PDA

View Full Version : Pondok Gazebo Kayu Solid


kimie007
04-05-2009, 02:16 PM
Saya membekal Pondok Gazebo atau dikenali juga sebagai Pondok Rehat, Dangau, Gazebo & Wakaf. Ia diperbuat 100% daripada kayu-kayu solid lama yang bermutu tinggi & tahan lasak. Ukiran-ukiran kayu yang cantik telah menyerlahkan lagi pandangan Pondok Gazebo ini. Tapak tiang diperbuat daripada konkrit juga disertakan.

kimie007
04-05-2009, 02:17 PM
Keterangan & saiznya seperti berikut :-

Panjang : 6 kaki
Lebar : 4 kaki
Tinggi : 8 kaki
Harga : RM 1580 (boleh dirunding lagi)
Lokasi : Changlun, Kedah

Untuk makluman, pengangkutan tidak disediakan. Jika berminat atau sekiranya ada pertanyaan, sila hubungi saya segera.

geniusneuro
04-05-2009, 02:18 PM
wa da jadi tokey gazebo lak ko skg ek...
kekeke

kimie007
04-05-2009, 02:20 PM
Ni gambarnya...


http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/abc.jpg

kimie007
04-05-2009, 02:23 PM
wa da jadi tokey gazebo lak ko skg ek...
kekeke

aku tlg org tua aku ler, hehe...

geniusneuro
04-05-2009, 02:24 PM
Ni gambarnya...


http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/abc.jpg

cantik2...
tapi mmg ade daun2 kering ek keliling die?
hehe... gurau je...
dulu mak aku carik a bende ni nak ltak dpan umah...
skg die da beli da...
cantik gak...
huhu

kimie007
04-05-2009, 02:27 PM
cantik2...
tapi mmg ade daun2 kering ek keliling die?
hehe... gurau je...
dulu mak aku carik a bende ni nak ltak dpan umah...
skg die da beli da...
cantik gak...
huhu

lawk kasar eh, huhu, dia beli saiz brapa? harga?

geniusneuro
04-05-2009, 02:31 PM
lawk kasar eh, huhu, dia beli saiz brapa? harga?

ntah a... size lebih kurg besar yg ko nye tu, besar sket aku rase...
tapi bukan mcm pondok(yg kite dok bersila atas die) mak aku beli yg jenis ade laluan tgh2 die, kire tempat duduk die ade bangku la...

x taw nak describe cane...
huhu, cantik gak...
lagi cantik skg coz die bela pokok yg jenis memanjat tu, rase cam kat kg/hutan dok kat ctu, tnang a...
ko punye ni pon cantik gak...

arge aku x ingat a...
beratus kot... ntah, aku x ingat a

eLLYaNa
04-05-2009, 02:35 PM
Ala kat cni x leh nk tgk gamba la

kimie007
04-05-2009, 02:37 PM
Papan Tanda untuk diletakkan di hadapan rumah. Guna kayu2 lama yang berkualiti tinggi & tahan lasak, harga RM390 (nego)...

http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/PapanTanda.jpg

kimie007
04-05-2009, 02:38 PM
Ala kat cni x leh nk tgk gamba la

xper, cuba lagi... :)

geniusneuro
04-05-2009, 02:38 PM
brg2 ni sume mak ayah ko wat sendiri ke?
hebat ni...
huhu

kimie007
04-05-2009, 02:43 PM
brg2 ni sume mak ayah ko wat sendiri ke?
hebat ni...
huhu

ayah aku keja cikgu kemahiran hidup, dh 30 tahun lebih keja wat tukang2 ni, dh nk pencen pun... :D

geniusneuro
04-05-2009, 02:47 PM
ouh, bagus tu...
mari2 semua warge cg...
beli brg buatan malaysia...
huhu

old_code
04-05-2009, 02:47 PM
Kimie..leh hanto ke kat pahang>?

kimie007
04-05-2009, 02:48 PM
ouh, bagus tu...
mari2 semua warge cg...
beli brg buatan malaysia...
huhu

thanks 4 support my family bisnes, nnti aku blanja mkn kt Medan Gopeng, huhu

shahrul_hla
04-05-2009, 02:49 PM
jauhnya...leh anta KL ke?

kimie007
04-05-2009, 02:50 PM
Kimie..leh hanto ke kat pahang>?

sori bro, pengangkutan x disediakan... tp byk je lori sewa kt mudah.com tu...

geniusneuro
04-05-2009, 02:51 PM
thanks 4 support my family bisnes, nnti aku blanja mkn kt Medan Gopeng, huhu

k, blanje aku mkn mcd dkat ctu...
haha

gengjawa
04-05-2009, 02:56 PM
Ni gambarnya...


http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/abc.jpg

canteknya..
harga pon berpatutan tu..
cuma kos pengangkutan ke lembah klang berapa yer?

kimie007
04-05-2009, 03:10 PM
canteknya..
harga pon berpatutan tu..
cuma kos pengangkutan ke lembah klang berapa yer?

xpasti wak, tp ada org slalu dtg bwk lori sendiri or sewa, ada dr penang, kL & putrajaya...

kimie007
04-05-2009, 03:12 PM
Sy pun terkejut ayah saya letak harga murah, tp xper, janji laris... kat tempat lain dh try ushar2, harga cecah RM1800-RM4500...

gengjawa
04-05-2009, 03:15 PM
xpasti wak, tp ada org slalu dtg bwk lori sendiri or sewa, ada dr penang, kL & putrajaya...

nak angkat naik lori berat x?
klu bwk naik lori bumbung kena kasi cabut dulu ker?
ada tnya x yg pembeli dari kl & putrajaya berapa rm dia org sewa lori?

mokcikbedah
04-05-2009, 03:15 PM
Tuan tanah kena carikn/suggestkan lori la ke lembah kelang.jauh tu dari changlun..barang baik harga ok cuma jauh sgt.pengangkutan mahal tuh..

geniusneuro
04-05-2009, 03:16 PM
nak angkat naik lori berat x?
klu bwk naik lori bumbung kena kasi cabut dulu ker?
ada tnya x yg pembeli dari kl & putrajaya berapa rm dia org sewa lori?

beli wak jgn x beli...
huhu

kimie007
04-05-2009, 03:39 PM
wak, sy xtnye la pula, tp xleh cabut la, tinggi dia tu kira2 8 kaki... berat jugak... dtg 2-3 org pun boleh, campur ayah aku sorang...

kimie007
04-05-2009, 04:04 PM
Ada lori sewa dari KL, td dh try call, RM750 pergi dan balik...

kimie007
04-05-2009, 05:00 PM
Bump..... Saper2 nk boleh call sy... nnti sy try carikan lori sewa...

kimie007
04-05-2009, 05:17 PM
Salam semua, saper2 yg btol2 nk beli pondok rehat ni, boleh bg nama, yg btol2 serius la, sy nk try tlg carikan lori sewa...

golokFly_30
04-05-2009, 10:40 PM
bro,big boss dok mana?big boss memang tukang kayu ke?selain dari pondok2 macam ni pe lagi yang dia buat?lawala pulok..tapi rumah aku tepi tembok...kalo aku letak depan umah aku mau kena sodok dengan lori..

kimie007
05-05-2009, 11:25 AM
Big boss bapak aku... ada di changlun... ada juga pergola & papan tanda kayu... :)

noraini@azlan
05-05-2009, 11:38 AM
nanti rumah aku siap aku cari hang
kalau harga boleh beat yg lain aku ambik satu

zeal_tech
05-05-2009, 11:53 AM
kimie...
rasanya ank kna blajo buat gak le.....
sng skit org2 dr selatan nk deal....
sbb ang ada kat ipoh....
hehe.....

tomie
05-05-2009, 11:55 AM
nanti rumah aku siap aku cari hang
kalau harga boleh beat yg lain aku ambik satu

nanti kalo taman bayanmas dah siap...ceq try tgk ruang tanah kalo luas...ceq order,,,insyaAllah :D :">

maxbiz77
05-05-2009, 12:11 PM
Big boss bapak aku... ada di changlun... ada juga pergola & papan tanda kayu... :)

bos, leh pm kat aku alamat tempat bapak ko nih?.. aku dok penang jer. berminat sgt2 nih. ingat dlm ujung minggu nih kalu takde apa2 koje.. aku nak gie melawat.. mungkin pilih satu terus kot. leh arrangekan transport sekali tak?.. utk dihantar ke nibong tebal, penang.

xzoss
05-05-2009, 12:22 PM
Ko ada contoh Pergola pasang siap tak bro? Keperluan utk diguna sebagai Pelamin Konsep Taman.. Senang pasang.. senang bukak... Senang dibawa ke hulu ke hilir... Aku ada buat biz sewa pelamin... So, nak tambah koleksi pelamin sedia ada... Klo ko penah buat design2 pergola camtu.. lagi senang aku pilih.

kimie007
06-05-2009, 09:13 AM
nanti rumah aku siap aku cari hang
kalau harga boleh beat yg lain aku ambik satu

sy dh pun survey harga, mmg paling murah dah, ada org jual rm2k ke atas... :)

oki_roket
06-05-2009, 11:41 AM
abang.sy nak beli sepuluh la.haha

kimie007
07-05-2009, 08:57 AM
Alamat : KG. PADANG HALBAN, 06010 CHANGLUN, KEDAH. call aku dulu sebelum dtg k, nnti xder org plak...

kimie007
07-05-2009, 09:32 AM
PERGOLA KAYU SOLID

http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/7.jpg

kimie007
07-05-2009, 09:57 AM
http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/abc.jpg

janggut_X
07-05-2009, 10:01 AM
memang cun sey pondok ni.takdo ko sesapo berminat nak boli?kasi PM tuan TT sekali.:)

kimie007
07-05-2009, 10:03 AM
http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/PapanTanda.jpg

kimie007
07-05-2009, 10:05 AM
memang cun sey pondok ni.takdo ko sesapo berminat nak boli?kasi PM tuan TT sekali.:)

yg dh bli pun ramai, tp dieorg xder transport...

erawan2005
07-05-2009, 03:57 PM
Changlun, kampung aku tu..sape buat gazebo tu? pak lie boya ke?

tEnuKLang
07-05-2009, 04:08 PM
kayu apa hg pakai ni?

lawa gak aku tgk...:D

mashimaroo
07-05-2009, 05:57 PM
hmm..rase cam brkenan, tp syg x der tmpat lak nak letak..kang kalo letak dlm bilik rase cam melampau pulak..:D

ejalmlk
07-05-2009, 06:07 PM
aku mcm nak beli .. tapi , mcm mana nak pos ? leh ker sampai serdang ... huhuhuhuhu

kimie007
08-05-2009, 08:28 AM
bump 4 today....

kimie007
08-05-2009, 08:35 AM
kayu apa hg pakai ni?

lawa gak aku tgk...:D

kayu2 lama bro, xtau nama, tp mmg solid... :)

kimie007
08-05-2009, 08:36 AM
aku mcm nak beli .. tapi , mcm mana nak pos ? leh ker sampai serdang ... huhuhuhuhu

beli 1 pun dh berbaloi, sbb plg murah pernah jumpa, transport kena la urus sendiri, byk org buat lori sewa skrg ni, jnji ada pulus...

Hanney
08-05-2009, 08:37 AM
bump 4 today....

Bro, cantek barang tu....

Kalu sy bg design saya, boley tempah ke?

kimie007
08-05-2009, 08:39 AM
Bro, cantek barang tu....

Kalu sy bg design saya, boley tempah ke?

boleh, tp mahal la, kos xpasti lg...

Jeb
08-05-2009, 08:41 AM
cantik siot...mujurla jauh...kalau dekat dah rembat dah.:D

badrush
08-05-2009, 08:45 AM
Ni gambarnya...


http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/abc.jpg

mcm aku tau je kat mana tmpt jualan nih...ni jalan nak gi KMK tu kan??


changlun tmpt gua la dulu...gua tau la..

:eek::eek:

kimie007
08-05-2009, 08:46 AM
yup.. ni la rumah aku, tepi highway nk ke bkt. kayu itam... lu dok area mana?

Jeb
08-05-2009, 08:49 AM
yup.. ni la rumah aku, tepi highway nk ke bkt. kayu itam... lu dok area mana?

dia duk belaja je kat KMK tu :))

kimie007
08-05-2009, 08:53 AM
dia duk belaja je kat KMK tu :))

huhu, kalo awek boleh la pi jengok... :))

kimie007
08-05-2009, 09:01 AM
http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/2.jpg

kimie007
08-05-2009, 09:02 AM
http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/3.jpg

kimie007
08-05-2009, 09:38 AM
saper berminat harga boleh kurg lagi...

mokcikbedah
08-05-2009, 10:21 AM
Camner tt.apa kata kau carikan beberapa client di lembah klang n lori sekali.aku minat tp mana nak cari lori.kalu beli satu tak berbaloi.letak kat umah aku boleh display lagi..rumah aku rumah tepi hehehe

mokcikbedah
08-05-2009, 10:25 AM
PERGOLA KAYU SOLID

http://i374.photobucket.com/albums/oo189/kimie007_north/7.jpg

Cun nih.apa nih eh?berapa rm?

kimie007
08-05-2009, 11:57 AM
Cun nih.apa nih eh?berapa rm?

itu pergola, harga rm5300

kimie007
08-05-2009, 11:58 AM
lori sewa ada dr KL, tp dia nak rm700 pergi dan balik...

kimie007
08-05-2009, 05:26 PM
Bump.... :)cgrock :)cgrock

kimie007
10-05-2009, 02:14 AM
Bump 4 Today!!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

adamma
10-05-2009, 12:18 PM
bro, td kul 10 rsnya kt tv2 ada citer pasal pondok ni.. yg tu bapa ko punya ke?

kimie007
11-05-2009, 12:32 PM
bro, td kul 10 rsnya kt tv2 ada citer pasal pondok ni.. yg tu bapa ko punya ke?

ntah la, aku nk tgk tv pun xsempat... :((

kimie007
11-05-2009, 04:03 PM
Up topix...

kimie007
12-05-2009, 12:41 PM
bUMp TOpIx...

kimie007
01-06-2009, 02:45 PM
bump untuk gazebo.... :)

kimie007
01-06-2009, 04:06 PM
Saper2 yang berada berdekatan dgn lokasinya, boleh dtg jengok dahulu..

kimie007
05-06-2009, 11:58 AM
bump 4 today!!! :D :)cgrock

kimie007
15-06-2009, 05:26 PM
Up Topix...

kimie007
05-07-2011, 10:53 PM
:)cgrock Thread Ini Ditutup :)cgrock