CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Penapis air-coway (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=129338)

adifaza 20-10-2010 02:16 PM

Testimonial pelanggan yang telah melanggan Water Dispenser Coway.

Aku baru sahaja melanggan Water Dispenser Coway untuk kegunaan harian. Aku telah diperkenalkan produk ini semasa ke Tesco Ampang yang mana diadakan promosi Coway di sana. Sebelum ini, sememangnya aku bercadang untuk mendapatkan water dispenser berserta penapis untuk kegunaan harian. Pada ketika itu, aku menggunakan water dispenser tanpa penapis jenama Elba. Setiap kali air kurang, aku perlu membuat tambahan air secara manual. Agak leceh tetapi amat diperlukan untuk membuat susu anakku dan air minuman.

Dengan penapis dan water dispenser Coway, aku tidak perlu lagi menambah air secara manual kerana saluran paip terus disambungkan. Sistem penapisan sungguh berlainan kerana penapis air biasa hanya terus menapis tetapi sistem penapis Coway, ia mempunyai sistem water flow iaitu air yang kotor akan keluar ke saluran kedua.

Water dispenser ini terbahagi kepada 3 jenis air iaitu panas, normal dan sejuk. Untuk membuat susu, aku perlu memasukkan sedikit air panas dan dicampur dengan air normal. Untuk minuman segera, aku tidak perlu lagi menggunakan ais kerana airnya cukup sejuk.


Teknologi yang moden juga menarik minat aku untuk menggunakan produk ini iaitu ia menggunakan touch button yang mana untuk mendapatkan air, anda hanya perlu menyentuh butang sahaja. Sekali tekan, air akan berhenti secara automatik dan jika untuk jumlah yang banyak, sentuh sedikit lama untuk mengeluarkan air secara berterusan. Ia juga dilengkapi dengan sistem penjimatan elektrik yang mana terdapat sensor mengesan cahaya. Jika lampu dipadamkan, tahap sejuk dan panas akan dikurangkan yang mana boleh mengurangkan penggunakan elektrik.

Pembayaran pula, aku mengambil pakej sewaan bulanan iaitu RM 110 sebulan. Semasa pendaftaran, aku perlu mebayar RM 200 iaitu kos pendaftaran dan bayaran bulan pertama. Bayaran bulanan akan dibuat melalui potongan bank. Aku memilih jenis sewaan kerana dengan sewaan aku tidak perlu fikir mengenai servis dan penukaran penapis. Ia telah tertakluk dalam sewaan dan servis akan dilakukan setiap 2 bulan sekali.


Sumber dr blog: http://www.gnesop.com/2010/01/penapis-air-coway.html

Nota: Pelanggan ini telah membeli Penapis Air Coway Petit (CHP-06D):)cgrock

adifaza 25-10-2010 07:04 AM

BUMP utk pagi ini!

Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan penapis air COWAY, hubungi saya segera! :)cgrock

adifaza 26-10-2010 10:40 AM

TERBARU!

Klinik PUSRAWI di Kajang juga telah menggunakan Penapis Air Coway jenis MACH. Dengan bayaran bulanannya RM110. Tahniah!

Semakin banyak klinik / hospital yang memasang Penapis Air Coway. Ramai doktor-doktor faham dan tahu akan kebaikan air yang bersih. Moga makin banyak laa klinik / hospital yang akan memasang Penapis Air Coway ini untuk kebaikan semua pesakit. :)cgrock

adifaza 26-10-2010 01:55 PM

BUMP untuk hari ini!

Jom miliki penapis air tercanggih dari COWAY. Setiap rumah harus mempunyai penapis air ini. Dengan sistem sewa-beli (rental) yang ditawarkan oleh COWAY, setiap orang mampu untuk memilikinya! :)

Downpayment RM200 SEKALI BAYAR SAHAJA dan bayaran bulanannya serendah RM110. Disamping itu juga technician COWAY akan follow-up setiap 2 bulan untuk tujuan services, maintenance dan tukar filter dalam penapis air COWAY. SEMUANYA INI ADALAH PERCUMA!

Hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang produk-produk COWAY. :)

adifaza 27-10-2010 09:32 AM

WATER PURIFIER PETIT (CHP-06D)

http://i890.photobucket.com/albums/a...petit_243x.gif

Sistem penulen air Coway PETIT merupakan penulen air yang tercanggih di pasaran. Anda boleh membancuh kopi kesukaan, jus oren ataupun segelas air mengikut suhu bilik dengan satu sentuhan sahaja. Semuanya siap dalam beberapa saat!


Sistem Injap 3 Cara Dengan Satu Sentuhan
Lebih mudah untuk mendapatkan air pada suhu sejuk / panas / bilik menerusi satu pili sahaja (single faucet). Satu sentuhan dengan satu rekaan cawan pada jumlah yang tetap (120ml).

Paparan Status Mod
Tetingkap paparan menunjukkan status mod (mod air sejuk / air panas) hanya dengan sekilas pandang, lantas memberikan pengesahaan dengan mudah.

Rekabentuk yang Nipis dan Padat
Ciri-ciri pemasangan yang mudah serta reka bentuk yang menjimatkan ruang menjadikan PETIT ini berbeza daripada yang lain. Penapis Air PETIT ini mengurangkan hampir 35% kelebarannya berbanding produk dengan kapasiti yang sama.

Pemenang Anugerah Reka Cipta Reddot 2007
http://i890.photobucket.com/albums/a...con_reddot.gif
Anugerah Reka Cipta Reddot merupakan salah satu daripada 3 anugerah reka cipta yang terbesar di dunia disamping ‘IF’ dan ‘IDEA’.Ia umpama Oskar dalam bidang reka cipta, yakni sebuah anugerah yang amat berpengaruh. PETIT juga telah menjadi pemenang Anugerah Reka Cipta Reddot 2007.


Ciri-Ciri PETIT
http://www.uploadgeek.com/image-C05C_4CB3F821.jpg

Tangki Kedap Udara
http://i890.photobucket.com/albums/a...n_airtight.gif
Pengadang khas digunakan untuk tangki air bagi menghindarinya daripada pencemaran sekunder yang mungkin disebabkan oleh debu, semut serta bendasing yang lain.

Pengawal Tahap Air
http://i890.photobucket.com/albums/a...n_overflow.gif
Bagi mencegah limpahan air, perintang keselamatan dengan pundi udara berganda diguna pakai.

Kawalan Suhu Air Automatik
http://i890.photobucket.com/albums/a...icon_micom.gif
Bagi mendapatkan suhu air yang sebaik mungkin, sebuah alat pengawal mikro khas akan memantau keseluruhan proses penulenan air di sepanjang masa.

Sistem Anti-bakteria Termaju
http://i890.photobucket.com/albums/a...on_antibac.gif
Dengan menggunakan penapis seramik (ceramic filter) di dalam tangki air, pertumbuhan mikrob dapat dikawal dengan berkesan.

Mod Penjimatan Tenaga (Night Mode)
http://i890.photobucket.com/albums/a..._sleepmode.gif
Pemproses mikro terbina dalam mengubah mod pengendalian bergantung kepada keamatan cahaya di sekeliling serta suhu air agar dapat menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.

Mencegah Pemanasan / Penyejukan Melampau
http://i890.photobucket.com/albums/a...empcontrol.gif
Kestabilan produk dipertingkatkan menerusi fungsi yang mencegah kerosakan, termasuk penggunaan tenaga sekiranya berlaku penyejukan air yang berlebihan serta pemintasan kepanasan secara automatik sekiranya berlaku pemanasan yang melampau.

Sensor Tahap Air Rendah
http://i890.photobucket.com/albums/a...atersensor.gif
Sekiranya tahap air adalah rendah disebabkan oleh penggantungan bekalan air, alat pemanas akan terhenti agar penggunaan tenaga dapat dikurangkan dan kestabilan produk semakin utuh.

maxbiz77 27-10-2010 09:46 AM

servis percuma setiap 2 bulan tu selama berapa lama?.. selagi installment blom abis ke?.. kalu installment dah abis kira mcm mana plak servis & tukar filter tu semua?

adifaza 27-10-2010 10:20 AM

Quote:

Originally Posted by maxbiz77 (Post 7686830)
servis percuma setiap 2 bulan tu selama berapa lama?.. selagi installment blom abis ke?.. kalu installment dah abis kira mcm mana plak servis & tukar filter tu semua?

Salam bro maxbiz,

Kos pemasangan, servis, maintenance dan tukar filter selepas jualan adalah percuma; 2 bulan sekali selama 5 tahun! Selepas 5 tahun, penapis air ini akan menjadi hak milik pengguna sepenuhnya.

Then, kalau pengguna nak tukar kepada produk Coway yang lain, pun boleh! Pulangkan penapis air yg anda beli, then pilih produk Coway yang lain TANPA PERLU BAYAR DOWNPAYMENT RM200 seperti permulaan dulu! Then anda bayar secara bulanan, servis, maintenance dan tukar filter tu semua tetap percuma setiap 2 bulan selama 5 tahun. :)cgrock

Berminat nak tahu lebih lanjut, tentang produk2 Coway, tentang method pembayaran boleh hubungi saya/buat appointment untuk berjumpa:
Adifaza (017 290 4581)
harrazienterprise@gmail.com
www.coway.com.my

:)cgrock

adifaza 28-10-2010 09:17 AM

BUMP untuk pagi ini!

Jom miliki water filter yang juga berfungsi sebagai water dispenser dari COWAY. Amat menarik rekabentuknya dan senang digunakan. Tidak perlu lagi kita menukar air secara manual menggunakan botol plastik. SAY NO TO PLASTIC BOTTLE!

Juga, tidak perlu risau dan fikirkan lagi kos penyelenggaraan, servis tukar filter dan sebagainya. Dengan pembelian secara sewa-beli, korang akan dapat semuanya nih (maintenance, service, tukar filter) secara PERCUMA selama 5 TAHUN!

Berminat? Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. :-h

adifaza 28-10-2010 10:30 AM

WATER PURIFIER SALLY (CHP-06EL / CHP-06ER)

http://i890.photobucket.com/albums/a...sally_243x.gif

Memperkenalkan, penapis air Coway paling SLIM! :D Sistem penulen air Coway SALLY mempunyai reka bentuk yang paling nipis dan anggun di pasaran. Ia dilengkapi dengan teknologi canggih termasuk tahap kebisingan pam yang rendah, sistem penyejukan dan pemanasan yang bertambah baik dan kawalan tahap air elektronik.

Air Suhu Bilik dan Air Sejuk dalam Satu Pili
Air suhu bilik dan air sejuk berada di hujung jari anda dengan satu pusingan tombol yang mudah.

Paparan Suhu dan Pengendalian
Sememangnya mudah untuk melihat keadaan pengendalian produk termasuk suhu sejuk / panas air.

Pili Keselamatan Air Panas
Pili keselamatan air panas mencegah lecuran menerusi pengeluaran air panas secara tidak sengaja dengan dilengkapi peranti keselamatan.

Rekabentuk yang Nipis dan Padat
Ciri pemasangannya yang mudah dan menjimatkan ruang menjadikan SALLY berbeza dari yang lain.


Ciri-Ciri SALLY
http://www.uploadgeek.com/image-3D9B_4CB65008.jpg

Tangki Kedap Udara
Pengadang khas digunakan untuk tangki air bagi menghindarinya daripada pencemaran sekunder yang mungkin disebabkan oleh debu, semut serta bendasing yang lain.

Pengawal Tahap Air
Bagi mencegah limpahan air, perintang keselamatan dengan pundi udara berganda diguna pakai.

Rekabentuk Penyaliran Hadapan
Tangki air harus dibersihkan secara kerap bagi memastikan kualiti air. Berbeza daripada tangki air sejuk, tangki air panas hendaklah dikosongkan menerusi saliran yang khusus. Ia disebabkan oleh rekabentuk tangki tersebut yang menitikberatkan kecekapan tenaga. Dengan menarik turun penutup di bahagian tengah, anda boleh mengeluarkan sepenuhnya air panas tanpa perlu menanggalkan keseluruhan sistem.

Kawalan Suhu Air Automatik
Bagi mendapatkan suhu air yang sebaik mungkin, sebuah alat pengawal mikro khas akan memantau keseluruhan proses penulenan air di sepanjang masa.

Pencegahan Debu Halus
Dengan menggunakan Penapis Pasca-Carbon Halus, ia menghapuskan debu halus yang boleh tersalir ke dalam tangki air.

Sensor Tahap Air Rendah
Sekiranya tahap air adalah rendah disebabkan oleh penggantungan bekalan air, alat pemanas akan terhenti agar penggunaan tenaga dapat dikurangkan dan kestabilan produk semakin utuh.


:)cgrock

adifaza 28-10-2010 11:20 AM

BUMP utk tengahari ini!

Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan produk-produk Coway, hubungi saya. :)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 10:15 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.