CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Tolong isteriku nak bersalin di mana?!!!!! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=120981)

hafdi 22-09-2010 11:15 AM

Yer? cadangkan lah yg lain utk we all semua tahu juga :)

-Johan- 22-09-2010 11:19 AM

2 org anak aku berslain kat Selangor Medical Center- KPJ selangor specialist ,. cas boleh tahan.. 1st operate kena rm6800,. 2nd nasib baik normal tp rm2800 la jgak.. servis terbaik.. :)paid:)paid

sygdanish7 22-09-2010 11:21 AM

kesimpulannya g gomen je la bro.. lagipun kalo xde masalah proses bersalin sekejap je.. kalo swasta pakej 2hari 1malam pun diorg caj paling minimum 1500rm itu pun bersalin normal.. tapi kalo company ko keje ada provide facilities sponsor bersalin ko lenjan je la.. hehehe dulu anak pes aku g gomen je.. tapi second ngan 3rd g swasta sbb company tanggung.. nak ckp dr segi servis mmg beza la jugak kan.. :))

ahib0205 22-09-2010 11:24 AM

terima kasih banyak-banyak atas pendapat bro :)cgrock

macam best je cerita pengalaman bro tu :)

kalau hospital klang, bro ada pengalaman tak? :-?

Quote:

Originally Posted by abangpower (Post 7390537)
saya rekmen no.2! sebabnya isteri saya bersalin di sana bulan 3 lalu;
- layanan bagus & suasana hospital canggih gilller mcm ovesi
- doktor bersalin & misi semuanya perempuan & aurat isteri terjaga dpd doktor jantan
- byrn murah
- suami bleh azankan anak lps bersalin
- saya pun selesa di sana sampai skrg teringat2 suasana hospital tu yg canggih & selesa & misi yg cun :p

Quote:

Originally Posted by abangpower (Post 7390547)
oh ya, dari shah alam ke hospital sg. buloh ikut highway utara/selatan cepat sampai, sekitar 30 minit & hospital betul2 tepi highway....cuba tengok kat sini


helmi1984 22-09-2010 11:53 AM

berdebar lak aku nak sambut org baru bulan 1 thn dpn pas baca thread ni. igt nak gune panel shah alam kat SMC tgk ada yg kena rm17k cancel la mcm ni.

alliyaz 22-09-2010 12:06 PM

apa susah..gi jer la gomen..bkn seme teruk la..

aunpower 22-09-2010 12:51 PM

Bagi aku... pegi jela ospital gomen... tok sah membazir .... same je sakit... Sebagai suami.... masa bini nak bersalin maafkan dosa die dari ujong kaki sampai ujong rambut... doa pada Allah permudahkan die bersalin..... InsyaAllah ok... bayaran gomen paling mahal pon 1, 2 ratus... nak comparekan 3-6k swasta nye charge.... banyak mende kene pikir & settle lepas bersalin...

ahib0205 22-09-2010 02:32 PM

Quote:

Originally Posted by shazeti (Post 7392256)
salam,
isteri TT dah bersalin ke?
sya tak de pengalaman bersalin kat gomen, dah 4 kali bersalin kat swasta first thn 2002, and last baru 2 bln lepas, ni baru habis berpantang..Alhamdulillah semuanya dipermudahkan Allah...

memang bersalin kat swasta ni layanan superb la, dapat pulak VIP room, pastu ada privacy, then baby ada nursery, kalu nak apa2 panggil je nurse...kita tak letih, dan badan dapat cepat baik..
bersalin normal dan harga 2k++, duk 3hari 2 malam..
tapi kalu ceaser tak pasti harga berapa sebab tak pernah ceaser..

elok la kalu ada peruntukan untuk bersalin kat swasta, memang best la, macam nak beranak lagi.. ;-)


memang betul kata ustaz. wanita yang sakit nak beranak tu adalah fitrah. sebab tu bila tanya nak beranak lagi ke tak, isteri akan jawab nak... :)

kirim salam pada suami ye :)cgrock

Mureqs 22-09-2010 02:47 PM

bersalin kat mna ni bukan persoalan...tepulang kat org yg nak bersalin gak..klu memang cerewet,layan baik pun ckap x...gomen pun ok la skang..sama je mana2..so pilihan d tngan bro..

ahib0205 22-09-2010 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by johan_kev (Post 7392679)
2 org anak aku berslain kat Selangor Medical Center- KPJ selangor specialist ,. cas boleh tahan.. 1st operate kena rm6800,. 2nd nasib baik normal tp rm2800 la jgak.. servis terbaik.. :)paid:)paid

kawan saya pernah bersalin kat KPJ Selangor Medical Centre kat Seksyen 20 Shah Alam dulu punya pengalaman pahit kerana anak dia hampir lemas angkara doktor terlalu banyak pesakit sampai buat tak tau je. walaupun dia masa tu dah overdue.

Tahun ni dia nak cuba kat Darul Ehsan Medical Centre (DEMC) yang baru siap tu pulak :)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 07:33 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.