PDA

View Full Version : Langgani Astro Dengan Hanya 49.95Sebulan Saha


goldendream
19-06-2006, 09:13 PM
Promosi Hebat Astro Serendah RM79.95 Sebulan Dengan Hanya RM100.00 Sahaja!!

--------------------------------------------------------------------------------

Assalamulaikum semua!!

Pada sesapa yang kat rumah dia tu yg belom ada Astro,Mungkin ini adalah peluang anda untuk memiliki perkhidmatan ini kerana anda hanya perlukan RM100.00 sahaja untuk bayaran pemasangan (dibayar semasa pemasangan dibuat) dan bayaran bulanan serendah RM79.95 sahaja.Di bawah ini adalah maklumat ringkas mengenai promosi!!

PROMOSI ASTRO 2006
Set dekoder PERCUMA
Hanya BAYAR UPAH PASANG SAHAJA
Tempoh pemasangan dalam masa 10 hari


PAKEJ (A)
Pemasangan RM100
Bulanan RM79.95
Siaran 1 sampai 20 PERCUMA
Siaran Radio & Game PERCUMA
Kontrak 18 bulan
3 mini pakej + 1 super pakej (MOVIE)


PAKEJ (B)
Pemasangan RM199
Bulanan RM49.95
Siaran 1 sampai 20 PERCUMA
Siaran Radio & Game PERCUMA
Kontrak 24 bulan
3 mini pakej SAHAJA

PAKEJ (C)
Pemasangan RM140
Bulanan RM49.95
Siaran 1 sampai 20 PERCUMA
Siaran Radio & Game PERCUMA
Kontrak 24 bulan
3 mini pakej SAHAJA
(KL dan Selangor Sahaja)

Pakej A dan B Seluruh Malaysia!!


PENDAFTARAN
Nama Penuh
No Kad Pengenalan
Alamat pemasangan
2 no telefon untuk dihubungi
3 mini pakej mana yang anda pilih?
Hantarkan maklumat anda ke alamat email di bawah!!

bakarari@streamyx.com

tokmat™
19-06-2006, 09:47 PM
Satu je masalah Astro ni....
Kalau kad rosak, kena bayar RM80.00
Kmdn kena tunggu 3 - 5 hari bekerja untuk terima kad yg baru...
Aku baru pakai sebulan kad tu dah rosak....
Tadi telefon Astro tetap kena ganti dan bayar RM80.00

Kenapa harus begitu?
Sungguh tak adil kerana sepatutnya kad tersebut perlu ada JAMINAN juga...
Paling tidak 6 bulan...
Aku baru je pakai dah rosak....

Not fair rasanya.....
Kemudian nak telefon tu pulak bukannya Toll Free...
Kena bayar lagi tu...
Aku telefon dari KK ke KL.....
:!: :!: :!: :!: :!: :!:

Luahan hati seorang pelanggan Astro...
Aku adalah 1 antara berjuta pelanggan Astro...

Bilalah sykt swasta ke 2 akan dilancarkan?????

kotzen
19-06-2006, 10:19 PM
aku ade tertunggak ngan astro nie dulo dkat RM500 jgak tapi sampai skang x potong lagi ~ huhuh pelikk!~ member aku baru kantoi sebulan da kena potong ~ lagi pelikk !!

zolympus
19-06-2006, 10:38 PM
Soalan ! :-D

Katakanlah kita berpindah rumah, macam mana ya? Kontrak ada setahun lagi macam tu ?

goldendream
19-06-2006, 10:39 PM
tentang kad rosak tu aku rasa atas tanggungjawab kita sendiri kot..lagi satu mungkin pihak Astro ada Rules sendiri mengenai kad tersebut..so kita pengguna ni kena laa pandai jaga..apa2 hal..sapa yang takder astro lagi tu..apa lagi.. musim bola sepak ni...hahaha

goldendream
19-06-2006, 10:47 PM
Soalan ! :-D

Katakanlah kita berpindah rumah, macam mana ya? Kontrak ada setahun lagi macam tu ?

ok.. kita ada dua condition kat sini... pertama PINDAH RUMAH dan kedua MENAMATKAN LANGGANAN..

Utk PINDAH RUMAH..kita boleh membuat pertukaran alamat dengan berhubung terus dengan pihak ASTRO dan takder apa2 fee dikenakan.. tetapi kalo utk PENAMATAN LANGGANAN sebelom tempoh kontrak..kita terpaksa bayar denda RM500...

zolympus
19-06-2006, 11:18 PM
Soalan ! :-D

Katakanlah kita berpindah rumah, macam mana ya? Kontrak ada setahun lagi macam tu ?

ok.. kita ada dua condition kat sini... pertama PINDAH RUMAH dan kedua MENAMATKAN LANGGANAN..

Utk PINDAH RUMAH..kita boleh membuat pertukaran alamat dengan berhubung terus dengan pihak ASTRO dan takder apa2 fee dikenakan.. tetapi kalo utk PENAMATAN LANGGANAN sebelom tempoh kontrak..kita terpaksa bayar denda RM500...
Kiranya kamu ni macam kontraktor kan? Berkenaan penukaran alamat mungkin tiada masalah, tapi kemudian nak pasang decoder di rumah baru tu macam mana? Ada bayaran yang lain pula ? Katakanlah tiba-tiba masa tu kamu pun tak buat bisnes ni lagi, boleh kontek kontraktor lain tak?

goldendream
20-06-2006, 12:16 AM
kiranya saya ni org tengah jer laa yang di bagi kepercayaan mempromosikan benda ni.. ok..skrg saya nk terangkan pasal perpindahan alamat.. kita ada dua option kat sini..pertama..bukak dan pasang sendiri...takder kena bayaran aper2.. pastu option kedua..kalo tak reti nak bukak dan pasang sendiri kat rumah baru.. boleh suruh technician ASTRO tapi dikenakan bayaran... RM50 utk bukak... RM 100 utk Pasang balik kat tempat baru.Segala urusan adalah dengan pihak astro..tugas saya just nak proses permohonan jer...

zolympus
20-06-2006, 12:37 AM
PAKEJ (B)
Pemasangan RM199
Bulanan RM49.95
Siaran 1 sampai 20 PERCUMA
Siaran Radio & Game PERCUMA
Kontrak 24 bulan
3 mini pakej SAHAJA

PAKEJ (C)
Pemasangan RM140
Bulanan RM49.95
Siaran 1 sampai 20 PERCUMA
Siaran Radio & Game PERCUMA
Kontrak 24 bulan
3 mini pakej SAHAJA
(KL dan Selangor Sahaja)

Basically, B dan C ni sama sahaja kan? Cuma bezanya, C ni utk kawasan KL dan Selangor sahaja. Begitu?

Siaran 1 sampai 20 PERCUMA
Siaran Radio & Game PERCUMA
Kontrak 24 bulan
3 mini pakej SAHAJA

3 mini pakej tu, apa yang terkandung di dalamnya? Siaran 1 hingga 20, apa siaran di dalamnya? Memang buta asstro hamba ni
:lol:

elfy
23-06-2006, 05:48 AM
aku pakai astro gak..tapi jarang tgk pon...rasa rugi gak...buat penat bayar je...nak buat camne dlm kontrak...

scouser
27-06-2006, 05:01 PM
Aku ni ase ASTRO ni dah macam takde bende skarang..(mintak maaf cakap)..kalau dulu, stesyen TV free x banyak yang menarik, tapi sejak Media Prima dah konker TV3, NTV7, TV8, TV9..diorang pun aku ase dah setanding Astro..malah ada lak program yang diorang ade Astro xde..camne tuh?? sape nak jawab??
Lagipun banyak fan ASTRO sekarang kebanyakan adalah peminat EPL ngan AF jer..yang lain kurang aku ase..so kite boleh tengok rentetan penurunan harga langganan astro dari masa ke semasa..nak dibandingkan dgn mula2 dulu..pendaftaran dan pemasangan mencecah 2 ribu..sekarang dah tinggal 100..so renung2kanlah..

** Akademi Fantasia di ASTRO banyak peminat, sampai sanggup habis ribu2 untuk AFUNDI..sedih nengok sambutan AKADEMI AL-QURAN di TV9