Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Blogs

1. Selepas anda menginstall mt4 exness,jika keluar waiting for update,anda perlu:

bawak mouse ke kiri sekali
bawah market watch
ade ayat symbol
kat ayat symbol tu
klik mouse kanan dan pilih show all
kemudian klik file kat atas sekali pilih new chart dan pilih forex mini atau forex cent.


Berkenaan bonus
Quote:
Originally Posted by apeyx View Post
selamat malam trader2 sekalian. sy x paham sangat berkenaan bonus exness ni. bonus 2013 tu boleh withdraw ataupun untuk kegunaan trading sahaja?? lepas tu dekat bonus section tu ade tulis compensation. bonus 150, bonus compensation 1.50. apebende compensation tu?? mohon tunjuk ajar.. omputeh failed. huhu
bonus tu boleh wdraw apabila da trade cukup lot,,

yg current bonus tu adalah nilai bonus yg dah masuk dalam mt4 dan bonus compensation tu adalah nilai yg da xkan ditolak bila wdraw...

contoh bro wdraw semua duit sekarang ,bonus yg akan ditolak hanya 148.50 usd sahaja

jika bro trade berterusan dan nilai kat compensation bonus tu da sama dengan nilai current bonus,,bro wdraw xkan kene tolak2 ape2 bonus..sebab semua bonus da jadi equity


Quote:
Originally Posted by Viere View Post
Selamat malam bos. Ok. Bonus di EXNESS ni akan ditolak apabila ada berlaku transaksi withdraw. Tapi bukan tolak semua lah. Dia tolak ikut percent withdrawal kita je. So kalau x nak elak bonus kena tolak memang kena trade bagi cukup lot. Tp mcm lama sgt la plak kan.

Bonus juga support margin seandainya floating.

Berkenaan dengan compensation tu, apabila trade dan cukup 8 lot kita akan dapat 10 usd di dalam compensation. Maksudnya bonus semua 150 usd. Lepas tu dah cukup 8 lot compensation pun jd 10 usd. So andaikata bos withdraw semua, bonus hanya ditolak ialah 140 usd je. Yg 10 usd td dah jadi hak milik kekal dan termasuk di dalam withdrawal bos da.. Setiap apa yg kita trade tu kita akan claim bonus tu supaya menjadi hak milik kita
Old

Rakaman samun berparang ketika sedang makan di restoran

Posted 08-05-2017 at 12:41 PM by haudli (Jawapan kepada persoalan yang anda hadapi di EXNESS)

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Kalau nak tekan duit, jangan buat di bank yang tiada sekuriti guard bersenjata pada waktu malam.

Lebih baik keluarkan duit di stesen minyak.

Kalau nak makan kat restoran mewah macam ni, lebih baik menjamu selera dalam kompleks membeli belah dan bukan restoran tepi lebuh raya atau jalan besar.

Senang penyamun nak lari.
good advise ni

boleh ramai ramai amalkan
haudli's Avatar
CG Top Poster Club
Posted in Uncategorized
Views 89 Comments 0 haudli is offline
Old

Margin dan Margin level

Posted 23-03-2016 at 04:00 AM by haudli (Jawapan kepada persoalan yang anda hadapi di EXNESS)

Apakah itu Margin dan Apakah itu Margin Level. Bagaimana pengiraan Margin dan juga Pemahaman mengenai Margin Level. Ramai yang keliru serta tidak memahami cara pengiraan margin dan juga margin level.

Pembelajaran kita hari ini adalah cara pengiraan dan juga pemahaman Margin dan Margin Level.
Margin adalah kegunaan wang anda semasa anda trade.

Margin berkait dengan leverage. Berlainan leverage, akan berlainan margin yang di gunakan.

Margin = leverage...
haudli's Avatar
CG Top Poster Club
Posted in Uncategorized
Views 3310 Comments 1 haudli is offline
Old

Ecn /stp

Posted 23-03-2016 at 03:56 AM by haudli (Jawapan kepada persoalan yang anda hadapi di EXNESS)

Apakah itu ECN dan STP sebenar.

Ramai IB2 yang bercakap mengenai ECN/STP account tp merujuk kepada jenis akaun dan nilai deposit serta perbezaan spreads.


Sebenarnya ECN merujuk kepada Electronic Communication Network. Apakah itu? ECN adalah merujuk kepada order yang dihantar dr customer kepada broker, akan dimasukkan kedalam NETWORK liquidity provider atau bank.

Order anda akan berada dlm NETWORK bank dimana ianya didagangkan di pasaran yang...
haudli's Avatar
CG Top Poster Club
Posted in Uncategorized
Views 1392 Comments 0 haudli is offline
Old

Leverage

Posted 23-03-2016 at 03:54 AM by haudli (Jawapan kepada persoalan yang anda hadapi di EXNESS)

Apakah kekurangan serta kelebihan leverage diantara 1:100, 1:200 atau 1:500

Kelebihan leverage 1:100 dan kekurangan leverage 1:500

Trader A letak order GBPUSD pada harga 1.45050 dan menggunakan leverage 1:100.

Berbekalkan modal $2000, sekiranya berlaku Stop/Step Out 30% kepada trader A, wang yang masih tinggal dlm akaun trader A adalah :
1.45050 * 1 * 100,000 /100 = x
x = $1450.50
x * 30% = $435.15 modal masih tinggal
...
haudli's Avatar
CG Top Poster Club
Posted in Uncategorized
Views 1400 Comments 0 haudli is offline
Old

Liquidity provider

Posted 23-03-2016 at 03:52 AM by haudli (Jawapan kepada persoalan yang anda hadapi di EXNESS)

Adakah anda tahu berapa kategori liquidity provider yang terdapat dlm business Forex ni? Adakah anda tahu dimanakan kekuatan dan kelemahan liquidity provider yang broker gunakan? Ok let's start with the facts.
1- Bank = Tak semua broker mampu untuk mengambil LP direct dr bank disebabkan minimum deposit yg diperlukan oleh broker utk hedge positions dengan bank agak besar. Blh dikatakan dlm puluhan juta USD diperlukan. Kebanyakkan yang mengambil bank sebagai LP adalah Prime LP. Cth: Barclays,...
haudli's Avatar
CG Top Poster Club
Posted in Uncategorized
Views 1327 Comments 0 haudli is offline

All times are GMT +8. The time now is 04:27 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you