CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Kat mne nak beli shisha dgn harga borong (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=119643)

zeroyjk 29-12-2009 10:46 PM

Kat mne nak beli shisha dgn harga borong
 
siapa yg pakar2 dan dah ada pngalaman pasal shisha bley x bagi tau kat ner area jual perisa n alat2 shisha yg murah dgn harga borong...:)cgrock:)cgrock

zeroyjk 29-12-2009 10:48 PM

slalu nye kat ampang ada jual tapi x tau tempat dia... bley bagi lagi detail x tempat dia??:):)

gilekentang 29-12-2009 10:48 PM

Setahu aku kt masjid india ngan damansara.lokasi tak dikenalpasti.
ROGER.

zeroyjk 29-12-2009 10:49 PM

Quote:

Originally Posted by gilekentang (Post 5535153)
Setahu aku kt masjid india ngan damansara.lokasi tak dikenalpasti.
ROGER.

murah x kat sana bro?

zeroyjk 29-12-2009 11:05 PM

Siapa yg tau?? Sharing is caring

zeroyjk 29-12-2009 11:08 PM

ada sesiapa tau?

dysabel9*9* 17-08-2010 04:36 AM

p dekat ct one plaza dekat sebelah semua house situ ada macam jenis paip n perasa.
harap membantu.ttg hg borong mgkn blh nego

has_mmu 17-08-2010 06:34 PM

Shisha Terpakai
 
Shisha dah jual....

Higherbidder 19-08-2010 04:51 AM

salam.. ok gak shisha bro.. tapi kan satu benda .. bukan nak down downkan orang .. sebab aku tengok member aku .. dia tanye aku pasal nak meniaga shisha.. aku cakap kat die .. lokasi dan masa yang ko korban kan kena manage.. jangan masa banyak ko jage kedai n then harian untung sket je .. tak lepas nak cover modal beli shisha..

tapi satu benda la nak jual shisha.. tengok port gak .. kalau banyak melayu ok ke pot tu.. n then ko try dulu beli sket sket .. dalam 4 botol ok la untung starting.. kalau permintaan dah banyak .. baru beli lagi... jangan jadi cam member aku beli terus 10botol.. n then rugi rugi rugi dan banyak buang masa.. but its ok .. ambil pengalaman kan.. :)

anything pun in business.. SELAMAT MAJU JAYE

AuraSuccess_88 19-08-2010 05:45 AM

jangan taruk ganja ajer...bahaya

has_mmu 29-08-2010 03:04 AM

Saya ada jual shisha terpakai....

RM650 untuk 10 set bottles

gambar? boleh lawat http://haslaw.blogspot.com

noelz 04-01-2011 03:41 AM

Quote:

Originally Posted by has_mmu (Post 7222298)
Saya ada jual shisha terpakai....

RM650 untuk 10 set bottles

gambar? boleh lawat http://haslaw.blogspot.com

lau nak beli 5 botol bape leh bgi harga?
kol aku k..tq
0133610190

locos 05-01-2011 12:59 AM

Kat kedai borong koboi melaka ada jual shisha harga borong

shah_kajang 06-01-2011 02:24 AM

emm..kat plaza GM kat chow kit ada jual..satu RM 40 ke 50.00..yang besar tu ye..Bukan botol shisha yang kecik tu...perasa dia satu kotak kecik jenama yang top (aku dah lupa jenama dia) RM 3.50 sekotak

try la tengok

locos 06-01-2011 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by shah_kajang (Post 8280287)
emm..kat plaza GM kat chow kit ada jual..satu RM 40 ke 50.00..yang besar tu ye..Bukan botol shisha yang kecik tu...perasa dia satu kotak kecik jenama yang top (aku dah lupa jenama dia) RM 3.50 sekotak

try la tengok

Membe aku dulu penah amek stok kat chow kit. Perasa dia kalo nak best jangan beli kotak. Beli yg dlm baldi kecik (bekas tupperware bulat). Basah & lagi sedap dr kotak kecik punya.

Arang pakai arang tiub atau kiub. Berbeza kualiti asap & hisapan.
Tak rekomen arang kayu bab bile isap mudah sakit tekak.

Sebab dlm byk2 arang coal, coke, char .. arang kayu paling panas. Ada rasa intipati kayu. Ada percikan api. Bara x tahan lama.

Tapi ada jer otai shisa yg pakai arang kayu cuma setting dia kena betul la. Untuk permulaan mmg susah nak bajet masa nak dpt setting yang sesuai. contohnya, cara nak bawak bara(untuk tukar), berapa lama bajet saiz bara mesti nak kene tukar (x yah customer nak panggil2).

Saiz bara kalo pakai arang kayu kene sesuai. Berapa ketul utk satu pot. dan harus diingat arang yang kecil lagi panas dari yg besar (teori saiz luas permukaan pembakaran dlm sains ada ni). Yang ni penting bagi aku sebab kalo terjadi asap x kuar byk, air cepat panas, asap panas, sakit tekak dan perasa cepat tukar jadi arang. Kalo biasa tahan 3-4 kali tukar arang yg ni 2 kali dah x leh pakai.

Hos utk hisap juga perlu diambil kira. Ada setengah org ckp hos yang readymade dekat shisa tu x boleh pakai. Yang murah punya ada yang plastik bukan getah so dia modified tukar getah tong gas. So hasilnya asap yang keluar tu padat, lebih aroma dan rasa.

Selalu buat percubaan. Ada setengah otai shisa pakai nenas buat pot dia. Hasilnya aroma lebih lembut & harum & harga lagi mahal.

Kalo tak diambil kira seni menghisap shisa ni customer cepat lari cari tempat lagi best. Apa2 pun perniagaan shisha ni atas minat masing2 sekadar hobi atau profesion professional atas empunya diri. TT jangan putus asa plak.. teruskan usaha kalo dah berjaya bukak tu kasik tau la. boleh mintak diskaun hahaha..


All times are GMT +8. The time now is 08:10 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.