CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=99)
-   -   Hotel2 yang berhantu dimalaysia (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=101519)

wira2597 08-10-2009 02:01 PM

'hantu' ni x sedut darah...dia sedut duit je..:D

adioz88 08-10-2009 11:43 PM

kat penang ada tak hotel yang berkenaan tajuk thread ni. ( yang dikatakan ada gangguan makhluk halus )
dulu masa sewa di apartment, dapat tingkat 3.
bilik tu sewa cuma RM80.
Okay semua, cuma time nak tidur tu rasa seram sejuk sikit.
Ya lah, dah sewa satu ruang rumah.
Tapi tinggal sorang aja.
Ada 2 bilik, 2 bilik air , dan satu dapur serta ruang tamu, balkoni.
bayangkan sorang2 aja dok dalam tu.
Time awal2 tak la rasa apa.
Time lewat malam tu..
hehe..
Sampaikan pintu bilik yang aku lena tu pun kasik tutup berkunci.
Tak nak lah nanti bukak, buatnya terjaga malam nampak yang bukan2.
Dalam hati pikir jugak, jangan staff tu p bagi bilik yang kerassudah..dah la mai sorang2.
Siangnya, singgah ke muzium perang .Macam2 ada dalam tu. Risau ada yang menumpang balik ke apartment aja. campur yang dah sedia ada kat apartment lagi.
muzium perang tu sapa pernah p tahu la..masuk sorang2, ambik feel..
berpeluh jugak la...
lagi2 lalu kat bawah pedang samurai jepun tu..berkarat, tapi karatnya adalah hasil dari darah manusia..
ketaq lutut..hehe..

hotel di penang pernah dengar satu cerita, bilik tu ada gangguan.
bantal , cadar di bilik tu boleh bersepah tiba2.padahal tak ada sapa usik pun.
lepas tu tiba2 darah muncul bertompok2 kat katil.
seram tak?
nak lagi best, barang2 dalam bilik tu seolah2 dibaling merata tempat macam ada pergelutan berlaku..
bilik tu pernah ada kes bunuh.
p la cari kat mana hotel tu.
dok kat area pulau.

mawar79 09-10-2009 10:51 PM

Quote:

Originally Posted by shadow (Post 4850539)
bagi yg cerita bagi la nama hotel.ni citer xlengkap.mcm nk kene bayar royalti jer.huhu
tapi adik ipar aku dulu security kt genting memang dia kata first world ada momok.banyak kes org bunuh diri dan mati mengejut ker.kata tempat maksiat.tp genting punya management memang pandai tutup lubang.yelah bizz dorang.
kt first world dh lupa tkt baper.tp ada momok sikat rambut tepi tingkap padahal xder koridor.hehe
adik ipar aku siap dpt report tetamu hotel konplen bilik sebelah pasang tv kuat.dorang chek mana ada org masuk bilik tu.dia pun ngan member pi masuk bilik tu tutup tv yg on sendiri dgn kuat.
hehe mcm2 ada citer atas tu.


huwaa...betul2...pnah terkena masa kat first world..dia main loceng pintu..ting tong2...punya la kuat..siap ketuk pintu bilik mcm nak roboh..padahal masa tu dah kul 4 pagi..bila g tgk ikut lubang pintu..xde ape pun..dan x dengar bunyi tapak kaki...adehss...

tapi 31/10 ni nak tido kat first world lagik..

KLVIPER 10-10-2009 12:11 AM

Emmm.... Kalau jumpa hantu kat hospital pun boleh juga cerita!

kapak 10-10-2009 12:19 AM

Quote:

Originally Posted by mawar79 (Post 4885449)

huwaa...betul2...pnah terkena masa kat first world..dia main loceng pintu..ting tong2...punya la kuat..siap ketuk pintu bilik mcm nak roboh..padahal masa tu dah kul 4 pagi..bila g tgk ikut lubang pintu..xde ape pun..dan x dengar bunyi tapak kaki...adehss...

tapi 31/10 ni nak tido kat first world lagik..

siap ketuk pintu bilik tu...:o

lutttfi 10-10-2009 03:23 AM

Quote:

Originally Posted by izantie (Post 4850743)
bukan takat hotel. KLCC pun ada tingkat yg reserve utk 'benda' yg sejak dulu lagi menjaga kawasan tu...hmmmmm

mmg ade pon..
bole refer sini.
http://202.71.110.104/portal/forums/...threadid=43338

lutttfi 10-10-2009 03:29 AM

Quote:

Originally Posted by miss spentoad (Post 4855054)
salah satu dalam list hotel yg seram..

Hotel Danialla,Bachok Kelantan..
dikelilingi kubur,hutan n jauh pedalaman..
ader bran..???

nie baru fun..
huh..

panglima_ayam 10-10-2009 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by miss spentoad (Post 4855121)
dulu aku dok langkawi lebih kurang setahun..leh dikatakn sume hotel kat langkawi tu memang banyak dengar citer2 seram dr org kampung.tapi yg kompom seram n kompom kena kacau kat hotel TOK SENIK..suasana hotel kat dalam sawah padi..sume staff hotel pakai uniform org2 lama..

hotel ni tak silap aku Tun Dr Mahathir punya.kalau tak silap la..sbb Tun kalau datang Langkawi mesti akan check in kat sini..


aku baru je nak tanya pasal hotel tok senik resort ni hari raya lepas aku ada duduk hotel ni yg aku hairan hotel ni semalam utk 2 org hanya RM 150.00 je siap ada sarapan pagi lagi ..... aku chek in pukul 11 malam masa masuk dalam dalam perkampungan tu memang seram pasal dia buat rumah style lama ,macam dalam filem seram .... bilik punya besar tak padan dgn harga RM 150 semalam hati aku memang tak sedap dah aku rasa macam nak balik je tapi terpaksa tido,tapi aku tido tak ada apa 2 la ,anak adik aku baru 6 bulan pun tadak apa 2... cuma kakak ipar aku cakap tgh malam dia ada dengar org cakar bawah rumah tu .....tapi hotel tu memang aku tgk tadak berapa ada org seram oiii


http://www.cuti.com.my/hotel/Hotelpa...ksenik/kp1.jpg

panglima_ayam 10-10-2009 11:49 PM

Kat sini aku updatekan "database" hotel yg berpenghuni mengikut popularity cerita yang di post. Posting ni aku copy n paste dr posting forumer terdahulu supaya kita x tercari2 senarai hotel. Kalau ada yg baru..tolong2 lah update ye


JOHOR
(Johor Bahru)
M-Suite

(Desaru)
Sebana


KEDAH
(Alor Star)
Hotel Grand Continental

(Sungai Petani)
Swiss Inn
SP INN
Hotel Cinta Sayang

(Langkawi)
Marina Cove Resort
KONDO ISTANA
Resort Kampung Tok Senik
Aseania Hotel


KELANTAN
(KotaBaharu)
Hotel Perdana


KUALA LUMPUR
Hotel Crystal Crown
Maya Hotel
Hotel Grand
Mandarin Oriental hotel, KLCC
Istana Hotel
Hotel corus


MELAKA
Ancasa Hotel (tingkat 5)
Shah's Beach Resort
Mahkota Hotel (Tingkat 11)
Riviera Bay Resort (no. 219)
A Famosa Resort (238)


NEGERI SEMBILAN
(Port Dickson)
Ancasa
Ilham Beach Resort
Guoman resot
Palm Spring resort
Le Paris Costa Rica (bilik no 517)


PAHANG
(Kuantan)
Hotel Swiss Garden
Impiana Hotel, Cherating

(Cameron Highland)
Heritage Hotel tngkat 4
Equatorial ,Cameron Highland(no.809)

(Genting Highlands)
First World Hotel (tgkt 13)


PENANG
Sheraton
Hotel Copthorne
Rasa Sayang
The Northam
E&O Hotel
Crown Prince
Sunway Hotel Georgetown


PERAK
(Lumut)
Damai swiss garden
Marina Cove Resort, Lumut
Bkt Merah Laketown Resort


SABAH
Datai n Andaman
Sibu Island Resort
Renaissance Hotel (no.107)


SARAWAK
(Kuching)
Hilton Kuching
Resort Damai Beach
Holiday Inn
Crown Riverside Kuching


TERENGGANU
(Kijal)
Awana Kijal



****sumber dari forum cari

weztwood 19-10-2009 11:58 AM

kat genting kadang2 ada orang dengar toilet di-flush tgh2 malam


All times are GMT +8. The time now is 12:49 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.