Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Blogs > RuthlessFairy

Rate this Entry

Meja Ikan Puyu

Posted 14-08-2010 at 02:02 AM by RuthlessFairy
Updated 14-08-2010 at 02:18 AM by RuthlessFairy

nyamuk..... nyamuk... napalaaa nyamuk byk.. benci taauu!

hari ni kat opis aku rasa lawak.
gelaran aku dah semakin tersebar.. hingga director aku pun tahu nama gelaran aku kat opis.
nak tahu apa nama gelaran aku?
hahaha malu nak sebut. sbb lagsung tidak comel.

ok ok.. nama gelaran aku di opis ialah.... IKAN PUYU.
heh. tidak comel, kan.
tapi kalau nama gelaran aku ialah PONYO, aku suke!! sbb PONYO tu sngat comel.

gelaran IKAN PUYU ni opis mate aku yg bagi.nimi.aku mmg selalu gurau2 ngan dia. setiap hari aku mesti akan cuit bahu kiri dia. mesti. haha
kadang2 kalau aku lalu le je pun, dia mesti buat muka konon aku nak cungkil bahu dia. haha.
ok fine.
aku mmg selalu bergurau dgn dia. gurau lawak comel and dia selalu menyakat aku.

dia kalau menyakat aku, mmg aku sampai dah ketandusan idea.dan bila aku dah takde idea,aku akan buat buat merajuk.

haa nama IKAN PUYU ini pun berasal dari aksi aku merajuk ni lah.

selalunya, aku akan kata "nimi... sampai hati nimi.. jahatt taaauu!"
elokk je aku habes ayat tu, aku terus berdesup pusing ke belakang 90darjah and jalan laju2 balik ke tempat duduk sambil bebel konon majuk.

pastu si nimi ni kata "tuuu dh majuk! macam ikan puyu!" satu opis dengar and gelak.

bila aku tanya "napa lak ikan puyu"

dengan gayanya, dia bangun, dan memflashback aksi aku pusing laju2 and jalan laju2.
dia kata ikan puyu kalau kita sentuh, dia akan kilas kebelakang laju2. mcm aku pusing.

yeke ikan puyu mcm tu..

tapi kisah ikan puyu tu, director aku tak tau. org lain tau lah. tp tadi aku majuk lagi ngan nimi. sebab apa tah.lupa. pastu nimi kata

"amboii berdesyup nye pusing.. mcm puyu!"
so director aku ni pelik.

"napa panggil dia ikan puyu".
selamba je mamat tu pi citer kisah aku pusing laju2 tu. maluuuuu.. aku dah mcm org gile dah meroyan meronta jgn cerita.
ya.. bagus, nimi! anda ialah penglipulara hebat hinggakan director aku terbahk2 ketawa and nak tunggu aku majuk sebb nak tgk aksi puyu. huh. cian


pastu... ptg tadi, aku teringat kat tthread mana tah yang boleh tekan tanda seruan kat Yahoo! tu. kalau kita clik kat tanda seruan tu, nnt ada org nyanyi "yahhooooo". aku suke! aku selalu clik pastu aku gelak. sbb kelakar.

so aku pun cerita kat nimi.

aku : nimi.. kau nak tau tak satu kisah misteri"
nimi : apalagi misterinya...si puyu ni.mata pun dah mcm ikan puyu(mata aku mcm ikan pouyu ke.. jahaaaat)
aku: jahat la ko ni.. haha.. nnt balik rumahkan, kau bukak page Yahoo!, pastu ko klik kat tanda seruan tu tau!
nimi: nnt apa jadi?
aku: rahsiala.. mana leh bgtau!nnt dah tak misteri

tibe2

radzi : apa lagi misteri ni ruth? (bukan nama sebenar)

aku pun ngan gaya excitednya cerita kat radzi pastu semua org dengar and semua org nak tahu apa yg akan jadik. aku pun mcm eksyen la.. taknak cakap apa yg akan terjadi kalau tekan tanda seruan kat Yahoo! tu.. hahaha jeng jeng...
smuanya excited nak tahu.
terus aku gi kat en, ahmad

aku: encik ahmad!! encik ahmad!! bukak yahoo kejap.. (cehhh mcm bos plakmengarahkan org. tapi nada takdela mcm bos, nada mcm budak yang paksa pakcik garang bukak internet)
en.ahmad: kenapa? nak tgk apa?
aku: alaaaa en ahmad ni.. kejap la.. ada magik.. ruth nak tunjukk...
en ahmad: kejap je tau!

aku cehhhhh.. mcm hero terus bukak www.yahoo.com pastu rasa gedik2 excited nak clik kat tanda seruan.
yeayy.. dah buka page yahoo!.
aku pun ngan jengjeng nye, dan di kerumini oleh kawan2 opis aku, terus clik kat tanda seruan.

aku :aikk.. napa takde? tgh loading ke? encik ahmaddd!! napa yahoo ni lembap"
encik ahmad: apayang lembapnye? awak nak buat apa ni?
aku: alaaa buat magik la..ni napa nak click takde gamba tangan. napa ada gamba jam?
nimi: itu bukan jam la!! itu pasir!

semea org: laa apala ko ni ruth! apa yg magiknya?? takde apa pun yang kuar!


malu wooooo nak buat magik pastu excited tapi end-up tak jadik sebb komputer lembap

semua org: ruth, kalau tekan kua apa sebenarnye?
aku: alaa.. nnt dia bunyi YAHOOOoooOO.\
serius. aku buat bunyik tu ikut bunyi sebenar. siap ngan muka2 aku buat. siap ngan tempo dan rythm tau!

semua org: laaaaaaaaaa itu je ke?? puyu... puyu..
nimi: tah! ngan gayanya tu..siap muncung lak tu.. hahahaha

ok fine. kurang ajornye komputer lembap!
malu gile bila magik tak dapat dipersembahkan.

ha! hari isnin nnt ada staff baru masuk. pelukis pelan.
memandangakan jack berenti on 26th, nd sepatutnye tempat jack tu nnt org baru tu yang duduk. tapi sementara jack belum berenti ni, mamat baru tu kene dok sebelah aku. kongsi meja ngan aku... arrhh!! benci tau!
aku mengadu kat director

aku: en azli.. taknak kongsi mejaa.. taknakkk"

azli : ala ruthh.. kadang2 kene berkongsi. kejappp jee.. nnt jack dah takde, dia duduklah tempat jack.

aku: i hate sharing!sob..sob...
azli : kejap je.... ok.. dah dah..

kepada meja.
aku taknak kongsi kau ngan budak baru..
memanglah kau besar.. tapi aku masih rasa kau tak cukup untuk aku. nnt, kalau budak baru tu letak tangan kat atas kau, kau goyang2 tau. biar dia takleh buat keje. haha biar padan muka dia. pastu kalau dia letak beg, kau tolak beg dia jatuh, tau.haha


****************************************

ini gamba sebahagian meja aku. sebahagian lagi rasa malu nak tunjuk. sgt bersepah ngan kertas. biar. taknak kemas.
biar nnt budak baru tu rasa mcm sempit. haha


Uploaded with ImageShack.us
Posted in Uncategorized
Views 621 Comments 1
Total Comments 1

Comments

  1. Old Comment
    RuthlessFairy's Avatar
    apsal gamba nye besar benor? tak auto resize eh
    Posted 14-08-2010 at 02:08 AM by RuthlessFairy RuthlessFairy is offline
 

All times are GMT +8. The time now is 11:30 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE