PDA

View Full Version : Kerjaya bersama maa takaful - sepenuh masa / sambilan !


esohor
25-10-2008, 12:12 AM
Salam,

Ambil peluang ini untuk bersama kami sebagai Perunding MAA Takaful / MAA Assurance - SEPENUH MASA / SAMBILAN

Syarat :-

i) Berumur 23 - 45thn
ii) Minima kelayakan akademi SPM (5 kredit)
iii) Sebaiknya berkahwin
iv) Mempunyai kenderaan sendiri !

Kemudahan / Ganjaran :-

i) Sama mcm takaful / insurans lain - komisen / bonus tahunan yang hebat dan lumayan (kerja 1 kali, makan 6 tahun)
ii) Peluang melancong 3 kali setahun ke luar negara - Umrah / Beijing / Jakarta / Paris dan banyak lagi
iii)Peluang kenaikkan pangkat - consultant - executive consultant - managing consultant - chief consultant - group chief consultant.

DAN YANG PALING UTAMA - SETAKAT INI, ANDA TIDAK PERLU MENDUDUKI SEBARANG APA2 JUA PEPERIKSAAN. HANYA KONTRAK DAN BUAT SHJ. INSYAALLAH DI SOKONG OLEH SYARIKAT YANG KUKUH DAN PROFESIONAL

Berminat : sms nama,umur dan lokasi anda ke 016 220 9907 (haris) atau LAWAT WEBSITE INI (http://www.qiranalife.com/maa/)

esohor
25-10-2008, 09:55 PM
sapa2 berminat - leh sms / pm / YM : haris73my saya

terima kasih

haris

esohor
29-10-2008, 11:37 PM
sila ambil peluang ini sebelum exam dijalankan.
skrg x yah exam2 lagi.... kontrak dan buat shj

salam

haris

ibuduit
30-10-2008, 03:53 AM
sila ambil peluang ini sebelum exam dijalankan.
skrg x yah exam2 lagi.... kontrak dan buat shj

salam

haris

Bro, kalau abeh kontrak cmne??
Ade sijil dikeluarkan ke walaupon x amik exam?? :-?

esohor
30-10-2008, 03:56 AM
Bro, kalau abeh kontrak cmne??
Ade sijil dikeluarkan ke walaupon x amik exam?? :-?

abeh kontrak camana maksud?
kena terminate ke?

kontrak kat atas tu maksudnya tuan dikontrakkan sebagai agen - dan dapat kod takaful tuan dan terus boleh jadi agen maa takaful

menjawab soalan ke tak bro ? :D

salam

haris

khairi78
30-10-2008, 04:16 AM
Salam,

Ambil peluang ini untuk bersama kami sebagai Perunding MAA Takaful / MAA Assurance - SEPENUH MASA / SAMBILAN

Syarat :-

i) Berumur 23 - 45thn
ii) Minima kelayakan akademi SPM (5 kredit)
iii) Sebaiknya berkahwin
iv) Mempunyai kenderaan sendiri !

Kemudahan / Ganjaran :-

i) Sama mcm takaful / insurans lain - komisen / bonus tahunan yang hebat dan lumayan (kerja 1 kali, makan 6 tahun)
ii) Peluang melancong 3 kali setahun ke luar negara - Umrah / Beijing / Jakarta / Paris dan banyak lagi
iii)Peluang kenaikkan pangkat - consultant - executive consultant - managing consultant - chief consultant - group chief consultant.

DAN YANG PALING UTAMA - SETAKAT INI, ANDA TIDAK PERLU MENDUDUKI SEBARANG APA2 JUA PEPERIKSAAN. HANYA KONTRAK DAN BUAT SHJ. INSYAALLAH DI SOKONG OLEH SYARIKAT YANG KUKUH DAN PROFESIONAL

Berminat : sms nama,umur dan lokasi anda ke 016 220 9907 (haris) atau LAWAT WEBSITE INI (http://www.qiranalife.com/maa/)

Mcm menarikkkkkk, apa plan yg MAA tawarkan? Maksud saya plan insuran yg ditawarkan dan juga struktur bayaran komesin kepada agen.

esohor
30-10-2008, 04:19 AM
Mcm menarikkkkkk, apa plan yg MAA tawarkan? Maksud saya plan insuran yg ditawarkan dan juga struktur bayaran komesin kepada agen.

struktur komisen standard je tuan. (biasanya BNM dah tetapkan semuanya.....)

nak tau lanjut PM saya boleh?

part time je pun ok

salam

haris

sosazr
30-10-2008, 04:30 AM
Kalau nak jadi ejen ni kena ambik insuran dulu ker?

esohor
30-10-2008, 04:54 AM
Kalau nak jadi ejen ni kena ambik insuran dulu ker?

tak perlu....
ramai agen dah buat komisen riban2 pun utk diri sendiri pun x da insurans lagi :D:D:D

nak amik pun guna kod sendiri lah - boleh komisen masuk poket sendiri.... :D:D

tuan kat mana? berminat nak sertai MAA Takaful sebagai agen ke?

salam

haris
BLOG SAYA (http://haris-maa.blogspot.com)

esohor
30-10-2008, 12:48 PM
rebut peluang utk jadi agen tanpa perlu exam ni...
nanti lepas ni kena exam susah lak

haris

abu85
30-10-2008, 07:43 PM
hmmm,,, saya mmg tertarik dgn memberi pinjaman dan insurance ni...

ok.. saya penah pergi kat etika insurance,,, dan bg permulaan diorang akan guide selama 4 minggum (sebulan).. guide di sini,,, mereka akan bawa kita lokasi seperti sekolah, pameran dan sebagainya... sebagai orang baru.. dlm dunia perniagaan seprti memerlukan pemerhatian di peringkat awal lagi sbb byk agen yg "lari" terus....yang penting sebagai permulaan perlu lah bergerak secara berkumpulan....dlm perniagaan ini dan hanya sebahagian kecil yang masih bertahan... di harap dengan peluang kerjaya ini.. harap semua terutama orang Melayu seperti saya... mestilah bekerja keras..dan tidak mudah putus asa... begitu juga dgn pihak pengurusan yang kadangkala terlepas pandang dan sedar benda ni berlaku tetapi alasan kesibukan bekerja.,,, tidak dapat dielakkan..

onerich
30-10-2008, 07:59 PM
rebut peluang utk jadi agen tanpa perlu exam ni...
nanti lepas ni kena exam susah lak

haris

pernah buat dah dulu..memang utk takaful tiada exam..tapi aku kena amik jugak exam utk invesment link dan insuran konvesional.bidang nih memang OK..cuma kalau tiada ketahanan fizikal dan emosi, susah jugak.lepas tuh nanti, jangan lupa wajib menduduki kursus2 yang dianjurkan oleh syarikat (bukan senang2 gitu saja nak jadi ejen),MAA nak kan ejen yang berilmu dan dikira layak la...sebab tuh wajib sertai kursus.lepas tuh jangan lupa jugak....cabaran nak capai target...kerja mesti ada target..agensi mana2 pun diaorang takkan duduk diam kalau kita tak capai target...tunjuk ajar memang Free..TP MESTI ada masyuk laa..berapa polisi seminggu, sebulan atau setahun.

Dan kepada yg berminat nak tak nak...kerja ni kehendakkan komitmen yang tinggi...buat appoinmen dan jumpa prospek dan support pada klien.kalau jenis pemalu nak bercerita tentang produk..hmmmm....payah laaa...

apa-apa pun, kena usaha laaa....:)

esohor
04-11-2008, 02:27 AM
pernah buat dah dulu..memang utk takaful tiada exam..tapi aku kena amik jugak exam utk invesment link dan insuran konvesional.bidang nih memang OK..cuma kalau tiada ketahanan fizikal dan emosi, susah jugak.lepas tuh nanti, jangan lupa wajib menduduki kursus2 yang dianjurkan oleh syarikat (bukan senang2 gitu saja nak jadi ejen),MAA nak kan ejen yang berilmu dan dikira layak la...sebab tuh wajib sertai kursus.lepas tuh jangan lupa jugak....cabaran nak capai target...kerja mesti ada target..agensi mana2 pun diaorang takkan duduk diam kalau kita tak capai target...tunjuk ajar memang Free..TP MESTI ada masyuk laa..berapa polisi seminggu, sebulan atau setahun.

Dan kepada yg berminat nak tak nak...kerja ni kehendakkan komitmen yang tinggi...buat appoinmen dan jumpa prospek dan support pada klien.kalau jenis pemalu nak bercerita tentang produk..hmmmm....payah laaa...

apa-apa pun, kena usaha laaa....:)

nice quote bro....
kena seiring - ilmu dan usaha - baru sukses dlm bidang ni.

nak kata susah - tak jugak sebab ramai dah berjaya
nak kata senang - tak jugak sebab ramai jugak yg failed

sendiri buat, sendiri tanggung :D :D :D

salam

haris

esohor
05-11-2008, 09:44 AM
bestnya jadi consultant MAA

ada dpt peluang melancong FREE lagi...

tak percaya CUBA TGK KAT SINI (http://haris-maa.blogspot.com/2008/11/jutawan-era-bumi-berhimpun-di-bandung.html)

salam

haris

esohor
07-11-2008, 10:47 AM
insyaALlah nantikan ganjaran utk anda jika anda bersama kami nanti... tungguuuuu !!!

esohor
09-11-2008, 12:55 AM
cepat2 tawaran masih dibuka utk jadi consultant maa takaful... sementara tak payah exam ni...

bermula jan 09 dah start exam..........

Rizz one
09-11-2008, 08:06 AM
Berminat gak.....pm aku bro

esohor
10-11-2008, 05:15 PM
JOM JOIN GROUP BUMIPUTERA TERBESAR DI MAA

KUMPULAN ERA BUMI........
BYK TAWARAN MENARIK MENANTI ANDA !!

KALU ANDA AGEN DARI COMPANY LAIN - LAGI BEST
KAMI OFFER EXCUTIVE CONSULTANT UTK ANDA !!

XTRA 5% OVERIDING....

haris

esohor
10-11-2008, 05:21 PM
ini yg salah satu ganjaran yg tuan2 boleh dapat bila bersama MAA

KLIK SINI (http://haris-maa.blogspot.com/2008/08/sourm-sva-kum-siem-riap.html)

esohor
11-11-2008, 01:53 PM
BERMINAT, SEMENTARA TAK YAH EXAM2 NI... KONTRAK JE DULU... SENT DETAIL KAT haris.maa@gmail.com atau pvt je...

terima kasih

esohor
13-11-2008, 01:27 AM
yg pvt tu - nanti kita jumpa nanti.
sapa2 yg masih berminat -belum terlambat... pvt skrg k

haris

esohor
15-11-2008, 02:03 AM
sap2 yg berminat lagi tu - jgn tunggu lama2... jom kita kayuh sama2

esohor
18-11-2008, 01:16 AM
allo rakan2 di area lembah klang dan n9

apa tunggu lagi jom bersama kami di MAA Takaful........... sempoi dan mudah2 je....

esohor
21-11-2008, 10:20 PM
salam....

sapa2 yg rasa ingin tambahkan pendapatan sebagai consultant maa takaful - sila pvt saya

mungkin kita leh chat2 ke.... tgk peluang dan potensi yg wujud dlm industri ini

salam

haris

esohor
22-11-2008, 11:27 PM
boleh dpt voucer petrol FREE lagi sehingga RM800 jika dulu2 anda dah join kami sebagai consultant maa

masih x terlambat - cuba baca kat sini (http://haris-maa.blogspot.com):">

esohor
24-11-2008, 10:57 PM
jom tuan2 bersama MAA Takaful - sementara tak payah exam sampai akhir disember ini !!!

esohor
26-11-2008, 10:23 AM
jom bersama MAA Takaful - insyaAllah tahun depan MAA Takaful akan ke Istanbul.... quota rendah sgt.... rebut peluang hebat ini !!!

esohor
03-12-2008, 12:31 AM
jom cepat2 bersama MAA Takaful sblm nak kena apa2 exam ni... cepat2

haris

esohor
04-12-2008, 01:29 AM
terima kasih kepada

nurli (gombak)
sal (sg buluh)
azhar (s.alam)
azhari (subang)

kerana berminat bersama agensi saya

insyaALlah anda bole berjaya- kita berjaya sama2

sapa2 yg masih minat tu - ada peluang dan x terlambat lagi - jom join saya bersama MAA

esohor
18-12-2008, 01:09 AM
jom tuan2 bersama MAA Takaful - sementara tak payah exam sampai akhir disember ini !!!

INI BETUL2 BUKAN CUBAAN !

mula 1 Januari 2009 - sape nak kontrak jadi agen MAA - kena EXAM #:-S

jadi yg plan nak jadi agen cara mudah lagi skrg ni - contact aku di 016 220 9907 sementara tak yah exam ni....

esohor
03-01-2009, 09:20 PM
menarik!!!

elaun RM300 sebulan selama 2 tahun utk mereka yang bersama agensi saya di maa takaful

berminat !!! cuba download dan baca pdf yg diberikan

terima kasih

esohor
04-01-2009, 12:37 PM
RM300 percuma selama 2 tahun.... duit percuma pun tak nak erk....

roziex
04-01-2009, 02:23 PM
kerka kat rumah ker keje kat luar?

esohor
04-01-2009, 06:54 PM
kerka kat rumah ker keje kat luar?

jadi consultant maa takaful tuan

kena keje kat luar lah - wat appointment dan presentation

haris

esohor
07-01-2009, 02:21 AM
jom cepat2 rm300 sebulan percuma

haris

esohor
08-01-2009, 11:58 PM
up up up up up