Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Members List

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,643
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,689
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,900
More...

tokputih tokputih is offline

CG Top Poster Club

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 154
  1. kersani
    14-11-2016 09:28 AM
    kersani
    Salam, harga borong Sampul Kad ATM (Block RFID) minima 50 pieces harga RM150+RM6 shipping. harga borong minima 100 pieces RM300+free shipping. Terima kasih.
  2. nazir12
    31-07-2016 08:02 PM
    nazir12
    tokputih ada tak perkembangan teknik 2000 pips sehari tu?
  3. burungsayur
    01-10-2014 04:26 PM
    burungsayur
    We are from ****** Forum , We are currently worked with many others brokers.

    If you join us you will get:

    - Rebate from our broker with every trade
    - No Deposit Bonus
    - 100% Deposit Bonus with AnBerFX and TeleTrade

    Interested please Contact us -
    Facebook :****** Forum
    Wechat :******
    Line :******
    Skype :******

    Join us: http://en.******.com/forum.php/?af_id=1020
  4. code7
    04-05-2014 10:53 AM
    code7
    Salam ceria,

    Nak tahu rahsia baju rider Ducati yang hensem ?

    ✔ Brand Ducati yang eksklusif !
    ✔ Semakin hebat di jalan raya !
    ✔ Hadiah misteri untuk 3 orang terawal

    Nak tahu lagi ?

    Segera reply " SAYA NAK " di bawah
    untuk kami berikan info percuma.
  5. nashano
    16-03-2014 09:37 AM
    nashano
    Assalam tok. Wa dah join..nanti tolong gua guna portal ni...
  6. saudagar.eksklusif
    10-09-2013 10:02 PM
    saudagar.eksklusif
    go kart price
    150cc rm4000
    4 stroke.
  7. thenewminded
    24-08-2013 02:22 AM
    thenewminded
    haha.. ok tok.. akhirnye terurai jelas bena yg misteri tok tu yer, alhamdulillah..
    thanks yer.. mula dari bawah yer.. hehe
  8. thenewminded
    24-08-2013 01:17 AM
    thenewminded
    so dah terungkai misteri tu tok?? hahaha..
    tok ade tak tempat2 nk cri arga murah2 sikit.. hehe
  9. thenewminded
    23-08-2013 09:38 PM
    thenewminded
    Pandangan ketiga :

    - koperasi yg tok ckp tu xtaw la perbenda kan.. tp aq ase la kan
    die wat pajak gadai so dr situ die leh jana income balik and
    stable die nye bisnes la mcm tu kot..

    Pandangan keempat :

    - nie pandangan aq la kan.. apa kata duit korg tu kan melabur
    pegi beli emas 999 ke or ape2 jenis emas la.. dari sibuk pegi
    beli gadjet, upgrade kereta or bagai.. atleast ade gak hasil
    and nilai pun bkn makin lama makin turun tp naik..

    tpkan tok ayt tok yg ckp tok xperlukan duit ape semua tuk turun ilmu tu wat saya terharu bace... hehe.. tok2, kalo tok ade berlapang dada blh la share2 info sal gold ni dgn saya yer.. sudi nak taw..
    thanks tok sal thread tu..

    pucuk pakal nye, adakah kita ade duit tuk beli brg itu??? kalo ade pergila beli yer..
  10. thenewminded
    23-08-2013 09:38 PM
    thenewminded
    assalamualaikum tok,

    saya dah habis bace (Percaya atau tidak emas yang anda ada boleh untung 3 kali dari harga asal? ) dari page satu hingga page terakhir.kagum dgn tok ttp bertahan dgn cemuhan orang.. thumb up tok, saya wat akaun ni semata2 nk ckp benda nie terima kasih bg ilmu yer..

    actually apa yg saya bace disana la kan yang saya dapat tak taw la betul or tak kan or sama dgn apa yang ilmu tok dapat.

    actually kalo modal sikit kita blh beli sikit2 dulu mcm beli goldbar 999 1gram lu.kumpul2 lama2 jd bukit.btl x??

    Pandangan pertama:

    - act mesti ada emas 1kg (jenis 999 or pure gold)
    - than leburkan jadi 916 or less utk dijual balik kepada
    customer.
    - duit tunai 30k adalah tuk kos pembuatan perleburan and etc..
    - kena cari tukang pembuat emas yg dipercayai agar tidak ditipu

    Pandangan kedua :

    - tak perlu pajak2 gadai nie.. gune duit sendiri kumpul.. beli
    emas yang dah gune.. emas second hand la kira. or beli emas
    lelong kalo ade...

    bersambung yer

About Me

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
Blog
General Information
  • Last Activity: Today 06:54 PM
  • Join Date: 24-04-2008
  • Referrals: 3

Friends

Showing Friends 1 to 10 of 72

Contact Info

Instant Messaging
Send an Instant Message to tokputih Using...
This Page
http://www.carigold.com/portal/forums/member.php?u=26693

Post Thanks / Like

26-06-2017
11:33 AM - oldtbone clicked Likes for this post: 500 klinik swasta tutup seluruh negara, bisnes tak untung by tokputih
Kawan tok anak dia 2...
06-06-2017
03:24 PM - myroadtax.com clicked Likes for this post: Sambutan besar-besaran kejayaan rejim Yahudi Israel menawan Baitulmaqdis 50 di Melaka by tokputih
Ye ke tok? Boleh berikan...
01:32 PM - cek mek molek clicked Likes for this post: Sambutan besar-besaran kejayaan rejim Yahudi Israel menawan Baitulmaqdis 50 di Melaka by tokputih
Ye ke tok? Boleh berikan...
12:30 PM - myroadtax.com clicked Likes for this post: Status #DoneTerawih Undang Fitnah? by tokputih
Semua ni terjadi apabila...
27-05-2017
11:24 PM - oldtbone clicked Likes for this post: Viral makan gerai tepi jalan dicaj RM32 by tokputih
bagi saya..buat apa lah...

Blog

View tokputih's BlogRecent Entries
Latest Blog Entry

Posted 08-11-2012 at 01:42 PM by tokputih Comments 0
Posted in Uncategorized
Pertanyaan :

Jika seorang suami yang melakukan li’an maka status pernikahannya boleh dinyatakan batal. Lalu bagaimana dengan status isteri yang mengaku telah berzina, apakah dengan sendirinya pernikahannya juga batal?


Jawaban:

Mengenai status pernikahan pasangan suami isteri yang melakukan li’an, yaitu ketika suami menuduh isterinya berzina dengan lelaki lain, sementara tidak ada saksi lain, selain dirinya, maka dia harus menyatakan kesaksian...

Posted 08-11-2012 at 01:32 PM by tokputih Comments 0
Posted in Uncategorized
Setiap hari bila kita menggunakan keyboard, ada kawan yg tak
guna semua jumlah kesepuluh jari jemari kita. ada yg guna 2 jari je ala patok ayam.
Mungkin faktor sesorang itu kidal akan menyebabkan hanya sesetengah jari je “berfungsi”.

Hari ini ada tutorial khas. Harap dapat membantu anda agar lebih lancar & cepat utk menaip.


POSISI JARI MACAM INI YA


...

Posted 23-06-2010 at 12:02 PM by tokputih Comments 1
Posted in Uncategorized
Dengarlah, anakku! Aku mengatakan hal ini ketika kamu terbaring tidur. Dipipimu ada bekas cakaran kecil dan didahimu yang lebar terdapat rambutmu yang basah.

Secara diam-dia aku memasuki bilikmu. Beberapa ketika sebelum itu, sewaktu aku membaca suratkhabar di ruang tamu, tiba-tiba aku didatangi oleh rasa kekal yang amat sangat. Dengan perasaan bersalah itu, aku mendekati katilmu.

Dalam diri aku berkecamuk fikiran: Aku bertindak kasar terhadapmu.. anakku.. Aku...

Posted 12-03-2010 at 12:19 AM by tokputih Comments 1
Posted in Uncategorized
Bagaimana dengan makan boleh terus kekal langsing ? Ikuti tip-tip di bawah:-

Makan dengan kerap.

Anda boleh pastikan anda langsing jika makan dengan kerap. Tetapi perlu diingat, jaga kuantiti makanan setiap kali anda makan. Makan dengan sedikit atau sederhana, tetapi biarlah kerap supaya tubuh anda tidak kehabisan tenaga dan tidak berasa terlalu lapar. Rasa terlalu lapar membuat anda makan dengan lebih banyak.

Rendah kalori, rendah lemak.

...
Recent Comments
Very good blog posting,...
Posted 12-02-2011 at 02:20 PM by andhin4ngel andhin4ngel is offline
well, [url]www.bizfo...
Posted 12-03-2010 at 08:29 AM by nicerose nicerose is offline

All times are GMT +8. The time now is 10:03 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you