PDA

View Full Version : peluang kerja


lazman
12-07-2006, 04:30 PM
en moderators,
sy ingat nk post kt thread ni peluang-peluang kerja untuk tlg mbers yg sedang mencari kerja atau nk cari kerja lain atau yg sewaktu dgnnya.


ADMIN ASSISTANT

Requirements:

* Candidate must possess at least a Primary/Secondary School/SPM/"O" Level in any field
* 3-4 year relevant working experience
* Computer literate
* General administration & clerical works such as typing letter, filling, faxing and etc.
* Full time position.
* Able to start work immediately

Interested candidates are required to email or fax their detailed resume with current & expected salary, copies of relevant certificates, a recent photograph (n.r) & contact telephone number to:-

Group Human Resources Manager
CBS TECHNOLOGY BHD
15, Jalan Ara SD7/3A, Bandar Sri Damansara
52200 Kuala Lumpur
Tel : 03-62777018 Fax : 03-62776018

StanNero
12-07-2006, 05:16 PM
Berapa Basic wages? :-D

lazman
12-07-2006, 06:03 PM
Berapa Basic wages? :-D

pls contact d company kalu bermnt.just bg info jek k.tq

lazman
12-07-2006, 06:08 PM
ni ade lg some info kerja dr mber forward kt aku.kalu ade yg bermnt bule pm/ym aku.nti aku bg no org yg nk di contact tu k.

There are several good employment opportunities offered by one of
International Petroleum Companies. Most of the employment list below
are
related to Pertoleum and Engineering field profession and the location
of
the position is stated as well.
Anyway, this application is open for those
experience
candidate only (at least 2 years in the related field).

Position Work Location
-------- -------------
SPEX - Electrical Engineer Philippines
Front Line Technical Services Engineer (Metal Working Oil) Malaysia
(hse) - Project HSSE Engineer Malaysia
(we) - Completion Engineer Malaysia
(pe) - Petrophysicist Malaysia
(gg) - Production Geologist Malaysia
(we) - Well Services Completion Engineer Malaysia
(fe) - Structural Engineer Malaysia
(fe) - Quality Assurance/Control Engineer Malaysia
(fe) - Pipeline Engineers Malaysia
(fe) - Lead Commissioning Engineer Malaysia
(fe) - Electrical Engineer Malaysia
(fe) - Cost & Planning Engineer Malaysia
(fe) - Control & Automation Engineer Malaysia
(fe) - Offshore Construction Engineer Malaysia
(fe) - Quality Assurance Engineer Malaysia
(fe) - Mechanical Facilities Engineer Malaysia
(hse) - Project HSE Engineer Malaysia
(fe) - Front-End Engineers Malaysia
(we) - Drilling Supervisors Malaysia
(pd) - Production Technologist Malaysia
IT Security Analyst (GI-D) Malaysia
Financial Analyst Malaysia
System Engineer - Firewall (GI-D) Malaysia
Senior Offshore Structural Engineer Malaysia
Subsea Engineer Malaysia
Availability Assurance Consultant Malaysia
Pipeline Procurement Advisor Malaysia
Process Engineer - Distillation/Separations Malaysia
Senior Production Engineer - Exploration & Production Malaysia
Technologist - Energy, Utilities, Water Malaysia
Technologist - Light Ends Conversion Malaysia
Front End Engineer - Exploration & Production Malaysia
Operations Engineer - Exploration & Production Malaysia
Process Engineer - Exploration & Production Malaysia
Flow Assurance Consultant Malaysia
Process Engineer - Energy Efficiency Malaysia
Operations & Asset Management Consultant Malaysia
Technologist - Hydroprocesses Malaysia
Hydrocarbon Management Consultant Malaysia
Technologist - Catalytic Cracking Malaysia
Supply & Distribution Consultant Malaysia
Subsea Pipeline Engineer Malaysia
Pipeline Engineer Malaysia
Supply Chain Optimisation Consultant Malaysia
Programme Manager - Energy Efficiency Malaysia
Change Management Consultant Malaysia
Technologists - Process Control & Optimisation Malaysia
Technologists - Gas/Liquid Treating & Sulphur Processes (x 5) Malaysia
Soil and Groundwater Remediation Consultants x 2 Malaysia
Rotating Equipment Engineers (all level) Malaysia
Project Engineers/ Managers (Multiple Vacancies) Malaysia
Process Engineers - Projects Malaysia
Process Engineers - LNG and Gas Processing Malaysia
Planning Engineer Malaysia
Mechanical Engineer - Valves Malaysia
Mechanical Engineer - Static Equipments Malaysia
Materials & Corrosion Engineers (Upstream x 2, Downstream x 2) Malaysia
Marine Engineer Malaysia
Instrumentation & Plant Automation Engineers (x 3) Malaysia
HSE Consultants-Process Safety/Capital Projects/Hazard Management
Malaysia
HSE (Health, Safety & Environment) Consultant - Sustainable Development
Malaysia
Heat Transfer Specialists - Fired x 1 & Unfired x 2 Malaysia
Electrical Engineer Malaysia
Cost Estimator Malaysia
Civil Engineer Malaysia
Analytical Laboratory Consultant Malaysia
(we) - Well Engineer Operations Malaysia
Lower Olefins and Aromatics Process Specialist (x2 positions) India
Civil & Structural Engineer India
Lower Olefins and Aromatics Licensing Support Specialist India
Refractories Engineer India
Marine Engineer India
Geotechnical Engineer India
Marine Equipment Engineer India
Process Engineer (x4 positions) India
Lower Olefins and Aromatics Research Specialist India
Lower Olefins and Aromatics Knowledge Management Specialist India
Senior Lower Olefins and Aromatics Process Specialist India
Senior Chemical Engineer India
Rotating Equipment Engineer (x 6 positions) India
Technical Quality Engineer India
Process Control and Optimisation Technologist (x5 positions) India
Unfired Heat Transfer Engineer India
Fired Heat Transfer Engineer India
Valve Engineer Specialist India
Piping Engineer India
Mechanical Designer for Static Equipment India
Consultant Electrical Engineer India
Electrical Engineer India
Tank Engineer India
Chemist, Analytical Technologies (x4 positions) India
Consultant/Project Engineer - Instrumentation and Plant Automation (x3
positions) India
HSE Computational Fluid Dynamics Specialist India
Technologist for Water Utilities Front End Design Development Support &
Modelling India
Technologist for Utilities (Steam and Power) Front End Design
Development
Support & Modelling India
Asset Information Management Engineer (AIM engineer) India
Fluid Flow / Reactor Engineer India
Multiphase Flow Engineer India
Consultant Planning & Modelling India
Hydroprocesses Design Engineer India
Process Engineer (x4 positions) India
Process Research and Development Engineer (x2 positions) India
(we) - Well Engineer - Performance Optimisation Brunei Darussalam
(pd)- Assistant Mechanical Maintenance Support Engineer Brunei
Darussalam
(pd) - Production Systems Optimisation (PSO) Engineer, Process Brunei
Darussalam
(fe) - Sr Control & Automation Engineer Brunei Darussalam
(fe) - VE Facilitator and Coordinator Brunei Darussalam
(fe) - Assistant Cost Engineer Brunei Darussalam
(hse) - Sr Environmental Advisor Brunei Darussalam
Head of Front End Engineering Brunei Darussalam
(pe) - Reservoir Engineers Brunei Darussalam
(we) - Drilling Supervisor Brunei Darussalam
(we) - Asset Team Well Engineer Brunei Darussalam
(pe) - Petrophysicist Brunei Darussalam
(we) - Operations Well Engineer Brunei Darussalam
(gg) - Production Geologists/Seismologists Brunei Darussalam
(gg) - Explorationist Brunei Darussalam
Senior Corrosion Engineer (fe) Brunei Darussalam
(pd) - Production Technologist Brunei Darussalam

strash_x
12-07-2006, 06:58 PM
bro... berminat kerja Oil n Gas.. MAcam mana nak apply ar? Takde experien bleh apply ke bro?

zolympus
12-07-2006, 07:20 PM
Bro. Mahu info pasal ni bro :-D
- IT Security Analyst (GI-D) Malaysia
- System Engineer - Firewall (GI-D) Malaysia
Anyway, kat mana ya? Shell? SLG? Petronas? Nak berangan-angan ni 8)

p/s: wa ada usha gak kat http://www.oilcareers.com/ ni :-D

lazman
13-07-2006, 09:22 AM
ni ade lg jwtn kosong mbe forward kt aku.
JAWATAN KOSONG untuk calon yang layak dan berminat:

Jawatan : IT Eksekutif / Eksekutif Pemasaran
Kelayakan : Diploma / Ijazah di dalam bidang Sains Komputer,
kejuruteraan komputer, IT atau yang berkaitan dengannya.
Gaji : RM 1,200.00 - RM 3,500.00
(Tangga Gaji akan dinilai semasa temuduga)

Jawatan : Juruteknik Komputer
Kelayakan : Sijil / Diploma di dalam bidang Sains Komputer,
kejuruteraan komputer, IT atau yang berkaitan dengannya.
Gaji : RM 800.00 - RM 2,200.00
(Tangga Gaji akan dinilai semasa temuduga)

Tawaran gaji bagi setiap jawatan tidak termasuk elaun, komisyen dan
bonus.

Graduan baru dan graduan lama digalakkan memohon.

Tarikh tutup permohonan : 30 Julai 2006

Jawatan ini diperlukan dengan SEGERA, pihak syarikat tidak terikat
kepada tarikh tutup permohonan yang dinyatakan. Jawatan ini akan
dipenuhi oleh mereka yang cepat memohon dan LAYAK. Syarikat
mengambil konsep SIAPA CEPAT DIA DAPAT.

Jika anda berminat sila hubungi En. Mohd Zuhan atau hantarkan resume
kepada zuhanzain@znntechnology.com dengan kadar segera.

Mohd Zuhan Mohd Zain
012-7087004

Bahagian Pembilan
ZNN Technology Centre
3a, Jalan Pulai 20,
Taman Pulai Utama,
81300 Skudai,
Johor.
Tel : 07-5213392
Faks : 07-5201928
email : zuhanzain@znntechnology.com
website : http://www.znntechnology.com

StanNero
13-07-2006, 02:47 PM
Apsal ko xmuncul pada zaman ako mencari kerja pada berapa bulan yg lepas..dah dapat keje..syg nak tinggai..huhuh

lazman
13-07-2006, 05:10 PM
Apsal ko xmuncul pada zaman ako mencari kerja pada berapa bulan yg lepas..dah dapat keje..syg nak tinggai..huhuh

bro Stan..syukur lah dh ade kerja tu.bg la org lain lk ek..

lazman
13-07-2006, 05:13 PM
Bro. Mahu info pasal ni bro :-D
- IT Security Analyst (GI-D) Malaysia
- System Engineer - Firewall (GI-D) Malaysia
Anyway, kat mana ya? Shell? SLG? Petronas? Nak berangan-angan ni 8)

p/s: wa ada usha gak kat http://www.oilcareers.com/ ni :-D

yg psl kerja ngn org minyak nih sekejap ek..
ingat bro leh try apply yg kt johor tu gak.berkait ngn IT gak tu.gaji pun agak lumayan gk tu..tq

aunpower
14-07-2006, 12:28 AM
En. lazman!!!!.. yang ko post bebanyak tu satu kompeni ke semue tu....??? bayak gile... ko tau ke scale gaji camne???

lazman
14-07-2006, 02:49 PM
sory info psl yg kerja minyak tuh.info x byk aku dpt ym ngn mber jek.nk tggl ym dia kt sini nti dia kna serbu lk kan.last time aku mntk tggl ym/pm korang supaya aku leh bg ym mber tuh.semua kerja tuh kt shell.kekosongan n cara nk apply tu kena contact r .byknya kt miri..
kalu yg firewall tu x pasti,tp yg IT security tu ade..tq

zaniey
15-07-2006, 07:48 AM
ni ade lg jwtn kosong mbe forward kt aku.
JAWATAN KOSONG untuk calon yang layak dan berminat:

Jawatan : IT Eksekutif / Eksekutif Pemasaran
Kelayakan : Diploma / Ijazah di dalam bidang Sains Komputer,
kejuruteraan komputer, IT atau yang berkaitan dengannya.
Gaji : RM 1,200.00 - RM 3,500.00
(Tangga Gaji akan dinilai semasa temuduga)

Jawatan : Juruteknik Komputer
Kelayakan : Sijil / Diploma di dalam bidang Sains Komputer,
kejuruteraan komputer, IT atau yang berkaitan dengannya.
Gaji : RM 800.00 - RM 2,200.00
(Tangga Gaji akan dinilai semasa temuduga)

Tawaran gaji bagi setiap jawatan tidak termasuk elaun, komisyen dan
bonus.

Graduan baru dan graduan lama digalakkan memohon.

Tarikh tutup permohonan : 30 Julai 2006

Jawatan ini diperlukan dengan SEGERA, pihak syarikat tidak terikat
kepada tarikh tutup permohonan yang dinyatakan. Jawatan ini akan
dipenuhi oleh mereka yang cepat memohon dan LAYAK. Syarikat
mengambil konsep SIAPA CEPAT DIA DAPAT.

Jika anda berminat sila hubungi En. Mohd Zuhan atau hantarkan resume
kepada zuhanzain@znntechnology.com dengan kadar segera.

Mohd Zuhan Mohd Zain
012-7087004

Bahagian Pembilan
ZNN Technology Centre
3a, Jalan Pulai 20,
Taman Pulai Utama,
81300 Skudai,
Johor.
Tel : 07-5213392
Faks : 07-5201928
email : zuhanzain@znntechnology.com
website : http://www.znntechnology.com

dekat je...alamat tu ngan tmpt aku..hehehe.. thnk's bro

lazman
11-08-2006, 10:45 AM
ni ade lg kerja tlg forward dr mber kalu ade sesiapa bermnt.

Pihak PTS Millennia Sdn Bhd, sebuah syarikat penerbitan buku milik penuh
bumiputera yang mengkhusus kepada penerbitan buku-buku bacaan umum
berbahasa Melayu sedang mencari calon-calon bagi mengisi kekosongan
jawatan sebagai EDITOR PEROLEHAN di syarikat kami. Antara bidang tugas
editor perolehan adalah :

* Membuat penyelidikan dan pembinaan produk-produk buku PTS M
* Membuat perolehan manuskrip baru daripada para penulis
* Mencari dan membina penulis-penulis baru
* Mereka konsep dan tema setiap produk buku
* Menguruskan program pemasaran dan promosi

Antara kriteria yang diperlukan bagi mengisi jawatan ini :

* Berumur dalam lingkungan 23 hingga 30 tahun
* memegang ijazah ataupun diploma dalam bidang kewartawanan,
komunikasi, perniagaan, penerbitan dan bidang yang sewaktu dengannya
(Graduan baru digalakkan memohon)
* Calon wanita amat digalakkan memohon, namun begitu calon lelaki
juga boleh memohon
* Mempunyai personaliti menarik dan aktif
* Mampu bekerja dengan baik dalam satu pasukan
* Mempunyai kemahiran interpersonal dan intrapersonal yang baik
* Bersedia bekerja di luar kawasan. Calon mempunyai kenderaan
mempunyai kelebihan
* Calon yang pernah bergiat aktif dalam aktiviti berpersatuan dalam
IPT dan luar mempunyai kelebihan

Sesiapa yang berminat boleh terus menghubungi kami di talian
03-41427413/
16 bercakap dengan Cik Noor Hafizah ataupun Cik Nahddatun
Nisa ataupun emailkan resume atau CV kepada fauzuln@pts.com.my. Anda
juga boleh menghantarkan permohonan kepada alamat kami di

PTS Millennia Sdn Bhd
9-1 & 11-1 Jalan Wangsa Setia 3,
53300 Wangsa Melawati,
Kuala Lumpur
No. Tel : 03-41427416/13
No. Faks : 03-41427415
email : editorial@ptsmillennia.com
Laman Web : http://www.ptsmillennia.com

Tarikh akhir tawaran ini adalah pada 25 hb. Ogos 2006. Terima kasih

auks
22-08-2006, 03:58 PM
Pereka grafik (boleh guna Illsutrator, fotoshop dll dgn baik) diperlukan di pandan Indah dlm kadar segera. Gaji berdasarkan qualification dan pengalaman. Berminat call cik Fazlin 0127252294 atau hantar resume ke fazzlin@upsi.edu.my. Paskan kat kawan2 yang menganggur tu

lazman
02-10-2006, 09:17 AM
peluang kerja utk sesiapa yg bermnt..

Sebuah firma guaman di Subang Jaya memiliki kekosongan berikut:

Eksekutif Pemasaran

Memiliki pengetahuan dalam urusan perbankan dan conveyancing.

Legal Assistant yang berminat dan mempunyai skill pemasaran juga digalakkan memohon.

Hubungi : En. Nor Azaman Ahmad Tel: 03-56324993

awise
07-10-2006, 02:52 AM
Kepada sesiapa yg nak cari kerja part time...

ofis di mont kiara sedang mencari pekerja untuk buat kerja2 menaip dan beberapa kerja yg sewaktu dengannya
kerja mengikut ofis hour selama dua bulan (tambah tolak)
gaji dikira mengikut kelayakan anda
degree RM 1500/month (tak berapa nak ikut kelayakan lah ni) ;)
klau berminat hubungi saya.

ajid
30-12-2006, 02:23 PM
aku minggu lepas g kursus Niosh for petronas punya plan, so aku terpandang la iklan kt ofice niosh tu . banyak nk pakai org ...

sapa2 yg ada dip or degree dlm engineering boleh la try test...mana tahu kot2 rezeki mung.

mu try contact this number then try to follow up.

03-87692100

aidiryatim
26-02-2009, 01:12 PM
ade lg ke offer nih? :D

pocong molek
27-02-2009, 03:00 PM
ade c tele-collector kat mane2 bank yg perlukan org lagi?
hehe..kte nak cari keje

gandaduit
27-02-2009, 04:02 PM
dekat je...alamat tu ngan tmpt aku..hehehe.. thnk's bro
jthjtjt tjtjht tjt tjt.