CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Install NGV dalam kereta. Ok ke? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=111295)

fauzi32 04-12-2009 01:27 PM

jika pasang kat dealer2 yang diiktiraf takde nyer meletup.
contoh syarikat teksi dah lama pasang ngv kat teksi2 nyer dari iswara/waja/perdana dan banyak lagi. takde masalah meletup pun. yang selalu kluar surat khabar kata meletup tu, ini mesti pasang kat tempat tak diiktiraf oleh sirim/jpj/puspakom.

thamsyarul 04-12-2009 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by fauzi32 (Post 5357343)
jika pasang kat dealer2 yang diiktiraf takde nyer meletup.
contoh syarikat teksi dah lama pasang ngv kat teksi2 nyer dari iswara/waja/perdana dan banyak lagi. takde masalah meletup pun. yang selalu kluar surat khabar kata meletup tu, ini mesti pasang kat tempat tak diiktiraf oleh sirim/jpj/puspakom.

Betul2, Dak M'sia ramai yang handal2....hahaha:o

zulco 05-12-2009 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by thamsyarul (Post 5357404)
Betul2, Dak M'sia ramai yang handal2....hahaha:o

mcm keje dgn company NGV je bro... cietr lah pengalaman wat sales ker & marketing NGV nie...

thamsyarul 07-12-2009 01:33 PM

Quote:

Originally Posted by zulco (Post 5367900)
mcm keje dgn company NGV je bro... cietr lah pengalaman wat sales ker & marketing NGV nie...


Alaaa cam keje biasa jee. cuma skarang sales lembab skit (harga minyak masih ok):-?. Tunggu tahun depan barulah rancak skit.Tahun depan gov start ikut world price.(-rm0.30 subsidi):o

thamsyarul 10-12-2009 09:11 AM

Quote:

Originally Posted by zulco (Post 5367900)
mcm keje dgn company NGV je bro... cietr lah pengalaman wat sales ker & marketing NGV nie...


Bro keja ngan comp NGV ke?

maxbiz77 10-12-2009 02:30 PM

salam to all.

sesapa yg tau area utara nih mana tempat yg ok utk pasang ngv nih. dah pegi 2 tempat.. kat nice ngv area juru.. tapi installer kat sini mcm tak meyakinkan jek sbb dia explain pun tergagap gagap + rega plak maintain rega lama !! gila apa !!!. satu lagik kat sunrise cycle yg tepi hiway juru tu.. murah mmg murah.. sequential dia offer rm4.5k jek tapi ntah la.. tak penah dengaq la plak company sunrise cycle nih. nhuhu...

ada sesapa tau lain2 tempat kat utara nih?... info plezzz.

zulco 11-12-2009 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by thamsyarul (Post 5400596)
Bro keja ngan comp NGV ke?

hehehehe. aku pernah keje dgn ko dulu... under shahrul nizam.:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

zulco 11-12-2009 12:03 AM

Quote:

Originally Posted by maxbiz77 (Post 5403311)
salam to all.

sesapa yg tau area utara nih mana tempat yg ok utk pasang ngv nih. dah pegi 2 tempat.. kat nice ngv area juru.. tapi installer kat sini mcm tak meyakinkan jek sbb dia explain pun tergagap gagap + rega plak maintain rega lama !! gila apa !!!. satu lagik kat sunrise cycle yg tepi hiway juru tu.. murah mmg murah.. sequential dia offer rm4.5k jek tapi ntah la.. tak penah dengaq la plak company sunrise cycle nih. nhuhu...

ada sesapa tau lain2 tempat kat utara nih?... info plezzz.

x tah ubro tapi kalo area KL ko tanya dgn thamsyarul. Manalah tahu dia ada kaki ke?

thamsyarul 14-12-2009 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by zulco (Post 5407130)
hehehehe. aku pernah keje dgn ko dulu... under shahrul nizam.:eek::eek::eek::eek::eek::eek:


oit!! hang nie jaare kan

zulco 14-12-2009 05:17 PM

JA ARE... mana lak nie.... tapi mcm kenal je ja are tu...


All times are GMT +8. The time now is 08:56 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.