PDA

View Full Version : macam mana prosuder nak pilih no kereta baru di jpj


panglima_ayam
06-12-2008, 04:33 AM
aku nak tanya sikit proses nak pilih no kereta ni ,biasa nya macam mana kalau no yang cantik dia dah letakkan harga ke atau macam mana,yang tander tu macam mana pulak pening aku tgk

panglima_ayam
06-12-2008, 07:54 PM
helppp helpp

ajax932
06-12-2008, 08:25 PM
Rasanya Salesman yg jual keta tu pun boleh tolong, asalkan kena dengan ongkosnya.

GT
06-12-2008, 08:33 PM
Aku bayar Rm 300 untuk dapat no kereta aku. Tak tau pulak tentang prosedur2nya...

anbusan
06-12-2008, 08:35 PM
aku hampir2 bayo RM100 tuk taruk plat moto lame aku ke moto LC aku hehe tp x jd sbb aku terlupe haha

ajax932
06-12-2008, 08:49 PM
Kalau xsilap minimum RM250 utk book number. kalau xde sapa bid nombor tu dapat la ngn harga RM250.

Tapi biasanya, nombor cantik memang dah ada yg book punyer.

redox6464
07-12-2008, 11:39 AM
adoi..
1. Kena pegi kt JPJ
2. Tgk snarai no yg ade.
3. Buat pilihan
4. isi Borang berserta duit booking Price? nt ko g kt kaunter dia.. dia akan bgtau. tp bajet area RM200-RM300 for open price la..

* kalo no 2digit, 3 digit.. lagi mahal. kalo da ade org bid ke.. so sape yg offer higher dia dpt la
itu aje :)

sconsult
07-12-2008, 11:41 AM
Tahniah le, beli kereta baru nampaknya.

BizClub
07-12-2008, 09:36 PM
kat web jpj ada cara nk masuk tender tu...

malkovich
08-12-2008, 02:24 AM
ooooooooo camtuuu yeeee

panglima_ayam
08-12-2008, 06:50 PM
itu macam ka,dulu abg aku beli kereta dia kata jpj asingkan nombor cantik contoh satu ruang tu harga RM 500 nombor sekian rm 300.00 nimbor sekian skrg dia kata lain dah cam ko org cakap tu tender cam mana tah aku pun tak faham

panglima_ayam
08-12-2008, 06:51 PM
adoi..
1. Kena pegi kt JPJ
2. Tgk snarai no yg ade.
3. Buat pilihan
4. isi Borang berserta duit booking Price? nt ko g kt kaunter dia.. dia akan bgtau. tp bajet area RM200-RM300 for open price la..

* kalo no 2digit, 3 digit.. lagi mahal. kalo da ade org bid ke.. so sape yg offer higher dia dpt la
itu aje :)


ooo itu macam ka bagus info ni tq

niedzal
08-12-2008, 07:59 PM
nombor plat pun bole buat duit. kaya jpj ni..
Tp aku ada moto tp dah ilang kene curik, bole ke aku guna nombor plat moto aku tu letak kat keta klu aku beli keta la.

epbx
11-12-2008, 04:14 PM
kat web jpj ada cara nk masuk tender tu...

ye ker...
aku tgk x nmpak pun...
klau no. 5656 agak2 leh ker rm250:)

yustaiping2
11-12-2008, 07:42 PM
ye ker...
aku tgk x nmpak pun...
klau no. 5656 agak2 leh ker rm250:)



aku beat kat RM 250.01 ..... so aku menang.... hahahah


just kidding



cuba tekan kat link nie

http://portal.jpj.gov.my/v5/index.php/Panduan-memohon-nombor-pendaftaran-kenderaan

epbx
12-12-2008, 09:09 AM
aku beat kat RM 250.01 ..... so aku menang.... hahahah


just kidding



cuba tekan kat link nie

http://portal.jpj.gov.my/v5/index.php/Panduan-memohon-nombor-pendaftaran-kenderaan

tq bro.........

endingman86
12-12-2008, 09:14 AM
katekan nanti dah WZZ 9999.....nombor lepas tue jadi 5 angka lak ka???hehehe

epbx
12-12-2008, 09:23 AM
jd W1A kot........