PDA

View Full Version : Nak Tau macam mana nak jadi broker/agent property.


Authentic
05-02-2009, 09:36 AM
Salam semua. Sorry klau thread ni dah pernah dibuka.

saya nak tau serba sedikit mcm mana nak jadi broker tanah secara part time. Saya lebih berminat untuk bekerja dgn syrkt yg mnwarkan kerja ni part time. Tp setelah diselidik, tak de pon syrkt yg mnwarkn kerja ni part time. Saya amat berminat..

Kepada ahli CG yang budiman,plz help?

:D

Authentic
05-02-2009, 02:43 PM
Tak de ke yg blh tlg?bg idea ke?

smartincome
05-02-2009, 02:52 PM
boleh hubungi saya. Tapi area Johor Bahru aje la...

longrempah
05-02-2009, 03:12 PM
Bro aku ada rumah kat yong peng boleh jualkan tak..

kiranya jadi broker aku lah

realty2u
08-02-2009, 04:05 AM
Salam semua. Sorry klau thread ni dah pernah dibuka.

saya nak tau serba sedikit mcm mana nak jadi broker tanah secara part time. Saya lebih berminat untuk bekerja dgn syrkt yg mnwarkan kerja ni part time. Tp setelah diselidik, tak de pon syrkt yg mnwarkn kerja ni part time. Saya amat berminat..

Kepada ahli CG yang budiman,plz help?

:D

Saudara boleh hubungi Burhanuddin 019-6699782 atau lawat www.mksrealty.com.my (http://www.mksrealty.com.my)

Authentic
08-02-2009, 02:56 PM
Bro aku ada rumah kat yong peng boleh jualkan tak..

kiranya jadi broker aku lah

rumah teres ke?PM saya jenis rmh n etc blh?

Authentic
08-02-2009, 03:02 PM
Saudara boleh hubungi Burhanuddin 019-6699782 atau lawat www.mksrealty.com.my (http://www.mksrealty.com.my)

Ok..Thanks.. Dah submit online form pun..hehehe.. ^_^

Authentic
09-02-2009, 04:57 PM
up ckit........

realty2u
10-02-2009, 12:56 AM
worait... kalau diorang tak panggil bagitau aku... meh aku ketuk kepala diorang skit... hehehe

Authentic
10-02-2009, 10:39 AM
worait... kalau diorang tak panggil bagitau aku... meh aku ketuk kepala diorang skit... hehehe


hahha..ok2..thanks.. :D

cyberqash
17-02-2009, 12:33 PM
Saudara boleh hubungi Burhanuddin 019-6699782 atau lawat www.mksrealty.com.my (http://www.mksrealty.com.my)

Huh menarik gak jd agen hartanah nihh... Errr MKS Realty & MKS Property tu adik beradik kerr...?

realty2u
17-02-2009, 04:21 PM
Huh menarik gak jd agen hartanah nihh... Errr MKS Realty & MKS Property tu adik beradik kerr...?

group of company la bro :D

eapui
17-02-2009, 04:29 PM
huhu... menarik..

realty2u
18-02-2009, 02:40 AM
kalau ada yang keje gomen leh wat part time dgn aku untuk market projek perumahan baru, commision/sales

taufic
18-02-2009, 02:47 AM
menarik nie..

zerovirus
18-02-2009, 04:54 AM
menarik nie..

mmg menarik tapi tak semudah gak la ... usaha tangga kejyaan

mamamoto
10-06-2009, 01:58 AM
salam sesape yg berminat leh join aku d seksyan 7 shah alam
property area lambah klang shj

aidil 016 265 3064
aidil@cimb-wealthadvisors.info
IPC island property consultant sdn bhd

rlan
05-10-2009, 09:58 PM
salam sesape yg berminat leh join aku d seksyan 7 shah alam
property area lambah klang shj

aidil 016 265 3064
aidil@cimb-wealthadvisors.info
ipc island property consultant sdn bhd

huhu..
Nak join..:)

mozucorp
10-03-2010, 11:03 PM
worait... kalau diorang tak panggil bagitau aku... meh aku ketuk kepala diorang skit... hehehe

Saya da 3 kali isi dorang tak panggil pun.. mks realty skrg da jadi rescom kan?

ada sms en budin, tapi dia tak reply.. nak koll.. takut menggangu plak..

Authentic
11-03-2010, 05:28 PM
Saya da 3 kali isi dorang tak panggil pun.. mks realty skrg da jadi rescom kan?

ada sms en budin, tapi dia tak reply.. nak koll.. takut menggangu plak..

sy da lme isi borg pun diorg tak pgl.. -_-'

FBMteam
11-03-2010, 07:49 PM
cuba lagi.usaha tangga kejayaan.

farise1
11-03-2010, 07:57 PM
apasal tak discuss terus dalam ni jer? tentang prosedur.. kelayakan. dsb.. nk kena kontek jer.. pas tu tak respon gak. explain terus jer laa wahai otai2 property..

funkyolliey
12-03-2010, 01:47 AM
salam,

kpd kwn2 disini yg nak tau lebih lanjut mcm mane nk jadi ejen hartanah berdaftar, apa kata pergi dulu mana2 seminar untuk tambahkan ilmu...
x salah kan kita menimba ilmu dan belajar dari pengalaman org yg sudi berkongsi....
try this,
http://www.seminarhartanah.com/index.php?ref=funkyolliey