas, sbb akan diinterview amalan, cthnya pd yg hafizah, kalau dia hiad, kita kena bacakan 3 juz pd dia setiap mlm utk dia kekalkan al quran, jaga solat jemaah dan solat tahajjud pun dia akan kejut kita

TYPE B: bertudung biasa, biasa gadis kolej

TYPE C: tidak bertudung, but akan bertudung lepas kahwin

TYPE D: anak dara tua dan janda

Wajah-wajah cantik dah biasa bagi org Morocco sbb:

1. di msia: 10 yg lalu depan kita, 2 org je cantik

2. di Morocco: 10 yg lalu depan kita, 8 org cantik

Saya teringat masa saya di India Utara 1999 dulu, awek yg minta sedekah tu mata biru dan wajah jelita..kalau dtg Msia sure jadi model

So sama keadaannya dgn Morocco

MASALAH DI MALAYSIA

Masalah yg sya nampak ialah, belanja yang mahal untuk kahwin di Malaysia dan selepas kahwin dan....susah nak pilih yg lawa (sbb yg lawa biasanya demand tinggi)

Dan, budaya kampung sebenar dah makin hilang di Malaysia

Kalau dpt kahwin yg lawa pun di Malaysia, kebanyakkannya ada budaya nak tunjuk status

Oleh itu,dari segi kos sara hidup dgn keadaan macam ini akan menyusahkan pihak suami

Tetapi di Morocco berbeza, sbb kebanyakkan dr mereka ialah org biasa yg tidak berada, sudah biasa dgn kos sara hidup yg tidak tinggi

jika mereka dtg Malaysia dan tinggal dgn kita, dah kira satu perkara besar dlm hidup mereka, dan tidak banyak demand

kalau nak tgk bentuk wajah mereka ni, sya tunjukkan bagaimana bentuk wajah yg banyak sya lihat di sana

(tapi jgn pulak tgk video diorg yg moden-moden dan sosial kat yotube tu, mmg dah macam european ha ha, nanti tambah dosa pulak)

sila lawati di sini untuk video contoh: http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=138767

Oleh itu, anda boleh dtg ke sini untuk melancong dan bawa balik isteri ke Msia, boleh kahwin di Msia or kahwin di sana juga


So itu info secara ringkas..

syarat untuk nak bermula dgn tukar gambar ialah:

anda dah sedia ada rm 15k ke rm 25k

ibu ayah or keluarga dah setuju untuk kahwin dgn org luar ( tunjukkan site di siggy sya dan thread ni semasa beritahu mereka, sbb ramai salah anggap dgn kahwin indonesia yg bermasalah)

income anda jika di kampung ialah rm 1700 sebulan selepas support family jika ada

rm 2000 jika luar bandar dan rm 3000 jika dlm bandar

selepas bertukar gambar, jika berminat, boleh webcam chat dan terus bersedia dtg dalam 40 hari

boleh juga nak dtg dulu, then buat proses di morocco selama 30 ke 40 hari


tebbaloi 13-03-2010 03:27 PM

nak ker gadis moroko ni kawin ngan kita orang mesia ni? :-? :-?

maintenance gadis marokok ni camana lak TT? :D

dell 13-03-2010 03:28 PM

..setakat cantik....tapi x bertudung....x beriman...x taw solat..

...nak buat apa ?????????????

...tujuan kahwin apa?


..nak g morocoo semata2 cari yg lawa je ker?????

...apo la...

Dzoolhelmi™ 13-03-2010 03:28 PM

Quote:

Originally Posted by tenuk_belang (Post 6029918)
ada tips FREE tak utk dapatkan awek morocco nie ? :x

soalan yg sama :)

azrul282 13-03-2010 03:30 PM

agen cari jodoh ke bro,ni?comey2 siot awek2 sana..

tebbaloi 13-03-2010 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by dell (Post 6029944)
..setakat cantik....tapi x bertudung....x beriman...x taw solat..

...nak buat apa ?????????????

...tujuan kahwin apa?


..nak g morocoo semata2 cari yg lawa je ker?????

...apo la...

bukan masalah duit takde

silap soalan ko bro.. bila dah kawin nanti mampukah kita sebagai suami mendidik mereka ni supaya beriman dan taat pada ALLAH?

TT jawab sat yer :D

CyberMachine 13-03-2010 03:31 PM

belanja memang bole dapat murah kot...

maintenance tiap bulan camne??? bole botak x??

huhu

TrafficRobbers 13-03-2010 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by dell (Post 6029944)
..setakat cantik....tapi x bertudung....x beriman...x taw solat..

...nak buat apa ?????????????

...tujuan kahwin apa?


..nak g morocoo semata2 cari yg lawa je ker?????

...apo la...

eh itu cth bentuk wajah shaja..bro baca balik thread kat atas dgn teliti:)

FaRid^sp 13-03-2010 03:31 PM

kawin gadis kampung dgn budget sederhana x abis RM10k.. x perlu susah2 berurusan ngan imigresen,JPN,pejabat agama dsb.. nak faham pertuturan bahasa depa satu hal lagi..

AzMiLLioNaiRe 13-03-2010 03:32 PM

memang lawa2 tp mesti ada yang bertudung dan berakhlak mulianya, tp nak paham bahasa die cmne...pastu nak balik raya...susah x kawin org asing ni

eday84 13-03-2010 03:33 PM

erm tunggu 6 bulan lagi kot..
ada personal goal nak fulfill

TrafficRobbers 13-03-2010 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by tebbaloi (Post 6029962)
bukan masalah duit takde

silap soalan ko bro.. bila dah kawin nanti mampukah kita sebagai suami mendidik mereka ni supaya beriman dan taat pada ALLAH?

TT jawab sat yer :D

bro bukan kahwin dgn awek dlm gambar tu, itu dah kira awek moden yg tiada hidayat ha ha ha

sya just tunjuk bentuk wajah shaja:)

ejalmlk 13-03-2010 03:40 PM

hurmmmm mak aku tak kisah khawin dengan orang apa ... asalkan islamnya tulen .... Moroco ooh Moroco

akunobita 13-03-2010 03:40 PM

fuh.
berbaloi2.
hehehehe.
thread paling terbaik dkt CG.:)cgrock

Scorpions10 13-03-2010 03:43 PM

tt ni dpt komisen ke perkenalkan gadis moroco nih..:D:D:D

moscowz 13-03-2010 03:45 PM

susah betol la
kawen org luar..
nnt nak cakap bhasa dia plak..
adess

michael scotfield 13-03-2010 03:47 PM

tapi.....aku xtau nk cakap morocco,xkan nk tanya pakcik google translate kot:">

akunobita 13-03-2010 03:53 PM

alamak.
byk songehlah.
nnti suruhlah die belajar bahasa Malaysia.
apa susah.
nk hrp awek melayu.
adui.
sejujurnyalah.
awek2 melayu kalau tak ada RM.
jgn hrplah nak pandang.

Drake 13-03-2010 04:00 PM

x der mende yg susah le kalu betul2 berminat.. (aku mmg minat ni).. :D:D:D

dpt dok sana pun ok gak. wat busines slow2.. rm1500 bukan susah sgt nat cari bulan2..

kepada yg berminat.. focus kat positive points.. dunia baru, jelajah tempat org, belajar budaya/adat org islam dr negara lain, belajar bahasa baru.. n byk lagi..

lagipun dah buhsan dok mesia ni.. :(:(:( harapkan melayu kat atas nak tolong yg bawah ni.. aduyai.. makin menindas ade le..

p/s; pandangan aku le.. x semestinya korang setuju.. :))

TrafficRobbers 13-03-2010 04:00 PM

mana NEMO ni...tahun lepas saya tergelak sampai nak buang air baca reply dia :))
(masa sya promote ttg tips jimat duit di morocco)


Currently Active Users Viewing This Thread: 20 (18 members and 2 guests)
TrafficRobbers, budakpandai, kez, cristoek, zerkz, Drake, CyberMachine, msyarizal79, tenuk_belang, wan2911, subhi06, building, chrome76, abedee, tm_40, salonpas, miskhi, StanNero

MOD jr. 13-03-2010 04:02 PM

adeh..cam mana nak cakap ngan bini aku nih...elok bukak branch nih :D

Scorpions10 13-03-2010 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by akunobita (Post 6030036)
alamak.
byk songehlah.
nnti suruhlah die belajar bahasa Malaysia.
apa susah.
nk hrp awek melayu.
adui.
sejujurnyalah.
awek2 melayu kalau tak ada RM.
jgn hrplah nak pandang.

uihhh..jgn ckp mcm tu bro..bini aku x kisah pun aku x byk wang.kawen ngan aku sbb cintakan aku je..duit blh cari bro kasih syg blh beli kew..:mad::mad:

zerkz 13-03-2010 04:04 PM

bro..
tak tinggi2 ker diorang nie.. kan belah arab2 ni tinggi..
saje tanyer..

haudli 13-03-2010 04:05 PM

menarik tawaran nie,

akls 13-03-2010 04:07 PM

aku nk pergi gak.. :)

aloong_05 13-03-2010 04:07 PM

mampu ke lelaki melayu beri kepuasan kat awek morocco nie..cam tak cukup inci jer..~X(:))

zerkz 13-03-2010 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by MOD jr. (Post 6030086)
adeh..cam mana nak cakap ngan bini aku nih...elok bukak branch nih :D

aku jawabkan..:D:D:D

boleh abang,, abang masukkan kat asb dgn asw2020 saya sampai ful limit tau.. pastu abang kene beli kan rumah sederhana 3 bilik je tuk ayang.. pastu keta sedan macam honda accord satu..:)):)):)):)):))

grau yer bro..

aznor59 13-03-2010 04:09 PM

dah macam cina pulan ...diaorang kaWEN ngan vietnam...bayar ajer 20k dah boleh kawen...pastu bini lari

LuvHoneY 13-03-2010 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by TrafficRobbers (Post 6029925)
MASALAH DI MALAYSIA

Masalah yg sya nampak ialah, belanja yang mahal untuk kahwin di Malaysia dan selepas kahwin dan....susah nak pilih yg lawa (sbb yg lawa biasanya demand tinggi)

Dan, budaya kampung sebenar dah makin hilang di Malaysia

Kalau dpt kahwin yg lawa pun di Malaysia, kebanyakkannya ada budaya nak tunjuk status

Oleh itu,dari segi kos sara hidup dgn keadaan macam ini akan menyusahkan pihak suami

Tetapi di Morocco berbeza, sbb kebanyakkan dr mereka ialah org biasa yg tidak berada, sudah biasa dgn kos sara hidup yg tidak tinggi

jika mereka dtg Malaysia dan tinggal dgn kita, dah kira satu perkara besar dlm hidup mereka, dan tidak banyak demand

kalau nak tgk bentuk wajah mereka ni, sya tunjukkan bagaimana bentuk wajah yg banyak sya lihat di sana

(tapi jgn pulak tgk video diorg yg moden-moden dan sosial kat yotube tu, mmg dah macam european ha ha, nanti tambah dosa pulak)


mcm ni ceq nk cri lelaki luaq la..
lelaki msia...dh x de kualiti...:)):p
so annoying!!!!.....:eek:

tm1 13-03-2010 04:29 PM

Muka biasa je diorang ni, tapi body mmg mantap2

ct aishah 13-03-2010 04:30 PM

ni offer pakej ke ape ni

irsaffy 13-03-2010 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by haudli (Post 6030097)
menarik tawaran nie,

jaga2 statement tu pokdin..kang mokdin suh tidor luar mlm ni kang..:eek::eek:

328i 13-03-2010 04:35 PM

huhuhu.......
panassssssssssss neh.....

endingman86 13-03-2010 04:36 PM

uish....11.5k je anggaran...hmmmmmmmm

aznor59 13-03-2010 04:40 PM

POMPUAN MELAYU KENA JAGA2 TREAD ni...macam lah pompuan melayu tak laku lagi eh...

S.Y.E.D 13-03-2010 04:40 PM

nape x piley orang malaysia.. patot la pompuan malaysia sanggup lari ke indon sebb orang sini cari makan kt luar.. ke orang morrocco barang baekkk puunyeee:)paid

taufic 13-03-2010 04:47 PM

http://sanbruno3.files.wordpress.com...cer-match.jpeg

awek2 morocco tgk bola :D

shukcaya 13-03-2010 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by akunobita (Post 6030036)
alamak.
byk songehlah.
nnti suruhlah die belajar bahasa Malaysia.
apa susah.
nk hrp awek melayu.
adui.
sejujurnyalah.
awek2 melayu kalau tak ada RM.
jgn hrplah nak pandang.

cantiknye bahasa bro :">:">

shukcaya 13-03-2010 04:56 PM

Quote:

Originally Posted by LuvHoneY (Post 6030171)

mcm ni ceq nk cri lelaki luaq la..
lelaki msia...dh x de kualiti...:)):p
so annoying!!!!.....:eek:

:eek::eek: kalo da sume laki mesia nk kawen awek morocco..alamatnye andartu ramai le kt mesia ni :eek::eek::p

otaida00taj 13-03-2010 04:57 PM

cabaran lepas kahwin pun hebat...


All times are GMT +8. The time now is 10:26 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.