PDA

View Full Version : Tanah murah di Terengganu 25 ekar, RM9,000 seekar


encikz
23-12-2008, 11:06 AM
Lokasi di Hulu Terengganu
7 km dari bandar Kuala Berang.
Tak jauh dari jalan besar.
Tanah Melayu.
Tanah kosong, ada balak kecil
Tepi kebun sawit dan durian
3 geran bersebelahan.
25 ekar
Harga hanya RM9,000 seekar
Murah giler...ntah sempat ke tidak korang nak beli nih...

Hubungi saya segera zul 019-912 6114

mattop
23-12-2008, 11:07 AM
memang murah...

best tuh... dekat ngan tasek kenyir.... :D

encikz
23-12-2008, 11:16 AM
jln ke sekayu...tp sekayu jauh lagi tuh...ni 7 km dr bndr kuala berang...

mattop
23-12-2008, 11:21 AM
rasa tau tempat tuh.... :D

sbb paling kurang setahun sekali mattop ker tasik kenyir utk pancing ikan....:)cgrock:)cgrock

jln ke sekayu...tp sekayu jauh lagi tuh...ni 7 km dr bndr kuala berang...

encikz
23-12-2008, 11:29 AM
untuk yg berani bayar deposit lps tgk, harga boleh kurang sikit...kita bg jadi jer...mls la bawak org masuk ramai2...broker yg berlakun jd pembeli pun ada...tawar rege, tp jual kat org lain plak...

owner xnak main broker ni...direct nego...cash and we let go this tanah tu you...yeah

encikz
23-12-2008, 02:08 PM
rasa tau tempat tuh.... :D

sbb paling kurang setahun sekali mattop ker tasik kenyir utk pancing ikan....:)cgrock:)cgrock

sekayu ni tmpt mandi manda...mattop gi tasik kenyir kot...tmpt memancing yg best tuh...mattop tak nak beli tanah ni ker :D

encikz
23-12-2008, 10:19 PM
up thread ni...
td baru call org suruhan owner, tanah masih available...xde yg sanggup byr cash...dorg ckp byr deposit sikit, then kita hold tanah ni utk u...

pasai sorg ahli politik ni, pangkat jer datuk, tp nk beli murah...tuan tanah xnk jual...skrg seorg broker dah letak kt mudah.my dgn harga 10k seekar...kalau beli ngan sy bg RM9k seekar...

ErieAdn
23-12-2008, 10:24 PM
:Dup thread ni...
td baru call org suruhan owner, tanah masih available...xde yg sanggup byr cash...dorg ckp byr deposit sikit, then kita hold tanah ni utk u...

pasai sorg ahli politik ni, pangkat jer datuk, tp nk beli murah...tuan tanah xnk jual...skrg seorg broker dah letak kt mudah.my dgn harga 10k seekar...kalau beli ngan sy bg RM9k seekar...

Ermmm... buleh tahang doh tu rege...:D:D:D
amber ingat nok gi tgok jugok... tapi takut dok dang jerk..#:-S#:-S

MOD jr.
23-12-2008, 10:26 PM
eh biar betul geng? cam berminat je aku

ErieAdn
23-12-2008, 10:30 PM
eh biar betul geng? cam berminat je aku

betol doh tuu brasenye...:D:D amber pong minak jugok... nok gi tgok takuk dok dang.. tengok laa lagu mana sabtu ning..#:-S:">

viper21my
23-12-2008, 10:37 PM
ish, minatnyer,,,, buat ladang klaper sawit boleh senyum lepas 4 tahun nie

ErieAdn
23-12-2008, 10:40 PM
ish, minatnyer,,,, buat ladang klaper sawit boleh senyum lepas 4 tahun nie

Yup... kilang kelapa sawit Felda pon banyak kat kawasan tuu...:D:D

encikz
23-12-2008, 10:48 PM
betol doh tuu brasenye...:D:D amber pong minak jugok... nok gi tgok takuk dok dang.. tengok laa lagu mana sabtu ning..#:-S:">

kalau memang dh brminat dan ade budget berlebihan, maksud sy pembelian tak mengganggu cash flow yg lain.. amik cuti jer bro sehari...tanah ni br open seminggu...harga boleh runding lagik bergantung cara pembayaran...

sy ingat kalau ade yg brminat deposit dibayar melalui lawyer di bandar k berang, baru rase selamat sikit beli tanah ni...tp kos lawyer di tanggung pembeli la yerk...

encikz
23-12-2008, 10:57 PM
kos lawyer ni tak byk...rm300 buka fail...dan bile habis pembelian, 1 percent dr harga tanah...

encikz
23-12-2008, 11:04 PM
Yup... kilang kelapa sawit Felda pon banyak kat kawasan tuu...:D:D

Bro, tak perasan ade felda plak situ...kelapa sawit persendirian tu ade, betul2 sbelah tanah ni...tanah ni di Pelandan, Kuala Berang, bukannya Pelandang, Dungun/Kemaman...bro duk di mana...

encikz
23-12-2008, 11:05 PM
jap...jap...memang ade felda kat situ...felda mengkawang...hehe...sori2..

tati
23-12-2008, 11:10 PM
kene banjir tak tanah tu?...ada geran atau kena pecah lot ?

encikz
23-12-2008, 11:11 PM
ish, minatnyer,,,, buat ladang klaper sawit boleh senyum lepas 4 tahun nie

jom bro, turun sini kita pi tgk tanah...sy pun geram nak beli nih, al-maklum la budget dah diletakkan kt tmpt lain...jd sy tolong jual jer la skrg nih...

:)cgrock

encikz
23-12-2008, 11:21 PM
kene banjir tak tanah tu?...ada geran atau kena pecah lot ?

tanah ni berbukit, ade part yg rendah, ade part yg tinggi...ikut org harapan tuan tanah, mase hujan lebat baru ni yg banjir sesetangah kawasan, kwsn ni tak banjir...

encikz
23-12-2008, 11:24 PM
info tambahan...kawasan ni terdapat 6 lot semuanya...yang total keluasan dalam 50 ekar...setakat ni hanya 1 owner je nak jual 3 lot total 25 ekar...lagi 3 lot dijangka akan dijual juga, dlm proses juga...sbb kita nak release tanah owner ni dlu...

kalau yg target utk buat ladang 50 ekar ke atas...ni la kawasannya kot...

aeonflux
23-12-2008, 11:31 PM
1 ekar 9 ribu??
nak betul2 pastikan ni...

encikz
23-12-2008, 11:57 PM
1 ekar 9 ribu??
nak betul2 pastikan ni...

Yup 1 ekar = 9 ribu.
Boleh runding ikut method pembayaran...boleh kurang lagi maksudnya...jika brminat tp masih ragu2, kita bolh hired lawyer dan bayaran lawyer ats pihak pembeli...yg buat loan tuh, kita tak galakkan sbb proses lame...personal loan dipertimbangkan

offer: upah cari batu, maksudnya upah jurukur adalah pihak penjual...sy hanya boleh tunjuk bbrp batu jer, pasal tanah ni luas...nk cari pun xde alat...

encikz
24-12-2008, 01:01 AM
1 ekar 9 ribu??
nak betul2 pastikan ni...

knape tanah ni murah ke maksud u? tanah ok. dkt dgn jalan besar...tepi kebun sawit...jalan sekeliling tanah ni...

tanah ni murah sbb tanah tauke cina...cina beli bubuh nama melayu...dia beli lama dah tahun 80 an...cina kaye...beli tak tgk tanah pun...skrg ni dia nk lps kn tanah ni sbb org melayu tuh dah tua sikit...berlaku ape2 lg susah...so dia mintak jualkan...gtulah critenye...

encikz
24-12-2008, 01:14 AM
yg brminat bleh hubungi sy 019-912 6114

encikz
26-12-2008, 12:35 AM
tanah ni dah ade org bayar deposit semalam, bayaran penuh pada 2/1 ni...kira dah sold la setakat ni...kalau pihak dier mungkir, baru sy open blk tanah ni...

tanah sy yg pinggir hutan satu lagi 8.5 ekar ni, kalau ader yg nak boleh bayar cash RM88,000...sy let go terus...

kaklu
27-12-2008, 11:53 PM
kalo tak jd, info, ade org nak bayar cash

encikz
28-12-2008, 12:47 AM
tanah ni lps 2/1 ni br bleh tau keputusannya...
btw, tanah sblh tanah ni dlm 25 ekar pun nk dijual, tunggu green light jer dr tauke...ntah ble tak tau la...

kaklu
28-12-2008, 09:51 PM
brape dpt komisen nih? ekekekkeke

encikz
28-12-2008, 11:11 PM
brape dpt komisen nih? ekekekkeke

tanah dah jual bro...nnt kalau ade tanah baru, sy bgtau

kaklu
28-12-2008, 11:41 PM
adeh, ade lgi ker 9k sekar? ade org ares tu jugak nak beli nihs

encikz
28-12-2008, 11:46 PM
adeh, ade lgi ker 9k sekar? ade org ares tu jugak nak beli nihs

stakat ni xde lg...aritu ingat nk ajak bro potong line pembeli sblm nih hehe...pasal pembeli tu byk songel ngat....tawar rege smpi rege tuan...langsung xnak byr kat org tengah...kita punya susah ke hulu ke hilir, sedap2 plak dier nk rege tuan...atleast upah la kite sikit, susah2 buat marketing...

kaklu
28-12-2008, 11:51 PM
pastuh, dah deal blum? ko ckp la ade pembeli nak up harga

encikz
28-12-2008, 11:53 PM
dier byr deposit 1000 jer...kalau bro nk try jmpe tuan tanah ni, bleh jugak sy bwk...janji deposit tinggi & bayar cash...

kaklu
28-12-2008, 11:56 PM
kofkofkofkof, 1k jerk.. sakit tol sape nak beli tuh

oxygenO2
29-12-2008, 12:08 AM
cam minat gak,tp jauh banget seh...uhukk..

encikz
29-12-2008, 12:11 AM
kofkofkofkof, 1k jerk.. sakit tol sape nak beli tuh

tu pasal, tension betul aku kt pembeli ni...nk bli tanah 25 ekar, deposit seribu jer...pasal pembeli pi jumpa tuan tanah direct, tuan tanah plak terdesak nk pakai duit...janji tanah dier laku...

kalau bro nk try, esok call sy...kite potong line....:))

kaklu
29-12-2008, 12:14 AM
hahahaha.. nnt dulu bro, sy nak tanyer dulu pembeli sy tu, smlm dier dtg, ckp berminat, mane tau takut2 dia hangat2 taik ayang, hehehe.. sy ddk are marang je bro

encikz
29-12-2008, 12:20 AM
hahahaha.. nnt dulu bro, sy nak tanyer dulu pembeli sy tu, smlm dier dtg, ckp berminat, mane tau takut2 dia hangat2 taik ayang, hehehe.. sy ddk are marang je bro

ok bro, kalu dier jd pun, kite call jer la dlu...tak payah gi rumah dier...ble nmpk dier tergugat sikit,kite gi la...:eek:

adioz88
29-12-2008, 12:23 AM
tengok harga, geram yang amat
hehehehe..
kira murah ni

encikz
29-12-2008, 03:33 PM
tuan tanah call td, org yg bayo deposit tu tak ckp duit...mintak anak dier buat loan...tuan tanah dah fed up...so sy rase, sape yg brminat, bleh la try...

deposit tinggi diperlukan

tEnuKLang
29-12-2008, 03:37 PM
nape eh tuan tanah tuh nak juai tanah die?

kancil biru
29-12-2008, 03:49 PM
murah mmg murah tp dekat 2 juta juga la

tEnuKLang
29-12-2008, 03:51 PM
murah mmg murah tp dekat 2 juta juga la

haha..aku silap paham laa tajuk..9k seekar rupanya..:">

encikz
29-12-2008, 03:54 PM
murah mmg murah tp dekat 2 juta juga la

mane 2 juta...9k seekar, total 25 ekar...
tanah ni milik tauke cina, bubuh name melayu...skrg cina tuh nk jual tanah ni utk dptkan blk duit dier...tu jer...

sape brminat, call sy 019-912 6114

encikz
29-12-2008, 09:02 PM
sy open blk la kat yg sape2 yg nk beli...

hazwan
30-12-2008, 02:01 AM
tanah ni leh wat mcm2 ke, perumahan leh x?

hazwan
02-01-2009, 02:16 AM
ni jadi ke jual

encikz
02-01-2009, 06:27 PM
dgn rasminya thread tanah murah ni dtutup...deal done

ErieAdn
02-01-2009, 06:31 PM
dgn rasminya thread tanah murah ni dtutup...deal done

Huhu.. patut laa PM aku tak berbalas...:(:( dah ader pembeli rupanyer...#:-S#:-S:)paid:)paid:)cgrock

encikz
02-01-2009, 07:45 PM
Huhu.. patut laa PM aku tak berbalas...:(:( dah ader pembeli rupanyer...#:-S#:-S:)paid:)paid:)cgrock

tak berbls ke bos? rase mcm dh bls jer...kt mudah.my ada tanah murah 2-3 ekar...nk jual segera gak tuh...aci tgk...tanah kebun dah berbuah...