PDA

View Full Version : Pinjaman Peribadi AgroBank (4.60% @ 10 Tahun)


Budak_Pilah
16-02-2009, 11:30 AM
Salam warga CG. Sapa2 yang berminat nak buat pinjaman peribadi dari Agro Bank (Maksimum 100K) boleh menghubungi aku untuk sebarang pertanyaan. Syarat-syarat pinjaman adalah seperti berikut :

* Kakitangan Kerajaan / Badan Berkanun
* Berpendapatan Tetap
* Telah disahkan dalam jawatan
* Gaji + Elaun tetap mestilah sekurang-kurangnya RM 1,000.00
* Bayarn balik melalui Biro Angkasa
* Potongan gaji tidak melebihi 60%

Dokumen yang diperlukan :

* Salinan kad pengenalan pemohon (Disahkan oleh majikan)
* Slip gaji asal 3 bulan terkini
* Salinan slip gaji asal 3 bulan terkini (Disahkan oleh majikan)
* Surat pengesahan jawatan
* Penyata Bank gaji

No upfront money diperlukan. Maklumat lanjut boleh pm aku / call aku terus 012-6548769

Permohonan di buka area KL, Selangor, Nilai sahaja..:)

senang-senang tgk web aku www.personaloan.webs.com

ndnz98
16-02-2009, 12:15 PM
mana pulak aku nak cari penjamin keje gomen...hehe..

Budak_Pilah
16-02-2009, 12:20 PM
bro, kalau boleh potong gaji dan ada seorang penjamin walaupun bekerja swasta pun aku boleh usahakn..pinjaman sehingga rm 75000

gengjawa
16-02-2009, 12:26 PM
bro, kalau boleh potong gaji dan ada seorang penjamin walaupun bekerja swasta pun aku boleh usahakn..pinjaman sehingga rm 75000

hebat hasil kerja tuan tanah nie:D

arin_gis
16-02-2009, 12:28 PM
swasta tak nak penjamin leh tak?

Budak_Pilah
16-02-2009, 12:46 PM
swasta tak nak penjamin leh tak?

buat masa ni kabel aku di bank suma nak penjamin...yang tak pakai penjamin ah-long jer..huhuhu:)

Budak_Pilah
16-02-2009, 12:47 PM
hebat hasil kerja tuan tanah nie:D

cari makan wak:)

DanielAriffin
16-02-2009, 01:00 PM
Hello geng...
bro.. bussiness loan ada tak?? aku nak arround 600K or 500K.. tanah untuk cagaran arround 120K++ tak termasuk kebun dan hasil dalam tu lagik.. :)cgrock kalau ada bagitau yerk apa yg nak diperlukan...

edzaljb
16-02-2009, 01:07 PM
blacklist gomen boleh tak?

gengjawa
16-02-2009, 01:14 PM
cari makan wak:)

keje sendiri ada penjamin layak x:D
sajer test tnya je dulu:)):))

gengjawa
16-02-2009, 01:16 PM
Hello geng...
bro.. bussiness loan ada tak?? aku nak arround 600K or 500K.. tanah untuk cagaran arround 120K++ tak termasuk kebun dan hasil dalam tu lagik.. :)cgrock kalau ada bagitau yerk apa yg nak diperlukan...

projek apa tu tuan?
klu agro dia kan beri overdraf sekitar 60% - 70% value tanah tersebut,hasil dari tanah masih milik kita(nie pengalaman wak ngan agrobank)

DanielAriffin
16-02-2009, 01:21 PM
projek apa tu tuan?
klu agro dia kan beri overdraf sekitar 60% - 70% value tanah tersebut,hasil dari tanah masih milik kita(nie pengalaman wak ngan agrobank)

Hello geng...
bukan agro bro, nak bukak futsal ni.. tempat ada dah.. cuma pulus aje.. :(( kawan yg tergila2 sangat ni..

Budak_Pilah
16-02-2009, 01:51 PM
blacklist gomen boleh tak?

insyaalah boleh..kerja mana bro, berapa gaji sekrang???blaklist berapa banyak???

gengjawa
16-02-2009, 01:52 PM
Hello geng...
bukan agro bro, nak bukak futsal ni.. tempat ada dah.. cuma pulus aje.. :(( kawan yg tergila2 sangat ni..

wat proposal la apply kt mara

DanielAriffin
16-02-2009, 02:02 PM
wat proposal la apply kt mara

Hello geng...
mmm okey.. tak pa.. la ni jugak aku pi mara negeri.. aku senang la.. dulu under mara.. tapi kawan aku tak ada lak... suruh dia pi seminar under mara dulu la.. okey bro thanks..

gebang
16-02-2009, 02:06 PM
Ade jadual pembayaran tak?

Budak_Pilah
16-02-2009, 02:34 PM
Ade jadual pembayaran tak?

bro, ada email tak?? aku emailkan kat ko

peyi
16-02-2009, 02:53 PM
aku ada buat loan dgn Bank Rakyat kena 5.6% utk 7 tahun ... cam untungla
plak kalau aku buat loan dgn Agrobank dan bayar loan bank rakyat blehla
kurangkan tahun bayaran. Apa kata kawan2?

ndnz98
16-02-2009, 03:45 PM
bro, kalau boleh potong gaji dan ada seorang penjamin walaupun bekerja swasta pun aku boleh usahakn..pinjaman sehingga rm 75000


aku swasta..tak de PGM...

leenzandaman
16-02-2009, 06:41 PM
bro,klo keja bank tp blacklist dgn bank rakyat bleh apply tak..arap2 blehla yer..:D

ABL621
16-02-2009, 07:21 PM
aku pun keje swasta....PGM x de....tp, penjamin org gomen.......ader 2 org...

Budak_Pilah
17-02-2009, 11:55 AM
aku pun keje swasta....PGM x de....tp, penjamin org gomen.......ader 2 org...

lokasi mana bro?

k_rulzee
17-02-2009, 12:15 PM
salam bro..keja swasta sdn bhd takde pgm, penjamin keja swasta gak, leh ke?

Budak_Pilah
17-02-2009, 12:55 PM
salam bro..keja swasta sdn bhd takde pgm, penjamin keja swasta gak, leh ke?

blaklist apa..berapa jumlah blaklist sedia ada..apa nama company? penjamin pastikan tidak blaklist..gaji basic tambah elaun tetap mestilah 1500 ketas

mukhsin
17-02-2009, 01:03 PM
aku dah kua co lama baru hang muncul...chait...

ennoar
17-02-2009, 01:10 PM
bRO...
gAJI AKU DALAM <>rm4000k

pOTONGAN SKANG 1900K...LAYAK LAGI KER

Budak_Pilah
17-02-2009, 02:22 PM
aku dah kua co lama baru hang muncul...chait...

jangan marah bro:)

Budak_Pilah
17-02-2009, 02:23 PM
bRO...
gAJI AKU DALAM <>rm4000k

pOTONGAN SKANG 1900K...LAYAK LAGI KER

bro, check pm

Budak_Pilah
18-02-2009, 12:19 AM
aku up skit............call untuk maklumat lanjut

gengjawa
18-02-2009, 08:19 AM
guru swasta
gaji 1.2k layak x bos?

Budak_Pilah
18-02-2009, 09:49 AM
guru swasta
gaji 1.2k layak x bos?

apa nama sekolah nyer wak???

chesnatesz
18-02-2009, 11:22 AM
hebat hasil kerja tuan tanah nie:D

brader ni mmg ade bagus...masyuk aku die tlg...meh angkat sepanduk rame2...:)paid:)paid:)paid

p/s: bro, kalu result aku x kuar lg next week, ko kena tlg aku cucuk sket lg...:p

gengjawa
18-02-2009, 11:23 AM
apa nama sekolah nyer wak???

wak pm ko yer..

Budak_Pilah
18-02-2009, 12:09 PM
brader ni mmg ade bagus...masyuk aku die tlg...meh angkat sepanduk rame2...:)paid:)paid:)paid

p/s: bro, kalu result aku x kuar lg next week, ko kena tlg aku cucuk sket lg...:p

huhuhu..bleh no probelem.......:)

Budak_Pilah
18-02-2009, 12:10 PM
wak pm ko yer..

wak, maaf nama sekolah tiada dalam senarai saya la..jawapan yang menghampakan:(

k_rulzee
18-02-2009, 06:05 PM
blaklist apa..berapa jumlah blaklist sedia ada..apa nama company? penjamin pastikan tidak blaklist..gaji basic tambah elaun tetap mestilah 1500 ketas

check ur pm bro..

Budak_Pilah
23-02-2009, 11:19 PM
Up skit..lama tak jenguk tread aku

zargos
24-02-2009, 11:49 AM
ni agro bank cawangan mana bro? aku kat kl

waktong.UMOFX
24-02-2009, 12:02 PM
nk pinjam 100k baru masuk bidang pndidikan bulan2 brapa bayar?layak tak ni ek?

gengjawa
24-02-2009, 12:08 PM
nk pinjam 100k baru masuk bidang pndidikan bulan2 brapa bayar?layak tak ni ek?

dah jd guru besar ker waktong?

ilham
24-02-2009, 12:23 PM
aku pun nak buat overlap dokek bank rakyat nie??boleh ko? pinjaman kat sana dah masuk tahun ke 4 dah..hari tue pinjam 10K..
ingat nak bum dalam 30K..
rasa2 nya nama ada dlm criss/ctos..almaklumlah keta ke 2 yg bagi sewa kat abg tue asyik bayar lewat ajer..
tolong kira bro..
PM gua bro..
TQ

gengjawa
24-02-2009, 12:29 PM
aku pun nak buat overlap dokek bank rakyat nie??boleh ko? pinjaman kat sana dah masuk tahun ke 4 dah..hari tue pinjam 10K..
ingat nak bum dalam 30K..
rasa2 nya nama ada dlm criss/ctos..almaklumlah keta ke 2 yg bagi sewa kat abg tue asyik bayar lewat ajer..
tolong kira bro..
PM gua bro..
TQ

klu rekod bayaran cantek ngan bank rakyat xder masalah rasanya

waktong.UMOFX
24-02-2009, 12:32 PM
dah jd guru besar ker waktong?

hi3 blum wak...cikgu kecik baru..tp duit tu nk masuk KPF

gengjawa
24-02-2009, 12:35 PM
hi3 blum wak...cikgu kecik baru..tp duit tu nk masuk KPF

KPF tu amende yer?

waktong.UMOFX
24-02-2009, 12:38 PM
KPF tu amende yer?

Koperasi Felda 16.5% stahun

ilham
24-02-2009, 12:39 PM
klu rekod bayaran cantek ngan bank rakyat xder masalah rasanya

dokek bank rakyat xdak masalh sobab potong gaji mana bleh lari:-?:-?
help me...........:D

az7771
24-02-2009, 12:40 PM
ada lgi ke 4.60% utk 10th, minggu lepas aku baru je pegi kat agrobank salak tinggi 10th 4.88% officer tu bagitau... siap ambik borang lagi nie tapi belum submit lagi laaa... kalau dpt yang ini dah kira bagus...

waktong.UMOFX
24-02-2009, 12:42 PM
ada lgi ke 4.60% utk 10th, minggu lepas aku baru je pegi kat agrobank salak tinggi 10th 4.88% officer tu bagitau... siap ambik borang lagi nie tapi belum submit lagi laaa... kalau dpt yang ini dah kira bagus...

kene tnggu tuan tanah ni:D

az7771
24-02-2009, 12:53 PM
kene tnggu tuan tanah ni:D

aku pun tgh tunggu nie.. kalau betul aku nak apply melalui tuan tanah... kalau aku cari customer dpt komisen ke tuan tanah...

Budak_Pilah
24-02-2009, 02:38 PM
agro bank cawangan salak tinggi....

gengjawa
24-02-2009, 02:41 PM
agro bank cawangan salak tinggi....

ada tu
area pejabat pendaftaran negara & pejabat pos

Budak_Pilah
24-02-2009, 02:49 PM
meh la mohon...ada biro lagi senang....mari2

zargos
24-02-2009, 03:30 PM
kalu mohon kene gi agro bank kat salak tinggi ke?

Hazeline
24-02-2009, 03:33 PM
Salam warga CG. Sapa2 yang berminat nak buat pinjaman peribadi dari Agro Bank (Maksimum 100K) boleh menghubungi aku untuk sebarang pertanyaan. Syarat-syarat pinjaman adalah seperti berikut :

* Kakitangan Kerajaan / Badan Berkanun
* Berpendapatan Tetap
* Telah disahkan dalam jawatan
* Gaji + Elaun tetap mestilah sekurang-kurangnya RM 1,000.00
* Bayarn balik melalui Biro Angkasa
* Potongan gaji tidak melebihi 60%

Dokumen yang diperlukan :

* Salinan kad pengenalan pemohon (Disahkan oleh majikan)
* Slip gaji asal 3 bulan terkini
* Salinan slip gaji asal 3 bulan terkini (Disahkan oleh majikan)
* Surat pengesahan jawatan
* Penyata Bank gaji

No upfront money diperlukan. Maklumat lanjut boleh pm aku / call aku terus 012-6548769

* Untuk kakitangan swasta yang blaklist pinjaman maksimum adalah RM 20,000.00 dan disertakan dengan seorang penjamin kerajaan. Bayaran mestilah melalui potongan gaji. Nak info lanjut call jer aku:)

Permohonan di buka area KL, Selangor, Nilai sahaja..:)

Ni yang eden lOmah nih... yang kOje kek Penang tak bOleh lah apply ek:((

gengjawa
24-02-2009, 03:35 PM
Ni yang eden lOmah nih... yang kOje kek Penang tak bOleh lah apply ek:((

kena cari agent sane le nampaknya
xpon mai turun kl je

az7771
24-02-2009, 04:03 PM
kalau aku nak pinjam 20k... berapa bersih boleh dpt lepas tolak kos agreement, service dan lain2 hal... ko kerja agro bank salak tinggi ke... senang la aku nak jumpa nanti...

mattjenz
24-02-2009, 04:08 PM
kawe pon berminat jugok. baru keje swasta tak sampai 3 bln. gaji 2+++. agak2 bley dapat tak.

Budak_Pilah
24-02-2009, 04:11 PM
bro kalau swasta pastikan kerja public listed company. MNC atau yang seumpamanya lah..penjamin mesti kakitangan kerajaan.sekurang-kurangnya mesti dah kerja setahu pemohon dan penjamin..tq

kasyah
24-02-2009, 08:38 PM
cari makan wak:)

peerrgghh.... lobang agro bank lah puloookkkk!!! hehehe..... =D>

otaida00taj
24-02-2009, 08:51 PM
kalu tak blacklist kena ada penjamin juga ke?

Budak_Pilah
25-02-2009, 12:28 AM
kalu tak blacklist kena ada penjamin juga ke?

setiapm permohonan pinjaman untuk swasta di agro ank perlukan seorang penjamin kerajaan buat masa ini

zargos
25-02-2009, 12:48 PM
bro, kalau nak apply jumpa kat ner? aku kat cheras

Budak_Pilah
25-02-2009, 01:45 PM
bro, kalau nak apply jumpa kat ner? aku kat cheras

bro, sediakan semua dokumen call aku kita jumpa di bangi

gengjawa
26-02-2009, 07:24 AM
bro, sediakan semua dokumen call aku kita jumpa di bangi

bangi?
kat restoren mattop ker:D

Budak_Pilah
26-02-2009, 10:25 AM
area-area situ lah wak......

gengjawa
26-02-2009, 10:29 AM
area-area situ lah wak......

belanja wak mkn le:)paid

owen
03-03-2009, 05:34 PM
tunggu 15hb ni rate baru akan muncul.rate akan trun ke 4.26%..mbe aku ckap..:)paid:)cgrock

Zul.H
03-03-2009, 05:56 PM
skrang ni suma int turun yer..kete..umah....loan personal...

Budak_Pilah
03-03-2009, 07:49 PM
mcm tu lah nampaknya........bank prihatin takpa..koperasi bila lagi nak turun:-?

owen
03-03-2009, 07:52 PM
Trun2 gak jgn nanti tup tup nek melambung rate dia haaa jenuh nak bayaq hehehe

Budak_Pilah
03-03-2009, 08:04 PM
mintak2 dijauhkan lahhhhhhhh

amuk293
03-03-2009, 08:10 PM
aku baru nk masuk gomen..leh apply ke??

amayzz
03-03-2009, 08:13 PM
yg interest tue 4.6 bape tahun?kalu 10 tahun x kan 4.6 jg kot?

deqirana
03-03-2009, 08:15 PM
eermm...awat agro bank kat sini 5% ekk..not 4.60 % as mentioned by TT....

then ader monthly cas..RM10 kalo tak silap...memang berbeza ke within branch

Budak_Pilah
03-03-2009, 08:26 PM
aku baru nk masuk gomen..leh apply ke??

jawatan tetap ke apa? kalau belum dapat payslip susah la bos

Budak_Pilah
03-03-2009, 08:26 PM
yg interest tue 4.6 bape tahun?kalu 10 tahun x kan 4.6 jg kot?

maintain kekal selagi tiada perubahan dari agrobank

Budak_Pilah
03-03-2009, 08:27 PM
eermm...awat agro bank kat sini 5% ekk..not 4.60 % as mentioned by TT....

then ader monthly cas..RM10 kalo tak silap...memang berbeza ke within branch

saya kurang periksa hal tu....:-?

amuk293
04-03-2009, 02:08 PM
jawatan tetap ke apa? kalau belum dapat payslip susah la bos

masuk ke jawatan tetap...kalau aku dh keje 3 bulan boleh apply ke??berapa interest kalau 10 tahun??

Budak_Pilah
04-03-2009, 04:11 PM
kalau dah kejer 3 bulan boleh..no problem'ko call je aku

lelabah
04-03-2009, 05:01 PM
Salam,
Tadi pegi ke agrobank, staff tu bagi jadual pinjaman 5.5%. Diapun tak pasti ade ke rate 4.60 atau 4.88 tu. Heran jugak, takkan setiap cawangan lain-lain.

queenangel2701
04-03-2009, 09:20 PM
salam tt...if aku keje swasta sdn bhd..leh apply ke...pgm leh kowtim...gaji 1600..ade ptgn epf & socso je..

Budak_Pilah
04-03-2009, 09:40 PM
salam tt...if aku keje swasta sdn bhd..leh apply ke...pgm leh kowtim...gaji 1600..ade ptgn epf & socso je..

apa nama company..penjamin kerajaan ada tak?

queenangel2701
04-03-2009, 09:47 PM
alamak..xde la plak penjamin gov...:((

Budak_Pilah
04-03-2009, 09:53 PM
kono adolahhhhhhhh....

gengjawa
05-03-2009, 12:22 AM
kono adolahhhhhhhh....

ko tolong la budak tu
sian dia tinggal satu je syarat tuk lepas
kasi muka la sket:D

anuarul
05-03-2009, 07:57 AM
takde ke mane2 koperasi...yg kite leh joint..then nnt die deal ngan bank utk wat potongan tetiap bulan???

shah_azli
05-03-2009, 08:21 AM
wahhh...betul ke 4.6% je utk 10 thn???
kalo mcm ni sudah cantik..bole buat overlap..
tutup yg lama...bole kurangkan monthly...

TT..so kalo aku aku amik yg 4.6% ni...bp bulan2 kalo ikat 10thn??
ada jadual pembayaran dia x?? attach la kat sini...
sbb sblm ni penah buat dgn bank lain...rate 5.7%...kalo tutup pakai agro bank bole x??

minat jg ni...bro kat mn?? semua Agrobank interest mcm ni ke?? atau amik dgn bro TT je???

zephyr
05-03-2009, 09:26 AM
Agro bank sekarang ni interest cuma 4.4% dan kata pegawai loan yang aku jumpa ari tu akan turun lagi selepas 15hb ni...

Maximum memang cuma 10 tahun....

Nak tutup loan lain boleh, cuma kena minat surat full settlement dari bank loan lama....

ps: aku bukan ejen agro bank :)

Budak_Pilah
05-03-2009, 11:46 AM
takde ke mane2 koperasi...yg kite leh joint..then nnt die deal ngan bank utk wat potongan tetiap bulan???

ada, sediakan laporan kewangan at least 3 tahun dan boleh submit pada aku kalau company ko minat la

anuarul
05-03-2009, 02:40 PM
ada, sediakan laporan kewangan at least 3 tahun dan boleh submit pada aku kalau company ko minat la

owh. utk kampeni je..ako bkn bisnessss...:D

shah_azli
05-03-2009, 09:52 PM
Agro bank sekarang ni interest cuma 4.4% dan kata pegawai loan yang aku jumpa ari tu akan turun lagi selepas 15hb ni...

Maximum memang cuma 10 tahun....

Nak tutup loan lain boleh, cuma kena minat surat full settlement dari bank loan lama....

ps: aku bukan ejen agro bank :)

wahhh...turun lagi?? lagi cantikkkk:D
tggu turun skit lg..

kat mn nk tau latest interest dia ek?? kat web dia x de laaa...nak pi pejabat dia jauh laa...adehh~X(

Budak_Pilah
11-03-2009, 12:21 AM
Salam warga CG..Sapa2 berminat nak buat loan bleh call atau sms..permohonan masih dibuka

gengjawa
11-03-2009, 07:13 AM
Salam warga CG..Sapa2 berminat nak buat loan bleh call atau sms..permohonan masih dibuka

wak kasi up di pagi hari:D

zulco
11-03-2009, 08:02 AM
saya tolong kasi up di pagi hari....

silverchair959
11-03-2009, 08:09 AM
payout baper % nih ek

silverchair959
11-03-2009, 08:12 AM
Budak_Pilah has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.

His777ham
11-03-2009, 08:37 AM
TT ade jadual pembayaran balik dia x??kalau ade send budakjb@gmail.com

Budak_Pilah
11-03-2009, 08:58 AM
saya tolong kasi up di pagi hari....

tq bro...:)

Budak_Pilah
11-03-2009, 08:59 AM
wak kasi up di pagi hari:D

terima kasih wak...:)

Budak_Pilah
11-03-2009, 09:00 AM
payout baper % nih ek

kalau direct dengan bank aku rasa tak sama mcm payout koperasi..biasanya direct bank payout is more HIGHER..Maybe 95%:)

gengjawa
11-03-2009, 10:35 AM
terima kasih wak...:)

sama2..
wak akan buat thread ko nie sentiasa timbul:D

Budak_Pilah
11-03-2009, 11:19 AM
itulah yang diharapkan.....

mieera
13-03-2009, 05:15 PM
Untuk kakitangan swasta yang blaklist pinjaman maksimum adalah RM 20,000.00 dan disertakan dengan seorang penjamin kerajaan. Bayaran mestilah melalui potongan gaji. Nak info lanjut call jer aku

aku ada penjamin,ada potongan gaji,tapi blacklist boleh apply ker?nak apply 30k

Budak_Pilah
13-03-2009, 11:30 PM
hehehe..maksimum 20 k je....

gengjawa
14-03-2009, 12:16 AM
hehehe..maksimum 20 k je....

kira ok la tu blacklist layak meminjam
tp penjamin mesti kecut perut punya time nak t.tgn:))

Budak_Pilah
14-03-2009, 06:09 PM
uishhhhhhhhhhhhhhhh

shamninja
14-03-2009, 10:41 PM
klu aku ada kes aku xleh buat, aku anta kat hang k.. ape2 aku elo..

abg_sinchan
15-03-2009, 09:48 AM
aku dengar esok interest agrobank akan diturunkan.berape %?

Budak_Pilah
15-03-2009, 12:12 PM
update hingga hari ni adalah 4.6% setshun

Procodine
15-03-2009, 12:15 PM
update hingga hari ni adalah 4.6% setshun

aku pg jumaat lepas rate dia bagi 4.4%. amek 2 tahun
kalau pinjam 6 ribu dapat 4 ribu lebih jer,
kena tolak surat wasiat 350, pastu 3x kali ansuran ( cam 6 ribu 271 kot xsilap aku ) jadik dah 800 lebih..
tolak p tolak mai, nak pinjam 6k tinggai 4 ribu lebih jer dpt kat tangan.. :((:((

caterpillar
15-03-2009, 12:20 PM
Kadar Asas Berian Pinjaman (KABP) 5.60% setahun..dlm paper hari nih.
<---nie yg mana plak???

silverchair959
15-03-2009, 12:20 PM
mana nak carik 80k nih huuhhuuhuhhuhu

owen
15-03-2009, 04:03 PM
bro td dapt pemplet dari agrobank.loan agrocash-i secara islamik. interest rate serendah 4.08%.leh tolong ulas x samaada fix @ BLR?heheheh

shyeye
15-03-2009, 07:18 PM
nak tny la...kalo gaji rm1400 semua skali dah siap potong tggl rm900 sbb duk kuarters berapa leh pinjam? keje gomen kat skolah area shah alam...bayar 10thn bape rm sebulan?

azam_p
16-03-2009, 11:33 AM
bro nk tanya utk personal loan...kalo penjamin kerajaan tp co xnk wat potongan gaji,bro bole ejas ke?

akaklin79
16-03-2009, 12:11 PM
kasi up sikit

mana lah budak nie....dah tak duk pilah ke...pindah ke rembau kut.

owen
16-03-2009, 12:15 PM
bro td dapt pemplet dari agrobank.loan agrocash-i secara islamik. interest rate serendah 4.08%.leh tolong ulas x samaada fix @ BLR?heheheh


aku dah dapat jawapan.loan yg aku tya sebelum ni islamic.interest rate tetap.4.08% untuk tahun pertama.tahun ke 10 interest rate 5.3% jer.kiranya setakat ni paling rendah anatara semua bank.so kita ada 2 pilihan di agrobank ni.konvensional/BLR 4.22% @ islamic 4.08%-5.3%.betoi x TT heheheh.up sket...

akaklin79
16-03-2009, 12:31 PM
alamak...kak lin dapat update
budak pilah kat kampung .bapak mertua sakit.
kepada semua harap bersabar....ok.
hari rabu baru dia leh online...

harap bersabar semua

kasyaf
17-03-2009, 03:15 PM
lau pinjam 40k bulan2 brape ek?lau pinjam untuk 15tahun?

Budak_Pilah
18-03-2009, 06:45 PM
im back...jom berforum.....bila nak sumbit daaaa??

peraksiniaga
19-03-2009, 12:35 AM
apa email bro...nak berkomunikasi skit...

apeng8264
23-03-2009, 12:49 PM
saya nak apply...

mieera
23-03-2009, 04:49 PM
saya blacklist,ada penjamin swasta clear boleh ke TT?

moni4u
23-03-2009, 10:35 PM
Salam TT,
berapa latest interest rate agro bank?

apeng8264
24-03-2009, 01:14 PM
TT maner??

Budak_Pilah
24-03-2009, 02:09 PM
bro, nak apply sediakan dokumen dah siap bleh la call aku

edy639
24-03-2009, 06:48 PM
bro, nak apply sediakan dokumen dah siap bleh la call aku

bro, bagi table bole x? senang nak congak2 buat calculation

Budak_Pilah
25-03-2009, 10:48 AM
Table aku tak da bro......

apeng8264
25-03-2009, 02:48 PM
baru nak apply... macam tak jadi jer..
lain kali jer lah..

nina76
25-03-2009, 03:14 PM
buat masa ni kabel aku di bank suma nak penjamin...yang tak pakai penjamin ah-long jer..huhuhu:)

tk blacklist, swasta tp tkde penjamin...boleh tk:D

Budak_Pilah
26-03-2009, 09:36 AM
tk blacklist, swasta tp tkde penjamin...boleh tk:D

apa nama company

zcatz
26-03-2009, 04:04 PM
bro,
Agrocash-i (Pembiayaan Bai Al-Innah) maknanye ikut BLR ke? interest kire daily, reducing balance ek?

http://www.agrobank.com.my/Product_Item.aspx?v=loan_agrocash

Budak_Pilah
26-03-2009, 05:02 PM
tak lerrrr

anak jati
26-03-2009, 07:32 PM
bro, aku ape pon x de.. payslip x de.. majikan x de..sbb gua kje sndr.. tp penjamin gomen nohal punye.. melambak.. bleh adjust bro???

Budak_Pilah
27-03-2009, 10:32 AM
aduh.tak bleh la bro

mukhsin
27-03-2009, 11:07 AM
Broo....hang ni td call aku tak habaq apa doc mau...

esmad
01-04-2009, 05:34 PM
nak tanya aku kerja gov n gaji aku around RM1600++.....so nak tanya bp maximum aku bleh wat n bp lama jangka masa n ansurannya

Budak_Pilah
27-04-2009, 09:31 PM
salam...aku up skit..permohona badan berkanun dan kerajaan yang berjawatan tetap kini boleh mencuba apply dengan aku walaupun kerja kurang dari 6 bulan.

pekerja kontrak yg dah bekerja melebihi 3 tahun, pun aku boleh cuba memohon TANPA PENJAMIN..All loan comes from Bank

Budak_Pilah
27-04-2009, 09:32 PM
nak tanya aku kerja gov n gaji aku around RM1600++.....so nak tanya bp maximum aku bleh wat n bp lama jangka masa n ansurannya

salam, maaf lambat reply..kalau gaji mcm ni aku boleh usahakn RM 50k.bulanan RM 620/bulan bayaran balik 10 tahun :)

keChiQue_ RosSi
28-04-2009, 09:01 AM
salam, maaf lambat reply..kalau gaji mcm ni aku boleh usahakn RM 50k.bulanan RM 620/bulan bayaran balik 10 tahun :)

sori nak tnye agrobank skunk 4.17% bukan 4.60%
kalo ikutkan gaji rm1600 lebih kurg rm80++k leh wat.. napew bro dpt wat rm50k jerk?? sikitnya??

arapaima
28-04-2009, 09:23 AM
Salam warga CG. Sapa2 yang berminat nak buat pinjaman peribadi dari Agro Bank (Maksimum 100K) boleh menghubungi aku untuk sebarang pertanyaan. Syarat-syarat pinjaman adalah seperti berikut :

* Kakitangan Kerajaan / Badan Berkanun
* Berpendapatan Tetap
* Telah disahkan dalam jawatan
* Gaji + Elaun tetap mestilah sekurang-kurangnya RM 1,000.00
* Bayarn balik melalui Biro Angkasa
* Potongan gaji tidak melebihi 60%

Dokumen yang diperlukan :

* Salinan kad pengenalan pemohon (Disahkan oleh majikan)
* Slip gaji asal 3 bulan terkini
* Salinan slip gaji asal 3 bulan terkini (Disahkan oleh majikan)
* Surat pengesahan jawatan
* Penyata Bank gaji

No upfront money diperlukan. Maklumat lanjut boleh pm aku / call aku terus 012-6548769

* Untuk kakitangan swasta yang blaklist pinjaman maksimum adalah RM 20,000.00 dan disertakan dengan seorang penjamin kerajaan. Bayaran mestilah melalui potongan gaji. Nak info lanjut call jer aku:)

Permohonan di buka area KL, Selangor, Nilai sahaja..:)

berminat nie....klu nak overlap ape prosedure nyer..??

viper21my
28-04-2009, 09:48 AM
salam budak pilih, kalo aku nak pinjam 30k/50k/80k utk 10 tahun, monthly braper, gaji insya Allah cukup sehingga maksima RM80 tu

Budak_Pilah
28-04-2009, 12:33 PM
salam budak pilih, kalo aku nak pinjam 30k/50k/80k utk 10 tahun, monthly braper, gaji insya Allah cukup sehingga maksima RM80 tu

bro ko ada biro angkasa ker? bagi email aku emailkan kat ko jadual bayaran balik

Budak_Pilah
28-04-2009, 12:35 PM
Latest : sapa yang ada biro dah mencapai potongan 60% atau lebih kalau nak structure balik call aku terus.Mesti jawatan tetap dan dah kerja lebih 1 tahun.Interest tetap 5% setahun hingga 15 tahun.maksimum RM 100k.payout dalam 92%

viper21my
29-04-2009, 08:01 AM
Latest : sapa yang ada biro dah mencapai potongan 60% atau lebih kalau nak structure balik call aku terus.Mesti jawatan tetap dan dah kerja lebih 1 tahun.Interest tetap 5% setahun hingga 15 tahun.maksimum RM 100k.payout dalam 92%

macam i alliance jer ni, kena bg kat koperasi komisyen yg 5% ker, yang agro tu camner.. email viper21my at gmail dot com, tq

Budak_Pilah
29-04-2009, 09:07 AM
macam i alliance jer ni, kena bg kat koperasi komisyen yg 5% ker, yang agro tu camner.. email viper21my at gmail dot com, tq

check email

shah_azli
29-04-2009, 09:22 AM
ermm..
aku baru lepas buat loan ASASTANI kat AGROBANK JB..
so far interest rate yg paling rendah..pnjam rm55K monthly RM656 10thn..
urusan pun cepat..
3 hari je..
potongan dr jumlah pinjaman kita pon x byk berbanding bank2 lain..
aku suggest sape2 nak buat personal loan..buat la kat AGROBANK ni..
cuma pastikan x blacklist...

officer tu suh aku buat 100K++..huhuhuhuh..mampos aku nak bayo nnt..
sib baik aku x termakan racun dia..
tp x pe..AGROBANK the best..

deddyqaid
29-04-2009, 03:56 PM
mana la tuan tanah nie..

deddyqaid
29-04-2009, 03:58 PM
OOOOoooo tuan tanah.. mana la peginye tuan tanah nie..
ym saya kalau tuan tanah singgah kat sin ye..

elan
29-04-2009, 04:08 PM
Latest : sapa yang ada biro dah mencapai potongan 60% atau lebih kalau nak structure balik call aku terus.Mesti jawatan tetap dan dah kerja lebih 1 tahun.Interest tetap 5% setahun hingga 15 tahun.maksimum RM 100k.payout dalam 92%

aku nak jadual bayaran balik dia, berminat tang yang ni... email aku elan5477@yahoo.com.my

Budak_Pilah
30-04-2009, 12:11 PM
alo......sory ada hal la semalam..apa cerita tuan2

Budak_Pilah
30-04-2009, 12:12 PM
aku nak jadual bayaran balik dia, berminat tang yang ni... email aku elan5477@yahoo.com.my

bro, check email

khairi78
30-04-2009, 12:16 PM
bro, check email

Bro, tlg email kat aku jg jadual bayaran balik tu. :D

khairi_nayan@yahoo.com

thanksss

Budak_Pilah
30-04-2009, 12:57 PM
Bro, tlg email kat aku jg jadual bayaran balik tu. :D

khairi_nayan@yahoo.com

thanksss

bro, check email :)

king_diamond
30-04-2009, 01:05 PM
ermm..
aku baru lepas buat loan ASASTANI kat AGROBANK JB..
so far interest rate yg paling rendah..pnjam rm55K monthly RM656 10thn..
urusan pun cepat..
3 hari je..
potongan dr jumlah pinjaman kita pon x byk berbanding bank2 lain..
aku suggest sape2 nak buat personal loan..buat la kat AGROBANK ni..
cuma pastikan x blacklist...

officer tu suh aku buat 100K++..huhuhuhuh..mampos aku nak bayo nnt..
sib baik aku x termakan racun dia..
tp x pe..AGROBANK the best..

bro keje gomen ke swasta :-?

bisnes-minded
30-04-2009, 01:31 PM
tuan tanah,

aku keje kt agensi kerajaan...tp kontrak ar...bleh x bro usahakn tanpa guna penjamin? den nak kawin ar tahun depan huhu

bisnes-minded
30-04-2009, 02:09 PM
tuan tanah ada lagi x?

acHnuLL aDnan
30-04-2009, 04:52 PM
alahai..TT..
aku dok PM nGko..
tapi x bls pun...huhu..
cepat la TT..aku nak inFo nih..

shah_azli
30-04-2009, 04:59 PM
bro keje gomen ke swasta :-?

aku keje federal gomen..
setahu aku..skim ASASTANI ni potongan hanya dibuat melalui BIRO ANGKASA saja...so.. maknanya utk kakitangan kerajaan saja la kot.. :D:)paid

king_diamond
30-04-2009, 05:02 PM
aku keje federal gomen..
setahu aku..skim ASASTANI ni potongan hanya dibuat melalui BIRO ANGKASA saja...so.. maknanya utk kakitangan kerajaan saja la kot.. :D:)paid

alamak....ye ke....petani sepenuh masa cam saya ni tak leh lah yer :((

Budak_Pilah
30-04-2009, 05:53 PM
tuan tanah,

aku keje kt agensi kerajaan...tp kontrak ar...bleh x bro usahakn tanpa guna penjamin? den nak kawin ar tahun depan huhu

kejer jawatan kontrak dah berapa lama tuan?

lestari21
02-05-2009, 06:52 AM
ermm..
aku baru lepas buat loan ASASTANI kat AGROBANK JB..
so far interest rate yg paling rendah..pnjam rm55K monthly RM656 10thn..
urusan pun cepat..
3 hari je..
potongan dr jumlah pinjaman kita pon x byk berbanding bank2 lain..
aku suggest sape2 nak buat personal loan..buat la kat AGROBANK ni..
cuma pastikan x blacklist...

officer tu suh aku buat 100K++..huhuhuhuh..mampos aku nak bayo nnt..
sib baik aku x termakan racun dia..
tp x pe..AGROBANK the best..

Bape ko dpat untuk loan ni...maksud aku cash yang ko dapat?

Shukz Isma
02-05-2009, 03:02 PM
ada siapa yang dah dapat??

bisnes-minded
03-05-2009, 03:54 PM
kejer jawatan kontrak dah berapa lama tuan?

bulan 10 ni genap 1 tahun..kira sekarang ni baru 7 tahun ar..

aku bukan baru keje..dah 5 tahun keje dah..sblm ni swasta..tapi baru tahun lps dh keje gomen ni..

tolong ar bro

His777ham
03-05-2009, 10:01 PM
asal lah agrobank nie wat 10 thn jerk..kalau dia wat 15 thn ke 25 thn ke ngan rate 4.6 % nie sure meletup letup agrobank nie..
bank rakyat nek sebab bg loan ar..sekarang hampir semua bank dah bagi loan..

acHnuLL aDnan
04-05-2009, 09:30 AM
manelah TT ni yek??..
agaknya bz uruskan byk sgt yg buat loan gamaknya...

Budak_Pilah
04-05-2009, 11:05 AM
ado ni haaa

kaloi
04-05-2009, 12:41 PM
berminat nie....klu nak overlap ape prosedure nyer..??

aku pun nak tau procedure overlap nie..berminat glr nie :D:D

Budak_Pilah
04-05-2009, 05:46 PM
SENANG JER BRO, SAPA2 NAK OVERLAP SILA SCANKAN PAYSLIP TERKINI KE hr_datatype@yahoo.com bagi aku tgk dulu....

hym-budiman
05-05-2009, 06:09 AM
SENANG JER BRO, SAPA2 NAK OVERLAP SILA SCANKAN PAYSLIP TERKINI KE hr_datatype@yahoo.com bagi aku tgk dulu....

jumlah loan approve based on slip gaji ke based on commitment (cth loan rumah, cc, loan keta yang tak deduct dari slip gaji)

bisnes-minded
05-05-2009, 08:32 AM
macamana TT?

ada can ke x?

jutawan_kokusba89
05-05-2009, 08:49 AM
bro.agro bank ok lagi ke??

bisnes-minded
05-05-2009, 09:10 AM
TT ada x ni?

Shukz Isma
05-05-2009, 01:26 PM
aku rasa TT tak ada la

Budak_Pilah
05-05-2009, 01:32 PM
bulan 10 ni genap 1 tahun..kira sekarang ni baru 7 tahun ar..

aku bukan baru keje..dah 5 tahun keje dah..sblm ni swasta..tapi baru tahun lps dh keje gomen ni..

tolong ar bro

ok bro, mcm ni..untuk jawatan kontrak ko sediakan aku satu penjamin..then aku boleh usahakan.....:)

Budak_Pilah
05-05-2009, 01:32 PM
bro.agro bank ok lagi ke??

agro masih buat lagi....:)

bisnes-minded
05-05-2009, 02:12 PM
ok bro, mcm ni..untuk jawatan kontrak ko sediakan aku satu penjamin..then aku boleh usahakan.....:)

tu yang susah skit ni nak cari penjamin..huhu
penjamin sesape pun leh ke? maksud aku swasta pun bleh?

X - APAT
06-05-2009, 11:28 AM
call je tuan tanah..senang berurusan denagn tt ni..setakat yg saya penah berurusan la

Shukz Isma
06-05-2009, 01:35 PM
Tentera boleh buat ker loan nie???

Budak_Pilah
07-05-2009, 10:10 AM
Tentera boleh buat ker loan nie???

bagi saya satu payslip insyallah ada selagi ada kelayakan

acey9
14-05-2009, 01:57 PM
salam tuan,
klu balance gaji dl rm1100 blh buat x? rsnya dh lebih 60% potongan. camne ye?

keChiQue_ RosSi
14-05-2009, 02:44 PM
asal lah agrobank nie wat 10 thn jerk..kalau dia wat 15 thn ke 25 thn ke ngan rate 4.6 % nie sure meletup letup agrobank nie..
bank rakyat nek sebab bg loan ar..sekarang hampir semua bank dah bagi loan..

pelik ar y 4.6% ar?? member aku wat 10thn agro 4.17% laa:-?

latape
14-05-2009, 03:45 PM
salam bro,
aku ader wat loan ngan bank rakyat 50k dah 6 bulan bayo. kalu aku nak wat overlapping 50k gak bleh ke? duit melalui koperasi ape? ada jadual pembayaran ke?

4.17%???menarik ni

keChiQue_ RosSi
14-05-2009, 04:01 PM
salam bro,
aku ader wat loan ngan bank rakyat 50k dah 6 bulan bayo. kalu aku nak wat overlapping 50k gak bleh ke?

4.17%???menarik ni


tgk gaji kelayakan n ptgn dlm payslip br leh kira total.. x yah la amek koperasi if rekod clean coz interest koop tggi bro.. if clear cr bank2 jerk :)

abangbeca
14-05-2009, 05:39 PM
Bump tuk TT !!!

Budak_Pilah
14-05-2009, 05:52 PM
salam tuan,
klu balance gaji dl rm1100 blh buat x? rsnya dh lebih 60% potongan. camne ye?

kalo dah lebih 60% bagi aku tgk payslip tuan dulu..bagi aku kirakan..email pada sya hr_datatype@yahoo.com :)

Budak_Pilah
14-05-2009, 05:53 PM
salam bro,
aku ader wat loan ngan bank rakyat 50k dah 6 bulan bayo. kalu aku nak wat overlapping 50k gak bleh ke? duit melalui koperasi ape? ada jadual pembayaran ke?

4.17%???menarik ni

insyalah boleh..duit terus dari bank..tidak melalui mana2 koperasi :)

arapaima
14-05-2009, 05:56 PM
potongan mmg melalui koperasi je ke..???potongan gaji atau bayar sendiri xleh ke..??? coz dgr koperasi ni e ade cas tersendiri...

keChiQue_ RosSi
18-05-2009, 08:30 AM
potongan mmg melalui koperasi je ke..???potongan gaji atau bayar sendiri xleh ke..??? coz dgr koperasi ni e ade cas tersendiri...

aik agro mana ade ptgn dr koop bro.. direct dr bank terus... :)

Budak_Pilah
18-05-2009, 11:40 AM
salam tuan,
klu balance gaji dl rm1100 blh buat x? rsnya dh lebih 60% potongan. camne ye?

bro, biasanya boleh..bagi ku tgk payslip bleh?

keChiQue_ RosSi
20-05-2009, 10:56 AM
huhuhu mari2 jgn kasi ini thread jatuh... agro terhngat skunk di pasaan hanya 4.17% selama 1-10thn.... :)cepat2...

kem5969
24-05-2009, 11:48 PM
bro .. ko kot area utara ada contact dak

fique
26-05-2009, 11:45 AM
huhuhu mari2 jgn kasi ini thread jatuh... agro terhngat skunk di pasaan hanya 4.17% selama 1-10thn.... :)cepat2...

4.17%? tu product yg mane? agrocash ke? bro dpt kat branch mane? bukan 4.3% ke?

za_za
26-05-2009, 11:55 AM
jwtn kontrak ade penjamin leh x pinjam?

Budak_Pilah
26-05-2009, 12:36 PM
bro .. ko kot area utara ada contact dak

bro kerjqa mana:)

Budak_Pilah
26-05-2009, 12:37 PM
jwtn kontrak ade penjamin leh x pinjam?

jawatan kontrak lebih satu tahun dan tak blaklist call saya terus..insyalah diusahakan TANPA penjamin :) 0126548769

Budak_Pilah
26-05-2009, 12:38 PM
huhuhu mari2 jgn kasi ini thread jatuh... agro terhngat skunk di pasaan hanya 4.17% selama 1-10thn.... :)cepat2...

tq..tq...:D

za_za
26-05-2009, 05:27 PM
eh...x cukop 1 thn lagik la

Budak_Pilah
26-05-2009, 10:19 PM
eh...x cukop 1 thn lagik la

dah berapa lama tu jawatan kontrak?

za_za
27-05-2009, 08:16 AM
5 bulan je

amuk293
27-05-2009, 08:39 AM
saya keje gomen..tetap lak tu..tp br 2 bulan..boleh mohon tak??sy blm disahkan jawatan lg..pastu ader blacklist cimb..agak2 boleh tak pinjam??

Budak_Pilah
27-05-2009, 08:56 AM
saya keje gomen..tetap lak tu..tp br 2 bulan..boleh mohon tak??sy blm disahkan jawatan lg..pastu ader blacklist cimb..agak2 boleh tak pinjam??

bro, kalau mcm ni aku masukkan ko kat alrajhi bank..payout 94.4% dari jumlah pinjaman..minat call aku bro 0126548769.agro cris 3 bulan kebawah boleh la aku usahakan...:)

Budak_Pilah
27-05-2009, 08:59 AM
5 bulan je

5 bulan yer.....ada penjamin kerajaan tak?

kenoi
27-05-2009, 09:32 AM
reply pm den yo wogheih...ehehehe

zcatz
27-05-2009, 09:50 AM
"agro terhngat skunk di pasaan hanya 4.17% selama 1-10thn"

bro, payout berapa ni? mcm menarik je utk overlap loan lain ni. kalau tak buat potongan biro, boleh? takde la nampak teruk sgt payslip tu. hehehe..

Budak_Pilah
27-05-2009, 10:37 AM
x boleh bro, potong mesti melalui biro. Pay out lebih kurang 95% lerr.standard bank

kenoi. bak la nombo kau den tipon sembang2.....

jasma
27-05-2009, 10:43 AM
kalau saya ada loan agro dgn agrobank....
baru bayar setahun..ada baki 3 tahun lg...
boleh ker mohon tambah loan?

Budak_Pilah
27-05-2009, 11:25 AM
kalau saya ada loan agro dgn agrobank....
baru bayar setahun..ada baki 3 tahun lg...
boleh ker mohon tambah loan?

bolehhhhhh:)

lestari21
27-05-2009, 05:28 PM
document needed utk apply loan agrobank adalah sertakan slip gaji original 3 bulan gaji.

kalau saya hanya ada slip gaji original utk sebulan gaji boleh tak? slip gaji original yang lain dah dhantar ke pinjmanan perbendaharaan untuk loan rumah.

Budak_Pilah
28-05-2009, 04:55 PM
document needed utk apply loan agrobank adalah sertakan slip gaji original 3 bulan gaji.

kalau saya hanya ada slip gaji original utk sebulan gaji boleh tak? slip gaji original yang lain dah dhantar ke pinjmanan perbendaharaan untuk loan rumah.

boleh je..

jasma
29-05-2009, 11:33 PM
bolehhhhhh:)

boleh tuan ejas ker?
kat sini mcm x nak layan jer....:(

Budak_Pilah
30-05-2009, 12:17 AM
boleh tuan ejas ker?
kat sini mcm x nak layan jer....:(

hantar la payslip..bak aku tgk

jasma
30-05-2009, 04:56 PM
hantar la payslip..bak aku tgk

aku takder payslip...
kira wat loan bisnes...

arai_kl
02-06-2009, 10:04 PM
Salam warga CG. Sapa2 yang berminat nak buat pinjaman peribadi dari Agro Bank (Maksimum 100K) boleh menghubungi aku untuk sebarang pertanyaan. Syarat-syarat pinjaman adalah seperti berikut :

* Kakitangan Kerajaan / Badan Berkanun
* Berpendapatan Tetap
* Telah disahkan dalam jawatan
* Gaji + Elaun tetap mestilah sekurang-kurangnya RM 1,000.00
* Bayarn balik melalui Biro Angkasa
* Potongan gaji tidak melebihi 60%

Dokumen yang diperlukan :

* Salinan kad pengenalan pemohon (Disahkan oleh majikan)
* Slip gaji asal 3 bulan terkini
* Salinan slip gaji asal 3 bulan terkini (Disahkan oleh majikan)
* Surat pengesahan jawatan
* Penyata Bank gaji

No upfront money diperlukan. Maklumat lanjut boleh pm aku / call aku terus 012-6548769

* Untuk kakitangan swasta yang blaklist pinjaman maksimum adalah RM 20,000.00 dan disertakan dengan seorang penjamin kerajaan. Bayaran mestilah melalui potongan gaji. Nak info lanjut call jer aku:)

Permohonan di buka area KL, Selangor, Nilai sahaja..:)



bro...swasta blacklist takder penjamin gomen leh wat tak.mintak tolong la skit nak settle utang lama ni

Budak_Pilah
03-06-2009, 12:41 PM
untuk makluman suma pinjaman untuk swasta di agro telah pun dihentikan.sekian

keChiQue_ RosSi
07-06-2009, 08:55 PM
4.17%? tu product yg mane? agrocash ke? bro dpt kat branch mane? bukan 4.3% ke?

la personal loan la.. ko teponla agrobank tnye 4.17% atau 4.3%:D

kenoi
08-06-2009, 10:03 AM
tuan,
trima kasih krn call tempoh hari...
bagaimana keputusannya?
tq...

keChiQue_ RosSi
10-06-2009, 12:07 PM
agrobank bump!!!

edy639
10-06-2009, 03:36 PM
apa promosi menarik skg??

tgh cari2 gak ni

edy639
10-06-2009, 03:42 PM
untuk makluman suma pinjaman untuk swasta di agro telah pun dihentikan.sekian

So, apa promotion yg ada skg? utk GLC

Budak_Pilah
14-06-2009, 10:07 PM
masih untuk yg ada biro

Budak_Pilah
16-06-2009, 10:20 PM
www.personaloan.webs.com

zuais38
10-07-2009, 10:22 AM
bro, penjamin keje gomen xcukup sethn ble ke

abangbeca
10-07-2009, 10:32 AM
bro, penjamin keje gomen xcukup sethn ble ke

boleh bro....hehehehe

zuais38
10-07-2009, 10:33 AM
org lain lak jwb...huhu

bestuba
11-07-2009, 03:50 PM
sy perkerja swasta
pgm pun xde
tp sy dah jadi ahli koperasi
panel ke bank rakyat
boleh x app;y untk aggro bank ?

buss loan ade x ?
sy nk wat cendawan nie

kuzer106
11-07-2009, 09:49 PM
murahnye interest ek..

Budak_Pilah
14-07-2009, 09:06 PM
memandangkan cg saya sekarang jarang online dalam cg sila layari laman web saya www.personaloan.webs.com atau hubungi saya 0126548769..tq

cari_rumah
28-07-2009, 05:28 AM
hai semua kalau dah pinjam tu nak beli rumah tel saya lak

cari_rumah
28-07-2009, 05:29 AM
sy perkerja swasta
pgm pun xde
tp sy dah jadi ahli koperasi
panel ke bank rakyat
boleh x app;y untk aggro bank ?

buss loan ade x ?
sy nk wat cendawan nie
hai semua kalau dah pinjam tu nak beli rumah tel saya lak

cari_rumah
28-07-2009, 05:30 AM
boleh bro....hehehehe
hai semua kalau dah pinjam tu nak beli rumah tel saya lak

irwansyah07
23-10-2009, 10:15 AM
bro kalau aku loan around 60k brapa montly instalmnt utk 10 thn

jutawan_kokusba89
23-10-2009, 03:51 PM
bos,ada aku nak bagi ko sikit..tengok dalam pm ko

Budak_Pilah
23-10-2009, 10:15 PM
buss closed

kumbangLiar
07-12-2009, 02:08 PM
aiiiiii....emmm sy keje swasta nk wat pers.loan ngan agro bank cam ner ekk

dalam 15k jer ...ape syarat n bape bayar monthly.