PDA

View Full Version : Pinjaman Peribadi Untuk Semua Masyarakat Malaysia ( Kerajaan / Swasta / Kerja sendiri


Jakethitam
03-02-2009, 11:24 PM
Salam semua member carigold...

Rasa-rasanya dah banyak sangat thread pinjaman peribadi kat sini, tapi aku rasa aku pun nak berkongsi peluang dalam membantu kengkawan yang memerlukan pinjaman ..maksudnya duit cash laaa..

pinjaman peribadi nie terbahagi kepada beberapa ketegori iaitu

1) pinjaman untuk kakitangan kerajaan
2) pinjaman untuk kakitangan swasta
3) pinjaman untuk anggota tentera sahaja
4) pinjaman untuk usahawan (dana dari mara)
5) pinjaman untuk yang berkerja sendiri
6) pinjaman dari syarikat kewangan berlesen
7) pinjaman dari syarikat tak berlesen (ALONG)

tambahan perkhidmatan : pinjaman untuk refinance rumah.

bagi mereka yang berminat dan inginkan maklumat lanjut bolehlah menghubungi saya di talian 017-2804897 atau emailkan permohonan atau pertanyaan ke jakethitam09@yahoo.com atau boleh hadir sendiri ke pejabat jakethitam di Cheras, Kuala Lumpur.:D:D

maklumat lanjut mengenai pinjaman diatas akan diterangkan sedikit demi sedikit di dalam forum ini.:-?

saya cuma ingin membantu mereka yang berada dalam keadaan kesulitan dalam memohon pinjaman. insyallah akan saya ajarkan teknik untuk mengukuhkan kembali kewangan masing-masing. terimasss:)cgrock:)cgrock

buytosell
03-02-2009, 11:27 PM
aku berminat..pls pm me bro....aku kira customer yang terawal lah nie...:D
Salam semua member carigold...

Rasa-rasanya dah banyak sangat thread pinjaman peribadi kat sini, tapi aku rasa aku pun nak berkongsi peluang dalam membantu kengkawan yang memerlukan pinjaman ..maksudnya duit cash laaa..

pinjaman peribadi nie terbahagi kepada beberapa ketegori iaitu

1) pinjaman untuk kakitangan kerajaan
2) pinjaman untuk kakitangan swasta
3) pinjaman untuk anggota tentera sahaja
4) pinjaman untuk usahawan (dana dari mara)
5) pinjaman untuk yang berkerja sendiri
6) pinjaman dari syarikat kewangan berlesen
7) pinjaman dari syarikat tak berlesen (ALONG)

tambahan perkhidmatan : pinjaman untuk refinance rumah.

bagi mereka yang berminat dan inginkan maklumat lanjut bolehlah menghubungi saya di talian 017-2804897 atau emailkan permohonan atau pertanyaan ke jakethitam09@yahoo.com atau boleh hadir sendiri ke pejabat jakethitam di Cheras, Kuala Lumpur.:D:D

maklumat lanjut mengenai pinjaman diatas akan diterangkan sedikit demi sedikit di dalam forum ini.:-?

saya cuma ingin membantu mereka yang berada dalam keadaan kesulitan dalam memohon pinjaman. insyallah akan saya ajarkan teknik untuk mengukuhkan kembali kewangan masing-masing. terimasss:)cgrock:)cgrock

MrMama
03-02-2009, 11:31 PM
Salam semua member carigold...

Rasa-rasanya dah banyak sangat thread pinjaman peribadi kat sini, tapi aku rasa aku pun nak berkongsi peluang dalam membantu kengkawan yang memerlukan pinjaman ..maksudnya duit cash laaa..

pinjaman peribadi nie terbahagi kepada beberapa ketegori iaitu

1) pinjaman untuk kakitangan kerajaan
2) pinjaman untuk kakitangan swasta
3) pinjaman untuk anggota tentera sahaja
4) pinjaman untuk usahawan (dana dari mara)5) pinjaman untuk yang berkerja sendiri
6) pinjaman dari syarikat kewangan berlesen
7) pinjaman dari syarikat tak berlesen (ALONG)

tambahan perkhidmatan : pinjaman untuk refinance rumah.

bagi mereka yang berminat dan inginkan maklumat lanjut bolehlah menghubungi saya di talian 017-2804897 atau emailkan permohonan atau pertanyaan ke jakethitam09@yahoo.com atau boleh hadir sendiri ke pejabat jakethitam di Cheras, Kuala Lumpur.:D:D

maklumat lanjut mengenai pinjaman diatas akan diterangkan sedikit demi sedikit di dalam forum ini.:-?

saya cuma ingin membantu mereka yang berada dalam keadaan kesulitan dalam memohon pinjaman. insyallah akan saya ajarkan teknik untuk mengukuhkan kembali kewangan masing-masing. terimasss:)cgrock:)cgrock

minat nak tau yg no 4 tu yg no 7 tu takuuuutttt....:))

buytosell
03-02-2009, 11:36 PM
cam biasalah....camana dengan swasta..yang legal lah..yang illegal tu tak payahlah....kebanyakkan warga cg nie kalau yang private sector mesti dapat sambutan hangat...lebih-lebih kalau dah blacklist...:))
minat nak tau yg no 4 tu yg no 7 tu takuuuutttt....:))

Jakethitam
03-02-2009, 11:36 PM
aku bro buytosell...bro kerja swasta ker kerajaan ker..kerja sendiri.. apsal bro tak cakap bro kategori apa...lain kategori lain citernyerr.. gaji berapa bro??:))

buytosell
03-02-2009, 11:37 PM
aisehhh..sorry..ko check pm ko...
aku bro buytosell...bro kerja swasta ker kerajaan ker..kerja sendiri.. apsal bro tak cakap bro kategori apa...lain kategori lain citernyerr.. gaji berapa bro??:))

Jakethitam
03-02-2009, 11:38 PM
macam nie lah bro MrMama.. untuk ketegori usahawan tu..bro nie ada syarikat sendiri tak?? bisnes apa yea..pernah apply loan mara?? ada blacklist mara tak sebelum nie?? sorry banyak tanya plak.

Jakethitam
03-02-2009, 11:40 PM
bro..kalu dah blacklist tu...nak tahu juga banyak ker sikit jumlahnya , barulah tahu nak agih kat ketegori mana satu bro..

MrMama
03-02-2009, 11:42 PM
macam nie lah bro MrMama.. untuk ketegori usahawan tu..bro nie ada syarikat sendiri tak?? bisnes apa yea..pernah apply loan mara?? ada blacklist mara tak sebelum nie?? sorry banyak tanya plak.

nama clear dari sebarang blacklist mara xpernah pinjam lagi tu yg nak tau tu

Jakethitam
03-02-2009, 11:44 PM
okey bro buytosell..aku dah balas mesej bro..check pm bro

Jakethitam
03-02-2009, 11:45 PM
tak jawab soalan lagi tu Mrmama.... dah ada nama kompeni sendiri tak?? apa bisnes??

MrMama
03-02-2009, 11:55 PM
tak jawab soalan lagi tu Mrmama.... dah ada nama kompeni sendiri tak?? apa bisnes??

check pm bro jakethitam

Jakethitam
04-02-2009, 12:15 AM
aku dah balas pun..nanti kita jumpa dan diskussss panjang lebar.. okey MrMAMA..:D:D

gengjawa
04-02-2009, 08:38 AM
Salam semua member carigold...

Rasa-rasanya dah banyak sangat thread pinjaman peribadi kat sini, tapi aku rasa aku pun nak berkongsi peluang dalam membantu kengkawan yang memerlukan pinjaman ..maksudnya duit cash laaa..

pinjaman peribadi nie terbahagi kepada beberapa ketegori iaitu

1) pinjaman untuk kakitangan kerajaan
2) pinjaman untuk kakitangan swasta
3) pinjaman untuk anggota tentera sahaja
4) pinjaman untuk usahawan (dana dari mara)
5) pinjaman untuk yang berkerja sendiri
6) pinjaman dari syarikat kewangan berlesen
7) pinjaman dari syarikat tak berlesen (ALONG)

tambahan perkhidmatan : pinjaman untuk refinance rumah.

bagi mereka yang berminat dan inginkan maklumat lanjut bolehlah menghubungi saya di talian 017-2804897 atau emailkan permohonan atau pertanyaan ke jakethitam09@yahoo.com atau boleh hadir sendiri ke pejabat jakethitam di Cheras, Kuala Lumpur.:D:D

maklumat lanjut mengenai pinjaman diatas akan diterangkan sedikit demi sedikit di dalam forum ini.:-?

saya cuma ingin membantu mereka yang berada dalam keadaan kesulitan dalam memohon pinjaman. insyallah akan saya ajarkan teknik untuk mengukuhkan kembali kewangan masing-masing. terimasss:)cgrock:)cgrock

wak dlm ketogori 4&5
punya syarikat sendiri
lain2 info wak pm TT yer:D

advanzato
04-02-2009, 08:38 AM
Bersiap sedia utk melayan soalan yg bertubi2 dari calon swasta blacklisted pasnie, termasuk ler aku. Mana si Kasyah nie ekk? Wak Gengjawa? Manatauni? Meh ler masuk... :D

advanzato
04-02-2009, 08:39 AM
wak dlm ketogori 4&5
punya syarikat sendiri
lain2 info wak pm TT yer:D


Aiseh... baru nak tanya wak dah masuk yer...:D:D

gengjawa
04-02-2009, 08:48 AM
Aiseh... baru nak tanya wak dah masuk yer...:D:D

sori ini hari masuk forum lewat sket
buat pelaburan baru td kat bank persendirian:)):))

mr.blue
04-02-2009, 08:55 AM
pm plz....

gengjawa
04-02-2009, 09:10 AM
pm plz....

menunggu pm dari tuan tanah ke bos?

mr.blue
04-02-2009, 09:13 AM
yups....kate ada servis utk pinjaman kan?
keje gomen ni...

gengjawa
04-02-2009, 09:15 AM
yups....kate ada servis utk pinjaman kan?
keje gomen ni...

klu keje gomen byk offer dari kengkawan lain juga
cuba cari wicked_game, budak_pilah & lain2 lagi

rinda
04-02-2009, 10:09 AM
Salam semua member carigold...

Rasa-rasanya dah banyak sangat thread pinjaman peribadi kat sini, tapi aku rasa aku pun nak berkongsi peluang dalam membantu kengkawan yang memerlukan pinjaman ..maksudnya duit cash laaa..

pinjaman peribadi nie terbahagi kepada beberapa ketegori iaitu

1) pinjaman untuk kakitangan kerajaan
2) pinjaman untuk kakitangan swasta
3) pinjaman untuk anggota tentera sahaja
4) pinjaman untuk usahawan (dana dari mara)
5) pinjaman untuk yang berkerja sendiri
6) pinjaman dari syarikat kewangan berlesen
7) pinjaman dari syarikat tak berlesen (ALONG)

tambahan perkhidmatan : pinjaman untuk refinance rumah.

bagi mereka yang berminat dan inginkan maklumat lanjut bolehlah menghubungi saya di talian 017-2804897 atau emailkan permohonan atau pertanyaan ke jakethitam09@yahoo.com atau boleh hadir sendiri ke pejabat jakethitam di Cheras, Kuala Lumpur.:D:D

maklumat lanjut mengenai pinjaman diatas akan diterangkan sedikit demi sedikit di dalam forum ini.:-?

saya cuma ingin membantu mereka yang berada dalam keadaan kesulitan dalam memohon pinjaman. insyallah akan saya ajarkan teknik untuk mengukuhkan kembali kewangan masing-masing. terimasss:)cgrock:)cgrock

bos check PM :D

manatauni
04-02-2009, 10:31 AM
aku melapor diri..

salam bro...
kalau pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada pgm yang telah blacklist, ccris dan ctos serta basic rm1500 kebawah boleh apply ke..

jezz
04-02-2009, 10:43 AM
aku melapor diri..

salam bro...
kalau pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada pgm yang telah blacklist, ccris dan ctos serta basic rm1500 kebawah boleh apply ke..

hehehehhe.. aku pon nk tanya soalan yg sama gak ni..:D:D

advanzato
04-02-2009, 11:44 AM
aku melapor diri..

salam bro...
kalau pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada pgm yang telah blacklist, ccris dan ctos serta basic rm1500 kebawah boleh apply ke..


Muncul jugak kau akhirnya.... Si Kasyah nie pulak lom muncul....:)):)):))

gengjawa
04-02-2009, 11:45 AM
Muncul jugak kau akhirnya.... Si Kasyah nie pulak lom muncul....:)):)):))

si kasyah dah kaya kot:D
xmau dah loan nie:)

advanzato
04-02-2009, 11:45 AM
aku melapor diri..

salam bro...
kalau pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada pgm yang telah blacklist, ccris dan ctos serta basic rm1500 kebawah boleh apply ke..

Perghh... straight to the point... =D>=D>

advanzato
04-02-2009, 11:46 AM
si kasyah dah kaya kot:D
xmau dah loan nie:)

Tulah.. dah kaya sensorang wat diam2 jer...:(scam

advanzato
04-02-2009, 11:47 AM
Tuan tanah taknak jawab soklan cepumas Manatauni ke..? :-?

manatauni
04-02-2009, 11:49 AM
Muncul jugak kau akhirnya.... Si Kasyah nie pulak lom muncul....:)):)):))

mesti broo..
itu hari dah kena kapur ngan si azroy..
ni kalau ada upront jer.. say good by la...
huhuhuhuhu..

manatauni
04-02-2009, 11:52 AM
Perghh... straight to the point... =D>=D>

aku malas nak tanya banyak-2 kali.
kalau kata ape yang aku ada tu tak leh nak buat.
pun say good by gak la jawabnya...

manatauni
04-02-2009, 11:53 AM
Tuan tanah taknak jawab soklan cepumas Manatauni ke..? :-?

pegi makan kot..
tak ape..
i'll be waiting..

ndnz98
04-02-2009, 12:03 PM
tak baik betol la org dok kapur2 duit orang ni..nk tlg..betol2 la tolong..jgn la jadi along dlm diam..

k_rulzee
04-02-2009, 12:09 PM
aku melapor diri..

salam bro...
kalau pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada pgm yang telah blacklist, ccris dan ctos serta basic rm1500 kebawah boleh apply ke..

soklan yang paling ramai nak tanye dan paling ramai tunggu jawapan..termasuk le aku :D..cepat le jawab tuan tanah...

ndnz98
04-02-2009, 12:12 PM
hehe..elok la tu..tanya soalan utk sumer geng CG...jadi kita tunggu jawapanya jer...

advanzato
04-02-2009, 12:28 PM
mesti broo..
itu hari dah kena kapur ngan si azroy..
ni kalau ada upront jer.. say good by la...
huhuhuhuhu..

Betul tu.. skang nih dah ramai cuba nak cucuk ngan cara camtu..padahal ramai CGrians skang nih dah ada pengalaman....

advanzato
04-02-2009, 12:30 PM
tak baik betol la org dok kapur2 duit orang ni..nk tlg..betol2 la tolong..jgn la jadi along dlm diam..

Pastu ramai jugak yg nak pusing2 ngan tukar nick aje, padahal MO nyer sama. Sorilah TT kalau ada yg terasa tapi nih mmg hakikat.
Kalau TT ada cara yg boleh dipercayai dan berkesan, mmg leh hidup lama le dlm CG nih...

azriusre
04-02-2009, 12:36 PM
Aku nak tanya untuk swasta blacklist selain dari PGM, nak apply loan nie ada upfront tak, hang habag mai betui betui,aku dah jumpa macam macam orang yang offer loan tapi lepas tu hampeh...

gengjawa
04-02-2009, 12:56 PM
Pastu ramai jugak yg nak pusing2 ngan tukar nick aje, padahal MO nyer sama. Sorilah TT kalau ada yg terasa tapi nih mmg hakikat.
Kalau TT ada cara yg boleh dipercayai dan berkesan, mmg leh hidup lama le dlm CG nih...

yer la..saper yg pernah berurusan mybe dpt trace:)

aper tQ buat TT sbb buat offer:D

His777ham
04-02-2009, 03:21 PM
bro ,aku kakitangan kerajaan nak wat pinjaman kategori 1,leh bagi info x ke budakjb@gmail.com

ndnz98
04-02-2009, 03:39 PM
sonyap yo...

Jakethitam
04-02-2009, 03:51 PM
soklan yang paling ramai nak tanye dan paling ramai tunggu jawapan..termasuk le aku :D..cepat le jawab tuan tanah...

sorry..lambat masuk laaa..sibuk gan hal luar..jumpa customer..

tentang hal yang ditanyakan itu..susahhhh..susah sangat..laa nie info terkini yang aku dapat..kakitangan swasta kena gaji rm1500 ke atas sahaja boleh buat loan.

bagi mereka yang kerja swasta, ada blacklist, confirm tak boleh buat pinjaman dengan bank / koperasi. mana ada bank/koperasi yang sanggup ambil risiko time kejatuhan ekonomi ketika ini. lainlah kalu kerja gomen...:)cgrock:)cgrock

imdaza
04-02-2009, 04:04 PM
sorry..lambat masuk laaa..sibuk gan hal luar..jumpa customer..

tentang hal yang ditanyakan itu..susahhhh..susah sangat..laa nie info terkini yang aku dapat..kakitangan swasta kena gaji rm1500 ke atas sahaja boleh buat loan.

bagi mereka yang kerja swasta, ada blacklist, confirm tak boleh buat pinjaman dengan bank / koperasi. mana ada bank/koperasi yang sanggup ambil risiko time kejatuhan ekonomi ketika ini. lainlah kalu kerja gomen...:)cgrock:)cgrock

Dah terjawab tapi memang dah agak pun.

manatauni
04-02-2009, 04:05 PM
sorry..lambat masuk laaa..sibuk gan hal luar..jumpa customer..

tentang hal yang ditanyakan itu..susahhhh..susah sangat..laa nie info terkini yang aku dapat..kakitangan swasta kena gaji rm1500 ke atas sahaja boleh buat loan.

bagi mereka yang kerja swasta, ada blacklist, confirm tak boleh buat pinjaman dengan bank / koperasi. mana ada bank/koperasi yang sanggup ambil risiko time kejatuhan ekonomi ketika ini. lainlah kalu kerja gomen...:)cgrock:)cgrock


at my side..

jawapan yang mengecewakan...

tapi bukan salah lu bro..
no hal...

k_rulzee
04-02-2009, 04:20 PM
hehehe..jawapan yang sudah terang lagi bersuluh...

advanzato
04-02-2009, 04:35 PM
sorry..lambat masuk laaa..sibuk gan hal luar..jumpa customer..

tentang hal yang ditanyakan itu..susahhhh..susah sangat..laa nie info terkini yang aku dapat..kakitangan swasta kena gaji rm1500 ke atas sahaja boleh buat loan.

bagi mereka yang kerja swasta, ada blacklist, confirm tak boleh buat pinjaman dengan bank / koperasi. mana ada bank/koperasi yang sanggup ambil risiko time kejatuhan ekonomi ketika ini. lainlah kalu kerja gomen...:)cgrock:)cgrock

Mekasih TT sbb dah bagi jawapan walaupun tak menepati dengan keadaan semasa.
Cuma aku nak mentioned skit kat TT kalau TT terlepas pandang. Kalau diikutkan dlm CG nie mostly sapa yg nak buat loan semuanya blacklist, takde PGM dan diantaranya gaji RM1500 kebawah. Kalau diorg clean, kemungkinan besar diorang akan proceed terus dgn bank tanpa guna org tengah. Cuba kaji balik thread yg lepas2. Dah ada profile masing2 kat sana. Memang majoriti blacklisted dan takde PGM. Bukan nak jatuhkan semangat TT tapi itu hakikat dlm CG nih. Unless kalau TT ada org dalam yg leh buat sesuatu pada kes kami, mungkin ini akan mengubah sejarah dlm CG nih.

ndnz98
04-02-2009, 04:42 PM
betol tu...dan lagi..klu org keje gomen...nape lak boleh?

Jakethitam
04-02-2009, 06:16 PM
jawapan yang amat bagus dari bro advanzato..mana ada kompeni / bank / koperasi yang berani ambil pelanggan yang dah blacklist, lepas tu takder PGM plak tu, tambah lagi bawah RM1500..silap silap lepas bagi pinjaman, customer terus cabut lari..pasal dah biasa buat sebab tu laa rekod tak bagus... lagipun keadaan ekonomi kita pun sekarang tak bagusss..hampir 4ribu orang dah pun dibuang kerja di johor bharu terutama bidang pembuatan. lagi laaa bank / koperasi takut beri pinjaman. harap kita maklum dan faham status kita sendiri.ukur baju dibadan sendiri.kalau berani bermain api..boleh cuba ALONG...hehehehehe...sorryyyy..:-?#:-S:)cgrock

buytosell
04-02-2009, 06:32 PM
tak usahlah main api..nanti bukan diri sendiri yang terbakor...keluarga pun mungkin terlibat sama bila pinjam dengan abang long nie...sekarang nie kebanyakkan bank freeze application dari private sector..alasan mudah..tiada jaminan..tadi member aku ader citer gi satu bank nie..awal-awal lagi tanya..kerja kerajaan ker..kalau kilang minta maaflah...hehehe..paham-paham jer lah...
jawapan yang amat bagus dari bro advanzato..mana ada kompeni / bank / koperasi yang berani ambil pelanggan yang dah blacklist, lepas tu takder PGM plak tu, tambah lagi bawah RM1500..silap silap lepas bagi pinjaman, customer terus cabut lari..pasal dah biasa buat sebab tu laa rekod tak bagus... lagipun keadaan ekonomi kita pun sekarang tak bagusss..hampir 4ribu orang dah pun dibuang kerja di johor bharu terutama bidang pembuatan. lagi laaa bank / koperasi takut beri pinjaman. harap kita maklum dan faham status kita sendiri.ukur baju dibadan sendiri.kalau berani bermain api..boleh cuba ALONG...hehehehehe...sorryyyy..:-?#:-S:)cgrock

Jakethitam
04-02-2009, 06:44 PM
ada satu bank yang boleh terima untuk buat loan khas untuk kakitangan swasta..syarat dia ada loan rumah dan penyata bank keluar masuk duit selama setahun. tapi itupun akan lulus kalau takder blacklist@-)8->.

berita yang baru diterima, bank mulai menaikkan syarat untuk menerima pelanggan yang membuat pembayaran melalui PGM iaitu gaji mestilah melebihi RM1,500 ke atas dan bukannya RM800 lagi. kenaikan ini disebabkan keadaan ekonomi yang MERUNDUM ketika ini. banyak bank / koperasi dah mula selected pelanggan dia...maka makin terok lah dan sempitlah peluang yang kerja swasta nie..~X(~X(

aku bukan tak nak tolong..tapi tak boleh tolong pasal disebabkan benda-benda seperti diatas nielah yang buat aku susah nak tolong..tapi aku akan cuba sedaya upaya..tak boleh a kita cuba b, tak boleh b kita cuba c sampai lah z..(putus asa)...:)cgrock:)cgrock

jeebfx
04-02-2009, 06:58 PM
ingatkan ada special servis, rupanya serupa dgn yg lain.....

Jakethitam
04-02-2009, 07:04 PM
ada special servis..roti canai campor kuah kacang dal

buytosell
04-02-2009, 07:07 PM
senang citerlah tuan tanah...yang kat cg nie antara kriteria yang popular adalah:

1) BLACKLIST
2) High commitment
3) Tak leh buat PGM
4) Gaji basic yang taklah tinggi sangat
ada satu bank yang boleh terima untuk buat loan khas untuk kakitangan swasta..syarat dia ada loan rumah dan penyata bank keluar masuk duit selama setahun. tapi itupun akan lulus kalau takder blacklist@-)8->.

berita yang baru diterima, bank mulai menaikkan syarat untuk menerima pelanggan yang membuat pembayaran melalui PGM iaitu gaji mestilah melebihi RM1,500 ke atas dan bukannya RM800 lagi. kenaikan ini disebabkan keadaan ekonomi yang MERUNDUM ketika ini. banyak bank / koperasi dah mula selected pelanggan dia...maka makin terok lah dan sempitlah peluang yang kerja swasta nie..~X(~X(

aku bukan tak nak tolong..tapi tak boleh tolong pasal disebabkan benda-benda seperti diatas nielah yang buat aku susah nak tolong..tapi aku akan cuba sedaya upaya..tak boleh a kita cuba b, tak boleh b kita cuba c sampai lah z..(putus asa)...:)cgrock:)cgrock

azriusre
04-02-2009, 09:36 PM
senang citerlah tuan tanah...yang kat cg nie antara kriteria yang popular adalah:

1) BLACKLIST
2) High commitment
3) Tak leh buat PGM
4) Gaji basic yang taklah tinggi sangat

ye, betui tu,cuba buka offer untuk swasta blacklist,confirm kao tak terlayan...

kasyah
04-02-2009, 10:35 PM
Muncul jugak kau akhirnya.... Si Kasyah nie pulak lom muncul....:)):)):))

aiseh!!! patut ler sehari dua ni aku dok tersedak tak ketahuan. ade org dok sebut2 nama aku ler. wakakaka.... :eek:

seperti yg dijangka, swasta cam kita ni kene dok lepak dulu. usha jer line. :))

oilfilter99
04-02-2009, 10:52 PM
loan ngan bank ke ni???@ koop??

ABL621
04-02-2009, 11:02 PM
sorry..lambat masuk laaa..sibuk gan hal luar..jumpa customer..

tentang hal yang ditanyakan itu..susahhhh..susah sangat..laa nie info terkini yang aku dapat..kakitangan swasta kena gaji rm1500 ke atas sahaja boleh buat loan.

bagi mereka yang kerja swasta, ada blacklist, confirm tak boleh buat pinjaman dengan bank / koperasi. mana ada bank/koperasi yang sanggup ambil risiko time kejatuhan ekonomi ketika ini. lainlah kalu kerja gomen...:)cgrock:)cgrock


Boss,

Basic gaji teman rm1574....bersih ada dlm rm18++ ~ rm2+++
company sdn bhd.....nama clear.....max braper bole pinjam
:-?:-?:-?:-?

Jakethitam
05-02-2009, 01:55 AM
semua ada bank rakyat, public bank, MBSB,ambank, CIMB bank, Al-Rajhi bank, koperasi kowaja, koperasi sejati, koperasi kowamas, koperasi perumahan angkatan tentera, syarikat finance, ringgit satin sdn bhd, bank hong leong, pinjaman ekspress ceti haram (along), mara dan macam-macam lagi laaa..ikut mana satu boleh masuk.....:)paid:)cgrock

Jakethitam
05-02-2009, 01:57 AM
senang citerlah tuan tanah...yang kat cg nie antara kriteria yang popular adalah:

1) BLACKLIST
2) High commitment
3) Tak leh buat PGM
4) Gaji basic yang taklah tinggi sangat

bro..kalau dah kerja swasta tapi ada masalah macam kat atas nie..sapa berani kasi bro...kalau ada dah tentu aku lah yang paling sibuk dan paling masyukkkkk:)cgrock:)cgrock

cyberkids
05-02-2009, 02:12 AM
kalo nk loan singgit dari along leh?????

Jakethitam
05-02-2009, 02:14 AM
usahkan singgit..duapuluhempatsen pun boleh

cyberkids
05-02-2009, 02:19 AM
usahkan singgit..duapuluhempatsen pun boleh

kalo singgit bunga sehari brape %????500%??:)):)):))

gengjawa
05-02-2009, 07:45 AM
senang citerlah tuan tanah...yang kat cg nie antara kriteria yang popular adalah:

1) BLACKLIST
2) High commitment
3) Tak leh buat PGM
4) Gaji basic yang taklah tinggi sangat

nak tambah sket

5) Keje sendiri :((:((:((

zulco
05-02-2009, 07:55 AM
nak tambah sket

5) Keje sendiri :((:((:((

up utk tuan tanah pagi nie.. selamat pagi wak..

gengjawa
05-02-2009, 07:55 AM
up utk tuan tanah pagi nie.. selamat pagi wak..

selamat pg
waras?
awal ko follow wak arinie:D

keChiQue_ RosSi
05-02-2009, 08:51 AM
gaji rm1500 maximum leh pukul berapa?? kalo nak lebih 5x gaji leh adjust kew... just tnye

advanzato
05-02-2009, 09:33 AM
nak tambah sket

5) Keje sendiri :((:((:((

Wak taknak ketinggalan dalam senarai... :D:D

gengjawa
05-02-2009, 10:11 AM
Wak taknak ketinggalan dalam senarai... :D:D

ko keje sendiri ker?
try la loan tekun @ mara
klu nak cepat mikro loan kat bank pon ada

dpt sikit2 lama2 byk gak:D:D

queenangel2701
05-02-2009, 10:40 AM
salam...tuan tanah...saye dh email..plz check..tq

advanzato
05-02-2009, 11:11 AM
ko keje sendiri ker?
try la loan tekun @ mara
klu nak cepat mikro loan kat bank pon ada

dpt sikit2 lama2 byk gak:D:D

Tak... saya nak kata, wak taknak tertinggal dlm senarai tu..kihkihkhih...
:)):)):))

gengjawa
05-02-2009, 11:24 AM
Tak... saya nak kata, wak taknak tertinggal dlm senarai tu..kihkihkhih...
:)):)):))

manatau ada peluang kat sini:)

manatauni
05-02-2009, 11:52 AM
manatau ada peluang kat sini:)

untuk yang sama 'brand' ngan saya dah tak ada peluang kat sini..

gengjawa
05-02-2009, 11:56 AM
untuk yang sama 'brand' ngan saya dah tak ada peluang kat sini..

rasanya ada
tp yg ngan along tu kot..

mukhsin
05-02-2009, 12:41 PM
samo la den...hampehhh

gengjawa
05-02-2009, 12:42 PM
samo la den...hampehhh

jgn putus ada sin,berusaha & berdoa lah ye:)

keihin
05-02-2009, 06:59 PM
ada satu bank yang boleh terima untuk buat loan khas untuk kakitangan swasta..syarat dia ada loan rumah dan penyata bank keluar masuk duit selama setahun. tapi itupun akan lulus kalau takder blacklist@-)8->.

berita yang baru diterima, bank mulai menaikkan syarat untuk menerima pelanggan yang membuat pembayaran melalui PGM iaitu gaji mestilah melebihi RM1,500 ke atas dan bukannya RM800 lagi. kenaikan ini disebabkan keadaan ekonomi yang MERUNDUM ketika ini. banyak bank / koperasi dah mula selected pelanggan dia...maka makin terok lah dan sempitlah peluang yang kerja swasta nie..~X(~X(

aku bukan tak nak tolong..tapi tak boleh tolong pasal disebabkan benda-benda seperti diatas nielah yang buat aku susah nak tolong..tapi aku akan cuba sedaya upaya..tak boleh a kita cuba b, tak boleh b kita cuba c sampai lah z..(putus asa)...:)cgrock:)cgrock

LandLord,
anyway tq for the info...
at least ko terus terang gak.
herm...aku tak layak. :p

Jakethitam
05-02-2009, 07:09 PM
gaji rm1500 maximum leh pukul berapa?? kalo nak lebih 5x gaji leh adjust kew... just tnye

standart bank bro...mana buleh aku ubah..cuma kasi lubong jer:)cgrock:)cgrock

Jakethitam
05-02-2009, 07:11 PM
salam...tuan tanah...saye dh email..plz check..tq

okey bro..jap lagi aku tengok.thanks:)cgrock:)cgrock

Yadut-kun
05-02-2009, 08:53 PM
Tuan tanah..check your PM ...TQ

queenangel2701
05-02-2009, 08:59 PM
tuan tanah..please check ur email...xleh nk pm ar...tq :)

buytosell
05-02-2009, 09:47 PM
kesian kat ko...reply banyak-banyak sket kat thread nie..nanti bolehlah pm tu....
tuan tanah..please check ur email...xleh nk pm ar...tq :)

Jakethitam
06-02-2009, 01:20 AM
yap betul kata-kata sifu buytosell to....

azzam
06-02-2009, 01:22 AM
sorry..lambat masuk laaa..sibuk gan hal luar..jumpa customer..

tentang hal yang ditanyakan itu..susahhhh..susah sangat..laa nie info terkini yang aku dapat..kakitangan swasta kena gaji rm1500 ke atas sahaja boleh buat loan.

bagi mereka yang kerja swasta, ada blacklist, confirm tak boleh buat pinjaman dengan bank / koperasi. mana ada bank/koperasi yang sanggup ambil risiko time kejatuhan ekonomi ketika ini. lainlah kalu kerja gomen...:)cgrock:)cgrock

keje swasta sdn bhd takde PGM tapi basic 2k tak blaklist tapi high komitmen leh apply ke?. kalo leh pm aku..tq.

Jakethitam
06-02-2009, 01:31 AM
buleh..dgn hong leong bank.. nak tak

azzam
06-02-2009, 01:33 AM
buleh..dgn hong leong bank.. nak tak

hongleong bank dah dpt bulan 7 2008... dah takde harapan la ekkk..anyway tq offer.

Jakethitam
06-02-2009, 01:43 PM
hongleong bank dah dpt bulan 7 2008... dah takde harapan la ekkk..anyway tq offer.

okey bro:)cgrock

gengjawa
06-02-2009, 02:51 PM
ada CC je dah lebih setahun,limit 5k layak apply x?
boleh dpt berapa yer?interes berapa setahun?

Yadut-kun
06-02-2009, 03:19 PM
salam tuan tanah..check email...TQ

john.baem
06-02-2009, 05:27 PM
okey bro:)cgrock

Bro,

I ada antar email dekat u. Kindly response ASAP ek...

Crazias..

Jakethitam
06-02-2009, 08:46 PM
sorry..banyak sangat yang hantar email..kalau boleh tolong kasi nama nickname cg...senang sikit...sorry bro..aku akan balas email ASAP

gengjawa
06-02-2009, 09:44 PM
ada CC je dah lebih setahun,limit 5k layak apply x?
boleh dpt berapa yer?interes berapa setahun?

wak punya soalan blm terjawab tt

kasyah
06-02-2009, 09:54 PM
wak punya soalan blm terjawab tt

rileks wak!!! tt terlepas pandang tu. :D

queenangel2701
07-02-2009, 01:11 AM
adus tt...xlarat nk tunggu reply..pe kate tanye direct je ar kt cni..
basic:1500+100(fix allw)=1600
keje:swasta sdn bhd
komitmen:asb loan (141 p/mth) *xde loan umah @ kete @ personal @ cc
status:clear & very transparents....:D
nk apply: lbh 5 kali gaji
company: xde pgm(tp leh slow talk ngan bos #:-S)
leh advise x....email please...queenangel2701@yahoo.com
tq very much :)cgrock

skbsd3
07-02-2009, 09:22 AM
bro gaji 2758 ptgan dah lebih 60% kerja kerajaan boleh pinjam ke saya ada loan ngan CIMB 4000 setahun dah tak bayar ni

gengjawa
07-02-2009, 06:11 PM
rileks wak!!! tt terlepas pandang tu. :D

tp tuan tanah kasi up jiran punya thread:-?

zasa121
07-02-2009, 07:19 PM
bro,nak tanya kerja swasta basic RM3K xde pgm b'list RM9K sbg penjamin..bleh apply ke bro..

Jakethitam
07-02-2009, 08:58 PM
adus tt...xlarat nk tunggu reply..pe kate tanye direct je ar kt cni..
basic:1500+100(fix allw)=1600
keje:swasta sdn bhd
komitmen:asb loan (141 p/mth) *xde loan umah @ kete @ personal @ cc
status:clear & very transparents....:D
nk apply: lbh 5 kali gaji
company: xde pgm(tp leh slow talk ngan bos #:-S)
leh advise x....email please...queenangel2701@yahoo.com
tq very much :)cgrock


kalau kerja swasta..gaji mestilah RM2,000 ke atas.. kalau gaji bawah tu..memang tak boleh tolong..kecuali syarikat finance..kelulusan segera..

Jakethitam
07-02-2009, 09:00 PM
tp tuan tanah kasi up jiran punya thread:-?

soory wak..terlepas pandang laaa...cibuk nie..

ok..apa soalan wak?? leh beritahu lagi sekali?? sorry bro..:-h@-)

Jakethitam
07-02-2009, 09:02 PM
bro,nak tanya kerja swasta basic RM3K xde pgm b'list RM9K sbg penjamin..bleh apply ke bro..

kalau swasta tapi tak der PGM lepas tu blacklist...payah lerr.. sekarang bank banyak ketat oooo..susah nak lepas laa bro:)cgrock:)cgrock

taufanmerah
07-02-2009, 09:18 PM
oh.... good luck tuan din. yg no 7 tu aku ada skit gerun!! kekekeee

Jakethitam
07-02-2009, 09:55 PM
oh.... good luck tuan din. yg no 7 tu aku ada skit gerun!! kekekeee

ko nie bro..mana aku pergi ko ader...kasi can laaa bro...main elok-elok gan si ain tu.. nanti aku kebass baru bro tahu...heheheh:eek::eek::eek::)cgrock

gengjawa
08-02-2009, 07:17 AM
ada CC je dah lebih setahun,limit 5k layak apply x?
boleh dpt berapa yer?interes berapa setahun?

kasi up soalan wak
harap TT xlepas pandang lagi:D

Jakethitam
08-02-2009, 08:43 PM
kasi up soalan wak
harap TT xlepas pandang lagi:D

boleh apply al-rajhi bank. insterst 8.5%

leenzandaman
09-02-2009, 10:41 AM
bro,klo swasta basic 1200 dan elaun tetap RM800..nama clean bleh apply ke bro..:D

gengjawa
09-02-2009, 02:03 PM
boleh apply al-rajhi bank. insterst 8.5%

berapa kali had limit cc tu yer boleh dpt loan nie?

mathfxr
14-05-2009, 02:13 PM
kalau untuk private bape leh pinjam n interest rate dia

umie84
14-05-2009, 02:58 PM
bos sy nk pm tp msg tt pnuh lh plak huhuu....

addiaz
11-07-2010, 11:11 AM
ni utk area kl je ke?

hairi64950
31-07-2010, 02:38 PM
salam tuan...saya niaga sendiri..buka cybercafe..dah dekat 2tahun...kalau leh nak mohon pinjaman sekitar 150k-200k untuk besarkan perniagaan...harap tuan dapat membantu..tak kiralah pinjaman apa pun kecuali a.l.o.n.g...harap dapat maklumbalas segera ya...email sya k...

erika_airi@yahoo.com