PDA

View Full Version : Antara Grandis Dan Estima. Mana Lebih Best?


BOCK
03-04-2009, 09:51 AM
Jom kita ushar Grandis dan Estima Plak ........ Layan

Mana lebih baik dari semua aspek. Estima ka Grandis ka .....

http://www.tuningnews.net/wallpaper/1024x768/mitsubishi-grandis-panther-01.jpg

http://ezzygetacar.com/wp-content/uploads/2008/06/grandis_front.JPG

VS

http://www.garson.co.jp/aero_n/zx/popup/images/gsr_estima_f.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_kz3xNxVSiLE/Rz9cWb2sHAI/AAAAAAAAAB8/gKOs6iRBuDA/s1600/estima1.jpg

apit0
03-04-2009, 09:52 AM
bro Grandis pernah dpt award tak silap....

BOCK
03-04-2009, 09:54 AM
bro Grandis pernah dpt award tak silap....

aha .....tahun lepas daapt

gengjawa
03-04-2009, 09:54 AM
estima tempat service mudah nak cari
sparepart pon berpatutan rasanya

AlchemisT
03-04-2009, 09:54 AM
grandis my choice

apit0
03-04-2009, 09:56 AM
grandis takpernah naik....
tapi estima memang laju laa...huhu

BOCK
03-04-2009, 09:58 AM
dari segi body. aku pilih estima lagi cun ......... tapi grandis ni nampak jugak kelainnya

BOCK
03-04-2009, 09:59 AM
estima tempat service mudah nak cari
sparepart pon berpatutan rasanya

wak pakai estima ker :D

moneymaker3000
03-04-2009, 10:01 AM
nipis giler tayar estima dlm gamba tu

BOCK
03-04-2009, 10:03 AM
nipis giler tayar estima dlm gamba tu

maybe wat show je tuh beb :D

ForexGirl
07-04-2009, 05:38 PM
prefer estima dari grandis..
lagi2 2.4s..
mmg raja pecut le jwbnye..

shamil91
07-04-2009, 06:45 PM
Saya suka estima.... Sebab dia besssssstttttt

sekam padi
07-04-2009, 06:47 PM
vote for Estima ... tapi tak mampu lagi .... :((:((:((

liteforex_egold
07-04-2009, 07:41 PM
pilih estima...lebih nampak VIP tp nk beli xcukup duit...:))

moneymaker3000
07-04-2009, 07:42 PM
dari segi harga camna? grandis murah sket kan?

jaih
07-04-2009, 09:56 PM
aku prefer estima lai...huhuh..

razif1224
07-04-2009, 09:59 PM
banyak dah vote estima nie... tapi harganya yang tak banyak mampu..

tokmat™
07-04-2009, 09:59 PM
Sia pilih Estima....
Body cun...
Tapi tak tahu lagi, bila boleh memilikinya.... :D

ratusanRM
07-04-2009, 10:05 PM
estima la :x:x

kemenyan
07-04-2009, 10:48 PM
Grandis ni hanya pesaing Wish ajer, estima dalam kelas yang berbeza

Cuppy Cakes
07-04-2009, 10:50 PM
estima for sure.....

khairunuar
07-04-2009, 11:03 PM
estima la best

BOCK
07-04-2009, 11:07 PM
Grandis ni hanya pesaing Wish ajer, estima dalam kelas yang berbeza

tak jugak ...... grandis pon ade kelas tersendiri ..... dah menang beberapa award dah ........

body estima dan grandis lebey kurang ajer .....

so bole arr bersaing ........

atas jalan raya aku rasa 1 grandis = 10 estima :)):)):))

irsaffy
07-04-2009, 11:07 PM
boleh lawan estima 2.4 ngan grandis 2.4..:D:D:D

akuworld
07-04-2009, 11:12 PM
estima memang stim...mesti pilih

ErieAdn
07-04-2009, 11:16 PM
Aku vote TOYOTA Estima....:">:">:">

BOCK
07-04-2009, 11:19 PM
Aku vote TOYOTA Estima....:">:">:">

camana OKB ... duk kat sana pakai estima ker :D

irsaffy
07-04-2009, 11:36 PM
http://i288.photobucket.com/albums/ll176/irsaffy/image003-5.gif

orga21
07-04-2009, 11:41 PM
ambik caldina bro...enjin memang power..siap turbo lagi..memang gila kentang punya

lampor_2003
07-04-2009, 11:47 PM
estima idman kalbu..
dari model lama lagi aku mmg da berkenan..
tp xtaw lg ble leh merisik nih..

irsaffy
07-04-2009, 11:49 PM
ambik caldina bro...enjin memang power..siap turbo lagi..memang gila kentang punya

tuan tanah ada anak ramai..kalo ambik caldina nnt takut xmuat plak kalo nk blk kg...dok gitu bock..:D:D:D:D

En. Rhoma Irama
07-04-2009, 11:50 PM
http://i288.photobucket.com/albums/ll176/irsaffy/image003-5.gif
estima dalam tu full spec nyer ke...

sunroof/moonroof tadak :-?:-?

NEMO
07-04-2009, 11:56 PM
dua2 xbest..sebb xmampu..huhu

azizriadi
08-04-2009, 12:05 AM
Aku prefer ESTIMA. Insyallah, kalau ada rezeki, nak angkut sebelum raya tahun nie....:D. Dah survey2 kat Naza Motor...boleh dapat harga competetive.

kaklu
08-04-2009, 12:14 AM
estima acr50 ni kusi blakang kecil dr model acr30,
bonet acr50 kebawah sbb tayar spare dia letak kat lain,
kusi 3rd row estima acr50 tak berapa memuaskan, mcm stream lama, acr50 7 speedgear box,

irsaffy
08-04-2009, 12:15 AM
dua2 xbest..sebb xmampu..huhu

tokey ceramic mana pandang estima ngan grandis ni..:D:D
dia pandang 5 series jer...:p:p:p

phoenix_r7
08-04-2009, 12:25 AM
kete dlm gambar tu kalau masuk lubang, mau nangis nanti. :P
anyway vote for estima

eday84
08-04-2009, 12:26 AM
peh grandis tu mengancam siakkkk

BOCK
21-09-2009, 09:30 PM
http://i288.photobucket.com/albums/ll176/irsaffy/image003-5.gif

pehh ...... makin mantop estima aku :))

WMComm
21-09-2009, 10:27 PM
sekali imbas antara gadis dan fatima. :eek::)):eek:

arifrahmanz
22-09-2009, 03:21 AM
grandis nak compare dgn estima? mana setaraf..compare la dgn wish ke..stream ke..

NEMO
22-09-2009, 03:24 AM
tokey ceramic mana pandang estima ngan grandis ni..:D:D
dia pandang 5 series jer...:p:p:p

uiks...ada nak kena lepuk dgn budu ni..:p:p

anipo
22-09-2009, 09:25 AM
grandis lagi besttt

bangzaf
22-09-2009, 10:13 AM
vote for estima

SOUL86F
22-09-2009, 10:36 AM
semestinya estima lorrr....meleleh ayaq liur...

anipo
22-09-2009, 01:23 PM
oh estima gak largh.... :))

waksonoko
23-09-2009, 03:55 AM
testing.........:p

amy@promatt
23-09-2009, 04:10 AM
vote for estima....

http://i72.photobucket.com/albums/i175/fntcftbl/estima_u.jpg

eday84
23-09-2009, 04:31 AM
grandisssssss

krie1694
23-09-2009, 03:10 PM
estimaaa la....nak2 plk yg 3.5 version punyer....mencanak....:D:D

abg_boyot
23-09-2009, 03:19 PM
estima 3.5 V6 tuu..stock 09=rm120k s'pore stock..gile lawo..

krie1694
23-09-2009, 03:28 PM
estima 3.5 V6 tuu..stock 09=rm120k s'pore stock..gile lawo..


mmg xnyesal la klu pkai abg_boyot....:)cgrock:)cgrock

**tgk kat mana dpt price mcm tur bos...

michael scotfield
23-09-2009, 03:31 PM
aku vote estima

abg_boyot
01-10-2009, 12:41 PM
mmg xnyesal la klu pkai abg_boyot....:)cgrock:)cgrock

**tgk kat mana dpt price mcm tur bos...


~>kwn tengok mase group aku deal kat 2nd link..org penang angkat tapi models 2.4..mmg best nak mamps..mampat&solid body bie..2.4 ful spec=rm45k/rm120k tu utk 3.5 V6..stock thn 2008..nak ke..?:p

junior27
02-10-2009, 11:00 AM
aku dah lama usha estima nih.. ntah bila le mampumilik nih...

hishammarmin
02-10-2009, 12:42 PM
Aku pilih Estima ler...

Zul34
02-10-2009, 12:49 PM
kalau free, aku amik dua2 lah

zia
02-10-2009, 09:58 PM
estima acr50 tetap menjadi pujaan hati ku..

pazliir
03-10-2009, 12:37 AM
~>kwn tengok mase group aku deal kat 2nd link..org penang angkat tapi models 2.4..mmg best nak mamps..mampat&solid body bie..2.4 ful spec=rm45k/rm120k tu utk 3.5 V6..stock thn 2008..nak ke..?:p

register malaysia ke singapore bro..

GameBuatDuit
04-03-2011, 12:46 AM
estima ni...maintance dia tinggi tak ?

ada pemilik estima kat sini nak kongsi pengalaman

MyEfanZ
04-03-2011, 06:16 AM
amik grandis...interior luas dari estima...

AILA2002
04-03-2011, 06:37 AM
Bagi yg mau pakai mpv, tapi handling macam kereta; ambil selekoh tarak membuang, aku suggest grandis. Mmg terbaik.

Bagi aku estima ni org over estimate sebab bila taruk assesori, indah di luar, tapi bila drive, lain cerita...

Further info, grandis sebenarnya dah lama market d Jepun, tahun 2004... Boleh dpt recon tahun 06 ...harga dekat 100k....

meiryoku
04-03-2011, 06:55 AM
salam...

estima ada 3 model kot...

ni model 2002
http://img03.carview.co.jp/trade/img00/stock/2081280_2.jpg

ni model 2006
http://www.carworld.my/pics/3028std_00027.jpg

ni model 2010
http://www.brand5.sg/reflect5/news/wp-content/uploads/2009/12/Estima-024.jpg

tapi memang best estima...
grandis aku tak try lagi...
:)

AILA2002
04-03-2011, 07:16 AM
Bro d Jepun? Saya d fahamkan d sana grandis ada 4 wheel drive....

cyberalam
04-03-2011, 07:25 AM
tapi susah nak jumpa grandis recon ni..

kerunai
04-03-2011, 07:31 AM
estima ni biadap sunggu , main kanan jek kt highway

Qawiem
04-03-2011, 07:57 AM
Tak pulak terfikir pasal Grandis sebab dia kategory lain. Kalau model 2006 ke atas, lebih sesuai banding dgn Alphard atau Hyundai Starex. Kesudahan - Alphard menang...

zacxdillarocha
04-03-2011, 08:10 AM
Estima
~memang laju, garang, nampak mcam VIP asal cermin belakang ori mai dah gelap, kalau pakai nampak macam orang kaya.
~pemanduan pun sedap, harga pun sedap
~Estima yang masuk Malaysia kalau tak silap aku Recon saja kot tak da yang baru.

Grandis
~stylish, sesuai untuk orang yang berusia 30an dan mempunyai anak yang ramai.
~ revolusi enjin MIVEC mitsubishi sekarang code dah 4B... tapi grandis mengunakan enjin 4G69 so maybe stock enjin lama.
~ Nappa leather seat memang sesuai untuk yang mempunyai anak kecil, memang berbaloi...cuma lap dengan towel sahaja kalau anak kasi tumpah chocolate atau air, jalan jauh pun bontot tak panas...pernah try long distant dari alor setar ke JB guna lather seat nie langsung tak rasa panas bontot terasa macam fabric.tapi nie lancer GT la.
~ boot ngan pintu belakang boleh dikawal secara automatic oleh driver.

bagi saya, saya lagi suka saloon sbb lebih bertenaga dari MPV ini. MPV bukanlah raja pecut sebenar di atas Highway kita.Jadi pilihlah kereta mengikut kesesuaian anda dan usia anak anda.

shain
04-03-2011, 10:33 AM
Grandis more sporty bro ...pernah drive all the way from KL to KB ikut Gua musang. Handling & stability TIP TOP..

jet.lee
10-07-2011, 10:09 PM
Aq vote grandis...cantikkkk

syam82s
10-07-2011, 11:15 PM
aku pilih dua2.... :D

lebai kitab
11-07-2011, 02:31 PM
estima le..lagi berbaloi.:D

molex
11-07-2011, 02:58 PM
aku pilih estima..sebab body cun

grandis macam exora pun ade kalo tengok dari blakang.

exora lagi cun dari grandis :p

adamdaniel81
11-07-2011, 05:40 PM
aku mampu vote je... beli x mampu.. :))

vote estima... :)

Hobin
11-07-2011, 06:04 PM
estima terbaek......engine robust!

kasyah
19-06-2012, 10:56 AM
estima ni kalau nak beli takde yg baru. semuanya stok recon. grandis tip top. leh beli baru. virgin. aauuwww.... aku vote grandis!!! :)

potsmoker
19-06-2012, 11:05 AM
estima ni kalau nak beli takde yg baru. semuanya stok recon. grandis tip top. leh beli baru. virgin. aauuwww.... aku vote grandis!!! :)

Estima lg besar...

warnz19
19-06-2012, 11:10 AM
kut grandis...dah tentu baru ( kut beli baru laa )...kut estima...orang da pakai...

nakar
19-06-2012, 03:19 PM
kalo aku la abik EL_grand highwaystar je....design pon pelik......hehehhe

abangman2007
28-07-2012, 06:30 PM
estima ni kalau nak beli takde yg baru. semuanya stok recon. grandis tip top. leh beli baru. virgin. aauuwww.... aku vote grandis!!! :)

custmr bijaksana:)cgrock

kingpinz
28-07-2012, 06:32 PM
apa barang compare estima ngan grandis neh??? adehh...

kingpinz
28-07-2012, 06:33 PM
estima ni kalau nak beli takde yg baru. semuanya stok recon. grandis tip top. leh beli baru. virgin. aauuwww.... aku vote grandis!!! :)

nak yg baru ade je bro.. :)

satay
28-07-2012, 06:38 PM
vote for estima....

http://i72.photobucket.com/albums/i175/fntcftbl/estima_u.jpg

mak aiihh...datang jln kpg aku hancuss bodykitt cam nihh

armmar
28-07-2012, 08:38 PM
aeras biasa bwk.. rasa x nk yg lain jer,, xtaw r grandis best ke x...pintu dah power dah.. grandis pintu mcm wish jer kn

Brad Pitt
28-07-2012, 10:01 PM
estima la best...grandis design cam exora jerrrrkkk...:o

MUGENSEIKI
28-07-2012, 11:38 PM
Harga brand new kedua kete ni pon dah lebih kurang RM100k bezaaa.. tak adil untuk dibandingkan.

Apa-apa pon.....Estima jauh lagi besttt dari Grandisss!!!!!. Yeeehaaaa

sedanfx
28-07-2012, 11:39 PM
Vote estima sb aku pakai

stonz
28-07-2012, 11:48 PM
aku ngat antara gadis dan estima..wakakakakaka

globalrich
28-07-2012, 11:50 PM
estima la bro... tp aku pakai kapcai je..hehehe

luqalief
29-07-2012, 12:56 AM
Estima pilihanku
Mmg sedp bwk
Tak mnyesal pakai
:)paid

mat_letop
29-07-2012, 01:04 AM
compare
lps da komen
tt bkn ada duit nk beli

armmar
29-07-2012, 02:17 AM
Vote estima sb aku pakai

setuju... rasanye x yah compare2 dah lg.. goes for estima!:D

mydesk
02-08-2012, 11:43 AM
Go estima go.... :)cgrock

sureheboh.com
02-08-2012, 11:45 AM
i like estima (dan guna dah pun)... terbaeekkkk

kingpinz
02-08-2012, 11:52 AM
ramai gak pakai estima, leh bukak thread asing...kekeke

pokyo
02-08-2012, 11:53 AM
Aku prefer ESTIMA. Insyallah, kalau ada rezeki, nak angkut sebelum raya tahun nie....:D. Dah survey2 kat Naza Motor...boleh dapat harga competetive.

bro dah angkat ke? baru ni abang aku dtg KL cari estima, member salesman dia bawak pegi kepong - tu dia! 4 tingkat semua estima murah2 pasal ni tokey besar pengimport utama estiam dari jepun, kedai luar pun angkat dari dia...
cuba siasat berdasarkan maklumat ini:D

asdi
02-08-2012, 03:51 PM
bro dah angkat ke? baru ni abang aku dtg KL cari estima, member salesman dia bawak pegi kepong - tu dia! 4 tingkat semua estima murah2 pasal ni tokey besar pengimport utama estiam dari jepun, kedai luar pun angkat dari dia...
cuba siasat berdasarkan maklumat ini:D
bro, cuba PM apa nama kedai tu ya.. :D

blink_182
02-08-2012, 04:04 PM
bro dah angkat ke? baru ni abang aku dtg KL cari estima, member salesman dia bawak pegi kepong - tu dia! 4 tingkat semua estima murah2 pasal ni tokey besar pengimport utama estiam dari jepun, kedai luar pun angkat dari dia...
cuba siasat berdasarkan maklumat ini:D

Acr50 leh dpt bawah 150k x

mint
02-08-2012, 04:16 PM
aku lebih suka grandis..

estima dah ramai sgt pakai la..

aku ni jenis suka yg org jarang buat..

dari cara kerja sampai la kete..hehe

sayasuka
02-08-2012, 04:29 PM
Antara 2 ni, aku rasa estima lebih berbaloi.

thelastsamurai
02-08-2012, 04:55 PM
dua2 ni xleh beat Exora...hahahahaha