PDA

View Full Version : Korang Tau Tak Ape Musibah Minum Coke


onetarmizi
16-06-2006, 09:42 AM
Fakta tentang COKE

Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat

oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari

seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan

2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku

kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba

tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?


Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau

hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!


2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan

selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari

tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk

mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?


3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap

bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat

hilang!


4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri

kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.


5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang

setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.


6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin

Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan

minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa

coke.


7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan

lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di

Yawata tu kerana ianya amat mahal!


Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh

meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka

ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain

dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.


Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori

yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran

"Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga

diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolon

jangan letak/parkir kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran

tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian

enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh... mesti buat overhaul ni!

Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh

kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi

tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!.

Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak

terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum

tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan

menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo,

F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.


Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk

meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam

candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun

coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.


Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam

mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu

hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni,

kot-kot gigi tu bleh hilang!

Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda

minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.


Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para

peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga

perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak.

Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh

serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!


Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada

Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?


Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci

cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga

dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan

cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh

cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya

kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.


Tepuk dahi tanya hati... .nak minum ke tak? Saya pun minum sekali sekala!

Sama-samalah kita bercoke sambil singgah KFC [Syarikat Yahudi gak!], time

raya, time parti, time kenduri , time bola piala dunia dll.

auks
16-06-2006, 10:22 AM
errrkk, setiap hari jgn pakai baju yg biasa kita pakai beb
pakai baju melayu jek
pakai kain pelikat
pi keje
baru tak terikut penjajah n yahudi
wakakakaka
tepuk dahi pikir sendri :-D

onetarmizi
16-06-2006, 11:19 AM
saper rase jalan perut tebal susah nak terkakis blehla selalu minum coke nih :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

aunpower
16-06-2006, 11:25 AM
Patot la prot aku slalu pedih2 lepas minom coke ni.... :oops:

pokleh
16-06-2006, 11:28 AM
mana ko dapat FAKTA COKE ni onetarmizi...

teruja sekejap aku.............. :badgrin: :badgrin:

tidur bola...makan bola.....minum....COCO COLA!!!

onetarmizi
16-06-2006, 12:27 PM
mana ko dapat FAKTA COKE ni onetarmizi...

teruja sekejap aku.............. :badgrin: :badgrin:

tidur bola...makan bola.....minum....COCO COLA!!!

heheh ko teruja ke...byk kegunaan coke tu plih je mane satu yg rase relevan..tambah2 takde sabun nk basuh baju time tu bleh pakai coke... :lol: :lol: :lol:

art
16-06-2006, 02:19 PM
waa..menarik ni..bole la buka carwash..pakai coke je..gerenti mesti ramai yg dtg..sambil2 tgu keta tgh basuh..bg minum kok tu.. :lol:

aprioq
16-06-2006, 03:01 PM
apasal keburukannye tak di dedahkan dalam media ker... majalah..
br boleh orang tau effect dia... di samping boleh memboikot product yahudi laknatullah

gooddjinn
16-06-2006, 03:39 PM
apasal keburukannye tak di dedahkan dalam media ker... majalah..
br boleh orang tau effect dia... di samping boleh memboikot product yahudi laknatullah

Ala dah banyak kali keluar paper keburukan makanan/minuman ringan je.. Jangan la pulak ko ingat coke je.. yang lelain, termasuk la Jajan budak2 kecik slalu makan tu.. :D :D :D

auks
16-06-2006, 04:58 PM
ada sesapa leh bagi kek parlimen tak suruh dia haramkan coke kalo betul bleh membahayakan kesihatan
demi rakyat sihat takkan nak biarkan kot :-D

strash_x
16-06-2006, 09:47 PM
peh.. dasyat seh minum coke~ Kompom taknak beli lagi~

namelessoi
17-06-2006, 12:50 AM
bahaye tu...fakta atau auta....(farah fauzana )..:D

flyyayy
17-06-2006, 04:30 AM
uuuu, teruk nye air bergas ni....
tp minum coke ngan okok, feel huuu.

acid burng, ko dah la suke minum coke :-D

orangterbang
17-06-2006, 07:36 AM
ok la camtu, aku suke minum milo aje... mamak, milo ais satu! :-D

flywings
17-06-2006, 02:07 PM
Aduhhhh.... kawan aku ari2 minum cola
cam mana lah agaknya rupa dlm perut dia tu ??
:( :( :( :( :(

bono79
17-06-2006, 02:41 PM
namun begitu aku masih suka minum coke...hehehehe...takleh hendel la...

onetarmizi
17-06-2006, 03:57 PM
Tu bermakna ko punya usus semakin menipis :lol: :lol: tak sayang usus ke wei

un2liqoz
17-06-2006, 05:11 PM
suma2 nk kena aram nih
>>memudharat kn kesihatan :D

bono79
17-06-2006, 05:18 PM
Tu bermakna ko punya usus semakin menipis :lol: :lol: tak sayang usus ke wei
huhu...byk lagi benda makanan harian kite merbahaya siuttt...yg penting, jgn la minum time perut kosong...suda pasti terhakis...make sure acid tu dineutralkan dgn makanan yg baru dihadam...huhuhu...
suma2 nk kena aram nih
>>memudharat kn kesihatan
huhuhu...banyak gila bro...kite jerk tak dan buat2 tak tau... :lol:

crkb
17-06-2006, 08:50 PM
Tu bermakna ko punya usus semakin menipis :lol: :lol: tak sayang usus ke wei
huhu...byk lagi benda makanan harian kite merbahaya siuttt...yg penting, jgn la minum time perut kosong...suda pasti terhakis...make sure acid tu dineutralkan dgn makanan yg baru dihadam...huhuhu...
suma2 nk kena aram nih
>>memudharat kn kesihatan
huhuhu...banyak gila bro...kite jerk tak dan buat2 tak tau... :lol:

hehehe...skrg ni ramai org mati kerana makanan...ntah apa2 dimasukkan dlm makanan... :cry:
sendiri mau ingat la...

macfee
17-06-2006, 10:12 PM
Ini cerita pasal Coke dah lama aku tau..
Dah lama gak aku tak minum..

Tapi nak lepas gian..
Aku minum PEPSI plak..

Pepsi ok tak...
Ke adek beradek dia gak.. :D :-D :badgrin:

onetarmizi
17-06-2006, 11:49 PM
Ini cerita pasal Coke dah lama aku tau..
Dah lama gak aku tak minum..

Tapi nak lepas gian..
Aku minum PEPSI plak..

Pepsi ok tak...
Ke adek beradek dia gak.. :D :-D :badgrin:

Takde bezanya bro..kembar siam yg takleh dipisahkan lg daya kejelekitannya..momen guling pun takleh memutuskan daya jelekitan ini..mungkin daya kilas jer yg bleh kot memutuskan perbezaannya.. :roll:

ahmad81
20-08-2006, 01:07 PM
Pelajar universiti boikot Coca-Cola

LONDON: Universiti Sussex menjadi kampus pertama di Britain yang mengharamkan semua produk Coca-Cola sebagai membantah tindakan syarikat gergasi minuman ringan itu yang dianggap sebagai tidak beretika.


Akhbar Britain, The Independent melaporkan, beberapa kampus lain turut dijangka mengambil tindakan yang sama selepas desakan di seluruh negara supaya pelajar memulaukan produk Coca-Cola.

Keputusan untuk menarik keluar semua produk Coca-Cola dari universiti dibuat selepas sekolah mengharamkan minuman itu berikutan kebimbangan mengenai masalah berat badan di kalangan kanak-kanak.

Banyak universiti di Amerika Syarikat turut mengharamkan Coca-Cola dan beberapa negeri di India mengharamkan produk berkenaan berikutan dakwaan minuman itu mengandungi sisa racun serangga iaitu 27 kali ganda lebih tinggi daripada paras yang dibenarkan.

Aktivis turut mendakwa, syarikat membotolkan minuman itu di India mengancam bekalan air dan menyebabkan petani semakin menderita. Di Colombia dan negara Amerika Latin lain, syarikat itu didakwa tidak menghiraukan aduan salah laku majikan terhadap pekerja.

Presiden Kesatuan Pelajar Universiti Sussex, Dan Glass, berkata mereka bukan saja membantah Coca-Cola atas alasan kesihatan tetapi berasaskan perkara lain yang lebih besar.

“Masalah lebih besar adalah amalan antikesatuan sekerja syarikat itu di Colombia dan kemusnahan alam sekitar di India. – Agensi

goldtrader
20-08-2006, 11:52 PM
bleh haus gigi wooo ..

wan12345
21-08-2006, 12:21 AM
aku x layan sangat coke nie....
sejak ader kes bangla mati dlm tangki coke...
betoi ker x ...x tau ler aku....
harap x lah membantu ekonomi penjajah....

cariemas
21-08-2006, 01:22 AM
sajer nak promo PEPSI MAX..
maximum taste .. with NO SUGAR..
Tenaga 0kcal
Protein 0g
Lemak 0g
Karbo 0g
Gula 0g :D
Kafein 12mg..

Pembuka mata.. tanpa gula.. ingat PEPSI lupakannn yang COKE.

p/s aku tak der kaitan ngan mana mana kompenih

adar
21-08-2006, 03:14 AM
Ini cerita pasal Coke dah lama aku tau..
Dah lama gak aku tak minum..

Tapi nak lepas gian..
Aku minum PEPSI plak..

Pepsi ok tak...
Ke adek beradek dia gak.. :D :-D :badgrin:

hehe...btul ke pasal coke semua tu? Aku penah try tuang setin air coke dlm jamban. tak putih pun jamban aku. Sama je keadaan asal. Benda ni dah lama dah org dok foward2 kat email. Rasanya 3 thn dulu penah dpt email pasai benda ni. Cuma utk fakta yg sebenarnya, semua air bergas mengadungi 7 kali kandungan gula. Ini termasuk la coke, pepsi, marinda dan lain2. Lg satu fakta yg menarik, kalo saper yg perasan... Tin coke ada tanda halal dr jakim tetapi pepsi takder tanda halal. Knp? tak percaya? g cek. Bulan lepas baru je aku cek gn tunang aku. Mmg takder tanda halal kat tin pepsi. tak tau la kalo skrg dah ada. Jd keputusannya...jgn minum air bergas. Minum je air soya cap drinho <--feveret aku tu :lol: peace....kwn2 tak mo lwn.

the_vangardx
29-08-2006, 01:54 AM
hm..aku skang layan mecca cola :D

ryuuko
29-08-2006, 08:52 AM
Ini cerita pasal Coke dah lama aku tau..
Dah lama gak aku tak minum..

Tapi nak lepas gian..
Aku minum PEPSI plak..

Pepsi ok tak...
Ke adek beradek dia gak.. :D :-D :badgrin:

Lebih kurang jer 2 ni. Minum Power Root lagi best kot....."saya menang motto" :-D

ahchow_99
29-08-2006, 09:30 AM
Ini cerita pasal Coke dah lama aku tau..
Dah lama gak aku tak minum..

Tapi nak lepas gian..
Aku minum PEPSI plak..

Pepsi ok tak...
Ke adek beradek dia gak.. :D :-D :badgrin:

Lebih kurang jer 2 ni. Minum Power Root lagi best kot....."saya menang motto" :-D
Dua kaki naik, setuju! Pepsi == Coke. :D

powerage
29-08-2006, 01:19 PM
hi
Mari buat roket ngan coke atau mentos sempena hari raya ni..
Buat air pancut pun boleh

7WNv-1chO5c

CD2X0juwHkU

onetarmizi
29-08-2006, 07:34 PM
Kuat betul pressure dari gas coke ni..mau 100 bar nih. :shock:

ahmad81
31-08-2006, 03:27 AM
perrgg.. best giler roket dia tu... raya nanti bleh ahh try... muahahha..
kalu minum coke pastu mkn mentos camne?? mesti roket ke bawah erk.. :badgrin:

zairul
31-08-2006, 08:54 AM
abestu kalau kita makan 6-7 biji mentos sekali...dapastu minum ngan coke.... :shock: mulut boleh meletop :badgrin:

the_vangardx
31-08-2006, 11:14 AM
hm yg tu aku tgk ade org putih buat telan mentos pastu minum coke..lastly dia pengsan siap ade dgr bunyi meletup lagi..aku tak tau ape jadi seterusnya :D

ahmad81
31-08-2006, 11:35 AM
hm yg tu aku tgk ade org putih buat telan mentos pastu minum coke..lastly dia pengsan siap ade dgr bunyi meletup lagi..aku tak tau ape jadi seterusnya :D

ooo... dah ade erk... mesti roket ke bawah tu... hhehe..
sesuai utk orang yg sembelit satu minggu ni.... :badgrin:

the_vangardx
31-08-2006, 11:56 AM
roket amendenya..masuk icu aku rasa :D

farouck
31-08-2006, 05:44 PM
sebenarnya coke nieee.. ada yang melayu punya...

bulih minum tapi kena yang buatan melayu.. isi air dia tak sama cam ngan coke YAHUDI tu... aku dah minum dah ponnn...

tak silap COKE MURNI nama diaa..
korang cuba la rasa sindili.. heheheehehhhiiiiii..

StanNero
31-08-2006, 06:56 PM
ala syg pc ako nie xleh view..cheitt

ahmad81
08-10-2006, 12:34 PM
Saintis dakwa air kola jejas tulang

LONDON: Satu kajian saintis Amerika Syarikat mendakwa minuman ringan kola boleh melemahkan tulang wanita dan menambahkan risiko mendapat osteoporosis atau reput tulang.


Kajian itu mendapati dengan hanya meminum empat tin minuman berkarbonat berkenaan terbukti boleh memberi kesan yang buruk.

Bagaimanapun, tulang lelaki yang menyertai kajian sama didapati tidak terjejas langsung akibat pengambilan minuman kola.

“Lebih banyak minuman kola yang diminum wanita, lebih berisiko keadaan tulang mereka,” kata Ketua penyelidik, Dr Katherine Tucker.

“Ini disebabkan lebih banyak minuman kola yang diminum wanita, lebih rendah kepadatan mineral dalam tulang mereka.

“Kami dapati masalah itu tidak berlaku di kalangan wanita yang mengambil minuman lain,” katanya.

Dr Tucker bagaimanapun menegaskan lebih banyak kajian perlu dijalankan untuk mengenal pasti sekiranya asid fosforik yang didapati dalam kola menjadi puncanya.

Persatuan Osteoporosis Kebangsaan berkata:

“Kadar asid fosforus yang berlebihan boleh mengurangkan kadar kepadatan tulang tetapi kami belum mengetahui punca sebenarnya.”

Seperti juga kebanyakan jenis minuman kola lain yang diketahui mengandungi jumlah gula yang banyak.

Minuman bergula misalnya boleh menyebabkan gigi reput serta peningkatan berat badan. – Agensi

Sumber Berita. (http://www.bharian.com.my/m/BHarian/Sunday/Dunia/20061007234834/Article/Dunia_html)

SedBen
08-10-2006, 12:42 PM
nasebla aku tak suke minum coke..
hehe

khunaziem
08-10-2006, 01:58 PM
pak mentua aku..dulu masa muda2 ...kuat kerja..asal dahaga..tonggang coke ..memang sedap...sekarang kencing manis...penah sampai 20...

kalo nak minum sekali sekala..ok le kot

awise
08-10-2006, 03:56 PM
minum coke
anda akan choke till death!!! :-D

awek_goku
08-10-2006, 05:59 PM
abestu kalau kita makan 6-7 biji mentos sekali...dapastu minum ngan coke.... :shock: mulut boleh meletop :badgrin:

mentol tanak makan ke :evil: :evil:

minc
08-10-2006, 09:19 PM
bahaya tol air coke......dah la aku suke minum......

alnisa
08-10-2006, 09:55 PM
[quote="minc"]bahaya tol air coke......dah la aku suke minum......[/quote

aku dah x minum coke sejak satu peristiwa nie

masa nak buka nat kat kereta ,,nat tu ketat ,aku pun cari WD4T nak kasi longar pasal dah berkarat.WD4T dh habis,lepas tu kwn aku pun curahkan air coke kat nat tu ,,,,,senang je aku bukak nat lepas kena coke,kiranya coke nie lebih kurang WD4T lah fungsi dia

psylord
08-10-2006, 10:00 PM
aku minum zam-zam cola...kekeke...da xlyn coke da..ade sesape lg mnum zam-zam cola cam aku..?

lipan
08-10-2006, 10:35 PM
lepas nih tak yah beli duck killer ...

the_vangardx
08-10-2006, 11:14 PM
coke memang mcm tu..even kalau aku ada spot check tandas..jirus je coke kat magkuk tandas pastu berus..memang terbukti berkesan :D

SedBen
08-10-2006, 11:30 PM
kang terhakis lak jamban korg..
hehe

the_vangardx
08-10-2006, 11:45 PM
hm..kalau sembelit pun aku rasa dah tau ape solution nye..korang pun tau kan :p haha

SedBen
08-10-2006, 11:55 PM
pasni jgn tak reti2 lagik nak carik coke...
sediakan payung sbelom ujan..

awise
09-10-2006, 12:04 AM
aku minum zam-zam cola...kekeke...da xlyn coke da..ade sesape lg mnum zam-zam cola cam aku..?

sama la kita...
tapi jarang minum air gas ni...
tak layan sgt...
cuma klau nak minum tu beli zam2 cola lah. :-D

SedBen
09-10-2006, 12:12 AM
mane ade jual itu zam2 cola yek..

the_vangardx
09-10-2006, 12:13 AM
dulu memang rajin la minum..skang first choice air suam je..jimat pun jimat :p

SedBen
09-10-2006, 12:15 AM
aku mmg xminat air2 gas ni..
paling kuat pun 100plus jek..
nak rawat migrain aku..

ahmad81
09-10-2006, 12:19 AM
aku mmg xminat air2 gas ni..
paling kuat pun 100plus jek..
nak rawat migrain aku..

bgus minum ni.. kalu sakit perut elok minum air ni.. tp kasi goncang sket buang gas... aku kalu minum air gas aku buang sket gas tu pastu letak ais..
biar kurang sket penangan air gas ni..

*aku penah minum air coke ms kene selsema. skli minum x lama pastu hilang selsema....

farouck
09-10-2006, 01:47 AM
coke tu adalah produk yahudi

dulu pernah m'sia boikot produk coke nie....

kilang kat m'sia dah hampir nak tutup psl produk tak kuar.....

pastu masuk paper....

dia punya manager buat muka kesian bagitau kat m'sia coke under control dan klu tak support, pekerja yg seramai 2000 org terpaksa diberhentikan....

seminggu pas tu coke kembali bergerak spt biasa...

tp manager tu, kira pendapatan yg 2000 org ja...

yg nak sakit berjuta org dia tak kira...

;-) ;)

the_vangardx
09-10-2006, 04:53 AM
hm..camane tu..tersepit kat tengah2

azlann1981
09-10-2006, 08:37 AM
dulu memang rajin la minum..skang first choice air suam je..jimat pun jimat :p
first choice aku power root ali cafe sebab boleh menang motor... :lol: :lol:

psylord
09-10-2006, 08:50 AM
aku minum zam-zam cola...kekeke...da xlyn coke da..ade sesape lg mnum zam-zam cola cam aku..?

sama la kita...
tapi jarang minum air gas ni...
tak layan sgt...
cuma klau nak minum tu beli zam2 cola lah. :-D

kekeke..jnji halal..kekadang tu xpe...

farizal
09-10-2006, 09:05 AM
aku kalau minum coke, aku campur air kosong setengah gelas... boleh mengurangkan rasa manis dan semua bahan kimia akan hilang 100%. air suam mampu menyahkan semua bahan2 kimia dan kita boleh minum coke mcm biasa.

zaniey
09-10-2006, 09:14 AM
aku dah lama x minum coke digantikan dengan 100+ ... :-D

SedBen
09-10-2006, 04:44 PM
ko ni mcm aku lak zaniey..
bertukar pade 100+

the_vangardx
09-10-2006, 05:22 PM
mcm aku pulak..100 plus tu kalau dah betul2 dahaga sebab aku selalu amek mineral water je..bukan drinking atau reverse osmosis tau

SedBen
12-10-2006, 08:37 PM
dah lamo tak minum kickapo..

jacksmith
12-10-2006, 10:47 PM
mcm aku pulak..100 plus tu kalau dah betul2 dahaga sebab aku selalu amek mineral water je..bukan drinking atau reverse osmosis tau


ooo patutla awet muda je vangardx nih..hehe

the_vangardx
12-10-2006, 11:15 PM
haha..kira kau nie penangan air bergas la sampai beruban nie :p

manCatur
14-10-2006, 11:05 AM
Alamak!..tak sangka minum coke ni bahaya eek. Aku tiap bulan pi KFC ngan anak2 aku. Kalo cenggini punya fakta, kena tukar minuman gas ke minuman cengkudu ke tongkat Ali ke. Lagi berkhasiat. Atau "munumlah MILO untuk anda jadi sihat dan kuat".:D

the_vangardx
14-10-2006, 12:03 PM
air karbonat boleh minum jgn selalu sgt dahla..biasakan bawak air mineral :D

iwanqf
14-10-2006, 12:30 PM
macam tak caya pulak....tapi good info....anyway lagi bagus kalau ada sumber nampak lebih kuat.

the_vangardx
14-10-2006, 12:40 PM
pecaya jgn tak pecaya..kalau tak betul tu..sket2 pun ada betulnya jugak :D

dyla
14-10-2006, 01:50 PM
yang kite tau la cola nih di cipta oleh yahudi untuk membantut kan penghasilan sperma....so umat2 isalam yang minum akan payah nak dapat anak......dah perasan tak korang kalau kita lihat tin coca cola....dari cermin kita akan dapat lihat perkataan arab yang menghina islam.....arap2 korang tengok2 la....sebab tin tuh jer kita dapat tengok berapa teruknya yahudi benci kita....kalau tak cari tengok la lambang coca cola dari cermin....kita akan dapat lihat perkataan arab....pekataan yang meghina islam!!! .........bunuh yahudi!!!

SedBen
14-10-2006, 03:22 PM
aku kalu pi makan kat kfc minum melo kurang ais jek..
hehe

gold2u
15-10-2006, 12:39 AM
nasib baikla aku memang tak minum air bergas ni dari kecik lagi. Lagi-lagi coca cola ni sebab diorang bina kilang atas tanah palestin yang dirampas dahla tu syarikat nilah antara syarikat yang terbesar support kewangan untuk zionis. Harap-harap kita semua sama-sama pulaukan barang2 yahudi ni. InsyaAllah.

the_vangardx
15-10-2006, 01:30 AM
pulau mana yg termampu :D

SedBen
15-10-2006, 03:25 PM
aku mmg tak penah minat coke pun..

old_code
24-07-2007, 09:45 AM
Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke :
asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?
3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudianbolehlah minum air basuhan tadi
berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin macam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal! Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang
Perwaja/besi mesti suka ni!

8. Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki, pasti
dilengkapi dengan tanda amaran "BahanKimia Bahaya" atau"Bahan
Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta
berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawa kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci
bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti
buat overhaul ni!

9. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! rasa macam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah dengan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo , F&dan dll. Sama saja! Anak bapak dan Keluarga 69.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. macam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola
tu.

10. Cuba rendamkan gigi dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur
dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, agaknya- agaknya gigi tu boleh hilang!

Kalau anda tak suka minum kopi tapi
suka sangat minum Coke, sama saja! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.

DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak.siapa ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu
rasa pedas manis berperisa coke agaknya? Cubalah!

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur
berbangsa Yahudi 100%.

Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas
, sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/ penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains
kimia ni kat rumah:-? :-?

asniza78
24-07-2007, 09:51 AM
erm...bahayanya.abis kita minum tu abis ler kulit perut kita hakis erk?

old_code
24-07-2007, 10:04 AM
erm...bahayanya.abis kita minum tu abis ler kulit perut kita hakis erk?

Perut manusia bule tahan asid2 nie....tp x semua manusia punya ketahanan mcm nie....

arieon
24-07-2007, 10:12 AM
saya x minum coke..sy minum tea O beng..


"tea O beng so..kurey manis deh..."kata aku kepada pelaye :))

ngobok
24-07-2007, 10:17 AM
saya x minum coke..sy minum tea O beng..


"tea O beng so..kurey manis deh..."kata aku kepada pelaye :))

tea O beng kurey manis dok sedap..
tawor lah pulok jd nye...:D

muorian
24-07-2007, 10:30 AM
tea O beng kurey manis dok sedap..
tawor lah pulok jd nye...:D

jom pekena teh O kat TAJ ktn..:D

muorian
24-07-2007, 10:31 AM
dah lama menda2 ni ada dlm intenet tp ramai yg buat x tau dan sengaja buat x tau

arieon
24-07-2007, 10:31 AM
tea O beng kurey manis dok sedap..
tawor lah pulok jd nye...:D

kawe minum cepat2..kui3

kawe78
24-07-2007, 10:33 AM
aku guna air coke utk perap ayam daaaaa.....

old_code
24-07-2007, 10:39 AM
aku guna air coke utk perap ayam daaaaa.....

ayam tuh ko masak rendang ker??:">

Kimie
24-07-2007, 10:51 AM
Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. macam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola
tu.

The kola nut has a bitter flavor and caffeine content, and is chewed in many West African cultures, individually or in a group setting. It is often used ceremonially, presented to tribal chiefs or presented to guests. Chewing kola nut can ease hunger pangs. Frequent chewing of the kola nut can also lead to stained teeth. Among the urban youth of West Africa, kola nut is becoming less popular.

Kola was originally used to make cola soft drinks, though today most of these mass-produced beverages use artificial flavourings. Some exceptions are Barr's Red Kola, Harboe Original Taste Cola, Foxon Park Kola, Blue Sky Organic Cola, Sprecher's Puma Kola, and Cricket Cola, the latter being made from kola nuts and green tea. In 2007, United Kingdom supermarket Tesco introduced an American Premium Cola in that uses kola nuts, spices and vanilla.

Safety issues

Kola nuts contain high amounts of N-nitroso which is carcinogenic. In Nigeria, where the chewing of Kola nuts is a common practice, there is a high incidence of oral and gastrointestinal cancer which may be related to this habit.

permaicat
24-07-2007, 02:26 PM
alamak... nee la minuman yang aku gemar...:D

nampaknya kena carik alternative laa...:-?

old_code
24-07-2007, 02:52 PM
alamak... nee la minuman yang aku gemar...:D

nampaknya kena carik alternative laa...:-?
.

minum air masak suam ler banyak khasiat nyer:D :D

baller
24-07-2007, 02:59 PM
macam dah ade jek thread ni dulu....takpelah,ingat-mengingati sesama kita adalah amalan mulia..huhuu

TamingSari
24-07-2007, 03:00 PM
alamak... nee la minuman yang aku gemar...:D

nampaknya kena carik alternative laa...:-?

minum kicap ais ke.. :D

L.O.V.E
24-07-2007, 03:02 PM
minum kicap ais ke.. :D
kicap ais susu..

metaaura
24-07-2007, 03:26 PM
aku minium kopi radix.. meh secawan.. hahaha

gengjawa
24-07-2007, 03:48 PM
Jom minum powerroot.. leh menang byk adiah

moneymaker3000
24-07-2007, 03:59 PM
aku penah bace satu artikel..mmg la coke ni bahaye sket macam kite bace kat 1st post dlm thread ni, tp air tenaga cam lucozade dan livita lagi bahaye...ini jgn la minum hari2...efek usia oo

zed82
24-07-2007, 04:38 PM
aku penah bace satu artikel..mmg la coke ni bahaye sket macam kite bace kat 1st post dlm thread ni, tp air tenaga cam lucozade dan livita lagi bahaye...ini jgn la minum hari2...efek usia oo

kalo nak minum ubat periuk lagi baguss..

kuhik
24-07-2007, 08:45 PM
well, yang maner dah ketagih coke tu..cubalah bawak-bawak benti..ia macam nak benti rokok jugak tau...

tukar minum 100 plus..

Zulkarnine
24-07-2007, 11:07 PM
Aku penah try biarkan air coke ni dlm mulut aku lama2 utk hilangkan sakit gigi berlubang..mmg mujarabat...lega sikit sakit gigi ni...

kuhik
25-07-2007, 12:48 AM
Aku penah try biarkan air coke ni dlm mulut aku lama2 utk hilangkan sakit gigi berlubang..mmg mujarabat...lega sikit sakit gigi ni...

peh..sekarang sakit lagi ker? atau dah sembuh?? mesti hebat gigi nko...

marshallx
25-07-2007, 01:45 AM
dah lama menda2 ni ada dlm intenet tp ramai yg buat x tau dan sengaja buat x tau

ye setuju tu..dah lama... kita je sengaja buat tak endah..
aku dr dulu tak minum minuman berkarbonat ni.. tak kira laa pepsi ke coke ke 7up ke... anak aku kalau mengamok camana pun kat supermarket aku tak kasik gak.. nak guling2 kat lantai pun aku tak kasik gak beli coke..:mad:

marshallx
25-07-2007, 01:47 AM
aku minium kopi radix.. meh secawan.. hahaha

eheh..ade gak org layan kopi radix kat sini.. jom2.. kita minum sama2 radix.. baru lepas minum radix ni.. :D

kuhik
25-07-2007, 04:26 PM
eheh..ade gak org layan kopi radix kat sini.. jom2.. kita minum sama2 radix.. baru lepas minum radix ni.. :D

aku pernah minum kopi tu, tapi taktaulah ..rasa macam biasa jer..besh lagi kopi CNI..ahaks...

well, apa yang besh pasal kopi radix eh?

mattop
25-07-2007, 05:11 PM
ubat periuk yer.... teringat aku masa kecik2 dulu .... selalu diorang rebus dan minun air tuh... yg cap dacing tuh yek....:D

kalo nak minum ubat periuk lagi baguss..

eTiQa2u
17-01-2008, 09:33 AM
Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/so**** di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolon jangan letak/parkir kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!

Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.

DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?

Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.

fikir-fikirkan!!

art
17-01-2008, 09:35 AM
aku tak suka pun...huhuh

boey
17-01-2008, 09:37 AM
mmg sapa2 pon minum coke..

rahimi
17-01-2008, 09:42 AM
emm.. vanila coke best jgk.. ;)

boey
17-01-2008, 09:44 AM
sapa yg tak suka tu tak tau ler aku... tapi suma org suka minum coke nie..

steveorlando79
17-01-2008, 09:47 AM
fakta no.2 tu aku dah cuba.................. takde pon....... atau coke kat mesia ni dah kena "potong"

norza0204
17-01-2008, 09:49 AM
dah byk kali org post pasal nih...
kat CG aku xsure..kat NG mmg dah ader..
xsumer tuh btui...nak tahu try ler sendri..

p/s:pe2pon aku mmg x suka minuman berkabonat nih...kalu minum pon 100plus jer..tu pon kadang2 jer..

boey
17-01-2008, 09:53 AM
kdg2 ada gak yg nak jatuhkan business. tapi minuman mana yg tak mendatangkan penyakit.. kecuali air masak, air zam-zam.. kalau tongkat ali pon minum terlalu banyak ble jd penyakit..

rahimi
17-01-2008, 09:53 AM
fakta no.2 tu aku dah cuba.................. takde pon....... atau coke kat mesia ni dah kena "potong"

maybe toilet ko, sejam je x cukup nak menghapus kotoran degil nye..:D :D :D

steveorlando79
17-01-2008, 09:56 AM
maybe toilet ko, sejam je x cukup nak menghapus kotoran degil nye..:D :D :D

tak...........takkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!! aku cuci ari2 tau............, bila dah dekat nak raya ler..................:D

eTiQa2u
17-01-2008, 09:56 AM
dulu-dulu kecoh juga COKE ni ada kandungan sedikit alkohol...tak tau lah

rahimi
17-01-2008, 10:02 AM
tak...........takkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!! aku cuci ari2 tau............, bila dah dekat nak raya ler..................:D

mungkin kena buat mcm iklan dynamo tu.. sapu dulu dgn coke tu kat kawasan yg terlibat..ekeke :D :D

norza0204
17-01-2008, 10:06 AM
mungkin kena buat mcm iklan dynamo tu.. sapu dulu dgn coke tu kat kawasan yg terlibat..ekeke :D :D

hampeh ko....aku tgh makan pon tersedak baca posting ko nih..
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Megat Sri Rama
17-01-2008, 08:43 PM
cuba telan duit 10sen, lepas tu x-ray perut anda. duit tersebut akan hilang....

asid perut kita lebih kuat dari semua tu, jadi... jadi tak kisahlah benda tu semua.

none
17-01-2008, 09:24 PM
yg aku tau masa study dulu ada kawan aku ari2 belasah coke sbb duit nak makan xbanyak...jadi bila minum coke...ada gas..perut kenyang. Selang 2 tawon xjumpa..aleh2 berita kata dia dah meninggal....aku teringat mungkin sbb ari2 belasah coke...

SedBen
17-01-2008, 09:31 PM
nasib aku tak suke coke..tapi kadang2 minum gak sebab tepakse #:-S #:-S #:-S

bumantara
17-01-2008, 10:42 PM
sedap woo coke

Megat Sri Rama
17-01-2008, 11:28 PM
aku membesar dengan coke, silap-silap DNA aku kalau disimbolkan ada tulisan coke kut.

pernah sampai satu ketika, satu hari 6 tin aku belasah.

ok je ni.

ajax932
17-01-2008, 11:31 PM
Coke aku xleh masuk... Pepsi ok...

manCatur
17-01-2008, 11:42 PM
jom boikot barangan Yahudi ni..:(

cikpyan
17-01-2008, 11:50 PM
elo beb, kalo coke tesco camner lak?

cikpyan
17-01-2008, 11:53 PM
jom boikot barangan Yahudi ni..:(

elo beb, nak boikot brg yahudi sumer fast food restoran kite tak leh masuk bro!

jom boikot!!! makan kat warung lg best! murah pon murah ... xde tax

qyum
10-04-2008, 03:39 PM
lor..apsl x gtau awl2? kola je ke?mnuman len mcm??

yg aku tau asal mnuman karbonat ni kburukn dia kandungan gula jer byk..

tkpe! nfo bgus!..pasni aku x mnum kola da! aku mnum air mati jak!!..:)cgrock

lutttfi
10-04-2008, 03:45 PM
huyo..
dasat tol..
ptt la aku trus knyg pas minum coke..

hannuz1010
10-04-2008, 03:52 PM
minum pepsi la plak

psycotraderz
10-04-2008, 04:45 PM
aku mmg xsuka minum coke pon....ntah ape sedap nye aku pon xtau.. :(scam :(scam

sERaiTok
11-04-2008, 12:37 AM
aduh bahayanya....
nasib baik aku x minum

phoenix_r7
11-04-2008, 12:47 AM
banyak kegunaann coke ni, mari kita beli. ( acah je!)

kubangajah
11-04-2008, 12:31 PM
:-? :-? agak2 korang la tentu dlm prut aku ni dah putih bersih sbb hmpir tiap ari aku bedal air ni.#:-S #:-S

matola
11-04-2008, 10:49 PM
nasib bek da org bgtau....aku br jer nak g beli...wakakaka

aji79
12-04-2008, 10:14 AM
minuman pembunuh...pasni sya cuci cermin ngan coke

Gila Komik
12-04-2008, 11:05 AM
nsb baik aku x mnm coke huhuhuhuhu....gas die banyak gler...x tahan............

faizfakhirin
12-04-2008, 01:24 PM
dulu aku suka gak minum...sknag xla...ada skali aku pernah minum + ngan mentos nie...perut ada la rasa meradam....kekg dh xminum coke!!

chavito
19-04-2008, 01:18 AM
btol ke ni?

ejus
19-04-2008, 01:28 AM
terima kasih kerana memberi peringatan bro..

jaong
19-04-2008, 01:31 AM
tak minum coke lagi..minum pepsi jer

Metro2u
19-04-2008, 01:33 AM
aku baru jek lepas minum coke setegok dua :)) :)) :))

ejus
19-04-2008, 01:35 AM
aku baru jek lepas minum coke setegok dua :)) :)) :))

apa leh buat kalau dah minum...kena terima aje lah..

Metro2u
19-04-2008, 01:36 AM
apa leh buat kalau dah minum...kena terima aje lah..

ada lagi 2 botol besar kat umah ni :o :o

sah pas ni buat cuci jamban :eek: :eek: :eek:

jiboi
19-04-2008, 01:38 AM
thanx for the info..pasni ble ar cuci keta ngan coke...

ejus
19-04-2008, 01:51 AM
ehemm..baik tak payah beli?tak payah bagi untung?beli minuman lain bikin cuci..

Metro2u
19-04-2008, 01:53 AM
ehemm..baik tak payah beli?tak payah bagi untung?beli minuman lain bikin cuci..

lor hehehe x faham ke dah ada kat umah ni 2 botol le ... bukan nya bru nak beli :)) :)) :))

jiboi
19-04-2008, 01:54 AM
keh3!! klu beli pepsi ok ke? ke sama je..then klu cola produk tempatan cmana? yg CT tu..keh3!!

ejus
19-04-2008, 01:55 AM
lor hehehe x faham ke dah ada kat umah ni 2 botol le ... bukan nya bru nak beli :)) :)) :))

yalah..lepas habis nanti pun awak nak beli juga bikin cuci tandas kan..nanti wangi lain tahu kalau dah guna coke?:-? :-? :-?

lutttfi
04-08-2008, 05:15 AM
ergh..
giler tol..
mcam nie maunyer meleb0r perut ak..

eboss
04-08-2008, 05:21 AM
erm...bahayanya.abis kita minum tu abis ler kulit perut kita hakis erk?

dulu masa aku kerja pizza hut sehari mau 1 jug aku minum

~X( ~X( ~X(

snowy7306
04-08-2008, 07:27 PM
selamat i tak minum coke dan yg sewaktu dgnnya...

reeez80
04-08-2008, 07:45 PM
aku tak inum coke... kadang2 je terpaksa minum biler makan kat fastfood... gula dia terlalu tinggi dan produk yahudi... baik minum ro water... dah tentu selamat buah pinggang....

levitez
04-08-2008, 07:53 PM
seb baik lah aku bukan penggemar coke neh!! huhuhu...rimo boleh lah. :D

frigid03
04-08-2008, 07:59 PM
aku mkn mekdi mntk tuka coke ganti ngan ribena:)paid

surfer957
04-08-2008, 09:11 PM
aku minum air Zam-zam :)):p

desire
04-08-2008, 09:19 PM
Aspartame... nama kimia bagi sejenis pemanis tiruan yang juga adalah kandungan utama dalam minuman berkarbonat termasuklah brand neh. Manisnya adalah lebih dari 100 x dari gula biasa.

Pengambilan aspartame secara berlebihan dikenalpasti boleh membawa kpd barah.

levitez
05-08-2008, 09:52 AM
Aspartame... nama kimia bagi sejenis pemanis tiruan yang juga adalah kandungan utama dalam minuman berkarbonat termasuklah brand neh. Manisnya adalah lebih dari 100 x dari gula biasa.

Pengambilan aspartame secara berlebihan dikenalpasti boleh membawa kpd barah.

huh...bahaya neh...minum air masak jer lah.

ladypink
05-08-2008, 09:54 AM
erm,bila haus tak fikir pon bahan kimia dalam coke...Main hentam jer kadang2,

levitez
05-08-2008, 09:56 AM
erm,bila haus tak fikir pon bahan kimia dalam coke...Main hentam jer kadang2,

ko memang mcm tu...:p

ladypink
05-08-2008, 10:07 AM
ko memang mcm tu...:p

adeh, tkena plak..P cola kira ok dari rimo la...:)) :))

levitez
05-08-2008, 10:28 AM
adeh, tkena plak..P cola kira ok dari rimo la...:)) :))

haha...rimo pakei blood circulation ajak..:))

KacanG
18-08-2008, 07:11 AM
Tersadung aku kat forum sebegini nak jugak aku ceritakan pengalaman aku minum vanilla coke kira2 sebulan sebelum aku wat posting neh..

Malam sebelum aku gi bantai melalak(karaoke), aku bantai dulu sebotol vanilla coke tah brape liter rm2.10..bajet nak tarik sora cam mus lah konon..kuar sora kasar nak mampus..balik dari tu lebih kurang dalam kol 4 pagi..masih aku ingat waktu tu aku tengah ngadap graf forex..mulenye agenda gastrik di mana sebelum ni memang aku tak pnah kene gastrik walau macam mana aku tak makan sekalipun..

Nak dipanjangkan cerita...agak2 koranglah sakit gastrik tu camne yer pedihnyer??korang bayangkan pulak sakit gastrik tu 24hours..selama 2hari setengah...tak berenti...dapat tido malam pun aku da calculate maksimum 2 jam sahaja..makan ke tak ke same jer...then bapak aku bawak aku gi klinik..2orang doktor klinik..sorang doktor poliklinik..dan jugak sorang doktor hospital besar melaka..sumer tak dapat buat apa2..saat yang aku rasa paling sedih bagi aku...tak tau korang...bapak aku antar aku admit hosptal besar..jam 2.30pagi...sebab time tu bapak aku terdengar aku takleh nak tido sampai tumbuk2 dinding..bapak aku sanggup tunggu anak die ni duk wad...masuk air cucuk sana sini...sampai nak dekat subuh..patah balik kat kete die tengok org tue tu dah sampai tertido pun dalam kete..balik rumah sakit balik..

Lastly..gi balik poliklinik kat cni..cucuk trus dengan ubat gastrik tahan sakit yang jenis cocok kat ponggong tu..sampai lenguh kaki belah kanan takleh nak jalan..

....and then sampai sekarang aku trus fobia dengan air jenis berkarbonat nih...especially COKE..

irsaffy
18-08-2008, 11:41 AM
dah lama xminum minuman berkarbonat neh....xkira la coke ka pepsi ka F&N...sbb takut kena diabetes...:D:D

eLLYaNa
18-08-2008, 11:47 AM
erm...bahayanya.abis kita minum tu abis ler kulit perut kita hakis erk?

kalo x silap sbb tu la kandungan gula dlm coke ni tinggi sbb nak imbangi asid merbahaya ni tadi

tapi..salah kot..elly x ingat la:p

erDrAg00n
18-08-2008, 03:37 PM
pergh!! bahaya sungguh

snowhazel_orange
18-08-2008, 03:47 PM
huhuhuhu air coke?

hazel tak boleh minum air bergas nih..

erDrAg00n
18-08-2008, 03:49 PM
huhuhuhu air coke?

hazel tak boleh minum air bergas nih..

apsal???takut perut kembung ke? o takot bocor trs?:eek: :eek:

snowhazel_orange
18-08-2008, 03:51 PM
apsal???takut perut kembung ke? o takot bocor trs?:eek: :eek:

very cynical..

alergic la

erDrAg00n
18-08-2008, 03:55 PM
very cynical..

alergic la

owh...ingatkan mmg ada simptom2 kalo minum gas

kamal_kampong
18-08-2008, 04:02 PM
jom pakat2 tukar ke 'RADIX COLA HPA'..

siap ada kandungan herba lagi disamping sedap..:D

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

erDrAg00n
18-08-2008, 06:30 PM
jom pakat2 tukar ke 'RADIX COLA HPA'..

siap ada kandungan herba lagi disamping sedap..:D

-PERNIAGAAN ITU SUNNAH-

err...COLA??? takot lagi...tp maybe selamat sebab yg merbahaya adalah COCA...not the COLA rite? :-? :-? :-?

explain plz

LC yellow
30-01-2009, 11:50 AM
kebaikan coca-cola kepada kita.....ayat perli...

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!


2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?


3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!


4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.


5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

Khasiat Coca Cola BUKAN sebagai minuman tetapi ...

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.


Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?



6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.


7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!


8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!


Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.


Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau "Bahan Penghakis : bahaya".

Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!


10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum.

Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo , F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.


Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk menghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan Coca Cola tu.


Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!


Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.


Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Siapa ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!


Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100% . Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?


Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/ penghakis habis! kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.


Tepuk dahi tanya hati....nak minum ke tak? Saya pun jarang minum & sekali sekala sahaja..

AlchemisT
30-01-2009, 11:52 AM
la ingatkan apa..ckplah keburukan cola2..straigth forward

ezis2u
30-01-2009, 11:55 AM
multi purpose use...

ezis2u
30-01-2009, 11:56 AM
la ingatkan apa..ckplah keburukan cola2..straigth forward

bukan keburukan tapi kelebihan selain dari sebagai minuman...
:)paid:)paid:)paid

tykofxc
30-01-2009, 11:57 AM
tajuk terkezutttt gak aku

azri1984
30-01-2009, 12:05 PM
betul!!
aku sokong sgt psal coke ni..
pngalaman aku sndri bwa air coke dlm trailer..
bile panas kami kne buka sdkt kanves
sb coke tu ble meletup..
bkn la mcm bom,tp tin die tbuka
lg 1, klu jnis pet(plstik tu)
pstik die ble jd lmbut,
ini pngalmn aku sndri..
nk cmfrmkn,
tnya sape2 y pnh bw coke ni @ pkrja die kt jln bkt blimbing
dpn tiong nam shah alam...

frigid03
30-01-2009, 12:08 PM
mmg banyak kegunaannya:)paid
ps:aku minom ribena jek:p

waterchalet
13-07-2009, 12:49 PM
" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/so di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Lebuhraya, adakah mereka guna?

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :
____________ _________ _________ _________ _______

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!
____________ _________ _________ _________ _______

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke.
____________ _________ _________ _________ _______

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!
____________ _________ _________ _________ _______

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.
____________ _________ _________ _________ _______

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.
____________ _________ _________ _________ _______

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.
____________ _________ _________ _________ _______

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!
____________ _________ _________ _________ _______

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

____________ _________ _________ _________ _______

9. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk menghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

____________ _________ _________ _________ _______

10. Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka.
____________ _________ _________ _________ _______

tokputih
13-07-2009, 12:55 PM
dah ada dah statement ni..... thanx :D

jutawanzaman
13-07-2009, 12:55 PM
nasib baik aku tak minum minuman racun nih....

drakefx
13-07-2009, 01:00 PM
perrgggh...bahaya tol. nasib baik aku pn x suka coke

faizextreme
13-07-2009, 01:02 PM
" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/so di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Lebuhraya, adakah mereka guna?

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :
____________ _________ _________ _________ _______

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!
____________ _________ _________ _________ _______

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke.
____________ _________ _________ _________ _______

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!
____________ _________ _________ _________ _______

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.
____________ _________ _________ _________ _______

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.
____________ _________ _________ _________ _______

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.
____________ _________ _________ _________ _______

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!
____________ _________ _________ _________ _______

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

____________ _________ _________ _________ _______

9. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk menghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

____________ _________ _________ _________ _______

10. Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka.
____________ _________ _________ _________ _______

yawata??org jitra ek bro..anywat thnks 4 da info

eboss
13-07-2009, 01:16 PM
10 kali baca dah..

iamloco
13-07-2009, 01:19 PM
10 kali baca dah..

xpa. ramai lg org belum baca sblm ni, mcm sy :D

kakibuli
13-07-2009, 01:21 PM
ummm..patut la cedap hingga mencucuk lidah..

eboss
13-07-2009, 01:22 PM
xpa. ramai lg org belum baca sblm ni, mcm sy :D

Baca lah 10 kali :))

darwisya_fragrance
13-07-2009, 03:32 PM
8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.



Mana boleh minum 2.8pH...Tipu lah fakta ni

Overclock
13-07-2009, 03:36 PM
Macam tipu jer.. Aku test tak hancur pun tulang lembu..

ps- Strategi perniagaan..

lanbai
13-07-2009, 03:38 PM
errk..
racun,,
:))
ok utk sistem phadaman..
:)paid

[email protected]
13-07-2009, 03:44 PM
8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.



Mana boleh minum 2.8pH...Tipu lah fakta ni

logik gak :-?

effies
13-07-2009, 03:45 PM
org yahudi yg cipta air nie...
tapi diorg sendiri pn tak minum...
fikir2 kn lah...:-?:-?

GT
13-07-2009, 03:46 PM
Orang nak lariskan minuman lain kot....

kayanganboy
13-07-2009, 03:49 PM
8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.



Mana boleh minum 2.8pH...Tipu lah fakta ni

fakta ni xmustaahil, sbb bila phosphoric acid jumpa glucose or lactose, dia akaan ubah chemical reaction diaa dari acidic ke neutral tp malangnya, dlm perut kita ada acid jugak, iaitu hydrochloric acid, so that y dia akan jd acd baalik n acid yg strongs.:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

pijoe
13-07-2009, 04:10 PM
fakta ni xmustaahil, sbb bila phosphoric acid jumpa glucose or lactose, dia akaan ubah chemical reaction diaa dari acidic ke neutral tp malangnya, dlm perut kita ada acid jugak, iaitu hydrochloric acid, so that y dia akan jd acd baalik n acid yg strongs.:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

ngeeee...terornya ko pasal acid..... yang aku tau cuka getah je....:D:D:D

decalXsia
13-07-2009, 04:23 PM
uii...bior benor...

bellaluna
13-07-2009, 04:26 PM
lebih baek minum sirap.

decalXsia
13-07-2009, 04:34 PM
lebih baek minum sirap.

cicah biskut..

inna
18-07-2009, 07:48 PM
tenkiu TT atas info2 ni:)cgrock
sib baik la sy bukan penggemar coke ni..
minum sky juice bebanyak..tu lagik bagus:)

Arluth
18-07-2009, 09:04 PM
Bukan Coke je,,,sume air gas camtu....

kalau
18-07-2009, 09:58 PM
mak aiii.......thread lama pun up balik.....

advance gak TS nih......info yg bagus utk di

kongsi bersama......

habiburrahman
18-07-2009, 10:13 PM
ok..sok aku test

LORDZ666
18-07-2009, 10:49 PM
aku penah dengar klu nak naikkan seri seluar jeans yang dah lusuh rendam dengan air pepsi.betul ke?

lambor
18-07-2009, 11:05 PM
aku penah dengar klu nak naikkan seri seluar jeans yang dah lusuh rendam dengan air pepsi.betul ke?

betoi-betoi-betoi kate upin ipin

lambor
18-07-2009, 11:07 PM
coke jahatttttttttttt

azanney
18-07-2009, 11:11 PM
boikot.........

ahib0205
23-08-2010, 12:14 AM
Fakta tentang COKE

Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat

oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari

seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan

2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku

kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba

tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?


Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau

hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!


2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan

selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari

tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk

mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?


3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap

bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat

hilang!


4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri

kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.


5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang

setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.


6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin

Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan

minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa

coke.


7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan

lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di

Yawata tu kerana ianya amat mahal!


Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh

meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka

ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain

dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.


Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori

yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran

"Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga

diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolon

jangan letak/parkir kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran

tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian

enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh... mesti buat overhaul ni!

Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh

kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi

tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!.

Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak

terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum

tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan

menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo,

F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.


Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk

meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam

candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun

coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.


Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam

mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu

hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni,

kot-kot gigi tu bleh hilang!

Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda

minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.


Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para

peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga

perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak.

Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh

serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!


Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada

Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?


Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci

cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga

dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan

cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh

cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya

kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.


Tepuk dahi tanya hati... .nak minum ke tak? Saya pun minum sekali sekala!

Sama-samalah kita bercoke sambil singgah KFC [Syarikat Yahudi gak!], time

raya, time parti, time kenduri , time bola piala dunia dll.


up untuk peringatan kita semua agar janga berbuka puasa denagn coke :)cgrock

butterfingers
23-08-2010, 12:24 AM
tq coz ingtkn..:)cgrock

danx
23-08-2010, 12:34 AM
Ni kalu mati kerana coke ni syurga ke neraka?? #:-S
Seb baik aku kurang nagn coke huh leh stop tru r ni..:-?
:D:D:D thanx tt

Pak Wan
23-08-2010, 12:42 AM
Ni kalu mati kerana coke ni syurga ke neraka?? #:-S
Seb baik aku kurang nagn coke huh leh stop tru r ni..:-?
:D:D:D thanx tt

kalau org minum tu tak solat..tak puasa..minum minum setitik pun insyaallah allah buh dlm neraka...

panarol
23-08-2010, 12:55 AM
spttnyer coke ni bkn jual kt kedai runcit...
tp kdai hardware...
yahooooo

shiditrader
23-08-2010, 01:08 AM
emang coke ni bahaya......
ada org bt kajian......
kuman yg ada di ba.bi....susah nak hapuskan....
slps curahkn coke ni kat kuman kat ba.bi tu...
sume kuman mati.....

Fx_L
23-08-2010, 04:29 AM
emang coke ni bahaya......
ada org bt kajian......
kuman yg ada di ba.bi....susah nak hapuskan....
slps curahkn coke ni kat kuman kat ba.bi tu...
sume kuman mati.....

mati tu x kompom bro..yg pasti...[email protected] kat ba.bi tu muncul...mmg geli la...ingtkan xder kaitan ngan coke...uhuhhu:(:(
kesian kawan aku,,,aku lanje minum coke smlm...ari ini dia ngadu sakit2 blkng...huuh..#:-S#:-S

Saleh83
24-08-2010, 08:45 PM
slamat la aku tak suke coke...

Overclock
24-08-2010, 08:49 PM
Dah bertahun aku minum elok jer..:p

nvmname
24-08-2010, 09:01 PM
Seperti yang aku agak. Memang c0ke berbahaya. Nanti nak beli c0ke seb0tol, letak dlam mangkuk dan letak paku. Teng0k 4 hari camner. TT kalau mangkuk tu tertutup dan tak masuk oksigen takper ker?, :)

nvmname
24-08-2010, 09:22 PM
Yang aku muhsykil. TT ckap kalau rendam paku dlam coke, dlam masa 4 hari, paku tu akan cair. Air c0ke duk dlam bot0l dah 1 tahun tapi masih el0k bot0l tu. Tak sangka botol plastik mempunyai ketahanan yang lebih tinggi daripada paku. Adakah semua ini hanya dusta?. Ada testi tak?, Wallahualam.