PDA

View Full Version : Direktori Perniagaan Ahli CG


Pages : [1] 2

zolympus
03-10-2008, 10:38 AM
Salam,

Tujuan thread ini dibuka ialah utk mengumpulkan data ahli-ahli CG yang membuka perniagaan sendiri. Harap dapat beri kerjasama dengan memberikan maklumat spt yg diminta dan tidak berbual kosong. Keperluan membuka thread ini ialah supaya memudahkan ahli-ahli dalam CG merujuk kepada ahli forum lain berkenaan perniagaan tersebut, potensi untuk menjadi rakan niaga dalam bidang berkenaan mahupun bertukar-tukar pengalaman sesama sendiri seterusnya meluaskan perniagaan.

Maklumat yang didapati akan dikumpulkan dalam pos ini. "Template" akan diubah dari semasa ke semasa seiring dengan keperluan semasa. Buat masa ni, maklumat yang diperlukan ialah nickname, nama sebenar (tidak perlu jika tidak mahu dikenali dengan nama sebenar) dan jenis perniagaan. Perlu diingat, ini ialah thread "Real Offline Business Discussion" dan jenis perniagaan yang hanya akan dimasukkan di sini ialah "Real Offline Business" sahaja. Sila letakkan semua jenis perniagaan yang anda melibatkan diri, sebagai contoh penternakan lembu, kambing, tanaman cendawan dan sebagainya berserta dengan lokasi perniagaan anda.

Template v1.1

Nickname (nama sebenar) : Jenis perniagaan 1, jenis perniagaan 2 - Lokasi


Contoh

zolympus (Mohamad) : Ternakan ikan ketutu, tanaman serai wangi, rangkaian restoran seluruh negara, pusat kecantikan & spa - Melaka


Sekiranya perniagaan yang anda letak tidak disenaraikan, besar kemungkinan perniagaan tersebut tidak dikira sebagai "Real Offline Business". Antara contoh perniagaan yang tidak dikira dalam kategori "Real Offline Business" ini ialah;

- eBook
- MLM
- skim piramid

zolympus
03-10-2008, 10:41 AM
Senarai Terkini Perniagaan Ahli Carigold.com


gengjawa (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460059&postcount=4) : kontraktor kelas `f` taraf bumiputera & berdaftar dgn Kementerian Kewangan Malaysia (MOF), sewa kanopi - Banting.
cput77 (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460063&postcount=5) (put) : low cost budget wedding planner, printing - Lokasi di Nilai, operasi ke seluruh Malaysia.
ratusanRM (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460123&postcount=7) : membekal & menjual makanan ringan, membekal, baikpulih & servis komputer
aris (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460171&postcount=9) : menjual kain ela
zkry (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460172&postcount=10) - Monalisa Gift House (kedai cenderahati & hadiah) - Bandar Baru Kuala Rompin, Pahang.
buntalamus2 (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460560&postcount=12) (Mohd Faiz Ehsan Marzuki) : menjual kuih tradisional
alnisa (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460603&postcount=13) : menjual peralatan tanaman secara fertigasi ,cili merah kulai, pisang berangan - Hulu Langat, Selangor.
anuarinvestor (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460633&postcount=14) : supplier of scientific & laboratory equipments, chemicals, glassware,disposable items,engineering machinery equipments & tools, measuring equipments, critical care & haemocydynamic monitoring - Kuala Lumpur.
azmilipi (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2460714&postcount=15) : ceramic business club, menjual pinggan mangkuk - Cheras & Kuala Terengganu.
akuworld (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2466107&postcount=18) (zainuddin) : perkhidmatan sewa khemah, peralatan buffet utk majlis perkahwinan/jamuan - Dengkil, Banting, Salak Tinggi, KLIA, Putrajaya, Cyberjaya, Nilai.
hishammarmin (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2466232&postcount=20) (Dr. Hisham) : Klinik Haiwan/ Veterinar - Taman Matahari Heights, Senawang, Seremban, N. Sembilan.
Harimau_kumbang (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2466991&postcount=21) (Sham) : MJ Infinity (dealer U-mobile, bekal/baiki hp, baiki komputer, pembekal/pemasang sistem penggera) - Petaling Jaya, Selangor.
safamm (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2470465&postcount=22) (sharunizan) : Management Services (incorporate company sdn. bhd. r.o.b, book keeping & accounting, taxation, company secretary, pendaftaran lesen kementerian kewangan, general insurance), Smart Reader Tutorial Centre - Lokasi di Batu Pahat, operasi ke seluruh Malaysia.
mattop (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2470572&postcount=23) - Restoran Mattop Bariani - Bandar Baru Bangi, Selangor.
ngobok (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2471597&postcount=25) : Cabling and Networking, Computer Sales and Services - Lembah Klang
hisham27 (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2472225&postcount=26) : Voltage stalizer untuk kereta - Worldwide
tokputih (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2493969&postcount=28) : Wedding Photographer, JDM5 Supplier, Kitchen Kabinet SalesMan, Acer One Notebook SalesMan - Melaka
salmiah_salim (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2508003&postcount=29) : law firm, jual mutiara, perhiasan manik - Seksyen 7, Shah Alam, Selangor
revolusi (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2508160&postcount=30) : services dan menjual notebook,dekstop dan cctv - Segamat, Johor.
nurmillionare (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2634291&postcount=32) : Pengeluar Produk Resdung jenama FCU MIRACLE (Sinus Treatment Set,Miracle Mask dan Sauna Herbs) - Pengeluaran produk di Langkawi dan sedang mencari pengedar di seluruh Malaysia serta Sabah & Sarawak.
fanlee (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2704046&postcount=35) : kedai serbaneka,kedai hp,khimat baik puih hp,jual online,warung makan kecik jer - area bandar kuantan,pahang
adr (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2723239&postcount=36) (ADR TECHNOLOGY) : Online Computer Shopping - Equine Park,Seri Kembangan,Selangor.
pokok_bonsai (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2724269&postcount=37) (SMY Global Resouces) : Trading co.specialty in cpo,palm olein,ppo (MPOB license no:523618017000)
akmylz (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2776838&postcount=38) : branded perfume
DDos (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2776900&postcount=39) (Nazri) : Computer sales & services, Kerepek tradisional - Melaka
adikacu (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2777612&postcount=40) (Saadon) : alat penjimat petrol, pengedar brg2 cucian rumah mcm sabun cuci baju, sabun pinggan mangkuk, sabun lantai, dan sabun cuci kereta. sabun cuci utk kedai dobi pun ada - Kepala Batas, Pulau Pinang
latape (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2810194&postcount=43) (latib) : perkhidmatan sewa lori mengangkut barang(lori 23tan, 40 kaki panjang) - Lembah klang/kuantan
wan12345 (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2810648&postcount=44) (Gshop Enterprise) - cc,photostat servis,servis komputer@laptop, membekal peralatan pejabat untuk sekolah,menjaga server untuk kementerian pendidikan bagi data server bahagian harware, perancangan perniagaan (buka cawangan baru,dalam proses menyediakan perkhidmatan membuat hard cover) - bandar perda, penang
OneEarth_Agroworld (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2811547&postcount=46) (Hairil - One Earth Agroworld) - Penternakan cacing, Membekal Baja Vermikompos, Membekal peralatan ternakan cacing, Membekal vitamin untuk cacing, Membekal haiwan peliharaan dan aksesori, Servis komputer, Menjual minyak wangi bundle, JV projek jagung dan cili - Melaka
matlan (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2820129&postcount=47) (Roslan) - M&E Contractor > Supply & Install bateri, UPS, Aircond, Maintenance Aircond, Maintenance & Service Genset, Structured Cabling System - Subang U5, Shah Alam
hantamsajala (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2820514&postcount=49) - Membekal Udang Galah Hidup/Segar Untuk Orang Perseorangan dan Pemilik Kolam, Baja; Organik & Non Organik. Dalam bentuk Liquid. Diperkaya dengan Aloe Vera. Harga tak mahal, mudah & praktikal - Seremban
Puteri's (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2869831&postcount=50) (Siti Lya - savonhut products/ sepadanputris ent) - membuat dan mengedar sabun kosmetik seperti sabun mandi, sabun body scrub, sabun scrub muka, sabun kecantikan wajah/facial soap,sabun facial - collagen , toner atau penyegar wajah, pelembab wajah, masker dan scrub (2 in 1), lip balm, gel scrub badan, perfum dan ubat resdung. tiada mengandungi bahan kimia yang memudaratkan. suci bersih dan halal - penang / kedah / perlis

zolympus
03-10-2008, 10:42 AM
reserved for future use

gengjawa
03-10-2008, 10:42 AM
gengjawa : pengusaha produk IKS sejuk beku - www.frozenking.com.my
antara pelanggan kami Kart's, Air Asia, HKL, SJMC & Mydin Hypermarket
sokongan & bimbingan Jabatan Pertanian Daerah Kuala Langat

Sewa Canopy - www.pesonnacanopy.com

Lokasi : Banting

cput
03-10-2008, 10:44 AM
cput: (pgl put jer, sng nak beza kengkwn ngan cgrian)

1- wedding planner (utk low cost budget sahaja)
2- printing

Location: Nilai

Kwsn : any place..

tokmat™
03-10-2008, 10:52 AM
Satu langkah bijak pihak CG membantu meningkatkan ekonomi rakan-rakan CG...

Sia reserve post ini utk bisnes sia yang mungkin akan ada suatu hari nanti... :)

ratusanRM
03-10-2008, 11:02 AM
ratusanRM

1) membekal & menjual makanan ringan

2) membekal, baikpulih, servis komputer



lokasi : gemencheh, N9

aris
03-10-2008, 11:25 AM
Saya berniaga kain ela....sebagaimana di blog....

http://kainkainkain.blogspot.com/

business lain coming soon...

zkry
03-10-2008, 11:26 AM
Biz offline aku...Monalisa Gift House

Kedai Cenderahati & Hadiah

Kawasan operasi Bandar Baru, Kuala Rompin, Pahang

p/s: senang2 nanti aku post gambar kedai,boleh tuan rumah?

zolympus
03-10-2008, 11:42 AM
Biz offline aku...Monalisa Gift House

Kedai Cenderahati & Hadiah

Kawasan operasi Bandar Baru, Kuala Rompin, Pahang

p/s: senang2 nanti aku post gambar kedai,boleh tuan rumah?
Pos gambar boleh, tapi dalam pos sendiri saja. Yang akan update di muka pertama ialah seperti yang dinyatakan sebelum ini :)

buntalamus2
03-10-2008, 02:08 PM
buntalamus2-mohd faiz ehsan marzuki: jual kuih tradisional

alnisa
03-10-2008, 02:24 PM
alnisa : menjual peralatan tanaman secara fertigasi ,cili merah kulai -pisang berangan , - hulu langat -selangor

anuarinvestor
03-10-2008, 02:33 PM
Supply Of::

> Scientific & Laboratory Equipments
> Chemicals
> Glassware
> Disposable Items
> Engineering Machinery Equipments & Tools
> Measuring Equipments
> Critical care & Haemocydynamic Monitoring

Lokasi:: Kuala Lumpur

AzMiLLioNaiRe
03-10-2008, 03:03 PM
Perniagaan saya :

a) Menjual ebook
b) Menjual Bulk SMS
c) Menjual Cacing Pawah
d) Kutu Wang Pos
e) Menjual Hot Database Prospect List...

apa jenis ebook tuk sidang jual?? apa benda bulk sms ni terangkan ckit scr ringkas...

AZMIL : Ceramic Business Club, Menjual Pinggan Mangkuk, Cheras, Kuala Terengganu

akuworld
05-10-2008, 11:14 AM
Akuworld (zainuddin)- PERKHIDMATAN SEWA KHEMAH & PERALATAN BUFEY UTK MAJLIS PERKAHWINAN/ JAMUAN - KAWASAN OPERASI: DENGKIL, BANTING, SALAK TINGGI, KLIA, PUTRAJAYA, CYBERJAYA, NILAI.

hishammarmin
05-10-2008, 12:05 PM
hishammarmin (Dr. Hisham) : Klinik Haiwan/ Veterinar - Taman Matahari Heights, Senawang, Seremban, N. Sembilan

Harimau_kumbang
05-10-2008, 05:14 PM
Nama Company:- MJ Infinity
Nama Owner:- SHAM
Perkhidmatan:-
1. Dealer U-mobile..
2. Supply/repair HP
3. Repair komputer.
4. Supplier/installation Alarm system

Lokasi:- PJ

safamm
06-10-2008, 09:47 AM
safamm (sharunizan) :

1.Management Services - Incorporate Company Sdn. Bhd./ROB/, Book keeping & Accounting, Taxation, Company secretary, Pendaftaran Lesen Kementerian Kewangan, General Insurance;

2.Smart Reader Tutorial Centre;

Lokasi Batu Pahat, Johor, Perkhidmatan dimana-mana diMalaysia boleh diterima

mattop
06-10-2008, 10:02 AM
mattop : restoran mattop bariani
lokasi : bandar baru bangi

sedia menerima tempahan utk sebarang jamuan... terutama utk hari raya.... :D

zolympus
06-10-2008, 11:55 AM
Terima kasih dengan sambutan yang diberikan. Dengan maaf, aku terpaksa hapuskan pos yang aku kira tidak berkenaan dengan tajuk supaya ia lebih menepati konsep direktori. Segala pertanyaan tentang produk/servis yang diiklan atau ditawarkan, sila berhubung terus dengan pengiklan menggunakan fungsi PM.

Terima kasih kerana memahami.

BR,
Z

ngobok
06-10-2008, 12:01 PM
ngobok (http://carigold.com/portal/forums/member.php?userid=5770) : Cabling and Networking, Computer Sales and Services - area Lembah Klang

hisham27
06-10-2008, 01:20 PM
Voltage stalizer untuk kereta : special price untuk warga CG
lokasi : dalam internet :D

tokputih
09-10-2008, 09:44 AM
Tokputih : LOkasi Melaka...

Nature Of Business:
1.Wedding Photographer
2.Pil Herba Tradisional
3.Maajun Anggun Bestari
4.SmartPro Smartprenuer
5.1smsCafe-BulkSMS

Ctc :0143225887

salmiah_salim
10-10-2008, 09:21 PM
tuan tanah tak update lagi ker page 1 tu?

anyway

salmiah salim

lokasi: sek 7 shah alam

business: 1. law firm
2. jual mutiara, perhiasan manik

revolusi
10-10-2008, 09:40 PM
Revolusi : LOkasi Shah Alam...

Nature Of Business:
1.services dan menjual
notebook,dekstop dan cctv.


Ctc :0172389208
ym:jijan84@yahoo.com

nurmillionare
25-10-2008, 03:47 PM
Salam...

Terima kasih kerana beri peluang kepada semua yg terlibat dgn Real offline Business utk memperkenalkan business masing-masing di forum CG termasuk Kaknur sendiri...:)cgrock

Nurmillionare - Pengeluar Produk Resdung jenama FCU MIRACLE (Sinus Treatment Set,Miracle Mask dan Sauna Herbs)

Lokasi:Pengeluaran produk di Langkawi dan sedang mencari pengedar di seluruh Malaysia serta Sabah & Sarawak.

Berminat utk menjadi pengedar atau pemborong,boleh hubungi:

Kaknur - 0192887938
Email : nurmillionaire@yahoo.com

fanlee
02-11-2008, 11:41 AM
fanlee-kedai serbaneka,kedai hp,khimat baik puih hp,jual online,warung makan kecik jer-lokasi area bandar kuantan,pahang

adr
04-11-2008, 03:37 PM
ADR TECHNOLOGY-->Online Computer Shopping -->Equine Park,Seri Kembangan,Selangor

P/S: Visit our website

pokok_bonsai
04-11-2008, 05:19 PM
salam.
company name: SMY Global Resouces
Interest: Trading co.specialty in cpo,palm olein,ppo
MPOB license no:523618017000
# kpd sesape yg ade wat jualbeli segala di atas,jgn malu pm sy k.
tq

akmylz
10-11-2008, 09:54 PM
My Online Perfumes Shop
http://perfumesmania.webs.com

All branded pefumes...IT's ORIGINAL>..
100% ORIGINAL..CHEAPER PRICE..

DDos
10-11-2008, 10:01 PM
DDos Attack (Nazri) : Computer sales & services, Kerepek tradisional - Melaka

adikacu
10-11-2008, 11:25 PM
kalau buat biz MLM boleh ke masuk sini?..

Saya Saadon (adikacu)

Buat biz MLM COSWAY dan HPA

pastu saya ada jd pengedar brg2 cucian rumah mcm sabun
- cuci baju
- pinggan mangkuk
- lantai
- dan sabun cuci kereta.
sabun cuci utk kedai dobi pun ada

Dari jenama Uzai Crop.Sdn.Bhd. Pengedar diperlukan

http://www.uzai.com.my (http://www.uzai.com.my)

saya Kat area Kepala Batas, Pulau Pinang.

(Nak daftar ahli dan pengedar leh PM saya)

Sambil tu jual penjimat minyak petrol. tgk kat avatar.

latape
14-11-2008, 03:02 PM
salam,
latape (latib) : perkhidmatan sewa lori mengangkut barang(lori 23tan, 40 kaki panjang), lembah klang/kuantan

wan12345
14-11-2008, 03:41 PM
emmm....nk post lah walaupun bisnes aku kecil-kecilan
NAMA PERNIAGAAAN : GSHOP ENTERPRISE
LOKASI PERNIAGAAN:BANDAR PERDA,PENANG
PERNIAGAAN YG DIJALANKAN: CC,PHOTOSTAT SERVIS,SERVIS KOMPUTER@LAPTOP,
PERNIAGAAN SAMPINGAN : MEMBEKAL PERALATAN PEJABAT UNTUK SEKOLAH,MENJAGA SERVER UNTUK KEMENTERIAN PENDIDIKAN BAGI DATA SERVER BAHAGIAN HARWARE...UNTUK WEBSITE: WWW.EDUWEBTV.COM
PERACANGAN PERNIAGAAN : BUKA CAWANGAN BARU,DALAM PROSES MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN MEMBUAT HARD COVER...
NO UNTUK DIHUBUNGI : 04-5308930...WAN

OneEarth_Agroworld
14-11-2008, 05:02 PM
Saya Hairil

Nama Perniagaan : One Earth Agroworld

Lokasi Perniagaan : Melaka

Perniagaan yang sedang dijalankan:
Penternakan cacing (Sapa ada tahi kambing & tahi lembu nak let go leh contact)
Membekal Baja Vermikompos
Membekal peralatan ternakan cacing
Membekal vitamin untuk cacing
Membekal haiwan peliharaan dan aksesori

Perniagaan yang baru diceburi:
Servis komputer
Menjual minyak wangi bundle
JV projek jagung dan cili

Perniagaan yang akan dijalankan dalam masa terdekat:
Penanaman pisang (sapa ada supply benih Pisang
Lang boleh contact)
kios surat khabar & majalah.

No untuk dihubungi : 016-3116157

matlan
15-11-2008, 10:53 PM
Matlan (Roslan)

1. M&E Contractor > Supply & Install bateri, UPS, Aircond, Maintenance Aircond, Maintenance & Service Genset, Structured Cabling System.

Lokasi: Subang U5, Shah Alam

Coming Soon>>> CIMB Wealth Advisor

hantamsajala
15-11-2008, 11:53 PM
Terima kasih tuan tanah...

Nama; Hantamsajala

Bisness;
1. Membekal Udang Galah Hidup/Segar Untuk Orang Perseorangan dan Pemilik Kolam.

2. Baja; Organik & Non Organik. Dalam bentuk Liquid. Diperkaya dengan Aloe Vera. Harga tak mahal, mudah & praktikal...
Baja ni cecair & ringan... terus diserap tumbuh-tumbuhan... sesuai untuk semua tanaman, sawit, getah, buah dan sayur-sayuran. Diguna oleh ladang-ladang besar, sebab ekonomi dan mudah.
RM100 boleh baja 1 ekar...
Baja-baja lain = RM700... Jimat RM600!

Kelebihan:
Ringan.
Mudah & Praktikal.
Tak perlu storage yang besar.
Tidak berbau busuk.

Lokasi; Seremban

Puteri's
21-11-2008, 10:31 PM
Salam, Hmmm...ni first post..
Perniagaan kecil-kecilan baru 6 bulan, masih dok belajar jadi usahawan.....

PUTERI'S(Siti Lya)
NAMA PERNIAGAAAN : SAVONHUT PRODUCTS/ SEPADANPUTRIS ENT
LOKASI: Penang / Kedah / Perlis
PERNIAGAAN: Membuat dan mengedar sabun kosmetik seperti sabun mandi, sabun body scrub, Sabun scrub muka, sabun kecantikan wajah/facial soap,Sabun facial - collagen , Toner atau penyegar wajah, Pelembab Wajah, Masker dan scrub (2 in 1), lip balm, gel scrub badan, Perfum dan ubat resdungTiada mengandungi bahan kimia yang memudaratkan - SUCI BERSIH DAN HALAL-
CATITAN: Dalam proses mengaftar product untuk dapatkan number MAL..."
SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK JADI PENGEDAR JUGA DIALU-ALUKAN-MODAL RENDAH, PULANGAN TINGGISila PM saya jika berminat.
Keterangan product ada kat sini: http://sepadanputris.blogspot.com
E-mail:savonhut@ymail.com
Contact / sms : 019-480 2108 Siti

Terima Kasih

onetarmizi
21-11-2008, 10:40 PM
Saya Hairil

Nama Perniagaan : One Earth Agroworld

Lokasi Perniagaan : Melaka

Perniagaan yang sedang dijalankan:
Penternakan cacing (Sapa ada tahi kambing & tahi lembu nak let go leh contact)
Membekal Baja Vermikompos
Membekal peralatan ternakan cacing
Membekal vitamin untuk cacing
Membekal haiwan peliharaan dan aksesori

Perniagaan yang baru diceburi:
Servis komputer
Menjual minyak wangi bundle
JV projek jagung dan cili

Perniagaan yang akan dijalankan dalam masa terdekat:
Penanaman pisang (sapa ada supply benih Pisang
Lang boleh contact)
kios surat khabar & majalah.

No untuk dihubungi : 016-3116157

Ruangan khas telah disediakan gunakan sebaik yg mungkin -> http://businessdirectory.carigold.com/

aidil08
21-11-2008, 10:56 PM
name : adi

MyBoer Ternak Enterprise
Perternakan kambing Boer, Jamnapari dan Kacukan Katjang

lokasi ; Teluk Intan Perak
blog ; Myboer (http://myboer.blogspot.com/)

fuyoh13
22-11-2008, 02:06 AM
aku lak..
nama sykt: BioWorld Ent.
Jenis Perniagaan: daftar lesen Kementerian Kewangan, dll
web: www.MyKontraktor2U.com

servis coverage: seluruh Msia

senang2 singgah la web aku

biz sedang nak on.. ternakan cacing komersil
n survey2 biz yg bole aku JV...

lah7257
22-11-2008, 05:56 AM
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/lah7257/DSC00569.jpg

Nama Perniagaan : Fourty4 Computer Centre

Jenis Perniagaan: CyberCafe, Tpying, Printing, Servis dan Upgrade Computer, Networking, Electric Wiring, Servis Photocopy Machine.

Alamat Perniagaan: 56, Lorong Perda Utama 1, Bandar Perda, Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Manager,
Syed Mohd Faizal (04-539 2044)

kadkahwin
02-12-2008, 11:02 AM
Deleted
Deleted
Deleted
Deleted
Deleted

SHO6
10-12-2008, 12:20 PM
TUMPANG LALU....:)cgrock

SHO6(Azam)HP: 012644 7400
PERMANENT JOB: ENGINEER + SAFETY AND HEALTH OFFICER
SIDE BIZ:
NAMA PERNIAGAAAN : ALEEYAZ RESOURCES (001799593-V)
LOKASI PERNIAGAAN:SOHO AT BALAKONG, SELANGOR
PERNIAGAAN YG DIJALANKAN:
PREPAID CARD
ONE DROP PERFUMES
HPA INDUSTRIES PRODUCTS
02 WATER (BRAND SITO)
CERAMIC CLUB www.jutawanceramic.com/azamamri

OTHERS:
1) LIBERCHEM ENTERPRISE
LOCATION:PUCHONG, SELANGOR
FABRICATING FOR MANUFACTURING TOOLING (DIE CASTING, METAL STAMPING, PLASTIC MOULDING AND COOLANT)
CONTACT PERSON: MR. MAK (SALES MANAGER)HP: 012 2206700

2) OERLIKON BALZERS
LOCATION: PUCHONG, SELANGOR
HEAT TREATMENT FOR MANUFACTURING TOOLING (DIE CASTING,INJECTION MOULDING AND CUTTING TOOLS)
CONTACT PERSON: MR. LEE (SALES ENGINEER) HP: 016 6969860

SEKADAR BERKONGSI...:D

SAPE2 BERMINAT LEH DIRECT CALL SY K...TQ

SHO6
10-12-2008, 12:23 PM
Ruangan khas telah disediakan gunakan sebaik yg mungkin -> http://businessdirectory.carigold.com/

aku pun...silap terjun..sori2..:">

pokcak
10-12-2008, 12:33 PM
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/lah7257/DSC00569.jpg

Nama Perniagaan : Fourty4 Computer Centre

Jenis Perniagaan: CyberCafe, Tpying, Printing, Servis dan Upgrade Computer, Networking, Electric Wiring, Servis Photocopy Machine.

Alamat Perniagaan: 56, Lorong Perda Utama 1, Bandar Perda, Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Manager,
Abdullah (019-4004592) or lah7257@yahoo.com

aku penah tgk kedai ni. sambil2 lalu di jalan depan kedai ni. dekat politek ke ape. blkng sana nun ada 2 bijik kedai mamak kalau tak silap lah.

gold2u
05-01-2009, 09:33 PM
gold2u (Eddy) : Menjual pelbagai produk kesihatan dan kecantikan lelaki, wanita dan keluarga seperti Sensaoil, Tia Amelia dan pelbagai lagi - Taman Melawati, Kuala Lumpur

msaifuln
05-01-2009, 10:05 PM
jual beli duit lama je..

king_diamond
08-01-2009, 11:00 PM
king_diamond (syam) : Pengedar baja Organik, Membaiki Monitor PC/LCD/TV/Barang Elektrik, Plumbing & Pendawaian Elektrik.

Kawasan : Seluruh Perlis dan kawasan2 yang sewaktu dengannya

Tokera
08-01-2009, 11:41 PM
Offline Biz.
-Computer Sales and Service PC/Notebook.
-Streamyx configuration and setting.
-Menjual part2 komputer terpakai dan baru.

Location
- area K.Terengganu especially near UMT and UDM.

yazryyahya
10-01-2009, 11:06 PM
salam
saya berniaga nasi dagang & nasi kukus
area kajang & bangi

lamborghini06
10-01-2009, 11:22 PM
jual beli duit lama je..
Duit lama USA tahun 1930an dan 1940an ada ke? Kalau ada berapa harganya sekeping?

eday84
11-01-2009, 12:11 AM
saya? hehe buat design website kecil2an dan part time kalau rajin dan ada klien..
kalau tak blaja sambil keje je..

ushar la signature saye hehe

zainul9
11-01-2009, 12:47 AM
Nama syarikat: ReachAll Asdepro Ent.
Lokasi: Kamunting, Perak.

Perniagaan:
* Bengkel kereta..keta persendirian, vendor kpd TNB & Laketown B.Merah..
* Pembuat & Pembekal produk Galah Sambung Serbaguna(blh klik link kt bwh)

GT
11-01-2009, 01:00 AM
Nama : Suffian Bin Abdul Razak
No H/P : 019-8189494
Peniagaan : Menyediakan perkhidmatan menyewa peralatan seperti Canopy, Pentas dan lain-lain untuk Majlis dan Acara termasuk Sistem Audio dan Pencahayaan.
Sasaran pelanggan : Sektor Kerajaan, Swasta dan Orang Perseorangan.
Kawasan liputan perkhidmatan : Sarawak, Sabah dan Brunei D.S.
Nama Syarikat : Global Tent Sdn. Bhd.
No Tel Pejabat : 082-422495
No Fax Pejabat : 082-423495
email : globaltent@gmail.com & globaltent@yahoo.com

myasfa
23-01-2009, 03:18 PM
myasfa (fairuz) HP 013 3088 752

Asfa Concept Marketing & Services

Menyediakan Perkhidmatan membekal myasfa Popcorn (bertih jagung) utk pelbagai majlis sama ada yang siap dibungkus atau 'on the spot cooking'

Kami juga sedia membekalkan kepada peniaga, student atau yang berminat untuk berniaga seperti di karnival, pesta jualan, hari kantin dan lain-lain.
Kawasan operasi... lembah kelang.

-------------------------------------------------------------------------

Mengedar D'Carbo - Decarbonizer untuk kenderan anda...

ihelpyou
25-01-2009, 09:02 AM
ihelpyou (Naqib): 4Life Transfer Factor, MOLEKUL AJAIB untuk SEMUA jenis masalah kesihatan serta pencegahan, awet muda, penambahan tenaga zahir dan batin serta minda kanak-kanak dan dewasa. Jutaan testimoni seluruh dunia serta lebih 4000 kajian sains telah membuktikan keberkesanannya. Dapatkannya skrang untuk hidup yang lebih sihat dan bahagia.

Kawasan: SHAH ALAM, KL, JOHOR

Klik siggy di bawah... Terima kasih!

mybob
27-01-2009, 08:52 PM
Offline Biz

Jutawantani Networks-pengimport baka kambing boer,penternak dan pembekal daging boer.http://jutawantani.wordpress.com

EZ Multiresources-Pembekal Peralatan Pejabat/ICT/Katering/Peralatan Makmal/Penganjur kursus/Dll (berdaftar dengan kementerian kewangan)http://ezmultiresources.blogspot.com/

Online Biz

-freelance dalam pembuatan website atau blog(wordpress/blogspot)redesign, administrator upahan untuk menjaga forum/web/blog(blog politik lagi masyuk..ekekek).

pak uda
06-02-2009, 04:39 PM
Assalamualaikum.

OMAR MA ENTERPRISE menjalankan perniagaan

1.Sedang diusahakan.
PENGUSAHA TERNAKAN CACING TANAH - membekal semua barang yg berkaitan dengan ternakan ini.

PENGUSAHA TERNAKAN IKAN AIR TAWAR - masa ini ternak keli dan puyu. masa akan datang termasuk haruan dan talapiah.

2.Sedang dirancang akan datang.

TERNAKAN KAMBING DAN AYAM KAMPUNG


Alamat tapak projek
Lot 531, Bt 23 1/4
Jalan Morib, Kancong Darat
Banting, Selangor

Pak uda (kaderi hj norit) - 0133656283

Salam

KakTi
18-02-2009, 07:13 PM
Offline & Online:

1) Pemborong Busana Muslimah(Baju Manet, Ukhti & Tudung Rabbani)
2) Pembekal Pakaian Kanak - kanak (Baju & Telekung)
3)Stokist Produk Kecantikan (Maznah Bahari Cosmetics)
4) Cosway
5) Jus Herba Intra
6) Maajun Anggun Bistari - jamu perancang keluarga

Alamat offline:
Pengkalan Chepa,
Kota Bharu, Kelantan

Alamat online:
http://www.alifaisya.com

H/P: 019 911 4933.....email: org1167@yahoo.com

notrexdame
18-02-2009, 07:20 PM
Offline & Online:

UBAT TENAGA BATIN

Alamat offline:

JOHOR BAHRU
KUALA LUMPUR
SELANGOR
KELANTAN

Alamat online:

http://www.************************

H/P: 013 3066 540 .....email: notrenotre@yahoo.com

buatcash
24-02-2009, 10:21 AM
Rusli
perniagaan produk usahasama dgn rakan iaitu
1.perencah masala ayam dan daging utk roti john dan burger
2.sekaya ayam
3.serai segera (mcm asam jawa adabi)
sekarang biz area penang shj ingin mencari pengedar atau pemborong dilain kawasan
kelebihan produk di atas adalah pertama dlm pasarn
boleh email saya lee_gen2@yahoo atau pm
"bersama membantu produk keluaran bumiputera"

kichee
09-03-2009, 05:49 PM
Kichee - Jeli Kelapa...(Lembah Klang)

-Utk jualan kat masjid masa smbahyang jumaat...
-Utk majlis keramaian...
-Utk majlis pertunangan / perkahwinan...

jeembo
10-03-2009, 04:04 AM
Jeembo's Garage
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=76226

- Repair all kind of cars, be it Korean, Japanese Or Conti's, We Handle Them All. We Do Restorations And Modifications Too! And Also Name Transfer And Engine Endorsement.

ForexGirl
10-03-2009, 04:12 AM
Menjual Kereta-kereta baru , terpakai & import..
-proton
-perodua
-toyota
-honda
-bmw
-mercedez benz
-nissan
-dan bermacam2 lagi..
semua kereta import ada..
just request shj..

looqui
10-03-2009, 04:15 AM
looqui
MHE FROZEN ENTERPRISE
MENJUAL MAKANAN SEJUK BEKU,PELBAGAI JENIS MAKANAN KERING,IKAN MASIN,PELBAGAI JENIS KEREPEK...
PENDANG,KEDAH DARUL AMAN..

Next Project :
MHE AUTO ACCESORIES
Kedai Aksesori kereta...
( dalam proses mengumpul modal dan mencari lobang ) :)
Mungkin makan masa setahun dua lg...

akucit
15-03-2009, 04:05 PM
akucit (abdul) : pembekal sarang burung dari bintulu dan miri- bintulu

MOD jr.
15-03-2009, 04:12 PM
wan syukri trading ( Kuala Terengganu, Melaka, Kelate)

membekal :

1)ayam
2)kambing
3)lembu
4)lintah
5) u named it ok :)

kontek nasir - 016-9869443

shah_azli
15-03-2009, 04:46 PM
peniaga kecil2an je...:D


CALL / SMS : 019-7281691 (shah)

Email : shah_azli[a]yahoo.co.uk

Lokasi : JB / Melaka



Succesful Trade List

SOLD TO:

1. Nazzrie - TAG HEUER CARRERA BRAD PITT VER (POST)
2. stonz - Tag Heuer Grand Carrera Calibre 36 (POST)
3. COMPACT V3000 - TAG Heuer Carrera Calibre 17 (POST)
4. shukeri - Compaq CQ40-108TU + BAGPACK (COD JB)
5. mamuaziz - JVC MG330 Camcoder + Samsung SC-MX10 Camcoder (COD MITC Melaka)
6. mamuaziz - Compaq CQ40-321TU (COD MITC Melaka)
7. saerm - Compaq CQ40-108TU (COD MITC Melaka)
8. yusyusof - Compaq CQ40-321TU (COD Pasir Gudang)
9. MR.NUKE - Compaq CQ40-321TU + 1GB RAM + BAGPACK (POST Labuan)
10. mrjuice - Compaq CQ40-321TU (COD JB)
11. maun - Compaq CQ40-337TU + 1GB RAM (Post Perlis)
12. ceria28 - Compaq CQ40-337TU + 1GB RAM + BACKPACK (COD JB)
13. endingman86 - Compaq CQ40-337TU (COD MITC Melaka)
14.nazwa69 - WinFast PX 7300GS 256MB Graphic Card (POS KL)
15.yusyusof - Camel Mountain Backpack 2pcs (COD JB)
16.edu_gen - TAG Heuer Link Ladies (POST T'ganu)
17.puteri23 - Casio Exilim S880 Digital Camera (COD JB)
18. hooree290 - CQ40-337TU (POST KB)
19. coklatnano - HP540 (POST KB)
20. maun - HP540 + 1GB RAM (POST Perlis)
21. wmrn1 - CQ40-337TU + BACKPACK (COD JB)
22. wealthgainer - CQ40-337TU (POST Langkawi)
23. 123456 - CQ40-337TU (POST KL)
24. Dobit127 CQ40-337TU (POST PHG)
25. mohdhilmi.com - CQ40-337TU + BACKPACK (POST N9)
26. maun - CQ40-337TU + 1GB RAM + BACKPACK (POST Perlis)
27. azie_abdrahman - CQ40-337TU (POST KL)

BOUGHT FROM:
1. eizshah5 - Galaxy Geforce 9500GT 512 DDR3 (POST)


***for personal use only..harap xde yg komplen aku buat list mcm ni ye..:)

:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid:)paid:)paid:)cgrock:) cgrock

DanielAriffin
15-03-2009, 04:58 PM
Hello geng...

Bussiness Macam2 ada dibawah :
Jual iraqi dinar
Supplier tudung bawal
Supplier tudung ekin
Sabun Basuh kain (rendam 3 hari pon tak busuk!)- murah aje
Supplier Sos Cili bumiputera
Obat Kuat untuk Kaum lelaki - Jadi macam Superman

Online Bussiness:
Ads4bucks - Sms gateway termurah ni.. cepat rebut id anda

Operation Base:
Penang

vious7
15-03-2009, 11:52 PM
Salam semua...

Bussiness dijalankan :

- Menjual modem (Huawei E156,E160G,E220,Toshiba G450)
- Repair Pc / Laptop.
- Menjual Antivirus KAV / KIS
- Menjual Pc / Laptop terpakai dan baru


CALL / SMS : 012 671 8636

Email : Vious_1[a]yahoo.com

Lokasi ; AMPANG - KL - Selangor

TQVM

kambing gurun
27-03-2009, 07:02 AM
Salam dr Kambing Gurun (Shukran)
Perniagaan:
Scaffolding inspection service
Lokasi:
Seluruh Selangor

RMteam
27-03-2009, 07:11 AM
RMteam (Ismail) : Grass Cutting Contractor - Sibu Sarawak

eusahawan
27-03-2009, 07:30 AM
Salam geng ....

eusahawan

1) Cybercafe
2) membekal, baikpulih, servis komputer
3) Printing


lokasi : Perak

ctnornabila
07-04-2009, 01:00 PM
Salam...

CTNORNABILA - 017-2450939
PRODUK JUALAN :
1. SABUN PENCUCI KAIN BERMUTU TINGGI ZYMATIC SA48 PADA HARGA KILANG
2. PRODUK HI-O MARKETING ( BIO AURA, PREMIUM BEAUTIFUL)

KAWASAN : MELAKA, NILAI, KL

fahry
06-05-2009, 01:44 PM
salam...

Kawasan:-
ampang/hulu langat/cheras

Boncafe
Mocha,Colombia,Decaf,Brazilian,Organic

renxu
06-05-2009, 01:52 PM
Salam kawan-kawan cgrian..:D

Perniagaan:

-Printing
-Wedding card
-Latterhead
-Flyers
-Business card
-Banner/Bunting
-Sticker
-Dan lain-lain.

Lokasi: Bandar Batu Pahat, Johor.

No.Fon: 07 438 5077

Email : soulzperfectiondigital@gmail.com

Blog : soulzperfectiondigital.blogspot.com

Thanx..:)cgrock:)cgrock

Alputra99
06-05-2009, 02:09 PM
Menjalankan Perkhidmatan Kereta Sewa.
Menjual Semua Jenis Kereta.
Lokasi:Kuching Sarawak
Boleh call atau sms:0138378873
YMpun Boleh:Alputra99

E_ONE
06-05-2009, 03:41 PM
salam semua kawan2 CGRIAN

perniagaan:

1) membaik pulih walkie talkie jenama Motorola/Kenwood Origional model
2) Menyewa walkie talkie untuk majlis2 keramaian,event,dll
3) Menjual walkie talkie jenama Motorola/Kenwood Origional model
4) Menjual product astro termasuk pemasangan dan servis


Lokasi:Subang Jaya,Selangor
Emel : onevission@gmail.com
H/p :014-2647975-wan-

eizlien_82
10-05-2009, 12:21 AM
Salam...

Email : eizlien_82[at]yahoo.co.uk
HP No : 012 - 333 6926 (lin)
Area : Ampang/Maluri Cheras

Zul Kek House
- Sebarang Majlis : kek hantaran/tunang/kahwin/bithday/dll
- Sebarang Majlis : cup cakes/muffin/cookies raya/

Peluang Peniagaan Sambilan tok BUMIPUTRA :
-Menjadi pengedar utk Tepung Segera Kek Coklat Moist

Produk Kecantikan
- Jenama PIXY

Terima Kasih!

izack1981
15-05-2009, 05:50 AM
Assalamualaikum...

Perniagaan:

1) Menjual Digital Quran keluaran Enmac Engineering Technology Sdn.Bhd.
2) Repair, Claim Warranty Digital Quran Enmac.

Showroom CG: KLIK SINI (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=46946&page=37)

Lokasi: Alor Setar,Kedah
Emel : izack1981{at**yahoo.com.my
H/p :017-589 9083-faiz-

wealthgainer
15-05-2009, 06:07 AM
Assalamualaikum warahmatullah...:D

http://xs539.xs.to/xs539/09203/biz_card_jpg517.jpg

http://xs139.xs.to/xs139/09204/biz_card_jpg_back884.jpg

kaza86862002
15-05-2009, 07:27 AM
Nama Pemilik : Muhammad Hafiz Bin Mohd Ariff (Hanz)
Nama Syarikat : Kazahan Agro
Alamat Syarikat : No. 40 Jalan Prima Tropika 7, Taman Prima Tropika, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Negeri : Selangor
Email : kaza86862002@gmail.com
Website :-
No Handphone : 012-2712286
Ternakan Utama : Arnab
Bilangan Ternakan : 1500 ekor
Bidang Niaga: Menjual baka arnab pedaging dan daging arnab(coming soon)

arayle
01-06-2009, 10:15 PM
arayle (panggil arell)

1)Kontraktor Pembekal perkakasan/perisian ICT, alatulis,peralatan pejabat, perabot, peralatan dan pakaian sukan.Berdaftar dengan Kementerian kewangan Malaysia (MoF).

2) Banner/Bunting - RM1.50/kaki sahaja




lokasi : gombak, Selangor/Kuala Lumpur

kaza86862002
10-06-2009, 11:15 AM
Nama Pemilik : Muhammad Hafiz Bin Mohd Ariff (Hanz)
Nama Syarikat : Kazahan Agro
Alamat Syarikat : No. 40 Jalan Prima Tropika 7, Taman Prima Tropika, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Negeri : Selangor
Email : kaza86862002@gmail.com
Website :-
No Handphone : 012-2712286
Ternakan Utama : Arnab
Bilangan Ternakan : 1500 ekor, 400 kg (sebulan)
Bidang Niaga: Menjual baka arnab pedaging dan daging arnab

zul7062
30-06-2009, 07:33 AM
ADVANCE MILLENIUM Supply & Serices (AMSS)

Authorized Dealer.
-Laptop & Notebook
-Handphones
-Digital & Electrical Goods
-Furniture, Home & Office Appliances
-Door Access System (Card/Pin)
-CCTV

Lokasi: Melaka

Kawasan Perniagaan: Melaka, K.L, Selangor, Johor.

Call/sms: 0126395727
Email: zul7062@gmail.com
Fax: 062310135

intancare
30-06-2009, 08:39 AM
Pengarah Urusan: SHAFIE ARIFFIN
Nama syarikat: DINARVENTURES SDN BHD
LOKASI : KERTIH & SHAH ALAM
Jenis perniagaan:MEMBEKAL PERALATAN KOMPUTER, PERALATAN ELEKTRIK DAN MAKMAL
kepada Jabatan Kerajaan & Petronas
Jawatan kosong: PENGURUS PEMASARAN & PEMBANGUNAN PERNIAGAAN
TEL: 019-9578484
Email: shafie_intancare@yahoo.com

papaxjahat
30-06-2009, 08:48 AM
Saya adalah sales man kereta perodua, telah bekerja selama 10 tahun di showroom perodua selayang (stay 1 showroom je), jadi kepada yang berminat untuk deal kete perodua boleh hubungi saya.
best deal untuk warga cg.tq

wiferanggi
11-07-2009, 02:31 AM
wiferanggi a.k.a moff17 Menjual Mesin Fotokopi Recond Import www.orisasolutions.com (http://www.orisasolutions.com)
Mesin Ricoh Pada Harga Bumiputera. No Frill No Chill straight to the point.
Pakej Membuka Kedai Fotokopi.

Nur IRF Marketing
06-08-2009, 02:05 PM
Nur IRF Marketing

anda boleh lihat servis dan produk yang kami jalankan di:

http://www.Nur-IRF-Marketing.blogspot.com

http://www.gtn-2u.blogspot.com

Handphone: 017 - 751 1937

E-mail : admin.Nur.IRF @ gmail.com

Astra 7259
23-08-2009, 11:00 PM
Salam..

Saya menyediakan perniagaan trading dan perkhidmatan yang ditawarkan adalah spt berikut :

1. Membekal Jumbo bag untuk kegunaan kilang/sykt swasta
http://i669.photobucket.com/albums/vv51/armshaq/jumbobag.jpg

Description :
(1) 34"(H)X 28"(L) Capacity = 1 tonne
(2) 51"(H)X 38"(L) Capacity = 750 kgs

2. Pembekal Stationery dan Corporate Gift

Untuk makluman, buat masa ini servis dan perkhidmatan yang ditawarkan adalah untuk sekitar JB sahaja

Company Name : Axeet Enterprise
Email : axeetentp@yahoo.com

pemimpin
24-08-2009, 02:31 PM
Pemimpin (Fahmi) : membekal cd Ubuntu Linux, servis dan latihan tentang Ubuntu - Ampang, Selangor.

Pulpa
28-08-2009, 11:42 AM
Pulpa:

Membekal buah, biji, anak pokok tongkat ali, batang tongkat ali, akar tongkat ali, daun tongkat ali.

Konsultan bagi sesiapa yang ingin menanam tongkat ali.

TQ

akmal_tawau
28-08-2009, 11:52 AM
saya menjual cloth diaper untuk baby....utk baby ( new born-3/4 tahun) ni kan susu & diaper lah belanja paling beso...susu tu ada jalan lg nak jimat. suh je mama dia nyusukan. kalau bapanya aku x jamin le heheheh. jadi inisiatif sy pasarkan baby diaper ni supaya mama&papa2 semalaysia berjimat. diaper ni blh cuci, blh adjust saiz dari s,m,l & xl. pokoknya new born sampai 3-4 tahun masih blh guna...bayangkan brp byk jimat anda semua....dah jimat pandai2 lah plak belanja kat tempat yg betul...kalau x x de gune gak...cth guna belanja jimat tu utk didikan anak2. sambil jimat, share & tambah income pn blh juga, blh tgk blog sy http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com

eastmail@yahoo.com
28-08-2009, 03:11 PM
eastmail@yahoo.com (Ismail) : Permohonan Lesen MOF, PKK, CIDB - Butterworth, Penang, Kulim, Sg Petani & Bukit Mertajam.

habiburrahman
09-09-2009, 10:54 AM
Saya menyediakan :

1. Pusat Sulaman Berkomputer
2. Cenderahati Korporat
3. Pembekal Tudung
4. Pembekal Baju Muslimah

Kami cover seluruh kawasan Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak

www.tempahsulam.blogspot.com

smartincome
09-09-2009, 11:49 AM
KENAPA MASIH MENYEWA...

Miliki Rumah Idaman Dengan Cepat & Mudah.

~ Tanpa Deposit
~ Pinjaman Sehingga 100%
~ Urusan Guaman Diuruskan
~ Lokasi boleh dipilih
~ KWSP boleh dikeluarkan

INTEREST SERENDAH 3.75%

BAYARAN BULANAN DARI RM408*

Jenis Rumah
1)Rumah 1 Tingkat Harga Dari RM90K
2)Rumah 2 Tingkat Harga Dari RM110K
3)Rumah Semi-D Harga Dari RM140K
4)Rumah Bungalow Harga Dari RM280K
5)Apartment Harga Dari RM100K

Lokasi Pilihan Anda......
Kempas
Ulu Tiram
Skudai
Tampoi
Pasir Gudang
Plentong
Kulai
Senai

Dokumen Yang Diperlukan

1)Salinan Kad Pengenalan
2)Surat Pengesahan Kerja
3)Slip Gaji(3Bulan)
4)Penyata KWSP
5)Buku Simpanan Bank/Penyata Bank

Maklumat Lanjut:-

Hubungi -
Muhammad Ashid
019-7540234
http://jombelirumah.weebly.com

Rizz one
09-09-2009, 12:51 PM
Rizz One- membaik pulih alat telekomunikasi dan komputer, alat penjimat minyak h2o

Lokasi- seri kembangan & kajang selangor

GnoLa ®
10-09-2009, 12:49 PM
GnoLa12

Kami produce dan mengedar produk makanan sejuk beku dikenali dengan jenama Chicken White Sauce...

Lokasi : Seremban

rasa lain dari yang lain.. perghhh

http://i925.photobucket.com/albums/ad98/gnola12/chikenwhitesaucea5.jpg

PrestasiDotCom
10-09-2009, 05:19 PM
file:///D:/My%20Documents/Faris%20Document/Faris%20File/CWS/DSC_7223.JPG

Cheezy Chicken Roll.......rasa lain dari yang lain..perghhh...

www.chickenwhitesauce.com

akobp
13-09-2009, 07:07 AM
saya akobp
baru buka kedai dobi & cucian kering
kat area bandar mahkota cheras
harap moderator leh up direktori ku
so, sesape ade tender dobi, leh kita JV
dry cleaning profit up to 50%
call 019-386 0804

fanlee
28-09-2009, 12:59 AM
fanlee-kedai serbaneka,kedai hp,khimat baik puih hp,jual online,warung makan kecik jer-lokasi area bandar kuantan,pahang

meh up sikit ambo punya detail sape yg dekat dekat tue kalu hp rosak leh la contact ambo

fizzy86
28-09-2009, 01:11 AM
fanlee-kedai serbaneka,kedai hp,khimat baik puih hp,jual online,warung makan kecik jer-lokasi area bandar kuantan,pahang

banyak btoi kdai hang....

antara suma kdai ni yg mna plg masyuk.....?:)paid

geniusneuro
07-10-2009, 12:41 PM
geniusneuro: gifts n souvenirs shop, perfumes dan juga kraftangan daripada suratkhabar

lokasi: the store semenyih sentral

steven_jb2003
07-10-2009, 01:56 PM
banyak nie je ker peniaga....

ed_zero
07-10-2009, 02:08 PM
aku nk jd supplier utk kertas A4, printer& ink printer/toner.

ada sp2 tau camne nk apply?

puteribobo
07-10-2009, 02:20 PM
puteribobo......
supplier(membekal ayam daging/daging lembu/kambing)harga boleh dirunding..penghantaran oleh suami
lokasi kl dan selangor
sesiapa berminat call 012-6492276/012-4902512
tq

hyfactive
20-11-2009, 04:50 PM
hyfactive(hyzudin) - kiosk Mat Salai
Lokasi Sungai Besar,Sabak Bernam,Selangor
Call me - 0129306476
meh arrr...
juga konsultan berkaitan permohonan,pindhmilik,pecah bahagian dll.

abangbeca
10-12-2009, 12:42 AM
xder org nk update ker nih....

Bombtrack
10-12-2009, 01:13 AM
Salam,
Nama Company SPRING POTATO (M) SDN BHD
menjual dan pembekal "SPRING POTATO" produk makanan ringan berasaskan kentang terbaru dimalaysia.
Lokasi Sri Gombak,Batu Caves Selangor
peluang perniagan baru untuk anda
sudikan le melawat blog saya
http://potatoboom.blogspot.com

yusry2007
20-12-2009, 06:28 PM
Tambah Lagi 1.

Yusry2007 - Ahmad yusry : Membekal Ikan Keli Segar, Anak Benih, Pallet, Keli Sejuk Beku Mcm2 Perisa, Tempura Keli. - Simpang Pulai, Perak & Kota bharu, Kelantan.

Akhtar
13-01-2010, 09:15 AM
akhtar (nik akhtar) - Nik's Mystall
Menjual burger2 resipi mystall
- oblong burger, lebanese bread, patty burger, prospepper burger dll
Lokasi - Depan 7e Bandar Kinrara, BK 4

haudli
30-01-2010, 06:49 PM
bro zoly..pokdin ingin turut serta.

Haudli (pokdin) :

Kedai Jamu,
Ubat Tradisional dan
Produk2 Kecantikan

(Mustika Ratu,Jamu Mak Dara,Top Rod,Sendayu Tinggi,Sari Ayu,Atika Beauty,Yusmira,Dunia Herbs,Losyen Pati Halia Mustajab,Produk Petani,Produk Orang Kampung,Soy Collagen,Sensa Oil,Minyak Lintah Tapa,My Love Produk,Minyak Dakam,Minyak Mestika,Minyak Gamat,Minyak Angin Panas) -

Muar(JOHOR)

017-6106506

zacksutera
01-02-2010, 02:44 PM
Perniagaan aiskrim & air tebu jenama Mingomingo. Lokasi Desa Melawati Kuala Lumpur. Berbagai produk ditawarkan dari pakej mesin hingga Bistro cafe. Blog saya . http://www.mingo-mingo.webs.com

biszcyber
17-02-2010, 10:22 PM
BISZCYBER

Business offline aku....Membekal dan menjual pakaian berjenama.

Kawasan aku: n9,melake,K.l

yazryyahya
21-02-2010, 01:31 PM
menjual begedil

mesir
22-02-2010, 10:53 PM
Nak join gak leh? :D:D:D

Mesir (Adam) : IT Consultant, System developer & Programming, Web Design, Computer Related - supply & Services, Networking & Wireless - Machang, Kelantan.

Thanks TT

faris_sn
24-02-2010, 05:03 PM
den nak join laaa...

- Ehsan Takzim Enterprise
- perniagaan perkhidmatan pengedaran flyers sekitar Selangor & KL
- lokasi Shah Alam

http://ehsantakzimenterprise.*************

0192822892 - booked ur distribution schedule

http://2.bp.blogspot.com/_nTSYBCqrXPg/S1VuCbTF9oI/AAAAAAAAAAM/lYOxdAZzyoM/S1600-R/ete.bmp

flickflame
25-02-2010, 04:07 PM
sy pun nak join...hehehe

flickflame : Khalid

business : Membekal kambing boer,ferrel,kampung,biri2 australia, RUSA utk Aqiqah,Kenduri dan sebarang majlis. Perkhidmatan Kambing panggang juga disediakan dgn side dishes yang menarik.....Harga Berpatutan

Lokasi : KL

012-2477547

icarus
25-02-2010, 05:30 PM
salam,

nak join gak..menjual kain pasang dan kebaya (kebaya pasang/ready made)


webiste : http://www.icaruscollection.com (http://www.icaruscollection.com)

WanBos
27-02-2010, 02:36 PM
nickname: WanBos
Biz: Kedai Dobi -menerima semua jenis cucian dgn harga dan servis terbaik.
Lokasi: apartment persanda 3,seksyen 13 shah alam (belakang tesco extra)
h/p: 013 330 3028

janggut_X
27-02-2010, 03:49 PM
Zairul(janggut_X) :

Kedai Ubat Kesihatan,Perfume pheromone

(Perfume pheromone phero-X,pherolins,mystique swiss,thanyaporn,libido gel,pygold,libido oil,vimax,vimax xtender,virile,loket fusion excel -

Puncak Jalil(Sri kembangan)

017-6689125

amazinggold88
27-02-2010, 05:48 PM
izan_88
kedai celcom di dalam ukm
penternakan arnab di melaka

shifoo
04-03-2010, 02:55 PM
Nick : Shifoo
Sykt : Akatel Management & Consultancy
Alamat : Lot 1-95, Kompleks Hentian Kajang, 43000 Kajang, Selangor
No H/P : +6 017 693 8075
Biz : Pengurusan Acara, Khidmat Perundingan & Nasihat, Kursus & Latihan ICT & Bisnes, Khidmat Tenaga Pekerja, Ejen Komisi Am, Pengedaran Produk & Servis ICT.
Fokus Projek :
1) Pengurus Program Rakan Niaga 'Telco Mini Center' (Pusat Perkhidmatan Telekomunikasi Bersepadu)
2) Akademi Keusahawanan Telco - Kursus 5 Hari Membaiki Telefon Mudahalih

dinda_umie
05-03-2010, 08:46 PM
dinda_umie dan dinbrabus : mengusahakan tanaman fertigasi ; menjual peralatan2 fertigasi.lokasi sungai petani dan seremban.

azrine
28-03-2010, 03:33 PM
nick: azrine

lokasi: Rawang, Selangor

Biz:

1. manufacturer for building materials ie. metal deck, steel/roof truss, purlin, c channel etc..

2. manufacturer for aircond products ie. diffuser, grille, ducting system. etc..have a special connection with YORK, a brand leader in air-conditioning..

3. manufacturer for portable cabin, container office..

4. supplier for stainless steel and wooden doors, door locks, etc..

5. trading material - electrical appliances ie. kitchen hod, gas stove, wash basin, etc..

Fokus:

1. supply & install untuk material + product..harga dijamin berbaloi;

2. open new relationship untuk new business partner;

3. exclusive for CG members + its guests..

maklumat lanjut, klik siggy saya..



:D

veej
27-04-2010, 06:54 PM
= WELCOME TO VEEJ ENTERPRISE (Manufacturer & Wholesaler)=
* Your Complete One Stop For All Kind of School Uniforms & Accessories *
NO 38-3, JALAN ARAB, 84000 MUAR, JOHOR MALAYSIA.
FAX : +606-9539663 H/P : +6012-9797 852
WEBSITE : www.veej.com.my
EMAIL & MSN : veejenterprise@hotmail.com

PROFILE:

VeeJ Enterprise has over 30 years experience in uniform wholesaling and manufacturing. Our goods are distributed to most of the school uniform specialty store and retail chain store throughout Malaysia.Recently, our first outlet launched successfully in MUAR town in the year 2009. It is a best alternative choices for current students to purchase their uniform with us. So far, during these few months ago, we have gained a good reputation as well from our customers. We are trying to serve our customers bestly and friendly and also hope our customers are satisfy with our goods and services.

PRODUCTS:

1. Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia (PBSMM)
2. Pengakap Kanak / Pengakap Laut / Pengakap Kelana DLL
3. St.John
4. Tunas / Pandu / Renjer Puteri
5. Puteri Islam
6. Tunas Kadet Remaja Sekolah / Kadet Remaja Sekolah (TKRS/KRS)
7. Kadet Polis
8. Kadet Bomba
9. Persatuan Kadet Bersatu Malaysia (PKBM)
10. Kadet Pertahanan Awam (KPA)
11. RELA
12. SILAT / TAEKWANDO
13. Pakaian Seragam Tabika (KEMAS)
14. Vest Sekolah (BLACK/NAVY/MAROON/DARK GREEN/PURPLE/COCO)
15. Tudung Sekolah & Persatuan (BLACK/WHITE/NAVY/LIGHT GREEN/DARK GREEN/PINK/BLUE/YELLOW/PURPLE/GREY)
16. Neck Tie (PRIMARY&SECONDARY)
17. Chung Hwa High School Uniform
18. Track Suit
19. Relevance Accessories

SERVICES:

1. Custom-Made Uniform Persatuan
2. Embroidery & Printing
3. Tendering

FEATURES:

1. Fast Respond & Delivery Upon Request
2. Online Customer Care

harimaubelang
10-05-2010, 03:28 PM
helangrimba pembekal/penjual umpan hidup-udang sungai, cengkerik, cacing paya- tumpat kelantan

harimaubelang
10-05-2010, 03:36 PM
helang rimba. penjual/pembekal umpan hidup-udang sungai,cengkerik , cacing paya-0129161105- setitar tumpat n kb kelantan

Astarguy
11-05-2010, 10:01 AM
Astarguy: Perunding Kejuruteraan dalam Sivil & Struktur. Lokasi Pejabat: Ampang, Selangor dan Alor Setar, Kedah. :)cgrock

chesnatesz
11-05-2010, 10:11 AM
chesnatesz: printing and gift & souvenir, titiwangsa, KL :)cgrock

comemolek
12-05-2010, 11:14 PM
comemolek (Qasrina): Dobi, Kad Kahwin, Pemborong Tudung, Pembekal - Kuala Lumpur, Kelantan

laluan mudah
19-05-2010, 07:50 PM
Kalau inginkan tambahan bekalan daging lembu, saya ada supply lembu hidup dari thailand. Harga rm6/sekilo(harga ambil lembu di bukit kayu hitam) sekiranya ingin dihantar ke KL harga kos pengangkutan akan dikenakan.

Kalau ingin lebih detail boleh emel kat saya di laluanmudah@gmail.com

Terima Kasih.

syaqiq2312
23-06-2010, 12:51 PM
Company name: Nuqleo Resources
Location: Seri Kembangan

What we do….

We print:
Business Cards RM 8.40 / box
Flyers RM 0.07 / piece
Brochures RM 0.08 / piece
Letterheads RM 62.30 / rim
Greeting Cards RM 0.50 / piece
Others – Request quotation (FREE)

We Design – from as low RM 150
Corporate identities – Logo, Business Cards, Company Profile, etc
Marketing materials – Flyers, Banner, Bunting, Flash Animation, Product Presentation, etc
Branding – Product images, Advertising themes, etc

We Develop Websites – from as low RM 1,000
For details, see our package (http://nuqleo.my/v2/images/stories/price/Website%20Pricing.pdf).

Call: 013 707 4466 (Mr. Nuqleo)
Email: info@nuqleo.my
Our Website (http://nuqleo.my)
Our Company Profile (http://nuqleo.my/v2/images/stories/profile/Co_Profile.pdf)
Our Price (http://nuqleo.my/v2/pricing)

Thanks.

rin11
24-06-2010, 10:38 PM
rin11 (AWANRINNA ENTERPRISE – TR0098425-T): Produk barangan rumah, tekstil & makanan – Kuala Terengganu, Rompin & Mersing

soyabean
25-06-2010, 08:57 PM
salam..
nickname soyabean...niaga kain ela dan baju kanak-kanak branded seperti dalam blog http://alishashoppe.blogspot.com

tq..

ainiecute
29-06-2010, 04:33 PM
COMPANY : EXOM ENTERPRISE
LOKASI : PUCHONG
PERNIAGAAN: SEWAAN KANOPI DAN PERALATAN
CALL : 0193383827 (IKRAM)
EMAIL: www.exomcc.blogspot.com
www.exomenterprise.blogspot.com

ainiecute
01-07-2010, 10:50 AM
Saya ade buat business kanopi kecik-kecik jelah.. tapi sesape yang berbuget kecik bleh la call saya untuk tempahan kanopi. 019-3383827 (ikram) lawati blog saya: mhttp://www.exomenterprise.blogspot.com
http://1.bp.blogspot.com/_3DzAtkJG5kU/Sp4ATYU7c9I/AAAAAAAAAG8/shAE7kxCMmc/s1600-h/untitled.jpg

ainiecute
01-07-2010, 10:53 AM
Saya pun ade jual barut baby dan bengkung untuk ibu bersalin. murah sangat.. 1 set cuma RM 20.00. 8 pc untuk 1 set...untuk bengkung hanya RM 30.00 jer...email saya atau call untuk tempahan AINI 0193893827

Bro_Izantie
01-07-2010, 10:57 AM
Salam...nak register gak...

Aku jual kasut jer...kasut patern macam swat/magnum/johnson..tapi brand AMTEK...Lokasi di Setiawangsa, Key Elll sekian..tq:D:D:D

anak_jatiperak
01-07-2010, 11:03 AM
Salam... eloklah tu

anuarul
01-07-2010, 11:10 AM
edited....

payed_4115
02-07-2010, 10:16 AM
payed jaya enterprise.. Pasir Puth,kelantan.

menjual pakaian secara borong & runcit, menjual alat ganti kenderaan terpakai.

YF butik (Pasir Puteh & wakaf che yeh)
menjual kain sutera cina & thai, seluar & baju berjenama untuk lelaki & wanita, aksesori sperti tali pinggang, topi, tudung, selendang, stokin, jam replika, handphone replika gred AAA ( apple iphone,nokia, Vertu ferrari ) dan byk lg...

YF garage
menjual alat ganti kenderaan terpakai dari Jepun. servis penukaran enjin utk perodua & proton shj. Menguruskan hal berkaitan puspakom & JPJ.

YFbag (akan dibuka di Jerteh)
menjual pelbagai jenis beg PVC & kulit utk lelaki & wanita. beg fashion designer replika pelbagai gred ( LV,coach,gucci,prada,anasui,versace,D&G, burberry dan byk lg)

YF Gold ( agen sah Public Gold Malaysia)
menjual dan membeli emas keluaran public gold. menjual barang kemas baru & terpakai. menjual Dinar Kelantan, Dinar & Dirham Kulim..membeli surat pajak gadai dgn harga tertinggi, membeli barangan silver @ perak.. sedia membeli emas lama @ emas patah @ emas rosak..

Apai80
07-07-2010, 10:43 PM
Tip Top Services Auto Spa

AAG34, Jln Plumbum AA7/AA
Pusat Komersial Seksyen 7
40000 Shah Alam Selangor

Apai - 0176482900


http://img196.imageshack.us/img196/5204/bannertiptop.jpg

Ni map nak ke kedai:

http://img155.imageshack.us/img155/3723/mapbc.jpg[/QUOTE]

ainiecute
27-07-2010, 11:13 AM
Sewa kanopi murah!!!! call ikram 0193383827

ainiecute
27-07-2010, 11:16 AM
Sewa kanopi murah....Promosi... call Ikram 0193383827 untuk tempahan.. tiada kos penghantaran untuk ahli CG. Anda akan mendapat harga terbaik sekiranya anda adalah ahli CG.hubungi segerahttp://www. exomenterprise.blogspot.com

ainiecute
27-07-2010, 11:19 AM
Tempahan barut baby, bengkung ibu bersalin MURAH.... sangat call aini 0193893827 http://www.mudah.my/exomenterprise

ainiecute
27-07-2010, 11:29 AM
Salam,

Tujuan thread ini dibuka ialah utk mengumpulkan data ahli-ahli CG yang membuka perniagaan sendiri. Harap dapat beri kerjasama dengan memberikan maklumat spt yg diminta dan tidak berbual kosong. Keperluan membuka thread ini ialah supaya memudahkan ahli-ahli dalam CG merujuk kepada ahli forum lain berkenaan perniagaan tersebut, potensi untuk menjadi rakan niaga dalam bidang berkenaan mahupun bertukar-tukar pengalaman sesama sendiri seterusnya meluaskan perniagaan.

Maklumat yang didapati akan dikumpulkan dalam pos ini. "Template" akan diubah dari semasa ke semasa seiring dengan keperluan semasa. Buat masa ni, maklumat yang diperlukan ialah nickname, nama sebenar (tidak perlu jika tidak mahu dikenali dengan nama sebenar) dan jenis perniagaan. Perlu diingat, ini ialah thread "Real Offline Business Discussion" dan jenis perniagaan yang hanya akan dimasukkan di sini ialah "Real Offline Business" sahaja. Sila letakkan semua jenis perniagaan yang anda melibatkan diri, sebagai contoh penternakan lembu, kambing, tanaman cendawan dan sebagainya berserta dengan lokasi perniagaan anda.

Template v1.1


Contoh


Sekiranya perniagaan yang anda letak tidak disenaraikan, besar kemungkinan perniagaan tersebut tidak dikira sebagai "Real Offline Business". Antara contoh perniagaan yang tidak dikira dalam kategori "Real Offline Business" ini ialah;

- eBook
- MLM
- skim piramid



ainiecute (Aini) : Sewaan kanopi termurah sekitar kl dan Selangor, menjual barut baby berkualiti tinggi dan bengkung ibu bersalin - Selangor

kamarul7902
09-08-2010, 02:54 AM
kamarul7902 (kamarul) : kontraktor elektrik kelas III,berdaftar dgn PKK,ST,CIDB. membuat kerja2 elektrikal,pensawaian,upgrade (1 phase to 3 Phase)dan semua kerja berkaitan elektrik - Lokasi :saujana puchong

mywang
15-09-2010, 11:56 AM
nickname: MYWANG

Biz: (1) trading - Digital copier (CANON) - sell/service/rental
- Grease Interceptor/Oil Interceptor/ Delution Tank

(2) engineering services - design m&e (building services)

Lokasi: Gombak/Batu Caves/Selayang

h/p: 013 354 4540 (ADY)

John_Uan
30-10-2010, 03:23 AM
-PC Sales & Repairing.
-Cyber Cafe
-Networking System & Networking Installing.
-Contractor (Civil,ICT,Mechanical)

Location : Ampang & Johor.

dekoda
12-11-2010, 11:28 PM
Syarikat menjual Kabinet Dapur & Wardrobe berjenama DOME, kedai komputer dan ladang menternak/membeli ayam kampung ori.

cikgusimple
23-11-2010, 04:03 PM
Menjual emas,silver dan barang kemas

Lokasi terdekat :Bentong,Raub,Mentakab,Temerloh,KL dan Selangor.

Utk kawasan Ipoh,Sg.Petani,Penang,JB,dan KB juga boleh kerana ada cawangan berhampiran.Hanya order sahaja dgn sy,dan boleh collect emas anda di cawangan tersebut

Datuk
10-01-2011, 11:54 AM
Datuk (Hafiz): Accounting software Ubikwiti untuk pengusaha IKS - Damansara, Kelana Jaya, KL.

airol
10-01-2011, 12:06 PM
Airol :
1.Membekal pekerja asing / local utk pelbagai sektor .
2.Pembuatan Mold & Pelbagai kerja serta projek utk sektor perkilangan ( Plastic Injection / Spray Painting / Laser / Sputtering / Assembly ).
3.Membekal sarang burung siap proses (Direct Manufacturer)

Xtremebiz Network
017-3111197
012-9040004

haris4949
10-01-2011, 12:42 PM
Biz 1:Pembekal barang antik dan mistik.Cth keris,pedang,batu cincin,cincin dan lain2.Lawati blog saya.NUSANTARA MISTIK (http://nusantaramistik.blogspot.com)

Biz 2:Guest House di Jeli(3 bilik tidur-2 bilik air).Rm150/day
Kemudahan:
-2 bilik tidur katil queen,1 bilik tidur kosong(toto disediakan bg pengunjung yang ramai)
-Peti sejuk
-Tv dan astro
-Mesin basuh
-Pemanas air,periuk nasi,pembakar roti
-Set meja makan.
-Sofa

Lokasi:
-Taman kifayah bandar jeli
-Jalan kota bharu-grik =4min
-Jalan jeli-dabong =2min
-Kedai runcit =2min
-Balai polis =3min
-MRSM jeli =8-15min
-PUSPEN jeli =8-15min

CALL:HARIS 0145113361

hurairah01
18-01-2011, 05:14 PM
Menjual Kerepek Pisang dan Kerepek Sukun

Lokasi Selangor, Kuala Lumpur. Tempat lain pun buleh.

ijaljaws78
18-01-2011, 05:16 PM
bagus nih....

firdaus shaari
22-01-2011, 01:53 PM
Firdaus shaari:Pengangkutan lori kargo dan lori tangki.(FIRMINA TRANSPORT)

firdaus shaari
22-01-2011, 01:54 PM
Firdaus shaari:Pengangkutan lori kargo dan lori tangki.(FIRMINA TRANSPORT)
lokasi Kuantan.014-8185600

MyEfanZ
24-01-2011, 08:44 AM
MyEfanZ: EzaM Food & Beverage (JM0596656-K)

PEMBEKAL dan PENJUAL kerepek ubi power: perisa kari (http://www.kerepekz2u.blogspot.com)

juga menerima tempahan segala aneka majlis

500gram @ 1/2kg (RM7.00)
2. belian harga pembekal (harga dijamin rendah...ambil banyak lagi murah!!!)

pengedar sate kebab frozen (pengedar/stokis kawasan/peniaga sate kebab bakar/grill dialu-alukan)leh tengok kat http://www.satekebabJB2u.blogspot.com

sepeket ada20 batang RM12.00 RM7.00

PM or YM MyEfanZ yer... :)

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

zack2terer
01-02-2011, 03:54 AM
Zack2terer (En.Zaffril 0126516289)

Jenis perniagaan :


Islamic Home Loan RM50K-Millions! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=193480)

Nanodor=Mengatasi Bau Busuk (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=5796372#post5796372)

Mini Turbo=Jimatkan Petrol Tingkatkan Torque (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=201289)

Soundproof=Mengatasi Masalah Bising (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=128955)

Kad Jimat Elektrik 30%=Tanpa Plug! Tanpa Wayar! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=204964)


Lokasi = Keramat, KL

black_apple
14-02-2011, 02:28 AM
perkhidmatan sewa bj utk fnction2 tertentu x de ke?
klu de pm plz..huhuh

heromoon
28-02-2011, 11:52 AM
HEromoon ( Mohd MoniR Ahmad )

Umze herb ( M) Sdn Bhd merupakan pengilang bumiputera yang bertaraf APB /
GMP dan menjadi peneraju produk-produk yang berasaskan herba. Disini, kami
sedia membangunkan produk-produk eksklusif kepada usahawan-usahawan yang
ingin memasarkan produk di atas jenama anda sendiri.

Kami membangunkan segalanya untuk anda !!!

Dari Idea -Formulasi -PRODUK EKSKLUSIF ANDA

Produk Merangkumi

1) Penjagaan Muka
2) Penjagaan Tubuh
4) Armaterapi
5) Toiletri
6) Penjagaan Wanita
7) Minuman
8) Penjagaan Bayi



- Krim siang / malam / Anti Jerawat / anti Aging / Anti Wrinkle/ Whitening
dll
- Serum
- Toner
- Skrub Muka
- Sabun tanah liat, sabun Kolagen
- Shampoo badan / Rambut
- Losyen badan & Tangan ( bayi / org dewasa )
- Losyen / Krim Pelangsing ( pelbagai herba pilihan )
- Pencuci Wanita
- Perapat Wanita
- Losyen Penegang Payudara
- Kordial Buah tin / Kurma / Asam Boi / Kismis dll
- dll

Jika Berminat, sila email atau hubungi saya ;

email : admin@umzebiotech.com
Hp : 019-7412796 ( En Mohd Monir Ahmad )

atau datang terus ke ;

Umze Herb ( M) Sdn Bhd
17, Jalan Tiram 9, Taman Perindustrian Tiram,
81800 Ulu Tiram, Johor.

nusuk
07-03-2011, 02:04 AM
nusuk aka jimat sempoi

perfume,kosmetik dan segala bagai..boleh click link kawe

uniqorn69
18-03-2011, 02:11 AM
uniqorn69(017-3371752)

Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan teksi(waja baru sahaja) untuk sewa beli selama 5 tahun pada kadar deposit yang amat rendah (rm3,500),sila pm/sms/call segera.Stok adalah terhad.

Syarat-syarat:

1)Mempunyai lesen dan lesen PSV.
2)Tiada saman trafik
3)Tidak di senarai hitam oleh syarikat2 teksi lain.(blacklist bank ke ctos ke tuh boleh.)

Komisen lumayan di sediakan untuk mereka yang membawa pemandu baru di syarikat kami.

sharemalaysia
18-03-2011, 02:54 AM
sharemalaysia (Zazali Nordin)
019-7479364

WEALTHYSENSE COACHING ENTERPRISE 002023648-T

Jenis Perniagaan:

Perkhidmatan perundingan pengurusan perniagaan, aktiviti perkhidmatan sokongan perniagaan T.T.T.L, latihan komputer, perkhidmatan perundingan perhubungan awam dan komunikasi, aktiviti perundingan pengurusan lain T.T.T.L.

Lokasi:
Johor.

affiliatemykad
31-03-2011, 09:51 AM
MFairus - 0193978281
Affiliate Agency Mykad

Projek Mykad - Affiliate Mykad Diperlukan

Seiring dengan kepesatan kemajuan ICT, pada tahun 2009 Kerajaan Malaysia telah mewujudkan Multimedia Super Corridor (MSC) di mana merangkumi 7 teras aplikasi perdana antaranya adalah mempelbagaikan penggunaan Kad Pintar ataupun Mykad. Multimedia Development Corporation (MDeC) telah diberi mandat untuk membangunkan aplikasi pelbagai guna di dalam Mykad. Sedar ataupun tidak terdapat lebih 50 aplikasi terdapat dalam Mykad selain pengenalan diri Mykad berfungsi sebagai memperbaharui lesen memandu, Touch n Go, KWSP dsb. Sehubungan dengan itu, pada November 2010 satu lagi aplikasi telah dibangunkan oleh I Synergy Universal Sdn Bhd iaitu MyKad Smart Shopper Programme melalui Affiliate Junction (ruj. http://mykad.aj.my/). Program ini melibatkan MDeC dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) (ruj. http://smartcard.msc.com.my/).

Melalui program ini, Memerlukan ramai orang yang berkelayakan untuk dilantik sebagai Affiliate bagi merealisasikan projek ini, salah satu tugas Affiliate adalah mengaktifkan mykad pengguna. Sebagai Affiliate banyak kelebihan dan keistimewaan diperolehi. Namun kuota Affiliate yang diperlukan adalah TERHAD.

Program MyKad Smart Shopper ini memberi satu kelebihan kepada 27 juta rakyat malaysia dimana setiap orang yang berbelanja dimana-mana outlet terpilih akan menikmati diskaun yang mengkagumkan dengan hanya menunjukkan Mykad. Pengguna hanya perlu mendaftar dan mengaktif Mykad melalui Affiliate Agensi Mykad yang terpilih untuk menikmati diskaun tersebut. Pengaktifan Mykad pengguna adalah PERCUMA.

Oleh itu, Affiliate Agensi Mykad amat diperlukan dalam Fasa Pertama ini.

Anda dipelawa untuk menjadi salah seorang Affiliate Mykad kami atau ingin mengetahui lanjut mengenai program ini sila sertakan butiran melalui email untuk jemujanji

Nama:
Lokasi:
No. Tel:
Email:
Pekerjaan:
--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mohamad Fairus
Affiliate Agency Mykad
Tel: 019-3978281
Email: affiliatemykad@gmail.com
Laman Web : http://mykad.aj.my

http://mykad.aj.my/wp-content/themes/rttheme9/timthumb.php?src=http://mykad.aj.my/wp-content/uploads/2011/01/AJ_Main_banner31.jpg&w=940&h=320&zc=1

SAVON
10-05-2011, 05:25 PM
http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2010/08/Mika-Perfumes-Roll-On-6.jpg

mikaperfumes: Pati minyak wangi alternatif jenama antarabangsa.

websitee: MIKAperfumes (http://blogresipi.com/mikaperfumes)

ryuuko
13-05-2011, 04:04 PM
ryuuko(linda): Laundry & Dry Clean Centre, Liquid Detergen/Softener/Dishwashi etc. Supplier area Sandakan, Sabah.

AL SALAM FOOD
26-05-2011, 11:08 PM
Assalamulaikum Warga Carigold... :)

Al Salam Food Enterprise
JM0596657-K
45871

Pengedar kawasan Johor Bahru - AKMAL SATE KEBAB

45870

http://www.satekebabJB2u.blogspot.com

info.satekebabJB @ gmail.com

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

amiradayana
27-05-2011, 12:12 AM
amira dayana bt sharif. kedai stationary dan franchais. pulau pinang.

jamtulenmurah
31-05-2011, 11:56 AM
Salam semua,

Saya seorang Lighting Consultant atas nama Raylux Lighting Concept Design.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/63fdb1ca59.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

Baru ditubuhkan untuk meneutralkan peluang perniagaan LED Solid State Lighting yg dimonopoli bukan Melayu. :D

Kami menawarkan :

1. Lighting Consultancy :
i) Facade Lighting
ii) Building Lighting
iii) Residencial Lighting
iv) Interior & Exterior Lighting
v) Factory Lighting
vi) Shoplot Lighting
vii) Parking lot lighting
viii) dan bermacam2 lagi... anda namakan dan kami reka pencahayaan... :D

2. Jualan produk2 LED khusus buat masa ini Direct Replacement LED untuk General Lighting spt LEDT8 pengganti lampu fluorescent / kalimantang, Downlight bulb pengganti PLC, Floodlight untuk outdoor atvertisment, Spotlight dan bermacam lagi.

3. 100% produk LED buatan bumiputera Malaysia. Jaminan sehingga
2 tahun. Produk2 kami tahan paling kurang 30000 jam. :D Semua direka dan dihasilkan oleh tenaga pakar berasaskan R&D kami sendiri.

4. Custom made LED produk. Terutama kepada pencahayaan outdoor spt facade lighting.

5. Syarikat kami baru beroperasi. Harap mendapat sambutan dari warga CG disini... :) Sesiapa yg mahu bertukar lampu dirumah kepada LED ataupun yg inginkan penggunaan LED product sila hubungi saya di... myraylux@gmail.com

Terima Kasih... :D

danizone
07-07-2011, 06:29 PM
Salam..

Nama Owner : Muhamad Danial
Nama Syarikat : Gempak Network (002053142-U)

Jenis Perniagaan : Web Design,Printing,Adve​rtising & Computer Services.(area Selayang)

Contact : 0132730295. :)paid

den4ex
09-08-2011, 08:38 PM
ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA WARGA CG..:)


http://i413.photobucket.com/albums/pp220/den4ex/kerepek-bunting.jpg

TERIMA KASIH...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

vc2216
09-08-2011, 09:33 PM
TT yg berinovasi serta kreatif berusaha menaikkan martabat peniaga di CG..amalam murni sejak berzaman...

fathom11
22-08-2011, 12:46 AM
menarik thread nie... hurmm... nice info..

vc2216
22-08-2011, 01:56 AM
RUJUK saja detail signature di bawah...

Pengalaman dalam electronik/electrikal & hardware's engineering..
*Business Development Engineer
*Purchasing/Procurement

Pengalaman dalam dunia customer service MAXIS/CELCOM..

Pengalaman Credit Management ASTRO - Wisma Ali Bawal P.Jaya-Selangor

vc2216
22-08-2011, 01:58 AM
Salam semua,

Saya seorang Lighting Consultant atas nama Raylux Lighting Concept Design.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/63fdb1ca59.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

Baru ditubuhkan untuk meneutralkan peluang perniagaan LED Solid State Lighting yg dimonopoli bukan Melayu. :D

Kami menawarkan :

1. Lighting Consultancy :
i) Facade Lighting
ii) Building Lighting
iii) Residencial Lighting
iv) Interior & Exterior Lighting
v) Factory Lighting
vi) Shoplot Lighting
vii) Parking lot lighting
viii) dan bermacam2 lagi... anda namakan dan kami reka pencahayaan... :D

2. Jualan produk2 LED khusus buat masa ini Direct Replacement LED untuk General Lighting spt LEDT8 pengganti lampu fluorescent / kalimantang, Downlight bulb pengganti PLC, Floodlight untuk outdoor atvertisment, Spotlight dan bermacam lagi.

3. 100% produk LED buatan bumiputera Malaysia. Jaminan sehingga
2 tahun. Produk2 kami tahan paling kurang 30000 jam. :D Semua direka dan dihasilkan oleh tenaga pakar berasaskan R&D kami sendiri.

4. Custom made LED produk. Terutama kepada pencahayaan outdoor spt facade lighting.

5. Syarikat kami baru beroperasi. Harap mendapat sambutan dari warga CG disini... :) Sesiapa yg mahu bertukar lampu dirumah kepada LED ataupun yg inginkan penggunaan LED product sila hubungi saya di... myraylux@gmail.com

Terima Kasih... :D



Best gak barang yg si brader ni jual...:)cgrock

Sama la bidang kita..saya pun buat upselling energy saving produk jugak!!

MyEfanZ
20-09-2011, 07:02 PM
57487

MyEfanZ: EzaM Food & Beverage (JM0596656-K)

PEMBEKAL dan PENJUAL kerepek ubi power: perisa kari dan black pepper (http://www.kerepekz2u.blogspot.com)

juga menerima tempahan segala aneka majlis

1. packing 50gram dan 500gram (RM1.00 hingga RM7.00)
2. belian harga pembekal (harga dijamin rendah...ambil banyak lagi murah!!!)

pengedar sate kebab frozen (pengedar/stokis kawasan/peniaga sate kebab bakar/grill dialu-alukan)leh tengok kat http://www.satekebabJB2u.blogspot.com

sepeket ada20 batang RM12.00 RM7.00

PM or YM MyEfanZ yer... :)

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BUMP 4 update :)

zulsaigon
26-09-2011, 12:23 AM
SALAM NAK TUMPANG LETAK INFO JUGA.

http://1.bp.blogspot.com/-rL3MQmxcmaw/TndOkLx_GzI/AAAAAAAAAA8/3cx4vYPdBMU/s1600/BLOG%2BHEADER%2B2%2Bcopy.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-oZvNCMmnAdE/Tn1sheRVdxI/AAAAAAAAAB8/gbIB3PulqhQ/s400/borong+baju+kurung+copy.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-RMMsOxQesXA/Tn1sgmkrtKI/AAAAAAAAAB0/pasI217mBJc/s400/borong+bag+copy.jpg

NAMA SYARIKAT : AMG GROUP COMPANIES : Dagi Global Sdn Bhd & Amg Primaniaga.
LOKASI : SELANGOR, TERENGGANU, SARAWAK, VIETNAM, JAPAN.

PERNIAGAAN : Import Export, General Trading, Perkhidmatan Rundingan Perniagaan, Imej Korporat, Setup Franchise, Licensing, Hakcipta.

PROGRAM TERBARU : http://rahsiaborong.blogspot.com

MyEfanZ
04-11-2011, 03:08 PM
MyEfanZ: EzaM Food & Beverage (JM0596656-K)

PEMBEKAL dan PENJUAL kerepek ubi power: perisa kari (http://www.kerepekz2u.blogspot.com)

juga menerima tempahan segala aneka majlis

500gram @ 1/2kg (RM7.00)
2. belian harga pembekal (harga dijamin rendah...ambil banyak lagi murah!!!)

pengedar sate kebab frozen (pengedar/stokis kawasan/peniaga sate kebab bakar/grill dialu-alukan)leh tengok kat http://www.satekebabJB2u.blogspot.com

sepeket ada20 batang RM12.00 RM7.00

PM or YM MyEfanZ yer... :)

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BUMP sket lah:D

abangbesar
13-11-2011, 12:46 PM
salam dr abangbesar,

business abg besar:

1) kedai barangan bayi
(all-in-one stop center) - pakaian bayi & kanak2, aksesori & peralatan utk bayi & kanak2, toys kecil & besar, mandian bayi, herba2 ibu & bayi, susu tepung bayi, pampers bayi, keperluan ibu bersalin
nk tahu lanjut, rujuk sini: http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=284043

2) perniagaan IT business
supply barang2 it utk gomen & glc (from hardware to software, from networking to cctv installation)

3) perniagaan online
web developer, blog & online business (income dr advertisement ads dan upah setup site & consultant fee)

ethumb
14-11-2011, 09:52 PM
ethumb=>multi functional scarf=>pembekal dan pemborong=>idea inspira marketing=> lokasi kajang

prodigyx
09-12-2011, 09:20 PM
prodigyx (Ahmad Fikri) : Jurulatih Tenis - Johor Bahru

abdullah abd wahab
17-01-2012, 11:18 PM
Abdullah abd wahab

agensi Perlancongan

Pakej langkawi 3h 2 mlm rm150
(http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297424)

Pakej Pangkor 3h 2mlm Rm150 (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=300352)

blog : http://demytravelandtours.blogspot.com/

aYaLa
17-01-2012, 11:27 PM
aYaLa: Pemasangan CCTV - Kuala Lumpur / Selangor

armshah
22-01-2012, 10:39 AM
salam,

Company : MYHOMME GROUP RESOURCES (M) SDN. BHD. (918988-A)
SUBSIDIARIES : MYHOMME STATIONS (001895656-K) | MYHOMME STARS ( 001975542-U)

Dobi Outlet : Dobi Qaseh ( Cawangan B.B.Bangi, Kajang & coming soon B.Pahat,Johor)
Training Centre : B.B.Bangi ( ada 2 outlet boleh handle training utk 20org & 100org)

Biz lain2:-
CORPORATE CONSULTANT : Marketing | Franchise Programme | Biz Consultation
LAUNDRY MANAGEMENT : Laundry Setup | Machineries Equipment | Laundry Training & Practical
WEB & GRAPHIC : Corporate Branding | Graphic Design | Web & Portal Development | Printing

sinaranbulan
22-01-2012, 11:15 AM
Salam.

Nama : Rahmah Agency (Etiqa Takaful)
Perniagaan :

i) Menyediakan perkhidmatan memperbaharui Insuran kereta dan Roadtax kereta kawasan Kuala Lumpur dan seluruh Malaysia

Hubungi : 016-2038526, 03-91728680 (Muhammad Rasyid)

2) Menyediakan perkhidmatan Takaful Keluarga & pengambilan wakil baru (kawasan Kuala Lumpur dan Sandakan, Sabah)

(Hubungi : 013-3545984)

3) Perniagaan Emas / silver (Agen Public Gold dan GCP )


Terima kasih.

akmal_tawau
22-01-2012, 12:59 PM
Assalamualaikum semua. cantik gak thread nih...
Saya adalah pengeluar dan pengasas kepada produk2 (DyanacD, dinar & dirham Borneo & as-salam & sabun Fitrah).
untuk semua perniagaan saya, bayaran diterima dalam Rm dan Dinar dan Dirham. Insyaallah lebih keberkatan.
1. Cloth diaper DyanacD (rm25/pc)
2. Sabun kesihatan dan kegunaan seharian (sedang dalam proses pengeluaran)
3. Susu kambing asli Biogoat, saya stokis putrajaya (rm20 sepapan atau 2 dirham 3 papan)
4. Fancy Grill, pemanggang/barbekue tanpa arang semudah abc. Harga borong Rm33 siap pos
5. Madu Asli Tualang (rm55/2 dirham 1 daniq dirham utk 1 btl, 1 kg)

Siapa berminat untuk menjadi agen produk2 tersebut atau untuk guna sendiri sila hubungi saya, 014-7848884 (akmal). Untuk COD boleh jumpa saya di Presint 9, Putrajaya.

zuarizza87
26-01-2012, 12:25 PM
Zuarizza87
menjual simpack celcom sox/uox
seluruh malaysia

IskandarAjoi
02-02-2012, 02:45 PM
Salam Semua
Sy merupakan Pegawai ekslusif pemasaran bagi pembekal minyak pelincir untuk kenderaan dan juga mesin industri. Kami sedang mencari usahawan-usahawan yang berminat untuk menjadi pengedar seluruh Malaysia. Dengan Bermodalkan hanya RM7Ribu melayakkan anda menjadi Ejen bagi kawasan/daerah anda. Bagi Ejen Negeri pula memerlukan modal RM15ribu.

Info syarikat :-

MGL Bersatu Sdn Bhd
Co. No.654908-K
No. 32-1B, Prima Biz Hub (The Wharf),
Jalan Tasik Prima 5/2, Taman Tasik Prima
47150 Puchong, Selangor, MALAYSIA.
Faks: 03-80513774 Email : hyminoil@gmail.com


Syarikat MGL Bersatu Sdn Bhd telah di perbadankan di bawah Akta Syarikat bermula pada 04hb Jun 2004.

MGL adalah syarikat milik penuh Bumiputrera yang bergiat cergas dan berkemahiran dalam bidang Pembinaan, Electical & Mechanical Engineering dan pengeluar produk berasaskan petroleum.
Kami sentiasa mencari dan merebut peluang untuk bersaing di dalam arena perniagaan kerana kami yakin akan dapat memberikan perkhidmatan dan mutu kerja yang berkualiti tinggi serta prestasi yang memuaskan.

Info Minyak :-

HYMIN adalah Minyak Enjin ciptaan berteknologi tinggi dengan formulasi 2FT (Teknologi Bebas Geseran). Rawatan logam merawat permukaan logam dengan selaput perisai handal yang menahan kadar geseran 4 hingga 5 kali ganda melebihi minyak enjin biasa.
Disyorkan untuk enjin petrol, diesel & NGV.

FAEDAH
# Memberikan tahap perlindungan yg tinggi sekurang-kurangnya 5 kali lebih tinggi.
# Mengandungi Metal Treatment 12% yg memberi pengurangan lebih drastik.
# Memastikan prestasi dan kuasa enjin maksimum.
# Penukaran minyak sehingga max. 15,000 km / 10,000 km.
# Memastikan enjin licin, sejuk dan senyap.
# Perlindungan dalaman terhadap hakisan enjin.
# Memastikan enjin berjalan bersih dan penjimatan bahan api yang cekap.

Jenis minyak bagi Kenderan (petrol,diesel n MPV) :-

Kereta
5w/40 SM/CI4 (4L) Milage : 15k KM
10w/50 SM/CI4 (4L) Milage : 15k KM
10w/40 SM/CI4 (4L) Milage : 10k KM
20w/50 SM/CI4 (4L) Milage : 5k KM
15w/30 SM/CI4 (3L) Milage : 5k KM

Motosikal
2T
4T Advance
4T Premium

Info lanjut sila layari http://hyminoil.blogspot.com/

Video kelebihan Hymin :- http://www.youtube.com/watch?v=MXVP5df-xug

Hubungi saya untuk info lanjut.
IskandarAjoi (Exclusive AGENT HYMIN OIL)
isla_net85@yahoo.com
0132425081
Berjumpa:- Sekitar KL dan Lembah Klang

purepretty
22-03-2012, 06:51 PM
salam dan selamat sejahtera
nickname:Purepretty
nm syarikat:Purepretty biz trading
-menjual barangan kesihatan/kecantikan online dan offline/sewa bilik perjumpaan/seminar,kursus website/membina website.
lokasi :Taman Sutera Indah,Lunas ,Kedah
h/p:0133215731

Pak.Lang
03-04-2012, 12:20 AM
patut link to http://businessdirectory.carigold.com/

tukangkata
03-04-2012, 12:32 AM
RnH COLLECTION : Pregnancy Pillow, Barangan Bayi - Shah Alam

http://img684.imageshack.us/img684/6016/tb3z.jpg

mahir_tg
10-04-2012, 02:52 AM
buat masa ni niaga perfume gred AAA atau high grade dr Dubai ke seluruh malaysia...;)

safetraderlist
11-04-2012, 01:49 AM
En Noor : Menjual Produk2 TM... Pemsangan Internet di rumah.. Ade rebet lagi 2...hehehe... TQ CG..

swbina
16-05-2012, 04:33 PM
Kami adalah kontraktor pakar dalam pertambahan dan pengubahsuaian rumah untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, P.J, Kajang, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih. :D

nlm
21-05-2012, 05:57 PM
laili(Nor Laili) : Ekslusif, hand-made tudung, terima tempahan tudung, - Rawang, Selangor

http://husnazirahcollection.blogspot.com/

wak_handalan
21-05-2012, 06:08 PM
wak_handalan

-kontraktor kelas F (civil) dan sijil kementerian kewangan
-kerja-kerja civil..tambah rumah ka..cat rumah ka
-membeli scrap komputer/peralatan elektrik & elektronik -under YB RKG
-menjual peralatan komputer baru dan terpakai (recond) pro niaga mudah http://www.mudah.my/palapapa
-servis komputer termasuk mem'format' dan me'repair'
-pendawaian elektrik sefasa/3 fasa
-install / maintanance aircond (service)

lokasi: Banting, Selangor

tanabe84
05-06-2012, 04:30 PM
tanabe84 : Menjual pakaian, perfume & macam2 lagi.. laman web saya http://kedai.tanabe84.net & http://www.facebook.com/kedai.zanie

izzat on
16-06-2012, 01:14 PM
Izzat ON : Kiosk Coconut Shake (Cocoz Station) - Alor Setar, Kedah

Adunan Rasa
02-07-2012, 09:21 PM
Adunan Rasa : Produk Homemade Kek,Coklat dan biskut. Bandar Baru Bangi.

http://www.facebook.com/adunanrasaenterprise

angahlin
06-07-2012, 03:53 PM
ANGAHLIN BEAUTY ENTERPRISE

www.angahlinbeauty.com

parfvmetc
10-07-2012, 11:24 AM
parfvmetc (Azam) : Menjual original branded perfume at discounted price secara online. Checkout http://parfvmetc.wordpress.com

yatiemn
28-07-2012, 03:42 PM
yatiemn: homemade kurung dan gaun kanak-kanak, jubah dewasa, biskut & kueh / penang / http://www.lovelykidzcloset.com, http://www.lovelyladiezwrapz

nurhannah
06-08-2012, 05:31 PM
Habbatus Sauda & Olive Oil

LIKE http://www.facebook.com/nurhannahshop
http://www.nurhannah.com

IsmethUlamRaja
14-08-2012, 12:12 PM
MKZ Enigma Resources (Kamarul)

- Sale/service brand new@refurbish high power and low power microscope
- sales/service brand new@refurbished profile projector
- service and calibration of microscope and profile projector
- buying and selling scrap material (mainly metal)
- supply raw material for metal stamping

tomorrow
05-09-2012, 01:32 PM
TEAM AR ENTERPRISE

menyediakan khidmat untuk urusan dengan Bahagian Pinjaman Perumahan(BPP), Perbendaharaan Malaysia (pinjaman perumahan kakitangan kerajaan).lokasi di Shah Alam, selangor.sedia menyediakan khidmat kepada ejen/lawyer/developer/orang perseorangan dan lain-lain.
khidmat yang disediakan : hantar borang/dokumen ke BPP,ambil dokumen dari BPP, permohonan dokumen daripada BPP dan lain-lain urusan yang berkaitan.

hubungi Rosli: 019 355 4755

mahir_tg
05-09-2012, 06:56 PM
Sape nak beli produk Alpha Lipid SD2 dan produk kecantikkan lain boleh klik banner di siggy sy..;)

Molque
14-09-2012, 12:42 PM
:)cgrock kami membekal baju bundle kanak hingga dewasa. kawasan kuala lumpur. boleh pm untuk pertanyaan lanju. EMAIL: aireenbabykidstots@gmail.com:)cgrock
:)paid
:)paid

joee
14-09-2012, 12:52 PM
jual borong atau utk individu baju thirt kosong pelbagai warna dan size..klik siggy utk lbh lanjut

revokulture
07-12-2012, 05:52 AM
As Salam,

Revokulture Enterprise

Penerangan
Revokulture Design & Photography mengkhusus dalam Rekabentuk,
Multimedia/IT, Videografi & Fotografi. Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan
yang terdiri daripada mereka bentuk, menyunting video, merakam
video untuk acara-acara (majlis pertunangan, perkahwinan, ceramah
perniagaan, dll), perkhidmatan fotografi dan semua di antaranya!

Maklumat am
Untuk maklumat lanjut, tempahan, sebut harga atau soalan,
hantarkan e-mel anda kepada revokulture@gmail.com
atau berikan kami panggilan di +6 012 2442 684

Produk/Servis
Kami dalam proses untuk mengumpulkan data untuk menghasilkan
pakej-pakej yang menarik untuk anda di masa hadapan! Sila lawati laman FB kami di www.facebook.com/revokulturedesign

Pencapaian
MOGSEC 2012 (Oil & Gas Exhibition @ KLCC) - Official Photo & Video untuk event
Halfest 2012 (Halal Exhibition @ PWTC)- Official Photo & Video untuk event
LIMA 2013 (Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition @ Langkawi) - Dalam perbincangan
MIHAS 2013 (Malaysia International Halal Showcase @ MATRADE) - Dalam perbincangan
AFA 2013 (Anime Festival Asia 2013) - Dalam perbincangan

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock

hamliana
13-12-2012, 03:04 PM
Hamliana Enterprise : Kitchenware, Almond Chocolatechips Cookiess -Johor Bahru

hamliana
13-12-2012, 03:08 PM
salam..
saya membekalkan almond chocolatechip cookies di daerah JB..
sape2 berminat utk jadi ejen leh pm sy k..

or sape2 cni tokey kedai/cafe area JB leh Pm sy x...?sy nk tumpang letak cookiess kt kedai saudara..

emel kat hamli6067@gmail.com

ni gambar cookiess sy.. :)

http://4.bp.blogspot.com/-mqnlB2TvSrQ/UMl1hDOyTzI/AAAAAAAAB5g/8BVSa2xQFSA/s400/375386_10151220958383853_1196741678_n.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-It88XMAQzAc/UMl1oBtNglI/AAAAAAAAB5w/4E5YFTpsXdI/s400/432201_4684553644740_905171969_n.jpg

Arxtivation
17-12-2012, 06:43 PM
Kebab Dzul Enterprise , menyajikan makanan masakan timur tengah . Di Lembah Klang . Kami dari Jenjarom ,Banting

Deen27
21-12-2012, 12:54 AM
Teman jual kanopi. tempah punya.. leh mintak size and bentuk yang nak asal leh bagi descrition details sket. Pape, leh roger teman..

calist84
26-12-2012, 05:48 PM
calist84

1. Dobi - cucian biasa, cucian tangan, cucian kering, cucian express, mengering, menggosok, melipat pakaian, ambil & hantar dll. Menerima semua jenis pakaian, coverall, comforter, toto, langsir, sejadah, carpet, soft toys dll.*Location - Bandar Damansara, Kuantan.

2. Menjual barangan dan pakaian berjenama utk kanak-kanak secara online - clothing, feeding accessories, toys, travel gears etc. Brand - Carters, Disney, Jumping Beans, Gap, Tommy Tippee, MAM, Medela etc. Location - Seluruh Malaysia.

k_a_a
26-12-2012, 05:59 PM
Ambo ni buat sistem berasaskan web .. software development berasaskan PHP .. Untuk portfolio ambo, boleh tengok di website ambo di dalam siggy dibawah ni...

sydered
01-01-2013, 02:22 AM
Saya membekalkan perfume Dubai secara borong. Kedai borong saya di Chow Kit. Virtual Empire Trading. Selain itu saya juga membekalkan kaca mata hitam. boleh lawati web saya di www.kacamatahitam.com =)

2misi.com
04-01-2013, 05:30 PM
Good Thread. Semoga rekan-rekan CG banyak terbantu oleh thread ini dan bisa mulai berniaga.

afiqarbae
11-01-2013, 06:21 PM
AfiqArbae :

Jenis perniagaan 1 : Menjual Pakaian Wanita
Lokasi : www.crazewear.com (http://www.crazewear.com) / Subang Parade / Cheras

Jenis perniagaan 2 : Membina Laman Web / Printing
Lokasi : www.digitalbox.com.my (http://www.digitalbox.com.my)

asdasdasd
11-01-2013, 08:04 PM
Senarai Terkini Perniagaan Ahli Carigold.com



kena susuh by kategori tt, baru sedap org nak baca..

faridizz
13-01-2013, 06:30 PM
faridizz

menjual:-
Pen Quran Digital
https://www.facebook.com/jombelajarquran

nanazakura
16-01-2013, 04:55 PM
salam.


Aksara Kreatif (aishah)
-menyediakan perkhidmatan offset printing (corporate folder,booklet,brochure,dll)
-website design & graphic design
-membekal produk premium gift spt pen,mug,tshirt,bag,dll

Lokasi: Bazaar MAINS Seremban

brodean
18-01-2013, 01:41 AM
Perniagaan :

Nickname: Din
Jenis perniagaan: onestopcentre utk segala jenis insuran medical
Lokasi: office subang taipan

npsb
22-01-2013, 06:01 PM
npsb (aiman) - Supply terminal machine pelbagai guna (top-up, bill payment Telco, TNB, SYABAS, BSN AGENT, dll) di seluruh Malaysia! :)

zul.achilles
24-01-2013, 02:23 AM
zul.achilles

Business: Percetakkan, membuat bahan2 tarpaulin(banner/bunting) dan alat2 bantuan pameran( bunting stand, promotion counter)

Lokasi : KL ( tp support agent around malaysia thru courier service )

website : www.achillesprinting.com.my

Li Lui
27-01-2013, 06:24 PM
Aku pun nak daftar kat sini gak..senang untuk CG Forumer:

Perniagaan: Perladangan Gaharu
Status: Syarikat Bumiputra
Perkhidmatan:
1. Pembekal Pokok Gaharu
2. Perladangan Pokok Gaharu

Lokasi: Sabah

chulax12
27-01-2013, 06:38 PM
1) Agen Part Time Agent TM Unifi/Streamyx/P1/Maxis Fibre/Time/Line Telefon/Celcom Broadband.

2) Bisnes Tanpa Modal (Dropship) untuk Apple Produk,Samsung,HP & Laptop Komisyen*lumayan

p/s : Kalau ada sebarang pertanyaan & Kemusykilan..Whatsapp/SMS saya
019-2595019

lokasi : Putrajaya

nurul2109
26-02-2013, 10:26 AM
Perniagaan :

Nickname: Nurul2109
Jenis perniagaan: rumpai laut gred AAA - Murah2 sangat,homemade ,COD:KL
Lokasi: Keramat + KL + PUCHONG JAYA

xaimisa
06-03-2013, 01:32 AM
As salam

Nama: xaimisa
Jenis perniagaan: stickers kenderaan,data management,shisha
Lokasi: shah alam,selangor

Tq

fadhli_7997
06-03-2013, 01:51 AM
Assalamualaikum,

Nama : fadhli_7997
Syarikat : SFFP Group (1. SFFP Technology & Consultant , 2. SFFP Research & Development, 3. SFFP Management)
Jenis pernigaan : 1. SFFP Technology & Consultant (Menyediakan Pendidikan dalam talian serta consultation dalam sistem pendidikan) - Matlamat ke arah menghasilkan pelajar : 100% lulus adalah mudah, malah 100% cemerlang dengan gred A,B atau C juga tidak mustahil)
2. SFFP Research & Development (Menyediakan system-system yang lebih memudahkan) - Matlamat ke arah pencapaian yg lebih baik : jika ada teknologi tapi makin menyusahkan, itu bukan nama teknologi... teknologi ini sebenarnya boleh membuatkan manusia lebih malas tetapi mengeluarkan output yang lebih produktif disamping kualiti yang lebih standard.)
3) SFFP Management (Mengurus takbir & sokongan keatas setiap yang diperlukan dalam SFFP Group...

Lokasi : Sungai Petani, Kedah.
Market : Seluruh Malaysia ..... future .... International...

Yang penting pulun... lepas tu tawakkal no... :D

speedfx
10-03-2013, 12:06 AM
Assalam semua..

nick: speedfx
perniagaan:Karipap sejukbeku dan Mini Popia.
lokasi: Kota Tinggi Johor.

nak tempah sila pm :). Terima kasih semua.:)cgrock

majapahit8
25-03-2013, 04:22 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

nick: majapahit8

Business: Semua jenis life insurance + medical card
Lokasi : Office Subang Taipan
website: http://edmuzamir.medicalcards.org/

Guligeng
08-04-2013, 12:52 PM
guligeng (Balqish) : Pengurus Majlis untuk Hari Keluarga pakar dalam Permainan Tradisional - Selangor

goldironman
11-04-2013, 11:41 AM
Assalamualaikum semua,
Nick: goldironman (Homestay Seri Mawar)
Business: Homestay (Eksklusif Untuk Muslim dan Warganegara Malaysia Sahaja!)
Lokasi: Seberang Jaya, Penang
Website: Klik siggy dibawah ni ya! :)

Aku pun nak daftar kat sini gak...senang untuk CG Forumers :)cgrock

TT, Tolong listkan aku di mukasurat pertama ya! Terima kasih diatas inisiatif anda :)

zall
27-04-2013, 11:08 AM
Nama: zall
Jenis perniagaan: round neck tshirt RM7.50/sehelai (min 30 helai)
Lokasi: sungai buloh

MugenMTX5
08-05-2013, 09:47 PM
MugenMTX5(Shafy) : Mengimport & Pengimport Segala Prouduct Dari Negara Pengeluar China, Vietnam ,Thailand, Hong Kong , Indonesia - Gombak , Selayang , Rawang , Kuala Lumpur

de hecka
10-05-2013, 10:02 AM
de hacka;Telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang bekalan/perkhidmatan
di bawah sektor, bidang dan sub-bidang.Berurusan dengan "Kerajaan Persekutuan..ROB - PERSEORANGAN

040103 MAKANAN BERMASAK ISLAM
221001 PEMBERSIHAN BANGUNAN DAN PEJABAT
221002 MEMBERSIH KAWASAN

kalau ada peluang masuk tender terutamanya kantin2,dewan2 makan sekolah boleh bg tau kalau ada kwn2 yg sudi membantu..di alu2 bg yg ingin bekerjasama dgn sy..sebab sy baru je uruskan syarikat ni,sebelum ni arwah org tua yg punya..sy tengah cari2 tender yg berkaitan..lokasi sy skrg swak..lesen ni boleh digunakan juga di kerajaan persekutuan..

boleh juga berusrusan dgn sy di JB..SALAM...

wak man
13-05-2013, 11:35 PM
Salam
Wak man: servis air cond and wiring rumah/rumahkedai ares shah alam/lembah klang

KilangCetak
17-05-2013, 09:24 AM
azcreative: Mencetak T-Shirt & Khidmat Cetak Baju

pogee752
17-05-2013, 09:42 AM
berniaga pemanis tanpa kalori stevia...http://www.MillenniumSweetener.com/MY87106331JOH

goldendream
21-05-2013, 12:56 PM
klo nak expand business.... boleh laa pegi cawangan CGC terdekat k..:)

dantshirt
17-07-2013, 10:35 AM
Assalamualaikum dan salam ramadhan,

nick:dantshirt

Business:t-shirt printing,pembekal t-shirt
Lokasi : taiping perak
website: https://www.facebook.com/danferio
__________________

fishBLadE
17-07-2013, 11:57 AM
as salam.......

Nama : tO'mAt
nick : fishBLadE
Jenis Perniagaan : Sewa lori(Lokasi - K Lumpur), Inang-inang (Lokasi - Melaka) pulut yg dikukus n dijemur kering dan digoreng) perkhidmatan LIMO ke singapura, business Class (Lokasi - Melaka - K lumpur - Singapura)

ewent
03-08-2013, 07:13 AM
salam ramadhan

ewent(ezwan):menjual pakaian dan aksesori wanita, pakaian dan aksesori kanak-kanak, aksesori lelaki, dan food supplement. area putrajaya
website: www.chantiquegallery.com.my

azhanidris
05-09-2013, 11:22 AM
Syarikat: Saidina Excel Canopy (http://www.saidinaxlcanopy.com.my)
Hubungi: 017-3613212 (Azhan) / 012-2173059 (Siadon)

Kami adalah pembekal kanopi (http://www.saidinaxlcanopy.com.my) utama di Malaysia yang membekalkan kanopi serta semua perlatan kanopi dengan harga yang paling murah dengan kualiti yang tinggi.

Kami mempunyai kilang (http://saidinaxlcanopy.com.my/kilang/kilang.html) yang berkapasiti tinggi dalam mengahsilkan kanopi yang berkualiti tinggi.

Kami mempunyai pengalaman yang luas dalam perniagaan penyewaan kanopi. Ini menjadikan kami pilihan utama pelanggan berdasarkan kepakaran kami dalam memilih kualiti bahan yang sesuai untuk pelanggan kami.

Lawat blog kami (http://saidinaxlcanopy.blogspot.com/).

ZirahNamia
17-09-2013, 08:00 PM
Nama : Aiman Hariz Amran
Syarikat : Ahead Technology Sdn Bhd
Phone : 012-2043950 Aiman Hariz
FB 1 : https://www.facebook.com/UsahawanAirTech
FB 2 : https://www.facebook.com/airtechwifi
Servis : AirTech WiFi Hotspot - Kami ada membuat Program Usahawan AirTech WiFi Hotspot dimana kami akan provide solution + equipment untuk usahawan yang berminat ingin menjalankan perniagaan WiFi Hotspot. Kelebihan kami adalah sesiapa yang mengambil solution dengan kami akan dapat lesen ASP francais dari kami dan boleh menjalankan perniagaan wifi hotspot secara sah dan selamat.

KilangCetak
23-09-2013, 01:47 AM
KilangCetak(kilangcetak.com) : Jenis perniagaan: Pencetak T-Shirt, Lokasi Shah Alam tapi untuk Satu Malaysia.