PDA

View Full Version : HARO BOOSTER Untuk Prestasi & Penjimatan Petrol Motosikal Terbukti Di Litar Lumba


GreatTeacherAspide
25-09-2009, 05:35 PM
*koleksi2 testimonial telah dipdated kat page 6 http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=99453&page=6&highlight=haro+booster
PRODUK 1
HARO POWER BOOSTER JENIS 1
http://img10.imageshack.us/img10/5025/img2222ko.jpg (http://img10.imageshack.us/i/img2222ko.jpg/)

KEGUNAAN
MENAMBAH DAYA PECUTAN DAN PENDAKIAN MENJIMATKAN PETROL 10% HINGGA 25% MEMELIHARA ENJIN DAN EKZOS

PENERANGAN
Proses pembakaran petrol di dalam enjin motorsikal (ignition) dilakukan oleh Spark Plug yang menerima arus voltan yang tinggidari Magnetic Coil melalui Kabel Berpenebat. Selepas lama beroperasi enjin akan mula mengalami kelemahan iaitu kurang daya pecutan, banyak mengunakan petrol dan banyak mengeluarkan asap walaupun melakukan tuning atau menukar spark plug. Haro Power Booster dapat mengembalikan prestasi enjin seperti baru dengan 3 cara :

1. HPB bertindak menghalang discaj negative berlebihan pada spark plug. Setiap suntikan petrol dibakar dengan sempurna oleh spark plug yang "sihat" menjadikan enjin bersih dan lancer tanpa asap.

2. HPB bertindak sebagai converter berfungsi meningkatkan frekuensi pada kabel berpenebat. Hasilnya arus mengalir lebih laju membantu pembakaran petrol lebih sempurna dan meningkatkan daya pecutan dan pendakian.

3. HPB bertindak sebagai penstabil polariti voltan yang dijana oleh magnetic coil. Arus akan mengalair maksima satu hala sahaja menuju spark plug menjadikan sedikit pembakaran petrol mencukupi untuk kuasa pecutan. Oleh itu, penjimatan petrol pasti diperolihi jika betul cara pengendalian.

TAMBAHAN
1. Dibangunkan di Malaysia dengan kerjasama Mr.Ir. Ijima dari Jepun
http://img2.imageshack.us/img2/7369/43215696ho63.jpg (http://img2.imageshack.us/i/43215696ho63.jpg/)

2. Digunakan dalam Malaysian Cuprix
http://img2.imageshack.us/img2/9673/1561254640l.jpg (http://img2.imageshack.us/i/1561254640l.jpg/)


HARGA PRODUK
[b]1 UNIT HARO POWER BOOSTER JENIS 1 RM 60.00 (termasuk pos)

CARA TEMPAHAN
bank in ke akaun maybank : nombor akaun MAYBANK (akan diberi sebaik sahaja urusniaga dijalankan)

sebarang pertanyaan boleh sms atau hubungi 012-9lapan67132

NAK MAKLUMAT DETAIL? CARA PASANG? RESPON PENGGUNA?
SILA LAYARI www.aspidesellsharobooster.blogspot.com

URUSNIAGA AKAN DILAKUKAN DENGAN TELUS, JUJUR & TRANSPAREN


LAMPIRAN :

salam sume, td (dlm pukul 0900, Selasa Raya ke-3, 22/9/2009) xsengaja aku teroffer mmbr aku yg tgh bikin master kat australia...dlm ms sm die bikin part time sbg mekanik moto/kete ngan teknisyen komp tuk pakai produk aku nih aku moto adik die kat tanah melayu nih...ni melaui YM...

sf.1008: weh, kl rs nak pakai booster tuk moto, habaq kat aku
sf.1008: haha
kpt_hamzah: hik hik hik
kpt_hamzah: dah pakai
kpt_hamzah: sama brand yg ko jual
kpt_hamzah: mmg best
sf.1008: wahhhhh
kpt_hamzah: api dia cantekk
sf.1008: mn ko dpt?
sf.1008: kat moto mn?
kpt_hamzah: jap....
kpt_hamzah: ada hal sikit
sf.1008: xpe
sf.1008: ko bt je kj ko
kpt_hamzah: weh...
kpt_hamzah: beres dah
kpt_hamzah: tunggu nak lunch jerk
sf.1008: huhu
sf.1008: lunch mkn burger ke
kpt_hamzah: haha
kpt_hamzah: weh...pasal booster tu
sf.1008: yap
kpt_hamzah: aku try ngan budak2 UIA
kpt_hamzah: diorang jual
sf.1008: ooo
kpt_hamzah: so, bila pakai mmg best
kpt_hamzah: dulu motor tu susah sket nak pecut...tapi lepas pakai booster, ok jerk
kpt_hamzah: aku pakai booster ko ngan octane booster
sf.1008: mmbr aku de jual mnde nih sblum masuk KPLI kat uptown klang
sf.1008: die yg suh aku aku jual sbb aku main moto
kpt_hamzah: spark plug pon bersih jerk
sf.1008: die mmg bukan mat moto
sf.1008: jd, peluang die nak jual kot internet ngan forum tuh susah la
sf.1008: xsgka ko lbh awal pakai dr aku
sf.1008: haha
kpt_hamzah: member aku tu mmg pomen moto
sf.1008: ooo...
sf.1008: mmg A la
kpt_hamzah: so, dia yg suruh cuba
kpt_hamzah: bila serasi...baru aku bayar duit
kpt_hamzah: hehehe
sf.1008: wahhh....
kpt_hamzah: minyak jimat, performance ada
kpt_hamzah: so, berbaloi la aku beli masa tuu

GreatTeacherAspide
30-09-2009, 12:13 PM
mari2 beli produk best nih...sama2 tgkatkan prestasi moto di samping dpt mnjimatkan petrol..

maun
30-09-2009, 01:36 PM
Apa beza jenis 1 dan 2 ?....dia ikut kelas cc ka?

GreatTeacherAspide
30-09-2009, 01:54 PM
xbro..beza die..yg no 1 tuh die dah gabung dengan kepala plug (yg merah tuh getah silikon)..yg no 2, kena pakai kepala plug asal...broo...masuk je iklan niaga sy akt www.aspidesellsharobooster.blogspot.com tuk detail...

TT
30-09-2009, 02:07 PM
pakai motor ni xcukup jimat lg ke...tersangatla jimat pada aku..pun ade penjimat die eh hehe

GreatTeacherAspide
30-09-2009, 05:06 PM
bro pakai moto pe?mmg pakai moto nih jimat dah...tp kl sebelum rm*** bleh g 100km, xnak ke tmbh lg 20km...hehe. sy pun pakai kat moto2 saya...

AMICO66
01-10-2009, 10:16 AM
up utk TT

motor pun ada booster:D

GreatTeacherAspide
01-10-2009, 03:48 PM
tq bro AMIC...hehe...
xnak try ke broo...

GreatTeacherAspide
02-10-2009, 03:17 PM
bump tuk hari nih...mari la guna produk nih..pasti xkan menyesal...ramai dah guna...masuk je www.aspidesellsharobooster.blogspot.com untuk maklumat yg sgt detail...prestasi + jimat = berbaloi beli

AMICO66
02-10-2009, 03:24 PM
aku pakai kriss100 dah jimat dah tu...

GreatTeacherAspide
02-10-2009, 03:27 PM
sy plak pakai kat tzm ngan kriss120...hehe...produk nih bukan hanya tuk penjimatan petrol tp untuk MENINGKAT PRESTASI moto seperti respon trottle menjadi lebih ringan, pikap bertambah...jgn risau tntg PISTON PECAH sbb dah ramai pakai, xdek pun berlaku masalah nih...produk nih melncarkan aliran karen yg masuk ke spark plug...sbb tuh ia dapat meningkatkan prestasi srta penjimatan perol...:)

GreatTeacherAspide
03-10-2009, 07:35 AM
bump untuk pg sabtu...

Re: HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(MALAYSIA AAM CUBPRIX)
« Reply #70 on: May 28, 2008, 01:50:35 am »

--------------------------------------------------------------------------------

AKu da pasang da binatang nih. Hurm ... dari segi pik up dan dan performance + lain2 tuh tak berapa nmpk sangt lah. Maklum ler muto kecik. Kalu bubuh kat muto besao, leh la nnpk perbezaan.---> Tapi Fuel Comsumption aku da test, ade beza . RM 6 usually aku leh pegi 130km sebelom jarum aku turun tunjuk E. Semlm aku test 141km jarum ade lagik....tak sampai lagik E. ( 2-2 fc sebelom dan selepas pd kelajuan full throtle ( 115-120kmh ), jalan yang sama , long distance )

GreatTeacherAspide
03-10-2009, 12:54 PM
bump untuk tgharii...xkan kan sini xdek mat moto kot...hehe

GreatTeacherAspide
04-10-2009, 11:16 PM
bump tuk ahd malamm...

GreatTeacherAspide
06-10-2009, 08:52 AM
ni aku quote dr forum lain...

salam...review yg ditunggu2 telah pon tiba..... :D
aku dh pasang haro tu kt moto aku...senang je pasang rupanya....
lps pasang test start enjin.....tkde beza sgt la dr cap yg lame....
tp bila pulas trotle nk jln ada rs ringan sket....
terus aku test kt jln subang blkg umah aku.....
mmg ada beza....bobok kt moto aku tu masih ada lg.....
tp langsung tk menjejaskan speeding moto aku....
smpkan aku rs mcm nk terpelanting ke blkg,ms nk speed tu...
igt rpm naik slow je....tetiba je moto melatah.... :D
pastu aku blk ke umah dgn senyum nye....... :P
sekian review dr aku....tk leh cita byk2.....anda ingin tau lebih sila la cuba sendri hehe....
sory pid nti aku bg ko try moto aku ye..... :P

zeal_tech
06-10-2009, 08:57 AM
lc boleh pakai...??
pkai yg mana 1 ek...??

GreatTeacherAspide
06-10-2009, 09:08 AM
2-2 bleh...beza antara 2 nih..

type 1 -> booster+kepala plug (sbb tuh bentuk L, xpyh pakai kepala asal)+kaler merah tuh getah silikon sbg seal)

type 2 -> booster+kabel tuk sambung kepala plug asal

jd, type 1 lg kemas,cun,menarik...getah merah pd type 1 tuh sekali tgk cam pemadam tuk kanak2...hehe...permintaan terhadap type 1 tggi berbnding type 2...kotak (kedua-dua guna kotak yg sama) tuh saiz 7.5 cm x 6 cm...jd, agak2 la saiz mnde nih... masukla www.aspidesellsharobooster.blogspot.com tuk maklumat...mcm2 ada...

Anonymous89
06-10-2009, 03:38 PM
lc boleh pakai...??
pkai yg mana 1 ek...??

aku pon ingat nak bubuh kat lc aku nie ..
leh naik sket performance .. leh dapat 180 x ? :)) :))

the twelve
06-10-2009, 03:46 PM
aku pon ingat nak bubuh kat lc aku nie ..
leh naik sket performance .. leh dapat 180 x ? :)) :))

spark plug lc kat ne ek?:">

danzig_08
06-10-2009, 03:54 PM
COD area mana ni

GreatTeacherAspide
06-10-2009, 05:21 PM
aku area JB...lc mmg leh dpt 180 kan?hehe...

Anonymous89
06-10-2009, 08:17 PM
spark plug lc kat ne ek?:">

ko bukak coverset tu ..
jmpe le nanti :D :D :p

Anonymous89
06-10-2009, 08:18 PM
aku area JB...lc mmg leh dpt 180 kan?hehe...

aku x dpt pon 180 ... :-? :-?
tu aku ingat nk try bende nie ..
mane tau leh 180 ke ... :)) :))

GreatTeacherAspide
07-10-2009, 12:52 PM
yeke xdptt..yg org2 dok citer dpt 180 tuh camne?hehe...aku mmg xpernah tunggang lc...

GreatTeacherAspide
07-10-2009, 09:04 PM
speeder23
Hardcore

Number of posts: 12914
Age: 28
Location: apsal...nak kejar ke??
Registration date: 2008-02-11

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Di Jalan Tar Today at 3:05 pm

--------------------------------------------------------------------------------

dah try dah...start mmg senang...trotle mmg rase ringan

cume aku nak g setting balik la

GreatTeacherAspide
08-10-2009, 06:55 PM
bump tuk hari ini...

GreatTeacherAspide
14-10-2009, 11:14 AM
by jenggot on Fri Oct 09, 2009 1:30 am


gua takut2 juga mau pakai hpb(MERAH),tapi dah 6 bulan gua pakai memang gua punya vespa mcm awek muda. skali tu gua ikut convoy dgn gua punya klik vespa,langsung tak ada sapa pon dpt potng gua.mmang cukup power..minyak pula gua test dgn kwn gua,kami isi sorang rm5,gua dpt extra skitar 10-15km dah tu bila malam gua punya lampu lebih terang..yg lain2 kelabu asap..tapi tu la bila gua bagitu kat otai2 vespa,depa kata jangan pakai nti ada side efek..terbukti sampai skrang gua punya vespa tetap super power....gua ingat apa tau,bila pakai saja HPB tu..dan dan la tu juga gua punya coil macam baru punya..terima kasih pecipta HARO POWER BOOSTER...

GreatTeacherAspide
15-10-2009, 08:16 PM
up nutuk hari nihh...xdek sape2 nak pakai booster ke?

GreatTeacherAspide
17-10-2009, 01:24 PM
bumpp.....

GreatTeacherAspide
18-10-2009, 10:05 AM
bumpp....rasa perubahan pd motosikal anda dgn haro power booster...

GreatTeacherAspide
21-10-2009, 01:42 AM
bring up mu page

GreatTeacherAspide
28-10-2009, 03:22 AM
salam warga cr...sedikit review...

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Untuk Jalan Tar Today at 11:53 am by rjj630
dah pakai benda nie kat motor.....
order pd super flanker on 23/10/2009.
lepas plug-in pada lc ada rasa perbezaan
minyak saving, ada improvement pada accelleration, tork & top speed.....
good product.

Re: HARO POWER BOOSTER
azzo kawasakikips.com 26/10/2009 at 9:29 pm
aku orang pertama pakai dlm forum ni, memang jimat,kl penang cuma 1 tank setengah dgn kelajuan malar 170kmh,dah pakai dkt setahun. Walaupun pakai yypang tapi lg jimat dari motor ekzoz standard

GreatTeacherAspide
28-10-2009, 10:51 AM
bump......

GreatTeacherAspide
30-10-2009, 11:50 AM
bump.......

GreatTeacherAspide
31-10-2009, 07:58 PM
bump........

amazinggold88
31-10-2009, 08:05 PM
boleh laju ke nnt tuan tnh

AMICO66
31-10-2009, 08:55 PM
boleh laju ke nnt tuan tnh

pasti berdesup punya:)cgrock

ruaksepi
31-10-2009, 08:57 PM
sempat lagi si pelumba2 tu mikir nak jimat petrol semasa di litar yer...

mdnor34
31-10-2009, 09:59 PM
produk ni boleh cuci kotoran carbon dlm enjin x ?

zamreda
31-10-2009, 10:05 PM
yeker kasi pecut dgn smooth...

takyahlah pakai tambahan2 nie ckup...
sbb aku pakai kapasitor smbg kat bateri...
mmg power siot....meter capai 140 tu..boleh kejar wave lagi...
tapi piston pecah dlm masa sebulan....hahahhaha
aku pakai kriss II..

GreatTeacherAspide
03-11-2009, 07:18 PM
produk ni boleh cuci kotoran carbon dlm enjin x ?
xpasti la...yg sy tau, petrol serta 4T yg elok mmbntu cuci karbon...

boleh laju ke nnt tuan tnh
laju? mksud saudara, top speed?...produk membntu mnmbahkan pecutan (iaitu pikap dlm bhs kampung) serta penjimatan petrol disebabkan pmbakaran yg sempurna... :) de buyer sy yg pakai LC cakap dpt top speed...

sempat lagi si pelumba2 tu mikir nak jimat petrol semasa di litar yer...

produk ni melancarkan aliran karen dr coil ke spark plug dgn bertindak sbg stabilizer serta filter...

api yg cantik akan menghasilkan pembakaran sempurna...pembakaran yg sempurna menyebabkan petrol yg masuk ke kebuk pembakaran (blok) akan dibakar habis tnpa pembaziran...kl x, cebisan petrol yg x dibakar akan keluar ke ekzos...

disebabkan tiada pembaziran berlaku, petrol yg masuk ke blok akan dibakar 100% sekaligus menghasilkan letupan yg maksimum... :D

p/s : sy menulis keterangan berdasarkan ilmu sy dlm bidang fizik...bukan menulis sbg seorang jurujual :">


produk ni boleh cuci kotoran carbon dlm enjin x ?
xpasti la...yg sy tau, petrol serta 4T yg elok mmbntu cuci karbon...

boleh laju ke nnt tuan tnh
laju? mksud saudara, top speed?...produk membntu mnmbahkan pecutan (iaitu pikap dlm bhs kampung) serta penjimatan petrol disebabkan pmbakaran yg sempurna... :)

sempat lagi si pelumba2 tu mikir nak jimat petrol semasa di litar yer...

produk ni melancarkan aliran karen dr coil ke spark plug dgn bertindak sbg stabilizer serta filter...

api yg cantik akan menghasilkan pembakaran sempurna...pembakaran yg sempurna menyebabkan petrol yg masuk ke kebuk pembakaran (blok) akan dibakar habis tnpa pembaziran...kl x, cebisan petrol yg x dibakar akan keluar ke ekzos...

disebabkan tiada pembaziran berlaku, petrol yg masuk ke blok akan dibakar 100% sekaligus menghasilkan letupan yg maksimum... :D

p/s : sy menulis keterangan berdasarkan ilmu sy dlm bidang fizik...bukan menulis sbg seorang jurujual :">


yeker kasi pecut dgn smooth...
takyahlah pakai tambahan2 nie ckup...
sbb aku pakai kapasitor smbg kat bateri...
mmg power siot....meter capai 140 tu..boleh kejar wave lagi...
tapi piston pecah dlm masa sebulan....hahahhaha
aku pakai kriss II..
uiks...sampai pecah piston? karburator setting xbetul latuhh...:-?

GreatTeacherAspide
04-11-2009, 10:02 PM
bump...,.....

zamreda
04-11-2009, 10:10 PM
xpasti la...yg sy tau, petrol serta 4T yg elok mmbntu cuci karbon...


laju? mksud saudara, top speed?...produk membntu mnmbahkan pecutan (iaitu pikap dlm bhs kampung) serta penjimatan petrol disebabkan pmbakaran yg sempurna... :) de buyer sy yg pakai LC cakap dpt top speed...



produk ni melancarkan aliran karen dr coil ke spark plug dgn bertindak sbg stabilizer serta filter...

api yg cantik akan menghasilkan pembakaran sempurna...pembakaran yg sempurna menyebabkan petrol yg masuk ke kebuk pembakaran (blok) akan dibakar habis tnpa pembaziran...kl x, cebisan petrol yg x dibakar akan keluar ke ekzos...

disebabkan tiada pembaziran berlaku, petrol yg masuk ke blok akan dibakar 100% sekaligus menghasilkan letupan yg maksimum... :D

p/s : sy menulis keterangan berdasarkan ilmu sy dlm bidang fizik...bukan menulis sbg seorang jurujual :">



xpasti la...yg sy tau, petrol serta 4T yg elok mmbntu cuci karbon...


laju? mksud saudara, top speed?...produk membntu mnmbahkan pecutan (iaitu pikap dlm bhs kampung) serta penjimatan petrol disebabkan pmbakaran yg sempurna... :)



produk ni melancarkan aliran karen dr coil ke spark plug dgn bertindak sbg stabilizer serta filter...

api yg cantik akan menghasilkan pembakaran sempurna...pembakaran yg sempurna menyebabkan petrol yg masuk ke kebuk pembakaran (blok) akan dibakar habis tnpa pembaziran...kl x, cebisan petrol yg x dibakar akan keluar ke ekzos...

disebabkan tiada pembaziran berlaku, petrol yg masuk ke blok akan dibakar 100% sekaligus menghasilkan letupan yg maksimum... :D

p/s : sy menulis keterangan berdasarkan ilmu sy dlm bidang fizik...bukan menulis sbg seorang jurujual :">



uiks...sampai pecah piston? karburator setting xbetul latuhh...:-?

piston pecah nie disebabkan high speed/high rpm....
yerlah sdp layan smpai outmeter..

tapi produk nie ok klau aku nak pakai..cuma jgn kasi meter jgn lebih 110 km/j....tu yng sebaik baiknya..

GreatTeacherAspide
07-11-2009, 12:29 AM
setakat nih, xdek lg kes piston pecah sbb mnde nih baik tuk 4-stroke / 2-stroke...yap...seeloknya jgn la perah sampai kaw2 sgt...sy pakai mnde nih pun bukan tuk kelajuan maksimum tp tuk rs kesan die cam pikap, sng start, enjin lncar,jimat petrol (kn bt kira2,kl xcam xrs jer)...untuk pemahaman tntg cr produk nih berfungai...

Haro Power Booster dapat mengembalikan prestasi enjin seperti baru dengan 3 cara:

1. HPB bertindak menghalang discaj negatif berlebihan pada spark plug. Setiap suntikan petrol dibakar dengan sempurna oleh spark plug yang "sihat" menjadikan enjin bersih dan lancar tanpa asap.

2. HPB bertindak sebagai converter berfungsi meningkatkan frekuensi pada kabel berpenebat. Hasilnya arus mengalir lebih laju membantu pembakaran petrol lebih sempurna dan meningkatkan daya pecutan dan pendakian.

3. HPB bertindak sebagai penstabil polariti voltan yang dijana oleh magnetic coil. Arus akan mengalir maksima satu hala sahaja menuju spark plug menjadikan sedikit pembakaran petrol mencukupi untuk kuasa pecutan. Oleh itu, penjimatan petrol pasti diperolehi jika betul cara pengendalian.

MENAMBAH DAYA PECUTAN DAN PENDAKIAN MENJIMATKAN PETROL 10% HINGGA 25% MEMELIHARA ENJIN DAN EKZOS.

GreatTeacherAspide
08-11-2009, 08:35 PM
bump........

GreatTeacherAspide
21-11-2009, 08:15 PM
aku bru pki haro booster nie..mmg xrugi kalu beli.pas psg je mmg ade rse beza..
mmg pecutan brtambah,siap rse cm nk trbng pn ade hehe..
kesimpulannye mmg brbaloi beli n xrugi pn..skng ni aku tgh monitor pnggunaan minyak kt moto pas gune bnde nie hee ;p
dr pengguna forum riders malaya community...

GreatTeacherAspide
07-03-2010, 02:28 AM
bump...mai2....
http://putera.forumotion.com/cenderahati-dan-lain-lain-f20/haro-power-booster-untuk-pembakaran-sempurna-oleh-spark-plug-t4585.htm
gua takut2 juga mau pakai hpb(MERAH),tapi dah 6 bulan gua pakai memang gua punya vespa mcm awek muda. skali tu gua ikut convoy dgn gua punya klik vespa,langsung tak ada sapa pon dpt potng gua.mmang cukup power..minyak pula gua test dgn kwn gua,kami isi sorang rm5,gua dpt extra skitar 10-15km dah tu bila malam gua punya lampu lebih terang..yg lain2 kelabu asap..tapi tu la bila gua bagitu kat otai2 vespa,depa kata jangan pakai nti ada side efek..terbukti sampai skrang gua punya vespa tetap super power....gua ingat apa tau,bila pakai saja HPB tu..dan dan la tu juga gua punya coil macam baru punya..terima kasih pecipta HARO POWER BOOSTER....

GreatTeacherAspide
07-03-2010, 02:44 AM
http://tzm150.forumotion.com/aksesori-dan-barangan-motorsikal-f26/haro-power-booster-datang-lagi-t187.htm

lpas psg booster ni dulu, trus try kt DUKE, boleh rasa daya pecutan bertambah... lgi cpt mmcut.. myak pn ade la save jgak, da try cmpare pjlnan kl-raub-tronoh bbndg ngn mase xpkai dlu.. pgi2 mmg sng start.. even 4 5 hri moto xjln... hehe..

http://ridersmalaya.forumotion.com/barang-motor-utk-dijual-f9/haro-power-booster-kembali-lagi-t4768.htm#327291
aku dah try..bagus.jimat minyak.kalau 1 kali aku pgi keje dalam 200km isi minyak dalam rm5 (kriss).dulu dalam rm8 untuk full tank..bro untuk LC boleh x?adik aku nak pakai.dia rasa kriss aku pickup lepas pakai barang tu...hehehe :clown:

http://tzm150.forumotion.com/aksesori-dan-barangan-motorsikal-f26/haro-power-booster-datang-lagi-t187-20.htm#5387
Pick up bertambah,bunyi ekzos pun lain (mungkin sebab smooth kot).lagipun mtr aku hampir dah habis pantang :D :D :D

aku dah try start motor...memang senang start dan tak perlu tarik chokkkkk.....hahaha....selalu kalau saya tak start 1 hari je pun kena tarik chokkk sekarang tak perlu dahhhh kekeke....tapi power dgn jimat minyak belum try sebab 2 hari pun hujan kat sini hehehe nanti aku dah try aku akan post....memang cantik....... :cheers: :cheers: :cheers:

dah try semalam memang best.....start motor senang start power memang tambah......tapi satu barang je...power valve senang buka ??????? atau saya punya PV atau carburator set tak jun....... tapi memang kuat selepas aku pasang dgn rpm dah tinggi suara ekzos memang jun ........

http://www.kawasakikips.com/salam..aku dah try haro ni..aku dpt rasa pikap tambah..top pun tambah gak..mmg puas hati la bli benda ni..

positif_plus
07-03-2010, 12:20 PM
leceh tul la...
tak blh guna kat 135 lc...

GreatTeacherAspide
07-03-2010, 03:10 PM
nak bubuh leh jer tp kabel coil akan jd sedikit tegang la...sbb tuh xrekomen...

GreatTeacherAspide
08-03-2010, 09:27 AM
bump ini iklan...

GreatTeacherAspide
09-03-2010, 07:38 PM
bump.....ini iklan...

GreatTeacherAspide
10-03-2010, 01:41 AM
koleksi2 testimonial...


Re: HARO POWER BOOSTER Kembali Lagi kayz89 Tue March 2 at 11:06 am http://www.kawasakikips.com/
salam..aku dah try haro ni..aku dpt rasa pikap tambah..top pun tambah gak..mmg puas hati la bli benda ni..

Re: HARO POWER BOOSTER Kembali Lagi matnur_83 on Tue Feb 23, 2010 10:55 am http://ridersmalaya.forumotion.com/barang-motor-utk-dijual-f9/haro-power-booster-kembali-lagi-t4768.htm
aku dah try..bagus.jimat minyak.kalau 1 kali aku pgi keje dalam 200km isi minyak dalam rm5 (kriss).dulu dalam rm8 untuk full tank..bro untuk LC boleh x?adik aku nak pakai.dia rasa kriss aku pickup lepas pakai barang tu...hehehe

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER Datang Thu Feb 25, 2010 8:16 pm by randy (tzm rider) http://tzm150.forumotion.com/aksesori-dan-barangan-motorsikal-f26/haro-power-booster-datang-lagi-t187-20.htm
dah try semalam memang best.....start motor senang start power memang tambah......tapi satu barang je...power valve senang buka ??????? atau saya punya PV atau carburator set tak jun....... tapi memang kuat selepas aku pasang dgn rpm dah tinggi suara ekzos memang jun ........

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER Datang Lagi... Wed Feb 24, 2010 9:03 pm by randy
aku dah try start motor...memang senang start dan tak perlu tarik chokkkkk.....hahaha....selalu kalau saya tak start 1 hari je pun kena tarik chokkk sekarang tak perlu dahhhh kekeke....tapi power dgn jimat minyak belum try sebab 2 hari pun hujan kat sini hehehe nanti aku dah try aku akan post....memang cantik.......

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER Datang Lagi... Wed Feb 24, 2010 8:55 am by apiracy http://tzm150.forumotion.com/aksesori-dan-barangan-motorsikal-f26/haro-power-booster-datang-lagi-t187-20.htm
nak tengok minyak petrol lak...save ke tak. Pick up bertambah,bunyi ekzos pun lain (mungkin sebab smooth kot). lagipun mtr aku hampir dah habis pantang

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER Datang Lagi... Sun Feb 21, 2010 9:57 pm by fikri http://tzm150.forumotion.com/aksesori-dan-barangan-motorsikal-f26/haro-power-booster-datang-lagi-t187.htm
lpas psg booster ni dulu, trus try kt DUKE, boleh rasa daya pecutan bertambah... lgi cpt mmcut.. myak pn ade la save jgak, da try cmpare pjlnan kl-raub-tronoh bbndg ngn mase xpkai dlu.. pgi2 mmg sng start.. even 4 5 hri moto xjln... hehe.


Subject: Re: HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Untuk Jalan Tar Wed Nov 18, 2009 12:15 pm by belalang tempur TZM
aku bru pki haro booster nie..mmg xrugi kalu beli.pas psg je mmg ade rse beza..mmg pecutan brtambah,siap rse cm nk trbng pn ade hehe...kesimpulannye mmg brbaloi beli n xrugi pn..skng ni aku tgh monitor pnggunaan minyak kt moto pas gune bnde nie hee ;p

“HPB dah pasang, performance mmg mantap, tarik rs cam nak melayang je” SMS dihantar pd 3/11/2009 oleh pengguna TZM dr UPM Serdang…

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Untuk Jalan Tar Today at 11:53 am by rjj630
dah pakai benda nie kat motor.....
order pd super flanker on 23/10/2009.
lepas plug-in pada lc ada rasa perbezaan
minyak saving, ada improvement pada accelleration, tork & top speed.....
good product.

Re: HARO POWER BOOSTER
azzo kawasakikips.com 26/10/2009 at 9:29 pm
aku orang pertama pakai dlm forum ni, memang jimat,kl penang cuma 1 tank setengah dgn kelajuan malar 170kmh,dah pakai dkt setahun. Walaupun pakai yypang tapi lg jimat dari motor ekzoz standard
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->Re: Produk Motosikal -> HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Lumba Kini Di Jalan Biasa.by jenggot on Fri Oct 09, 2009 1:30 am
gua takut2 juga mau pakai hpb(MERAH),tapi dah 6 bulan gua pakai memang gua punya vespa mcm awek muda. skali tu gua ikut convoy dgn gua punya klik vespa,langsung tak ada sapa pon dpt potng gua.mmang cukup power..minyak pula gua test dgn kwn gua,kami isi sorang rm5,gua dpt extra skitar 10-15km dah tu bila malam gua punya lampu lebih terang..yg lain2 kelabu asap..tapi tu la bila gua bagitu kat otai2 vespa,depa kata jangan pakai nti ada side efek..terbukti sampai skrang gua punya vespa tetap super power....gua ingat apa tau,bila pakai saja HPB tu..dan dan la tu juga gua punya coil macam baru punya..terima kasih pecipta HARO POWER BOOSTER...

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Di Jalan Tar on Mon Oct 05, 2009 10:07 am by Abob TZM
salam...review yg ditunggu2 telah pon tiba.....
aku dh pasang haro tu kt moto aku...senang je pasang rupanya....
lps pasang test start enjin.....tkde beza sgt la dr cap yg lame....
tp bila pulas trotle nk jln ada rs ringan sket....
terus aku test kt jln subang blkg umah aku.....
mmg ada beza....bobok kt moto aku tu masih ada lg.....
tp langsung tk menjejaskan speeding moto aku....
smpkan aku rs mcm nk terpelanting ke blkg,ms nk speed tu...
igt rpm naik slow je....tetiba je moto melatah....
pastu aku blk ke umah dgn senyum nye.......
sekian review dr aku....tk leh cita byk2.....anda ingin tau lebih sila la cuba sendri hehe....
sory pid nti aku bg ko try moto aku ye.....

Subject: Re: HARO POWER BOOSTER : Teknologi Litar Di Jalan Tar on Mon Oct 07, 2009 at 3:05 pm by speeder23 TZM
dah try dah...start mmg senang...trotle mmg rase ringan ,cume aku nak g setting balik la


HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER
Reply #234 on: October 22, 2008, 01:11:37 pm
ok..ni news dri supplier aku..utk soklan jngka hayat haro super booster,ia bole diumpama kn seperti jngka hayat mentol..function dia kalo 5thun,5thun r...kalo 2thun,2thun r....dia xde limit yg tertntu...

Re: HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(MALAYSIA AAM CUBPRIX)
Reply #34 on: May 10, 2008, 04:57:47 pm
bro, ingat nak angkat satu lg HSB. dah bandingkan HPB & HSB. HSB lbh power + jimat minyak.
**v-power+HSB+fuel booster(str2020)+iridium power plug(denso)** best combination for me.

HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER
Quote from: @berT on May 11, 2008, 01:10:02 am
bkn apa bro, i dah test kedua2 HPB & HSB, (pd kelajuan tinggi, enjin rasa lbh bkuasa dan msh jimat petrol berbanding tanpa booster) hakikatnya HSB tu lbh baik...
HSB mmg kalo iktkn lbh baik dri HPB..sbb HSB 20% tmbhn kuasa berbanding HPB...tp ade mtor xbole psg HSB disebabkn kdudukn kpla plug.......****th 135lc...kne gne HPB sbb kpla plug dia menegak....tp msih praktikal gne HPB

HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(MALAYSIA AAM CUBPRIX)
Reply #64 on: May 26, 2008, 02:54:43 pm
lai2...aku baru angkat satu tghari tadi.dh pasang.ade beza la sebelum ngan selepas.pick up terasa pergi

Re: HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(MALAYSIA AAM CUBPRIX)
Reply #70 on: May 28, 2008, 01:50:35 am
AKu da pasang da binatang nih. Hurm ... dari segi pik up dan dan performance + lain2 tuh tak berapa nmpk sangt lah. Maklum ler muto kecik. Kalu bubuh kat muto besao, leh la nnpk perbezaan.---> Tapi Fuel Comsumption aku da test, ade beza . RM 6 usually aku leh pegi 130km sebelom jarum aku turun tunjuk E. Semlm aku test 141km jarum ade lagik....tak sampai lagik E. ( 2-2 fc sebelom dan selepas pd kelajuan full throtle ( 115-120kmh ), jalan yang sama , long distance )

Re: HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(MALAYSIA AAM CUBPRIX)
Reply #72 on: May 28, 2008, 02:38:28 pm
Ok. Da siap. Ini final calculation aku lepas pakai HSB :
Sebelom :
Rm 6.00 = 130 km
So :
1 km = 0.046153 sen
Rm 1 = 21.6666666 km
Selepas :
Rm 6.21 = 154 km
SO :
1km = 0.04032 sen
RM 1 = 24.79871km
Maka , assume kalau 2-2 tank sebelom dan selepas nih aku isi RM 6... maka
sebelom Rm 6.00 = 130km
Selepas Rm 6.00 = 24.79871xRM 6= 148.7922 km
Percent save :
148.7922 -130km / 130x 100 =14.455%
Bape inggit sep per tank :
148.7922 -130 = 18.7922 km
6.00 / 130 x 18.7922 = 0.86733sen @ Rm 0.86733
Kesimpolan :
Setiap Rm 6 aku isi , Aku dapat extra +- 18Km , dan save sebnyk +- 14% , diamana setiap Rm 6 aku save sebnyk 86 sen .

Re: HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(MALAYSIA AAM CUBPRIX)
Reply #81 on: June 02, 2008, 12:35:13 pm
bro..product ni name haro super booster...booster dlm knteks skang b'mksud pnjmat myak..mane2 product booster utk mtor utk save myk...tp skang alat aku ni function dia watkn api utk pmbakaran yg lbh baik..ble api lg baik n lg smpurna,myak knfirm save,dri sgi pick up pn +...ble pickup +,klajuan pn ade prubahan...

Quote from: Airwind on June 06, 2008, 05:45:02 pm
Kat Fx/FXR150 boleh pasang tak? sebab mucung plug fx/Fxr panjang.....
rasenye mcm tak buleh je ... mmg pjg btul muncung kepale plug die ni ...


Re:HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER(UPDATE SEMPENA HRGA MINYAK)
Reply #110 on: June 17, 2008, 03:02:54 pm
HPB yg aku pakai skrg ni mmg ade effect la kwn2..aku pakai LC
perjalanan dari rumah aku ke temapt keje aku 84km
Dulu,before aku pakai HPB(harga minyak dah naik masa ni),aku pakai V-power leh tahan 3hari
kelajuan 100-140km
perjalanan 336km untuk 3hari
dulu aku isi v-power rm12=3.809liter
Sekarang,lepas aku pakai HPB ni,aku pakai minyak helix je leh tahan macam aku pakai V-power 3hari
kelajuan 100-140km(siap leh rembat lagi),..
perjalanan 336km untuk 3hari
sekarang aku isi rm10=3.703liter
kat sini aku jimat dalam rm 0.58/liter sekali isi
dalam sebulan jimat la dalam rm16(walaupon sikit tp boleh lah untuk aku menabung...keskeskes)

Re: HARO POWER BOOSTER & HARO SUPER BOOSTER
Reply #277 on: January 12, 2009, 11:40:11 pm
Quote from: ipin92 on January 12, 2009, 05:06:39 am
bro nouvo blh pakai x?
utk nouvo bole bro...

GreatTeacherAspide
12-03-2010, 02:16 AM
bump....untuk pg nihh...

GreatTeacherAspide
08-04-2010, 09:52 AM
bump..........

pesot11
08-04-2010, 10:01 AM
salam...nak pasang bende nie senang jer ker???
kalau pakai EX5 dream ada perubahan tak...

zerkz
08-04-2010, 10:07 AM
nak pasang kat wave100 first modal tahun 2004 bole ker?

GreatTeacherAspide
08-04-2010, 10:14 AM
salam...xdek masalah nak pasang kat mto selain lc,fx,ego...kl ex5, mmg ramai dah pakai termasuk adik sy...kl wave, insyaALLAH bleh...

GreatTeacherAspide
10-04-2010, 06:27 PM
bump.......

GreatTeacherAspide
16-04-2010, 09:50 AM
bump.....ssh gak nak dpt buyer dr forum bukan moto....hehe

GreatTeacherAspide
18-04-2010, 02:40 AM
bump....sila bc testimonial untuk lebih yakin...

GreatTeacherAspide
21-04-2010, 09:47 AM
uiks...jauhnya thread tenggelam....hehe