PDA

View Full Version : Kursus Buat Gelang, Rantai, Cincin, Subang, Brooch berasaskan Swarozski, Pearl dll


golden_user2006
31-08-2009, 10:52 PM
Salam & selamat sejahtera,
saya menawarkan kursus membuat perhiasan wanita....spt gelang, rantai, cincin, subang, brooch......dipendek cerita apa2 yang kaum hawa pakai...sbgi perhiasan diri

apa yang ditawarkan ini mengikut trend masa kini, cuba perhatikan tangan kiri (kaum hawa le...), mesti ada satu gelang.......tapi adakah ia dibeli dgn harga yang agak m....l? anda boleh berjimat jika anda tahu membuatnya sendiri...

kalau pegi sabah, mesti semua bawak buah tangan gelang/brooch/butang baju melayu berasaskan 'pearl', betulkan? sebenarnya anda boleh membuatnya sendiri jika tahu teknik dan keadah membuatnya...kami akan bantu anda dgn mengikuti kursus yang ditawarkan.......tak susah cuma teknik yang betul....

yuran kursus dari RM150

dgn yuran tersebut, anda dapat belajar asas
1. 4 jenis gelang (teknik stringing/looping/weaving)
2. satu rantai
3. subang
4. brooch
5. key-chain

tempat belajar dan Tarikh: sabtu (atau ikut permintaan)

rujuk jadual bawah sehingga JUn 2010


APRIL
03/04/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
17/04/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor

MEI
01/05/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
15/05/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
29/05/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor

JUN
05/06/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
19/06/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
26/06/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor




minat, boleh daftar kat sini (http://hiasan-wanita.miela-a.com/index.php)


ni cth antaranya...
http://i301.photobucket.com/albums/nn63/golden_user_2008/gelang-pearlswarozski2.jpg


design terkini, tp yg ni utk kursus advance
http://i301.photobucket.com/albums/nn63/golden_user_2008/maznah034.jpg

golden_user2006
01-09-2009, 03:30 PM
salam, sila2 yg berminat
mula2 buat utk diri sendiri+keluarga, lepas tu boleh jadi satu bisness pulok.....

kalau minat, pm/tgk kat siggy

eapui
01-09-2009, 03:58 PM
kat negara mana nk kena g belajar ne:-?

eapui
01-09-2009, 04:06 PM
kat negara mana nk kena g belajar ne:-?

golden_user2006
02-09-2009, 09:38 AM
sori2......ingat dah abis detail kat pages1
ok...kursus takat ni akan dijalankan di area bangi...lama(bukan bandar baru bangi)....sel

yg duk dekat situ dan bersempadan dgn nya buleh2 lah join, kajang, serdang, skembangan, balakong, cheras, nilai dan sewaktu dgnnya
(yg disenarai tu sebenarnya iklan telah diedar dalam satu katalog percuma ke kws2 anda-cuba selak2)

mungkin kalu ada cadangan, buleh jugok buat kat luar ikut permintaan/mohon warga cg kat sini.......

sila2 kalu minat,tgk kat siggy

golden_user2006
03-09-2009, 10:25 AM
sila2 yang berminat,

kursus terdekat pada 5/9/09 ni (sabtu)
nak detail boleh call direct 013-3988176
tempat: bangi, selangor.......(dah updated kat 1stpage)

sila2.....

golden_user2006
04-09-2009, 02:16 PM
sila2, yg berminat
tempat masih ada kosong....utk kursus esok 5/9/09
nak daftar, sila call direct ...0133988176

sila2...

golden_user2006
05-09-2009, 10:43 PM
salam,
syukur, kursus ari ni berjalan lancar walaupun 2 org peserta tetap dibuat...

tk kpd yg hadir....
yg berminat, utk daftar...tgk kat siggy bawah...

golden_user2006
08-09-2009, 11:44 PM
salam,
kursus asas gelang pd sabtu ni 12/9/09
tempat & masa : bangi lama 9pg-1tgh (sama yg lepas)

nak daftar, sila call direct (tgk siggy bawah)
sila2 yg berminat, tmpt terhad

buleh buat utk kegunaan raya ni......sungguh jimat dgn kos yg agak berbaloi

golden_user2006
15-09-2009, 10:17 PM
salam,
kursus akan disambung semula lepas raya nanti
tarikh belum dpt lg, apa2 hal akan dimaklumkan nanti

golden_user2006
25-09-2009, 04:54 PM
Pendaftaran dibuka semula
kursus akan datang pada sabtu 10/10/09 ni
yg berminat, buleh daftar...tgk kat siggy bawah

tk krn berminat....
p/s: dah 'update' kat 1st pages

golden_user2006
30-09-2009, 05:57 PM
up...
sila2 yg berminat...kursus pd 10/10/09
daftar, sila tgk kat siggy bawah

golden_user2006
02-10-2009, 11:09 PM
sila2 yg berminat, pdaftaran masih dibuka.......
nak daftar, tgk kat siggy...

sila2

golden_user2006
15-10-2009, 08:46 PM
kursus akan dtg....pada ahad ni 18 okt 2009

yg berminat sila2 tgk kat siggy utk daftar.....sila2

golden_user2006
07-02-2010, 09:00 PM
kursus 2010 dibuka sekarang
yg berminat, sila2......
call direct, bincang tarikh hujung minggu mana yg anda free/nak

dipersilakan....... :)cgrock

golden_user2006
08-02-2010, 10:05 PM
bump hari ni.........
yg berminat, buleh daftar
tarikh buleh bincang.....sila2

golden_user2006
12-02-2010, 04:21 PM
sila2.......yg berminat
tarikh akan dtg....6 mac 2010 (sabtu), tempat sama di bangi, selangor

nak daftar, sila call kat siggy.....sila2

golden_user2006
20-02-2010, 09:16 AM
sila2 yg berminat nak sertai kursus ni......
pelbagai pakej telah disediakan khusus utk anda.......

byk pilihan dan byk jugok buleh jimat :D
pakej khas jugok disediakan.....

nak detail, tgk kat siggy bawah........kursus asas tu...

sila2....

golden_user2006
23-02-2010, 02:14 PM
BUMP hari ni,
btk pakej dan pilihan utk dipilih
sila2 tgk kat siggy bawah

golden_user2006
24-02-2010, 07:59 PM
BUMP2
sila2, pilih pakej atau buleh bincang

golden_user2006
26-02-2010, 08:39 PM
Jadual kursus sehingga bulan jun 2010
tp ini tidak termasuk pakej khas (sila bincang)

MAC
06/03/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
19/03/2010 JUMAAT Kuala Terengganu, Terengganu
20/03/2010 SABTU Kuantan, Pahang
27/03/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor

APRIL
03/04/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
17/04/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor

MEI
01/05/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
15/05/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
29/05/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor

JUN
05/06/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
19/06/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor
26/06/2010 SABTU Bukit Makhkota, Kajang, Selangor

sila2.......

golden_user2006
03-03-2010, 09:13 AM
sila2....
masa yg terdekat sabtu ni......6 mac

mari2 daftar , kat siggy bawah

golden_user2006
17-03-2010, 10:56 PM
update.....
kursus pd 20/3/2010 di kuantan, dibatalkan atas sebab2 yg tidak dapat dielakan

kursus yg terdekat pd 27/3/2010 di selangor...
nak daftar klik kat siggy bawah.....
peta dah diuploadkan dalam daftar bawah...

sila2 yg berminat

golden_user2006
19-03-2010, 08:22 AM
salam/slmt pagi
sila2...yg berminat

nak daftar kursus klik kat siggy bawah
sila2.......

golden_user2006
21-03-2010, 01:22 PM
kursus terdekat pd 27/3/2010 ni (sabtu)

sila2 yg berminat nak sertai, sila klik kat siggy bawah, masih ada 7 kekosongan
cepat2, terhad kpd 10/sesi .......tq

golden_user2006
23-03-2010, 12:16 AM
http://i301.photobucket.com/albums/nn63/golden_user_2008/maznah034.jpg

design terbaru....tp yg ni utk kursus advance....

masuk kelas asas dulu utk mendapatkan skill yg betul utk 'mengasahkan' tangan2 dulu

sila2 yg berminat, pendafatarn utk sabtu ni masih dibuka..........
daftar klik kat siggy bawah.......

golden_user2006
28-03-2010, 11:51 PM
syukur, kursus semlm berjln lancar walaupun seorng TETAP diteruskan sbb telah dijadualkan

yg berminat, utk kursus akan datang........sila klik kat siggy bawah utk daftar

sila2......

golden_user2006
31-03-2010, 09:05 AM
mari2........yg berminat daftar ...klik kat siggy bawah

sila2......

golden_user2006
05-04-2010, 11:46 AM
salam,
yg berminat nak ikuti kursus, boleh daftar sekarang
klik kat siggy/ nak bincang2 call terus

golden_user2006
08-04-2010, 09:56 PM
salam/sel sejahtera,

sila2 yg berminat nak kursus, pendaftaran dibuka utk tarikh2 seterusnya

detail info maklumat kursus, klik kat siggy bawah

sila2.......

asyraf77
08-04-2010, 10:05 PM
jauh lak nk g..
kursus secara on9 xdak ker...

golden_user2006
08-04-2010, 10:16 PM
jauh lak nk g..
kursus secara on9 xdak ker...

jauh...sbb tu ada pakej khas...... tgk yg ni

'Kami sedia mengadakan di tempat anda di mana anda menguruskan tempat kursus dan mencari peserta. Buat masa ini bagi kawasan Semenanjung Malaysia terlebih dahulu. Jumlah peserta ialah 10 orang dan sebagai pengurus tempat, anda mendapat PERCUMA 1 tempat selaku peserta. Pihak kami sedia berunding mengenai harga dan tarikh kursus. Terbuka kepada individu dan juga persatuan. '

harap dapat membantu......
kalu on9 tu, camne agaknya nak tunjuk/hand-on nak suruh bengkok pin dgn btul.....payah kan...:-?

golden_user2006
09-04-2010, 11:02 AM
yg berminat.........sila2 daftar

pendaftaran telah dibuka

golden_user2006
10-04-2010, 09:01 PM
mlm minggu,
yg berminat utk join kursus, sila2.....
pendaftaran telah dibuka....

info detail, klik kat siggy bawah

sila2

golden_user2006
11-04-2010, 03:30 PM
sila2 yg berminat nak kursus asas buat gelang .......berasaskan kristal swarozski

sila2 daftar.........klik kat siggy bawah

http://i301.photobucket.com/albums/nn63/golden_user_2008/RM12.jpg
design baru

asyraf77
12-04-2010, 08:46 PM
jauh...sbb tu ada pakej khas...... tgk yg ni

'Kami sedia mengadakan di tempat anda di mana anda menguruskan tempat kursus dan mencari peserta. Buat masa ini bagi kawasan Semenanjung Malaysia terlebih dahulu. Jumlah peserta ialah 10 orang dan sebagai pengurus tempat, anda mendapat PERCUMA 1 tempat selaku peserta. Pihak kami sedia berunding mengenai harga dan tarikh kursus. Terbuka kepada individu dan juga persatuan. '

harap dapat membantu......
kalu on9 tu, camne agaknya nak tunjuk/hand-on nak suruh bengkok pin dgn btul.....payah kan...:-?

owh ye ke..
xpun wat tutorial video..(sekadar bg pandangan :) )
kursus ni de brapa kali klu nk mencapai tahap terer..