PDA

View Full Version : Software Mengembalikan Data Yang Hilang..


aprioq
06-04-2008, 12:10 PM
salam semua... sapa boleh tolong aku... aku terformat aku punya hardisk semua data2 penting aku hilang...

sapa ada software atau cara nak recover data tu.....

mylepak
06-04-2008, 12:13 PM
cuba ni bro

Power Data Recovery is a risk-free and READ ONLY data recovery utility that helps you in recovering your all important data lost after accidental format, virus problems, software malfunction, file/directory deletion, or even a sabotage! It is an easy to use data recovery utility that examines your inaccessible hard drives for damages and corruptions and recovers the data back.

The supported file systems: FAT 12/16/32 and NTFS. It is easy to use and 4 steps to recover your lost data, no technical knowledge needed. It supports NTFS compressed and encrypted files. Power Data Recovery supports Dynamic Volume: Spanned Volume, Simple Volume, Mirror Volume, Stripe Volume, Raid-5 Volume.

The Deleted File Recovery Module is free and no recovery limitation.

Features:
Supported file systems: FAT 12/16/32 (used by hard disks, disks, Smartmedia, Compact Flash, Memory Stick and other) and NTFS (used by hard drives)
Easy to use and 4 steps to recover your lost data. No technical knowledge needed.
Ability to scan all volumes in a local machine and build a directory tree of all lost and deleted files.
Saving data to any windows (including network drives, removable media, etc.) drive possible.
Supports NTFS compressed and encrypted files.
Supported Dynamic Volume: Simple Volume, Spanned Volume, Stripe Volume, Mirror Volume,Raid-5 Volume.
Ability to resume the last recovery result.

http://rapidshare.com/files/102866833/powdat.rar

aprioq
06-04-2008, 12:21 PM
bro ni free punya ke...

mylepak
06-04-2008, 12:24 PM
bro ni free punya ke...

keygen ready bro :D

aprioq
06-04-2008, 12:26 PM
tq bro....

mylepak
06-04-2008, 12:28 PM
tq bro....

gud luck, semoga data ko bleh recover

bluesuntukaku2k
21-05-2008, 12:24 PM
baru nak tanya....huhuu....

otaida00taj
21-05-2008, 01:03 PM
yg bagi spftware tu dah cuba ke belum

bluesuntukaku2k
21-05-2008, 03:27 PM
huhuhu.... susah gak nak guna mendalah nie.....

iorichee
21-05-2008, 04:17 PM
taknak try 'tuneup' punya software
aku pakai yg ini utk recover data aku.
tapi bukan 100% dapat balik

bluesuntukaku2k
21-05-2008, 04:46 PM
taknak try 'tuneup' punya software
aku pakai yg ini utk recover data aku.
tapi bukan 100% dapat balik

leh email kat aku??....

mfaiz
22-05-2008, 02:00 AM
owh nak recover file...

ingatkan nak recover hardisk ke ape...

biasanya klau dlm tune up ada gak r software dia... satu lg nama die recuva...

awak nak ke tuneup utilities? recuva free je, google je dah jumpa...

klau tune up kene beli... saya ada beli satu...

klik
23-05-2008, 01:12 PM
kalau nak recover data yang hilang kalau terformat tu boleh guna software testdisk...ni link dia...http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download :D

haikalazrin
30-10-2008, 08:28 AM
Disini aku ingin berkongsi maklumat dan pengalaman...Mungkin anda pernah Kehilangan Data yang penting dalam Computer,Pendrive,Memorycard handset,Video cam& Camera...

Disini aku list kan software yang boleh digunakan:

1.Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)
2.Bad Copy 3.7.5 Pro
3.Digital PhotoRescue Pro 4.5.1 build 199
4.Diskeeper Pro Premier 11.0.693.2
4.Genie Backup Manager Server & Profesional 8.0.286.456
5.Norton Ghost 14.0 Recovery Disk
6.Office Recovery 2007
7.PC-Checkup 2007 3.0
8.Power Data Recovery 4.0
9.Active Boot Disk 3.0.81
10.Backup 2006 Studio 5.1.3.207
11.Backup Master 3.1.6
12.Clean Disk Security v7.56
13.Clean It v3.05
14.Clean System Directory
15.Dr. Hardware 2007 8.0
17.Easy Data Recovery Professional 5
18.Easy Recovery Pro 6.04
19.Elcomsoft Password Recovery Studio 2006
20.Executive Diskeeper Professional Premier Edition v10.0.606
21.Executive Diskeeper Server Professional
22.File Rescue Plus! 3.0
23.FormatRecovery 4.0.719
24.Genie Backup Manager Server Edition 6.0.30.1683
25.Get Data Back 2.1
26.Handy-Recovery-v3.0
27.MSN Messenger Password Recovery 1.1.41
28.NTI Backup Now Deluxe Suite 4.0
29.ONES Optical New Edge Storage 2.0.285
30.Ontrack EasyRecovery Professional 6.10 .07
31.Defrag Professional Edition v8.5.1788
32.DiskRecovery 3.0.835
33.Partitions - Tools For The Process -11in1- (AIO)
34.Passware-Kit-Enterprise-v7.9-(Build-2141)
35.Password Recovery Kit Enterprise
36.Pixrecovery With Serial Recover Damaged Corrupted Jpg Jpeg Files
37.PowerQuest DataGone 2.4
38.PowerQuest DataKeeper 5.0
39.PowerQuest EasyRestore 4.0
40.PowerQuest Lost&Found 1.06
41.Powerquest Partition Magic v8.0
42.PowerQuest Recovery Central 1.0
43.Symantec Norton Save & Restore 2.0



Jika anda mahukan software ini boleh la Klik Sini (http://rojokblako.blogspot.com/)

Jangan risau,tiada cas dikenakan...

Kebanyakkan software ini aku ada crack nyer skali..

Enterpruner
30-10-2008, 08:31 AM
bro.. aku nak yg

1.Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)

mcmn nak download ni? or ko kasi aku through email je?

enterpruner@yahoo.com

thanx bro 4 sharing :D

puyong
30-10-2008, 08:33 AM
geng..aku pun nak jugak ni..utk bekalan hari akan datang..:D

1.Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)

email kat puyong_g@yahoo.com

tq bebanyak geng...:D

asyraf77
30-10-2008, 08:37 AM
salam bro..
kalo camera jenis olympus software yg mana satu sesuai guna ek..
tolong ler..hu3

skunksounds
30-10-2008, 08:39 AM
bos software utk retrieve daa yg dah di delete ade x? more spec data yg dah masuk dlm recycle bin and dah di clear kan!!

traderfox
30-10-2008, 08:39 AM
Software untuk mengembalikan awek yg hilang ada tak bro? :D

asyraf77
30-10-2008, 08:42 AM
Software untuk mengembalikan awek yg hilang ada tak bro? :D

ada...

banyak ada juai kat siam..:p:p

fnd75
30-10-2008, 09:10 AM
Good job bro haikal, u guna rapidshare ke?

Utk post2 ni:

Software untuk mengembalikan awek yg hilang ada tak bro?

ada...

banyak ada juai kat siam..

Jgn lari dr topik ekk... tq :-?

abgG
30-10-2008, 09:23 AM
salam sdra.haikal,

kalau tak keberatan aku perlukan
software yg sdra listkan...
terima kasih.

forexworld
30-10-2008, 09:56 AM
Aku nak Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)

my email...forexworld@yahoo.com

Tima kasih ek:)

achoy76
30-10-2008, 10:00 AM
bro webcam gua dah hilang sebab baru format bro ade care nye tak untuk mengembalikan

haikalazrin
30-10-2008, 10:08 AM
aku syorkan recover my file sebabb dia mesra pengguna...ia boleh kita pilih file mana yang nak dicari...

haikalazrin
30-10-2008, 10:13 AM
semua data boleh diambil balik tak kira apa jenis pun,dalam pendrive pun boleh diambil balik...tetapi ada peraturannyer

1.jika nak ambil file yang dah format..pastikan jangan sampai hard disk dah penuh...sbb bila dah penuh hard disk..file yang dah terformat akan tertindih dengan file yang baru...file yang susah nak dapat bila dah terformat ialah..lagu dan video..jika tak bernasib baik file ni akan corrupt

haikalazrin
30-10-2008, 10:14 AM
kalau setakat file yang terdelete boleh ambik balik...asalkan hard disk jangan penuh sangat

haikalazrin
30-10-2008, 10:16 AM
bro webcam gua dah hilang sebab baru format bro ade care nye tak untuk mengembalikan

boleh guna yang aku dah syorkan...recovery files..pastikan selepas format hard disk tak penuh..takut nanti tertindih..bila dah tertindih memang tak dapat ambik la

BOCK
30-10-2008, 10:18 AM
email kat aku jgk software nih ..... Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)

bock999@gmail.com

haikalazrin
30-10-2008, 10:25 AM
nanti aku send...sapa yang mahu lagi

achoy76
30-10-2008, 10:25 AM
boleh guna yang aku dah syorkan...recovery files..pastikan selepas format hard disk tak penuh..takut nanti tertindih..bila dah tertindih memang tak dapat ambik la
bro camne nk dapatkan bro boleh guide tak ke my email di signature tu t.q

haikalazrin
30-10-2008, 10:26 AM
Untuk REcovery My Files aku akan bagi skali dengan keygen skali...tak payah la duk download

haikalazrin
30-10-2008, 10:27 AM
aku akan hantar melalui email sahaja..sbb aku berada dalam bilik server

haikalazrin
30-10-2008, 10:30 AM
atau boleh YM aku haikalazrin..untuk sebarang pertanyaan

bangzaf
30-10-2008, 10:34 AM
Untuk REcovery My Files aku akan bagi skali dengan keygen skali...tak payah la duk download
aku pun nak le...
bangzaf@gmail.com

tq

haikalazrin
30-10-2008, 10:37 AM
ia cukup sesuai dengan data yang baru terdelete @ terformat..kalau dah bertahun terdelete@terformat..memang tak dapat ambik balik la...

Firma
30-10-2008, 10:40 AM
firma pon nak:D

bagi ar mana2.....:D:D

kat firdauskapin@yahoo.com

traderfox
30-10-2008, 10:41 AM
Aku pakai pc inspector...tapi susah sikit kalu ko recover once dah delete pakai special software mcm cyberscrub, etc etc... lagi satu file takleh recover ke dalam partition hdisc yg sama nanti kelam-kelibut.. :D

akuein
30-10-2008, 10:47 AM
kalau lepas clean virus,dvd player x display,camna lak bro..boleh ke

haikalazrin
30-10-2008, 10:58 AM
Aku pakai pc inspector...tapi susah sikit kalu ko recover once dah delete pakai special software mcm cyberscrub, etc etc... lagi satu file takleh recover ke dalam partition hdisc yg sama nanti kelam-kelibut.. :D

betul..tu..dia tak boleh letak dalam satu tempat..
cth:
kalau kita nak recover file dalam c: drive,kita kena save dalam d: drive..nanti jadi kelam kabut:)cgrock

taufic
30-10-2008, 11:02 AM
boss nak jugak :D
nak yg disyorkan tu je.. taufec@gmail.com

haikalazrin
30-10-2008, 11:07 AM
kalau lepas clean virus,dvd player x display,camna lak bro..boleh ke

walaupun dah terkeluar tajuk therad ni tapi aku akan jawab jugak...kau uninstall @ repair dvd player tu...kemungkinan file dia dah rosak akibat diserang virus...

haikalazrin
30-10-2008, 11:27 AM
ini adalah antara email yang aku sudah hantar software Recover My Files ++Keygen

sallehudin.muhammad@simedarby.com;
mohdasyraf_0707@yahoo.com;
abgtze@yahoo.com;
enterpruner@yahoo.com;
puyong_g@yahoo.com;
forexworld@yahoo.com

ada sapa-sapa lagi...bagi email

haikalazrin
30-10-2008, 11:34 AM
Kepada yang dah bagi email...sila bersabar..nanti aku hantar..ikut giliran

puyong
30-10-2008, 11:35 AM
aku dah terima da..tq geng...

haikalazrin
30-10-2008, 11:38 AM
kalau ada masalah PM@ email kat aku....

:ilmu yang baik harus dikongsi

haikalazrin
30-10-2008, 11:41 AM
cepat bagi email...aku akan send hari ini sahaja..sbb esok aku cuti..2 hari..hari minggu da..hari ahad baru aku online balik

haikalazrin
30-10-2008, 11:52 AM
Tidak Dikenakan apa-apa cas @ SPAM...hanya untuk berkongsi pengetahuan dan maklumat sahaja

taufic
30-10-2008, 01:09 PM
boss nak jugak :D
nak yg disyorkan tu je.. taufec@gmail.com

still waiting tuan tanah :D

eapui
30-10-2008, 01:18 PM
bro bg sofware ne kat aku .Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)
email saudagarbaru@mail.com

haikalazrin
30-10-2008, 02:34 PM
aku rehat tadi...yang tak dapat lagi sila sabar menanti

haikalazrin
30-10-2008, 02:42 PM
kalau nak semua tu aku tak dapat la nak bagi melalui email...semua software tu besar sangat...satu DVD baru boleh muat..bagi la aku modal RM10 untuk kos penghantaran dan proses

azmie007
30-10-2008, 02:47 PM
Tidak Dikenakan apa-apa cas @ SPAM...hanya untuk berkongsi pengetahuan dan maklumat sahaja


aku dah PM. sila antar ke email ya. tq

aprioq
30-10-2008, 02:52 PM
bro... saya pun nak gak .Recover My Files 3.9.8.5813

ni email saya aprioq@yahoo.com

haikalazrin
30-10-2008, 02:58 PM
dalam proses

eusahawan
30-10-2008, 03:03 PM
bro .... better u letak je link utk sedut semua yg ko list kan tu .....
tak la letih tangan menjawab email .....

tudung87
30-10-2008, 03:05 PM
1.Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)


saya nak yg ini.. bole bagi x..
time kaceh..:">:">

emel saya:serendity_me@yahoo.com

haikalazrin
30-10-2008, 03:07 PM
bro .... better u letak je link utk sedut semua yg ko list kan tu .....
tak la letih tangan menjawab email .....

sory keadaan tidak mengizinkan...aku berada dalam server GOV xxxx...so aku tak boleh PNP

fnd75
30-10-2008, 03:07 PM
this thread is now on sticky mode :D.

haikalazrin
30-10-2008, 03:12 PM
Untuk Kesenangan Member CG

haikalazrin
30-10-2008, 03:17 PM
ini adalah email yang dah aku send

cmrazif@yahoo.com;
matjet.plk@gmail.com;
norazha4@yahoo.com;
bock999@gmail.com;
achoy_1176@yahoo.com.my;
bangzaf@gmail.com;
firdauskapin@yahoo.com;
taufec@gmail.com; saudagarbaru@gmail.com;
skunksounds@gmail.com;
mokhaan81@gmail.com;
azmie007@gmail.com;
DaariGazDragon@hotmail.com;
aprioq@yahoo.com;
serendity_me@yahoo.com;

taufic
30-10-2008, 03:20 PM
dah dapat.. many thanks 2 u bro :D :D

haikalazrin
30-10-2008, 03:25 PM
okey la...setakat ini sahaja hari ni..
aku dah nak balik..dah habis waktu kerja...

kepada member yang lain mahu software RecoverMyfiles boleh la minta dengan member yang aku dah send

ini list dia:
sallehudin.muhammad@simedarby.com;
mohdasyraf_0707@yahoo.com;
abgtze@yahoo.com;
enterpruner@yahoo.com;
puyong_g@yahoo.com;
forexworld@yahoo.com
cmrazif@yahoo.com;
matjet.plk@gmail.com;
norazha4@yahoo.com;
bock999@gmail.com;
achoy_1176@yahoo.com.my;
bangzaf@gmail.com;
firdauskapin@yahoo.com;
taufec@gmail.com; saudagarbaru@gmail.com;
skunksounds@gmail.com;
mokhaan81@gmail.com;
azmie007@gmail.com;
DaariGazDragon@hotmail.com;
aprioq@yahoo.com;
serendity_me@yahoo.com;

kalau nak yang lain boleh la PM @ email aku haikalazrin@yahoo.com

Kita jumpa Ahad ini...jika aku tak sibuk la...

::Ilmu harus dikongsi bersama untuk Kesejahteraan dan menambah ilmu

TQ for member CG support me....

mywife
30-10-2008, 04:23 PM
Disini aku ingin berkongsi maklumat dan pengalaman...Mungkin anda pernah Kehilangan Data yang penting dalam Computer,Pendrive,Memorycard handset,Video cam& Camera...

Disini aku list kan software yang boleh digunakan:

1.Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)
2.Bad Copy 3.7.5 Pro
3.Digital PhotoRescue Pro 4.5.1 build 199
4.Diskeeper Pro Premier 11.0.693.2
4.Genie Backup Manager Server & Profesional 8.0.286.456
5.Norton Ghost 14.0 Recovery Disk
6.Office Recovery 2007
7.PC-Checkup 2007 3.0
8.Power Data Recovery 4.0
9.Active Boot Disk 3.0.81
10.Backup 2006 Studio 5.1.3.207
11.Backup Master 3.1.6
12.Clean Disk Security v7.56
13.Clean It v3.05
14.Clean System Directory
15.Dr. Hardware 2007 8.0
17.Easy Data Recovery Professional 5
18.Easy Recovery Pro 6.04
19.Elcomsoft Password Recovery Studio 2006
20.Executive Diskeeper Professional Premier Edition v10.0.606
21.Executive Diskeeper Server Professional
22.File Rescue Plus! 3.0
23.FormatRecovery 4.0.719
24.Genie Backup Manager Server Edition 6.0.30.1683
25.Get Data Back 2.1
26.Handy-Recovery-v3.0
27.MSN Messenger Password Recovery 1.1.41
28.NTI Backup Now Deluxe Suite 4.0
29.ONES Optical New Edge Storage 2.0.285
30.Ontrack EasyRecovery Professional 6.10 .07
31.Defrag Professional Edition v8.5.1788
32.DiskRecovery 3.0.835
33.Partitions - Tools For The Process -11in1- (AIO)
34.Passware-Kit-Enterprise-v7.9-(Build-2141)
35.Password Recovery Kit Enterprise
36.Pixrecovery With Serial Recover Damaged Corrupted Jpg Jpeg Files
37.PowerQuest DataGone 2.4
38.PowerQuest DataKeeper 5.0
39.PowerQuest EasyRestore 4.0
40.PowerQuest Lost&Found 1.06
41.Powerquest Partition Magic v8.0
42.PowerQuest Recovery Central 1.0
43.Symantec Norton Save & Restore 2.0



Jika anda mahukan software ini boleh la PM atau email: haikalazrin@yahoo.com jgn spam sudahlah

Jangan risau,tiada cas dikenakan...

Kebanyakkan software ini aku ada crack nyer skali..

peehhhh... ni sudah bagus thank for sharing... tuan tanah..:)cgrock:)cgrock

potsmoker
30-10-2008, 04:41 PM
salam..
aku pun nak jugak.. ni email

qeuwe_utd@yahoo.com

tanx...

+kOoL+
30-10-2008, 04:55 PM
ak da send pm dkt tuan tanah.. :D

aminbeb
30-10-2008, 05:06 PM
bro haikal, sy berminat gak nak dapatkan software2 tu. sy baru jer hilang pen drive yg ada projek yang dah 3 bulan saya buat:(

+kOoL+
01-11-2008, 12:11 AM
bile la tuan tanah nak on9 g nih.. :-?

haikalazrin
02-11-2008, 07:51 AM
aku dah online hari ni...sapa-sapa yang mahu lagi software ni..bagi email...insyaalah aku send hari ni

haikalazrin
02-11-2008, 07:53 AM
bro haikal, sy berminat gak nak dapatkan software2 tu. sy baru jer hilang pen drive yg ada projek yang dah 3 bulan saya buat:(

kalau dah hilang lama..sampai 3 bulan,aku tak jamin ia boleh dibawa keluar lagi...aku takut ia sudah tertindih dgn data lain..tapi try la dulu..kalau dapat alhamdullilah

haikalazrin
02-11-2008, 07:55 AM
yang mana dah bagi email...nanti aku send hari ni...

haikalazrin
02-11-2008, 10:13 AM
ini adalah email yang dah aku send RMF..kalau ada masalah bolehla tanya aku..


awnga@genting.com;
manataunie46@yahoo.com;
qeuwe_utd@yahoo.com

haikalazrin
02-11-2008, 10:23 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF1.jpg


Selepas install RMF...pilih Complete file search...pastu tekan next

Tradeez
02-11-2008, 10:25 AM
Hi there. Thank you for your info

haikalazrin
02-11-2008, 10:28 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF2.jpg


kat paparan ini kita pilih partition@memory mana kita nak keluarkan file yang kita mahu...pastu tekan next

haikalazrin
02-11-2008, 10:33 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF3.jpg


kat paparan ini pulak kita dikehendaki memilih jenis fail yang kita nak buat keluar balik...macam-macam ada..kalau rasa susah...tick je semua

haikalazrin
02-11-2008, 10:38 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF4.jpg


tunggu lah proses berjalan...

masa untuk dia search semua mengikut berapa besar memori yang hendak dicari...kalau hard disk 80G..memang lambat...paling lama aku pernah kena 3 jam...:((

haikalazrin
02-11-2008, 10:44 AM
selepas dia search...paparan ini akan keluar..pada paparan ini ia akan listkan fail yang di jumpa di harddisk@memory yang kita nak...tick mana yang berkenan...kalau fail tu yang bergambar...ia akan tunjukkan preview dahulu..senang untuk kita pilih..pastu tekan save file..bila kita nak save...ada satu peraturan nya..iaitu jika fail yang kita search di sektor lain..jika nak save kena save pada sektor lain...cth: kita search kat sektor c:,save kenalah di sektor d:

haikalazrin
02-11-2008, 10:45 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF5.jpg

haikalazrin
02-11-2008, 10:52 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF7.jpg


kat sini kena save pada sektor lain...macam aku bagi tahu tadi..

haikalazrin
02-11-2008, 10:55 AM
http://i403.photobucket.com/albums/pp111/haikalazrin/RMF8.jpg


last kali tunggu je la proses save...lepas tu anda akan dapat file yang anda dah hilang.....selamat berjaya:)cgrock

haikalazrin
02-11-2008, 10:58 AM
email ini saya dah hantar RMF..ada sapa-sapa lagi

aidir1989@yahoo.com.my;

aidiryatim
02-11-2008, 11:00 AM
email ini saya dah hantar RMF..ada sapa-sapa lagi

aidir1989@yahoo.com.my;

terima kasih ya tuan:)

haikalazrin
02-11-2008, 11:02 AM
semoga selamat menggunakannya...agar memudahkan kerja anda

kapur tulis
02-11-2008, 11:02 AM
Best juga boleh mintak linknya geng
kapurtulis@gmail.com

haikalazrin
02-11-2008, 11:05 AM
nanti sy send melalui email

haikalazrin
02-11-2008, 11:16 AM
email ini baru je aku reply RMF

eishen351@gmail.com;
kapurtulis@gmail.com

aragon
04-11-2008, 01:36 AM
bro ..den pon nak gakss
send kat aragon7@gmail.com

haikalazrin
06-11-2008, 12:27 PM
nanti aku send

epi_san
16-11-2008, 08:49 PM
aku nak jugak no1 tu ..
send eh ..
eppy @ ymail.com

ade x software yg leh dapatkan password .zip kalau die letak password kat .zip tu ??

endingman86
22-11-2008, 04:05 AM
aku pun nak jugak yang no. 1 tue...well recommended tueh....email ke endingman86@yahoo.com

haikalazrin
24-11-2008, 02:58 PM
saya dah sediakan satu blog untuk anda semua melayari dan download software ini

http://rojokblako.blogspot.com/

haikalazrin
01-12-2008, 08:51 AM
untuk maklumat tentang Recover My Files Boleh la tengok kat sini

klik sini (http://rojokblako.blogspot.com/)

eapui
01-12-2008, 09:23 AM
letak kt 1st page le bro link 2..

apit0
01-12-2008, 09:33 AM
bagus bro....
perkongsian ilmu yg baik nih....
syabas bete...huhu....

haikalazrin
11-12-2008, 10:21 AM
thank you bro...memberi teguran untuk pembangunan diri..

haikalazrin
11-12-2008, 10:21 AM
aku dah letak kat first page

haikalazrin
24-12-2008, 09:37 PM
setakat ini...user yang mengunakan Recover My files berpuas hati

haikalazrin
18-01-2009, 07:51 AM
jgn risau jika data anda hilang...gunakan Recover My Files Untuk Mencarinya Balik

zeal_tech
18-01-2009, 08:03 AM
nak tanya le....
sbb x brapa pandai bab PC nie....
software ni, fungsinya lebih kurang mcam tune up undelete le kan...??
x gitu tuan tanah...??

fnd75
19-01-2009, 12:58 PM
function lebih kurang je, cuma interface lain. ikut selesa tuan punya badan nak pakai app yg mana :D

Hashimoto
21-01-2009, 11:31 PM
Aku nak Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)

my email...forexworld@yahoo.com

Tima kasih ek:)

salam sdra

kalau tak keberatan aku perlukan
software yg sdra listkan...
terima kasih.

email: man_arva@yahoo.com

RizMa
21-01-2009, 11:38 PM
nak tanya skit pada yg pakar,
kalau file aku hilang dlm hdd yg rosak
ada cara x bleh amik?:D

1 lg, pc yg kite dh format, kemungkinan nk dpatkan file die ade tak?

steveorlando79
22-01-2009, 01:54 AM
Salam TT,

Saya punya masalah macam ni...

Part 1

Saya ada 3 partitions

C: 35G
K: 36G
EISA: 4g

kemudian saya buat format.

oleh sebab2 yg tak dpt dielakkan saya backup semua file2 kesayangan saya kat drive K sahaja.

saya cuma format kat c drive sahaja.

Hasilnya, saya dpt XP trial 30 days. saya tak puas ati dgn software ni. Data kat K drive masih ada lagi tau.

Part 2

Kemudian saya cuba format guna XP yg lain, kira ori punya la, (yg color hitam tu, kira baru punya gak la)
Kali ni proses formatnya tak mcm selalu saya buat yg ada screen color biru tu, tak tahu saya saya main "OK" saja la.

Hasilnya, saya ada XP baru ler gamaknya, tp byk driver tak install; dan masa ni saya tak check pon K drive ade atau tidak lagi.

Part 3

Saya dah jumpa cd XP yg satu batch ngan desktop saya, saya terus format sekali lagi......

(kira dah 3 kali format ler kan); hasilnya baru saya sedar bahawa K drive yg saya tak usik tu rupanya dah tak ade, yg aku pelik aku tak buat apa2 partition pon; tetiba aku ada

C: dan

d: secara automatic..............

Ni soalanya yg sebenar, boleh dapat balik tak file2 saya yg telah hilang tu, byk tau dalam 8G semuanya, utk pengetahuan TT PC lani masih kat kedai dan mungkin akan diformat kali ke-4 le gamaknya dan harddisk 80G, paling byk guna pun HDD ni dalam 25G saja..... sekian terima kasih.

steveorlando79
22-01-2009, 02:11 AM
Salam TT,

Saya punya masalah macam ni...

Part 1

Saya ada 3 partitions

C: 35G
K: 36G
EISA: 4g

kemudian saya buat format.

oleh sebab2 yg tak dpt dielakkan saya backup semua file2 kesayangan saya kat drive K sahaja.

saya cuma format kat c drive sahaja.

Hasilnya, saya dpt XP trial 30 days. saya tak puas ati dgn software ni. Data kat K drive masih ada lagi tau.

Part 2

Kemudian saya cuba format guna XP yg lain, kira ori punya la, (yg color hitam tu, kira baru punya gak la)
Kali ni proses formatnya tak mcm selalu saya buat yg ada screen color biru tu, tak tahu saya saya main "OK" saja la.

Hasilnya, saya ada XP baru ler gamaknya, tp byk driver tak install; dan masa ni saya tak check pon K drive ade atau tidak lagi.

Part 3

Saya dah jumpa cd XP yg satu batch ngan desktop saya, saya terus format sekali lagi......

(kira dah 3 kali format ler kan); hasilnya baru saya sedar bahawa K drive yg saya tak usik tu rupanya dah tak ade, yg aku pelik aku tak buat apa2 partition pon; tetiba aku ada

C: dan

d: secara automatic..............

Ni soalanya yg sebenar, boleh dapat balik tak file2 saya yg telah hilang tu, byk tau dalam 8G semuanya, utk pengetahuan TT PC lani masih kat kedai dan mungkin akan diformat kali ke-4 le gamaknya dan harddisk 80G, paling byk guna pun HDD ni dalam 25G saja..... sekian terima kasih.

Semuanya berlaku dalam minggu ni.......... masih fresh la kan...:-?:-?:-?

haikalazrin
22-01-2009, 08:23 AM
salam sdra

kalau tak keberatan aku perlukan
software yg sdra listkan...
terima kasih.

email: man_arva@yahoo.com

saudara boleh la melayari http://rojokblako.blogspot.com/ untuk download

haikalazrin
22-01-2009, 08:30 AM
nak tanya skit pada yg pakar,
kalau file aku hilang dlm hdd yg rosak
ada cara x bleh amik?:D

1 lg, pc yg kite dh format, kemungkinan nk dpatkan file die ade tak?

hdd rosak macam mana..selalunya hard disk takkan rosak terus..cuba jadikanya sebagai slave atau saudara boleh la menggunakan satu gadget yang dipanggil "SATA/IDE USB 2.0 TO SATA/IDE CABLE" gadget ini amat penting untuk repair computer...


pc yang kita dah format,file boleh diambil balik...layari blog saya untuk maklumat lanjut http://rojokblako.blogspot.com/

haikalazrin
22-01-2009, 08:35 AM
Salam TT,

Saya punya masalah macam ni...

Part 1

Saya ada 3 partitions

C: 35G
K: 36G
EISA: 4g

kemudian saya buat format.

oleh sebab2 yg tak dpt dielakkan saya backup semua file2 kesayangan saya kat drive K sahaja.

saya cuma format kat c drive sahaja.

Hasilnya, saya dpt XP trial 30 days. saya tak puas ati dgn software ni. Data kat K drive masih ada lagi tau.

Part 2

Kemudian saya cuba format guna XP yg lain, kira ori punya la, (yg color hitam tu, kira baru punya gak la)
Kali ni proses formatnya tak mcm selalu saya buat yg ada screen color biru tu, tak tahu saya saya main "OK" saja la.

Hasilnya, saya ada XP baru ler gamaknya, tp byk driver tak install; dan masa ni saya tak check pon K drive ade atau tidak lagi.

Part 3

Saya dah jumpa cd XP yg satu batch ngan desktop saya, saya terus format sekali lagi......

(kira dah 3 kali format ler kan); hasilnya baru saya sedar bahawa K drive yg saya tak usik tu rupanya dah tak ade, yg aku pelik aku tak buat apa2 partition pon; tetiba aku ada

C: dan

d: secara automatic..............

Ni soalanya yg sebenar, boleh dapat balik tak file2 saya yg telah hilang tu, byk tau dalam 8G semuanya, utk pengetahuan TT PC lani masih kat kedai dan mungkin akan diformat kali ke-4 le gamaknya dan harddisk 80G, paling byk guna pun HDD ni dalam 25G saja..... sekian terima kasih.


semua software mencari data termasuk la Recover My Files..hanya dapat mencari data yang sekali format...jika dah masuk 3 @ 4 kali memang dah tak dapat cari...:((

screen blue tu apa yang ditulis...banyak maksud screen blue...windows @ hdd

arulgit
22-01-2009, 08:36 AM
aku pon nk tuan..
recover my files (disyorkan)
ni emel aku arulgit@yahoo.com

haikalazrin
22-01-2009, 08:49 AM
aku pon nk tuan..
recover my files (disyorkan)
ni emel aku arulgit@yahoo.com

sila layari http://rojokblako.blogspot.com/
untuk maklumat dan download

mybob
22-01-2009, 11:43 AM
Salam TT,

Saya punya masalah macam ni...

Part 1

Saya ada 3 partitions

C: 35G
K: 36G
EISA: 4g

kemudian saya buat format.

oleh sebab2 yg tak dpt dielakkan saya backup semua file2 kesayangan saya kat drive K sahaja.

saya cuma format kat c drive sahaja.

Hasilnya, saya dpt XP trial 30 days. saya tak puas ati dgn software ni. Data kat K drive masih ada lagi tau.

Part 2

Kemudian saya cuba format guna XP yg lain, kira ori punya la, (yg color hitam tu, kira baru punya gak la)
Kali ni proses formatnya tak mcm selalu saya buat yg ada screen color biru tu, tak tahu saya saya main "OK" saja la.

Hasilnya, saya ada XP baru ler gamaknya, tp byk driver tak install; dan masa ni saya tak check pon K drive ade atau tidak lagi.

Part 3

Saya dah jumpa cd XP yg satu batch ngan desktop saya, saya terus format sekali lagi......

(kira dah 3 kali format ler kan); hasilnya baru saya sedar bahawa K drive yg saya tak usik tu rupanya dah tak ade, yg aku pelik aku tak buat apa2 partition pon; tetiba aku ada

C: dan

d: secara automatic..............

Ni soalanya yg sebenar, boleh dapat balik tak file2 saya yg telah hilang tu, byk tau dalam 8G semuanya, utk pengetahuan TT PC lani masih kat kedai dan mungkin akan diformat kali ke-4 le gamaknya dan harddisk 80G, paling byk guna pun HDD ni dalam 25G saja..... sekian terima kasih.

boleh dapat balik...tapi proses makan masa sampai 12 jam mengikut besar hard disk yang nak recover balik tu....

dalam kerja aku buat benda nie aku suka guna software nie...

cari O&O software http://oo-software.com/home/en/ kalau pandai kau orang lh jumpa yang dah crack...

so dalam suite dia cukup lengkap untuk recovery,unerase,defrag,malah auto recovery..semua boleh bikin..apa ada hal..kita bikin dia..bukan dia bikin kita..ekekekek

levitez
22-01-2009, 11:45 AM
bagus nehh...tima kaseh tuan tanah...:)paid

haikalazrin
29-01-2009, 10:18 AM
boleh dapat balik...tapi proses makan masa sampai 12 jam mengikut besar hard disk yang nak recover balik tu....

dalam kerja aku buat benda nie aku suka guna software nie...

cari O&O software http://oo-software.com/home/en/ kalau pandai kau orang lh jumpa yang dah crack...

so dalam suite dia cukup lengkap untuk recovery,unerase,defrag,malah auto recovery..semua boleh bikin..apa ada hal..kita bikin dia..bukan dia bikin kita..ekekekek

aku ada software OO

OO Defrag Professional
OO DiskRecovery

jika anda mahu boleh la email kat aku... haikalazrin@yahoo.com

haikalazrin
29-01-2009, 10:21 AM
jika ada permintaan yang tinggi...aku akan letakkan dalam blog aku..untuk korang download

nokaki
29-01-2009, 10:49 AM
jika ada permintaan yang tinggi...aku akan letakkan dalam blog aku..untuk korang download

mnarik blog
leh mtk izin letak kt blog sy
sypn kakiPC >> ini blog sy www.adz4bucs.blogspot.com
bukan promosi biz k :D
tmbah koleksi sumber driver/software pc je

pakmaun
29-01-2009, 11:02 AM
tt penah try wat utk memory card enset?

haikalazrin
29-01-2009, 11:42 AM
mnarik blog
leh mtk izin letak kt blog sy
sypn kakiPC >> ini blog sy www.adz4bucs.blogspot.com
bukan promosi biz k :D
tmbah koleksi sumber driver/software pc je

blog anda tidak dapat buka...
nak letak ke blog anda saya alu-alukan

untuk perkembangan ilmu semua

bukan promosi biz

haikalazrin
29-01-2009, 11:44 AM
tt penah try wat utk memory card enset?

pernah try kat memory handset...tiada masalah..cuma jangan yang dah lama hilang

belakepare
29-01-2009, 12:07 PM
bro kalu bleh kawe nak software ni..Recover My Files 3.9.8.5813...demo email ko kawe di...mypips2share@gmail.com

haikalazrin
29-01-2009, 12:18 PM
bro kalu bleh kawe nak software ni..Recover My Files 3.9.8.5813...demo email ko kawe di...mypips2share@gmail.com

demo boleh la download kat blog kawe

kawe doh siap kat situ

http://rojokblako.blogspot.com/

AlchemisT
29-01-2009, 12:20 PM
bro antivirus ada tak...

haikalazrin
29-01-2009, 12:24 PM
ada kaspersky 6.0,7.0,8.0 siap dengan lisence sekali...

AlchemisT
29-01-2009, 12:26 PM
ada kaspersky 6.0,7.0,8.0 siap dengan lisence sekali...

bagus tak anti virus nih bro?? kalu bagus nak..nak...

haikalazrin
29-01-2009, 12:31 PM
bagus tak anti virus nih bro?? kalu bagus nak..nak...

selalu pakai antivirus apa?

setiap antivirus ada kelemahan dia

contoh kaspersky - virus terbaru yang banyak menyerang komputer sekarang boleh hide kan kaspersky dari berfungsi...last kali format..jika nak terbaik belilah yang original

bukan kerana apa..
bila kita beli yang original, kita dapat update virus terbaru
jika pakai yang cetak rompak..kita tak dapat update virus yang terbaru

**jangan beli antivirus Kaspersky 2009 internet security...banyak masalah..hanya sesuai dipakai untuk komputer yang baru format sahaja...LECEH

haikalazrin
29-01-2009, 12:37 PM
kalau nak lisence kaspersky yang terbaru 6.0,7.0,8.0 boleh pergi ke blog aku...aku bagi tahu kat situ..kat message..kat sini tak boleh..melanggari protokol CG

mesyamsul
10-02-2009, 12:09 PM
selalu pakai antivirus apa?

setiap antivirus ada kelemahan dia

contoh kaspersky - virus terbaru yang banyak menyerang komputer sekarang boleh hide kan kaspersky dari berfungsi...last kali format..jika nak terbaik belilah yang original

bukan kerana apa..
bila kita beli yang original, kita dapat update virus terbaru
jika pakai yang cetak rompak..kita tak dapat update virus yang terbaru

**jangan beli antivirus Kaspersky 2009 internet security...banyak masalah..hanya sesuai dipakai untuk komputer yang baru format sahaja...LECEH

member aku pakai KIS cetak rompak dengan antiblaclist.. dia update macam biasa :)cgrock

haikalazrin
17-02-2009, 10:55 AM
yang tu memang ada..kalau pandai cari la..kalau semua pakai key tu..akan blacklist jugak

StanNero
17-02-2009, 10:58 AM
emm bro..tau x software yg sng nak buat FTP.. cth mcm golden ftp server pro.. kalau ada yg crack dia leh bagi x ?

haikalazrin
17-02-2009, 10:58 AM
aku ada software mencari data yang tak perlu diinstall...Handy recovery..jika permintaan tinggi aku akan letak dalam Blog aku..

haikalazrin
17-02-2009, 11:00 AM
emm bro..tau x software yg sng nak buat FTP.. cth mcm golden ftp server pro.. kalau ada yg crack dia leh bagi x ?

susah nak dapat kat internet...jika kat kedai ada la..siap dengan crack nya skali

charmine
17-02-2009, 11:06 AM
**jangan beli antivirus Kaspersky 2009 internet security...banyak masalah..hanya sesuai dipakai untuk komputer yang baru format sahaja...LECEH

bro npe xleh pkai KIS??
cite sket details...:-?

StanNero
17-02-2009, 11:10 AM
susah nak dapat kat internet...jika kat kedai ada la..siap dengan crack nya skali

aiseh nak mencari di kedai yg susah..hmm otai pun susah nak cari crack huhuhh,,,

haikalazrin
17-02-2009, 12:56 PM
bro npe xleh pkai KIS??
cite sket details...:-?

saya dah buka theread pasal Masalah KIS di Cari Gold.sila refer http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=71585

haikalazrin
17-02-2009, 12:57 PM
aiseh nak mencari di kedai yg susah..hmm otai pun susah nak cari crack huhuhh,,,

cuba bagi tajuk kat saya..jika saya jumpa saya publish kat blog saya..email saya haikalazrin@yahoo.com

birdiecrow
08-03-2009, 12:18 AM
selalu pakai antivirus apa?

setiap antivirus ada kelemahan dia

contoh kaspersky - virus terbaru yang banyak menyerang komputer sekarang boleh hide kan kaspersky dari berfungsi...last kali format..jika nak terbaik belilah yang original

bukan kerana apa..
bila kita beli yang original, kita dapat update virus terbaru
jika pakai yang cetak rompak..kita tak dapat update virus yang terbaru

**jangan beli antivirus Kaspersky 2009 internet security...banyak masalah..hanya sesuai dipakai untuk komputer yang baru format sahaja...LECEH

Concerning to:
# Kaspersky Internet Security 2009
# Kaspersky Anti-Virus 2009

Sometimes installation of Kaspersky Anti-Virus version 2009 can be hindered by the 'remains' of AVG8 in the system, although AVG8 was successfully removed and the system was restarted.

Prior to copying the installation files onto the hard drive, the Configuration Wizard checks the computer for third-party software incompatible with Kaspersky Anti-Virus version 2009. The records of AVG8 in the system registry are identified by the Wizard as a fully installed and functioning anti-virus AVG8 although the product has already been uninstalled. As a result the Configuration Wizard asks to manually uninstall the incompatible software and interrupts the installation.

To resolve the situation you should do the following:

* Cancel the current installation of Kaspersky Anti-Virus version 2009
* download the archive avg8.zip (http://support.kaspersky.com/downloads/products2009/avg8.zip)
* unpack all files from the archive avg8.zip into one folder
* run the file KLeaner.exe
* wait until the utility finishes its work
* restart your PC
* rerun installation of Kaspersky Anti-Virus version 2009

aku update skit info tue
:)cgrock:)cgrock

haikalazrin
08-03-2009, 12:20 PM
thank you for your information

mrnetra
11-03-2009, 08:32 PM
http://www.jufsoft.com/images/badcopy_xp.gif

Product Overview (v4.10)

BadCopy Pro is the leading data recovery software for floppy disk, CD, DVD, memory card, Zip disk, USB flash drive and other storage media. BadCopy Pro can effectively recover and rescue corrupted or lost data from damaged, unreadable, formatted or defective disks. It works with Microsoft Windows 95/98/2000/NT/ME/XP/2003/Vista.

Some Situations Where BadCopy Pro Can Help

Damaged floppy disk repair and floppy data recovery.
Damaged or defective CD data recovery including CD-ROM, CD-R and CD-RW.
Damaged or defective DVD data recovery including DVD-ROM, DVD+/-R/W.
Recovery of inaccessible data on floppy disk, CD, DVD and flash drive.
Rescuing lost files from a floppy disk, CD and DVD and flash drive.
CD, DVD burning problems and data loss recovery.
Recovery of corrupted or unreadable files from CD, DVD, floppy, flash drive.
Retrieval of data from all sessions on multi-session CD and DVD.
Lost photo recovery for memory card used in digital camera.
Recovery of files deleted or formatted from floppy disk and USB flash drive.
Data recovery on UDF and packet-writing disks. Supports DirectCD and InCD.
Recovery of data on Iomega Zip disk, Jaz, MO disk, and USB external drive.

Using BadCopy Pro is safe and risk-free. The software does not write data to your original disks, but saves the recovered data to a new folder that you specify.


BadCopy Pro Key Features

Advanced and intelligent floppy disk recovery, CD and DVD data recovery, flash drive recovery and digital media recovery.
Fully automatic data recovery process in just a few clicks!
Lost files recovery of common file types like documents, images, applications, and more.
Support of most kinds of removable media corrupted files recovery like floppy disk, CD, DVD, flash drive, digital camera memory card and more.
Rescue and recovery of files and data on floppy disk, Zip disk, CD , DVD and flash drive.
Post-processing of recovered files and smart data filling technology.
Digital media recovery from items such as SD, CF, xD, SmartMedia card, MemoryStick.
UDF CD data recovery that includes most types of packet-writing burner software.

download (http://rapidshare.com/files/206290224/BadCopy_Pro_v4.10._-_Majestic_One.rar)

the_ultimatez_najman
03-04-2009, 12:36 AM
salap..bru jap tdi aku format pc bpak aku...sebelumnih mmg aku ader wat 3 partion kat pc aku nih.dan aku dah tersalah buat..
F: dah jdi windows file
C: dah jdi tmpt simpan brg
D: segala kerja bpak aku

tdi dgn rse riang dihati aku pon formatlah blik..
dan aku pon dah tukar blik partion tuh
masalahnya
jdi lain..padahal yg
D:
aku x usik aper pon..
aku just tukar F jdi le C..
habis complete format tdi..aku cek..
yg D: aku nih dah jdi ker C:
aku tgh poning giler nih...
cmner ak recover...adoyai..spe leh tolong
skrg aku tgh try wat full recover..harap2 dpt lah blik..klau x mati aku
:eek::eek:

En. Rhoma Irama
03-04-2009, 12:50 AM
guna la norton partition magic.. leh tukar balik semua drive letter tu

kozu
03-04-2009, 03:23 AM
guna la norton partition magic.. leh tukar balik semua drive letter tu

rasanya msalah dier ialah data bapak dier hilang..

ak cadangkan kl boleh selamat la pakai Get Data Back atau software yang sewaktu dengannya..

test la tngk mn satu yang jadi..

tp ak biasa pakai Get Data back jer..

birdiecrow
03-04-2009, 05:42 AM
kes berat nih..ada thread yg letak sopware recover blk.
cube cari ade punyer

tahu kt bapak kau sok pg conpem amuk punyer :eek::eek::eek:

ForexGirl
03-04-2009, 05:59 AM
recover dile dgn VirtualLab Data Recovery 5.5.17 @ GetDataBack for FAT 3.64..
dapat la cover blk data2 yg dah hilang..

kozu
03-04-2009, 10:25 AM
mcm mn TT??

ke dah kene bedal ngan bapak ni :p

dreamteam
03-04-2009, 10:35 AM
mcm mn TT??

ke dah kene bedal ngan bapak ni :p

dah tak jawab2 sah ler ler tu :-?

kozu
03-04-2009, 11:22 AM
dah tak jawab2 sah ler ler tu :-?

banyakkan bersabar..

ak pon m kecik dulu penah jugak buat silap.. pastu kene bedal..

tp jngn salahkan bapak sbb dier la ak teruskan mencari ilmu ..

sampai hari ni.. balik rumah jer bapak ak suruh format.. :))

lwashere
03-04-2009, 12:23 PM
banyakkan bersabar..

ak pon m kecik dulu penah jugak buat silap.. pastu kene bedal..

tp jngn salahkan bapak sbb dier la ak teruskan mencari ilmu ..

sampai hari ni.. balik rumah jer bapak ak suruh format.. :))

ko da bole bukak kedai format ni :eek::eek::eek:

Vpoint7
10-05-2009, 12:51 AM
Sblm kite jd pakar/pndi/reti buat sesuatu, kena blajar merosakkan dahulu. Sekiranya ada tutor/pengajar, xde masalah nk buat keje 'repair' komp. ni.

Dlu ak pn x reti gak, hntr kedai, kedai tak bole open sbb kitorg tgh test nk cover track. Kritikal masa tu. So beli baru jwb nya .. haha .. Itu pengalaman .. setiap org pasT ada .. :D

mesyamsul
11-05-2009, 11:21 AM
mcm mn TT??

ke dah kene bedal ngan bapak ni :p

TT ngah take cover.. :))

DreamCatcher
10-11-2009, 01:25 AM
Nak tanya, kalau PC tu dah format tetapi terlupa plak ada data penting..

Ada software boleh restore balik kan..

Mana satu yang best.. :D

izack1981
22-11-2009, 07:55 AM
Nak tanya, kalau PC tu dah format tetapi terlupa plak ada data penting..

Ada software boleh restore balik kan..

Mana satu yang best.. :D

Handy Recovery pon ok jugak..Sebenarnya, walaupun kita dah delete atau format pc kita, data tu masih wujud cuma ditindih dengan data baru. Jadi, file yang lama tu tak hilang lagi. Tapi, kalau dah banyak kali sangat kena tindih memang peluang nak dapat balik tu tipis la...

kENJi
22-11-2009, 04:52 PM
Kepada kawan2 yg nk menambah koleksi recovery sofware,ni ak bg 1 yg masyuk pye.

Ringan & user friendly.

PIRIFORM'S RECUVA (http://www.piriform.com/recuva)

lavartos
12-12-2009, 03:27 AM
Kepada kawan2 yg nk menambah koleksi recovery sofware,ni ak bg 1 yg masyuk pye.

Ringan & user friendly.

PIRIFORM'S RECUVA (http://www.piriform.com/recuva)

TQ very much bro..

private_eye217
31-07-2011, 03:14 PM
nak software recover my files
email
mfi7030@yahoo.com

Mazlan89
17-10-2011, 11:48 AM
salam kwn2.yng recovery my files 2 blh bg key aku aku sma x??
ni email aku..
Mazlan_lan89@yahoo.com..
tq

Roulz
25-10-2011, 03:42 AM
tq 4 sharing

agen14
30-10-2011, 10:41 AM
semalam aku terdelete partition aku.. mcm mana nak recover balik? dlm partion c aku dah delete awal lepas tu aku terdelete partition E..so mcm mana nak recover balik.. kalau aku install os dulu kat partition c tu tak ganggu partition yg lain ke..? tolonngggg

oimates
04-11-2011, 04:09 PM
sesape ada software yg latest punye blh tlg kongsi kat sini x? aku nak dapatkan balik gambar2 dlm memory kad kamera..semalam memory kad problem, pastu dah format...

nak dapatkan balik gambar2 dalam tu sebab gambar masa wife konvo x save lagi...

p0kcik cHels
13-11-2011, 03:56 AM
JUST SHARED :
Ak dah guna software nie 99% data dpt blik
dan korang blh backup
semua yang ade dlm snapshot kat bwh nie

https://lh5.googleusercontent.com/-VyzszBlmXfo/Tr7N946TcMI/AAAAAAAAAc0/tIXoLmEIT2Q/s618/add.jpg


https://lh3.googleusercontent.com/-FNWaUyz8cAA/Tr7HxZUfQUI/AAAAAAAAAcY/_Lc7ZuMaT1g/s350/1144051.jpg
(http://www.megaupload.com/?d=85T1OHTN)
+keygen
Password
p0kcik_cHels
https://lh5.googleusercontent.com/-dKKV7SJ5l3M/Tr7Hz4dLffI/AAAAAAAAAcY/7mjJfBZIngk/s350/windows7_userbar7-1d88227071.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/--hZbRWlsCxM/Tr7HwvHu1FI/AAAAAAAAAcY/ZYXGr4R-AX4/s350/25qrszm.gif
https://lh5.googleusercontent.com/-nPmIgrzUdxg/Tr7HwfQl98I/AAAAAAAAAcY/ZdDlwqpetlI/s350/21bu1z6.gif

afifdaud
13-11-2011, 06:16 AM
aku slalu guna file recovery je
xcanggih sgt software ni tp okla :D

ArrLee
26-06-2012, 10:20 PM
bagus info, boleh try

min9797
27-10-2012, 01:30 PM
Disini aku ingin berkongsi maklumat dan pengalaman...Mungkin anda pernah Kehilangan Data yang penting dalam Computer,Pendrive,Memorycard handset,Video cam& Camera...

Disini aku list kan software yang boleh digunakan:

1.Recover My Files 3.9.8.5813 (Disyorkan)
2.Bad Copy 3.7.5 Pro
3.Digital PhotoRescue Pro 4.5.1 build 199
4.Diskeeper Pro Premier 11.0.693.2
4.Genie Backup Manager Server & Profesional 8.0.286.456
5.Norton Ghost 14.0 Recovery Disk
6.Office Recovery 2007
7.PC-Checkup 2007 3.0
8.Power Data Recovery 4.0
9.Active Boot Disk 3.0.81
10.Backup 2006 Studio 5.1.3.207
11.Backup Master 3.1.6
12.Clean Disk Security v7.56
13.Clean It v3.05
14.Clean System Directory
15.Dr. Hardware 2007 8.0
17.Easy Data Recovery Professional 5
18.Easy Recovery Pro 6.04
19.Elcomsoft Password Recovery Studio 2006
20.Executive Diskeeper Professional Premier Edition v10.0.606
21.Executive Diskeeper Server Professional
22.File Rescue Plus! 3.0
23.FormatRecovery 4.0.719
24.Genie Backup Manager Server Edition 6.0.30.1683
25.Get Data Back 2.1
26.Handy-Recovery-v3.0
27.MSN Messenger Password Recovery 1.1.41
28.NTI Backup Now Deluxe Suite 4.0
29.ONES Optical New Edge Storage 2.0.285
30.Ontrack EasyRecovery Professional 6.10 .07
31.Defrag Professional Edition v8.5.1788
32.DiskRecovery 3.0.835
33.Partitions - Tools For The Process -11in1- (AIO)
34.Passware-Kit-Enterprise-v7.9-(Build-2141)
35.Password Recovery Kit Enterprise
36.Pixrecovery With Serial Recover Damaged Corrupted Jpg Jpeg Files
37.PowerQuest DataGone 2.4
38.PowerQuest DataKeeper 5.0
39.PowerQuest EasyRestore 4.0
40.PowerQuest Lost&Found 1.06
41.Powerquest Partition Magic v8.0
42.PowerQuest Recovery Central 1.0
43.Symantec Norton Save & Restore 2.0



Jika anda mahukan software ini boleh la Klik Sini (http://rojokblako.blogspot.com/)

Jangan risau,tiada cas dikenakan...

Kebanyakkan software ini aku ada crack nyer skali..

mana yang terbaik ni...yg boleh 100% cover balik data termasuk file2 besar macam movie

zahari.rahamat
08-11-2012, 11:56 PM
deleted by rapidshare

yeop1984
10-11-2012, 11:43 PM
Utk recover file yg kritikal, guna easus getdataback. Teman guna ni utk recover fail pd hdd yg kena format atau ter permanently deleted. Cuba search di google dan download drpd mediafire@4shared.
Cubalah, teman dah byk kali guna..

MIEYJI
15-11-2012, 06:51 AM
salam...ada software latest x tuk recover lost file??

apai00
08-12-2012, 05:59 PM
teman pkai File scavenger...hensem

engineeringdead
16-12-2012, 12:10 PM
Bro...kl harddisk lgsung xble detect..sp2 boleh tolong..?

vquad
16-12-2012, 12:21 PM
Bro...kl harddisk lgsung xble detect..sp2 boleh tolong..?

lau hdd xdetect cer check cable die.. ni desktop k laptop??

Zek Thuganomics
16-12-2012, 12:25 PM
terbaik...

TT
16-12-2012, 12:32 PM
tp xsume dpt recover..file yg ak nak xkua pun..kebanyakan kua thumbnail je

engineeringdead
17-12-2012, 12:48 PM
lau hdd xdetect cer check cable die.. ni desktop k laptop??

laptop,hd jenis ide

maxpda
17-12-2012, 01:23 PM
aku guna recuva jer, senang..