PDA

View Full Version : Senarai tanah untuk dijual di kelantan - update 29/8


tokeytanah
01-08-2009, 12:34 AM
Senarai tanah untuk dijual di Negeri Kelantan.(UPDATE)

1. Tanah 6 ekar di Belakang TNB, Bandar Jeli. RM90k/ekar. (tokeytanah)
2. Tanah 9 ekar di Kg Bedal, Kuala Krai. RM25k/ekar (tokeytanah)
3. Tanah Getah 2 Ekar Di Kok Lanas. RM150k (tokeytanah)
4. Tanah 2 ekar berdekatan Penjara Machang. RM600k (tokeytanah)
5. Tanah 10 ekar di Temangan, Machang. RM260k (tokeytanah)SOLD
6. Tanah 3 ekar di Kg Guntong, Depan Uitm. RM150k (tokeytanah)SOLD
7. Tanah Getah 15 ekar di K.Krai, tepi jalan utama. RM120k/ekar (tokeytanah)
8. Tanah sawit 10 ekar di Lakloh Kuala Krai. RM400k (tokeytanah)
9. Tanah 1 ekar di Dusun Damai, Kuala Krai. RM150k (tokeytanah)
10. Tanah sawit 91 ekar di Lubuk Jong Kuala Krai. RM36k/ekar (tokeytanah)
11. Tanah 4 ekar 500 depa di Kuala Krai. RM300k (tokeytanah)
12. Tanah 25 ekar di Batu 24 Machang, tepi jalan utama. RM3.5juta (tokeytanah)SOLD
13. Tanah 4 Ekar 190 Depa Mukim Peringat Kota Bharu, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu (Blues)
14. Tanah 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu, berdekatan perumahan, RM1.9 juta (satriaguyzz)
15. Tanah getah 2 ekar di Kerawang, Pulai Chondong. RM50k/ekar (tokeytanah)
16. Tanah 20 ekar di RPT Mekebang. RM200k (tokeytanah)
17. Tanah 5 ekar di Bandar Machang. Nego (tokeytanah)

CEPAT CEPAT KITA KUMPUL LIST TANAH NAK DIJUAL DI KELANTAN DISINI. SENANG ORANG CARI. SENANG ORANG NAK BERURUSAN.

Blues
01-08-2009, 12:42 AM
Tumpang sekaki :

Mukim Peringat Kota Bharu 4 Ekar 190 Depa, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu.. Sesuai sgt untuk stesyen minyak..


Berminat hubungi aku..

tokeytanah
01-08-2009, 12:48 AM
Tumpang sekaki :

Mukim Peringat Kota Bharu 4 Ekar 190 Depa, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu.. Sesuai sgt untuk stesyen minyak..


Berminat hubungi aku..

Sila sila, dah tajuk thread pon senarai tanah di Kelantan untuk dijual. Sama sama la ya. Gudluck bro.

ps: ari tu ade org call mintak tanah utk stesen minyak, lupa dah sape.. nanti aku ingat2 balik ek.. ade catit tp lupe letak mane..

Blues
01-08-2009, 12:49 AM
Sila sila, dah tajuk thread pon senarai tanah di Kelantan untuk dijual. Sama sama la ya. Gudluck bro.

ps: ari tu ade org call mintak tanah utk stesen minyak, lupa dah sape.. nanti aku ingat2 balik ek.. ade catit tp lupe letak mane..

Ok cun, nanti leh sama2 cari makan :D

Blues
01-08-2009, 08:12 PM
bump for today

Mukim Peringat Kota Bharu 4 Ekar 190 Depa, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu.. Sesuai sgt untuk stesyen minyak..


Berminat hubungi aku..

baller
01-08-2009, 08:26 PM
tanoh di kelate?!?...nyum nyum nyummy....tapi pitih takdop la bey..huhuuuu

Blues
01-08-2009, 08:29 PM
tanoh di kelate?!?...nyum nyum nyummy....tapi pitih takdop la bey..huhuuuu

Ejah lah sapo2 hok ado pitih haha.. lamo x napok demo

satriaguyzz
01-08-2009, 08:37 PM
tanh 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu...berdekatan perumahan..1.9 juta harga tetap....hubungi saya....

tokeytanah
01-08-2009, 10:31 PM
tanh 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu...berdekatan perumahan..1.9 juta harga tetap....hubungi saya....

mari mari.. cepat cepat!
meh kita same2 tolong kwn2..

tanah tepi jalan ke bro? buat perumahan cantik tu..

jaih
01-08-2009, 10:49 PM
tanh 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu...berdekatan perumahan..1.9 juta harga tetap....hubungi saya....

ni kg aku neh...1.9 juta. huhuhu :(( area mana neh bro..wakaf bharu pasar ko.....pokcak..toksir beli ko..

kalau jual lot banglo..mau RM70-80K satu lot neh

tokeytanah
01-08-2009, 11:03 PM
ni kg aku neh...1.9 juta. huhuhu :(( area mana neh bro..wakaf bharu pasar ko.....pokcak..toksir beli ko..

kalau jual lot banglo..mau RM70-80K satu lot neh

hoho... abeh la kg kne jual... lalallala... :D:D:D

fhans23
02-08-2009, 02:42 PM
aku ada tanah kt area kg kijang jln pcb nak juai...

nnti aku hapdet

tokeytanah
02-08-2009, 05:41 PM
aku ada tanah kt area kg kijang jln pcb nak juai...

nnti aku hapdet

mintak detail bro, nanti aku update kan kat page depan.. bukan ape, lagi senang orang tgk, lagi senang nak berurusan..

ps: bukak thread byk2 pon xguna gak, baik kumpul kan dlm 1 thread.. tol x kwn2? :D:D

tokey99
02-08-2009, 07:36 PM
bro...letak ler arge sekali..brape seekar..kang ade buyer nak tanah kelantan leh call..

rimau
03-08-2009, 01:22 PM
salam..tt


boleh tolong carikan tanah sawah...around 20k ekar.

kita nak buat tanamam cara moden...sembur baja, racun..
pakai kapal terbang.:D

tokeytanah
03-08-2009, 07:06 PM
salam..tt


boleh tolong carikan tanah sawah...around 20k ekar.

kita nak buat tanamam cara moden...sembur baja, racun..
pakai kapal terbang.:D

salam..

tanah kawasan mane tu bro? nanti sy try usha2.. :):)

arafatprofit
03-08-2009, 07:18 PM
tak salah aku, pembeli untuk tanah di kelantan hanya dibuka untuk orang kelantan saja.

tokeytanah
03-08-2009, 07:28 PM
tak salah aku, pembeli untuk tanah di kelantan hanya dibuka untuk orang kelantan saja.

Ya bro.. dah termaktud dalam Akta Tanah yang mana tanah di Kelantan cuma boleh dimiliki oleh anak kelahiran Kelantan atau pemastautin di Kelantan selama 15 tahun** (perlu disahkan melalui surat sumpah).

Penama Syarikat boleh mencuba untuk membeli tanah di Kelantan dan melakukan prosedur pengisian Borang 14A seperti biasa, namun fail tersebut akan melalui tapisan EXCO terlebih dahulu untuk kelulusan. Perlu ditegaskan tiada jaminan kelulusan akan dikeluarkan.

rujuk;

Enakmen Tanah Kelantan 1938 (http://ptg.kelantan.gov.my/main/kaedah/Enakmen%20Tanah%20Kelantan%201938.pdf)
Kaedah-Kaedah Tanah Kelantan 1966 (http://ptg.kelantan.gov.my/main/kaedah/Kaedah-Kaedah%20Tanah%20Kelantan%201966.pdf)

**perbetulkan jika jumlah tahun itu silap.

rimau
04-08-2009, 07:35 AM
salam..

tanah kawasan mane tu bro? nanti sy try usha2.. :):)


mana2 pon x pe ? normally tuan tanah sawah ni ..x jual kut. tp kalau boleh sewa pun kira jadi jer.

ulam
04-08-2009, 07:42 AM
Senarai tanah untuk dijual di Negeri Kelantan.(UPDATE)

1. Tanah 9 ekar di Sungai Runsing, Jeli. RM130k/ekar. (tokeytanah)
2. Tanah 9 ekar di Kg Bedal, Kuala Krai. RM25k/ekar (tokeytanah)
3. Tanah Getah 2 Ekar Di Kok Lanas. RM150k (tokeytanah)
4. Tanah 2 ekar berdekatan Penjara Machang. RM600k (tokeytanah)
5. Tanah 10 ekar di Temangan, Machang. RM100k (tokeytanah)
6. Tanah 3.9 ekar di Bukit Bakar. RM150k (tokeytanah)
7. Tanah Getah 15 ekar di K.Krai, tepi jalan utama. RM120k/ekar (tokeytanah)
8.
9. Tanah 1 ekar di Dusun Damai, Kuala Krai. RM150k (tokeytanah)
10. Tanah sawit 91 ekar di Lubuk Jong Kuala Krai. RM36k/ekar (tokeytanah)
11. Tanah 4 ekar 500 depa di Kuala Krai. RM300k (tokeytanah)
12. Tanah 25 ekar di Batu 24 Machang, tepi jalan utama. RM3.5juta (tokeytanah)
13. Tanah 4 Ekar 190 Depa Mukim Peringat Kota Bharu, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu (Blues)
14. Tanah 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu, berdekatan perumahan, RM1.9 juta (satriaguyzz)
15. Tanah getah 2 ekar di Kerawang, Pulai Chondong. RM50k/ekar (tokeytanah)
16. Tanah 20 ekar di RPT Mekebang. RM200k (tokeytanah)
17. Tanah sawit 4 ekar di Lakloh Kuala Krai. RM450k (tokeytanah)

CEPAT CEPAT KITA KUMPUL LIST TANAH NAK DIJUAL DI KELANTAN DISINI. SENANG ORANG CARI. SENANG ORANG NAK BERURUSAN.

semua tanah nie TT pegang opsyen ker.. :-?

tokeytanah
04-08-2009, 05:50 PM
semua tanah nie TT pegang opsyen ker.. :-?

List tu campur2, ada list dr kwn2 dan juga saya. Semua boleh listkan kat sini asalkan tanah tu tanah area Kelantan yang ingin dijual. Sila sila kan jika anda ada tanah untuk dijual, tak kisah lah anda broker sah atau tidak sah.



ps: saya hanya lah seorang penjual tanah yang direct dgn owner.. bukan siapa siapa pun...(omputeh kata i'm nobody...)

tokeytanah
05-08-2009, 10:57 PM
mana2 pon x pe ? normally tuan tanah sawah ni ..x jual kut. tp kalau boleh sewa pun kira jadi jer.

ohhh... kalau sawah luas tu susah sikit, kena cantum2 baru dpt..
rumit la sikit..


ps: ini ada 1 cerita. Ada sebuah Mall. Mall itu ramai sangat pelanggan. Manakala dihujung blok ada sebuah kedai runcit. Pelanggannya tak ramai, sekadar cukup makan je. Kadang kadang sampai tak cukup makan berbanding dgn jualan Mall tu.
Kedai runcit jual sayur, Mall pun jual sayur. Jualan Mall juta juta tapi banyak sayur buang sbb tak laku. Kedai runcit hari hari order sayur baru. Tokey kedai runcit tu tak ada pun pakai option option, tapi tak ada lah nak buang buang sayur macam Mall tu. :">:">

tokeytanah
06-08-2009, 07:27 PM
Update 6 Ogos 2009.

Tanah 10ekar di Temangan telah dijual. Tanah rata, tak berbukit.


ps: jika korang ade list tanah Kelantan untuk dijual, maklum kat sini or pm aku, aku akan add kat list tanah Kelantan untuk dijual. Urusniaga akan direct dengan korang. :):)

satriaguyzz
06-08-2009, 09:50 PM
ni kg aku neh...1.9 juta. huhuhu :(( area mana neh bro..wakaf bharu pasar ko.....pokcak..toksir beli ko..

kalau jual lot banglo..mau RM70-80K satu lot neh


berminat ko? kawasan ni comel lote....pokcak mano tuh???

junuh09
10-08-2009, 08:41 PM
nak belajar nego tanah getek la pahnie....supo sedap jah

tokeytanah
14-08-2009, 07:40 AM
nak belajar nego tanah getek la pahnie....supo sedap jah

mari la.. demo jadi agen kawe pon buleh.. :D:D:D

cacingrawit
14-08-2009, 04:08 PM
ejah kwe so guni...nk wt nanam pokok bungo...

cacingrawit
14-08-2009, 04:14 PM
ejah kwe so guni...nk wt nanam pokok bungo...

CL's
14-08-2009, 04:29 PM
minat nok beli tanoh kat klate tapi kapong aku sendiri la kot.....nok cari kawase tumpat....sapo2 ado royak etek TT....:)

tokeytanah
15-08-2009, 11:07 PM
minat nok beli tanoh kat klate tapi kapong aku sendiri la kot.....nok cari kawase tumpat....sapo2 ado royak etek TT....:)

bereh boh.. ade nanti aku inform.. :D:D

satriaguyzz
18-08-2009, 10:14 AM
minat nok beli tanoh kat klate tapi kapong aku sendiri la kot.....nok cari kawase tumpat....sapo2 ado royak etek TT....:)

nk tanah guano tuh? lot banglo ado...80ribu di wakaf bahru..125depa...kalu nk wak rumah selaluh, 250 ribu..rumah dalam 1450kp

tokey99
20-08-2009, 11:46 PM
Satriaguys...aku nak no lot tanah 5 ekar setengah w.bharu..bukan 700depa...

tokeytanah
24-08-2009, 08:44 PM
Latest!!

Ada tanah seluas 5 ekar lebih di Machang. Jalan masuk depan Hospital Machang, masuk dalam 1.5 km.

Tanah sesuai untuk projek pecah lot. Harga pasaran tanah lot di kawasan ini RM30k.

Call saya untuk tengok tanah. No amek kat blogspot saya. Boleh tgk tanah bila bila masa. Jgn malam udah le yer.. :D:D

Harga tanah?? Tengok tanah dulu, then sebutkan harga yang sanggup, saya akan bincang dengan owner.

ps: selamat berpuasa pada org yang berpuasa ya..

jaih
25-08-2009, 09:29 AM
berminat ko? kawasan ni comel lote....pokcak mano tuh???

pokcak admin CG daa...dio pun org wakah bharu jugok..
kawe tok dan modal lagi laa lo nih..dlm 5 tahun lagi baru berani nok beli tanoh..tp gak rego time tu :((

baru2 ni terlepas tanah kat selising org nak jual 300 depa RM7k~X( benggang sungguh

tokeytanah
25-08-2009, 06:26 PM
pokcak admin CG daa...dio pun org wakah bharu jugok..
kawe tok dan modal lagi laa lo nih..dlm 5 tahun lagi baru berani nok beli tanoh..tp gak rego time tu :((

baru2 ni terlepas tanah kat selising org nak jual 300 depa RM7k~X( benggang sungguh

7 ribu ko? muroh doh tu.. bakpo gi lepah nyo?? hoho...

jaih
25-08-2009, 06:56 PM
7 ribu ko? muroh doh tu.. bakpo gi lepah nyo?? hoho...

tuan tanoh tok jadi jual... geran siap ado tgn doh time tuh.siap koya doh nok ejah wat umoh alik mano..last2 tok jadi jual ..sakit ati sungguh...tp kawe pegang doh owner tuh..kalu dia nok jual suh oyak ko kawe dulu :D..

tokeytanah
26-08-2009, 12:34 AM
tuan tanoh tok jadi jual... geran siap ado tgn doh time tuh.siap koya doh nok ejah wat umoh alik mano..last2 tok jadi jual ..sakit ati sungguh...tp kawe pegang doh owner tuh..kalu dia nok jual suh oyak ko kawe dulu :D..



hehe.. xpo laa, leh koya semeta pon jadi la deh.. hehe..
rugi tu tanoh muroh, mano nak cari lg rega tu area tu.. pege molek2 owner tu..

erkk takot owner tu nyesal oyak rega muroh kot.. :D:D

tokey99
28-08-2009, 02:27 AM
minat nok beli tanoh kat klate tapi kapong aku sendiri la kot.....nok cari kawase tumpat....sapo2 ado royak etek TT....

CL,s..tanah tumpat nak brape luas?kene bagitau dulu..senang nak cari..

abechik
28-08-2009, 02:49 AM
tnah kt klate pon mhal2 dh skrg..bila la aku dpt bli skeping..huhu

tokeytanah
28-08-2009, 11:42 PM
tnah kt klate pon mhal2 dh skrg..bila la aku dpt bli skeping..huhu

haaa tu laa.. maju doh kelate neh.. :):):)

bab tanah ni kena cergas, kalu lambat makin naik la harganya besok2..

nasser7318
29-08-2009, 01:04 AM
tanah kat bachok ada ke.....ingat nak cari sekeping...nak buat rumah??

tokeytanah
29-08-2009, 05:38 AM
tanah kat bachok ada ke.....ingat nak cari sekeping...nak buat rumah??

Tuan cari tanah ekar ke tanah lot di Bachok ni?
Kalo nak cari tanah lot, tuan cuba try contact Blues..

tokey99
30-08-2009, 10:03 PM
satriaguys..mana ko..buyer nak turun deal nie..

tokey99
30-08-2009, 10:07 PM
satriaguys..buyer nak turun..

tokeytanah
30-08-2009, 10:57 PM
satriaguys..buyer nak turun..

try pm atau email beliau.. ish orang nak ksik duit free pun ssh lak beliau ni.. :D:D:D

tokey99
01-09-2009, 12:32 AM
Sesaper ada contact phone satriaguys..?pm aku pliss..
Urgent..
Buyer bagi tempoh sampai ari rabu ni jer..alahai..
Satriaguys..ko pegi bertapa ker..pose2 nie?

mesir
08-09-2009, 08:16 PM
Sesaper ada contact phone satriaguys..?pm aku pliss..
Urgent..
Buyer bagi tempoh sampai ari rabu ni jer..alahai..
Satriaguys..ko pegi bertapa ker..pose2 nie?

dapat ke carik beliau ni???

majorkleen
01-10-2009, 01:08 AM
klu nakk tanah ekarr blh contact kawee...tanoh area bachok

eizzbizz
08-10-2009, 04:07 PM
tanoh kawaser Tupak (Tumpat) ado ko tok ... ??
kawe nok cari sekar .. muroh-muroh lar ..

chax
21-10-2009, 06:37 PM
Saya ada tanah kat Kelantan nak jual. Detail as below.

Lokasi: Kuala Krai, Dekat Kem PLKN
Saiz: 67 Ekar
Harga: RM45k/Ekar
Pegangan: Freehold
Status: Pertanian

Pembeli mestilah company. Semua dokumen telah sedia. Mencari pembeli yg serius sahaja. Kalau berminat sila call 012 330 5445.

mesir
24-10-2009, 09:01 AM
Senarai tanah untuk dijual di Negeri Kelantan.(UPDATE)

1. Tanah 6 ekar di Belakang TNB, Bandar Jeli. RM90k/ekar. (tokeytanah)
2. Tanah 9 ekar di Kg Bedal, Kuala Krai. RM25k/ekar (tokeytanah)
3. Tanah Getah 2 Ekar Di Kok Lanas. RM150k (tokeytanah)
4. Tanah 2 ekar berdekatan Penjara Machang. RM600k (tokeytanah)
5. Tanah 10 ekar di Temangan, Machang. RM260k (tokeytanah)SOLD
6. Tanah 3 ekar di Kg Guntong, Depan Uitm. RM150k (tokeytanah)SOLD
7. Tanah Getah 15 ekar di K.Krai, tepi jalan utama. RM120k/ekar (tokeytanah)
8. Tanah sawit 10 ekar di Lakloh Kuala Krai. RM400k (tokeytanah)
9. Tanah 1 ekar di Dusun Damai, Kuala Krai. RM150k (tokeytanah)
10. Tanah sawit 91 ekar di Lubuk Jong Kuala Krai. RM36k/ekar (tokeytanah)
11. Tanah 4 ekar 500 depa di Kuala Krai. RM300k (tokeytanah)
12. Tanah 25 ekar di Batu 24 Machang, tepi jalan utama. RM3.5juta (tokeytanah)SOLD
13. Tanah 4 Ekar 190 Depa Mukim Peringat Kota Bharu, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu (Blues)
14. Tanah 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu, berdekatan perumahan, RM1.9 juta (satriaguyzz)
15. Tanah getah 2 ekar di Kerawang, Pulai Chondong. RM50k/ekar (tokeytanah)
16. Tanah 20 ekar di RPT Mekebang. RM200k (tokeytanah)
17. Tanah 5 ekar di Bandar Machang. Nego (tokeytanah)

CEPAT CEPAT KITA KUMPUL LIST TANAH NAK DIJUAL DI KELANTAN DISINI. SENANG ORANG CARI. SENANG ORANG NAK BERURUSAN.


Lokasi: Kuala Krai, Dekat Kem PLKN
Saiz: 67 Ekar
Harga: RM45k/Ekar
Pegangan: Freehold
Status: Pertanian
call 012 330 5445.

Haha update sama ia... :D:D:D

khalifah03
24-10-2009, 09:17 AM
Salam Bro...takda tanah nak JV ke,JV buat rumah boleh,JV pecah lot saja pun boleh...kalau JV banyak tempat pun boleh...Kalau Tuan Tanah nak pakai duit sikit sebagai deposit pun boleh timbang...Tak kisaha mana2 kawasan asal boleh jual...nanti yg introducer pun boleh dapat komisen@kalau kawasan elok,kita bagi lot tanah saja sebagai komisen kalau banyak lot dan term ok...

tuyuk
01-03-2010, 02:33 PM
Kawe ingat nak let go la tanah kawe nie...

Lokasi: Kg.Kuchelong, Bachok. (Masuk ikut lorong tepi rumah Datuk Anuar Musa Bukit Marak)
Saiz: 1.252 ekar
Harga: RM52k/Ekar
Pegangan: Freehold
Status: Pertanian

Mencari pembeli yg serius sahaja. Kalau berminat sila call
Kimie : 0129294707 / 0179002006

azlansharmadi
01-03-2010, 03:22 PM
salam tuan tanah & semua....

ada tak tanah utk disewa area kota bharu & sekitar
yang sesuai utk buat penternakan...

kalau ada, mohon PM ambe....
sorry kalau salah terjah...

trima kasih

emping
01-03-2010, 11:54 PM
aku tolong bump kan:D

skorzany
08-03-2010, 07:40 PM
Saya mmg berminat nak beli tanah kat Kelantan nie. Tapi dengar citer, klu bukan anak jati Kelate, takleh beli tanah Freehold. Betul ke?

Saya nie org Pahang, tapi berminat nak beli tanah kat Gua Musang. Ada thread dak dlm CG nie pasal topik camni?

khalifah03
19-03-2010, 04:48 PM
Kawe ingat nak let go la tanah kawe nie...

Lokasi: Kg.Kuchelong, Bachok. (Masuk ikut lorong tepi rumah Datuk Anuar Musa Bukit Marak)
Saiz: 1.252 ekar
Harga: RM52k/Ekar
Pegangan: Freehold
Status: Pertanian

Mencari pembeli yg serius sahaja. Kalau berminat sila call
Kimie : 0129294707 / 0179002006Bro..takse pawah ko?...pecah lot pun takpo...sayang kawasan tuh comel...tanah kena tambun ko?...kalu pecah lot,dmo bleh dga hrga tnggi lagi,takyah buat rumah..pecah lot tanah yah...kalu takde duit,kita bice...

izuan_r
30-07-2010, 07:37 PM
tanah kat wakaf bharu ada lg tak??

bob76
30-07-2010, 11:30 PM
Salam nak tumpang sket.

Tanah sawit kat Gua musang 21,000 ekar untuk dijual. Pokok <10 tahun. Tanah melayu. Harga RM13,500/ekar.
Berminat sila PM or email myrealtybiz@gmail.com

shiditrader
30-07-2010, 11:37 PM
13. Tanah 4 Ekar 190 Depa Mukim Peringat Kota Bharu, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu (Blues)

tanah tu ada lg x?berapa harganya?

tuyuk
01-08-2010, 02:29 PM
Bro..takse pawah ko?...pecah lot pun takpo...sayang kawasan tuh comel...tanah kena tambun ko?...kalu pecah lot,dmo bleh dga hrga tnggi lagi,takyah buat rumah..pecah lot tanah yah...kalu takde duit,kita bice...



Kawe bereh jah...mari tgk tanah la dulu,pahtu kita bincang. Tapi kawe modal tanah jah. kalu bminat,call kawe k.
Sori, lama xjenguk CG.

nizamac79
17-08-2010, 11:07 PM
Up thread ni ... mari jual tanoh :D

luhur_lestari
19-08-2010, 02:20 AM
TT,nak tumpang letak jga..tanah utk dipajak..status pertanian..berminat lanjut sila PM sya..tq
1)5k ekar kat kuala krai kelantan..pajakan..rm5k/ekar(nego)
2)13k ekar kat kuala krai,kelantan..pajakan..rm5k/ekar(nego)
3)1k kat gua musang,kelantan..pajakan..rm12k/ekar

faryezal
19-08-2010, 10:16 AM
Aku ada tanah + balak untuk dijual sekali. 12k ekar. Harga boleh dirunding.

Kalau berminat, bleh email aku faryezal@gmail.com

capucinno87
19-08-2010, 10:53 AM
melaburlah untuk masa depan..
beli tanah xrugi..

riz_gecko
19-08-2010, 11:08 AM
ada sesiapa nak jual tanah tempat yg best2, sila pm aku/antar proposal, kawasan mestilah strategik, sedia membeli dengan cepat!

riz_gecko
19-08-2010, 01:47 PM
Sesiapa ada nak jual tanah di kelantan, sila pm aku

luhur_lestari
22-08-2010, 01:02 PM
bump skit..
1)5k ekar kat kuala krai kelantan..pajakan..rm5k/ekar(nego)
2)13k ekar kat kuala krai,kelantan..pajakan..rm5k/ekar(nego)
3)1k kat gua musang,kelantan..pajakan..rm12k/ekar

luhur_lestari
23-08-2010, 04:57 PM
kasi up skit tread nie..
hehehe..tanah tanah...sape nak beli tanah..
meh sini meh sini...hehehehe...jual2..

beautifulmind
23-08-2010, 05:09 PM
Saya mmg berminat nak beli tanah kat Kelantan nie. Tapi dengar citer, klu bukan anak jati Kelate, takleh beli tanah Freehold. Betul ke?

Saya nie org Pahang, tapi berminat nak beli tanah kat Gua Musang. Ada thread dak dlm CG nie pasal topik camni?

berminat utk sewa?

ada tanah pertanian di gua musang(dkt dgn kg kundur) dlm 4 ekar.

luhur_lestari
26-08-2010, 04:02 AM
1)5k ekar kat kuala krai kelantan..pajakan..rm5k/ekar(nego)-sold-
2)13k ekar kat kuala krai,kelantan..pajakan..rm5k/ekar(nego)..boleh pecah2..or beli skit2..minimum 2k ekar.
3)1k kat gua musang,kelantan..pajakan..rm12k/ekar

Far East
05-09-2010, 12:55 PM
Senarai tanah untuk dijual di Negeri Kelantan.(UPDATE)

1. Tanah 6 ekar di Belakang TNB, Bandar Jeli. RM90k/ekar. (tokeytanah)
2. Tanah 9 ekar di Kg Bedal, Kuala Krai. RM25k/ekar (tokeytanah)
3. Tanah Getah 2 Ekar Di Kok Lanas. RM150k (tokeytanah)
4. Tanah 2 ekar berdekatan Penjara Machang. RM600k (tokeytanah)
5. Tanah 10 ekar di Temangan, Machang. RM260k (tokeytanah)SOLD
6. Tanah 3 ekar di Kg Guntong, Depan Uitm. RM150k (tokeytanah)SOLD
7. Tanah Getah 15 ekar di K.Krai, tepi jalan utama. RM120k/ekar (tokeytanah)
8. Tanah sawit 10 ekar di Lakloh Kuala Krai. RM400k (tokeytanah)
9. Tanah 1 ekar di Dusun Damai, Kuala Krai. RM150k (tokeytanah)
10. Tanah sawit 91 ekar di Lubuk Jong Kuala Krai. RM36k/ekar (tokeytanah)
11. Tanah 4 ekar 500 depa di Kuala Krai. RM300k (tokeytanah)
12. Tanah 25 ekar di Batu 24 Machang, tepi jalan utama. RM3.5juta (tokeytanah)SOLD
13. Tanah 4 Ekar 190 Depa Mukim Peringat Kota Bharu, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu (Blues)
14. Tanah 5 ekar setengah di wakaf bharu..dekat pasar wakaf bharu, berdekatan perumahan, RM1.9 juta (satriaguyzz)
15. Tanah getah 2 ekar di Kerawang, Pulai Chondong. RM50k/ekar (tokeytanah)
16. Tanah 20 ekar di RPT Mekebang. RM200k (tokeytanah)
17. Tanah 5 ekar di Bandar Machang. Nego (tokeytanah)

CEPAT CEPAT KITA KUMPUL LIST TANAH NAK DIJUAL DI KELANTAN DISINI. SENANG ORANG CARI. SENANG ORANG NAK BERURUSAN.

Salam;

Ado dop lg tanah 2 ekar di pila condong tu? Kalu ado nok kontek sapo?

Kwasan tumpat hok x tenggelam air bah xdop ka nak jual?

lamborghini06
05-09-2010, 02:01 PM
tokey tanah ni dok mano wei? nok jupo kalu dekat machang ko?

izahman10@gmail.com
20-10-2010, 05:36 PM
lot banglo utk dijual di kg. Chekli, Beta, KB

http://www.mudah.my/vi/7430750.htm

izahman10@gmail.com
20-10-2010, 05:39 PM
lot banglo utk dijual

http://www.mudah.my/vi/7430750.htm

izahman10@gmail.com
20-10-2010, 05:41 PM
Sesiapa ada nak jual tanah di kelantan, sila pm aku

lot banglo utk dijual

http://www.mudah.my/vi/7430750.htm

izahman10@gmail.com
20-10-2010, 05:44 PM
Salam Bro...takda tanah nak JV ke,JV buat rumah boleh,JV pecah lot saja pun boleh...kalau JV banyak tempat pun boleh...Kalau Tuan Tanah nak pakai duit sikit sebagai deposit pun boleh timbang...Tak kisaha mana2 kawasan asal boleh jual...nanti yg introducer pun boleh dapat komisen@kalau kawasan elok,kita bagi lot tanah saja sebagai komisen kalau banyak lot dan term ok...

http://www.mudah.my/vi/7430750.htm

fhans23
21-10-2010, 11:07 AM
stengah ekar area padang halban
85k

Blues
21-10-2010, 11:11 AM
Selamat menjual tanah kpd penjual2 tanah di kelate.. :)

ctzecks
03-01-2011, 11:20 PM
tanah kat jln melor tu nak beli mcmana nak hubungi
tlg bgtau ,tq

mantro
03-01-2011, 11:25 PM
org luar bleh beli ke?

brainspiller
06-01-2011, 03:32 AM
5 lokasi tanah untuk dijual

1 : Jeram Linang, Pasir Puteh (Berhampiran UiTM Machang). 4 Ekar. RM 450,000
2 : Depan Sekolah Kebangsaan Danang, Pasir Puteh. 600 depa. RM 120,000
3 : Tepi Sek. Men. Padang Kala. 300 depa. RM 130,000
4 : Depan Sek. Keb. Kg Sireh, (berhampiran KB Mall). 600 depa. RM 1.3 juta
5 : Belakang Bangunan Umno Kota Bharu. 480 depa. RM 850,00

No Tel : 013.9888.533

tanah 1-3 direct owner.
tanah 4,5 broker.

kepada yang berminat, sila SMS sahaja. sy akan menghubungi anda semula untuk perbincangan lebih lanjut. terima kasih. :D:D

beautifulmind
07-01-2011, 04:17 PM
broker tanah sekalian,

boleh share cara2 nk tukar status tanah pertanian kpd status kediaman?

tqvm

asmantyz
07-01-2011, 08:43 PM
Kalau ada tanah kosong area Kuala Krai dalam 20 - 50 ekar...tolong khabo ko hamba. Budget dalam 2-3 ribu seekar. Tanah tu sesuai untuk perladangan dan ada geran.

kalamsiber
18-03-2011, 06:22 PM
Tanah kosong dekat 2 ekar di kg.bukit telaga,mukim ulu kusial tanah merah untuk dijual... RM50k ..email: elasta.necroo@gmail.com

satriaguyzz
24-03-2011, 11:17 PM
broker tanah sekalian,

boleh share cara2 nk tukar status tanah pertanian kpd status kediaman?

tqvm

senang sajer...pergi pjbt tanah dan ambik borang...isi borang..bayar kos fail dan premium tanah dan daftar fail terus....

tokey99
07-04-2011, 03:26 PM
salam..
1)tanah kebun getah di machang 10ekar,6ekar kosong dan 4ekar tanah getah nak dijual 40k seekar.
berminat leh pm..wassalam

tokey99
07-04-2011, 04:56 PM
salam..ampeh!!dah dijual lah tanah tue..tanah machang maaf semua..

yg ada sekarang nie 15 ekar jeram linang harga 1.5j..wassalam

maaf sebab aku lembab!!hehe

zulme
06-05-2011, 10:01 AM
Salam tokey99, kalu ado tanoh getah nk jual area mache, k.krai, temangan, TM pm kawe deh. TQ.

nobbita
13-12-2011, 06:08 PM
Tanah lot banglo kws molek di jeli, Siap geran dah. Keluasan 6800kps, 7200 kps, 10,000kps. ada 10 lot. Nak beli 10 lot sekaligus lagi molek.

Harga ikut kedudukan, 52K hingga 70K.
Berdekatan dengan UiTM caw Jeli. Berdang.
1 min ke masjid Berdang
1 min ke pasar basah sayur, ikan, ayam
1 min ke mini market
2 min ke Caltex berdang atau Bandar Jeli.



Kebun Getah juga nak dijual di BAWAH harga pasaran. 6 ekar, Berdang, Jeli. Tanah molek ,ada anak sungai cantik. Molek wat summer camp/kem motivasi.

Sila wat opptm. kita boleh gi tengok bskali.

Tel tuan tanah 019-991 8318. (Kamal)

baller
13-12-2011, 08:51 PM
tanoh kosong 4ekar di lakota,jeli nok dijual..ado anok sungai...less than a kilometer from UMK Jeli (kalu ondaway ke bandar Jeli gak, tanoh tu selepas UMK Jeli)....tanoh ambo adikbradik...geran ado...price : RM 1,050,000.00

tanoh tepi hiway machang batu25 ado nok jual jugop nih...ondaway ke machang, alek kanan 0.963hektar...alek kiri 0.3773hektar....duo2 beloh ado geran...tanoh poksdagho...maha po bedil la tapi...keno beli duo2....price : RM 920,000.00 (katonyo buleh negotiate lagi udoh2)

berminat gak, pm ambo deh...sekodaaaaaaaaaaa

baller
15-12-2011, 02:34 PM
hok mano nok melabur dlm hartanah...sila2

eizza115
17-12-2011, 05:52 PM
13. Tanah 4 Ekar 190 Depa Mukim Peringat Kota Bharu, Tepi jalan besar Melor ke Kota Bharu (Blues)

ni berapa harga?

abangbeca
17-12-2011, 05:58 PM
tanah 24 ekar sebelah ipd gua musang berdekatan hospital gua musang...tanah utk projek perumahan...harga 220,000 satu ekar

B-cha
17-06-2012, 12:07 AM
- delete -

aimanxxx
17-06-2012, 12:17 AM
nk cari tnh kt mache,mugo kito ni anok jati mache..tp xjupo2 lg..

Jackie
20-09-2012, 12:43 PM
Tanah getah 8tahun, 8ekar..sendiri. 4ekar kekal milik,4ekar 99tahun.Nak jual Rm350k

ayusri4ever
20-09-2012, 01:35 PM
Nak tupe iklan skit.

Lot 1771 & 1772
Mukim JERUS
Daerah BUKIT JAWA
Jajahan PASIR PUTEH
Lokasi : 1km dari SK Danan, 2km dari Projek Perumahan SPNB & Kolej Matrikulasi
Luas : 4355 kps & 4430 kps
Harga : RM38k 1lot <boleh kurang lg kalau berminat>

Berminat sila hubungi segera.

En. YUSRI : 017-900 7181

shah79
20-09-2012, 01:57 PM
nak cari dlm 1 ekar @ lebih sikit area sekitar kota bharu nak buat rumh teres, budget dlm 100k masih ada lagi tak???

namasaya
20-09-2012, 05:34 PM
nak iklan jgk tt...

tanah = lebih kurang 6000 kaki persegi
luas banglo = 1400 kaki persegi

harga tanah skali banglo RM 250k (banglo belom bina so leh ejes if nak lg luas)

area ketereh, KB...

namasaya
11-10-2012, 10:01 AM
tanah dekat sekolah menengah dewan beta
luas = 290 depa
harga = RM 95,000

tanah xkena nambong,bleh terus bt rumah
sekarang penug ngan pokok buah-buahan...:D


berminat leh terus contact sy

todeng75
11-10-2012, 10:09 AM
Hish tak do yang murah lagi ko ...Hish Hish mahalnya lama doh nak beli tanag getah ni

mazri_2008
11-10-2012, 06:13 PM
nak cari dlm 1 ekar @ lebih sikit area sekitar kota bharu nak buat rumh teres, budget dlm 100k masih ada lagi tak???
kebanyakan tnh kat Kota bharu mahal bro..rata2 200k :)

mazri_2008
11-10-2012, 06:26 PM
salam tuan tanah & semua....

ada tak tanah utk disewa area kota bharu & sekitar
yang sesuai utk buat penternakan...

kalau ada, mohon PM ambe....
sorry kalau salah terjah...

trima kasih
budget bro berapa..nak berapa ekar

mesir
11-10-2012, 06:30 PM
Menarik jugop thread ni neh, tp TT hok hile ghaib.. ekekkee


Sapo2 cari tanoh di Mache tu blh roger ambo deh, ambo buleh ngejah.. mugo ambo dok mache jah..

ayusri4ever
15-10-2012, 07:57 PM
Nak tupe iklan skit.

Lot 1771 & 1772
Mukim JERUS
Daerah BUKIT JAWA
Jajahan PASIR PUTEH
Lokasi : 1km dari SK Danan, 2km dari Projek Perumahan SPNB & Kolej Matrikulasi
Luas : 4355 kps & 4430 kps
Harga : RM38k 1lot <boleh kurang lg kalau berminat>

Berminat sila hubungi segera.

En. YUSRI : 017-900 7181

UPDATE HARGA : RM28k setiap lot.
SAH sehingga 10.11.12

nikadib
13-12-2012, 04:30 PM
Salam,
Saya ada tanah di Kg Tunjong-Tiong. No lot PT677. Luas 6211 kaki persegi. Harga buka RM90k. Masih bole runding lagi. In shaa Allah..http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/543774_10151304466314761_804433071_n.jpghttp://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215005_10151304466299761_45711687_n.jpg

Kalau berminat, sila contact saya di talian 017-6700139
call @ sms.
Nik Adib

harakinasir
28-12-2012, 01:49 AM
tanah getah seluas 6.5 ekar dan 1/4 ekar tapak rumah untuk dijual.

pohon getah sedang ditoreh.

senggang satu lot dari jalan utama dalam RPT Limau Kasturi

Harga Rm 280 000 (boleh runding)

urusan pindah milik ditanggung tuan tanah

Berminat sila hubungi 013-9654087 (En Abar)

alkhawarizmi
21-07-2014, 08:07 AM
Nok bbeli nok bbeli... pah mano blako ni