CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   barang elektronik defect(baru) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=123121)

zrul2005 19-01-2010 12:00 AM

barang elektronik defect(baru)
 
akum suke,di sini sy nak bgtau sy ada line nak dapatkan barang2 elektrik tv(lcd,led),washing machine,peti ais,air cond...kebanyakkannya brand Samsung yang defected.

defect ..tu mcm delivery dari stor penyimpanan barang di reject oleh seng heng contohnya.defectnye mungkin ade calar skit kat satu2 bahagian.kadang2 bukan pun bahagian depan2.dan bole di beli dgn harga yg lebih murah sedikit dari market price.yang penting ia baru dan warranty 3 bulan diberi.

so, sesiapa yang bole consider dgn barg mcm ni dan nak tanye...silakan.

bagi sy kalo aircond,washing machine dan peti ais tu mcm berbaloi ar sbb kalo defect tu munasabah y not kite beli.

sume tu terpulang....

harga nye mungkin kurang 10%-30%dari market price..

tv flat screen
CS29Z45 TV 29 rm600
CS29Z57 TV 29 rm650
CS21A530 TV 21" rm400
CS21Z57 TV 21" rm450
CS21Z45 TV 21" rm350

fridge
RT25 250liter rm800
RT30 300liter rm900
RT22 210liter rm750
RT41 410 liter rm1150
RT45 450liter rm1250

washing machine
WA91V3 7kg rm550
WA95V 7.5kg rm650
WA10V 8.5kg rm830
WA13V 9kg rm1100
WA15P 13kg rm1350

MW71 Oven rm200

sekian..tq

zulco 19-01-2010 12:20 AM

bro. pm aircond & peti aIS bro?

PiYuk 19-01-2010 12:25 AM

aku punnak AC unit yg 2hp or at least 1.5hp, nak letak kat kg hehehe

zrul2005 19-01-2010 12:48 AM

esok aku update...ok...thanks bro..

ewan0310 19-01-2010 08:46 AM

menarik ni aku nak aircond yg 1.5hp punye

fallguy 19-01-2010 09:11 AM

salam, peti ais 2 pintu..

fareastz 19-01-2010 09:14 AM

samsung tv hdmi

black_mask 19-01-2010 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by fareastz (Post 5677257)
samsung tv hdmi

same la :D

gengjawa 19-01-2010 09:26 AM

kasi brg pelik2 & murah..

AjuL 19-01-2010 09:34 AM

cod area mana?
tgah cari washing machine ngan icebox yg murah2 ni :D

zrul2005 19-01-2010 11:12 AM

aku dapat list...

samsung = aircond 1.5 rm 700
samsung = fridge 300liter besar skit ni...=rm900
samsung = fully auto mesin basuh rm550.7kg......rm800=8.5kg

ko'bek 19-01-2010 11:26 AM

emm..amik yg branded terulung..skit..yg dh lama establish ..cm toshiba or sharp ,panasonic..ke

building 19-01-2010 11:52 AM

Quote:

Originally Posted by zrul2005 (Post 5678150)
aku dapat list...

samsung = aircond 1.5 rm 700
samsung = fridge 300liter besar skit ni...=rm900
samsung = fully auto mesin basuh rm550.7kg......rm800=8.5kg

kat mana kawasan coverage ang?

kalo beli kena amik sendiri ke?

harga termasuk hantar ke umah?

PiYuk 19-01-2010 12:06 PM

htr kat mak aku lah, aku tak der masa nak balik hehe.

A/C samsung 1.5 t, sampai aku bank in cash to your account.

zrul2005 19-01-2010 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by building (Post 5678544)
kat mana kawasan coverage ang?

kalo beli kena amik sendiri ke?

harga termasuk hantar ke umah?

ni kat area kelana jaya je....penghantaran percuma bagi lembah klg radius 30km....

harga termasuk penghantaran...

zrul2005 19-01-2010 12:51 PM

bace pm bro...tq

tokputih 19-01-2010 12:53 PM

lcd tv takde ker yang 4 5 gatus..;)

cilox 19-01-2010 12:54 PM

bro, LED/LCD samsung ada jual tak??

kasik quote price

taufic 19-01-2010 01:01 PM

yup lcd/led kalau dapat murah2 brani angkat gak nie

zrul2005 19-01-2010 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by cilox (Post 5679269)
bro, LED/LCD samsung ada jual tak??

kasik quote price

lcd plasma samsung 42 inch rm2500...

cyberalam 19-01-2010 04:47 PM

show room ada tak bro.. nk tgk dulu tang mana yg defect nyer tu.

ezis2u 19-01-2010 04:53 PM

klu dapat TT list kan stok yang ada lagi cun kot sekali ngan open price...

maun 19-01-2010 05:21 PM

sony brand ada x...?

zrul2005 19-01-2010 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by cyberalam (Post 5680803)
show room ada tak bro.. nk tgk dulu tang mana yg defect nyer tu.

stornya ade tp bukan open,cume yg nak close deal akan diberitahu defect .kalo puati baru buat payment. tq

zrul2005 19-01-2010 05:53 PM

Quote:

Originally Posted by ezis2u (Post 5680851)
klu dapat TT list kan stok yang ada lagi cun kot sekali ngan open price...


barang ni kekadang sape cepat die dapat bro.yg ade akan sy list kan.tapi tak semestinye brg tu ade lg.buyer lain pun ade gak (offlline).

tp sebarang pertayaan bole trus tanye sy ,tq

soulsix 20-01-2010 09:09 AM

alahai jauhnya...ingat nak amik aircond unit.kalau pos bole ke

PutriCahaya 20-01-2010 10:31 AM

KALAU NAK DTG TGK BRG boleh ke??
saya pun nak cari aircond la kalau yg ada murah murah..

adamma 20-01-2010 11:00 AM

bg hrga bluray player bro...

qai 20-01-2010 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by zrul2005 (Post 5675498)
akum suke,di sini sy nak bgtau sy ada line nak dapatkan barang2 elektrik tv(lcd,led),washing machine,peti ais,air cond...kebanyakkannya brand Samsung yang defected.

defect ..tu mcm delivery dari stor penyimpanan barang di reject oleh seng heng contohnya.defectnye mungkin ade calar skit kat satu2 bahagian.kadang2 bukan pun bahagian depan2.dan bole di beli dgn harga yg lebih murah sedikit dari market price.yang penting ia baru dan warranty 3 bulan diberi.

so, sesiapa yang bole consider dgn barg mcm ni dan nak tanye...silakan.

bagi sy kalo aircond,washing machine dan peti ais tu mcm berbaloi ar sbb kalo defect tu munasabah y not kite beli.

sume tu terpulang....

harga nye mungkin 10%-30%dari market price..

sekian..tq

maksudnya kalu market price rm1000, belh dpt sekitar rm100 smp rm300..
betulkan kalu aku salah.. :-?

haQ 20-01-2010 12:42 PM

peti sejuk bro !! 2 pintu !! tunjuk gambar?
warranty ada tak?

zrul2005 20-01-2010 01:11 PM

Quote:

Originally Posted by qai (Post 5686631)
maksudnya kalu market price rm1000, belh dpt sekitar rm100 smp rm300..
betulkan kalu aku salah.. :-?

sailap tu...contoh if brg 1000...dapat diskaun 10%-30%...harga rm900 ke rm setelah tolak ...tq

zrul2005 20-01-2010 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by cilox (Post 5679269)
bro, LED/LCD samsung ada jual tak??

kasik quote price

nanti list lcd/led next week atau list dah dpt nanti sy list out...skg brg cepat abih.tq

zrul2005 20-01-2010 01:20 PM

Quote:

Originally Posted by PutriCahaya (Post 5685579)
KALAU NAK DTG TGK BRG boleh ke??
saya pun nak cari aircond la kalau yg ada murah murah..

warehouse xbole masuk bro,information akan diberi(defect kat blah mane) if proceed baru bwk kuar,kite akan bg no model skali.harga mcm sy post kat atas2 ...tq

zrul2005 20-01-2010 01:20 PM

Quote:

Originally Posted by adamma (Post 5685804)
bg hrga bluray player bro...

bluray sy akan try tanye...tq

zrul2005 20-01-2010 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by soulsix (Post 5685000)
alahai jauhnya...ingat nak amik aircond unit.kalau pos bole ke

pos kite tak buat bro...sori..

h3lot 24-01-2010 07:02 PM

uichhhh menarikkk ni...bump ckitt tukk tt

vc2216 17-02-2010 03:47 PM

bro..air conditiner 1.5 or 2.0 hp ader tak? email saya : vc2216@gmail.com...hp 0 1 2-6 5 5 6 0 2 7...boleh tak?

vc2216 17-02-2010 03:47 PM

saya nak c.o.d boleh tak, area k.l ke ni>?

bujanglapok 17-02-2010 04:11 PM

Vacuum cleaner satu...

girlsilver 17-02-2010 04:16 PM

nk vakum...nti Pm saya yer...vakum kat umah dh rosak :((:((

:)cgrock:)cgrock:)cgrock TQ


All times are GMT +8. The time now is 03:45 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.