Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Members List

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,550
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,328
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,984
More...

UMOFX.Singapore UMOFX.Singapore is offline

Active Member

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 9 of 9
  1. A.asadi
    16-04-2012 02:12 PM
    A.asadi
    Hello Sir
    I hope you are doing well.
    Our managers like to cooperate with you because we searched about your background and we understand that you have a bright one in the field of forex market. on the other hand, as you know Singapore is an important country in the field of the Forex market, it would be very helpful to have you as our IB.
    Of course we have some interesting advantages for you as our IB.
    In the attachments you can see the information of our company and the commission table.
    I hope we can establish long term cooperation with you.
    If you need more information please contact us.
    Thank You
    www.fxglory.com
  2. ea shop
    15-03-2012 04:48 PM
    ea shop
    Hello

    Forex Real Contest(no deposit required)
    With 100$ Bonus!



    For More Info and Register Please visit our website

    www.fxmim.com

    Best Regards
    FXMIM LTD
  3. alibara
    31-10-2011 12:26 AM
    alibara
    SHARING MY CASE STUDY - Female age 37/38, contribution RM2,400 setahun. Occupation class : 1 (Teacher), non smoker. MAA Takafulink vs PruBSN Takafulink

    1- MAA kira umur peserta berdasarkan last birthday (37), PruBSN kira berdasarkan next birthday (38). Caj takaful pada umur 38 mungkin tinggi sedikit berbanding umur 37

    2- Wakalah fees (service charge) - peratusan yang hangus ditolak dari caruman tahunan untuk tampung kos operasi sykt. Contoh, anda bayar RM1,000 setahun, di bawah adalah peratusan yang akan hangus sebagai service caj yang ditolak dari awal. RM1,000 tolak 60%, tinggal RM400 sebelum tolak lain lain caj takaful untuk coverage yang anda ambil.

    MAA / PruBSN
    ----------------------------------
    Year 1 - 60% / 60%
    Year 2 - 50% / 60%
    Year 3 - 30% / 50%
    Year 4 - 30% / 30%
    Year 5 - 15% / 20%
    Year 6 - 10% / 20%
    Year 7 onwards - 0%
    * Service charge MAA lebih murah

    3- MAA cover 46 Penyakit kritikal
    PruBSN cover cuma 36 penyakit kritikal

    Untuk jumlah perlindungan RM10,000,
    MAA caj RM17.40 setahun untuk rider 46 penyakit kritikal
    PruBSN caj RM 56.40 setahun untuk rider 36 penyakit kritikal
    * Caj rider penyakit kritikal MAA jauh lebih murah.

    4- Hospital benefit - Elaun harian bila diwadkan di hospital. Jumlah perlindungan RM200 sehari

    MAA caj RM44.16 setahun untuk Hospital benefit RM200 sehari
    PruBSN caj RM276 setahun untuk Hospital benefit RM200 sehari

    5- Jumlah perlindungan asas RM50,000 berbayar bila berlaku kematian atau hilang upaya kekal & keseluruhan (TPD)

    MAA caj RM 66 setahun untuk coverage RM50,000
    PruBSN caj RM 208.20 setahun untuk coverage RM50,000

    6- Kad perubatan dengan bilik RM150 sehari dan coverage RM50,000 setahun.

    MAA caj RM 440 setahun sebagai rider kad perubatan
    PruBSN caj RM 1,191.48 setahun sebagai rider kad perubatan

    7- Co-Takaful kad perubatan = Bayaran yang anda perlu tanggung setiap kali buat claim perubatan hospital
    Medical cover - faedah elaun hospital & pembiayaan pembedahan berdasarkan bayaran-balik (re-imbursement). Faedah pembedahan jika sudah dibayar oleh kad perubatan, tiada tuntutan 2x akan dibayar sehingga mewujudkan keuntungan.
    MAA = Tiada co-takaful. Cover 100%
    PruBSN = Ada co-takaful 10% di mana peserta kena tanggung 10% dari bil perubatan setiap kali claim. Minima tanggungan RM300 dan maksima RM1,000 untuk kes warded, dan maksima RM2,000 untuk kes pesakit luar.

    8- Rawatan pesakit luar untuk kes kemalangan
    MAA cover sehingga maksimum plan RM50,000 untuk kes pesakit luar
    PruBSN cover sehingga RM1,500 sahaja untuk kes pesakit luar

    9- Contributor Benefit - pengecualian bayaran sekiranya peserta disahkan menghidap penyakit kritikal
    MAA caj RM 47.64 setahun untuk pengecualian bayaran RM2,400 setahun berdasarkan 46 penyakit kritikal
    PruBSN caj RM 190.08 setahun untuk pengecualian bayaran RM2,400 setahun berdasarkan 36 penyakit kritikal

    10- Accidental Death & Disablement - faedah asas kemalangan jika meninggal dunia / hilang upaya kekal keseluruhan akibat kemalangan. Jumlah perlindungan asas = RM 50,000
    MAA caj RM 54.60 setahun termasuk khairat kematian apa jua punca RM 7,000. Jika accident di seluruh dunia, RM50,000. Jika accident di Arab Saudi, RM100,000
    PruBSN caj RM 90.00 setahun termasuk khairat kematian apa jua punca RM2,000. Jika accident, RM50,000 sahaja seluruh dunia.

    11- Medical cover - faedah elaun hospital & pembiayaan pembedahan berdasarkan bayaran-balik (re-imbursement). Faedah pembedahan jika sudah dibayar oleh kad perubatan, tiada tuntutan 2x akan dibayar sehingga mewujudkan keuntungan.
    MAA tak perlukan rider tambahan ini sebab sudah dilindungi dengan kad perubatan. Jika tambah 1 unit pun (RM50 sehari), caj tahunan MAA adalah RM 41.64 setahun.
    PruBSN suka letak rider tambahan ini walaupun sudah dilindungi dengan kad perubatan. Caj 1 unit (RM50 sehari), caj tahunan PruBSN = RM 144 setahun.

    12- Banyak lagi perbezaan lain yang ada. Cuma saya share setakat ini sahaja berdasarkan perbandingan polisi & polisi. Bukan bertujuan untuk buruk-burukkan syarikat. Ini perbandingan nyata yang pelanggan perlu tahu

    Orang lain suka cakap produk mereka adalah yang terbaik. Saya lebih suka bercakap berdasarkan FAKTA SAHIH. Award Produk Takaful Terbaik KLIFF yang dimenangi oleh MAA Takaful selama 3 tahun berturut-turut bukan suatu fluke, tapi nyata kelebihan berpihak bersama kami.
  4. azaza88
    14-09-2011 05:43 PM
    azaza88
    as salam bro,someone kat thread ni http://www.carigold.com/portal/forum...1#post10708177 kata bro agung2kan chinese.haha.cuba bagitau sikit kat dia apa your motif bukak thread facts about chinese tu.takut dia salah faham
  5. azrine
    26-07-2011 10:50 PM
    azrine
    thanx bro for your offer .. will inform you if we need your service .. insya allah .. in near future .. wassalam ..
  6. fuyoh13
    23-05-2011 04:15 PM
    fuyoh13
    jadi mcm brokers dlm supply info supplier kepada buyer. ko cari buyer yg nak certain2 produk, then ko arrange la buyer n seller. klau berhasil, nti seller bayar la komisen. nak detail kena beli manual. aku nak jual milik sendiri rm 350. manual 12bulan buat bisnes nie. harga pasaran dh mencecah rm 400-500.

    berminat PMje...
  7. En. Rhoma Irama
    28-04-2011 08:06 PM
    En. Rhoma Irama
    Terima kasih tuan untuk offer tu. Kawan betul-betul tak menang tangan. Kawan nak concentrate dulu dengan apa yang ada.
  8. jetta
    28-04-2011 05:14 PM
    jetta
    salam, hampir semua peralatan pejabat jenama BROTHER ada saya jual, laser/multifunction printer, label marker, fax machine, typewriter. selain tu peralatan untuk binding atau laminate pon ada gak...kebanyakkan mesin2 pejabat saya boleh supply..
  9. yongyap
    14-04-2011 04:52 PM
    yongyap
    mcm nie secara ringkasnya...

    tawaran pada yang subsribe mne2 dropship khususnya,
    sy berminat mne2 pihak yg nk marketkan brg
    kwn sy offer guna website company dia, website company
    tu ade unique visitor antara 30-70 per/day..

About Me

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 03-10-2011 05:43 AM
  • Join Date: 21-09-2010
  • Referrals: 0

Friends

Showing Friends 1 to 6 of 6

Post Thanks / Like

No results to show...

All times are GMT +8. The time now is 06:40 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you