CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Travel, Vacation, Tour, Adventure (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Kedai makan yang sedap area bangi, kajang dan serdang. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=114104)

nazri proshopbowler 02-12-2009 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by maxpix (Post 5337664)
BBB tomyam,, dekat dgn umah haron din....

tq maxpic..heheeh. nk test ni. yg aku tau kedai adam kt bangi tu best gak. tp dulu la..area tu org panggil kedai tikus. dulu2 selalu gak pekena ayam fujiyama...:)

nazri proshopbowler 02-12-2009 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by teruna8 (Post 5338282)
Aku rasa kat restoran kelisa depan masjid hijau best gak.

aku konfius ngan toke kelisa ni..org melayu ke indon?? ade sape2 leh kompemkan? kalo pekerja dia mmg org indon la...tu yg den xbrapa gemar...huhuh

nazri proshopbowler 02-12-2009 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by Gash_BeLL (Post 5338567)
kat serdang ad restoran tupai tupai..

best gak kt situ..

gash, kt area mane tu? apsal aku xprasan. yg aku tau tupai2 tu dkt ngan dewan bahasa tu je..heheeh

nazri proshopbowler 02-12-2009 02:54 PM

Quote:

Originally Posted by mahir79 (Post 5338858)
Kalau aku plak

Makan Lunch Nasi Campur - Kedai Pak Lang, Sg Chua...ayam goreng mantap

Beriani - Tah..aku still layan Beriani Gam putrajaya, kena mandram kuil sebelah tu kot...

Mamak - aku layan Hassan Cafe kat Sg Ramal or Bangi, nasik kandar dia layan gaks..

Western - aku suka Chop n Steak kat Serdang tu. Ni cawangan yg sama dengan kampung baru..ala kedai yg aada kapal tu kat kg baru. ni la cawangan dia kat serdang

Satay - Satay kat food court sg ramal tu..depan Hassan Cafe tu.. Satay dia layan giler....

Tomyam - kalau nak harga biasa biasa, Restoran Dusun kat Bangi tu..
kalau nak mahal sket, Dul Tomyam kat Bt 13 Jalan Cheras Kajang.
kalau nak variety, Mali Tomyam kat Sg Kantan or kat depan Kajang Highschool tu pun layan..

Kuetiay - kat Fasa 4 tambahan Bangi...,.gerai tepi longkang tu..depan kedai..layan..

Makan Nasi Campur - Gulai kawah kat bangi seksyen 8 pun layan

adehhh banyak la..tempat makan best kajang, bangi and serdang ni

:)paid


bro mahir, taste kite lebih kurang sama la..hehehe. ade kedai favourite kan..heehe. bagus2. tp ade beberapa kedai dalam senarai ko yg aku lum pernah cube. nanti aku pi try test tgk k..tq bro..

kawecool 02-12-2009 03:00 PM

limau nipis okey tp minuman/makanan mahal betol..aku dh jrg ke sana..

nazri proshopbowler 02-12-2009 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by kawecool (Post 5339433)
limau nipis okey tp minuman/makanan mahal betol..aku dh jrg ke sana..

kawecool, makanan mahal tp kalo puas ati, skali skala okla kan. tul x? tp aku mg xrekomenkan kawan2 makan tauhu bakar..fail gile..

geniusneuro 02-12-2009 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by akuinsan (Post 5337566)
aku pun dulu suke makan kt kedai mattop..hari2 makan situ..dua tiga kali lak tu shari..:)):)):))

bariani gam johor kt stadium tu..dpn sarina park cafe...tapi kalo compare nasi die,kedai mattop best lg..:)cgrock

da ko keje sane, mmg ar ari2 makan sane :))

geniusneuro 02-12-2009 07:53 PM

hassan cafe kat sg ramal tu ok gak, sedap makanan nye...


tapi aku selalu makan kat food court sg ramal tu la... selalu makan sizzling mee, sedap kat ctu... air buah pon sedap...

aku jrg makan kat luar dari semenyih ar...


kalo kat semenyih ni, makan tauhu bakar, nasi ayam, cucur udang... kat kedai tauhu, the best tauhu bakar aku pnah makan kat malaysia ni la :)

diniya 02-12-2009 09:09 PM

Quote:

Originally Posted by eboss (Post 5335402)
Binie aku kata kat semenyih ada nasi ayam power

kat pekan semenyih, depan padang bola..
kuih udang pon ada...

diniya 02-12-2009 09:11 PM

dulu nak lepak mkn kuih udang selalu lepak kat pemadam..
tp pemadam dah kene roboh...
skrg klu nak mkn kuih udang sdp aku mkn kat kedai mamat nowshat jenaris..
perghhh.. kak mila tu goreng mcm melayu betul.. sedap bangat..
kwn2 opis aku kat KL suma sanggup dtg kat situ beli kuih udang


All times are GMT +8. The time now is 11:59 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.