PDA

View Full Version : Kete orang kaya...


Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94

magnate
12-10-2009, 04:57 PM
ORG KAYE BLK KAMPUNG
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Image0202.jpg

magnate
12-10-2009, 04:59 PM
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/3439149027_956db15b72_b.jpg

E_ONE
12-10-2009, 05:21 PM
ORG KAYE BLK KAMPUNG
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Image0202.jpg

anak omak da balik...hehehe..duit rayo tahun ni rm 10000 yo...hehehe

magnate
12-10-2009, 05:31 PM
anak omak da balik...hehehe..duit rayo tahun ni rm 10000 yo...hehehe


:eek::eek::eek::eek:

E_ONE
12-10-2009, 05:53 PM
[QUOTE=magnate;4905281]ok jgk tu...dia pun ada Ducati Desmosedici RR..dgr kabar mau 600,000 tu..tlg tanye skali klu2 dia nk carik anak angkat..:)):))

tu la pasal...nanti aku tanyakan untuk aku..
:)):)):))

acan
12-10-2009, 05:56 PM
ok jgk tu...dia pun ada Ducati Desmosedici RR..dgr kabar mau 600,000 tu..tlg tanye skali klu2 dia nk carik anak angkat..:)):))


desmosedici..:o
bpak kayer tu..~X(

bkn ke limited moto tu..?:-?

magnate
12-10-2009, 06:00 PM
desmosedici..:o
bpak kayer tu..~X(

bkn ke limited moto tu..?:-?

setakat yg aku tau ada 3..lg 2 kt Naza

E_ONE
12-10-2009, 06:00 PM
desmosedici..:o
bpak kayer tu..~X(

bkn ke limited moto tu..?:-?

tu den bertambah konfius mamat ni...macamana dia lagi hebat dari NAZA ni..semua yang limited macam senang je dapat.

magnate
12-10-2009, 06:04 PM
tu den bertambah konfius mamat ni...macamana dia lagi hebat dari NAZA ni..semua yang limited macam senang je dapat.

biase la klu ada duit...last cerite yg aku dgr dieorg ada order Bugatti Veyron,tp cancel sbb masalah AP yg dok kecoh2 aritu..

cerita baru aku dgr dia tgh order novitec rosso yg baru..klu x silap ade 15 je worldwide

acan
12-10-2009, 06:09 PM
biase la klu ada duit...last cerite yg aku dgr dieorg ada order Bugatti Veyron,tp cancel sbb masalah AP yg dok kecoh2 aritu..

cerita baru aku dgr dia tgh order novitec rosso yg baru..klu x silap ade 15 je worldwide

yg ni ek..?

http://www.imagesuper.com/images/encbivcgmyn2nh3u7mg.jpg

acan
12-10-2009, 06:09 PM
biase la klu ada duit...last cerite yg aku dgr dieorg ada order Bugatti Veyron,tp cancel sbb masalah AP yg dok kecoh2 aritu..

cerita baru aku dgr dia tgh order novitec rosso yg baru..klu x silap ade 15 je worldwide

NAZA pn surrender ngn die ni..#:-S

E_ONE
12-10-2009, 06:11 PM
biase la klu ada duit...last cerite yg aku dgr dieorg ada order Bugatti Veyron,tp cancel sbb masalah AP yg dok kecoh2 aritu..

cerita baru aku dgr dia tgh order novitec rosso yg baru..klu x silap ade 15 je worldwide

bagus2..aku memang respek dia ni..berani bawa masuk kete yang rare..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

magnate
12-10-2009, 06:12 PM
yg ni ek..?

http://www.imagesuper.com/images/encbivcgmyn2nh3u7mg.jpg


bukan..yg ni,mmg novitec rosso sendiri yg design

Novitec Rosso Tulesto
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/novitec-rosso-releases-777-hp-tules.jpg

E_ONE
12-10-2009, 06:13 PM
biase la klu ada duit...last cerite yg aku dgr dieorg ada order Bugatti Veyron,tp cancel sbb masalah AP yg dok kecoh2 aritu..

cerita baru aku dgr dia tgh order novitec rosso yg baru..klu x silap ade 15 je worldwide

teringin gak nak tengok dia bawa masuk dodge challenger model 2009...kete idaman kalbu tu

acan
12-10-2009, 06:14 PM
bukan..yg ni,mmg novitec rosso sendiri yg design

Novitec Rosso Tulesto
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/novitec-rosso-releases-777-hp-tules.jpg

waaahaha..canggey2..
aku td google kuar yg tu je..:p

moolaswiss
13-10-2009, 07:54 AM
Mcm siot jer tokey iktikad tu...
Dia beli no. plat siap-2, letak kat moto ex-5...
Bila keta canggih dia sampai, tukar jer no. tu, then lego moto tu murah-2...
Sian motor tu, jadi kambing hitam.... :eek:

E_ONE
13-10-2009, 09:08 AM
Mcm siot jer tokey iktikad tu...
Dia beli no. plat siap-2, letak kat moto ex-5...
Bila keta canggih dia sampai, tukar jer no. tu, then lego moto tu murah-2...
Sian motor tu, jadi kambing hitam.... :eek:

aku x terfikir pun..betul gak ko ckp..

acan
13-10-2009, 09:11 AM
Mcm siot jer tokey iktikad tu...
Dia beli no. plat siap-2, letak kat moto ex-5...
Bila keta canggih dia sampai, tukar jer no. tu, then lego moto tu murah-2...
Sian motor tu, jadi kambing hitam.... :eek:

aku mmg da ter pk smlm..
moto2 tu sumer mmg jd tmpat die nk simpan no plet tu je la..~X(

clorox_bersih
13-10-2009, 12:22 PM
aku mmg da ter pk smlm..
moto2 tu sumer mmg jd tmpat die nk simpan no plet tu je la..~X(

kazen aku wat gitu gak..
bli plet rege blas2 k,
then nk let go kete,bli ex-5 sebijik,
kasi letak itu plate...
then bli kete baru,letak balik itu plat..:)):))

E_ONE
13-10-2009, 12:56 PM
ni pun dia punye ha..
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/N82095.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/KCL157WRX157.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/KCJ1-BMW740Li.jpg

bro kat mana ko dapat gambar collection kete bos iktikadraya ni..jenuh aku cari kat forum sebelah..#:-S#:-S#:-S

tomie
13-10-2009, 01:14 PM
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/N82095.jpg

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/KCJ1-BMW740Li.jpg

aik..? :o
bleh plak 2 keta nomok plat yg sama..?? :o

acan
13-10-2009, 01:19 PM
bro kat mana ko dapat gambar collection kete bos iktikadraya ni..jenuh aku cari kat forum sebelah..#:-S#:-S#:-S

die otai maa..:p

acan
13-10-2009, 01:20 PM
aik..? :o
bleh plak 2 keta nomok plat yg sama..?? :o

aku rase plet asl duk kat BMW..
pastu die pndah kat aston tu..#:-S

E_ONE
13-10-2009, 02:06 PM
die otai maa..:p

hehehe..tu la pasal..saja nak cari mana tau ada collection lain...#:-S

acan
13-10-2009, 02:09 PM
gamba bugatti malaysia blom ade yg hot2 lg ni..:-?

E_ONE
13-10-2009, 02:11 PM
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/2808091600.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/2808091559.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/2808091558.jpg

mercedes..F1 safety car...tapi on road version

E_ONE
13-10-2009, 02:14 PM
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/f430calavera600x431.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/3402269830_36fcbfa1b6_o.jpg

magnate
13-10-2009, 03:59 PM
bro kat mana ko dapat gambar collection kete bos iktikadraya ni..jenuh aku cari kat forum sebelah..#:-S#:-S#:-S

bro klu gi kt forum sblh tu gi kt "SUPERCARS AND EXOTIC"...tp skrg ni dah version 4..kene rajin la korek dari version 1,2,3 tu..

ni lagi lg gmbr kt umah dia..

Ferrari 599 GTB Fiorano
Lamborghini Superleggera
Ferrari F430 Scuderiahttp://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/three3.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/three2.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/three1.jpg

gmbr no 3 belah kanan,btl2 sebelah ferrari tu..Ducati Desmosedici RR

magnate
13-10-2009, 04:03 PM
gamba bugatti malaysia blom ade yg hot2 lg ni..:-?


Jap lagi aku tempek gmbr bugatti paling rare kt malaysia ni...
aku pun x sangka ade model ni kt malaysia..tungguuuuuu!!:D

magnate
13-10-2009, 04:24 PM
gamba bugatti malaysia blom ade yg hot2 lg ni..:-?

ni dia..

Bugatti EB110
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n53528004817216497347hu3.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n53528004817216518006tj8.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n5352800481721658369wh6.jpg

magnate
13-10-2009, 04:29 PM
Gudang penyimpanan kete2 rare...x tau sape punye
ada Bugatti,Maserati MC12 ngan Ferrari F50 (masuk ni 2 je kt malaysia) dlm tu...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/2313562883_c4a8a88df02.jpg

ni Ferrari F50 1st kt malaysia..
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Ferrari2.jpg

magnate
13-10-2009, 04:32 PM
TMJ lagi...:D:D
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/gt40_TMJ.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/bt000168609520.jpg

E_ONE
13-10-2009, 04:53 PM
[QUOTE=magnate;4914475][B][SIZE="3"]bro klu gi kt forum sblh tu gi kt "SUPERCARS AND EXOTIC"...tp skrg ni dah version 4..kene rajin la korek dari version 1,2,3 tu..

ni lagi lg gmbr kt umah dia..

ni kalu MM4 tengok ni...mesti x puas hati ni..hehehhehe

magnate
13-10-2009, 04:59 PM
[QUOTE=magnate;4914475][B][SIZE="3"]bro klu gi kt forum sblh tu gi kt "SUPERCARS AND EXOTIC"...tp skrg ni dah version 4..kene rajin la korek dari version 1,2,3 tu..

ni lagi lg gmbr kt umah dia..

ni kalu MM4 tengok ni...mesti x puas hati ni..hehehhehe

tapi MM4 lagi dasyat bro..dari sumber2 yg blh dipercayai,dia ada Bugatti Veyron kt London...siap amik sendiri kt kilang dia...:D

myafham20
13-10-2009, 05:03 PM
time tu die wat gathering kot..

BlacJLKy
13-10-2009, 05:21 PM
kaye gile siot....KCJ tu mksud ape?

virtualbiz
13-10-2009, 05:57 PM
http://exoticspotter.com/bt000190/bt000190_769290.jpg

TMJ punya..tp dia letak plate J555

virtualbiz
13-10-2009, 05:58 PM
http://exoticspotter.com/bt000191/bt000191_774380.jpg

LP560-4 and Audi R8

virtualbiz
13-10-2009, 06:00 PM
http://exoticspotter.com/bt000177/bt000177_670240.jpg

White LP640, red & black interior.

taufic
13-10-2009, 06:28 PM
ni dia..

Bugatti EB110
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n53528004817216497347hu3.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n53528004817216518006tj8.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n5352800481721658369wh6.jpg

uih keta ni ada kat msia kaa?
sapa la tuan dia nie

acan
13-10-2009, 06:34 PM
uih keta ni ada kat msia kaa?
sapa la tuan dia nie

kat mesia la tu bro..:D

acan
13-10-2009, 06:37 PM
ni dia..

Bugatti EB110
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/n53528004817216497347hu3.jpg

bugatti ni aku da pnah tgk..
bugatti veyron malaysia nyer pic..
ade x..
aku ade tepek 1 dlm ni ritu..
tp kecik..
gmba skodeng dr side mirror je..

sure_pips
13-10-2009, 06:39 PM
biase la bro..baru bln lepas dpt Dato' dari Sultan Pahang...

rasa2 Datok Seri

sure_pips
13-10-2009, 06:44 PM
bagus2..aku memang respek dia ni..berani bawa masuk kete yang rare..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

yup, memang tabik spring....aku mesej dia balas TQ....pergh
down to earth...x sombong......bapak dia lg sempoi je.....naik merc yg harga dekat rm1juta....siap jemput masuk lagik:D

magnate
13-10-2009, 06:48 PM
bugatti ni aku da pnah tgk..
bugatti veyron malaysia nyer pic..
ade x..
aku ade tepek 1 dlm ni ritu..
tp kecik..
gmba skodeng dr side mirror je..

gmbr veyron dlm side mirror tu tipu je...kt forum sblh dah kecoh sejak 2006..

dgr kbr J.P. Chin veyron dia dah smpi...tp blm ada yg jumpe lg..mustahil dia bawak kuar kt jalan2 biase..

magnate
13-10-2009, 06:49 PM
yup, memang tabik spring....aku mesej dia balas TQ....pergh
down to earth...x sombong......bapak dia lg sempoi je.....naik merc yg harga dekat rm1juta....siap jemput masuk lagik:D

bro,mcm mn ko msg dia?...aku pun nk gak chat2 ngan dia ni..:D

sure_pips
13-10-2009, 06:57 PM
bro,mcm mn ko msg dia?...aku pun nk gak chat2 ngan dia ni..:D

guna hplah....no dia aku ada:D

acan
13-10-2009, 06:59 PM
guna hplah....no dia aku ada:D

ko tlg msj die bg phak aku..
tnye die ade nk amek adik or ank angkat x..?:D

magnate
13-10-2009, 07:03 PM
ko tlg msj die bg phak aku..
tnye die ade nk amek adik or ank angkat x..?:D

no hp pun ko ada...tanye la mcm mn nk kaye..kot2 dia nk tolong..:)):))

clorox_bersih
13-10-2009, 07:03 PM
paling aku minat R8..
tapi sekarang da kuat R8 V10

magnate
13-10-2009, 07:06 PM
Lamborghini Diablo SE30
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/SE30-1.png
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/SE30-5.png

DeTomaso Pantera
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/DSC02255.jpg

E_ONE
13-10-2009, 07:06 PM
yup, memang tabik spring....aku mesej dia balas TQ....pergh
down to earth...x sombong......bapak dia lg sempoi je.....naik merc yg harga dekat rm1juta....siap jemput masuk lagik:D

Bro kenal ke dia? Bgs gak leh kenal dia ni, kira hobi leh jdkan bisnes.

acan
13-10-2009, 07:12 PM
no hp pun ko ada...tanye la mcm mn nk kaye..kot2 dia nk tolong..:)):))

kne usya jadik adek or ank ankat dlu..
bru la die ley pasing ank syarikat die..:D:))

magnate
13-10-2009, 07:13 PM
Bro kenal ke dia? Bgs gak leh kenal dia ni, kira hobi leh jdkan bisnes.


blh gak kita pakat2 amik kete kt dia pastu kita wat showroom plak..di kan ada AP sendiri:D:D

sure_pips
13-10-2009, 07:24 PM
Bro kenal ke dia? Bgs gak leh kenal dia ni, kira hobi leh jdkan bisnes.

yup, nak beli kereta roger2, diskaun pasti best rate in town:D

clorox_bersih
13-10-2009, 07:29 PM
bukan..yg ni,mmg novitec rosso sendiri yg design

Novitec Rosso Tulesto
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/novitec-rosso-releases-777-hp-tules.jpg

. : WORLD’S MOST EXCLUSIVE HIGH-END SPORTS CAR : .

There are many fascinating automobiles money can buy but its spectacular design, its uncompromising high-performance concept and its limited edition of just eleven cars make the new NOVITEC TuLesto the most exclusive high-end sports car in the world. The mid-engine racer is 204 centimeters wide and weighs in at just 1,260 kilograms. It is built by German automobile manufacturer NOVITEC in Stetten in Bavaria. At the heart of the two-seater is a V8 engine with dual superchargers and a rated power output of 777 hp / 571.8 kW. Thanks to its carbon fiber and aluminum construction the coupe has an excellent power-to-weight ratio of just 1.62 kg/hp. The result is driving performance that only very few super sports cars can match: The sprint from rest to 100 km/h takes less than 3.4 seconds, and the NOVITEC TuLesto reaches 300 km/h after just 22.6 seconds. Top speed is more than 350 km/h.

The new high-end sports car represents NOVITEC’s first proprietary car and marks the company’s 20th anniversary. “With the NOVITEC TuLesto we transform our collective know-how from two decades of automobile tuning into an uncompromising high-performance sports car for eleven of our long-time customers from around the world,”says NOVITEC managing director Wolfgang Hagedorn. “The TuLesto offers an optimal symbiosis of exceptional driving dynamics and exciting yet aerodynamically efficient styling.”

Light-weight construction was one of the main goals from the very start of the project. The designers’materials of choice are normally found in racecars. The chassis and the integrated safety cell are made entirely from aluminum, making them extremely light while at the same time giving them extraordinary rigidity. The striking design of the sports car is the result of a cooperation between NOVITEC and the Italian design studio Luca Serafini Stile in Modena. The unmistakable shape of the TuLesto was created using state-of-the-art CAD and CFD technologies, further augmented by the use of the wind tunnel. The TuLesto is 462 centimeters long, 204 centimeters wide and has a height of 122 centimeters.

The spectacular curves of the fenders, the front apron, the shape of the rear and the smooth underbody with integrated venturi tunnel and diffuser were calibrated in the wind tunnel to create an optimal aerodynamic balance.

For perfect weight distribution the NOVITEC TuLesto was designed with a classic mid-engine layout. The 4.4-liter four-valve V8 engine with dual superchargers is installed directly behind the cockpit. The high-tech engine produces a maximum power output of 777 hp / 571.8 kW at 8,200 rpm and a peak torque of 727 Nm at 6,300 rpm. Motorsports was also the inspiration for the power transfer: The six gears of the semi-automatic gearbox with integrated anti-slip differential are shifted with carbon fiber paddles behind the steering wheel. An adjustable traction control system with launch control for perfect starts guarantees maximum driving safety on the road and on the track.

The NOVITEC engineers and technicians also used racing technology on the suspension: As in GT-series racing, the TuLesto features double-wishbone suspension front and rear, height-adjustable struts with various selectable damping rates, and adjustable sway bars. For easy negotiating of underground parking ramps or similar obstacles the TuLesto front can be raised four centimeters at the push of a button. The anti-lock braking system features ceramic composite discs and six-piston fixed calipers front and back for maximum stopping power and endurance.

Another elementary contribution to the superior driving dynamics of the NOVITEC TuLesto comes from its ultra-light light-alloy wheels with diameters of 20 or 21 inches. These wheels were custom-developed for this coupe and are fitted with semi slicks up to 355 millimeters wide on the rear axle. The interior design has a decidedly sporty nature but also offers creature comforts such as a climate-control system and a high-end sound system. Lightweight carbon fiber plays a dominating role in the interior as well: It is used for dashboard, center console and door trim as well as for the bucket seats which will be custom-fitted in form, shape, size, color and upholstery to each of the eleven future owners.

The creation of the eleven Limited Edition NOVITEC TuLesto super sports cars can be viewed in a web special at www.TuLesto.com


design die lebey kurang F430 jek..

E_ONE
13-10-2009, 07:48 PM
yup, nak beli kereta roger2, diskaun pasti best rate in town:D

Kalu rekemen buyer ada percent x ? Hehehe,.aku biasa lalu dpn showroom dia dkt titiwangsa tu.

xerocracker
13-10-2009, 08:02 PM
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/3243055665_c74c044ec9.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/3243889008_357825eb7f.jpg

yang ni duk kampung pun leh pakai lambo

tgk gambo nih..sempoi beb..tgk smua orang mesti pandang..2 2 orang motor tu duk paling..silap leh accident..:D

sure_pips
13-10-2009, 08:21 PM
Kalu rekemen buyer ada percent x ? Hehehe,.aku biasa lalu dpn showroom dia dkt titiwangsa tu.

ishh...bab tu x tau pulak....sbb dia ckp pd aku best price in town....dia suruh cari harga tempat lain.....pas tu mai jumpa dia.....more priceslash.....so kira memang best price in townlah:D

magnate
13-10-2009, 08:52 PM
tgk gambo nih..sempoi beb..tgk smua orang mesti pandang..2 2 orang motor tu duk paling..silap leh accident..:D


klu x silap ni la kete dak ganu yg kaya tu kot..:-?:-?

magnate
13-10-2009, 08:53 PM
ishh...bab tu x tau pulak....sbb dia ckp pd aku best price in town....dia suruh cari harga tempat lain.....pas tu mai jumpa dia.....more priceslash.....so kira memang best price in townlah:D

dpt keje kt showroom dia best tuh...leh gak try2 ni klu ada keje kosong:D

acan
13-10-2009, 08:56 PM
ishh...bab tu x tau pulak....sbb dia ckp pd aku best price in town....dia suruh cari harga tempat lain.....pas tu mai jumpa dia.....more priceslash.....so kira memang best price in townlah:D

bro..klu ade job 0 kat showroom buley le pggl aku ek..:D
aku SPM je, tukang sapu2 @ lap boley kot..:D:p

sure_pips
13-10-2009, 09:32 PM
bro..klu ade job 0 kat showroom buley le pggl aku ek..:D
aku SPM je, tukang sapu2 @ lap boley kot..:D:p

semua salemans ada degree, chinese prefered
apapun boleh cuba sendiri.....

kenyataan diatas bukan ketetapan co. but itu yg sy tau....
harap jgn salah sangka pulak dgn depa.

nak kerja, cuba present sendiri di co.tu

acan
13-10-2009, 10:03 PM
http://i101.photobucket.com/albums/m68/amran8888/CCA5.jpg

E_ONE
14-10-2009, 09:17 AM
klu x silap ni la kete dak ganu yg kaya tu kot..:-?:-?

aku rasa kete dia la..sebab penah tengok dalam youtube..

E_ONE
14-10-2009, 09:21 AM
bro..klu ade job 0 kat showroom buley le pggl aku ek..:D
aku SPM je, tukang sapu2 @ lap boley kot..:D:p

bro kalu pandai entertain customer..minta sales person lagi best..komisen kalu kete mewah ni..silap2 cecah 5 angka..kalu rajin la..kawan adik aku..bulan2 rm 20K x lari..keje salesman kete.

acan
14-10-2009, 09:25 AM
bro kalu pandai entertain customer..minta sales person lagi best..komisen kalu kete mewah ni..silap2 cecah 5 angka..kalu rajin la..kawan adik aku..bulan2 rm 20K x lari..keje salesman kete.

aku sesaje je tnye tu..
tgh blaja lg..he2..

mmg xnafi la..
salesman kete2 mewah ni..
die nyer komisen aje, fuh..#:-S

E_ONE
14-10-2009, 09:36 AM
aku sesaje je tnye tu..
tgh blaja lg..he2..

mmg xnafi la..
salesman kete2 mewah ni..
die nyer komisen aje, fuh..#:-S

heheheh..ooo belajar lagi ek..x per buat part time..cewah macam aku lak bos iktikadraya..hahahaha

E_ONE
14-10-2009, 11:25 AM
KUALA LUMPUR 3 Mei - Berbekalkan semangat dan minat yang tinggi, pengasas dan Pengarah Urusan, Iktikadraya Sdn. Bhd. (Iktikadraya), Mohd. Hizal Othman boleh berbangga kerana kini syarikatnya merupakan antara pengimport dan pengedar kereta mewah yang berjaya di Kuala Lumpur.

Bermula sebagai syarikat pembinaan dan penjual peralatan makmal pada tahun 1995, Iktikadraya mula beralih arah untuk menjadi penjual kereta secara kecil-kecilan pada tahun 1999.

''Saya mula membeli kereta daripada pengedar lain untuk dijual Iktikadraya sehingga 2004 apabila kerajaan mula memperkenalkan polisi tune up atau kenderaan yang ditala berjenama G power.

''Dengan polisi itu, kami yang sepatutnya mula beroperasi pada 2005 tidak dapat melakukannya kerana pada pertengahan tahun itu kerajaan telah menghentikan pemberian permit import (AP). Kerana ini Iktikadraya kerugian sehingga RM6.8 juta," katanya kepada Utusan Malaysia baru-baru ini.

Tambahnya, apabila kerajaan mula memperkenalkan pemberian AP terbuka pada 2007, Iktikadraya telah mendapat 150 permit tersebut dan kembali meraih keuntungan.

''Kami bermula dengan bilik pameran di Wangsa Maju, kemudian di Ampang Hilir pada 2008 sehingga sekarang di Titiwangsa yang bernilai RM8.9 juta dengan kakitangan sehingga 20 orang dan kami mempunyai bengkel sendiri untuk mengubahsuai kenderaan mengikut permintaan pelanggan," jelasnya.

Antara kenderaan mewah yang dijual Iktikadraya adalah BMW, Porshe, Estima, Ferarri.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai keadaan ekonomi semasa yang mungkin menjejaskan jualan kenderaan mewah, Mohd. Hizal berkata, setakat ini ia tidak memberikan kesan kepada syarikat.

''Kami telah berjaya menjual 60 buah kereta pada setiap bulan, apa yang menarik pelanggan kepada Iktikadraya kerana syarikat kami muda dan mengikut peredaran masa.

''Apa yang menarik lagi adalah jaminan selepas jualan kami adalah selama tiga tahun berbanding syarikat lain yang hanya satu tahun sahaja," katanya.

Perancangan masa hadapan Iktikadraya adalah untuk menambah jumlah AP bagi memenuhi permintaan pelanggan, katanya.

''Kami juga merancang untuk membuka cawangan baru di Pulau Pinang iaitu Juru Autocity dalam tempoh dua hingga tiga bulan akan datang dan selepas itu mungkin di Johor Bahru mengikut keperluan.

''Iktikadraya akan membina sebuah bangunan bernilai RM7.2 juta di Titiwangsa dalam tempoh terdekat," katanya.

serba sedikit info iktikadraya dari newspaper..:)

acan
14-10-2009, 11:30 AM
''Kami telah berjaya menjual 60 buah kereta pada setiap bulan, apa yang menarik pelanggan kepada Iktikadraya kerana syarikat kami muda dan mengikut peredaran masa.

60 buah per month tuu..#:-S

E_ONE
14-10-2009, 11:34 AM
60 buah per month tuu..#:-S

tu la pasal...patut ler selamba bagi diskaun..jualan kete lancar jer..

acan
14-10-2009, 11:37 AM
tu la pasal...patut ler selamba bagi diskaun..jualan kete lancar jer..

ko rase naza lg byk ke ade kurang sket..?:-?
aku xtau sgt ni..

MaskedRiderBlack
14-10-2009, 11:49 AM
mmmmm......

acan
14-10-2009, 11:50 AM
mmmmm......

awat..?:-?

E_ONE
14-10-2009, 11:57 AM
ko rase naza lg byk ke ade kurang sket..?:-?
aku xtau sgt ni..

orang cerita kat NAZA sana siap ada kastam ofis..kalu kete terjual baru bayar tax..so sebab tu diaorang selamba je stor kete banyak2 kat NAZA automall kat PJ tu..tapi NAZA pun sekarang masyukk..aku tengok salesman pun ramai..mesti lebih jualan dari iktikadraya..tapi aku rasa iktikadraya kete yang dia bawa masuk lagi megancam dari NAZA..up to date

acan
14-10-2009, 12:10 PM
orang cerita kat NAZA sana siap ada kastam ofis..kalu kete terjual baru bayar tax..so sebab tu diaorang selamba je stor kete banyak2 kat NAZA automall kat PJ tu..tapi NAZA pun sekarang masyukk..aku tengok salesman pun ramai..mesti lebih jualan dari iktikadraya..tapi aku rasa iktikadraya kete yang dia bawa masuk lagi megancam dari NAZA..up to date

aku pn rase camtu gak..
sbb tu org mude suke bli ctu kot..
sumer kete2 die up to date slalu..:-?

E_ONE
14-10-2009, 12:14 PM
aku pn rase camtu gak..
sbb tu org mude suke bli ctu kot..
sumer kete2 die up to date slalu..:-?

tu la pasal..tunggu magnate pos gambar baru,mana tau ada gambar kete baru kat iktikadraya..mana dia pegi daaa..

clorox_bersih
14-10-2009, 12:14 PM
orang cerita kat NAZA sana siap ada kastam ofis..kalu kete terjual baru bayar tax..so sebab tu diaorang selamba je stor kete banyak2 kat NAZA automall kat PJ tu..tapi NAZA pun sekarang masyukk..aku tengok salesman pun ramai..mesti lebih jualan dari iktikadraya..tapi aku rasa iktikadraya kete yang dia bawa masuk lagi megancam dari NAZA..up to date

naza ni lagi banyak brand die bawak..
and die pun dah establish..

E_ONE
14-10-2009, 12:23 PM
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/collect2.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/n621750366_5115098_2139.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/n621750366_5115096_1669.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/n621750366_5115091_425.jpg

E_ONE
14-10-2009, 12:24 PM
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/lambogreen.jpg
http://i671.photobucket.com/albums/vv71/e_one_01/newshop_3.jpg

gambar no 2 saja je selit

noOb
14-10-2009, 12:48 PM
orang cerita kat NAZA sana siap ada kastam ofis..kalu kete terjual baru bayar tax..so sebab tu diaorang selamba je stor kete banyak2 kat NAZA automall kat PJ tu..tapi NAZA pun sekarang masyukk..aku tengok salesman pun ramai..mesti lebih jualan dari iktikadraya..tapi aku rasa iktikadraya kete yang dia bawa masuk lagi megancam dari NAZA..up to date

kalo aku ttbe g naza.. nak test drive dorg kasi x ek??:)):)):))

4hM4d
14-10-2009, 12:59 PM
geng forex nye keta

http://i253.photobucket.com/albums/hh47/cwilliam7/3671474997_e77cbd86d9.jpg

E_ONE
14-10-2009, 02:04 PM
kalo aku ttbe g naza.. nak test drive dorg kasi x ek??:)):)):))

mesti bagi punya..hehehehe..

E_ONE
14-10-2009, 02:04 PM
geng forex nye keta

http://i253.photobucket.com/albums/hh47/cwilliam7/3671474997_e77cbd86d9.jpg

pergh..ada lagi x gambar kete geng forex yang lain..

4hM4d
14-10-2009, 02:21 PM
pergh..ada lagi x gambar kete geng forex yang lain..

http://eddie88commercezone.webs.com/photos/Fxopen-Drift-at-Afamosa-2009/DSC00589.JPG

4hM4d
14-10-2009, 02:23 PM
siap wat drift sekali

http://www.youtube.com/watch?v=Ap1gfOJpngI

E_ONE
14-10-2009, 02:45 PM
http://eddie88commercezone.webs.com/photos/Fxopen-Drift-at-Afamosa-2009/DSC00589.JPG

macam penah nampak logo FX open kat subang..kira club kete untuk geng forex ke?

4hM4d
14-10-2009, 02:46 PM
macam penah nampak logo FX open kat subang..kira club kete untuk geng forex ke?


kereta sebelah fairlady tu diaorg wat khusus untuk tonomen drift semata2

acan
14-10-2009, 02:47 PM
mak datuk..kemain lg geng2 forex..#:-S

acan
14-10-2009, 02:47 PM
kereta sebelah fairlady tu diaorg wat khusus untuk tonomen drift semata2

S15 xclap aku kete tu..

acan
14-10-2009, 02:48 PM
geng2 forex yg pki supercar cam ferari ke lambo ke ade x..??

E_ONE
14-10-2009, 03:16 PM
geng2 forex yg pki supercar cam ferari ke lambo ke ade x..??

yang penah aku dengar pakai mercedes brabus..x sure model apa..duk kat area subang..

tomie
14-10-2009, 03:19 PM
geng2 forex yg pki supercar cam ferari ke lambo ke ade x..??

gilos :o

ceq pakai satria thn 95 pun...segan nak tepek sini... :">
rodtax pun tak peridup lagi :eek::((

4hM4d
14-10-2009, 03:19 PM
yang penah aku dengar pakai mercedes brabus..x sure model apa..duk kat area subang..

yg bawak 350z tu ada estima sebijik

arowana
14-10-2009, 03:23 PM
main forex pakai brabus.. kayo tuee...

NEMO
14-10-2009, 03:32 PM
geng forex nye keta

http://i253.photobucket.com/albums/hh47/cwilliam7/3671474997_e77cbd86d9.jpg

cam kenal jer kete sape..:p

magnate
14-10-2009, 03:54 PM
spe2 yang tau,aku nk tanya la...AP OPEN ni ada lg ke?..bkn ke dah dimansuhkan?

acan
14-10-2009, 04:06 PM
cam kenal jer kete sape..:p

tu dia..geng forex da msk..
bkn kete ko ke nemo..?:p

acan
14-10-2009, 04:09 PM
gilos :o

ceq pakai satria thn 95 pun...segan nak tepek sini... :">
rodtax pun tak peridup lagi :eek::((

kancil aku rodtax kat cermin mati bln julai ritu..
ni da bulan brpe..:eek:rodtax baru dlm dashboard..:p

E_ONE
14-10-2009, 04:10 PM
spe2 yang tau,aku nk tanya la...AP OPEN ni ada lg ke?..bkn ke dah dimansuhkan?

:-? aku pun musykil gak ni..

magnate
14-10-2009, 04:13 PM
:-? aku pun musykil gak ni..

tu la psl..klu ada aku pun nk gak apply...lame dah simpan angan2 nk wat showroom sendiri..:D..atau kerajaan ganti AP Tuned dia ngan AP Open ni sbb AP Tuned tu dimansuhkan..

E_ONE
14-10-2009, 04:27 PM
tu la psl..klu ada aku pun nk gak apply...lame dah simpan angan2 nk wat showroom sendiri..:D..atau kerajaan ganti AP Tuned dia ngan AP Open ni sbb AP Tuned tu dimansuhkan..

bagus la bro ada angan2 buat showroom sendiri....even goverment hapuskan AP tuned..tapi NAZA bawa model brabus, bukan model tuned ker tu??

magnate
14-10-2009, 04:29 PM
bagus la bro ada angan2 buat showroom sendiri....even goverment hapuskan AP tuned..tapi NAZA bawa model brabus, bukan model tuned ker tu??


tp mungkin NAZA bwk under AP dia skrg kot..:-?

E_ONE
14-10-2009, 05:43 PM
tp mungkin NAZA bwk under AP dia skrg kot..:-?

maksudnya AP open la ya..

acan
14-10-2009, 05:44 PM
eeerr..aku xbrpe tau ni..
korang bley cte sket x ape beze AP Open ngn AP Tuned ni..
aku biase dnga AP Student ade la..

magnate
14-10-2009, 05:57 PM
eeerr..aku xbrpe tau ni..
korang bley cte sket x ape beze AP Open ngn AP Tuned ni..
aku biase dnga AP Student ade la..


AP OPEN - Boleh import apa saja jenis kete dr oversea..mcm kete recond yg byk kt malaysia ni

AP TUNED - Cuma boleh import kete yg telah diubahsuai oleh tuner mcm BRABUS,CARLSON,G-POWER,MANSORY,HAMAMN dan lain tuner lg la

contohnye klu BRABUS tu kt dlm geran dia dah jadi BRABUS kt item "BUATAN" tu,bkn Mercedes lg dah..

E_ONE
14-10-2009, 06:03 PM
AP OPEN - Boleh import apa saja jenis kete dr oversea..mcm kete recond yg byk kt malaysia ni

AP TUNED - Cuma boleh import kete yg telah diubahsuai oleh tuner mcm BRABUS,CARLSON,G-POWER,MANSORY,HAMAMN dan lain tuner lg la

contohnye klu BRABUS tu kt dlm geran dia dah jadi BRABUS kt item "BUATAN" tu,bkn Mercedes lg dah..

thanks magnate for info..

sure_pips
14-10-2009, 06:20 PM
60 buah per month tuu..#:-S

semua AP telah habis digunakan thn ni sekitar ogos'09....maknanya bulan2 mendatang hanya jual kereta kwn2.
memang co ni antara 3 menonjol skrng.....

coming soon more AP akan diberikan krn depa niaga sungguh....bukan jual AP......ni govt suka.

acan
14-10-2009, 06:37 PM
AP OPEN - Boleh import apa saja jenis kete dr oversea..mcm kete recond yg byk kt malaysia ni

AP TUNED - Cuma boleh import kete yg telah diubahsuai oleh tuner mcm BRABUS,CARLSON,G-POWER,MANSORY,HAMAMN dan lain tuner lg la

contohnye klu BRABUS tu kt dlm geran dia dah jadi BRABUS kt item "BUATAN" tu,bkn Mercedes lg dah..

oo0..ok thanks..:D:)paid:)cgrock

klu AP Student lak msk dlm kategori mne ek..?:D

acan
14-10-2009, 06:39 PM
spe2 yang tau,aku nk tanya la...AP OPEN ni ada lg ke?..bkn ke dah dimansuhkan?

aku rase part persoalan ni..
GT dpat jwb ni..
sbb die ade wat bwk msk kete..:)

podgie
14-10-2009, 07:09 PM
AP OPEN - Boleh import apa saja jenis kete dr oversea..mcm kete recond yg byk kt malaysia ni

AP TUNED - Cuma boleh import kete yg telah diubahsuai oleh tuner mcm BRABUS,CARLSON,G-POWER,MANSORY,HAMAMN dan lain tuner lg la

contohnye klu BRABUS tu kt dlm geran dia dah jadi BRABUS kt item "BUATAN" tu,bkn Mercedes lg dah..

info bagus..brula aku thu skang beza die..

muhafis
14-10-2009, 07:21 PM
peh gempaks

magnate
14-10-2009, 07:38 PM
oo0..ok thanks..:D:)paid:)cgrock

klu AP Student lak msk dlm kategori mne ek..?:D

AP student ni kire open...

lg satu klu x silap pemegang AP cuma blh import kete yg berusia tidak melebihi 5 tahun je..klu AP student xde hal..

magnate
14-10-2009, 07:40 PM
semua AP telah habis digunakan thn ni sekitar ogos'09....maknanya bulan2 mendatang hanya jual kereta kwn2.
memang co ni antara 3 menonjol skrng.....

coming soon more AP akan diberikan krn depa niaga sungguh....bukan jual AP......ni govt suka.


bro keje ngan itikadraya ke?...

magnate
14-10-2009, 07:41 PM
aku rase part persoalan ni..
GT dpat jwb ni..
sbb die ade wat bwk msk kete..:)

siapakah itu GT??..klu dia ada sini tlg la jwbkan..minat sgt nih..:D

E_ONE
14-10-2009, 07:47 PM
siapakah itu GT??..klu dia ada sini tlg la jwbkan..minat sgt nih..:D

Bro GT da lama x masuk kat thread ni bz kot..

acan
14-10-2009, 07:47 PM
siapakah itu GT??..klu dia ada sini tlg la jwbkan..minat sgt nih..:D

id die GT je..
klu ko prasan blakang2 sket thread ni die ade bgtau nk jual hummer..
aku rase die xon9 skarang ni..
klu aku nmpak kelibat die nt aku try PM mntak die jwb..:D

acan
14-10-2009, 07:48 PM
Bro GT da lama x masuk kat thread ni bz kot..

mmg da lame xnmpk die on9 skarang ni..
bz kot..:D

magnate
14-10-2009, 07:50 PM
id die GT je..
klu ko prasan blakang2 sket thread ni die ade bgtau nk jual hummer..
aku rase die xon9 skarang ni..
klu aku nmpak kelibat die nt aku try PM mntak die jwb..:D


oooo...br prasan...tq bro..best jugak terlibat bisnes jual kete ni...member aku jual produa je,income sebulan 25,000...

E_ONE
14-10-2009, 07:53 PM
semua AP telah habis digunakan thn ni sekitar ogos'09....maknanya bulan2 mendatang hanya jual kereta kwn2.
memang co ni antara 3 menonjol skrng.....

coming soon more AP akan diberikan krn depa niaga sungguh....bukan jual AP......ni govt suka.

orang mcmni memang patut dpt byk AP,sb memang nak meniaga jual kete bukan nak untng atas angin je..kalu bos iktikad baca ni, kira promo free ni..mana tau dia amek ACAN keje ke..hehehe

acan
14-10-2009, 07:55 PM
oooo...br prasan...tq bro..best jugak terlibat bisnes jual kete ni...member aku jual produa je,income sebulan 25,000...

ni bro..ko bace dr page 42 ni..---->klik2 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=94156&page=42)

ko usya2 dr page 42 tu smpi 45@46..

acan
14-10-2009, 07:56 PM
orang mcmni memang patut dpt byk AP,sb memang nak meniaga jual kete bukan nak untng atas angin je..kalu bos iktikad baca ni, kira promo free ni..mana tau dia amek ACAN keje ke..hehehe

Amiiiinnn..moga2 begitulah hendaknya..:)

magnate
14-10-2009, 07:57 PM
ni bro..ko bace dr page 42 ni..---->klik2 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=94156&page=42)

ko usya2 dr page 42 tu smpi 45@46..

tima kasih byk2..jasamu tetap kukenang..:D

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/10102009619.jpg

Satu jo kt malaysia ni...

acan
14-10-2009, 08:01 PM
tima kasih byk2..jasamu tetap kukenang..:D

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/10102009619.jpg

Satu jo kt malaysia ni...

dlm dok jasamu dikenang tu..
tu dia kuar keta baru..ekekek..

ni aston ape name die..?:D

E_ONE
14-10-2009, 08:01 PM
oooo...br prasan...tq bro..best jugak terlibat bisnes jual kete ni...member aku jual produa je,income sebulan 25,000...

masyukkk...aku pun tgh berjinak2 dgn bisnes ni,belajar dari zero..mana tau satu hari nt dpt saingi org kampung aku NAZA..amin.

acan
14-10-2009, 08:06 PM
ade sesape kenal company aman razak x..?:-?

magnate
14-10-2009, 08:08 PM
dlm dok jasamu dikenang tu..
tu dia kuar keta baru..ekekek..

ni aston ape name die..?:D

Aston Martin DB7 Zagato...99 biji je ada kt planet bumi ni..kt pluto x tau la plak:))

magnate
14-10-2009, 08:09 PM
ade sesape kenal company aman razak x..?:-?


anak dia member aku punye member...baik mamat tu..x sombong

magnate
14-10-2009, 08:10 PM
masyukkk...aku pun tgh berjinak2 dgn bisnes ni,belajar dari zero..mana tau satu hari nt dpt saingi org kampung aku NAZA..amin.

bro keje kt mane skang ni?..mana la tau kita leh jd partner lak..:D:D

acan
14-10-2009, 08:14 PM
anak dia member aku punye member...baik mamat tu..x sombong

die xde bwk msk ferari bagai ni kan..?:-?

tp tu la..
xsempat siap die nyer showroom kat kubang kerian, aman razak meninggal..

Innalillah..:)

virtualbiz
14-10-2009, 08:15 PM
ade sesape kenal company aman razak x..?:-?

yg aku tau dia conquer jualan keta mewah area kota bharu...
kenapa dgn aman razak?

tak silap aku anak dia pakai lambo warna putih..
haritu dia kawen g umah pengantin pmpuan naik lambo..
banggo mak mertua :D

acan
14-10-2009, 08:16 PM
aku bes klu blk klatan, tgk kete2 aman razak yg unreg lalu ats jalan..
die mesti gantung papan plet tulis aman razak..:)

magnate
14-10-2009, 08:17 PM
die xde bwk msk ferari bagai ni kan..?:-?

tp tu la..
xsempat siap die nyer showroom kat kubang kerian, aman razak meninggal..

Innalillah..:)

maybe anak dia akan amik alih tu..mane la tau lg gempak plak kete2 dia bwk masuk nnt...org mude la katakan...

kete2 rare ni selain itikadraya,aku tgk kt Zaibi Motor yg kt bangsar tu blh thn...lg satu JT Cars,tp by appoinment je la plak..

acan
14-10-2009, 08:17 PM
yg aku tau dia conquer jualan keta mewah area kota bharu...
kenapa dgn aman razak?

tak silap aku anak dia pakai lambo warna putih..
haritu dia kawen g umah pengantin pmpuan naik lambo..
banggo mak mertua :D

xde..aku kampung kat kota bharu..
tu yg tau gak sket2..
dr kecik lg slalu tgk2 kete2 die ni..
kat rantau pjg pn ade die nyer showroom xclap aku..:)

E_ONE
14-10-2009, 08:20 PM
bro keje kt mane skang ni?..mana la tau kita leh jd partner lak..:D:D

Keje dgn company buat distrbtr motorola dgn astro..aku buat astro sales, kekadang buat part time kat SIC..ikt member jaga communication masa event..minggu dpn pg sepang ada moto GP..jd partner no problem punya..sb aku dari kecik memang minat kete ni.

magnate
14-10-2009, 08:21 PM
xde..aku kampung kat kota bharu..
tu yg tau gak sket2..
dr kecik lg slalu tgk2 kete2 die ni..
kat rantau pjg pn ade die nyer showroom xclap aku..:)

penah baca kt forum seblh,ada mamat ni gi umah AP King no 2 malaysia..Dato' Syed Azman..bukak je gate berderet kete ferrari,porsche,lambo,mcm2 lagi la..tp tu xpe lg..helikoter 2 bijik lg tu:((:((...

acan
14-10-2009, 08:21 PM
maybe anak dia akan amik alih tu..mane la tau lg gempak plak kete2 dia bwk masuk nnt...org mude la katakan...

kete2 rare ni selain itikadraya,aku tgk kt Zaibi Motor yg kt bangsar tu blh thn...lg satu JT Cars,tp by appoinment je la plak..

aku doakan supaya makin byk company melayu yg duk wat ni sumer..:)

tu la..aku rase pasni company aman razak da berkembang sok..

merc, ferari, lambo, bugatti sumer selamber je..:D

magnate
14-10-2009, 08:22 PM
Keje dgn company buat distrbtr motorola dgn astro..aku buat astro sales, kekadang buat part time kat SIC..ikt member jaga communication masa event..minggu dpn pg sepang ada moto GP..jd partner no problem punya..sb aku dari kecik memang minat kete ni.

tuah ayam nmpk kt kaki,tuah kita sape tau ye x?...
mudah2an..amin:">

acan
14-10-2009, 08:23 PM
bro keje kt mane skang ni?..mana la tau kita leh jd partner lak..:D:D

heepp..aku org 1st nk mohon kje..:D:p

acan
14-10-2009, 08:24 PM
tuah ayam nmpk kt kaki,tuah kita sape tau ye x?...
mudah2an..amin:">

Amiiiiinn..:)

magnate
14-10-2009, 08:26 PM
aku doakan supaya makin byk company melayu yg duk wat ni sumer..:)

tu la..aku rase pasni company aman razak da berkembang sok..

merc, ferari, lambo, bugatti sumer selamber je..:D

aku paling jeles tgk NAZA tu je...tokey dia umur 18 dah jutawan.dia asal satu daerah ngan aku..tp x byk cite sgt dpt tau psl dia..tp mmg x kedekut la dia..byk dia wat surau,masjid kt sane

acan
14-10-2009, 08:27 PM
penah baca kt forum seblh,ada mamat ni gi umah AP King no 2 malaysia..Dato' Syed Azman..bukak je gate berderet kete ferrari,porsche,lambo,mcm2 lagi la..tp tu xpe lg..helikoter 2 bijik lg tu:((:((...

aiyak..siap ngn heli lg..#:-S
nk bwk msk heli pki AP gak ke ek..:-?

bes gak kan ade heli..
ptg2 rase busan je..
ajk jiran, "jom pusing2 banda nek heli jap"..:p

magnate
14-10-2009, 08:28 PM
aiyak..siap ngn heli lg..#:-S
nk bwk msk heli pki AP gak ke ek..:-?

bes gak kan ade heli..
ptg2 rase busan je..
ajk jiran, "jom pusing2 banda nek heli jap"..:p

nasib x baik,bedebum kebwh mcm tan sri yahya dulu...:))

E_ONE
14-10-2009, 08:29 PM
penah baca kt forum seblh,ada mamat ni gi umah AP King no 2 malaysia..Dato' Syed Azman..bukak je gate berderet kete ferrari,porsche,lambo,mcm2 lagi la..tp tu xpe lg..helikoter 2 bijik lg tu:((:((...

Aku pun ada terbaca gak kat forum sblh, mamat tu pun anak org kaya gak kan..member2 pakai ferrari..mamat tu muda lg rasanya

acan
14-10-2009, 08:30 PM
aku paling jeles tgk NAZA tu je...tokey dia umur 18 dah jutawan.dia asal satu daerah ngan aku..tp x byk cite sgt dpt tau psl dia..tp mmg x kedekut la dia..byk dia wat surau,masjid kt sane

kat skola aku dlu ade sorang ank org besa NAZA ni..
tp aku xigt lak nme bpak die tu..
yg penting tiap kali dtg jenguk ank die, mmg kete lain2 punye..
tp kebanyakan BMW je la..
plg cikai naza ria..#:-S

cube ko sebut sket nme2 org besa NAZA ni..:-?

sbb pangkat ayh die pn aku xigt ni..~X(

magnate
14-10-2009, 08:31 PM
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/27022009843.jpg

E_ONE
14-10-2009, 08:31 PM
aku paling jeles tgk NAZA tu je...tokey dia umur 18 dah jutawan.dia asal satu daerah ngan aku..tp x byk cite sgt dpt tau psl dia..tp mmg x kedekut la dia..byk dia wat surau,masjid kt sane

Ko pun budak pilah ko?

magnate
14-10-2009, 08:32 PM
kat skola aku dlu ade sorang ank org besa NAZA ni..
tp aku xigt lak nme bpak die tu..
yg penting tiap kali dtg jenguk ank die, mmg kete lain2 punye..
tp kebanyakan BMW je la..
plg cikai naza ria..#:-S

cube ko sebut sket nme2 org besa NAZA ni..:-?

abb pangkat ayh die pn aku xigt ni..~X(

S.M.Nasimmudin?
S.M.Zulkifli?

yg lain tu x tau name btl dia:D

virtualbiz
14-10-2009, 08:33 PM
nasib x baik,bedebum kebwh mcm tan sri yahya dulu...:))

owh..syed azman tu adik dia kan??

rasanya syed azman ada lebih dari 2 bijik heli kalau tak silap..
sume no.plate heli ada nama dia..

nk post heli kt sini kan off-topic plak :)):))

magnate
14-10-2009, 08:33 PM
Ko pun budak pilah ko?
[B]


Betul3.....

magnate
14-10-2009, 08:34 PM
owh..syed azman tu adik dia kan??

rasanya syed azman ada lebih dari 2 bijik heli kalau tak silap..
sume no.plate heli ada nama dia..

nk post heli kt sini kan off-topic plak :)):))

x tau la plak tu adik dia:-?



http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/589218160_4536f770b8_o.jpg

E_ONE
14-10-2009, 08:34 PM
kat skola aku dlu ade sorang ank org besa NAZA ni..
tp aku xigt lak nme bpak die tu..
yg penting tiap kali dtg jenguk ank die, mmg kete lain2 punye..
tp kebanyakan BMW je la..
plg cikai naza ria..#:-S

cube ko sebut sket nme2 org besa NAZA ni..:-?

sbb pangkat ayh die pn aku xigt ni..~X(

Aku kenal sorang je, ayah aku kenal la. Org panggil dia datuk Babu, kawen sedara2..yg lain x kenal.

magnate
14-10-2009, 08:36 PM
Aku kenal sorang je, ayah aku kenal la. Org panggil dia datuk Babu, kawen sedara2..yg lain x kenal.

yup..aku kenal tu..ko pun dak pilah gak ke ni??:-?

E_ONE
14-10-2009, 08:37 PM
[B]


Betul3.....

La, waris den jugak rupo eh..hehehe

magnate
14-10-2009, 08:38 PM
La, waris den jugak rupo eh..hehehe


:)):)):))..kocik yo CG ni..pusing2 jumpo lak dak pilah..

E_ONE
14-10-2009, 08:39 PM
yup..aku kenal tu..ko pun dak pilah gak ke ni??:-?

Kojo kek kl, kmpg kek pilah.

magnate
14-10-2009, 08:39 PM
Beetle nk bunuh diri...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Beetle3.jpg

magnate
14-10-2009, 08:40 PM
Kojo kek kl, kmpg kek pilah.


samo la kito...:))


http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/2326236619c4feee8433oe2pm2.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/232704740464fdeac319oe2xp2.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/2398575336454bb41baeodbbt9.jpg

Port Klang

acan
14-10-2009, 08:43 PM
S.M.Nasimmudin?
S.M.Zulkifli?

yg lain tu x tau name btl dia:D

jap..aku tgh tnye mmbe aku..
aku rase ank nasimuddin kot..
xpasti..
tp skun ni ank die tu tgh blaja luar negara la..
junior aku..

acan
14-10-2009, 08:44 PM
fulamak..ade perjumpaan org kmpg la plak kat sini..:p

magnate
14-10-2009, 08:46 PM
Lamborghini Espada anak yang DiPertua Negeri Sarawak
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/CopyofP7170002.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/CopyofP7170007.jpg

acan
14-10-2009, 08:47 PM
Beetle nk bunuh diri...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Beetle3.jpg

adoyai..nk boli pn pk byk kali beetle ni..
die buley pg gantung ctu..wakakak..:))

virtualbiz
14-10-2009, 08:49 PM
adoyai..nk boli pn pk byk kali beetle ni..
die buley pg gantung ctu..wakakak..:))

ni mesti kes parking atas bumbung..last2 nk start xblh..
tu pasal wat turun guna kren :)):))

magnate
14-10-2009, 08:49 PM
Kopak poket den bulan ni...mkn megi yo la nmpak eh...:)):)):))http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Image883.jpg

acan
14-10-2009, 08:50 PM
Kopak poket den bulan ni...mkn megi yo la nmpak eh...:)):)):))http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Image883.jpg

adoyai..kopak2..~X(

:eek::eek:

magnate
14-10-2009, 08:52 PM
dlm stor blkg umah den...boli dah lamo,tp x pakai2:)):))
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Image1135.jpg

magnate
14-10-2009, 08:56 PM
malu nk bawak keto ni gi umah mentuo...:eek:http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Honda.jpg

acan
14-10-2009, 08:56 PM
dlm stor blkg umah den...boli dah lamo,tp x pakai2:)):))


tak nmpk apo pn..
ko taruk gen2 pn bkn ade org tau..:)):eek:

acan
14-10-2009, 08:58 PM
malu nk bawak keto ni gi umah mentuo...:eek:

xsempat nk salam..
penampar yg smpai dulu..:eek:

magnate
14-10-2009, 09:00 PM
xsempat nk salam..
penampar yg smpai dulu..:eek:


:eek::eek:

acan
14-10-2009, 09:03 PM
ko jgn kerap2 sgt taruk smiley saje gtu..
nt kne infrac..:D

jutawanzaman
14-10-2009, 09:22 PM
baru hari ni boleh online....ni jer yg sempat amik gambor...

kebetulan masa pergerakan pelajar ke bukit tinggi.....bawak naik ngan bas...adoi...#:-S

http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091164.jpg

kagum weh!

jutawanzaman
14-10-2009, 09:23 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091165.jpg

fuh.....! #:-S

jutawanzaman
14-10-2009, 09:24 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091166.jpg

mmg best!.....:)cgrock

jutawanzaman
14-10-2009, 09:25 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091167.jpg

lambo oren....!:o

jutawanzaman
14-10-2009, 09:26 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091168.jpg

ferrari kuning....:o

jutawanzaman
14-10-2009, 09:27 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091169.jpg

lambo putih....fuh....mengancam....

jutawanzaman
14-10-2009, 09:30 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091173.jpg

kerana layan sangat orang jepun pakai tudung nih (sapa lg...bebudak uni aku la nih)......sampai aku tak sempat nak amik kereta yg tgh buat time attack dan aksi turun & naik bukit tuh....!:(( :D

clorox_bersih
14-10-2009, 09:34 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091167.jpg

lambo oren....!:o

superleggera...antara gallardo special ed

acan
14-10-2009, 09:34 PM
fuuiiiiyyyoooooo..:o

acan
14-10-2009, 09:35 PM
yg aku perasan..geng2 ni sumer tmpat petrol tu depa kalerkan ijau pisang..:p

jutawanzaman
14-10-2009, 09:36 PM
masa nak balik tu....rasa bawa bas mcm bawa lambo jer....:D

acan
14-10-2009, 09:38 PM
8 buah..3 lambo, 5 ferari eh..?
ke aku silap tgk ni..:-?

acan
14-10-2009, 09:40 PM
masa nak balik tu....rasa bawa bas mcm bawa lambo jer....:D

ptt ler aku tgk id ko lme gle kat bwh tu td..
duk upload pic upenyer..:D:p

jutawanzaman
14-10-2009, 09:42 PM
ptt ler aku tgk id ko lme gle kat bwh tu td..
duk upload pic upenyer..:D:p

hehehehehehe.....! :D

jutawanzaman
14-10-2009, 09:43 PM
8 buah..3 lambo, 5 ferari eh..?
ke aku silap tgk ni..:-?

tak silap dah rasanya acan.....:eek:

acan
14-10-2009, 09:53 PM
tak silap dah rasanya acan.....:eek:

bertuah anda..
aku xde can lg nk usik kete2 gni..:p

stkt tgk dpan mate tu ade la sesekali..:p

E_ONE
14-10-2009, 10:04 PM
heepp..aku org 1st nk mohon kje..:D:p

x yah mohon keje..jadi share patner gak..baru best..hehehhe

E_ONE
14-10-2009, 10:06 PM
owh..syed azman tu adik dia kan??

rasanya syed azman ada lebih dari 2 bijik heli kalau tak silap..
sume no.plate heli ada nama dia..

nk post heli kt sini kan off-topic plak :)):))

post je bro kalu ada..hehehhe

jutawanzaman
14-10-2009, 10:07 PM
bertuah anda..
aku xde can lg nk usik kete2 gni..:p

stkt tgk dpan mate tu ade la sesekali..:p

rasa cam tu jugak...:p

E_ONE
14-10-2009, 10:09 PM
:)):)):))..kocik yo CG ni..pusing2 jumpo lak dak pilah..

entah2 satu sekolah..hehehhe..ko sekolah mana?

E_ONE
14-10-2009, 10:10 PM
Beetle nk bunuh diri...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Beetle3.jpg

macam kat PJ je tempat ni..tepi federal highway

jutawanzaman
14-10-2009, 10:12 PM
macam kat PJ je tempat ni..tepi federal highway

ni masa tgh nk pasang nih...tapi mmg menarik la cara dia promote...mmg tertarik...

E_ONE
14-10-2009, 10:16 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091165.jpg

fuh.....! #:-S

kete JP 88 tu la kete organiser dia..JP Chin..x silap lambo putih tu kete dia jugak..orang tua ni kete sport banyak..orang cakap dia ni tokey B*B*..supply satu Asia Tenggara..x tau betul ke X.

samuelkie
14-10-2009, 10:16 PM
Cam kete Volswegen jer ?.. bahaya kalau gempa bumi ..

-----------------------
Latest LOTUS Car Design Revealed (http://www.dapatwang.com/?id=shukida)

magnate
14-10-2009, 10:16 PM
entah2 satu sekolah..hehehhe..ko sekolah mana?


za'ba..92'-96'

E_ONE
14-10-2009, 10:18 PM
ni masa tgh nk pasang nih...tapi mmg menarik la cara dia promote...mmg tertarik...

rasanya kete replika ni..kalu kete betul..borat..hehehhe

E_ONE
14-10-2009, 10:19 PM
za'ba..92'-96'

sebayo den..tapi den TMS..ko kojo kek mano sekarang..kalu x silap anak buah naza kira batch ko jugak..member2 asyraf batu 46

magnate
14-10-2009, 10:21 PM
sebayo den..tapi den TMS..ko kojo kek mano sekarang..kalu x silap anak buah naza kira batch ko jugak..member2 asyraf batu 46

botul la tu..
off topik dah kito ni..:)):))

E_ONE
14-10-2009, 10:24 PM
botul la tu..
off topik dah kito ni..:)):))

x po ko cakap sambil post photo baru..hahahha

khairi78
14-10-2009, 10:38 PM
http://i656.photobucket.com/albums/uu285/zekaman/101020091169.jpg

lambo putih....fuh....mengancam....

RM2j ni harga kete nie.... :((

acan
14-10-2009, 10:41 PM
x yah mohon keje..jadi share patner gak..baru best..hehehhe

aiyak..mane aku nk korek mdal ni..:p
nk kne wat loan koperasi @ bank rakyat le nmpknye..:p
tu pn klu ade yg nk kasik..:p

xpe2..klu ade rezeki mendatang..
mmg xkemane nyer..
xgtu..??:D

E_ONE
14-10-2009, 10:42 PM
http://www.youtube.com/watch?v=70Xr-GDt4ZM

ni video masa kat los angeles dulu..hahahahha

E_ONE
14-10-2009, 10:44 PM
aiyak..mane aku nk korek mdal ni..:p
nk kne wat loan koperasi @ bank rakyat le nmpknye..:p
tu pn klu ade yg nk kasik..:p

xpe2..klu ade rezeki mendatang..
mmg xkemane nyer..
xgtu..??:D

slow2 aku pun x der modal lagi..

magnate
14-10-2009, 10:47 PM
x po ko cakap sambil post photo baru..hahahha

pilah area mano?
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/khkg.jpg

ni pun tokey itikadraya klu x silap...


nak bawak yg mana satu??..pilih je la...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Others28.jpg

E_ONE
14-10-2009, 10:53 PM
[QUOTE=magnate;4926616]pilah area mano?
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/khkg.jpg

kek area melang..

magnate
14-10-2009, 10:55 PM
[QUOTE=magnate;4926616]pilah area mano?
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/khkg.jpg

kek area melang..

ooo...itu mcm..sapo namo?lupo la plak..:))
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/pakcak2.jpg

dah den koba jgn bawak laju2...dogil bona..

acan
14-10-2009, 10:56 PM
pergh..ank kunci die..
aku yg kete buruk sebuah ni pn ltak cantik2 de..:p

acan
14-10-2009, 10:57 PM
WRX 1 tu mcm no plet kat slah 1 moto kat pic moto ex5 tu xclap aku.,.:-?

magnate
14-10-2009, 11:00 PM
WRX 1 tu mcm no plet kat slah 1 moto kat pic moto ex5 tu xclap aku.,.:-?

btl la tu..:D


mana satu nk bawak ari ni...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/7th20Drive2028129.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/6THDRIVE2028729.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/8th20Drive2028529.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/6THDRIVE2028829.jpg

E_ONE
14-10-2009, 11:03 PM
[QUOTE=magnate;4926671][QUOTE=E_ONE;4926653]

ooo...itu mcm..sapo namo?lupo la plak..:))
ko panggil den wan jo..
ferrari yang xcident tu kete bos iktikad raya ke..KBJ 1

acan
14-10-2009, 11:04 PM
btl la tu..:D

plet ni duk kat moto kriss kaler merah rsenye..:))
sian moto tu..
kasik kat aku sebuah pn xpe da..:))

acan
14-10-2009, 11:06 PM
pergh..tekujat aku..
igt ko tepek kete mesia td..#:-S

tnye sket..
maserati ni ape model ek..

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/6THDRIVE2028829.jpg

magnate
14-10-2009, 11:07 PM
[QUOTE=magnate;4926671][QUOTE=E_ONE;4926653]

ooo...itu mcm..sapo namo?lupo la plak..:))
ko panggil den wan jo..
ferrari yang xcident tu kete bos iktikad raya ke..KBJ 1

bkn tu..tu anak ngan bapak tgh race kt highway...bapak bwk lambo,anak bwk ferrari ni..

E_ONE
14-10-2009, 11:09 PM
btl la tu..:D


mana satu nk bawak ari ni...
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/7th20Drive2028129.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/6THDRIVE2028729.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/8th20Drive2028529.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/6THDRIVE2028829.jpg

perghhh..ni party orang kaya ni..

magnate
14-10-2009, 11:10 PM
pergh..tekujat aku..
igt ko tepek kete mesia td..#:-S

tnye sket..
maserati ni ape model ek..

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/6THDRIVE2028829.jpg

Maserati MC12..kt malaysia pun ada ni..2 bijik..
harga 7 juta lom masuk roadtax ngan insuran...:((

E_ONE
14-10-2009, 11:11 PM
plet ni duk kat moto kriss kaler merah rsenye..:))
sian moto tu..
kasik kat aku sebuah pn xpe da..:))

ko x tempah awal2..dia da bagi kat despacth dia,,hehhehe

E_ONE
14-10-2009, 11:11 PM
Maserati MC12..kt malaysia pun ada ni..2 bijik..
harga 7 juta lom masuk roadtax ngan insuran...:((

kalu x silap kete ni penah nampak kat Naza..

magnate
14-10-2009, 11:15 PM
kalu x silap kete ni penah nampak kat Naza..


Ni haa..kt NAZA
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Image942.jpg

Ni plak kt Sepang
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/2555851384f691814040bd5kj3.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/25227694639f9eea1b9fbd4lq3.jpg

acan
14-10-2009, 11:16 PM
Maserati MC12..kt malaysia pun ada ni..2 bijik..
harga 7 juta lom masuk roadtax ngan insuran...:((

Ya Allah..ade jugak kat mesia..:o

kete ni xclap aku mase tgk kat top gear aritu..

die pki chassis ngn enjen enzo ni..

tp ble tes kat ltar top gear maserati ni lg pantas dr enzo..

magnate
14-10-2009, 11:18 PM
Ya Allah..ade jugak kat mesia..:o

kete ni xclap aku mase tgk kat top gear aritu..

die pki chassis ngn enjen enzo ni..

tp ble tes kat ltar top gear maserati ni lg pantas dr enzo..

klu bro nak tgk gi la kt NAZA PJ...selamba je ckp nk beli..:))

acan
14-10-2009, 11:21 PM
klu bro nak tgk gi la kt NAZA PJ...selamba je ckp nk beli..:))

dtg drive kancil 1st model..
bgtau nk bli maserati..
mmg kne heret keluar dek jaga..:))

magnate
14-10-2009, 11:22 PM
dtg drive kancil 1st model..
bgtau nk bli maserati..
mmg kne heret keluar dek jaga..:))

selamber cakap kene jackpot...:eek:

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Ferrari2-1.jpg

E_ONE
14-10-2009, 11:24 PM
dtg drive kancil 1st model..
bgtau nk bli maserati..
mmg kne heret keluar dek jaga..:))

aku penah dengar cerita,satu orang kaya dari terrenganu datang NAZA nak beli kete,pakai selebet je..so salesman x layan la..nak tau dia beli apa..dia beli 3 biji BMW..bayar cash..

magnate
14-10-2009, 11:25 PM
aku penah dengar cerita,satu orang kaya dari terrenganu datang NAZA nak beli kete,pakai selebet je..so salesman x layan la..nak tau dia beli apa..dia beli 3 biji BMW..bayar cash..

pnh dgr gak tu...

Kete Che' Det..
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/pontiac_catalina.jpg

Ni plak anak dia..
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/zonda2ik9.jpg

ed_zero
14-10-2009, 11:29 PM
[QUOTE=E_ONE;4926726][QUOTE=magnate;4926671]

bkn tu..tu anak ngan bapak tgh race kt highway...bapak bwk lambo,anak bwk ferrari ni..

ni ms bil ekh excident?
awal taun ke taun lps? dkt area hiway sg.buloh ke?:-?

magnate
14-10-2009, 11:31 PM
[QUOTE=magnate;4926766][QUOTE=E_ONE;4926726]

ni ms bil ekh excident?
awal taun ke taun lps? dkt area hiway sg.buloh ke?:-?

ntah la plak..amik kt forum sblh tu..

acan
14-10-2009, 11:31 PM
aku penah dengar cerita,satu orang kaya dari terrenganu datang NAZA nak beli kete,pakai selebet je..so salesman x layan la..nak tau dia beli apa..dia beli 3 biji BMW..bayar cash..

pergh..1st tyme dnga..
stkt ni mmbe aku ade gak yg kne halau..
die msk NAZA nk ankat BMW..
skali salesman tu kutuk2 kate "klu nk ambik gamba, ambik cepat2 n keluar..!"
skali die sound blk kate nk bli..
tercengang salesman tu..
sbb die nmpk mmbe aku tu muda lg kot..
tp xde la bli cash..:p

GT
14-10-2009, 11:31 PM
aku rase part persoalan ni..
GT dpat jwb ni..
sbb die ade wat bwk msk kete..:)

Abang aku yang uruskan AP keluarga aku.....

Aku uruskan anak bini aku jer.....:D

acan
14-10-2009, 11:32 PM
selamber cakap kene jackpot...:eek:

http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/Ferrari2-1.jpg

ni kat mane ni..?:-?

GT
14-10-2009, 11:32 PM
siapakah itu GT??..klu dia ada sini tlg la jwbkan..minat sgt nih..:D

AP ada jer lagi..... tak mansuh pun.... yang tuned jer tak silap aku...

E_ONE
14-10-2009, 11:32 PM
Abang aku yang uruskan AP keluarga aku.....

Aku uruskan anak bini aku jer.....:D

welcome back..rindu kat GT..hehehhe

magnate
14-10-2009, 11:33 PM
pergh..1st tyme dnga..
stkt ni mmbe aku ade gak yg kne halau..
die msk NAZA nk ankat BMW..
skali salesman tu kutuk2 kate "klu nk ambik gamba, ambik cepat2 n keluar..!"
skali die sound blk kate nk bli..
tercengang salesman tu..
sbb die nmpk mmbe aku tu muda lg kot..
tp xde la bli cash..:p

bagi penampar je sekali...depan tan sri dulu amik gmbr dia x mrh pun..senyum lg ada...lg satu aku dgr prinsip NAZA ni,setiap org yg masuk dianggap customer..x kira la beli ke tidak..

GT
14-10-2009, 11:33 PM
mmg da lame xnmpk die on9 skarang ni..
bz kot..:D

Punyalah aku ni online 14-16 jam sehari....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

acan
14-10-2009, 11:34 PM
Abang aku yang uruskan AP keluarga aku.....

Aku uruskan anak bini aku jer.....:D

waa..GT da msk tuu..:D
ko xtau lgsg ke psl soalan yg diutarakan tu GT..??:-?:p

magnate
14-10-2009, 11:35 PM
AP ada jer lagi..... tak mansuh pun.... yang tuned jer tak silap aku...

boleh la start menabung mcm ni..:D

Tp apa syarat nk dpt AP ni?..nk kene tunjuk modal dulu ke kt depa?

acan
14-10-2009, 11:36 PM
Kereta yang cantik....
Teringin nak satu.....ferrari....

http://yusann.blogspot.com/ << ENTERTAINMENT

eeeerr..dik..
link tu taruk kat signiture la..
aku nk report pn xsmpi ati..#:-S

magnate
14-10-2009, 11:37 PM
ni kat mane ni..?:-?

kt nippon..

E_ONE
14-10-2009, 11:38 PM
bagi penampar je sekali...depan tan sri dulu amik gmbr dia x mrh pun..senyum lg ada...lg satu aku dgr prinsip NAZA ni,setiaporg yg masuk dianggap customer..x kira la beli ke tidak..

aku ingat masa moto GP aku penah tengok2 moto kat booth naza..salesman dia racun suruh aku beli..aku ckp " bro tengok saya pun da tau saya x mampu beli"..dia ckp,dia x kisah..kalu orang berani duduk atas motor tu, ada duit punya..tapi realitinya aku memang x berduit...hehehehh

acan
14-10-2009, 11:39 PM
Punyalah aku ni online 14-16 jam sehari....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ko duk invi je..
mane nk nmpk..:eek:

E_ONE
14-10-2009, 11:40 PM
Punyalah aku ni online 14-16 jam sehari....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ye la GT online tapi x post kat sini..ingatkan BZ..hehehe..

magnate
14-10-2009, 11:40 PM
aku ingat masa moto GP aku penah tengok2 moto kat booth naza..salesman dia racun suruh aku beli..aku ckp " bro tengok saya pun da tau saya x mampu beli"..dia ckp,dia x kisah..kalu orang berani duduk atas motor tu, ada duit punya..tapi realitinya aku memang x berduit...hehehehh

kebanyakkan salesman cine kt sana yg pandang org sblh mata..yg melayu aku tgk ok je..

GT
14-10-2009, 11:41 PM
Lamborghini Espada anak yang DiPertua Negeri Sarawak
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/CopyofP7170002.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg95/magnati/CopyofP7170007.jpg

Dah mampus Kereta Ehsan ni.... (Bekas Suami Camelia)

E_ONE
14-10-2009, 11:42 PM
kebanyakkan salesman cine kt sana yg pandang org sblh mata..yg melayu aku tgk ok je..

betul tu,aku setuju..ACAN kalu nak keje dengan kitaorang..customer kene jaga..:eek::eek::eek:..gurau je acan jangan mare

magnate
14-10-2009, 11:44 PM
Dah mampus Kereta Ehsan ni.... (Bekas Suami Camelia)


tokey workshop ckp tgh tggu barang dr UK..berapa ntah kos dia tuh..#:-S

acan
14-10-2009, 11:47 PM
betul tu,aku setuju..ACAN kalu nak keje dengan kitaorang..customer kene jaga..:eek::eek::eek:..gurau je acan jangan mare

xde hal..aku jage baek nyer..
customer yg dtg kali kedue aku kasik 50% diskaun..:eek:

acan
14-10-2009, 11:48 PM
kebanyakkan salesman cine kt sana yg pandang org sblh mata..yg melayu aku tgk ok je..

sbb tu kite kne elakkan berurusan ngn cine..
depa mmg nk pijakkite nyer..
mlayu msti tlg mlayu ma..
klu mlayu pjhak mlayu mmg aku pjak blk..:))

magnate
14-10-2009, 11:51 PM
xde hal..aku jage baek nyer..
customer yg dtg kali kedue aku kasik 50% diskaun..:eek:


konpom 50 hari lepas tu company bengkrap..:eek::eek:

E_ONE
15-10-2009, 12:02 AM
konpom 50 hari lepas tu company bengkrap..:eek::eek:

ni la akibat terlampau baik dengan customer..:eek::eek::eek:

acan
15-10-2009, 12:09 AM
ni la akibat terlampau baik dengan customer..:eek::eek::eek:

tu skill nk tarik pelanggan beb..:))