PDA

View Full Version : Nak beli MC kat gombak?


sanz
17-03-2009, 06:32 PM
Bole bagi tau tak kat mane? urgent lah..... tq :)cgrock:)cgrock

eishen
17-03-2009, 06:36 PM
hahahah
mcm2 la ade kt cni...

sanz
17-03-2009, 07:30 PM
hehe.. terpakse.. urgent.

internetbizjunior
17-03-2009, 07:35 PM
huhuhu nk ponteng aper........

JamBu
17-03-2009, 08:00 PM
perh
ayat x agak2 erk
huhuhu

anipo
17-03-2009, 08:29 PM
haha meniaga MC plak lepas ni..
mcm laku je.. :))

mustopa_a
17-03-2009, 09:03 PM
huh.. nak beli m.c pun ada..

bumantara
18-03-2009, 12:35 AM
bgtau kt sini kantoi r.....
g klinik kata demam pas2 mntk r mc

awok!
18-03-2009, 12:38 AM
perh
ayat x agak2 erk
huhuhu


itula pasal..
straight to d point tros...

tokputih
18-03-2009, 12:39 AM
kalau nak MC (emcee) tok boleh carikkan :)) :))

cinderella
18-03-2009, 12:40 AM
kat gombak xtau la pulak...yg aku tau kat seremban dgn balakong

AlchemisT
18-03-2009, 12:44 AM
kt jb ada tk...mls nk g opis esok

awok!
18-03-2009, 12:46 AM
kat gombak xtau la pulak...yg aku tau kat seremban dgn balakong

dkt je ngan umah..
bestnye....

kalo nk beli 1 bape hargenye??

AlchemisT
18-03-2009, 12:48 AM
hahhaaa biasa hrga brpa....

master04
18-03-2009, 12:49 AM
kalo nak sgt mc g klinik jgn ckp demam krg doktor check x demam dah pun kantoi. Baik ckp cirit-birit, sure susah nak kantoi wlpn g kat spital krajaan.

cinderella
18-03-2009, 12:50 AM
dkt je ngan umah..
bestnye....

kalo nk beli 1 bape hargenye??

kat seremban tu saploh inggit..kat balakong tu 15 kot...lupa lah:D:D

cinderella
18-03-2009, 12:51 AM
kalo nak sgt mc g klinik jgn ckp demam krg doktor check x demam dah pun kantoi. Baik ckp cirit-birit, sure susah nak kantoi wlpn g kat spital krajaan.

p klinik jgn mandi pagi...wt muke sedih sikit..:)):))

awok!
18-03-2009, 12:55 AM
p klinik jgn mandi pagi...wt muke sedih sikit..:)):))

haha..
mke layu je...

cinderella
18-03-2009, 12:57 AM
haha..
mke layu je...

tau xpe...lakonan hebat la sikit:)):)):)):)):))

mrnetra
18-03-2009, 01:17 AM
area kl ni , klinik titi wangsa jln hala ke kampung baru.
kalau ada lagi la, kalao masuk klinik tu je diorg tanya 2 soklan je :
sakit apa ? & berapa hari nak ?
rm20 1 hari je.

zulco
18-03-2009, 08:39 AM
gombak rasanya ada 1 kat depan jalan besar (Taman Samudera)
Klinik LIM....
direct building dgn CIMB bank..........

BOCK
18-03-2009, 08:42 AM
dasyat skang nih .......... beli mc pon dah bole online dah nih huhuhu

cicak_turbo
30-06-2010, 08:47 AM
salam.. ada tak klinik yang jual MC backdated punye? cuti aku dah abis laa sebab anak sakit hari tu... kat area sban/ selangor kalau boleh..

sahabat-shirt
30-06-2010, 08:57 AM
aku tau beberapa tempat nak amek mc kat kl ni..hehehe...tapi kalau nak gi klinik cakap je tak sihat....pastu mintak mc...tapi jangan gi klinik kerajaan...kompom tak dapat..

silverchair959
30-06-2010, 08:57 AM
alasan biasa mc utk lelaki : migrain atau cirit birit

alasan biasa mc utk pompuan : period pain

dr_alban
30-06-2010, 08:57 AM
hahaha..apa brg MC beli klinik..buat sendiri lah..

tauke_online2010
30-06-2010, 08:58 AM
nak bgtahu ke x nak....

kalau bgtahu...kantoi laks clinic nih :D :D

cicak_turbo
30-06-2010, 09:11 AM
tolong2.. sape2 ada info kat mana sila pm aku.. desperate sgt2 ni guys.. aku kat area nilai

cicak_turbo
30-06-2010, 09:12 AM
anak aku warded dulu.. dah lama dah awal tahun ni.. aku apply EL aje.. tup tap, HR baru update cuti, rupenye2 dah terlebih dari total cuti yang layak. tu yg kawtim ngan HR, dia suh carik MC utk tarikh2 yang lepas.. tolong2...

amirrash
30-06-2010, 10:40 AM
anak aku warded dulu.. dah lama dah awal tahun ni.. aku apply EL aje.. tup tap, HR baru update cuti, rupenye2 dah terlebih dari total cuti yang layak. tu yg kawtim ngan HR, dia suh carik MC utk tarikh2 yang lepas.. tolong2...

kalau kerajaan, HR kau tu memang layak diambil tindakan tatatertib sebab cuai menjalankan kerja. patutnya dari awal lagi dia dah tahu berapa cuti yang tinggal.

kalau swasta aku tak tahu la.

tapi cari mc ni memang la berbahaya. silap hari bulan ada yang kena buang kerja. salam

anak_jatiperak
30-06-2010, 01:01 PM
Salam..... apa citer ni???? MC tu apa

bojed
30-06-2010, 01:05 PM
anak aku warded dulu.. dah lama dah awal tahun ni.. aku apply EL aje.. tup tap, HR baru update cuti, rupenye2 dah terlebih dari total cuti yang layak. tu yg kawtim ngan HR, dia suh carik MC utk tarikh2 yang lepas.. tolong2...

Salam.

Kawan saya kena buang kerja dan company saman dia 4 bulan gaji (RM16,000) sebab kantoi beli MC 2 hari. 1st time beli MC terus kantoi.

So, saya rasa you patut gitau terus kat CEO@GM ttg masalah ni. HR nampak macam nak senang lepas tangan je.

PainKiller
30-06-2010, 01:12 PM
gombak rasanya ada 1 kat depan jalan besar (Taman Samudera)
Klinik LIM....
direct building dgn CIMB bank..........

mau kena blacklist klinik ni nanti:-?

aliQue
30-06-2010, 01:26 PM
Kalau leh jgn beli. Paling cikai pun cakapla sakit kepala or perut. Kalau ko programmer lagi senang sbb doktor paham tipikal programmer memang senang sakit pale pas tgk code/monitor berjam2 sehari.

semuthitam84
30-06-2010, 01:56 PM
cakap jer saye sakit malas kat doktor..hahaha..confirm kne halau dari klinik..wakaka...

Zepp
20-09-2010, 11:46 AM
Sesape ada info tu boleh la PM aku klinik mane yang okay..urgent ni

Md.Z
20-09-2010, 11:56 AM
Poliklinik kat taman Samudra tu pun ok bro, dr. india tu senang nak bagi mc. Setakat ni dia tak byk soal pun, ko ckp jer sakit kepala, pening skit2...

Zulkarnine
20-09-2010, 11:56 AM
g je klinik, kata sakit pinggang..masa masuk tu wat2 la berlakon...sure dpt MC punye..tp kalau nk dptkan back dated punye MC, kena la cari klinik yg boleh kawteam..

Zepp
20-09-2010, 12:00 PM
Poliklinik kat taman Samudra tu pun ok bro, dr. india tu senang nak bagi mc. Setakat ni dia tak byk soal pun, ko ckp jer sakit kepala, pening skit2...

Taman samudera kat tepi Giant batu Caves tu ke?:-?

Md.Z
20-09-2010, 12:04 PM
Taman samudera kat tepi Giant batu Caves tu ke?:-?

yup bro, tpt dia belakang deret seven-e kalau tak silap aku.

isixisixisisix
20-09-2010, 12:05 PM
bro klu kat gombak cuba usha kat Pinggiran B.Caves. ade satu klinik India.. klu tak pon.. kat Kg. Laksamana... rasanya yg ni AMAT popular kot.. macam Poliklinik Titiwangsa kat kg Baru Kl dlo..

Zepp
20-09-2010, 12:08 PM
okay, pokcik cuba di klinik area Giants dulu..lain lain info pon dialu alu kan sebagai rujukan dikala memerlukan.

satriahitam
20-09-2010, 12:09 PM
bro klu kat gombak cuba usha kat Pinggiran B.Caves. ade satu klinik India.. klu tak pon.. kat Kg. Laksamana... rasanya yg ni AMAT popular kot.. macam Poliklinik Titiwangsa kat kg Baru Kl dlo..

per nama klinik tu... klinik rasi ker... aku dah lama carik klinik jual mc nie... skali skala menda nie berguna

dragger
20-09-2010, 12:12 PM
kalo pegi klinik jujur, nk mintak MC kena dtg sblm jam 12 tgh. kalo dh ptg baru nk p, dia halau blk jer. napa x pegi keja pagi td?

isixisixisisix
20-09-2010, 12:15 PM
per nama klinik tu... klinik rasi ker... aku dah lama carik klinik jual mc nie... skali skala menda nie berguna

yg kat pinggiran ker bro.. nama tak ingat tapi yg ada trafik light atas bukit menghala turun belok kiri.. last time pernah 'beli' situ.. yg selebihnya kat laksmana.. kaw tim...kl kat jalan Ipoh Klinik Taj sederet ngan Domino Pizza.. klu kat jalan Kuching klinik City.. tapi kena jumpa DOC.. sembang2 la sket

msazmer
13-01-2011, 08:13 PM
biasa berapa hari maksimum dok bleh bg MC?huhuh

isz_shinigami
13-01-2011, 08:15 PM
tau xpe...lakonan hebat la sikit:)):)):)):)):))

jgn lpe buang taik mata..kang kantoi plak...:)):)):))

myrayyan
13-01-2011, 09:13 PM
xpayahlah bro..klu kantoi makan pasirlah ko nanti..nk cuti amik aje EL atau apply cuti awal2..bukan soal aku nak faham pe mslh ko sbb aku penah tgk sendiri member opis beli MC kmdn kantoi..bos besar siap tolong iring keluar dr pintu opis sblm kuar tu bos tu wat pengumuman ni contoh org kantoi beli MC..kesan dr tu ko nak apply keje lain pun pyh sbb de majikan yg akan call majikan lama utk pengesahan dll..

Scorpions10
13-01-2011, 09:20 PM
xpayahlah bro..klu kantoi makan pasirlah ko nanti..nk cuti amik aje EL atau apply cuti awal2..bukan soal aku nak faham pe mslh ko sbb aku penah tgk sendiri member opis beli MC kmdn kantoi..bos besar siap tolong iring keluar dr pintu opis sblm kuar tu bos tu wat pengumuman ni contoh org kantoi beli MC..kesan dr tu ko nak apply keje lain pun pyh sbb de majikan yg akan call majikan lama utk pengesahan dll..

moral da story jgn beli mc..selain gejala x sihat anda jgk menipu diri sendiri.

nia bella
13-01-2011, 09:25 PM
MC??? mcD ada la.. nk???

pyroclams
25-10-2011, 06:47 AM
Masih ada valid information ta ? bila ada boleh lah bagi tw :D

MalayanTiger
25-10-2011, 07:09 AM
tt kena main forex dulu,lepas tu kalau tt nak jumpa mc senang je...

adamdaniel81
25-10-2011, 07:16 AM
mcm2 la korang ni.. :))