PDA

View Full Version : Mencari pembeli kambing secara pukal


frosted_head
01-12-2008, 01:27 PM
aku tolong member aku nak let go semua kambing dia.tapi tak tau mana nak jual kambing tersebut.kambing nak let go secara pukal.dengan kandang n mesin proses makanan kambing sekali kalau boleh...kambing nih location dia kat kedah...terms orang tuh nak is cash.no hutang okay....

Kambing terdiri dari baka senan, boer, jamnapari


senarai bilangan kambing

1 - ibu yang pernah beranak -> 142 ekor

2 - dara bunting -> 47 ekor

3 - bapa baka sedia ada (penjantan) -> 9 ekor

4 - anak jantan (boleh dijual) 30kg ke atas -> 78 ekor

5 - anak betina (umur 1 bulan keatas) -> 27 ekor

harga yang ditetapkan oleh penjual adalah rm180k...<----harga barui

kalau ada sapa2 ada info sapa2 nak wat biz kambing n silalah contact aku...sekian time kasih:d

http://i230.photobucket.com/albums/ee13/kerolz_257/DSC00354.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee13/kerolz_257/DSC00353.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee13/kerolz_257/DSC00356.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee13/kerolz_257/DSC00359.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee13/kerolz_257/DSC00341.jpg

fine net
01-12-2008, 01:30 PM
Jauh tu kedah....beli sekor2 x bleh ke...

AlchemisT
01-12-2008, 01:33 PM
aku pun nak sekor heheheh

frosted_head
01-12-2008, 08:52 PM
ala...tak leh la sekor-sekor...kalau ada buyer...kawan aku tuh tawarkan komisyen gak lah....leh gi tgk kambing sama2...pastu lau tak nak aku sumpah jadik kambing...ekkekeke...tak der arrr gurau jer..nak carik buyer jer....leh pm aku sapa yang berminat....

tengkubasri
01-12-2008, 08:53 PM
aku tolong member aku nak let go semua kambing dia.tapi tak tau mana nak jual kambing tersebut.kambing nak let go secara pukal.dengan kandang n mesin proses makanan kambing sekali kalau boleh...kambing nih location dia kat kedah...terms orang tuh nak is cash.no hutang okay....

Kambing terdiri dari baka senan, boer, jamnapari


senarai bilangan kambing

1 - ibu yang pernah beranak -> 142 ekor

2 - dara bunting -> 47 ekor

3 - bapa baka sedia ada (penjantan) -> 9 ekor

4 - anak jantan (boleh dijual) 30kg ke atas -> 78 ekor

5 - anak betina (umur 1 bulan keatas) -> 27 ekor

harga yang ditetapkan oleh penjual adalah rm230k...

kalau ada sapa2 ada info sapa2 nak wat biz kambing n silalah contact aku...sekian time kasih:d

kedah kat mana bos?

frosted_head
01-12-2008, 08:54 PM
ala...tak leh la sekor-sekor...kalau ada buyer...kawan aku tuh tawarkan komisyen gak lah....leh gi tgk kambing sama2...pastu lau tak nak aku sumpah jadik kambing...ekkekeke...tak der arrr gurau jer..nak carik buyer jer....leh pm aku sapa yang berminat....:D

frosted_head
01-12-2008, 08:55 PM
kedah kat gurun...kpg raga yan kedah

zkry
01-12-2008, 08:55 PM
kedah kat mana bos?

berminat, nampaknya.....:)paid:)paid:)paid

gihaz
01-12-2008, 08:57 PM
nie nak jual kambing nak wat modal forex kut...

frosted_head
01-12-2008, 09:04 PM
nie nak jual kambing nak wat modal forex kut...

tak lah bro...dia nak wat kenduri anak dia kawin...lagipun dia ada wat biz ikan keli sekarang nih....sapa nak beli ikan keli jugak silakan pm aku...dalam kuantiti yang banyak gak lah...beli sekilo sekilo tak leh...:)paid

tengkubasri
01-12-2008, 09:06 PM
berminat, nampaknya.....:)paid:)paid:)paid

minat mmg minat... tp mana nak cekau 230k tu :)):)):)):p

comeynye kambing2 dalam gambar tu... :D :)paid

frosted_head
01-12-2008, 09:11 PM
minat mmg minat... tp mana nak cekau 230k tu :)):)):)):p

comeynye kambing2 dalam gambar tu... :D :)paid

tuh la kena carik buyer bro....sebab dia comey..leh bela dlm umah kalau nak....dia gi toilet sendirik lau nak buang air....

tengkubasri
01-12-2008, 09:13 PM
tuh la kena carik buyer bro....sebab dia comey..leh bela dlm umah kalau nak....dia gi toilet sendirik lau nak buang air....

perghhh.. toilet train tu... :)):)):))

frosted_head
03-12-2008, 12:34 PM
up up...nak carik buyer secepat mungkin...up....

frosted_head
03-12-2008, 01:02 PM
up lagiiii 10kali

frosted_head
05-12-2008, 06:36 PM
up up!!!!mbekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~~~

rznn
05-12-2008, 06:59 PM
bro........ sekali rm 230 k tuh payah gak nk carik buyer tuh. tp kalu leh cam beli ikut eko ( bkn seko2 la tp dalam 10-20 eko ) senang skit kut......

frosted_head
09-12-2008, 10:05 AM
up up up mbekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

frosted_head
16-12-2008, 01:47 PM
harga baru....180k........!!!!!!harga asal 230k....termasuk kandang 190k!!!!

frosted_head
16-12-2008, 02:16 PM
harga baru....180k........!!!!!!harga asal 230k....termasuk kandang 190k!!!!


uppppppppppppppppp!!!

biZ.4.rEx
16-12-2008, 04:29 PM
susah ke nak jual kambing tu bro?
bukan ke market sedap jual kambing skrg ni?
mcm susah plak ek nk jual kambing..

kez
16-12-2008, 04:35 PM
kedah kat mana bro?

biZ.4.rEx
16-12-2008, 04:39 PM
aku mmg dlm perancangan nk buat biz kambing ni..
skrg tgh study lg bab2 kambing ni..

frosted_head
17-12-2008, 12:30 AM
susah ke nak jual kambing tu bro?
bukan ke market sedap jual kambing skrg ni?
mcm susah plak ek nk jual kambing..

nak jual secara pukal kan bro...jual sekor2 tuh senang lah kot...

frosted_head
19-12-2008, 09:39 AM
up thread!!!!!!mbekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~~~~

frosted_head
10-01-2009, 07:54 AM
sapa2 ada info pasal orang yang nak beli kambing pm aku....

king_diamond
10-01-2009, 11:06 AM
salam...kambing boer saja semua berapa bro:D

frosted_head
14-01-2009, 09:23 AM
nper susah sangat nak jual kambing neh...up up up!!!!

frosted_head
14-01-2009, 09:24 AM
kepada yang berminat sila pm..consultant free...penjagaan kambing untuk 2bulan free kalau korang tak ada kandang lagi.

frosted_head
14-01-2009, 09:43 AM
up lagik up lagik!!!!!mbekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~~~

abei
15-01-2009, 07:16 PM
pasai apa nak jual dgn kandang2?bisnes kambing banyak masaalah ka?baru dok minat nak membela..dah terencat daa..

ipannapi
15-01-2009, 07:32 PM
tauke kene kejar along ke???
nak beli semua takda duit..
kalo beli 20 ekor tu bley ke??

frosted_head
19-01-2009, 09:33 AM
tauke kene kejar along ke???
nak beli semua takda duit..
kalo beli 20 ekor tu bley ke??


mana ada kena kejar along...tokei tak cukup cash ler...leh jer...nak beli ker???

apitjune
19-01-2009, 09:44 AM
boler caya ker nie? kate tokey xcukup cash? kate tokey bela keli gak. xkan xcukup cash? Biar betui. Hati2 kawan2.

frosted_head
19-01-2009, 09:48 AM
boler caya ker nie? kate tokey xcukup cash? kate tokey bela keli gak. xkan xcukup cash? Biar betui. Hati2 kawan2.

bro...agak2 la...datang tgk kambing baru cakap ler....jangan main petik jer...keli tokey kolam pertama n kedua tak menjadik sebab pukat tak siap..datang tgk kambing...cod ker...mana ada orang main pos jer kambing...:)) kalau nak scam aku jual lap top ker..~X(..ha kawan2 hati2....

frosted_head
19-01-2009, 10:07 AM
aku up thread aku....

frosted_head
19-01-2009, 11:08 AM
up lgiiiii

frosted_head
22-01-2009, 10:13 AM
up lagi.....

frosted_head
22-01-2009, 01:05 PM
Lebih 500 ekor kambing untuk diniagakan.lokasi kandang di kampung raga yan kedah.kambing untuk ibadah qurban/akikah juga disediakan.untuk yang baru nak menternak kambing?.free consultancy disediakan.nak beli tapi belum ada kandang??.

Kami akan jaga dulu kambing yang telah anda beli sehingga kandang anda siap.takut tertipu??cuba telefon dan bincang dulu.tengok sendiri kambing.kita buat agreement..kambing terdiri dari baka yang baik iaitu baka boer,senan,jamnapari.

Bila dah beli kambing.mesti nak ada mesin untuk proses makanan kambing kan??so kami nak let go.nak beli kandang sekali pun boleh.

Harga??tanpa kandang adalah amat murah iaitu rm150,000.kalau nak mesin and kandang.harga kita boleh bincang sama-sama.

Nak beli sikit-sikit??tak ada masaalah.kami jual jugak kat anda.penjantan untuk daging-rm16.00 1kg.betina-rm 25 1kg.tengok lah berat kambing tu berapa.lagi berat lagi mahal.lagi banyak dagingnya.

king_diamond
22-01-2009, 02:23 PM
tuan tanah, ada pembeli tanya, kambing boer saja berapa?

frosted_head
29-01-2009, 08:29 AM
Lebih 500 ekor kambing untuk diniagakan.lokasi kandang di kampung raga yan kedah.kambing untuk ibadah qurban/akikah juga disediakan.untuk yang baru nak menternak kambing?.free consultancy disediakan.nak beli tapi belum ada kandang??.

Kami akan jaga dulu kambing yang telah anda beli sehingga kandang anda siap.takut tertipu??cuba telefon dan bincang dulu.tengok sendiri kambing.kita buat agreement..kambing terdiri dari baka yang baik iaitu baka boer,senan,jamnapari.

Bila dah beli kambing.mesti nak ada mesin untuk proses makanan kambing kan??so kami nak let go.nak beli kandang sekali pun boleh.

Harga??tanpa kandang adalah amat murah iaitu rm150,000.kalau nak mesin and kandang.harga kita boleh bincang sama-sama.

Nak beli sikit-sikit??tak ada masaalah.kami jual jugak kat anda.penjantan untuk daging-rm16.00 1kg.betina-rm 25 1kg.tengok lah berat kambing tu berapa.lagi berat lagi mahal.lagi banyak dagingnya.

frosted_head
11-03-2009, 11:25 PM
Lebih 500 ekor kambing untuk diniagakan.lokasi kandang di kampung raga yan kedah.kambing untuk ibadah qurban/akikah juga disediakan.untuk yang baru nak menternak kambing?.free consultancy disediakan.nak beli tapi belum ada kandang??.

Kami akan jaga dulu kambing yang telah anda beli sehingga kandang anda siap.takut tertipu??cuba telefon dan bincang dulu.tengok sendiri kambing.kita buat agreement..kambing terdiri dari baka yang baik iaitu baka boer,senan,jamnapari.

Bila dah beli kambing.mesti nak ada mesin untuk proses makanan kambing kan??so kami nak let go.nak beli kandang sekali pun boleh.

Harga??tanpa kandang adalah amat murah iaitu rm150,000.kalau nak mesin and kandang.harga kita boleh bincang sama-sama.

Nak beli sikit-sikit??tak ada masaalah.kami jual jugak kat anda.penjantan untuk daging-rm16.00 1kg.betina-rm 25 1kg.tengok lah berat kambing tu berapa.lagi berat lagi mahal.lagi banyak dagingnya.

frosted_head
12-03-2009, 08:57 AM
Lebih 500 ekor kambing untuk diniagakan.lokasi kandang di kampung raga yan kedah.kambing untuk ibadah qurban/akikah juga disediakan.untuk yang baru nak menternak kambing?.free consultancy disediakan.nak beli tapi belum ada kandang??.

Kami akan jaga dulu kambing yang telah anda beli sehingga kandang anda siap.takut tertipu??cuba telefon dan bincang dulu.tengok sendiri kambing.kita buat agreement..kambing terdiri dari baka yang baik iaitu baka boer,senan,jamnapari.

Bila dah beli kambing.mesti nak ada mesin untuk proses makanan kambing kan??so kami nak let go.nak beli kandang sekali pun boleh.

Harga??tanpa kandang adalah amat murah iaitu rm150,000.kalau nak mesin and kandang.harga kita boleh bincang sama-sama.

Nak beli sikit-sikit??tak ada masaalah.kami jual jugak kat anda.penjantan untuk daging-rm16.00 1kg.betina-rm 25 1kg.tengok lah berat kambing tu berapa.lagi berat lagi mahal.lagi banyak dagingnya.