Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Members List

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,501
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,264
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,948
More...

Efun Efun is offline

Regular

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 28
  1. Khuze
    21-11-2012 05:44 PM
    Khuze
    Boleh main dah.
  2. Khuze
    21-11-2012 06:59 AM
    Khuze
    Cari program iso to xex. Belajar guna software tu untuk convert game iso ke xex format.

    kalau pc kita panggil .exe tapi xbox nama dia .xex, bentuk yang xbox boleh execute.

    Masukkan dlm Harddisk internal atau external

    Setting FSD untuk rescan game atau guna xex loader pun boleh.
  3. Khuze
    19-11-2012 03:41 PM
    Khuze
    Wsalam,boleh setakat yang mampu, soalan pasal apa ye?
  4. jansul
    05-11-2012 03:53 PM
    jansul
    ko bleh wat 2 cara...

    1. guna pendrive ...wat jd MU 16gb...pastu cucuk pc guna software horizon...transfer game dr pc ke MU pendrive...

    2. guna xternal hdd....wat jd MU16gb...pastikan xternal tu kosong tanpa file...sbb kena format nnt hdd tu utk jd 16gb...pastu guna kaedah 1....

    3. guna hdd internal....kena guna sata ke usb converter....ko boleh cari kat kedai pc...dia skali ngan power supply utk powerkn ko nye hdd...harganya dlm rm20-30....pastu guna kaedah transfer cam dlm kaedah 1 tu...

    beza tranfer rate pendrive ngan pakai sata ke usb tu memang beza...pendrive amat perlahan bawah 10mb/s...sata ke usb tranfer ratenya 20mb/s-40mb/s

    dah siap tranfer...cucuk balik kat xbox...

    utk penrive shj...lepas transfer file dr pc ke usb MU 16gb...cucuk kat xbox...n pindah balik ke internal...sbb kalau dr penrive...nnt efek kat game masa ko maen...lambat loading...
  5. jansul
    30-10-2012 02:15 AM
    jansul
    kalau masa xbox tu masa betul punya mmg dah sambung wifi...

    bab xlink kai aku xbrapa paham sgt...drpd yg aku baca...xbox kena sambung ke pc...n pc sambung internet sambil run xlink kai punya software...kena register dulu....server xlink kai kat malaysia x tau ada ke x...huhuhu
  6. jansul
    29-10-2012 09:18 PM
    jansul
    masa kat wireless test utk online...ada 3 test...utk jtag...test pertama aje ok...test antara xbox ke modem....2 lg test tu akan fail sbb utk masuk xbl...xbox jtag dah sekat utk masuk...ada setting kat dashlaunch...hanya utk online ngan FSD jer boleh...

    masuk kat FSD tgk jam n tarikh tu iktu masa xbox ke masa betul punya...kalau masa betul makna nya xbox ko dah online...tp kalau masa tu masa xbox...ko masuk fsd berulangkali sampai masa bertukar jd betol punya...caranya...tekan butang tengah gampad n tekan home...tu jer
  7. jansul
    29-10-2012 01:54 PM
    jansul
    salam....bro...ko nye x leh masuk wifi ker....wireless punya ikon tu ada kluar x nama wifi ko....cer detail sket....
  8. jansul
    25-10-2012 03:33 PM
    jansul
    buat la maraton...24 jam.....baru lebam....huhuhu....aku dah laju kn kipas sket utk default....suhu utk aktif kipas max spin dah aku turunkn....kasi sejuk bila sampai 65'c...tp bising sket bila max spin....huhuhuhu
  9. jansul
    25-10-2012 01:41 PM
    jansul
    hahahahah.....beyeh....aku nk tampal gambo xbox ko masa proses buat jtag kat cg ngan facebook... slamat membelasah sampai lebam....jgn lupa belasah daging korban esok...hahahahah
  10. jansul
    22-10-2012 11:03 PM
    jansul
    pagi esok la....aku biasa pegi pos tgh hari...huhuhuh

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 16-06-2014 06:14 PM
  • Join Date: 17-02-2012
  • Referrals: 0

Friends

Showing Friends 1 to 3 of 3

Post Thanks / Like

No results to show...

All times are GMT +8. The time now is 10:42 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you