PDA

View Full Version : ~ Camana Nak Tau Nombor PLAT Terkini Bagi Negeri2 Kat Malaysia ~


wanzex
02-10-2008, 10:16 AM
camana nak tau no plat terkini bagi negeri2 kat mesia ni? de saper2 mahir dlm hal ni? de cara online x? sila up date kat sini. :D :D :D

wanzex
02-10-2008, 10:17 AM
terengganu skrg TAT

wanzex
02-10-2008, 10:18 AM
kalau tak silap Kelantan DBH dan Pahang CCF

wanzex
02-10-2008, 10:18 AM
de saper tau Wilayah plat apa skrg?

cay3869
02-10-2008, 10:21 AM
korang boleh check kat sini, utk seluruh malaysia.. :D :)paid

no kenderaan terkini (http://portal.jpj.gov.my/v5/index.php/No-Kenderaan-Terkini.html)

cay3869
02-10-2008, 10:22 AM
de saper tau Wilayah plat apa skrg?

Kuala Lumpur - WRW1507 :D

wanzex
02-10-2008, 10:25 AM
korang boleh check kat sini, utk seluruh malaysia.. :D :)paid

no kenderaan terkini (http://portal.jpj.gov.my/v5/index.php/No-Kenderaan-Terkini.html)

Kuala Lumpur - WRW1507 :D


makasih bro...
agak2 plat WSA tu lambat lagi tak?:D

mohd12
02-10-2008, 10:28 AM
sabah SAA2073

cay3869
02-10-2008, 10:28 AM
makasih bro...
agak2 plat WSA tu lambat lagi tak?:D

maybe 3bulan lg kot.. :)

wanzex
02-10-2008, 10:44 AM
maybe 3bulan lg kot.. :)

WRW - WRX - WRY ---> WSA.
sebulan lompat satu huruf ek? :D

wanzex
02-10-2008, 10:46 AM
sabah SAA2073

apa no plat Labuan skrg?

T2T
02-10-2008, 11:00 AM
WRX 2008 pakai kete subaru impreza.. fuh.. seksii..

khairilhusni
02-10-2008, 11:03 AM
Perak AGP6735
Selangor BKD2679
Pahang CCH1298
Kelantan DBH8703
Johor JLF5036
Kedah KCJ3609
Langkawi KV6499C
Labuan LC9107
Melaka MBR6284
N Sembilan NCD3910
Pulau Pinang PHX5956
Kuching QAN2956
Sri Aman QBA4764
K Samarahan QCB9302
Limbang QLA2284
Miri QMM8513
Kapit QP4430
Sarikei QRE3654
Sibu QSQ7378
Bintulu QTF6462
Perlis RH3973
Kota Kinabalu SAA6608V
Beaufort SB7450A
Lahad Datu SD9156D
Kudat SK7439
Sandakan SS5600L
Tawau ST9334L
Keningau SU9620A
Terengganu TAT4798
Kuala Lumpur WRW1507

Qy_viceVersa
02-10-2008, 06:51 PM
biler la aku nak da kete sendiri..
ngeh3..


ciLaMat hari raYE to aLL warGa CG

scaffold
03-10-2008, 05:13 AM
igt nk amk time plat WRX tp x sbr amk gak WRK... :)

wanzex
03-10-2008, 08:20 AM
rase nak booking no plat KL ni...de saper2 leh tolong?

hardbiz
03-10-2008, 08:23 AM
ehe.. tengku cari kete ker cari no plat jer ? hehe no trg xnak amik ker ?

wanzex
03-10-2008, 08:29 AM
ehe.. tengku cari kete ker cari no plat jer ? hehe no trg xnak amik ker ?

kalau no plat saja nak letak kat aner...? :D :D :D

ErieAdn
03-10-2008, 08:46 AM
makasih bro...
agak2 plat WSA tu lambat lagi tak?:D

Kenapa ko duk tunggu-tunggu plat WSA nih..??:-?:-?

ErieAdn
03-10-2008, 08:47 AM
kalau no plat saja nak letak kat aner...? :D :D :D

Letak kat kereta 'labi' pon ok gak..:">:">:">:D:))

hardbiz
03-10-2008, 08:57 AM
kalau no plat saja nak letak kat aner...? :D :D :D

letak kat depan pagar xper, jadi alamat umah baru.. x pun ikut cadangan erieadn

:)):)):)paid

wanzex
03-10-2008, 09:15 AM
Kenapa ko duk tunggu-tunggu plat WSA nih..??:-?:-?

ada makna tu erie... tp rahsia! plat ganu dah jemu tgk...byk sgt... :D:D:D

ErieAdn
03-10-2008, 09:31 AM
ada makna tu erie... tp rahsia! plat ganu dah jemu tgk...byk sgt... :D:D:D

Patut laa plat ganu lambat bergerak... aku pon sama ni ingat nak ambik plat wilayah ataupon plat KB jerk..:p:p:p:">

wanzex
03-10-2008, 03:11 PM
Patut laa plat ganu lambat bergerak... aku pon sama ni ingat nak ambik plat wilayah ataupon plat KB jerk..:p:p:p:">

KB tu Kedah ker???? atau maksudnya kota bharu..??? :-?:-?:-?

wanzex
03-10-2008, 03:12 PM
ada saper2 leh tolong.... ada 'org dalam' ke...senang la skit!

NEMO
06-10-2008, 06:06 AM
Patut laa plat ganu lambat bergerak... aku pon sama ni ingat nak ambik plat wilayah ataupon plat KB jerk..:p:p:p:">

plate kete aku TAB..beli dalam tahun 2001...skrg dah 2008 ..plate ganu baru TAT..

lembab nak mampus:(scam:(scam:(scam

buntalamus2
06-10-2008, 06:09 AM
kedah KCK....

wanzex
10-10-2008, 08:14 AM
plat WSA 22 agak2 korang berapa K hah?

Biggie
10-10-2008, 09:06 AM
plat WSA 22 agak2 korang berapa K hah?

cuba la masuk 4 riban... kalau berani up sket..

AlchemisT
10-10-2008, 09:15 AM
aku no plat TAG tahun 2004...2008 TAT...mmmmm

NEMO
10-10-2008, 09:16 AM
aku no plat TAG tahun 2004...2008 TAT...mmmmm

agak2 baper lama aku nak tunggu no plate TAX 1:-?:-?

kni
10-10-2008, 10:03 AM
plat WSA 22 agak2 korang berapa K hah?

kalau plat wilayah... cth WRW 11 biasanya rate antara RM13- RM15K... kalau no 22, mungkin kureng sket ler...
tu pun ikut nasib gak... kadang2 boleh dpt murah...

alonso
10-10-2008, 10:03 AM
selangor pakai plat BKD skrg

wanzex
10-10-2008, 10:50 AM
agak2 baper lama aku nak tunggu no plate TAX 1:-?:-?

dah berlambak TAXI kat KL tu...:)):)):))

wanzex
10-10-2008, 10:51 AM
kalau plat wilayah... cth WRW 11 biasanya rate antara RM13- RM15K... kalau no 22, mungkin kureng sket ler...
tu pun ikut nasib gak... kadang2 boleh dpt murah...

ko ada 'orang dalam' tak???? :D

ladypink
10-10-2008, 11:00 AM
aku punya plat keta QTF - plat swk thn 2007...

untuk tahun ni pon masih pakai QTF, lambat lagi nak gerak pakai QTG...

jani
10-10-2008, 11:01 AM
ko ada 'orang dalam' tak???? :D

org dalam pun sama jg tengku..kna beli jg..

br fair..

wanzex
10-10-2008, 11:15 AM
org dalam pun sama jg tengku..kna beli jg..

br fair..

maybe murah skit kot....! :D:D:D

jani
10-10-2008, 11:21 AM
maybe murah skit kot....! :D:D:D

sama je makcik oi..

dl mak kawan aku keje kt jpj terenganu.

amik plat TAP8X pun dh 3k lebih..

org dalam tu..

kni
10-10-2008, 11:22 AM
maybe murah skit kot....! :D:D:D

:D:D sowy ler tengku...
kalau KL... harga tetap sama... org ddm pun tak leh buat apa2...

jani
10-10-2008, 11:22 AM
aku klau nk beli kete amik plat perlis..

skrg ni RX apa ek?? rsnya lum RJ lg kn??

jani
10-10-2008, 11:25 AM
maybe murah skit kot....! :D:D:D

makcik sokong la plat terengganu..

bila plat terengganu lambat bergerak pakat kate ganu x maju..

mana x majunya klau rakyat sendiri pun g beli kt negeri lain..

aku bangga jd ANAK TERENGGANU..

skrg duk perak pakai kete plat TAD696X..

wanzex
10-10-2008, 11:25 AM
aku klau nk beli kete amik plat perlis..

skrg ni RX apa ek?? rsnya lum RJ lg kn??

masih RH la jani!!!

wanzex
10-10-2008, 11:26 AM
makcik sokong la plat terengganu..

bila plat terengganu lambat bergerak pakat kate ganu x maju..

mana x majunya klau rakyat sendiri pun g beli kt negeri lain..

aku bangga jd ANAK TERENGGANU..

skrg duk perak pakai kete plat TAD696X..

mana ada X :o:o:o

jani
10-10-2008, 11:27 AM
masih RH la jani!!!

dah x lama tu..

booking RJ77 siap2..

letak kt honda EX5..:D:D

clorox_bersih
10-10-2008, 11:27 AM
plate KL mana tak laju kalau da gomen punye pun sume pakai no kL..
melaka sekarang mbr dah kot...rasenye da nk habis da mbr ni

jani
10-10-2008, 11:28 AM
mana ada X :o:o:o

mana leh dedah identiti aku..

kan org jumpa susah plk..

mydreamerz
10-10-2008, 11:28 AM
cuba check kat www.jpj.gov.my

jani
10-10-2008, 11:29 AM
cuba check kat www.jpj.gov.my

ok..TQ

comey awek kt abatar ko..

tolong kim salam boleh??

kni
10-10-2008, 11:30 AM
plate KL mana tak laju kalau da gomen punye pun sume pakai no kL..
melaka sekarang mbr dah kot...rasenye da nk habis da mbr ni

memang laju...

keta gomen wilayah...
syarikat korporat pun amik wilayah...
org luar KL pun amik wilayah...
org duk kajang pun amik wilayah...

:D:D

jani
10-10-2008, 11:31 AM
memang laju...

keta gomen wilayah...
syarikat korporat pun amik wilayah...
org luar KL pun amik wilayah...
org duk kajang pun amik wilayah...

:D:D

lepas KL pkai plat WAAA plk..:eek::eek:

rakyatmalaysia
10-10-2008, 11:32 AM
aku baru ambik motor baru 3 minggu lepas kat melaka, plate MBR, kan ke no plate leh check kat laman web JPJ???

wanzex
10-10-2008, 11:32 AM
cuba check kat www.jpj.gov.my

Perak AGP7969
Perak AGQ102
Selangor BKD3809
Pahang CCH1865
Kelantan DBH9142
Kelantan DBJ102
Johor JLF6657
Kedah KCJ4315
Langkawi KV6503C
Labuan LC9126
Melaka MBR6725
N Sembilan NCD4266
Pulau Pinang PHX7194
Kuching QAN3345
Sri Aman QBA4775
K Samarahan QCB9311
Limbang QLA2303
Miri QMM8754
Kapit QP4449
Sarikei QRE3756
Sibu QSQ7540
Bintulu QTF6549
Perlis RH4047
Kota Kinabalu SAA7054V
Beaufort SB7479A
Lahad Datu SD9275D
Kudat SK7445
Sandakan SS5718L
Tawau ST9445L
Keningau SU9655A
Terengganu TAT5086
Kuala Lumpur WRW4136
Kuala Lumpur WRX102

jani
10-10-2008, 11:34 AM
aku baru ambik motor baru 3 minggu lepas kat melaka, plate MBR, kan ke no plate leh check kat laman web JPJ???

leh..

aku saje je nk bermanja ngn tengku..

biar dia tolong tgk utk aku..:D:D

rakyatmalaysia
10-10-2008, 11:37 AM
leh..

aku saje je nk bermanja ngn tengku..

biar dia tolong tgk utk aku..:D:D

oooo paham2:"> asal 2-2 single okay je:)) (terus terang...)

wanzex
10-10-2008, 11:38 AM
leh..

aku saje je nk bermanja ngn tengku..

biar dia tolong tgk utk aku..:D:D

mmg ko anak manja....mai cayang ucuk3 :))

jani
10-10-2008, 11:41 AM
mmg ko anak manja....mai cayang ucuk3 :))

:">:">ko nk beli plat mn ni??

dl aku ada tlg kawan beli plat perak AGG90..x smpai 1k pun..

kni
10-10-2008, 11:42 AM
lepas KL pkai plat WAAA plk..:eek::eek:

aku tak rasa camtu...

aku rasa akan jadi camni...

WKL 1234 A

DreamCatcher
10-10-2008, 11:48 AM
hoh.. no plat ni yang mahal apa nombornya.. :D

jani
10-10-2008, 11:54 AM
skrg yg plg mahal TAN 1..aku x pasti brp harge dier..

jani
10-10-2008, 11:58 AM
Peniaga bayar RM200,000 plat TAN 1

JERTIH: Nombor pendaftaran TAN 1 menerima bidaan RM200,000, yang tertinggi dicatat di negara ini tahun lalu, mengatasi JJJ 1 yang dijual pada harga RM168,000.

Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Fauzi Haron, berkata nombor pendaftaran TAN 1 itu ditender oleh seorang ahli perniagaan dari Kuala Lumpur dan mencatat rekod tertinggi pernah dijual di negara ini setakat ini......

wanzex
10-10-2008, 11:58 AM
:">:">ko nk beli plat mn ni??

dl aku ada tlg kawan beli plat perak AGG90..x smpai 1k pun..

nak boking WSA 22 :)):)):))

jani
10-10-2008, 12:03 PM
nak boking WSA 22 :)):)):))

ko pkai la kuasa2 yg ada..

suruh pak Agung ko tolong ke..

suruh tulis surat kata anak buah ganu nk plat WSA22

wanzex
10-10-2008, 12:05 PM
ko pkai la kuasa2 yg ada..

suruh pak Agung ko tolong ke..

suruh tulis surat kata anak buah ganu nk plat WSA22

abg aku dulu satu sekolah ngan tengku mizan (skrg sultan/agong)...
kat smk sultan sulaiman... huhuhuhu :-?:-?:-?

jani
10-10-2008, 12:08 PM
abg aku dulu satu sekolah ngan tengku mizan (skrg sultan/agong)...
kat smk sultan sulaiman... huhuhuhu :-?:-?:-?

aku pun dl skolah tu...

tp x smpat la ngn tengku mizan..

dh masuk tender ke lum??

kl sekejap je plat dia..

lg2 skrg ni dh pnghujung WRX..lg satu huruf lg nk WSA

monalito
10-10-2008, 12:11 PM
Tawau ST XXXX L

monalito
10-10-2008, 12:11 PM
No di sarawak lagi ganjil

wanzex
11-10-2008, 02:27 AM
No di sarawak lagi ganjil

huruf Q tu nombor gimana????:-?:-?:-?

wanzex
11-10-2008, 02:28 AM
aku pun dl skolah tu...

tp x smpat la ngn tengku mizan..

dh masuk tender ke lum??

kl sekejap je plat dia..

lg2 skrg ni dh pnghujung WRX..lg satu huruf lg nk WSA

blom bukak lagi....!

wanzex
16-10-2008, 05:48 PM
Perak AGP9414
Perak AGQ102
Selangor BKD4976
Pahang CCH2558
Kelantan DBH9906
Kelantan DBJ102
Johor JLF8772
Kedah KCJ5104
Langkawi KV6520C
Labuan LC9148
Melaka MBR7210
N Sembilan NCD4728
Pulau Pinang PHX8876
Kuching QAN3819
Sri Aman QBA4792
K Samarahan QCB9322
Limbang QLA2327
Miri QMM9134
Kapit QP4457
Sarikei QRE3837
Sibu QSQ7856
Bintulu QTF6700
Perlis RH4115
Kota Kinabalu SAA7607V
Beaufort SB7508A
Lahad Datu SD9400D
Kudat SK7458
Sandakan SS5851L
Tawau ST9542L
Keningau SU9705A
Terengganu TAT5597
Kuala Lumpur WRW8065
Kuala Lumpur WRX102
Kuala Lumpur WRY102

wanzex
18-10-2008, 01:05 AM
bila nak buka tender plat WSA ni....

jani
18-10-2008, 03:00 PM
bila nak buka tender plat WSA ni....

cuba la contact jpj w.p.

erictoh
21-10-2008, 08:50 PM
I'm also thinking to get WSA, still have two weeks to go just can reach it. Now only WRX2500

wanzex
21-10-2008, 08:52 PM
cuba la contact jpj w.p.

jani de 'org dalam' x???? :-?:-?:-?

wanzex
21-10-2008, 09:40 PM
I'm also thinking to get WSA, still have two weeks to go just can reach it. Now only WRX2500

utk booking plat WRY dah tutup....